3 najbolje softverske platne liste za Malezijske 2020. (rangirani!)

Vi ste vlasnik male tvrtke u Maleziji. Svakog mjeseca trošite waaay previše vremena na plaće. Vrijeme koje se može učinkovito potrošiti radeći nešto produktivnije za vaše poslovanje.


Frustrirani i nezadovoljni, za pomoć se obraćate uvijek pouzdanom Googleu – „Best Payroll Software Malaysia“… samo da vas dočekaju tvrtke s rješenjima za platne liste koje se hvale vlastitim sustavima, poručujući da su „najbolji u industriji“ bez ikakvog stvarnog svijeta recenzije.

Do sada, to je.

Sadržaj

 • Tipični izazovi s plaćama s kojima se suočavaju vlasnici malih poduzeća
 • Zašto vaša tvrtka treba softver za obračun plaća
 • Što tražimo od softvera za plaće?

Najbolja platna lista Malezija

 1. PayrollPanda
 2. Swingvy
 3. Kakitangan

Završne misli

 • Koji platni spisak je najbolji?

Istraživala sam pružatelje softvera za plaće u Maleziji i shvatila sam da u našem malom dijelu svijeta praktički nitko ne radi legitimne detaljne preglede tih stvari..

Vlasnici malezijskih tvrtki poput vas zaslužuju bolje, ispravne preglede korisnika, tako da će znati za koju uslugu plaća se prijavljuju.

Stoga sam preuzeo dužnost isprobati nekoliko pružatelja softvera za plaće samo da vidim od čega su napravljeni, o čemu ću kasnije podijeliti s vama u ovom članku.

Tipični izazovi s plaćama s kojima se suočavaju vlasnici malih poduzeća

1. Ona koja vodi vlastitu plaću

Primamljivo je voditi platni spisak sami jer se to MOŽE obaviti i tko želi platiti nekoga da to učini kada možete sami raditi stvari, zar ne?

No, sve to vrijeme provedeno na vođenju platne liste bilo bi bolje iskoristiti radeći nešto profitabilnije za tvrtku, poput prodaje ili marketinga.

Također, koliko ste sigurni da dajete ispravne zakonske doprinose? Davanje pogrešnih ili kasnih doprinosa koštat će vašu tvrtku prilično priličan novac. Nisu vlasnici tvrtki stalno u svijetu pratili najnovije zahtjeve u vezi sa zakonom.

kazna za grešku u doprinosu na platnoj listi

(Izvor: PERKESO)

2. Unajmljivanje administratora za pokretanje plaća može biti skupo

Je li zaista vrijedno platiti nekoga da vodi plaće jednom mjesečno, posebno kada će potrošiti najviše 10 sati na obradu plaća?

Pored toga, angažiranje službenika ili administratora za mali tim dolazi s vlastitim nizom pitanja. Oni mogu pogrešno komunicirati, događaju se greške, nastaju sukobi, moral može pogoditi … i to će biti veća glavobolja vlasniku tvrtke da se nosi s tim.

Naravno, možete angažirati freelancera koji će upravljati platnim spiskom ili ga dodijeliti nekoj računovodstvenoj tvrtki – ali koliko možete vjerovati strancima?

3. Porezna sezona bit će b * tch

Ako nemate knjigovođu ili interno osoblje tvrtke koji se fokusiraju na platne spiskove, vjerojatno ćete se plašiti porezne sezone.

Morate ispravno izraditi svoja izvješća, pobrinite se da svi imaju svoje EA obrasce, molite se da LHDN ne odluči napraviti reviziju vaše tvrtke … koja je rekla da je poduzetnik lako, zar ne?

Zašto vaša tvrtka treba softver za obračun plaća

Neki tvrde da je vođenje tvrtke sve zabava, profit i igre.

Spremna sam se kladiti da ljudi koji iznose tu tvrdnju nikada prije nisu morali voditi platne spiskove niti raditi išta u vezi sa administratorom.

Obrada plaća je presudan, ali dosadan, dugotrajan, naporan, monoton i nezgodan postupak.

To je toliko dugotrajno da prema Anketa o oporezivanju malih poduzeća NSBA 2017, preko 25% američkih vlasnika tvrtki provodi više od 6 sati mjesečno u internoj obradi plaća.

(Izvor: Nacionalno udruženje za malo gospodarstvo)

Oni koji daju svoje dužnosti na plaće nemaju ni bolje stanje, s tim da više od 30% troši 5 sati mjesečno izvršavajući administrativne zadatke prije slanja podataka pružateljima usluga platnog prometa.

(Izvor: Nacionalno udruženje za malo gospodarstvo)

Međutim, platni spisak je jedan od najvažnijih dijelova poslovanja, jer govori o troškovima vaše tvrtke, u pogledu plaća koje se isplaćuju stalnom i slobodnom osoblju..

Stvar je u tome što vlasnici tvrtki WAY troše previše vremena na plaće, vrijeme koje se može bolje potrošiti na prodaju, marketing ili čak i neke dobre ‘ol R&R.

Uvođenjem pružatelja usluga platnog spiska u oblaku procesi koji su nekada trajali satima mogu se automatizirati i izvršiti u roku od nekoliko minuta, čime se smanjuje veliki dio stresa i pomaže vam učinkovitije voditi posao.

Kao što smo ranije spomenuli, prošli smo kroz nekoliko pružatelja softvera za plaće u Maleziji da bismo vidjeli koliko su nam od koristi, pa ćemo ih dijeliti s vama jer smo sjajni poput toga.

Što tražimo od softvera za plaće?

najbolja platna lista Malezija

 • Jednostavnost korištenja
 • Softver mora biti intuitivan i jednostavan za korištenje. Sve najbolje značajke i blagodati na svijetu beskorisne su ako ih nitko ne zna iskoristiti. Kvalitetni UI i UX ključni su za odabir dobrog sustava plaća.

 • Značajke
 • Vođenje platne liste najosnovnija je stvar koju softver za plaće mora učiniti. Pogledajmo da li ovaj softver za obračun plaća ima dodatne značajke koje su jedinstvene ali korisne za korisnika.

 • HR-sposobnosti
 • Dužnice za plaće i kadrove često se preklapaju, a neke tvrtke svojim softverom pružaju izvrsne HR značajke. Razmotrit ćemo temeljne mogućnosti HR-a te kako oni mogu koristiti vašem poslovanju.

Bez dodatnog divljanja, evo naših omiljenih pružatelja softvera za plaće za Malezijce!

Najbolji softver za plaće

1. Plaće za plaće

https://www.payrollpanda.my/

PayrollPanda

Jednostavnost korištenja

Značajke

Cijena (MYR)

38 * / mo

Glavne značajke

 • Samoposluživanje zaposlenika
 • QuickBooks & Xero integracija
 • Online upravljanje odlascima

“Najdraži Bitcatcha softver za obračun plaća! San o korištenju svih funkcionalnosti koje su vam potrebne po niskoj cijeni! “

PROČITAJTE PREGLED

PayrollPanda – Jednostavnost upotrebe

PayrollPanda kolač lako uzima kao najbolji softver za obračun koji smo dosad koristili, jer se jednostavno tako jednostavno voli. To čini sve ostale programe plaća za koje smo se pokušali osjećati nepotrebno kompliciranim.

Tim na PayrollPandi proveo je puno vremena na korisničkom sučelju i UX-u, i to pokazuje.

Softver je jednostavan – jednostavan za korištenje i praktičan. Svi gumbi na kojima se može kliknuti pametno su postavljeni na ploči s lijeve strane, postavljeni su u jarkim bojama i čine navigaciju što intuitivnijom.

Kad se osjeća tako prirodno, usuđujem se da svakome tko zna kako koristiti računala zapravo ne bi bila potrebna bilo kakva obuka za učinkovito korištenje aplikacije.

PayrollPanda – Značajke

PayrollPanda nije najplaćenija aplikacija za plaće u većem broju. Ima sve osnovne funkcije koje ćete ovih dana očekivati ​​od aplikacije za plaće, ništa više, ništa manje.

Govorimo o automatskom izračunu plaća, obradi platnih spiskova jednim klikom, integriranom bankarskom paketnom plaćanju (na zaposlene i zakonom propisane račune), automatskom generiranju obračuna plaća … o tome.

Ako razmislite, zaista nije puno … ali posao se obavlja. I to tako učinkovito.

Plaće plaće – HR-sposobnosti

PayrollPanda također ima neke HR mogućnosti. U usporedbi s konkurencijom, njihove osobine ljudskih resursa nisu ni na čemu hvale, ali dobro služe svojoj svrsi i definitivno olakšavaju život vlasnika tvrtke.

Zaposlenici dobivaju prijave na vlastiti PayrollPanda portal na kojem mogu obavljati funkcije poput ispisa vlastitih platnih lista, podnose zahtjeve za odlazak. Zatim možete odobravati njihovo lišće na daljinu samo prijavom na PayrollPanda sa prijenosnog računala ili telefona.

Tu je i značajka kalendara, tako da tim može na prvi pogled lako vidjeti tko je na dopustu ili ima nekih državnih praznika.

Zapravo smo imali problema s iskazivanjem bilo kakvih nedostataka za PayrollPanda. Pretpostavljam da je jedina prava pritužba ta što softver dopušta samo jednom korisniku da vodi plaće … tako da pretpostavljam da ako ne želite da itko drugi zna koliko koštaju vaše tvrtke, morat ćete sami voditi platne liste.

PayrollPanda cijene su također prilično konkurentne, sa samo RM38 za osnovni račun i RM8 po zaposlenom.

Povoljan, jednostavan za upotrebu i, što je najvažnije, funkcionalan.

Nije čudo što je PayrollPanda naš dobavljač softvera za plaće broj jedan.

Pročitajte naš cjelovit pregled o plaćama za više informacija!

2. Swingvy

https://www.swingvy.com/

Swingvy

Jednostavnost korištenja

Značajke

Cijena (MYR)

8,50 * / mo

Glavne značajke

 • Samoposluživanje zaposlenika
 • Izvrstan program ukrcavanja
 • Postavka odobrenja
 • HR centar

“Jedna od najboljih aplikacija za plaće za mala i srednja poduzeća!”

PROČITAJTE PREGLED

Swingvy – Jednostavnost upotrebe

Bilo nam je iskreno vrlo teško rangirati tvrtke na ovoj listi, jer iako nam je najdraža PayrollPanda, Swingvy postoji i oni su također prilično vraški sjajni!

Naši prvi dojmovi o Swingvyju bili su vrlo pozitivni, jer je njihov korisnički interfejs bio dobro uglađen, čist i … vrlo osjetljiv. Ne znam kako drugačije to mogu objasniti. Sučelje je toliko polirano da doslovno LOOKS zvuči.

Pomoću njega osjeća se prirodno i intuitivno, bez da se morate boriti da biste stvarno znali što dalje. Drugim riječima, korisničko iskustvo je izvrsno!

Swingvy – Značajke

Swingvy ima mač s dvostrukim oštricama, jer iako imaju TON značajke obračuna, sve što dolazi po cijeni – prijaznost prema korisniku. Otkrili smo da nam je bilo malo teže naučiti kako koristiti Swingvy u odnosu na PayrollPanda, što nas zahtijeva da prođemo obuku kako bismo naučili kako učinkovito koristiti aplikaciju.

Jedna od karakteristika koja nam se stvarno sviđa je da imaju izvrstan sustav ukrcavanja, što sam zaista cijenio.

U osnovi vam pružaju lažne podatke, tako da možete osjetiti kako je to pokretanje platnih lista pomoću njihove platforme. Kad ste spremni, samo trebate prenijeti podatke o svojoj tvrtki i zaposlenicima kako biste realno izveli plaće.

Stvaranje obrazaca EA vrlo je jednostavno uz Swingvy, zahtijevajući da samo kliknete gumb za generiranje obrazaca tijekom porezne sezone.

Osim toga, Swingvy ima sve uobičajene osumnjičene – automatske proračune, bankarske isplate, paket plaća jednim klikom, generiranje obračuna.

Jedna stvar koju mi ​​se jako sviđa je da imaju mobilnu aplikaciju. Budući da Swingvy dopušta više korisnika da upravljaju s plaćama, prije slanja platne liste trebat će odobrenje šefa, tj. Vi.

Mobilna aplikacija dolazi u jako povoljnom obliku jer je oblikovana tako da odgovara zaslonu vašeg telefona, omogućavajući vam da provjerite sve ugodno prije nego što bilo šta odobrite. To se odnosi i na HR dužnosti poput odmora i odobravanja zahtjeva!

Swingvy – HR sposobnosti

Kad su u pitanju kadrovske mogućnosti, Swingvy ima BESPLATNO HR središte na koje se morate prijaviti prije nego što počnete koristiti njihov dodatak na plaće. Fantastično je, uz samoposluživanje zaposlenika, kalendar, prilagođeno izvještavanje, radove.

Nažalost, besplatna verzija ne dolazi sa dopustom i rješavanjem zahtjeva. Ako želite to, za njihov premijski plan morat ćete izdvojiti dodatnih 4,50 RM mjesečno po glavi.

Ukratko, Swingy je fantastičan i za mala i srednja poduzeća i za male tvrtke. Trebate samo proći trening kako biste ga učinkovito koristili.

Pročitajte naš cjeloviti Swingvy pregled za više informacija!

3. Kakitangan

https://www.kakitangan.com/

Kakitangan

Jednostavnost korištenja

Značajke

Cijena (MYR)

85 * / mo

Glavne značajke

 • Detaljan HR modul
 • Vrlo prilagodljiv
 • Integracije banaka
 • Automatski obračun plaća

„Doista sveobuhvatno i detaljno! Može biti prilično nevjerojatno ako imate strpljenja da naučite kako ga pravilno koristiti. “

PROČITAJTE PREGLED

Kakitangan – Jednostavnost upotrebe

Kakitangan je vjerojatno sustav plaća koji nam se najmanje svidio, ali to ne znači da nije dobro. U stvari je pun značajki, funkcija i prilagodljivih opcija! Samo to ima strmu krivulju učenja koja zahtijeva obuku za ljude kako bi učinkovito koristili softver.

Korisničko sučelje izgleda sjajno, a to ne možemo poreći. Dobro je dizajniran, sve izgleda dobro, svježe, moderno … međutim, Kakitanganu treba malo pomoći u UX dijelu.

UX znači Korisničko iskustvo, a naše iskustvo upotrebe aplikacije bilo je malo pomiješano. kasnije ćemo zaroniti dublje u to.

Kakitangan – Značajke

Sada se usredotočimo na značajke. Kakitangan lako nadvlada konkurenciju sa čistom značajkom dostupnom u njihovom sustavu.

U pogledu platne liste, na raspolaganju su vam stvari poput prilagodljivih platnih listića, stranica s PCB objasnjavačima, kick-ass mobilna aplikacija i najveći popis bankovnih integracija za paketno plaćanje.

Kakitangan – HR sposobnosti

Njegove HR mogućnosti su također prilično robusne, s odvojenim modulima za zahtjeve, odlazak i HRIS. Sve je detaljno i prilagodljivo, što je stvarno dobro znati jer je Kakitangan možda jedini program za plaću / HR vani s ovom razinom opcija prilagodbe.

Kakitangan – Bonus Rant

Unatoč svojim vrhunskim značajkama, Kakitangan nije uspio impresionirati u pogledu upotrebljivosti – primjena tako zamršenih i složenih značajki uzrokuje da se njihov sustav također osjeća komplicirano.

Osobno sam imao problema s navigacijom po Kakitanganovoj platformi, a ponekad nisam bio sasvim siguran što moram učiniti ili dovršiti kako bih ispravno koristio funkcije.

Obuka je potrebna kako bi se aplikacija učinkovito koristila, a čak i tada smatram da korisnici još uvijek nisu sigurni što raditi. U slučajevima poput ovih, live chat ili telefonski sustav za podršku je izvrstan za korisnike, jer mogu odmah dobiti nekoga za pomoć kad se zaglave, ali s obzirom da Kakitangan ne nudi ništa od toga, morali smo provesti vijekove smišljajući stvari sami.

Dugo i kratko, Kakitangan je izvrsno rješenje za nevolje u vašem platnom spisku, AKO imate strpljenja i vremena da naučite kako učinkovito koristiti njihov sustav.

Pročitajte našu cjelovitu recenziju Kakitangan za više informacija!

Završne misli: Koji je spisak plaća najbolji?

CIJENA (MYR)

JEDNOSTAVNOST KORIŠTENJA

ZNAČAJKE

PayrollPanda

38 * / mo

Ocijenjeno 5 od 5Ocijenjeno 5 od 5Ocijenjeno 5 od 5Ocijenjeno 5 od 5Ocijenjeno 5 od 5

Ocijenjeno 4 od 5Ocijenjeno 4 od 5Ocijenjeno 4 od 5Ocijenjeno 4 od 5

PROČITAJTE PREGLED

Swingvy

8,50 * / mo

Ocijenjeno 4 od 5Ocijenjeno 4 od 5Ocijenjeno 4 od 5Ocijenjeno 4 od 5

Ocijenjeno 4 od 5Ocijenjeno 4 od 5Ocijenjeno 4 od 5Ocijenjeno 4 od 5

PROČITAJTE PREGLED

Kakitangan

85 * / mo

Ocijenjeno 3 od 5Ocijenjeno 3 od 5Ocijenjeno 3 od 5

Ocijenjeno 5 od 5Ocijenjeno 5 od 5Ocijenjeno 5 od 5Ocijenjeno 5 od 5Ocijenjeno 5 od 5

PROČITAJTE PREGLED

* Cijena ovisi o uključenim značajkama & Broj zaposlenih.

Pokretanje ovog popisa bilo je najteže što smo morali učiniti u dugo vremena, jer sve ove tvrtke donose na stol nešto što je korisno i funkcionalno.

PayrollPanda je najprikladnija opcija od svih, nudi besprijekorno rješenje za probleme s platnom zaradom. Radi ono što reklamira, i to stvarno dobro. Jednostavan je za upotrebu, nema komplikacija, samo djeluje.

Kakitangan ima najviše značajki i prednosti, i doslovno ide više od onoga što se očekuje. Ima mogućnosti prilagodbe koje većina malih i srednjih poduzeća luče, ali ih je vrlo komplicirano za korištenje.

Swingvy ima najbolje iz oba svijeta. Jednostavan za upotrebu, sveobuhvatniji od PayrollPanda, a ne zbunjujući kao Kakitangan. Međutim, NIJE tako jednostavno preuzeti kao PayrollPanda, a nije tako detaljno kao Kakitangan.

PayrollPanda je najjeftinija platforma od tri kada uzmete u obzir njihov kompletan paket.

Međutim, ako vam treba samo rješenje za obračun plaća bez HR prednosti, PayrollPanda postaje najskuplja opcija, jer imaju samo jednu cijenu.

PayrollPandaSwingvyKakitangan
Kompletan paketRM1,476RM2,040RM2,200
Samo plaćeRM1,476RM1,020RM850

* Cijena se temelji na tarifi pretplate za 10 zaposlenika, 12 mjeseci.

Osobno, PayrollPanda je najbolja opcija za nas, jer smo malo poduzeće, a posebno ciljaju na vlasnike malih poduzeća. Toliko nam se sviđa jer je pristupačan, jednostavan za korištenje i jednostavno djeluje!

Međutim, nedostaju im mogućnosti prilagodbe i omogućuju samo jednom korisniku da vodi plaće, tako da ako imate malo ili malo poduzeće ili ako želite da netko drugi vodi platni spisak, bolje je odabrati Swingvy ili Kakitangan.

Kao i uvijek, stavovi u ovoj recenziji samo su autorovo mišljenje i ne moraju nužno odražavati vaše iskustvo sa softverom. Drugim riječima, ne postoji način da stvarno kažete što je najbolje za vas, osim ako sami ne pokušate.

Svi oni nude besplatnu probu vrsta, pa poludite i zakucajte!

Ako se ne slažete s mojim gledištem, pišite nam i javite mi svoje misli.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Adblock
detector