7 najboljih VPN-a za Indoneziju 2020. (testirano brzinom!)

Razmišljajući o Indoneziji, moglo bi se dogoditi da se ima na umu egzotična destinacija za odmor, s raznim lokacijama poput velikih trgovačkih centara do slikovitih plaža. Nažalost, život u zemlji mogao bi predstavljati potpuno drugačiji scenarij s obzirom na naklonost vlade koju treba provesti prikrivene nadzorne aktivnosti čak i na vlastite stanovnike.


Budući da je ocjena slobode Interneta tako niska kao u Indiji, ne bi trebalo biti iznenađenje što je u Indoneziji bilo više slučajeva opresivnih digitalnih aktivnosti vlade. Od davanja vrlo široko definiranih nadzornih ovlasti do blokiranja platformi na društvenim medijima, stanovnici Indonezije savršen su primjer za upotrebu kao oni koji bi imali veliku korist od korištenja VPN-a..

S preko 260 milijuna stanovnika, Indonezija ima relativno nizak broj Internetska penetracija od 54,68% i još uvijek ima ograničenja na platformama društvenih medija, ograničen pristup političkom sadržaju, a čak je vidio i hapšenje nekih visokih blogera.

Uz opreznu upotrebu VPN-ova, mnogo toga se može pažljivo izbjeći, posebno jer VPN-ovi tamo nisu ilegalni.

Contents

Indonezija koristi alat za indeksiranje temeljen na AI za otkrivanje kršenja sadržaja

Početkom 2018. indonežansko Ministarstvo komunikacija i informacijske tehnologije (MCIT) lansiralo je ono što se nazivalo Cyber ​​Drone 9. Prilagođeni web pretraživač dizajniran je s dva cilja – tražiti ono što vlada smatra “negativnim sadržajem”, a potom blokirati Indonežane od pristup njemu.

Parametri na kojima radi alat za indeksiranje i dalje se usavršavaju jer se temelji na AI, ali dosad se čini da je opseg prilično širok. Prema izvori, negativan sadržaj pokriva kišobran “pornografije, kockanja, prikaza nasilja, radikalizma i diskriminacije na temelju rase i religije.”

To dodatno usporavaju internetski davatelji usluga koji iz različitih razloga proizvoljno obavljaju vlastite aktivnosti blokiranja. Na primjer, korisnici Indonezije u 2016. godini izvijestili su da je Netflix postao nedostupan putem Telkomsela iako nije bio na listi zabrane.

Ne samo da situacija nije riješena za pomoć korisnicima, nego su vladina ministarstva zahvalila ISP-u na inicijativi u blokiranju tvrtke za koju tvrdi da je “poslovala ilegalno bez odgovarajućeg licenciranja.”

Pristup Netflixu bio je samo dopušteno ponovno u 2017. godini kada je tvrtka potpisala ugovor s najvećim telco u zemlji.

Vlada daje široke nadzorne ovlasti

Unutar vlade nekoliko agencija ima ovlasti ograničiti mrežni sadržaj prema onome što je označeno kao Zakon o informacijama i elektroničkim transakcijama (Zakon o ITE). Zakon je nekoliko puta izmijenjen i dopunjen kako bi se povećao opseg ovlasti koje su u njemu navedene.

Zakon o ITE sada omogućuje ne samo blokiranje sadržaja, već su dio izmjena i dopuštenja vlastima naredio da pružatelji internetskih usluga to urade. Od tada je porastao broj agencija koje imaju ovlast za filtriranje sadržaja.

Nesigurnost u pravo na privatnost

Iako službeno, navodno ih imaju Indonezijci pravo na privatnost zaštićen ustavom, očigledno ne postoji zakon koji je dizajniran da pomogne u provođenju tog prava. Zbog državnih ovlasti za tvrtke za pohranu podataka o korisnicima, privatnost je donekle sumnjiva.

To je posebno istinito jer je poznato da neke tvrtke pružaju policijskim agencijama korisničke podatke na zahtjev. Uzgred, ovo je jedan od ključnih elemenata VPN-a – zaštita privatnosti korisnika. Većina vrhunskih VPN-ova jamči korisnicima da se neće čuvati zapisnici njihovih aktivnosti, što doslovno znači da nema podataka za predaju u slučaju podnošenja zahtjeva.

Iz vremenske trajanja aktivnosti tijekom nekoliko godina možemo vidjeti da vlada sustavno korača ne samo da bi stekla proizvoljna prava na pristup korisničkim podacima, već i oblikuje okruženje kako bi mu to omogućila lakši rad. Sljedeća je vremenska shema jedan takav niz implementiranih scenarija koji to ističu;

 • 2000. – Vlada mandatom telco-a za zadržavanje kupaca nije najmanje tri mjeseca
 • 2012 – Davatelji elektroničkih sustava koji nude javne usluge potrebne za izgradnju podatkovnih centara
 • 2016. – MCIT prisiljava OTT davatelje usluga na lokalno uključivanje kako bi se olakšalo legalno presretanje

Iako anonimnost nije regulirana indonezijskim zakonom, ovi su koraci koraci prema pravu i sposobnosti da državne agencije u zemlji ukinu taj sloj anonimnosti.

Hapšenje i gonjenje internetskih aktivista

U ime nacionalne sigurnosti, Indonezija je također žestoko uništila upotrebu interneta u razne svrhe, uključujući, ali ne ograničavajući se na klevetu, vjerska pitanja i manipulaciju sadržajem (“lažne vijesti”).

Iako se ovo može činiti vrlo Donaldovim, Trump je stvarnost glavna, a barem jedan slučaj je internetski korisnik u zemlji uhićen zbog dijeljenja kritičnih sadržaja na govorniku Predstavničkog doma. U 2017. godini bile su i tri medijske kuće odveden na zadatak (Napomena: Sadržaj linkova je na indonezijskom jeziku) od strane vladinog službenika koji je tvrdio da je klevetala.

VPN-ovi su još uvijek legalni u Indoneziji

Iako postoje slučajevi zemalja širom svijeta (poput Rusije i Kine) koje počinju obraćati pažnju na VPN-ove i pokušavaju neku vrstu regulacije, izgleda da se Indonezija u to vrijeme još nije pridružila tom pojasu..

Što tražimo u VPN-u

1. Privatnost i anonimnost

Kao što možda do sada shvatite, Indonezija doista nije mjesto na kojem želite surfati mrežom bez upotrebe VPN-a, bilo da ste državljanin ili posjetitelj te zemlje. Zbog gore navedenih čimbenika i ozbiljnosti posljedica kršenja tih propisa, dobra je ideja usredotočiti se na aspekte privatnosti i anonimnosti koje VPN nudi korisnicima u Indoneziji..

Budući da i vlada i privatna industrija rade zajedno, kao i neovisno za praćenje i kontrolu prometa, VPN mora biti u mogućnosti osigurati da se vaši podaci i aktivnosti čuvaju točno onako kako trebaju biti – privatni.

Jedan od najboljih načina da se to osigura jest paziti na VPN-ove koji ne samo da imaju stroge politike zapisivanja bez dnevnika, već se temelje i na onim zemljama koje su lakse u zakonima o zadržavanju podataka. To sigurno isključuje zemlje iz regije pet očiju i četrnaest očiju nadležnost.

2. Sigurnost

Sigurnosna spirala na VPN-ovima ista je za korisnike sa sjedištem u Indoneziji kao i svugdje drugdje. Idealna ravnoteža poznata je samo vama, kao korisniku. Odlučite li se za 256-bitnu enkripciju uz rizik nižih VPN brzina ili ste voljni spustiti tu traku radi povećane brzine?

Osobno smatram da bi za tržište Indonezije bilo najbolje pokušati i zadržati visoku razinu enkripcije iz dva glavna razloga. Prvi je da je jedan od glavnih uloga u slučaju o kojem razgovaramo vlada Indonezije, koja će vjerojatno imati više resursa posvećenih pokušaju probijanja bilo kojeg šifriranja na koje se nađe..

Drugo je da, zbog nižih prosječnih brzina interneta u zemlji, sigurno ćete održavati razinu šifriranja što je više moguće bez ugrožavanja ukupnih postignutih maksimalnih brzina..

3. Geolokacijsko krivotvorenje

Kada govorimo o podmetanju geolokacije, to bi bio cilj pristupa alternativnim sadržajima od glavnih pružatelja usluga kao što su Netflix US ili BBC iPlayer u Velikoj Britaniji. Međutim, korisnici Indonezije mnogo se više mogu radovati podmetanju geolokacije budući da doslovno postoji mnoštvo web lokacija kojima ne mogu pristupiti.

4. P2P podrška

Čini se da su jedna od kategorija web-mjesta koja su onemogućena u Indoneziji bujica. Opet, ovo je još jedno područje u kojem bi VPN zaista mogao pomoći. Pazite na VPN-ove koji su u svojim uslugama jasno istaknuti P2P prometne smjernice, poput TorGuarda ili NordVPN-a..

5. Brzina i stabilnost

Sa prosječna brzina širokopojasne mreže bez fiksne mreže od samo 16,31Mbps u Indoneziji, većina VPN-ova trebala bi imati nula problema koje odgovaraju potrebama korisnika tamo. Brzina mobilnih uređaja čak je niža u prosjeku od 10.45Mbps, tako da glavna briga VPN-ova u Indoneziji sigurno neće biti brzina.

Rang: Najbolji VPN za Indonezijce

Prije bilo kakvog testiranja brzine linije, uvijek je najbolje napraviti osnovnu provjeru kako biste vidjeli koliko je brzina interneta bez smetnji. Za mene to znači testiranje moje teoretske linije od 500 Mbps kako bih vidio koliko je brz pri povezivanju s lokalnim poslužiteljem

osnovna brzina u Maleziji bez vpn

(Potpuni rezultat ispitivanja brzine početne brzine pogledajte ovdje)

Moje se mjesto nalazi u Maleziji, u regiji jugoistočne Azije. To znači da ću najvećim dijelom logično dobiti niže latencije i brže brzine u zemljama bližim gdje fizički boravim.
Kako dalje testiram poslužitelje, očekuje se da će latencija rasti i smanjivati ​​brzinu, ovisno o stvarnoj udaljenosti. I drugi se čimbenici igraju s VPN poslužiteljem. Na primjer, učitavanje poslužitelja, kvaliteta poslužitelja u zemlji – sve je to važno.

Imajte na umu da samo zato što je VPN poslužitelj u blizini, ne znači da je za vas uvijek najbolji i najbrži. Neke zemlje mogu imati inherentno slabiju infrastrukturu od drugih ili su možda neki davatelji jednostavno otišli s najjeftinijim poslužiteljskim hostingom u vašoj zemlji.

Bilješka

 1. Cijena se temelji na tečaju valute 1 USD = 15,595 IDR.
 2. Prikazana cijena je najniža na temelju planova dostupnih kod svakog davatelja VPN usluga.
 3. 1. NordVPN

  https://nordvpn.com

  NordVPN

  Ubrzati

  izvrstan

  sigurnosti & Privatnost

  Ocijenjeno 5 od 5Ocijenjeno 5 od 5Ocijenjeno 5 od 5Ocijenjeno 5 od 5Ocijenjeno 5 od 5

  Cijena (IDR)

  53.803 / mj

  Istaknuti dijelovi

  • Nema zapisnika
  • Ubojiti prekidač
  • Podržava 6 uređaja

  "Kao i uvijek, NordVPN pokazuje stabilne i konzistentne performanse na svojim indonezijskim poslužiteljima – izvrsno za korisnike u zemlji."

  POSJETITE VPN

  NordVPN jedan je od najboljih izbora davatelja usluga, ali to se posebno odnosi na lokacije na kojima mnoge usluge neće gnjaviti da uspostave prisutnost. Ogroman broj poslužitelja obuhvaća mnoge zemlje, što čini solidan izbor.

  Na primjer – Indonezija. NordVPN zauzima čvrsto prvo mjesto na našoj listi VPN za Indoneziju iz više razloga. Jedna od prvih je da su oni osnovani u Panami, što je i dobro mjesto za temelje VPN-a (i njihovih korisnika).

  To je također jedna od najbrže razvijajućih VPN usluga, koja pruža ne samo solidan temeljni proizvod, već i podupire područja privatnosti i sigurnosti. U međuvremenu, njihova stroga politika ne-bilježenja kombinira se s 256-bitnim vojnim šifriranjem, čime nude zaista siguran proizvod za upotrebu.

  Zaokruživanje stvari, tu je i cijena. S obzirom na opseg svojih usluga i izvrsnost u svojim uslugama, NordVPN-ove cijene su vrlo konkurentne. Postoje mnogi drugi davatelji usluga koji ne mogu udovoljiti tim standardima i naplaćuju mnogo više.

  nordvpn test brzine u Indoneziji

  NordVPN test brzine Indonezija – Džakarta Server
  (Pogledajte rezultat ispitivanja pune brzine)

  Sa snažnom brzinom od 125 Mbps nizvodno, NordVPN je pokazao vrlo stabilne performanse na svojem indonezijskom poslužitelju. Ono što ih čini još atraktivnijima je to što nisu samo oni dopuštaju P2P promet, ali imaju posebno optimizirane poslužitelje za P2P promet!

  Pročitajte naš detaljni pregled NordVPN-a da biste vidjeli zašto je Bitcatcha # 1 VPN!

  2. CyberGhost

  https://www.cyberghostvpn.com

  CyberGhost

  Ubrzati

  Pravedan

  sigurnosti & Privatnost

  Ocijenjeno 5 od 5Ocijenjeno 5 od 5Ocijenjeno 5 od 5Ocijenjeno 5 od 5Ocijenjeno 5 od 5

  Cijena (IDR)

  42.327 / mj

  Istaknuti dijelovi

  • Nudi sažimanje podataka
  • Blokiranje oglasa
  • Podržava 7 uređaja

  "CyberGhost se temelji izvan Rumunjske, ali je obraćao pažnju na potrebe korisnika Indonezije neprestano povećavajući broj svojih poslužitelja u zemlji.."

  POSJETITE VPN

  CyberGhosties su zadovoljni s njima i sigurno su se trudili biti hip i optimistični u svom marketingu. Ovo je još jedno od poznatijih imena u VPN industriji, ali osobno smatram da bi oni jednostavno mogli biti malo pretjerani.

  Za indonezijske korisnike to predstavlja zabunu jer postoje i velike prednosti i nedostaci. Glavni problem je što su brzine koje nudi u zemlji prilično male. Međutim, zahvaljujući blizini zemlje u SIngapore, korisnici lako mogu riješiti ovaj problem putem tamošnjeg poslužitelja.

  Iako to možda nije idealno, u potpunosti se podudara s profilom upotrebe VPN-a – vaša lokacija postaje bilo gdje gdje želite.

  test brzine cyberhosta u Indoneziji

  CyberGhost test brzine Indonezije – Džakarta Server
  (Pogledajte rezultat ispitivanja pune brzine)

  Iako je većina CyberGhost poslužitelja nekada bila u zoni EU, oni su bili u velikom porastu i danas imaju jedan od najvećih broja poslužitelja među pružateljima usluga na tržištu.

  Ovaj potez obuhvatio je azijsko-pacifičku regiju, tako da postoje mnoge druge mogućnosti u pogledu lokacije ovdje. Ipak, ako inzistirate na korištenju indonezijskog poslužitelja, brzine su i dalje izvedive – iako su malo manje od onoga što bi mnogi očekivali.

  Pogledajte našu cjelovitu recenziju o CyberGhostu da biste saznali zašto je to jedan od naših najboljih izbora!

  3. Surfshark

  https://surfshark.com/

  Surfshark

  Ubrzati

  Pravedan

  sigurnosti & Privatnost

  Ocijenjeno 5 od 5Ocijenjeno 5 od 5Ocijenjeno 5 od 5Ocijenjeno 5 od 5Ocijenjeno 5 od 5

  Cijena (IDR)

  30.867 / mj

  Glavne značajke

  • Multi-Hop veza
  • Podržava mnoge platforme
  • Nema trupaca

  "Surfshark je bez nabora i dosljedan u izvedbi, a svoje ime postaje snažni nadolazeći kandidat."

  POSJETITE VPN

  Za relativno novu uslugu, Surfshark je do sada pokazao impresivne performanse i upornost. Jedan je od najjačih natjecatelja i njegovo mjesto na ovom popisu odražava koliko je dosad dobro uspio, unatoč mladosti.

  Oni nude cjelovit VPN paket sa svojom privatnošću i sigurnošću, oboren snažnim prodajnim značajkama P2P podrške i laganim zaobilazenjem regionalnih blokova. Ovo posebno dobro djeluje za one koji žele pristupiti različitim sadržajima iz regije na davateljima poput Netflixa ili Hulua.

  Osim toga, imaju vrlo minimalističko sučelje koje nije pretrpano tonom značajki koje niste ni tražili ni željeli. To ih čini visoko fokusiranim i dobro se snalaze za one koji jednostavno ne žele dodatnu smeću.

  surfshark test brzine u Indoneziji

  Surfshark test brzine Indonezije – Kuta Server
  (Pogledajte rezultat ispitivanja pune brzine)

  S mnogim pružateljima usluga VPN-a koji zanemaruju azijsko-pacifički prostor u korist Europe i Sjeverne Amerike, Surfshark ne samo da nudi poslužitelje u Indoneziji, već ih na njima koristi korisnim brzinama..

  Nažalost, ovi nisu najbolji, zato vam preporučujem da se povežete s obližnjim Singapurom, osim ako apsolutno ne morate koristiti lokalni poslužitelj.

  Saznajte više o njegovoj izvrsnosti u našem temeljnom pregledu na Surfsharku!

  4. ExpressVPN

  https://www.expressvpn.com

  ExpressVPN

  Ubrzati

  izvrstan

  sigurnosti & Privatnost

  Ocijenjeno 5 od 5Ocijenjeno 5 od 5Ocijenjeno 5 od 5Ocijenjeno 5 od 5Ocijenjeno 5 od 5

  Cijena (IDR)

  128.577 / mj

  Istaknuti dijelovi

  • Privatnost na moru
  • 148 VPN lokacija
  • Potpuna 256-bitna enkripcija

  "Korištenjem ExpressVPN-a može se dobiti IP adresa u Indoneziji koja je brza, sigurna i omogućuje strujanje medija i više."

  POSJETITE VPN

  Zbog brojnih tamošnjih ograničenja, ne treba čuditi da je čini se da je ExpressVPN Indoneziji odredio široke dozvole za infrastrukturu. U prosjeku, ova VPN usluga nudi izvrsnu sveobuhvatnu uslugu od vrhunskih brzina pa sve do sveobuhvatnih aplikacija i protokola – što je idealno za sigurnost, privatnost i anonimnost. Njegovi sigurnosni protokoli ujedno su i najbolji u klasi za potrošačku upotrebu koji postoje.

  Sveobuhvatno sam testirao uslugu i ne oklijevam ih preporučiti kao najboljeg pružatelja VPN usluga za korisnike u Indoneziji. ExpressVPN je stabilan i omogućuje pristup i na dobrom rasponu uređaja.

  expressvpn test brzine u Indoneziji

  ExpressVPN test brzine Indonezija – Džakarta Server
  (Pogledajte rezultat ispitivanja pune brzine)

  Kao ideju o tome koliko je dobra, uspoređivala sam zadanu brzinu linije bez VPN-a s testom pokrivenim ExpressVPN-om na istoj lokaciji. Kad je ExpressVPN uključen i spojen na poslužitelj u Indoneziji, uspio sam pokazati snažnu 140 Mbps nizvodnu brzinu.

  Pročitajte našu cjelovitu recenziju na ExpressVPN-u da biste saznali više!

  5. IPVanish

  https://www.ipvanish.com

  IPVanish

  Ubrzati

  izvrstan

  sigurnosti & Privatnost

  Ocijenjeno 4 od 5Ocijenjeno 4 od 5Ocijenjeno 4 od 5Ocijenjeno 4 od 5

  Cijena (IDR)

  50.442 / mj

  Istaknuti dijelovi

  • Prisilno 256-bitno šifriranje
  • Neograničeno P2P
  • Podržava 10 uređaja

  "IPVanish možda nema servere u Indoneziji, ali zahvaljujući susjednom Singapuru to uglavnom i nije velika stvar."

  POSJETITE VPN

  IPVanish je u posljednje vrijeme jako pretrpio zbog svog utjelovljenja u … ćemo reći, nesretne incidente. Ipak, osim toga, imajte na umu da su pod novom upravom i nadamo se da će takve stvari postati samo kratki udarci u njihovoj prošlosti.

  Premještajući te incidente u stranu, oni ostaju VPN gigant na terenu i mogu pohvaliti impresivne brzine. Srećom zbog toga, ako imate bilo kakvih pritužbi na njihovu brzinu, ne možete učiniti ništa jer oni prisiljavaju 256-bitnu enkripciju na sve bez izuzetka.

  Budući da u Indoneziji nemaju prisutnost lokalnog poslužitelja, polako smo uspjeli u Singapuru koji ima velike brzine u regiji i prilično je blizu.

  ipvanish test brzine asia vpn na

  IPVanish test brzine – Singapurski poslužitelj
  (Pogledajte rezultat ispitivanja pune brzine)

  Ponovno, IPVanish nije jedan s lokalnom prisutnošću poslužitelja u Indoneziji, pa su najbliži bilo Singapuru ili Maleziji. Na linku za Singapur uspio sam dobiti fantastično čitanje brzine od 175 Mbps, što je izvrsno.

  Za one koji su spremni eksperimentirati, uvijek možete isprobati druge poslužitelje u regiji koji mogu dati bolje rezultate. Ipak, veza je bila stabilna i više nego dovoljna za strujanje medija.

  Pročitajte našu detaljnu recenziju na IPVanish-u da biste saznali više!

  6. TorGuard

  https://torguard.net

  TorGuard

  Ubrzati

  izvrstan

  sigurnosti & Privatnost

  Ocijenjeno 5 od 5Ocijenjeno 5 od 5Ocijenjeno 5 od 5Ocijenjeno 5 od 5Ocijenjeno 5 od 5

  Cijena (IDR)

  64.769 / mj

  Istaknuti dijelovi

  • Izgrađeno za P2P
  • TorGuard Stealth proxy
  • Podržava 5 veza

  "Korištenje TorGuarda izvrsno je iskustvo i pruža sigurnost da je njihova internetska veza uistinu sigurna."

  POSJETITE VPN

  Jedan od najvažnijih odlučujućih čimbenika u smještaju tvrtke TorGuard jest taj što je to vrlo velik P2P pružatelj VPN usluga. Nema puno blinga na korisničkoj strani, ali je izvanredan u performansama.

  TorGuard sučelje može se činiti malo datiranim kada se prvi put susreće, ali nema sumnje da postoji jedan od najsigurnijih pružatelja VPN usluga. Iako nije puno gužve na strani prema korisniku, izvedba je prilično zapažena.

  Postoji jedna ključna razlika između TorGuarda i mnogih konkurenata u tome što vam omogućuje da odaberete razinu šifriranja koju preferirate. To znači da za korisnike P2P-a možete odbiti šifriranje zarez i uživati ​​u većim brzinama bujice u bilo kojem trenutku!

  Osim toga, TorGuard ima i mnoge druge otkupne kvalitete, poput stabilnih brzina, mogućnosti multi-platforme i mogućnosti zaobilaženja VPN blokera..

  torguard test brzine azija vpn na

  TorGuardov test brzine – Singapurski poslužitelj
  (Pogledajte rezultat ispitivanja pune brzine)

  Nažalost, TorGuard nema poslužitelje koji se nalaze izravno u Indoneziji, pa će korisnici morati odabrati jedan iz države. Najbliže bi bilo u Singapuru ili Maleziji – kroz koji je pokazao snažne brzinske performanse.

  Odlučio sam isprobati singapurski poslužitelj u ovom konkretnom slučaju, jer ima tako dobar uspjeh. Otprilike 184 Mbps, indonezijski korisnici imat će veliko iskustvo korištenja ovog poslužitelja.

  Pročitajte našu temeljitu analizu na TorGuardu za više informacija!

  7. NajbržeVPN

  https://fastestvpn.com

  FastestVPN

  Ubrzati

  izvrstan

  sigurnosti & Privatnost

  Ocijenjeno 4 od 5Ocijenjeno 4 od 5Ocijenjeno 4 od 5Ocijenjeno 4 od 5

  Cijena (IDR)

  17.205 / mj

  Istaknuti dijelovi

  • Optimizirani poslužitelji za P2P
  • Omogućuje skakanje poslužitelja
  • Podržava 10 uređaja

  "Najbrži VPN nije najbrži, ali sigurno nudi prijedlog vrijednosti koji je teško izazvati."

  POSJETITE VPN

  FastestVPN naporno radi od posljednjeg puta kad sam ga isprobao i ovaj put nije uspio ostaviti dojam. Učinkovitost je mnogo povećana, ali oni nažalost još uvijek nemaju snagu mreže da bi se zaista istakli.

  Nudi manje ograničene zemlje od većine vrhunskih VPN-a, a to se vidi sjajno ovdje zbog nedostatka lokalne prisutnosti u Indoneziji. Međutim, oni to nadoknađuju zahvaljujući mjestima zahvaljujući stijenama koje su teško odoljeti.

  Njihove cijene počinju od najniže razine IDR 17,205 – znatno manje od onoga što biste plaćali u Starbucksu za šalicu fantastične kave! Zapravo su zadržali cijene čak i kada su povisili proizvod.

  Sada vam FastestVPN može pomoći zaobići geoblokirani Netflix sadržaj, tako da možete gledati američku regiju Netflix bilo kada.

  najbrža brzina azija vpn na

  Najbrži test brzine VPN – Singapurski poslužitelj
  (Pogledajte rezultat ispitivanja pune brzine)

  Brzina na FastestVPN kada sam spojen na poslužitelj sa sjedištem u Singapuru za mene je premašio 100 Mbps. To je prilično dobro za VPN koji ima tako malo poslužitelja u odnosu na velike dečke.

  Prijeđite na našu najbržu recenziju za više informacija!

  Treba li mi zaista VPN u Indoneziji?

  Ozbiljno govoreći, čini se da je Indonezija jedna od zemalja zbog kojih sam zbog raznih čimbenika sve više zabrinut. Da je to jednostavno kao običan propis namijenjen sprječavanju zločina, stvari ne bi bile tako loše.

  Međutim, prizor za privatnost i sigurnost u Indoneziji izgleda kaotičan i vlada očito ne brine mnogo o slobodi Interneta. To u kombinaciji s voljom za zadržavanjem i gonjenjem pruža ogroman pritisak na korisnike interneta u zemlji.

  Smatram da bi upotreba VPN-a trebala biti visoko postavljena na dnevnom redu većine korisnika. To vrijedi dvostruko, a za strance koji su u Indoneziji zbog posla ili slobodnog vremena – sigurno ne želite kršiti zakone i završiti u indonezijskom zatvoru – iz neodređenih razloga.

  Za ponovni pregled, evo tri vodeće VPN za Indoneziju:

  UBRZATI

  SIGURNOST & PRIVATNOST

  CIJENA (IDR / MO)

  NordVPN

  izvrstan

  Ocijenjeno 5 od 5Ocijenjeno 5 od 5Ocijenjeno 5 od 5Ocijenjeno 5 od 5Ocijenjeno 5 od 5

  53.803

  POSJETITE VPN

  CyberGhost

  Pravedan

  Ocijenjeno 5 od 5Ocijenjeno 5 od 5Ocijenjeno 5 od 5Ocijenjeno 5 od 5Ocijenjeno 5 od 5

  42.327

  POSJETITE VPN

  Surfshark

  Pravedan

  Ocijenjeno 5 od 5Ocijenjeno 5 od 5Ocijenjeno 5 od 5Ocijenjeno 5 od 5Ocijenjeno 5 od 5

  30.867

  POSJETITE VPN

  Jeffrey Wilson Administrator
  Sorry! The Author has not filled his profile.
  follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map