Преглед на CyberGhost: 5 плюса и 3 минуса на използване на CyberGhost!

CyberGhost VPN


Contents

CyberGhost

https://www.cyberghostvpn.com/

TL; р

CyberGhost е име, на което съм сигурен, че сте попаднали, ако правите някакъв вид сканиране на статии за VPN услуги. Базираната в Румъния, компанията е извън европейската юрисдикция с 14 Eyes и днес администрира над 6 000 сървъра в 89 страни по света. Ако някога съм попаднал на доставчик на VPN услуги, който ми създава по-смесени чувства, това е този. Накратко, прескачане на критични недостатъци; добра основна защита, прилична скорост, но лоша идея за P2P феновете.

Преглед на CyberGhost: 5 плюса и 3 минуса на използване на CyberGhost!

CyberGhost е нещо в средата на нищото, що се отнася до разпознаването. Тя не стои нито на добре познатата страна, нито на напълно неузнаваемата. Това не е име, което всички биха знаели, освен ако не сте направили някакво фоново изследване на VPN.

Въпреки това, въпреки всякакви възприятия, които могат да се спечелят от това, компанията със сигурност се разраства от създаването си през 2011 г. и днес има дори повече сървъри от NordVPN (кой брой сървъри със сигурност намирам впечатляващи).

Забележка

Използваме валутен курс от 1 USD до 4,1 MYR за всички изброени цени.

Какво харесваме в CyberGhost

1. Огромна мрежова подредба по целия свят

С над 6 000 сървъра в 89 страни за избор, може да се мисли, че това би било достатъчно, за да покрие целия свят в почти всяка страна. По-важното е, че има сървъри в много ключови държави и такива, които са особено стратегически разположени.

Резултатът беше огромен тласък на скоростите от последния път, когато ги оцених. Честно казано, за тази широка зона на покритие няма вероятност да намерите много други опции, които са дори близки.

1.1 Уникални функции за сигурност

Има толкова много неща, които CyberGhost има тук, че едвам знам откъде да започна. За доставчик на VPN услуги тази компания дава впечатляващо количество „екстри“, що се отнася до сигурността. Може би се крие в корените на компанията като доставчик на сигурност, което е довело до това.

Принудителни HTTPS

Нека започнем с този, който най-много ме интересува, а именно там, където клиентът CyberGhost може да принуди HTTPS връзки към уебсайтове. Вярно, това може да стане и чрез плъгин за браузър, но тъй като така или иначе искате да използвате VPN услуга, може би е всичко да е вградено в едно, нали?

За да осъзнаете полезността на принудителния HTTPS, нека приемем, че посещавате банков уебсайт. HTTPS връзка ще гарантира, че вашите данни са защитени по целия път от вашия компютър до вашата банкова сметка.

Блокиране на проследяването онлайн

На следващо място е фактът, че CyberGhost може да премахне уеб съдържание, което може да проследява вашите онлайн дейности. Това не позволява на неизвестни източници да ви следят и е нещо, което всички VPN трябва да правят. Блокирането на онлайн проследяване е нещо, което е много необходимо днес, тъй като много компании стават все по-натрапчиви в своите дейности за събиране на данни онлайн.

Вземете за пример нашия приятел Google, който реши, че е добре да накара мобилната си операционна система Android да го информира за това къде са потребителите през цялото време. плюс, Проследяване на местоположението не се ограничава само до Google, така че защо да не накара CyberGhost да блокира възможно най-голяма част от тези данни?

Блокиране на реклама и защита от вируси

CyberGhost е толкова добре интегриран, че дори включва Ad Blocker, както и Virus & Защита на уебсайтове. Това предпазва от досадно показване на реклами, както и предпазва от потенциално вредно съдържание на някои уебсайтове.

1.2 Силен избор на протоколи и криптиране

За тези, които засега не са много наясно, основните предимства на VPN са конфиденциалността и сигурността. Поверителност, както при хората, които не знаят кой сте и какво правите. Сигурността, както и при хората, не може да подслушва и това, което правите. За да установите сигурност, това, от което се нуждаете, са два основни компонента – самият протокол и типът на криптиране.

CyberGhost има предимство в това, че поддържа почти всички основни протоколи (дори такива, които не препоръчвам да се използват, тъй като те са толкова остарели, като L2TP). По същия начин те предлагат различни нива на криптиране до 256-битови, което е най-високото ниво. Помислете много неща, боядисани в зелено, които използват 256-битово криптиране.

Важното тук е, че изборът е във вашите ръце. Протоколите и нивата на криптиране могат да бъдат коригирани според вашите нужди. Различните протоколи поддържат различни скорости и очевидно колкото по-висока е степента на криптиране, толкова по-бавна е нашата VPN връзка (това до голяма степен зависи и от хардуера).

Ако всичко, което искате, е VPN да измами вашия IP и да поддържа минимална сигурност, тогава можете да изберете ниско ниво на криптиране, което ще ви позволи да се наслаждавате на високоскоростни връзки. Ако сте параноик, добре, CyberGhost също може да ви помогне.

1.3 Оптимизирани профилирани сървъри за различна употреба

Тъй като 3000 сървъра замъгляват сървърния пул на CyberGhsot, съвсем очевидно е, че не би трябвало да има проблем с избора на връзка, нали? Е, всъщност не. Представете си, че седите в ресторант и при вас идва меню с 3000 артикула.

За щастие, компанията профилира внимателно своите сървъри, което означава, че има пулове от сървъри, които са оптимизирани за различни цели. Как ще изберете от тях зависи от вас. Можете или да имате списък с любимите си местоположения или да изберете от предварително сортирани списъци. Това включва списъци като най-малко пренаселени сървъри, NoSpy сървъри или дори най-пренаселените сървъри (въпреки че нямам представа защо бихте искали това).

Да кажем, че сте фен на Torrent – това е истински пул от хора, които участват в споделянето на P2P файлове, така че CyberGhost отдели оптимизирани сървъри само за тях.

2. Поддръжка на много платформа

За дома, който има файлов сървър на Linux, компютър с Windows, компютър с Mac, както и различни смартфони и таблети, имате късмет! CyberGhost поддържа до 7 устройства на акаунт, което е едно от най-щедрите, които съм виждал досега. За да бъда честен, мисля, че средното домакинство днес наистина има поне толкова много устройства, така че е разумно число да се поддържа.

CyberGhost поддържа до 7 устройства на акаунт

Много доставчици на VPN услуги ще се погрижат за обичайното разпространение – Windows, Linux, MacOS, Android, iOS и някои рутери. Ако забележите от списъка по-горе, CyberGhost дори е зададен за Raspberry Pi, някои NAS устройства и дори за виртуални машини!

Всичко зависи от избора и доколко CyberGhost отиде да попълни този списък, бях истински впечатлен.

Тук отново трябва да вмъкна с внимание на тези, които мислят, че могат да получат над устройствата X на лимит на акаунта, като хвърлят VPN на рутер, тъй като се поддържа.

Забележка

Стартирането на VPN услуга на вашия рутер ще ви помогне да преодолеете ограничението за едновременно свързване на устройството, което повечето VPN-и ще налагат. Въпреки това има недостатък. Почти във всички случаи (особено за рутери за домашна употреба) това ще забави вашия интернет трафик в сравнение с това, ако сте стартирали специфични за устройството VPN приложения. Това е така, защото маршрутизаторите са по-малко способни да обработват необходимото в реално време криптиране на данните, като по този начин забавят скоростите на вашето предаване на данни.

3. Достойни и стабилни скорости

Въпреки че не мога да кажа, че CyberGhost предлага пламтящи високи скорости, трябва да призная, че някои сървъри показват голям потенциал. Когато преглеждате резултатите от тестовете за скорост по-долу, моля, имайте предвид, че настоящата ми широколентова скорост е ограничена до теоретични 500 Mbps. През повечето време мога да се приближа или поне около 450 Mbps, което е доста добре.

Обикновено всеки VPN може да обръсне някаква честотна лента, така че очакванията ми бяха, че скоростите ще спадна, без значение към кой сървър съм свързан. Разбира се, в това играят и други фактори, като например разстоянието на сървъра до физическото ми местоположение, зареждането на сървъра и т.н..

Тествайки CyberGhost със SpeedTest, което е много надеждно, установих, че скоростите от целия свят варират значително. Това, което беше още по-изненадващо за мен, беше, че получавах по-бързи скорости от базирани в Сингапур сървъри, а не къде съм в Малайзия. Мога само да предположа, че това вероятно се дължи на инфраструктурата.

Като правило, очаквайте да получите по-високи скорости на пинг и по-ниски скорости, колкото по-далеч от избрания от вас сървър е от действителното ви местоположение. Това обикновено е вярно, независимо каква VPN услуга сте избрали.

Като изходна точка за наблюдение, аз обикновено мога да се доближа до пълна скорост по моята линия от 500 Mbps;

базова скорост в Малайзия без vpn

Резултат от базовия тест на сървър в Малайзия
(Вижте резултата от пълната базова скорост тук)

Тест за скорост на CyberGhost – US Server

тест за скорост на киберхост САЩ изключен

Тест за скорост на CyberGhost US – изключен VPN
(Вижте резултата от теста за пълна скорост тук)

киберхост тест за скорост на

CyberGhost тест за скорост US – VPN включен
(Вижте резултата от теста за пълна скорост тук)

Тест за скорост на CyberGhost – EU Server (Германия)

тест за скорост на киберхост ЕС изключен

CyberGhost тест за скорост EU – VPN изключен
(Вижте резултата от теста за пълна скорост тук)

тест за скорост на киберхост ЕС на

CyberGhost тест за скорост EU – VPN включен
(Вижте резултата от теста за пълна скорост тук)

Тест за скорост на CyberGhost – Африка сървър (Южна Африка)

Скоростта, с която стигнах до Африка, беше по-висока с VPN поради възможното трафик на честотната лента при редовната връзка. Числата са точни, като ги проверих няколко пъти, за да наблюдават аномалията.

тест за скорост на киберхост Африка изключен

Тест за скорост на CyberGhost Африка – VPN изключен
(Вижте резултата от теста за пълна скорост тук)

тест за скорост на киберхост Африка

Тест за скорост на CyberGhost Африка – VPN включен
(Вижте резултата от теста за пълна скорост тук)

Тест за скорост на CyberGhost – Asia Server (Сингапур)

киберхост тест за скорост Азия изключен

Тест за скорост на CyberGhost Азия – VPN изключен
(Вижте резултата от теста за пълна скорост тук)

киберхост тест за скорост Азия на

Тест за скорост на CyberGhost Азия – VPN включен
(Вижте резултата от теста за пълна скорост тук)

Тест за скорост на CyberGhost – Australia Server

киберхост тест за скорост австралия изключен

Тест за скорост на CyberGhost Австралия – VPN изключен
(Вижте резултата от теста за пълна скорост тук)

киберхост тест за скорост австралия на

Тест за скорост на CyberGhost Австралия – VPN включен
(Вижте резултата от теста за пълна скорост тук)

3.1 Добра фиксирана скорост на торентите

CyberGhost работи усилено за разширяване както на тяхната мрежа, така и на възможностите си. Предишния път, когато го тествах, най-близкият Torrent сървър за мен беше в Индия (или алтернативно в Япония). След това те увеличиха броя на сървърите, поддържащи торент, и вече има такъв в Сингапур.

За мен това е идеалното местоположение на Torrent и можете да се обърнете към горния тест за скорост за числата, които успях да получа на този сървър. Скоростите на P2P останаха стабилни през цялото време и аз успях да поддържам това в продължение на няколко дни.

Не забравяйте, че се свързах с този сървър специално за торент. Няколко доставчика на VPN, които опитах досега, ще позволят това, където и да се свържете, но CyberGhost е доста строг по въпроса. Опитах торент на не-Torrent целеви сървъри и това ми даде голяма, дебела нула в скоростта на изтегляне за торенти.

4. Цени идеално за тези, които търсят дългосрочни планове

Обикновено CyberGhost е на цена от RM53.30 за едномесечен абонамент, но ако желаете да влезете за по-дълги периоди, тази цена отнема много усилен нос. Всъщност успяхме да се придържаме към тригодишния им план, който не само го намали до 11,30 RM на месец, но и ни даде 2-месечен допълнителен бонус (общо 38 месеца!)

YearlyBi-YearlyTriennially
Цена / moRM24.60RM15.10RM11.30
Общо BillRM294.70RM363.10RM405.90
Цикъл на фактуриране12-mo24-mo36-mo
Връщане на пари45-ден45-ден45-ден

За представянето, което получавате от тях, тази цена е абсолютна кражба и определено можете да купите с увереност.

45-дневна гаранция за връщане на парите!

Ако сте един от тези, които обичат да се опитате да опитате преди да купите, тогава можете да се отпуснете и да сте спокойни с 45-дневна гаранция за връщане на пари от CyberGhost. Това не е с малък шрифт, не е скрито в легалски език, то е там на страницата им с често задавани въпроси;

Забележка

CyberGhost има 45 дни, без зададени въпроси, политика за възстановяване на сумата за нашите 6 месеца или по-големи абонаменти. Това гарантира, че не се правят грешки при покупка и има за цел да помогне в ситуации като клиенти, които не могат да използват нашите услуги (например, когато вашият интернет доставчик блокира VPN връзки).

* Месечните абонаменти имат 14-дневна гаранция за връщане на парите.

Всъщност можете дори да ги изпробвате безплатно със 7-дневна безплатна пробна версия, без прикачени низове.

5. Добър за стрийминг, включително Netflix

Отново това се връща към CyberGhost с много добре профилирани сървъри. Те са определили и тези за стрийминг на видео, а Netflix е само една от услугите за стрийминг на видео, за които са помислили, че може да искате да получите достъп. Както и да е, за да получите достъп до Netflix US, всичко, което трябва да направите, е да се свържете с един от техните оптимизирани за потоци американски сървъри.

Нека бъдем честни тук, Netflix не обича измама за геолокация. Той прави всичко възможно да убие подобни услуги, но CyberGhost няма нищо от това и всъщност заявява, че те гарантират Netflix US streaming.

За потребителите на Windows приложението всъщност включва опция за деблокиране на поточно предаване, което ви позволява да се развихрите с множество доставчици на услуги за стрийминг. Без ръчен опит и грешка, просто щракнете и отидете. Отключването се основава на списък, който се актуализира вътрешно всеки ден от CyberGhost.

Какво не харесвахме в CyberGhost

1. Не работи извън кутията

Въпреки че това може да не е прекъсвач на сделката и със сигурност може да не се случи на всички, трябва да споделя моя опит. Аз съм голям фен на plug and play, а клиентът на CyberGhost за Windows беше доста странно за мен. Разбира се, че инсталира и стартира приложението добре, но когато щракнете върху Go, трябва… GO, нали?

Моето не ми дойде отчаяние и трябваше да разбера защо. Това не ми отне много време, но разбрах, че настройките по подразбиране не са наистина добро съответствие за мен. Трябваше ръчно да избера моя протокол и сървър, преди приложението CyberGhost Windows да реши да играе хубаво.

Както казах, не е прекъсвач на сделка, но ако вашият технически опит е ограничен, това може да ви се стори като шок за вас.

2. Компетентност на данни на Dodgy и анонимност

Това, добре, че това е доста голям момък за мен и трябва да бъде и на всички от вас. По време на моя преглед, фонови изследвания и така нататък открих доста замъглена вода, когато става въпрос за това дали съм анонимен на CyberGhost или не.

Въпреки че компанията има официална политика за несъдържане на регистрация, в същото време някои потребители са били отбелязани да използват скриптове като Hotjar (което е сценарий за запис на сесия). Всъщност CyberGhost открито признава това на собствения си сайт, въпреки че твърди, че информацията се използва, за да обслужва по-добре клиентите си.

Политика за поверителност на CyberGhost VPN

Освен това, когато първоначално видях, че CyberGhost е базиран в Румъния, това беше добре. В крайна сметка тази страна е извън юрисдикцията на 14-те Очи в Европа, което е страхотно. По-късно обаче разбрах, че собственикът през 2017г продаде CyberGhost на фирма за дигитална реклама наречен CrossRider.

Сега, какво би направила една цифрова рекламна фирма с доставчик на VPN услуги, за която тя трябва да използва скриптове за запис на сесии? Сюжетът се сгъстява и аз за един се чувствам малко предпазлив по въпроса.

3. Ограничени възможности за плащане

Това отново се връща към анонимност, защото CyberGhost приема само кредитна карта, PayPal или BitPay. Вярно е, че BitPay се използва за BitCoin, но има буквално стотици криптовалути навън и винаги също има опция за пари в брой под формата на карти за подаръци и т.н..

Защо компания, която е специализирана в поверителността, сигурността и анонимността, предлага такива ограничени опции за плащане – опции, които евентуално ще разкрият данните на потребителя? Нямам отговор, въпреки че за мен това не е толкова голям проблем като този, който споменах по-горе.

Долната линия: Ще плащам ли за CyberGhost?

Преди да започна моята обстановка, нека само да заявя личното си положение тук. Ако плащам и използвам VPN, очаквам определена ефективност по отношение на скоростта. Не съм прекалено изнервен относно опциите за плащане и подобни неща и що се отнася до анонимността, просто граничната линия ще направи за мен.

Заявих много добри неща за CyberGhost и да, вярно е, че те предлагат много вградени екстри, които вероятно няма да намерите другаде. Като още по-добра кука можете да влезете в дългосрочен план, на който са практически цените на дъното. Докато услугата наистина превъзхожда, според мен е колко добре са оптимизирали сървърите си.

Вземете за пример видео поточните и торент сървъри, които обсъдих по-рано. Ако някоя от тези ниши е това, което търсите, тогава бих казал, че CyberGhost е абсолютно чудесен избор. За феновете на Torrent, видео стриймърите, бункерите за геолокация… трябва да кажете „да“.

Обаче има много голямо НО, според мен Това е възможно това, което може да постави пирон в ковчега за CyberGhost за много хора. Въз основа на неприкосновеността на личния живот и анонимността, просто остава твърде много съмнение и противоречие около наличната информация, за да се чувствам сигурен, използвайки CyberGhost.

Макар твърденията на CyberGhost да изглеждат достатъчно легитимни за нормална компания, казвам, че за доставчик на VPN услуги да се възползва от тези тактики е просто неопределимо. Така че, вземете това, което можете да направите за това – ценността и представянето с жертвата на анонимността е ваш избор.

Трудно ми е да кажа или да, или не, така че решението трябва да бъде взето според вашите нужди.

Основни функции

 • ✓ Поддържа много платформи
 • ✓ Блокиране на реклами и злонамерен софтуер
 • ✓ 256-битово криптиране
 • ✓ Профилирани сървъри
 • ✓ OpenVPN / SSTP / L2TP / IPsec
 • ✓ Отлични дългосрочни ценови планове

Препоръчва се за

 • • Видеопотоци
 • • Тези, които не са суетни за анонимността
 • • P2P Вентилатори
 • • Собственици на нишови платформи

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map