17 a Facebook hirdetési trükköi, amelyek valóban növelik az eladásokat!

A Facebook hirdetéseit használja?


Fantasztikus módszer az online üzlettulajdonosok számára, hogy termékeiket nagyobb közönség elé terjesszék. A legfontosabb, hogy az Ön termékeit a megfelelő közönség előtt szállítják.

Az e-kereskedelem tulajdonosai számára a Facebook egy egyszerű módszert kínál egy nagyon egyedi ügyfél megcélzására és visszajuttatására webhelyére.

Bizonyos trükkök és tippek felhasználásával ezekből még több értéket tud kinyomtatni. Több kattintást, célzottabb ügyfelet és több értékesítést szerezhet.

1. Használjon több termék körhintaját

A Facebook lehetővé teszi, hogy több termék körhinta hirdetését válasszon. Rengeteg oka van annak, hogy ez a hirdetéstípus növeli az átkattintási arányt és csökkenti a költségeket.

körhinta hirdetések

Először is érdekes és interaktív. Az ügyfelek át akarnak lapozni és további termékeket látni. Természetes intrónk arra készteti bennünket, hogy rákattintsunk és játsszunk vele. Ez minél több embert vonz a márkájához, és vonzza őket.

Másodszor, megmutatja egy együtt működő termékcsoportot. Ezzel a lehetőséggel elmondhat egy történetet, vagy elmagyarázhatja, hogy több termék hogyan működik együtt.

Harmadszor, használja, hogy szélesebb termékskálát jelenítsen meg. Tegyük fel, hogy snowboard felszerelést értékesít. Lehet, hogy az ügyfelek nem akarnak azonnal snowboardot vásárolni, de a körhinta segítségével olcsóbb termékeket, például csizmát vagy viaszt mutathatnak be. Sokkal nagyobb okot ad nekik a kattintásra.

2. Használjon videohirdetést

A Facebook algoritmusa aktívan rangsorolja a videotartalmat. Videó használatával a hirdetése sokkal valószínűbb, hogy az emberek hírcsatornájába kerül. Nem csak ezt, hanem formátumként vonzóbbá is. A statisztikák azt mutatják, hogy a napi Facebook-felhasználók több mint fele minden nap videókat néz a platformon.

Az ügyfelek sokkal nagyobb valószínűséggel állnak le és néznek meg egy videót, mivel az azonnal lejátszódik, amikor rákapaszkodnak.

Használhatja azt is, hogy termékeit működés közben megjelenítse. Például, Asos ezt teszi, hogy megmutassa ruházati köreit. Ha saját divatüzlete van, hasonló dolgot csinálhat maga is. A hirdetés létrehozásakor válassza a videoformátumot.

Asos

(Bár az új „dühös arc” érzelem alapján ítélve nem mindenki szereti az új Asos sorozatot!)

3. Használja a Facebook „ajánlatait”

Mindenki szereti az eladást, és az ügyfelek sokkal inkább kattintanak, amikor kedvezményt kínálnak.

Ha eladása van a termékein, akkor kifejezetten az eladáshoz vagy az ajánlathoz hirdetést hozhat létre. Miért nem hoz létre bevezető ajánlatot az emberek vonzására? Nézze meg, hogyan kínál a Macy 25% -ot az összes, 100 dollár feletti termékre.

Macys ajánlat

A legjobb dolog ebben a hirdetésben az, hogy potenciális ügyfeleinek nem is kell elhagynia a Facebook-ot, hogy megválthassák. Kevesebb a súrlódás, és ez megszünteti a rést az eladások között. A hirdetésre kattintva egyedi kódot kap, amelyet felhasználhatnak az Ön webhelyén. Ez a speciális módszer a „társadalmi bizonyítékot” is használja, megmutatva másoknak, hogy a „141 991” ember már igényelt rá. Összességében ez egy ragyogó módszer az új és meglévő ügyfelek vonzására webhelyére.

4. „Fokozza” egy meglévő népszerű hozzászólást

Időnként attól tartunk, hogy hirdetést indítunk, mert csak soha nem tudjuk, mennyire fog reagálni. Valaki átkattint? Pénz pazarlás lesz? Ezért remek ötlet a meglévő bejegyzés növelése. Választhat egy olyan bejegyzésből, amely már rengeteg megosztást, átkattintást és interakciót generált. Más szavakkal, tudod, hogy működik. Most egyszerűen növelje azt, hogy új emberek ezrei érjenek el.

Dönthet úgy, hogy reklámozza azokat olyan emberek számára, akiknek már tetszik az Ön oldala, vagy felkeresheti az új embereket. (Megmutatom még néhány célzási trükköt lefelé). A megerősített üzenet szépsége az, hogy már tudja, hogy eredményt hoz. Növelje, és szinte garantáltan megnöveli az értékesítést és a figyelmet.

Hirdesse a posztot

5. Hagyja abba az eladást!

Nem minden reklámnak kell az eladásokra összpontosítania. Valójában, a tanulmányok azt mutatják, hogy hajlamosak vagyunk a baljós hirdetések hangolására. Annyira hozzászoktunk, hogy online hirdetéseket látunk, hogy ezeket automatikusan figyelmen kívül hagyjuk. Ehelyett keressen más módszereket az érték megszerzésére a hirdetéséből.

Az egyik lehetőség az esemény népszerűsítése. E-kereskedelmi tulajdonosként az események fantasztikus módon növelik a márka ismertségét. Talán rendezhet egy termékindító eseményt a környéken. Ha saját divatáruházat birtokol, rendezhet egy kifutón rendezvényt, vagy szponzorálhat egy ruházati rendezvényt. Ha ékszerüzletet működtet, akkor a műhelyét otthont adhat a helyi térségben. Ezután használjon egy Facebook eseményt a figyelem felkeltéséhez.

Esemény

Nézze meg, hogyan használja a Jasper Market egy rendezvényt termékeik bemutatására. Nem aktívan értékesítenek semmit, de mindez hozzájárul az esetleges eladásokhoz.

6. Helyette erősítse márka identitását

Ez egy újabb nagyszerű lehetőség a hirdetésre anélkül, hogy valójában bármit eladna. Vegyük például a North Face-t. Kültéri és kalandáru. Ugyanakkor hirdetéseik a márka identitásuk erősítésére koncentrálnak, nem pedig a közvetlen eladásra.

North Face

Megértik, hogy a Facebook hirdetése akkor működik a legjobban, ha vizuális, inspiráló és vírus jellegű. Hosszú távon megteremtik ügyfélkörüket és erősítik márkájuk hűségét ezzel a hirdetési formával.

7. Hozzon létre egy egyedi cselekvésre ösztönzést

Ha kérdezel tőlem, ez a Facebook egyik legjobb új funkciója. Az egyszerű doboz formátum használata helyett a Facebook most lehetővé teszi egy személyes cselekvésre ösztönzést. A márkák és az e-kereskedelemmel foglalkozó eladók továbbra is hatalmas mértékben kihasználják azt. Ennek ellenére drasztikusan növeli az átkattintási arányt.

Hozzon létre egy egyedi cselekvésre ösztönzést

A hirdetés beállításakor lépjen a ‘szöveg és linkek’ szakaszba. Ez lehetővé teszi néhány legördülő menü közül a következőket: „vásárlás most”, „további információ”, „feliratkozás” stb. – Megadhatja a saját egyedi cselekvési felhívását is. Ez aktívan ösztönzi az ügyfeleket a kattintásra, és fellendíti a potenciális eladásokat.

egyéni cselekvésre ösztönzés

célzás

A Facebook egyedülálló módon képes niche-hirdetéseket kínálni. Rögzíti a legtöbb felhasználó demográfiai és helymeghatározási adatait. Ezenkívül összegyűjti érdekeiket, hobbijaikat és munkájukat. Mindezek rendkívül hasznosak az e-kereskedelem tulajdonosai számára. Van azonban még néhány hatékonyabb módszer a hirdetések célzására. Íme néhány egyszerű ötlet.

8. Célozza meg webhelyének látogatóit

Sok üzlettulajdonos ösztönösen használja a Facebook hirdetéseket az új ügyfelek eléréséhez. Valójában azonban sokkal hatékonyabb olyan emberek megcélzása, akik már meglátogatták az Ön webhelyét. Ők már ismerik a márkádat. Már böngésztek az Ön termékein. Itt már van kapcsolat, tehát valószínűbb, hogy vásárolnak tőled. Csak emlékeztetned kell őket! A Facebook hirdetései segítségével emlékeztetheti őket webhelyére, és tudatában erősítheti márka identitását.

Mindenekelőtt egy kis darab kódot kell használnia, amelyet „Facebook pixelnek” hívnak. Ön elhelyezi a webhelyén, így a Facebook információkat gyűjthet arról, hogy kik látogatják meg az Ön webhelyét. Most, amikor beállítja hirdetését, kattintson az „Egyéni közönség” opcióra.

A Taregt webhelyének forgalma

Most látni fogja ezt a lehetőséget. A Facebook most azokat a felhasználókat célozza meg, akik már voltak az Ön webhelyén. Sokkal nagyobb valószínűséggel kap átkattintást és eladást ezzel a technikával.

9. Célozza meg e-mail előfizetőit

Ez ismét a fenti módszert használja. Csak ezúttal a célközönség még szorosabban kapcsolódik hozzád. Jelentkezett az e-mail listájára, azaz már nagyon érdekli az Ön termékei. Néhány óvatos Facebook hirdetés tovább növeli márkájának ismertségét, és ráveszi a vásárlást.

Cél e-mail lista

10. Célzás az emberekre a vásárlás folyamatában

A Facebook a közelmúltban elindította célzási algoritmusuk új részét. Az úgynevezett „viselkedés”, amelyet alább körözünk.

Célzott vásárlási viselkedés

A legördülő menü „beszerzési magatartás” elnevezésével dönthet úgy, hogy megcélozza azokat az embereket, akik egy adott termék vásárlásának folyamatában vannak. Tegyük fel, hogy olyan webhelyeket böngészett, amelyek új játékkonzolt vásárolnak. A böngészőjében sütik használatával a Facebook tudja, mikor keresett új konzolt, ezért elkezdi a játékra szabott hirdetések megjelenítését az Ön számára. Valószínűleg maga is megtapasztalta ezt.

E-kereskedelmi eladóként megfordíthatja az asztalokat. Most megcélozhatja azokat az embereket, akiknek folyamatban van egy konzol vásárlása. Tökéletes, ha játékokat vagy kiegészítőket árusít. Szinte bármit megtehetsz: ékszerek, divat, napszemüveg stb.

11. Célozza meg az embereket jövedelme alapján (vagy az átlag feletti online kiadókkal)

Ha drága termékeket raktároz, akkor a hirdetése általában pazarló diákokra pazarolódik! Tegyük fel, hogy luxusfürdőszappanokat árusít 100 dolláros szappanos bárral, vagy prémium napszemüveget 500 dollárért egy párért. Világos, hogy szem előtt tartotta a speciális, csúcskategóriás piacot. Soha nem láttam, hogy egy törött hallgató 100 dollárt esne egy szappanra, tehát csak reklámpénzt dobott a levegőbe, ha a termékét e széles közönség számára hirdeti..

Céljövedelem

Ha csak magas nettó vagy magas jövedelmű embereket céloz meg, akkor valószínűbb, hogy megcélozza a célközönséget.

A Facebook azon kategóriákat is kategorizálja, akik átlagosan többet költenek online. Természetesen ezek a Facebook-felhasználók örömmel veszik igénybe hitelkártyáikat, és szeretnek egy kicsit online vásárolni! Ezek a tökéletes felhasználók, akiket megcélozhat, különösen, ha az érdeklődésre és a demográfiai adatokra szűkítjük.

12. Célzás a szülőkre gyermekeik életkora szerint (vagy a várandós anyákra!)

Ez nagyszerű bárkinek, aki csecsemőtermékeket, gyermekruhákat vagy szülőknek szóló termékeket árusít. De nyilvánvalóan óriási különbség van a gyermekes szülők körében. A „szülők” célzása tizenéves korúkat jelenthet. Nagyon értelmetlen, ha bébi kiegészítőket árusít. Tehát a Facebook a szülők gyermekeinek kora szerint bontható le.

Cél a szülők számára

Ezen kívül egy nagyon nagy kategória található a „várandós anyák” számára. Ez egy hatalmas piac, amelyet meg kell érni, ha csecsemőruhákat árusít, és a Facebook lehetővé teszi, hogy világszerte közvetlenül reklámozzon minden várandós anyukának!

13. Célozzon valakivel hosszú távú kapcsolatban

Párok, akik félúton vannak a világtól, szeretnek ajándékokat küldeni. Segíthet nekik, ha közvetlenül megcélozza őket. A Facebook különféle elemzései segítségével azonosítja a távolsági kapcsolatokban lévő párokat.

Cél újrakötések

Mint a képen látható, akkor az emberekkel is megcélozhatja, ha jön egy évforduló. Ezek az emberek mindig vágynak ajándékra a közeljövőben. Megcélozhatja az új állással rendelkező barátait vagy a nemrégiben elkötelezett pár barátait is. Ezek olyan emberek, akik valószínűleg vásárolni akarnak valamit.

Képoptimalizálás

A Facebook a képeket és videókat rangsorolja a tartalom más formái fölött, így ezeket rendben kell megszereznie. Meg kell állítania az embereket a pályájukon egy vonzó fotóval. Íme néhány trükk, amelyek segítenek.

14. Használjon fehér hátteret

A reklámozási szakemberek ezer tesztet végeztek, és arra a következtetésre jutottak, hogy a fehér háttérrel több kattintás érhető el. Miért? Mert általában felhívja a figyelmet. A webtervezők rendszeresen használnak szóközt, hogy a fő tárgy még jobban kitűnjön.

fehér űr

Ebben a képen nézze meg, hogyan jelenik meg a narancs a képernyőn. Ezt erősíti a mögötte lévő fehér képernyő. Az ügyfél automatikusan felhívja a figyelmét felé, és sokkal nagyobb valószínűséggel kattintanak a linkre. Próbálja ki magát a saját hirdetéseivel.

15. Használja a Harmadik Szabályt

A harmadok szabálya olyan tervezési elv, amely elősegíti a kép egyensúlyának megteremtését. Ezen elv végrehajtása egyszerű; Ossza meg képet 9 azonos méretű dobozba úgy, hogy két vonalat vízszintesen és két függőlegesen húz. A hirdetés fő tárgyának a húzott vonalak keresztmetszetébe helyezése kiegyensúlyozott érzetet biztosít. Itt van egy hirdetés, amely végrehajtotta ezt a szabályt:

Harmadik szabály

Ezek a srácok teljesen jól értik itt. A ragyogó színek felbukkannak, miközben érezhető az egységesség és az egyensúly – mindezt a praktikus dandy „harmadszabályok” révén. Figyelje meg, milyen szándékosak a tárgyak arányai; a hirdetés kétharmada a cipő lesz (elsődleges tárgy), míg az utolsó egyharmad a márka (másodlagos objektum). Ez egy vizuális hierarchiát biztosít, ahol először felhívják őket a gyönyörű dokumentumaikra, majd megismerkednek a márkával. Ezenkívül rengeteg lélegzetet adnak a terméknek és a logónak, sima és kiegyensúlyozott tapintást adva. További információ A Facebook hirdetések tervezési alapelvei.

16. Mindig helyezze a terméket a jobb kezébe

Ez a trükk furcsának tűnhet, de a statisztikák azt mutatják, hogy a termékek jobban értékesítenek, ha az ember jobb kezével reklámozzák. Őrült! De igaz. Mindez az öreg marketing ismeretekre épül. Például egy üzletben a rendszeresen vásárolt tárgyakat jobbra helyezik, amikor lefelé halad.

Koksz jobb kéz

Ugyanazt a trükköt online is felhasználhatja. A szemünket azonnal a jobb kéz vonzza. Legtöbbünk számára ez természetes.

Az online marketing és reklámozás során mindenféle jedi gondolkodási trükköt felhasználhat.

BÓNUSZTÁR! 17. Használjon pontos árat az árképzéshez

Az elméd egy egyszerű figurát sokkal gyorsabban dolgoz fel, mint egy fillért. Tehát ahelyett, hogy egy pár napszemüveget reklámozna 14,95 dolláron, támogassa őket 15 dollárnál. Ne félj kerekíteni felfelé vagy lefelé a jobb átkattintási arány elérése érdekében.

Ezeknek a trükköknek köszönhetően sokkal több értékesítést lehet elérni mind rövid, mind hosszú távon.

Mint mindig, itt vagyok, hogy megválaszoljam a Facebook hirdetéssel vagy általában a marketinggel kapcsolatos kérdéseit. Köszönöm, hogy elolvasta!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Adblock
detector