Miért számít a termékek csomagolása?

Nehéz újraéleszteni gyermekkorát. De van valami egy csomag szállításáról, amely majdnem visszahozhatja Önt. Legtöbbünk emlékeztet arra az izgalomra és szédültségre, amely kísérteties kísérettel nyitott ajándékot születésnapunkon vagy karácsony reggelén, amikor kicsi voltunk.


De hogyan lehet az ügyfeleknek élvezni az izgalmat, hogy megkapja a terméket? A gondos csomagolás és kiszerelés messze haladhat. Vannak olyan grafikai piacok, mint például Designhill amely elképesztő termékcsomagolást biztosít Önnek a vállalat számára. Itt kaphatja meg csomagját úgy, hogy tervezői pályázatot indít a világ minden tájáról származó tervezőktől.

Építsd meg a márkádat

Igen, az ügyfelek már megvásárolták a terméket, de ez nem azt jelenti, hogy abba kell hagynia a termék megfésülését. A csomagolás és az áruk szállításra történő bemutatása hatékony marketing eszköz lehet – tehát ne hagyja azt utólag. Online kiskereskedőként az ügyfelek általános tapasztalataira kíván összpontosítani.

Ne csak dobja el árut egy dobozban. Ehelyett használja a csomagolást arra, hogy tovább fejlessze a márkáját. A Shorr Packaging Corp. Felmérése szerint., csak az ügyfelek 11% -a ma teljesen elégedettek vagyunk a csomagolással. Hű – ez sok elégedetlenség, amely lehetőséget ad neked a ragyogásra. Kicsit gondosan kiemelheti áruit a zsúfolt e-kereskedelem területén, és az ügyfelekért többet fog visszatérni.

Figyelje meg e-kereskedelmi vállalkozását

Néhány rövid évvel ezelőtt az emberek nem voltak hozzászokva a dolgok online vásárlásához. Persze, hogy alkalmanként vásároltak olyasmit, amit nem tudtak helyben megszerezni, ám az e-kereskedelem csak egy apró pillanat volt az egész gazdaságban. Az, hogy változtak az idők.

Manapság az emberek nem félnek bármit megvásárolni online. Az emberek mindent vásárolnak, az élelmiszerektől és a fogkrémektől a drágább termékekig, például számítógépekig, sőt autókig is. Nagyon sokat nevezel, és online is meg lehet vásárolni.

2015-ben az Egyesült Államok. e-kereskedelem értékesítése 287 milliárd dollárt tett ki. És a világ többi része sem marad messze. Kína árbevétele 247 milliárd dollár volt; Japánnak 76 milliárd dollár volt, az Egyesült Királyságnak közel 67 milliárd dollár volt. Úgy tűnik, hogy a trend egyre felfelé mutat. Az eMarketer piackutató cég előrejelzése szerint a globális online értékesítés közel lesz 2,4 trillió dollár 2017-ben.

Mivel oly sok ember fordul az internethez, azt akarja, hogy kitűnjön és emlékezzen rá. Az első vásárlók számára a küszöbön levő csomag először lehet fizikailag megismerni és megtapasztalni a terméket. Hogy érkezik, elengedhetetlen módja a márkahűség fejlesztésének.

Izgatja ügyfeleit gyönyörű bemutatással

Az első dolog, amit az emberek észrevesznek, a doboz vagy a boríték. Powerhouse e-kereskedelem kiskereskedő amazon, az árukat általában egy egyszerű barna dobozba csomagolja, de felismerhető csomagolószalaggal és logóval az oldalon.

Amazon doboz

Bár a barna doboz finom, nem lehet félreérteni, ahonnan a csomag jött. Egyes kiskereskedők szeretnének egy kicsit többet hozzáadni a szállítódobozhoz. A Walmart néha a doboz oldalán található világos betűkkel felcímkézi vállalata nevét, és nincs összetévesztés a Shutterfly élénk narancssárga borítékaival, amelyeket áru küldésére használ. A szállítódoboz hozzájárulhat a intrika érzésének felépítéséhez. Azt szeretné, ha még a szomszédok is kíváncsi lennének, mi van ebben a csomagban?

Nyilvánvaló, hogy a kereskedőknek óvatosnak kell lenniük a doboz külsejének címkézésénél. Nem akarja hirdetni egy drága tárgyat az egész világ számára, hogy valaki tornácán üljön, csak hogy elragadjon. De ha nem teheted ezt izgalmasan kívülről, akkor adj bele néhány stílust belülre.

Ma még az áruk kicsomagolása is társadalmi vonatkozással rendelkezik. Az emberek a közösségi média csatornáin állnak, hogy megosszák izgalmát legutóbbi online vásárlásukról. Milyen dolog, mint online kiskereskedő, ha kihasználhatja ezt az ingyenes reklámozást, hogy értékes szóbeszéd-áttekintéseket kapjon.

A Dotcom 2015. évi e-kereskedelmi csomagolási tanulmánya, az ügyfelek tapasztalatainak kibontása révén, ezt találta A válaszadók 39% -a osztott meg képet vagy videót a közösségi médiában, és 60% -uk szerint nagyobb valószínűséggel osztana meg egy termék-képet ha ajándékszerű dobozban jött volna, nem pedig egy nem írható barna dobozban. Meggyőződött-e arról, hogy ad hozzá némi oomph-ot a csomagolásához?

Az emberek élvezik az ajándékok fogadását. Tehát úgy érzi, hogy születésnapja van. Menjen előre, és adjon hozzá apró extrákat, például szép szövetet vagy akár személyre szabott kártyát. Ha elég kicsi a művelet, akkor még akkor is, ha hozzáteszi az üdvözlőlapot az ügyfél nevével a doboz belsejének belső lapjához, különösnek érzi magát..

Ha izgathatja ügyfeleit, akkor hajlandóak megosztani tapasztalataikat. Még szerencséje is lehet, ha megosztja egy dobozzal nem rendelkező videót a YouTube-on. Hihetetlen, hogy az emberek csak tömegesen teszik ezt. 2010 óta, A YouTube-videók, amelyek címe „unboxing”, 871% -kal nőtt.

Az egyik vállalat, amelynek nincs hiánya a YouTube dobozában lévő videók eltávolításáról, az Apple. Csak írja be az „iPhone unboxing” elemet, és felfelé több mint négy és fél millió találat jelenik meg. Nem meglepő – mivel az Apple a mester a marketing részleteiben.

iphone-box

Példaként erre Youtube videó Az i Justine által készített új Apple órájának dobozba dobásakor már több mint egymillió megtekintés érkezett. Érezheti a várakozást, amikor először kinyitja a sima dobozt, majd hamarosan belemerül az ismerős vastag, jó minőségű, fehér Apple dobozba. Lelkesedése fertőző, és ez a fajta ingyenes hirdetés még inkább zümmögést idéz elő az Apple legújabb termékei iránt.

Használjon olyan csomagolást, amely jó az ügyfelek számára

Noha az emberek értékelhetik a gyönyörű csomagot, ha sérülékesen érkezik termékekre, vagy ha nehezen nyithatók meg, ügyfeleik nem lesznek boldogok. Az ügyfelek bonyolultak lehetnek, és ha valami bosszantónak találják a csomag kinyitását, akkor nem fognak habozni, hogy rossz véleményt hagyjanak a termékének vagy cégének.

fragile_box

Benne 2016. évi e-kereskedelmi csomagolási preferencia-felmérés, A Shorr Packaging Corp. megkérdezte az ügyfeleket, hogy mi volt a leginkább bosszantó vagy bosszantó csomagolási élményük. Íme, amit találtak:

  • A válaszadók 55% -a mondta, hogy az első számú irritáló hatású csomagok voltak nehéz megnyitni.
  • A második helyen, 19% -kal való belépés túlzott csomagolás volt.
  • A válaszadók 13% -a megemlítette a sérült csomagolást (nem a tényleges terméket).
  • Az emberek 8% -át idegesítette a nem újrahasznosítható anyagok.
  • 4% nem értékelte a csúnya csomagolást.

Mivel látja, hogy a csomagok megnyitásakor az emberek első számú kijelentkezést nehezen tudnak kinyitni, ez egy bátor ember, aki megkönnyíti az emberek árukhoz jutását. Senki sem akar küzdeni egy éles kés használatával olyan vastag műanyag csomagolások kinyitásához, amelyek nem bukkannak fel. Az emberek azt sem értékelik, hogy meg kell szabadulniuk az összes csomagolástól, miután elengedték a terméket.

Vegye figyelembe a környezetet

A tanulmány másik érdekes elfoglalása az, hogy a fogyasztók egyre jobban megismerik az új online gazdaság környezeti hatásait. Rájönnek, hogy az elektronikus kereskedelem nem jár környezeti költségek nélkül. Az Egyesült Államok Környezetvédelmi Ügynöksége (EPA) szerint a csomagolás felelős legfeljebb a nem ipari hulladék egyharmada a fejlett országokban.

Meg akarja óvni a szállított cikkeket, de online kiskereskedőként nem akarja, hogy pazarló és félreértő környezettel szembesüljön. Manapság egyre több környezetbarát lehetőség van a csomagoláshoz. Az úgynevezett öko-csomagolás virágzó üzlet. A karton kiváló választás, mivel könnyen újrahasznosítható. Bónuszpontokhoz újrahasznosított vagy fogyasztó utáni tartalomból készült kartont használhat.

Termékeinek további párnázása érdekében dönthet úgy, hogy újrahasznosított papírból készült csomagolódarabokat használ. Különböző színben kapható, és ráncolható dekoratív tapintással. Vagy a régimódi habszivacs-csomagoló földimogyoró helyett keményítőalapú alternatívák vannak kukoricából, cirokból és más növényekből. Ezek nemcsak a környezet számára jobbak, hanem az ügyfeleknek sem kell gondot okozniuk a hulladékkezelés során. Csak öntsön vizet a növényi földimogyoróra, és figyelje, amíg azok semmibe nem oldódnak.

Megkönnyíti az ügyfelek számára a cikkek visszaadását

Sok sikeres online kiskereskedő értékeli, hogy hajlandó elfogadni a visszatérítést, ha azt akarja, hogy valaki megragadjon lehetőséget. Még a legjobb vásárlóik is tudni akarják, hogy visszajuttathatnak egy cikket, ha az nem illeszkedik, sérült, vagy nem működik azzal, amit gondoltak..

A Shorr Packaging Corp. úgy találta, hogy a prémium vásárlók (akik úgy definiálják, hogy havonta több mint 200 dollárt költenek online vásárlásokra) sok megtérülést jelentenek. Azt találták E vásárlók 22% -a azt mondta, hogy online vásárlásuk legalább negyedét visszatérik. Azonban az ügyfelek 95% -a kijelentette, hogy meg fogja ismételni az üzletet, ha a visszatérítési folyamat könnyű.

Azt szeretné, hogy a lehető legkönnyebb legyen az emberek számára az áruk visszaadása, ha nem elégedettek. Az egyik egyszerű megoldás, amelyet sok ruházati kiskereskedő használ, a visszatérő levelezőlapok beillesztése. Megkönnyíti az ügyfelek számára, hogy árukat visszahelyezzék a dobozba, és egyszerűen ragasszanak egy címkét.

A Nordstrom, egy olyan társaság, amely már régóta büszke arra, hogy a minőségi ügyfélszolgálaton szerepel, visszaküldési címkét visel, és a szállítási költségeket is fizeti. Ha USA-ban él, akkor csak annyit kell tennie, hogy az árut visszadobja a dobozba, becsap egy címkére, és átadja postai szállítójának. Nem kell gondot okoznia a postára vagy a UPS-re való csapdával, hogy csomagja súlyozva legyen, és kiszámolható legyen a postai küldemény.

Néha a kis dolgok. A Trunk Club magában foglal egy szalagot is az ügyfél számára, hogy bezárja a dobozt. Mert komolyan, kinek van ideje vadászni egy szalagtekercset. Más kiskereskedők, mint például a Stitch Fix, tartalmaznak egy visszatérítő táskát, amely olcsóbb és könnyebb, mint egy doboz.

trunk_club

Tartsa le a költségeket

A kreativitás nagyszerű, de nem akarod, hogy túl őrült legyen. Még mindig figyelembe kell vennie a szállítási költségeket.

Manapság sok fő szállító, köztük a FedEx, a UPS és a DHL, méretmeghatározással számítja a három köbméternél kisebb földi csomagok szállítási díjait. Ez azt jelenti, hogy figyelembe veszik a doboz méretét, valamint a súlyát. Tehát ellenőrizze, hogy a választott doboz megfelel-e az áruinak. A levelezőkészülék akkor is választható, ha a termék kicsi.

Függetlenül attól, hogy milyen nagy a doboz, ne felejtsen bele párnát, még akkor sem, ha nem törhető. Nem akarja, hogy az áruk körülömljenek a dobozban. Vigyázzon, ne töltsön be túl sok súlyt a párnázattal. Kipróbálhatja a fent említett környezetbarát lehetőségeket, vagy könnyű buborékcsomagolást, amelyet lapokban, tekercsekben vagy táskákban kaphat..

Használja csomagolását, hogy tartós, pozitív benyomást hagyjon

Online kiskereskedőként valószínűleg nincs fizikai üzlethelyisége, de továbbra is személyre szabott és luxus élményt szeretne adni ügyfeleinek, olyan, mintha egy kis butikban vásárolnának. Más szavakkal: azt akarja, hogy különlegesek érezzék magukat. Valószínűleg már ezt megteszi a webhelyével és más interakciókkal, de ne felejtse el egy olyan területet, amelyet gyakran figyelmen kívül hagynak – csomagolást.

Az, hogy hogyan csomagolja és bemutatja az árut szállításra, tartós benyomást kelt – nem csak az ügyfelekkel, hanem potenciálisan barátaival és még barátai barátaival is a közösségi médián keresztül.

Elégedett lehet úgy, hogy eladta az eladást, de ne ragadjon meg aranyos lehetőséget. A szép, de praktikus csomagolás révén új ügyfeleket vonzhat, és ugyanolyan fontos, hogy megőrizze a már meglévőket. A visszatérő ügyfelek átlagosan 67% -kal költenek többet, mint az első vásárlók, így szeretne lenyűgözni azokat is, akik már vásároltak tőled.

Szeretné figyelembe venni az ügyfelek tranzakcióinak teljes folyamatát. Tranzakciójuk nem teljes, amikor rákattintanak a vásárlás gombra. Meg kell vonzania őket, amikor a csomag megérkezik. Lehet, hogy ez a különbség az egyszeri vásárló és a márkádhoz hűséges személy között, aki ismételt vásárlásokat hajt végre.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Adblock
detector