Működik az e-mail marketing? 14 alapvető mérési mutató (A Végleges Email Marketing Útmutató, 6. rész)

Az adatok, statisztikák és számok szempontjából kedves vagyok.


Imádom a Google Analytics adataim átfésülését. Szomja vagyok az e-mail marketing kampányaim mérésére. Szeretem a grafikonokat, táblázatokat és számokat.

Az e-mail marketing mutatókkal azonnal látom, ki nyitja meg a hírleveleimet. Látom a legjobb vásárlóimat, és kitalálom, mely tantárgyak működnek a legjobban.

E-mail marketing mutatók

(képforrás)

Felzárkózni a Végleges Email Marketing Útmutatóba

 • 1. rész: A 11 legjobban konvertáló regisztrációs űrlap
 • 2. rész: Tartalomfrissítés – a leggyorsabb út több előfizetőhöz
 • 3. rész: Fokozza az elkötelezettséget & bevétel e-mail üdvözlő sorozattal
 • 4. rész: 19 egyszerű trükk a 40% -os e-mail nyitott arány eléréséhez
 • 5. rész: A tökéletes tárgysor: 18 trükk a szögeléshez
 • 6. rész: Az e-mail marketing működik? 14 alapvető mérőszám

Azt is látom, hogy mi nem működik. Mit tehetek jobban legközelebb??

Ezért annyira fontosak a statisztikák és az adatok. Nem csak érdekes, hanem nélkülözhetetlenek is vállalkozásának fejlesztésében.

Van egy másik ok, hogy annyi időt töltenek az e-mailek elemzésével is:

Azok az emberek, akik az e-maileket nyitják meg, a legaktívabb és legfontosabb követői. Nagyra értékelik a cégét. Elkapják és kölcsönhatásba lépnek veled.

Miért nem szeretne többet megtudni róluk??

e-mail kampányadatok

Az e-mail mutatók rövid szótára

Először is ellenőrizzük, hogy mind ugyanazon az oldalon vagyunk. Ebben a bejegyzésben különféle e-mail marketing feltételekről fogok beszélni, beleértve:

Nyitott kamatláb – Az összes előfizető százalékos aránya, amely megnyitotta az e-mailt.

Kattintási arány – Az összes előfizető százalékos aránya, amely az e-mailben található linkre kattintott.

Leiratkozott – Hány ember leiratkozott a listájáról egy e-mail kampány után.

Ha eddig követte az e-mail marketing sorozatunkat, akkor e-mail regisztrációs űrlapot állít fel a webhelyén, létrehozott egy e-mailes üdvözlő sorozatot, és szegezte meg a tárgysorát.

De hogyan lehet pontosan megmérni az e-mail marketing teljesítményét?

A válasz e-mail elemzés. És sokan közülük!

Az e-mail sorozat során demonstrációnkként a MailChimp-t használtuk. A mai nap nem különbözik egymástól, mivel a MailChimp hatalmas statisztikai és statisztikai adatsort kínál a kampányaiban.

Saját adatainak eléréséhez jelentkezzen be a MailChimpbe, és lépjen a „jelentések” oldalra..

mailchimp jelentések

Kész? Lehet merülni az alapvető mutatókba.

1. Haladás az általános üzleti céljaival szemben

Mielőtt megnéznénk a nyitott és kattintási arányokat, szeretném, ha gondolkodna szélesebb üzleti céljaival.

A statisztikák és a számok döntő jelentőségűek, de ha nem vezetnek egy nagyobb cél felé, akkor csak „hiúságmérő”. Más szavakkal, lehet, hogy jól néznek ki, de segítenek bármit elérni?

Gondoljon arra, hogy az e-mail marketing növeli-e a lojalitást, növeli az eladásokat, és vállalkozását a következő szintre helyezi.

Bármely e-mail marketing kampány sikere valódi mércéje, ha tovább tolja vállalkozását.

2. Nyisson ráta

Átlagos nyitott árfolyam az e-kereskedelmi társaság számára – 16.71%

A nyitott kamatláb gyakran az a szám, amelyre a marketingszakemberek összpontosítanak. Ez azt mutatja, hogy hány ember nyitotta meg az e-mailt.

Természetesen itt a lehető legmagasabb számot keresjük. Minél többen nyitják meg az e-maileket, annál több esély van arra, hogy átalakítsák őket, vagy visszaszorítsák őket webhelyére.

nyitott kamatláb

A magas nyitott ráta bizonyos lojalitásra utal. Ez azt jelenti, hogy előfizetői lelkesen nyitják meg e-maileit és megnézhetik, mi van benne.

Az e-kereskedelmi társaságok átlagos nyitott kamatlába 16,71%, tehát ha ennél többet ér, jó munka!

DE, ne hagyatkozzon csak a nyílt kamatlábon. Mélyebben kell mélyülnünk, hogy megvizsgáljuk, hogy az előfizetők cselekednek-e.

Szeretne tippeket a nyitott árfolyam javítására? Olvassa el a Végleges Email Marketing Útmutató 4. részét.

3. Kattintson a Értékelés elemre

Átlagos kattintási arány az e-kereskedelmi társaságnál – 2,3%

A kattintási arány gyakran sokkal jobb mutatója a kampány sikerének. A magas kattintási arány azt jelenti, hogy az emberek nem csak az e-maileket nyitják meg, hanem valójában az Ön webhelyére kattintanak.

kattintási arány

Ez azt jelenti, hogy érdekeltek és érdekli az e-mail tartalma. Ez azt is jelenti, hogy a cselekvésre ösztönző funkció működik, és a megfelelő közönséget vonzza maga elé.

Az átlagos kattintási arány meglehetősen alacsony, tehát ne legyél félénk. De vegye figyelembe azokat, amelyek átkattintanak. Ők a legaranyosabb ügyfelek.

4. Konverziós arány a nyitóoldalon

Sokan azt gondolják, hogy a jó kattintási arány azt jelenti, hogy munkájuk elvégzett. A jó e-mail kampány valódi próbája az, hogy ez a kattintás konverziót vagy eladást eredményez-e.

Tegyük fel, hogy online marketing tanfolyamot tart. Ön e-mailt küld az előfizetőinek, aki népszerűsíti a kurzust, és egy céloldalra irányítja őket.

Az előfizetők öt százaléka kattint a céloldalra, de ezek közül az emberek hányan jelentkeznek a kurzusodra?

Konverziós arány

(képforrás)

Ez a kampány sikerességének igazi mértéke.

Az e-mailek konverzióit a következőkkel követheti nyomon nyomkövető URL létrehozása a Google Analytics szolgáltatásból és helyezze el ezt a linket a hírlevelekbe.

5. Visszafordulási arány a nyitóoldalon

A konverziós ráta mellett szeretnék mérni a visszafordulási arányt. Más szavakkal: hány ember landolt ezen az oldalon, és eltűnt anélkül, hogy bármit tett volna?

A magas visszafordulási arány itt azt jelenti, hogy meggyőztem az embereket, hogy átmenjenek az oldalra, de nem tettem eleget ahhoz, hogy átalakítsam őket.

A lényeg az, hogy megtalálja ezeket a kis gyengeségeket az utazás során, és kitalálja, mit tehet jobban. Számomra a visszafordulási arány azt mondja, hogy meg kell szigorítanom valamit.

6. Bevétel és eladási ráta

Ez hasonló az átváltási árfolyamhoz, de kifejezetten az online megrendelésekhez és az értékesítésből származó bevételekhez készült. A MailChimp ügyes módon kiszámítja ezt. Pontosan megmondja, hány megrendelést generált egy e-mail kampányból.

Ez szintén megoszlik megrendelésenkénti bevételre és a kampányból származó teljes bevételre.

Ennek beállításához meg kell tennie kapcsolja össze e-kereskedelmi webhelyét a MailChimp-rel (amely fizetett szolgáltatás). Miután összekapcsolta áruházát a MailChimp-rel, az eredmények így jelennek meg:

mailchimp e-mail kampány

Ideális az e-kereskedelmi webhelyek számára, ha egy e-mail kampány növeli-e a valódi értékesítést.

7. Leiratkozás aránya

Átlagos előfizetési arány az e-kereskedelmi társaságnál – 0,23%

Természetes, hogy néhány ember leiratkozik a hírlevelekről vagy a frissítésekről. Ennek mindenféle oka van. Talán elfelejtették a feliratkozást, vagy talán már megoldották a problémájukat.

Nem nagy ügy.

DE, ha azt észleli, hogy az leiratkozási arány az átlagot meghaladó mértékben növekszik, lehet, hogy valami nincs rendben. Lehet, hogy túl gyakran hírleveleket és frissítéseket jelenít meg. Lehet, hogy tartalma nem releváns a közönség szempontjából.

Ha a feliratkozási ráta kúszik, szánjon némi időt a stratégia újraértékelésére.

8. Nem aktív előfizetők

A nem aktív előfizetők ugyanolyan fontosak, mint a leiratkozók. Ezek az emberek maradnak a listán, de soha nem nyitják meg e-maileidet és nem lépnek kapcsolatba veled.

Tegyük fel például, hogy 10 000 előfizetője van, de 5000 még soha nem nyitott meg e-mailt. Ezek ‘független’ előfizetők. Fizet azért, hogy e-maileket küldjön olyan embereknek, akik soha nem nyitják meg őket.

A legjobb dolog, amit itt megtehetsz, ha eltávolítja őket a listájáról. Persze, hogy rossz lehet az előfizetői szám felére csökkentése, ám ez a legjobb.

HubSpot a közelmúltban eltávolították 250 000 előfizetőt ezért a listájukból!

9. Visszafordulási arány

Átlagos „puha” visszafordulás az e-kereskedelmi társaság számára: 0,3%
Átlagos „kemény” visszafordulás az e-kereskedelmi társaság számára: 0,24%

Az „ugráló” e-mail olyan e-mail, amelyet nem lehet kézbesíteni. Kétféle ugrálást lehet elérni: a „kemény ugrálást” és a „lágy pattogást”..

visszafordulási arány

A lágy visszapattanás egy e-mail, amelyet csak ideiglenesen nem lehet kézbesíteni. Lehet, hogy az előfizetőnek szerverproblémája van, vagy a beérkező levelek meg vannak töltve.

A kemény visszapattanás általában azt jelenti, hogy az e-mail cím nem létezik. Vagy hamis, helytelenül lett megadva, vagy törölve lett.

A puha visszapattanás rendben van, de el kell távolítania a kemény visszapattanási e-mail címeket. Miért? Mert úgy néz ki, mint a spam jele, és ez rosszul tükrözi az e-mail listáját. Az Ön listáját végül feketelistára lehet helyezni.

Minden kampány után tisztítson meg minden nehéz visszafordulási e-mailt, különösen, ha a százalékos arány magasabb, mint az átlag.

10. 24 órás teljesítmény

A MailChimp 24 órás teljesítménydiagramja szórakoztató és hasznos is. Nagyon szórakoztató, mert valós időben nézheti, miként az előfizetők megnyitják az e-maileket és kapcsolatba lépnek velük.

24 órás e-mail teljesítmény

A legtöbb előfizető az első órán belül nyitja meg e-maileit, így a kezdeti válasz jól jelzi az e-mail listájának állapotát.

Az időtartam fennmaradó része szintén hasznos. Megmutatja az aktivitás csúcsait a nap bizonyos szakaszaiban. Például, azt jelezheti, hogy előfizetőinek nagy része 22:00kor nyitotta meg az e-mailt.

Ha ez egy általános minta a kampányaiban, akkor tudja, hogy a közönség általában késő esti órákban vesz részt. Ez praktikus információ, ha tudni akarunk ügyfeleinket.

11. A legtöbb nyitott előfizetővel

Ez a táblázat megmutatja, hányszor az előfizetők nyitották meg az e-mailedet, és rangsorolja őket. Mint alább látható, egy előfizető 73 alkalommal nyitotta meg az e-mailemet.

e-mail nyílik meg

Ez rendkívül rendkívüli, tehát tudom, hogy ez kulcsfontosságú ügyfél számomra. Annyira érdekli a hírlevél, hogy 73-szor nyitották meg! Ez a személy energiafelhasználó. A jövőben speciális e-mailt küldhetek erre az előfizetőre kedvezménnyel vagy ajánlattal.

Alapvetően nyomon tudom követni a legaktívabb és legaranyosabb előfizetőimet.

12. Hely

Ez a térkép pontosan megmutatja, hol az emberek kinyitották az Ön e-mailjét. Annyi okból fontos, hogy megismerjük, hol élnek leginkább elkötelezett ügyfelei és előfizetői.

felső helyek nyitva

Mindenekelőtt azt jelzi, hogy a feliratkozók időzónája alapján mekkora idő áll rendelkezésre a következő e-mail hírlevél elküldésére..

De ennél több is. Azt mondja meg, ahol vállalkozása és termékei vannak a legnépszerűbbek. Világos demográfiai adatokkal szolgál, amelyeket felhasználhat további reklámozásra és hirdetésekre, mondjuk, a Facebookon.

Ez lehetővé teszi a marketing és a helyi SEO testreszabását.

Más elemzési térképek (mint például a Facebook Insights vagy a Google Analytics) szintén hasznosak. De az e-mail térkép sokkal pontosabb, mert ezek a legközelebbi követői.

13. Továbbítás

Nem gyakran fontoljuk meg az e-mailek „megosztásának” fontosságát, akárcsak egy blogbejegyzést vagy egy weboldalt. De hihetetlenül erős lehet.

Például, ha egy barátja továbbít neked egy e-mailt, akkor majdnem 100% -ban el fogja olvasni, igaz? Ez egy személyes javaslat. Ezért nagyon nagy figyelmet szentelök a „határidős” ráta.

Mindenekelőtt azt jelenti, hogy tartalmam új olvasót ér el, amely új ügyféllé válhat.

Másodszor, ez azt jelenti, hogy előfizetőm valami igazán hasznosat talált az e-mailben. Költözötték őket, hogy továbbadják valakinek. Ez azt jelenti (remélhetőleg), hogy jól csinálok valamit.

Próbáld meg kifejezetten felkérni előfizetőit, hogy továbbítsák az e-mailt egy barátnak, amikor legközelebb hírlevelet küldenek.

14. A befektetés megtérülése

Mint a cikk elején megemlítettem, a statisztika nem jelent semmit, ha az e-mail stratégiája nem tolja tovább vállalkozását.

A beruházások megtérülése

(képforrás)

Ennek mérésének egyik legegyszerűbb módja a befektetés megtérülése vagy a megtérülés. Így mekkora pénzt generál a beruházáshoz képest.

Tegyük fel például, hogy 5000 előfizetőnk van, ami havonta 50 dollárba kerül a MailChimp segítségével. Havonta 50 dollárt költ a Facebook hirdetéseire, hogy az emberek feliratkozzanak az e-mail listájára.

Összességében havonta 100 dollárt költ az e-mail marketingre. Havonta 100 dollárt kell keresnie, közvetlenül e-mailekből, hogy fedezze a költségeket.

Ha az e-mail marketing révén 200 dollárt kereskedik az eladásokból, megduplázódik a megtérülés. Ha 500 dollárt keresel, akkor 5X-es ROI-t kapsz. Ha meg akarja tudni a saját ROI-ját, akkor használhatja a Sleeknote-t ROI kalkulátor.

Ha nagy méretre állítják, az e-mail marketing akár az is nyújthat 4 300X befektetési megtérülés.

Az adatok, adatok és elemzések mindent elárulnak, amit tudnia kell az e-mail kampányairól. Dolgoznak? Ki a legjobb vevőd? Mit tehetsz jobban??

De ne csak a „hiúságmérőkre” összpontosítson. Ügyeljen arra, hogy mélyen belemerüljön a ténylegesen fontos számokba.

Milyen mutatókat tartja a legfontosabbnak az e-mail kampányai során?

Ez a bejegyzés az e-mail marketingről szóló hat részből álló sorozatunk végéhez vezet. Remélem hasznosnak találta! Szeretne újabb mély sorozatot a marketing vagy a webfejlesztés egy adott aspektusára vonatkozóan? Tudassa velünk a megjegyzésekben.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map