Преглед на ExpressVPN: 13 плюса и само 1 кон от използването на ExpressVPN

ExpressVPN


Contents

ExpressVPN

https://www.expressvpn.com/

TL; р

По отношение на бързината, сигурността, поверителността и характеристиките ExpressVPN е изключителен. Това е всичко, което може да се търси в силна VPN услуга и предлага това на справедлива цена – ако сте готови да влезете в продължение на продължителен период от време.

Преглед на ExpressVPN: 13 плюса и само 1 кон от използването на ExpressVPN

ExpressVPN е едно от най-големите и популярни имена в бизнеса с VPN. Създадена през 2009 г. и управлявана от компания, базирана в Британски Вирджински острови, тя предлага сигурност и поверителност отдавна.

Макар че в никакъв случай не е най-евтината съществуваща услуга, вярвам, че има много какво да очакваме в ExpressVPN. Техният чист обем от функции, комбиниран с голямо разпространение на сървърни местоположения, прави услугата трудна за победа.

Забележка

Използваме валутен курс от 1 USD до 4,1 MYR за всички изброени цени.

Какво харесваме за ExpressVPN

1. Уникален шанс за поверителност

Услугата се управлява от Express VPN International Ltd., компания, базирана на Британски Вирджински острови (BVI). Макар че обикновено там, където е базирана компанията, не трябва да дава оценка на продуктите си, в този случай трябва да не съм съгласен.

Виждате ли, тук е важно да се отбележи, че „британецът“ в заглавието е номинален в най-добрия случай, тъй като BVI се самоуправлява. Всъщност цялата му правна система е собствена и по никакъв начин не е свързана или подчинена на Обединеното кралство.

Важно е също (от гледна точка на VPN), че съществуват в момента няма закони за запазване на данни в BVI. Дори и чужд интерес да се опита да принуди компания на BVI да представи записи във връзка с някакво разследване, такова разпореждане трябва да идва от съд на BVI. Правната процедура е дълга и досадна и в края на деня, ако преследваното престъпление също не е престъпление по закона на BVI, не може да има случай.

Нека обобщим това ясно

Ако използвате ExpressVPN навсякъде по света и срещу вас има разследвания, ExpressVPN не може да бъде принуден да предоставя доказателства за вашата интернет активност.

2. Мрежовото заключване запазва вашата самоличност

Въз основа на този фактор за поверителност ExpressVPN също има превключвател за убийство (мрежово заключване), който влиза в игра, ако вашата интернет връзка към VPN сървъра се откаже. Ако възникне тази ситуация, ключът за убиване незабавно ще намали целия трафик на данни към и от вашето устройство. Това е, за да се гарантира, че няма данни или IP теч, тъй като VPN тунелът е компрометиран.

Като пример за това, нека да кажем, че сте активирали мрежовото заключване и се разнасяте. Ако връзката с VPN сървъра се прекъсне по някаква причина, цялата ви интернет активност ще бъде спряна. Поне докато не се свържете с друг VPN сървър.

За да тествам това, опитах лесно изтегляне на файлове и в процеса изключих моя VPN софтуер. Веднага получих съобщение за грешка от файловия сървър, който ме уведомява, че изтеглянето е блокирано.

Мрежово заключване на ExpressVPN

2.1. DNS течове: ExpressVPN наистина личен?

За да съм сигурен, че мрежовото заключване работи, уверих се също да проверя тест за DNS течове. Ако мрежовото заключване не работи, пускането на инструмент за изтичане на DNS ще ме уведоми. ExpressVPN има инструмент, който можете да използвате за това, или като алтернатива има и други инструменти на трети страни, като например DNS тест за теч.

Всичко, което трябва да направите, е да посетите сайта и той автоматично ще тества връзката ви. Съпоставете техния тест с VPN сървъра, към който сте се свързали. Ако съвпадат, ти си добре.

DNS-течове доказателство

3. Няма политика за регистрация

Това надгражда повече върху предпоставката за поверителност, отколкото за сигурност. Когато казваме логване, обсъждаме данните, които се събират за вас по време на вашите интернет сесии. Това вероятно ще включва информация като IP адрес, URL адреси, които сте посетили и т.н. Като цяло, цялата ви интернет активност.

Като един от най-добрите доставчици на VPN наоколо, ExpressVPN изрично заявява, че не поддържа регистрации на вашата активност. Според тях, те “внимателно са проектирали нашите приложения и VPN сървъри, за да премахнат категорично чувствителната информация”.

Това включва:

 • IP адреси (източник или VPN)
 • История на сърфиране
 • Дестинация или метаданни за трафика
 • DNS заявки

Компанията обобщава много добре своята позиция и политики в едно изречение:

ExpressVPN Няма политика за регистрация

В резултат ExpressVPN никога не може да бъде принуден да предоставя клиентски данни, които не съществуват.

Вижте пълни подробности

Нека отново поставим това в перспектива. Ако доставчикът на VPN услуги не съхранява този тип информация, няма начин да ги предостави, ако се направи някакъв опит да ги принуди (напр. Чрез съдебно разпореждане).

4. Разделяне на тунели – изберете кои мрежови устройства да защитите

Ако сте решили да стартирате ExpressVPN от вашия рутер вместо чрез приложения на отделни устройства, Разделяне на тунели е нещо, което може да се наложи. Тя ви позволява да получите достъп до интернет и в същото време да използвате и друго устройство в мрежата, например отдалечен принтер. Приложението ExpressVPN за вашия рутер може да поддържа това и е конфигурируемо по ваше желание.

Например, можете да конфигурирате да защитите всички ваши компютри в мрежата, за да преминат трафика им през VPN, но оставете принтера си отворен за нормален трафик. Ако сте го споделили, някой друг все още може да използва този принтер.

5. ExpressVPN Е БЪРЗО!

Опитах 5 различни географски местоположения и забелязах влошаване на обслужването, колкото по-далеч от реалното ми местоположение. При нормални обстоятелства успявам да се доближа до пълната скорост от 500 Mbps, рекламирана от моя интернет доставчик.

базова скорост в Малайзия без vpn

Резултат от базовия тест на сървър в Малайзия без VPN
(Вижте резултата от пълната базова скорост тук)

ExpressVPN тест за скорост – US сървър

expressvpn тест за скорост US off

ExpressVPN тест за скорост US – VPN изключен
(Вижте резултата от теста за пълна скорост тук)

expressvpn тест за скорост US on

ExpressVPN тест за скорост US – VPN включен
(Вижте резултата от теста за пълна скорост тук)

ExpressVPN тест за скорост – ЕС сървър (Германия)

expressvpn тест за скорост EU изключен

ExpressVPN тест за скорост EU – VPN изключен
(Вижте резултата от теста за пълна скорост тук)

expressvpn тест за скорост на EU на

ExpressVPN тест за скорост EU – VPN включен
(Вижте резултата от теста за пълна скорост тук)

Тест за скорост ExpressVPN – сървър Африка (Южна Африка)

expressvpn тест за скорост Африка изключен

ExpressVPN тест за скорост SA – VPN изключен
(Вижте резултата от теста за пълна скорост тук)

ExpressVpn тест за скорост Африка на

ExpressVPN тест за скорост SA – VPN включен
(Вижте резултата от теста за пълна скорост тук)

Тест за скорост на ExpressVPN – сървър на Азия (Сингапур)

expressvpn тест за скорост Азия изключен

ExpressVPN тест за скорост Азия – VPN изключен
(Вижте резултата от теста за пълна скорост тук)

expressvpn тест за скорост на Азия на

ExpressVPN тест за скорост Азия – VPN включен
(Вижте резултата от теста за пълна скорост тук)

Тест за скорост ExpressVPN – сървър на Австралия

expressvpn тест за скорост австралия изключен

ExpressVPN тест за скорост Австралия – VPN изключен
(Вижте резултата от теста за пълна скорост тук)

expressvpn тест за скорост австралия на

ExpressVPN тест за скорост Австралия – VPN включен
(Вижте резултата от теста за пълна скорост тук)

6. Шифроване за правителството

От най-важните функции, предоставени от VPN, вече сме засегнали поверителността и скоростта. Сигурността е друг ключов елемент и когато става въпрос за VPN, има два аспекта от нея; вида на криптирането, което използват за защита на вашите данни и протоколите, които използват за пренасяне на вашите данни. ExpressVPN Advanced Encryption Standard с 256-битови клавиши (AES-256).

Този стандарт на криптиране осигурява много държавни тайни по целия свят. Разбивайки го, 256-битов ключ означава, че има МНОГО възможни комбинации, които да опитате да разбиете, преди вашите данни да могат да бъдат прочетени от всеки друг.

7. Избор на МНОГО протоколи

VPN мрежите разчитат на два ключови компонента, за да запазят вашата идентичност и активност. Едното е криптирането, за което говорих по-горе, но има и средствата за предаване на данни, което е през защитен тунел. Всеки тип тунел има различни характеристики, но главно се използва от комбинация от съвместимост и скорост.

Вземете за пример L2TP в сравнение с PPTP. И двата са протоколи за тунелиране, но L2TP предлага по-добро криптиране (128-битов срещу 256-битов).

ExpressVPN ви дава избор от различни протоколи за тунелиране. Можете да бъдете параноични и ниши, колкото искате, или просто да оставите ExpressVPN да избере за вас. Всеки протокол, разбира се, има своите плюсове и минуси, така че ще трябва да разберете кое е най-оптимално за бързина и сигурност за себе си.

8. Огромен брой места за сървъри

Както бе споменато по-рано, ExpressVPN поддържа сървъри в 148 града в 94 държави. Те са категоризирани в четири основни региона: Америка, Европа, Азия, Тихоокеанския регион и Близкия изток & Африка. Не всички обаче предлагат едни и същи протоколи за тунелиране.

Списък на сървъри ExpressVPN

Въпреки че ExpressVPN предлага избор от 7 различни протокола за сигурност, не всеки отделен сървър в тяхната мрежа поддържа всички тях. За щастие, големият им брой сървъри означава, че дори да срещнете такъв, който няма да поддържа протокол, който искате, вероятно ще можете да намерите алтернатива наблизо.

9. 3X устройства и лесна настройка

Всеки абонамент за ExpressVPN поддържа 3 едновременни връзки с Интернет.

За вкъщи можете просто да го настроите на вашия рутер и ще бъдете покрити. Ако сте извън къщата, не мога да ви видя как използвате повече от лаптоп, смартфон и таблет (дори и в същото време).

Свържете 3x устройства с ExpressVPN

След като се регистрирате за акаунт, ще ви бъде предоставена парола, която да използвате за вашия акаунт – моля, променете това веднага щом можете. След като направите това, ще бъдете отведени на страница с инструкции и ще получите опция къде искате да инсталирате вашата VPN услуга на.

Има подробни инструкции (заедно с видеоклипове!) Как да настроите ExpressVPN с почти всички устройства, известни на човечеството. Добре, това може да е малко зад борда, но съм сигурен, че почти всички основни устройства са там.

Просто следвайте водачите, млад скакалец. Освен това, дори да се сблъскате с някакви проблеми, не забравяйте онази фантастична поддръжка на клиенти, за която споменах по-рано? Просто протегнете ръка и докоснете някого.

Внимание

Ако вашият интернет доставчик използва PPPoE за свързване с интернет, няма да можете лесно да инсталирате VPN на вашия рутер. Ще ви трябва допълнителен рутер, за да управлявате VPN връзката. Единственият възможен начин да заобиколите това е да преминете фърмуера на вашия рутер до специализиран тип като OpenWRT, който може да управлява две различни WAN едновременно.

10. Можете да плащате в BitCoin

Докато доставчиците на VPN предлагат теорията за неприкосновеността на личния живот и сигурността, аз често се чудя как, тъй като трябва да има парична пътека, ако потребителите плащат с кредитна карта или дори PayPal. Въпреки това, благодарение на новата луда криптовалута, доставчиците на услуги скачат на лентата и сега ExpressVPN приема плащане в BitCoin.

Платете в BitCoin

Чрез този метод наистина можете да останете анонимни, тъй като няма начин да проследите плащането обратно към вас.

За тези, които все още нямат BitCoin, имате нужда от две неща; a) BitCoin Wallet и b) малко BitCoin. Инвестопедията има полезно Как да купите Ръководство за биткойни.

11. Позволението на торентите е разрешено!

Съвместното споделяне на файлове е нещо, което отдавна се обсъжда по целия свят. Много големи компании притискат доставчиците на интернет услуги, за да проследяват и санкционират P2P потребителите за всичко – от софтуерното пиратство до нарушенията на DMCA..

Използването на VPN премахва заплахата от преследване за P2P потребители, но уловката е, че някои VPN няма да разрешат P2P дейности или да ги ограничат. Въпреки това няма такъв проблем с ExpressVPN, те дори имат страница, която преподава на потребителите си КАК да настроят торент клиент на тяхната услуга!

Torrenting на ExpressVPN

Успях да спечеля толкова бързина в моите торенти на ExpressVPN, колкото обикновено получавам, което е доста страхотно (поне на моята друга линия от 50Mbps);

12. Достъп до ВСИЧКО съдържание на региона на Netflix

Отново е друга компания, която се опитва да ограничи достъпа на потребителите си Нетфликс. Тази компания заключва потребителите по региони, като позволява на различни потребители в региона да имат достъп до различно съдържание. ExpressVPN също така помага на потребителите на Netflix да получат формуляр за достъп навсякъде и ви учи как да го направите на тяхната услуга. Вижте как да отключите съдържанието на Netflix.

13. Фантастична поддръжка на клиенти

Съвсем добре срещнах проблеми при опит за настройка на ExpressVPN на моя TP-Link Archer C7, така че имах добро извинение да изпробвам тяхната поддръжка на клиенти. Моята дестинация беше тяхната база данни за поддръжка, която за съжаление не беше много полезна в моя случай.

След това изпробвах тяхната услуга за чат на живо, която беше удивително бърза. След секунди асистент за обслужване на клиенти се свърза с чата ми и ние бяхме в движение. По време на чата за обслужване, асистентът за обслужване на клиенти беше едновременно знаещ и полезен.

Въпреки че не успяхме да поправим проблема чрез чат, аз бях ръководен през процеса по електронна поща (за прехвърляне на изображения от тук и обратно) и веднъж направен, те ми изпратиха копие от целия препис на чата. Говорете за услугата!

Преписът на чата се изпраща по пощата

Сега не съм технологично неграмотен, но виждам колко полезна би била комбинация от тези процеси за начинаещ в VPN мрежи.

Абсолютно оценявам високата им степен на системата за поддръжка!

Какво не ни хареса в ExpressVPN

Цената е доста стръмна

Макар че е вярно, че ExpressVPN често е етикетиран като скъп (и до известна степен съм съгласен), бих искал да предложа тук вариант на теорията на строителството – можете да изберете два от три; евтини, добри и сигурни. Какъв би бил вашият избор, когато става въпрос за търсене на нещо, което да допълни вашата сигурност и поверителност?

Месечен абонамент за ExpressVPN ще ви върне RM53.10, но това намалява драстично с толкова, колкото до 34.11 RM на месец, ако решите да извършите плащане в 12-месечни блокове.

План ExpressVPN & Ценообразуване

MonthlyYearlyHalf-годишна
Цена / moRM53.10RM34.11RM40.96
Общо BillRM53.10RM409.80RM245.80
Цикъл на фактуриране1-месец12-месец6-месец
Гаранция за връщане на парите30-ден30-ден30-ден

Цените за ExpressVPN са лесни за проследяване. Ако плащате месечно, ще се сблъскате с тежък маркер от RM53.10 месечно. Ако решите да плащате на всеки шест месеца, това намалява до 40.96 RM месечно, платими предварително.

Най-добрите тарифи идват с годишно авансово плащане, за което процентът намалява до 34.11 RM месечно (огромни 35% отстъпка). Това означава, че получавате 6 безплатни месеца в сравнение, ако правите месечни плащания!

Тези цени включват цялата честотна лента, с която можете да се справите, както и неограничени връзки с огромен брой сървърни места навсякъде по света. Сменяйте сървърите веднъж на всеки 5 минути, ако това ви харесва!

Във всеки случай ExpressVPN предлага и 30-дневна гаранция за връщане на парите, което означава, че са напълно сигурни, че няма да се изправите пред угризенията на купувача.

Изводи: струва ли си ExpressVPN високата цена?

За мен това беше първо набег в реалния свят на VPN. Вярно, техническите познания бяха там, но практически опит не беше. Трябва да кажа, че техническите умения не са трудни и могат да бъдат прибрани с малко четене.

ExpressVPN беше удоволствие да се тества по повече от един начин. Това е страхотна услуга, която предлага цялата функционалност, от която се нуждая (обичам Torrenting) и някои, които не ми трябват (не използвам Netflix) и при дългосрочна цена на абонамента около 32,80 RM месечно. Малка цена за плащане за спокойствие.

Единственият ми хълцане се срещна при настройката на модема, тъй като широколентовият ми използва PPPoE за свързване и нямах никакви резерви за настройка на ExpressVPN. Уверете се, че обърнете внимание на по-ранното ми предупреждение за това, ако възнамерявате да се регистрирате.

Основни функции

 • ✓ Без ограничения
 • ✓ Офшорна защита на поверителността
 • ✓ Защита от течове на DNS / IPv6
 • ✓ Поддръжка 24/7 чрез имейл & Чат на живо
 • ✓ Поддръжка на множество протоколи

Препоръчва се за

 • • Абсолютна поверителност
 • • Торент
 • • Нетфликс
 • • Mac, Windows & Всички платформи

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Adblock
detector