LastPass áttekintés – 7 előnye és 3 hátránya a LastPass jelszókezelőnek

LastPass


LastPass

https://www.lastpass.com/

tl; dr

A LastPass funkciókkal teli, nagyon megfizethető (a Családok tervével együtt) és nagyon kellemes használni. Könnyen az egyik legjobb jelszókezelő, amelyet felülvizsgáltunk … azzal a különbséggel, hogy nagyon komoly hátrányokkal jár. Tudj meg többet.

LastPass áttekintés – 7 profik & 3 hátránya a LastPass Password Manager-nek

Ha magának vagy családjának szeretne vásárolni egy LastPass-fiókot, érdemes egy percet tartania, amíg el nem olvassa ezt az értékelést..

Kutatjuk a jelszókezelők listáját a legjobb jelszókezelő sorozatunk számára, és ezért mélyebben belemerülünk a LastPass Jelszókezelőbe, kipróbálva minden funkcióját, és felsorolva előnyeiket & hátrányait. Azt is leírtuk, hogy mi tetszett, mi nem volt, és általában, hogy a LastPass kötelező-e vásárolni a könyveink között, vagy sem.

De először, itt van néhány dolog a LastPass-ról, hogy megismerkedhessen a jelszókezelővel.

Tartalomjegyzék

A LastPass előnyei

 1. A LastPass felhasználói felülete nagyon kellemes!
 2. A LastPass boltozat-túrával rendelkezik!
 3. Szeretjük a LastPass biztonsági kihívást!
 4. A LastPass rendelkezik jelszógenerátorral!
 5. A LastPass nagyon komolyan veszi a biztonságot!
 6. Multiacessziós eszköz szinkronizálása!
 7. A LastPass biztonságos bejelentkezésekkel, például banki portálokkal működik!

Hátrányai a LastPass

 1. Nincs egyszerű módszer az adatbázisok importálására
 2. A jelszavak eléréséhez nem lehet bejelentkezni a LastPass programba
 3. Az élő támogatást sehol sem lehet megtalálni

LastPass terv & Árazás

 • Áttekintés

Hogyan teljesít a LastPass a versenytársak ellen?

 • LastPass VS NordPass
 • LastPass VS Google Jelszókezelő

Ítélet

 • Ha a LastPass-ra menne??

A LastPass rövid története

Az összes kutatott jelszókezelő közül a LastPass talán a legszínesebb története van, amennyire csak a jelszókezelők mennek.

Saját webhelyük szerint a LastPassot 4 hasonló gondolkodású barát alapította egészen 2008-ban, finoman elmondva a közönségnek, hogy több mint 10 éves tapasztalattal rendelkezik a jelszóbiztonsági iparban.

Az lastpassnek legalább 10 éve van a jelszóbiztonsági iparban

A társaság megalakulása óta nem vesztegetett időt, mert 2010-ben megvásárolták a megszerzésüket Xmarks, egy böngészőbővítmény, amely lehetővé tette a jelszó szinkronizálását a böngészők között. Úgy tűnik, hogy a LastPass 2018 óta abbahagyta az Xmarks szolgáltatását, de szerintem elég nyilvánvaló, hogy beépítették az Xmarks tech technológiáját a jelszókezelő programba, amely lehetővé teszi a jelszó szinkronizálását több eszközön.

2015-ben a LastPass volt megszerezte a LogMeIn 125 millió dollárért, egy SAAS óriás, nagyon ötletes SaaS márkák listájával, például GoToWebinar, Jive, RemotelyAnywhere és Bold360.

A lépés rendkívül ellentmondásos volt, amikor a LastPass-felhasználók beleillik a felvásárlásba, mivel a LogMeIn nem pontosan ismert, hogy a leg etikusabb társaság.

A felhasználó felidézte a LogMeIn megszerzését a LastPasson keresztül

(Forrás: https://www.zdnet.com/article/lastpass-bought-by-logmein-for-110-million/)

Oof.

Nem értek egyet velük. Az író korábban személyesen használt már a LogMeIn termékeit, és azt mondani, hogy a tapasztalat savanyú ízt hagyott a számon, alulbecsülhető lenne..

Mindenesetre, mielőtt halálba visszük Önt a történelemmel, továbbmegyünk ahhoz, amit felfedeztünk a LastPass-ról.

Ez egy kickass jelszókezelő, vagy szívódik fel a magas égbe?

Olvassa tovább, hogy megtudja!

7 ok a LastPass Password Manager használatához

1. A LastPass felhasználói felület nagyon kellemes!

A szoftver felhasználói felülete potenciálisan elkészítheti vagy megszakíthatja a programot. A jó felhasználói élményt nyújtó felhasználói felület jó minőségűvé teheti a rosszul elkészített alkalmazást, míg senki sem fog szemüveget csinálni egy fantasztikus alkalmazásban, amelynek sh * tty felhasználói felülete van..

Örömünkre szolgált, hogy a LastPass felhasználói felület valóban nagyon kellemes a szemére!

Az lastpass kellemes felhasználói felülettel rendelkezik

Amint a program betöltődik a böngészőjében, egy piros felső sáv várja Önt, amely félreérthetetlenül a LastPass márkaépítés része, kellemes semleges, szürkés háttérrel..

Az elrendezés intuitív és a navigációs linkek egyértelműen vannak címkézve, tehát egyáltalán nem lesz gondja, hogy oda kell mennie, ahol kell lennie.

A szoftver über felhasználóbarát, mégis szágos (amikor működik, azaz – többet beszélünk majd a később felmerült problémákról), és a legtöbb embernek nem lesz problémája a program használatának megtanulásával..

Kudos a LastPass felhasználói felületére & UX csapat, srácok, nagyszerű munkát végeztél!

2. A LastPass rendelkezik egy tárolóval!

Bár a LastPass használata viszonylag könnyű, nem mindenki van hozzászokva a számítógéphez, és az összes szolgáltatás megfélemlítheti.

A LastPass ezt problémaként ismeri el, és egy nagyon barátságos boltozat-túrát készített, hogy a program hozzáférhetőbbé váljon a számítógépekkel tapasztalatlanok számára..

A lastpass boltozat-túrát biztosít az új felhasználók számára

A túra bemutatja a szoftver összes funkcióját, és úgy működik, mint egy kis bemutató, és végigvezeti Önt minden apró dologon, amelyet megtehetsz..

Nagyon javaslom mindenkinek, hogy menjen végig a boltozat túrán, csak hogy egy kicsit körülnézzen. Ki tudja, akkor apró apró funkciókat fedezhet fel, amelyek egyébként nem feltétlenül egyértelműek, még azok számára is, amelyek kényelmesek a számítógép körül.

Ha valamilyen okból úgy érzi, hogy a boltozat-bemutató nem elegendő oktatóanyagként, ne aggódjon – a LastPass már készített egy bemutató oldalt, amelyhez tele van vezetett videókkal, azoknak, akik jobban szeretnék nézni, mint olvasni.

Az lastpass video oktatóanyagokat tartalmaz

3. Szeretjük a LastPass biztonsági kihívást!

Most azt kérdezed, hogy mi a földön a LastPass biztonsági kihívás??

Nos, kedves barátom, oktatni akarsz.

A LastPass Security Challenge alapvetően elemzi a tárolóban található összes jelszót, hogy megállapítsa, vajon a múltban veszélybe került-e a jelenleg használt jelszavak vagy sem.

Az lastpass figyelmezteti a felhasználót a gyenge fő jelszóért

Az lastpass azonosíthatja a fiókok biztonsági megsértéseit

Ha a LastPass azt észleli, hogy bármelyik jelszó megkettőződött, gyenge, sérült vagy akár régi, akkor a program e-mailt küld az összes vonatkozó információval, amelyre szüksége van az érintett jelszavak módosításához..

a lastpass azonosította a biztonsági rést

Ne pánikoljon, amikor látja az eredményeket – mivel az elmúlt évtizedben sok nagyvállalat többszörös adatszivárogtatott, valószínűleg egy vagy két jelszava veszélybe kerül, és ez még nem a világ vége.

Csak annyit kell tennie, hogy bejelentkezik a jogsértő webhelyre, és megváltoztatja a jelszavait (lehetőleg a LastPass jelszógenerátorával), és mindenki készen áll!

Mondanom sem kell, hogy nagyon elégedettek voltunk ezzel a funkcióval!

4. A LastPass jelszógenerátor valóban jó!

Mindenki tudja, hogy egy teljesen véletlenszerű jelszó létrehozása a legjobb mércéje az adatok online védelmének.

Nem is olyan nehéz ezt megtenni! Tudsz:

 • Véletlenszerűen nyomja meg a billentyűzetet.
 • Használjon ingyenes szolgáltatást, például https://passwordsgenerator.net/
 • Valójában időbe telik, hogy kitaláljon egy véletlenszerű jelszót.

A helyzet az, hogy szinte minden speciális webhelynek valamilyen bejelentkezésre van szüksége, valójában lehetetlen minden alkalommal önálló véletlenszerű jelszót generálni, és emlékezni rá legközelebb, amikor használni kell..

Ezenkívül valószínűleg felkérést kapsz arra, hogy frissítse ezt a jelszót egy vagy két év alatt, ami több bajt okoz, mint általában megéri.

Ezért sok ember, akit ismerek, könnyen emlékezetes jelszavakat használ, mint például Hello123 vagy password1234, vagy a fajta variációi. Ugyanezek a jelszavak hajlamosak több webhelyre is, hogy könnyen megjegyezzék.

A probléma az, hogy soha nem tudhatja, mennyire etikus vagy mennyire biztonságos azok a webhelyek, amelyekbe bejelentkezik!

Ha egy jelszó kiszivárog, az összes többi ugyanazzal a jelszóval rendelkező fiókja is veszélybe kerül, és ezek frissítése csak fájdalmat okoz (bízz bennem, ezt átvettem).

Ezért szeretjük a LastPass jelszógenerátort, amelyet a LastPass kiterjesztés részeként ágyazunk be a Chrome-ba, tehát egy véletlenszerű jelszó létrehozása soha nem több, mint 3 kattintás.

Az lastpass rendelkezik jelszógenerátorral

A jelszógenerátor 3 jelszótípust kínál létrehozni – „Könnyen mondható”, „Könnyen olvasható” és „Minden karakter”, ami teljesen véletlenszerű.

Azt is beállíthatja, hogy hány karakter legyen az új jelszó, nagybetűkkel, számokkal és szimbólumokkal.

Erősen javasoljuk az „Összes karakter” opció használatát, mivel már használja a LastPass-ot. Teljes véletlenszerű jelszó, mint például n $ Yyta7lUJ01 nehezebb feltörni, és mivel már rendelkezel egy kick-ass jelszókezelővel, miért nem használja azt, és a lehető legbiztonságosabb jelszavakkal rendelkezik?

A jelszógenerátor elérése:

 1. Kattintson a LastPass kiterjesztésre
 2. hozzáférés a lastpass generátorhoz a króm kiterjesztésére kattintva

 3. Találja meg a „Biztonságos jelszó létrehozása” elemet.
 4. Kattintson a biztonságos jelszó létrehozása elemre az utolsó jelszó generátor eléréséhez

 5. Állítsa be a jelszóparamétereket és nyomja meg a „Frissítés” gombot.
 6. a lastpass beállított jelszóparaméter, és frissítse a frissített jelszót

És ennyi! Van egy vadonatúj, véletlenszerűen létrehozott jelszó.

5. A LastPass nagyon komolyan veszi a biztonságot!

A LastPass nem idegen a szivárgásokra és a biztonsági megsértésekre.

Biztonsági események voltak 2011-től egészen 2019-ig, de a legellentmondásosabb eseménynek a 2015-ös biztonsági résnek kell lennie..

A jogsértés során az e-mail címek, a jelszó-emlékeztetők és a hitelesítési hash-ok veszélybe kerültek, de a titkosított felhasználói tároló-információk és az adatok biztonságban maradtak.

Látja, a LastPass kihasználja Nulla tudás titkosítás, ami azt jelenti, hogy a tárolóban tárolt adatok csak neked láthatók – még a LastPass munkatársai sem fogják tudni elolvasni azokat, még akkor sem, ha.

Ez biztosítja, hogy még ha kiszolgálóik is megsérülnek, az adat tolvajok nem fogják tudni olvasni az Ön adatait, mivel csak te vagy a személyes boltozat főkulcsa..

A LastPass katonai szintű AES-256 bites titkosítást is használ PBKDF2 SHA-256 és sós kivonatokkal annak biztosítása érdekében, hogy a tárolóban lévő adatok teljes biztonságban maradjanak a felhőben

A multifaktoros hitelesítés szintén elérhető, ha extra biztonsági rétegre van szükség. Az emberek ezt általában gondnak tekintik, de a jelszavak önmagukban már nem hatékonyak az online biztonság szempontjából.

A multifaktoros hitelesítés engedélyezéséhez nyissa meg a LastPass-tárolót és kattintson a beállítások gombra.

az utoljára kattintó beállítások a multifaktoros hitelesítés eléréséhez

A felbukkanó ablakban válassza a „Több tényező opciói” lehetőséget, és üdvözli a rendelkezésre álló ingyenes multitracker-lehetőségek listáját..

utoljára kattintó multifaktor opció a hitelesítés beállításához

Ön szabadon választhatja ki, melyik hitelesítőt választja, de mi együtt mentünk a LastPass hitelesítővel.

Érintse meg az előugró ablak jobb szélén lévő kis ceruza ikont, és változtassa meg az „Engedélyezve” értéket „Igen” értékre, majd nyomja meg az „Frissítés” lehetőséget..

engedélyezve a hitelesítést az utolsó úton

Ezt követően mindössze annyit kell tennie, hogy követi a képernyőn megjelenő utasításokat, és beállította a többtényezős hitelesítést, így az adatait a lehető legbiztonságosabbá teheti..

6. Multiacessziós eszköz szinkronizálása!

A LastPass képes szinkronizálni az összes használt eszközt, így ha új jelszót ad hozzá az asztaláról, az összes olyan eszköz is frissül, amelyre a LastPass telepítve van.

A lastpass mobilalkalmazással rendelkezik több platformon

A mobil eszközökre szánt alkalmazás megrontotta a biztonságot, mivel a vállalat tisztában van azzal, hogy sokkal könnyebb fizikailag elvenni valaki telefonját, és hozzáférni a személyes adataihoz, különösen ha telepítve van egy jelszókezelő.

A probléma kiküszöbölése érdekében a LastPass biometrikus biztonságot hajtott végre, biztosítva, hogy csak a telefonon regisztrált ujjlenyomat képes felszabadítani az alkalmazást és elérni az adatait.

Letiltotta a natív képernyő megragadását is, így senki sem húzza el tőled a telefont, amíg kinyitja, megragadhat egy képernyőképet, és elküldheti maguknak..

Az alkalmazás szépen működik, emlékezve más alkalmazások és böngészők jelszavaira is, ami viszont zökkenőmentes böngészési élményt nyújt nekünk..

Mondanom sem kell, hogy több mint elégedettek vagyunk vele!

7. A LastPass biztonságos bejelentkezésekkel, például banki portálokkal működik!

Tehát sok jelszókezelőt kipróbáltunk, és az egyetlen dolog, ami igazán bosszant minket, az, hogy a legtöbb jelszókezelő nem képes bejelentkezni a banki portálokba.

A bankportálok általában bonyolultabb bejelentkezési rendszereket használnak annak biztosítása érdekében, hogy a bejelentkező személy valóban az a személy legyen, akinek állítólag be kell jelentkeznie. Ezek a rendszerek általában nem működnek a jelszókezelőkkel.

Örömmel tapasztaltuk, hogy a LastPass valamilyen módon képes együttműködni ezekkel a rendszerekkel! Eleinte azt hittük, hogy egy pelyhes, és csak egy adott bankmal működött együtt. Akkor kipróbáltuk még 2 másik banki portállal, és ez továbbra is működik!

Huzzah!

Emellett a LastPass más, a banki szolgáltatásokkal kapcsolatos funkcióval is rendelkezik, amelyek véleményem szerint meglehetősen érdekes.

Először is, rengeteg kategóriával rendelkeznek az adatok tárolására.

Az lastpass sokféle információt tárolhat

Bármely fontos adatot is szeretne, mint például a biztosítási kötvény, a WiFi jelszó vagy akár az edzőterem tagsági száma, a LastPass segítségével tárolható. Kívánság szerint akár új egyedi elemeket is létrehozhat.

Mélyebbre merülve azt tapasztaltuk, hogy a LastPass lehetővé teszi a hitelkártya-számok és a banki adatok tárolását is!

A lastpass képes hitelkártya-adatokat tárolni

(Hitelkártya)

A lastpass képes tárolni a bankszámla adatait

(Banki adatok)

Miután megadta banki vagy fizetési (hitelkártya) adatait a LastPass-ban, a program automatikusan kitölti a kitöltéseket, amikor online vásárol, tehát soha nem kell manuálisan beírnia a címet vagy a hitelkártya számát.!

Ez a szolgáltatás rendkívül kényelmes, mert szinkronizálja az összes eszközzel, azaz online telefonon is vásárolhatunk telefonunkon, és a gyors biometrikus vizsgálat után automatikusan hozzáadhatjuk adatainkat, így a dolgok gyorsabbak és hozzáférhetők.

Most, hogy ilyen funkciókat tapasztaltunk, fogalmam sincs, hogyan fogunk visszatérni az életbe anélkül.

3 dolog, ami nem szereti a LastPass-ot

Az életben néhány dolog bosszant engem, ezért türelmesnek tartom magam. De olyan jó, mint a LastPass, néhány dolog, amit csinálnak, igazán arra készteti, hogy üthessek valakit az arcába.

1. Nincs egyszerű módszer az adatbázisok importálására

Pontosabban: amikor a LastPass elindítottuk, egyáltalán nem volt semmilyen felszólítás arra, hogy importáljuk meglévő adatbázisunkat más jelszókezelőkből vagy böngészőkből.

Frusztráló időt töltöttünk azzal, hogy kitaláljuk, miért nem tudtunk importálni az adatbázisokat, csak annak megállapítására, hogy nincs automatikus módja annak, tehát manuálisan kell tennünk..

Mivel a vártnál bonyolultabbnak bizonyult, megmutatjuk, hogyan kell csinálni, hogy az élet egy kicsit könnyebbé váljon.

Először nyissa meg a LastPass kiterjesztést és lépjen a “Fiókbeállítások” oldalra..

Az utoljára kattintó fiók opció az import adatbázis eléréséhez

Találja a „Haladó” – „Import” – „Egyéb”.

az utolsó lépéssel kattintson a haladó elemre az importáló adatbázis eléréséhez

az utolsó lépésre kattintva importál az import adatbázis eléréséhez

utoljára kattintson az Egyéb elemre az importáló adatbázis eléréséhez

Önt üdvözölnie kell a LastPass import felhasználói felülete. Válassza a „Generic CSV File” lehetőséget..

lastpass válassza ki az általános csv fájlt az adatbázis importálásához

Ezután látnia kell egy „Tartalom” feliratú mezőt..

lastpass illessze be a csv fájlt a tartalomba az adatbázis importálásához

Ezután térjen vissza az operációs rendszerhez, és keresse meg a Chrome-ból vagy más jelszókezelőkből letöltött CSV-fájlt (a Google-nak képesnek kell lennie arra, hogy elmondja, hogyan kell ezt csinálni).

Miután megtalálta a CSV fájlt, kattintson a jobb gombbal, és nyissa meg a Jegyzettömb segítségével.

lastpass copy csv tartalom az adatbázis importálásához

Most látnia kell az adatbázisát a Jegyzettömbön. Az összes kiválasztásához nyomja meg a „Ctrl + A” gombot, majd másolja át az adatokat.

Menjen vissza a LastPass lapra, és illessze be az adatbázis adatait a „Tartalom” mezőbe, az alábbiak szerint.

lastpass illessze be a csv fájlt a tartalomba az adatbázis importálásához

Kattintson a „Feltöltés” ​​gombra, majd kész.

Nagyon biztonságos módszer az adatbázisok importálására. Igen, de nagyon zavaró. Szeretnénk, ha a LastPass automatizálná ezt a folyamatot.

2. A jelszavak eléréséhez nem lehet bejelentkezni a LastPass programba

Most, ha rohanás lenne, egyenesen dühös lennék. SaaS jelszókezelőként óriási jelentőségű, ha a felhasználók nem tudnak bejelentkezni a rendszerébe.

Ha sürgősen el kellene küldenem egy e-mailt, és nem tudom, mert a LastPass-tól függtem, potenciálisan elvesztettem volna valami komoly üzletet..

lastpass bejelentkezési hiba

Nem tudom, hogy ez általános – e, vagy ha ez a kapcsolat a végemben van, de számomra ez egyenesen elfogadhatatlan.

3. Az élő támogatást sehol sem lehet megtalálni

Amikor rájöttem, hogy a LastPass-t a LogMeIn vásárolta meg, azonnal kikapcsoltam, mivel a LogMeIn-kel kapcsolatos korábbi tapasztalataim nagyon savanyú ízét hagyták a számon..

Rövid történelem: amikor kapcsolatba kellett lépnem a LogMeIn-rel az ügyfélszolgálattal, nem találhatók. Például egy támogató gomb szó szerint nem található meg sehol!

Reméltem, hogy ez nem volt a helyzet a LastPass-szal, de sajnos ugyanazzal a helyzettel szembesültünk.

A lastpassnak nincs élő támogatása

Lehet, hogy van egy rejtett gomb valahol, ahol kapcsolatba lehet lépni az élő támogatással, de nem találtam.

A lehetséges probléma itt nem csak akkor jelentkezik, ha problémákat tapasztalunk a LastPass-szal, hanem az is, hogy miként törölhetjük fiókjainkat a jövőben, ha nem tudunk kapcsolatba lépni a támogatással?

Egy józan gondolat nem igaz?

LastPass terv & Árképzés: Áttekintés

A LastPass 3 olyan tervvel rendelkezik, amely mindenféle felhasználó igényeit kielégíti.

FreePremiumFamilies
Felhasználó száma 116
PW GeneratorYesYesYes
Emerg. AccessNoYesYes
Tech SupportNoYesYes
Shared FolderLimitedLimitedUnlimited
Ár / hónap 0 $ 3 $ 4

A LastPass Free plan ugyanazokkal a funkciókkal rendelkezik, mint a Premium csomag, kivéve a sürgősségi hozzáférést és az 1 GB-os titkosított fájltárolót.

A prémium tervnek nyilvánvalóan prioritást élvező technikai támogatása van, de amint azt korábban már említettük, egyáltalán nem találtunk hozzáférést a támogatáshoz, ezért nem tudjuk, mennyire releváns.

A Családok csomag legfeljebb 6 felhasználót és korlátlan megosztott mappát tesz lehetővé, ami sokkal több értéket kínál Önnek, mint a prémium verzió.

Személy szerint azt javaslom, hogy vegyen részt a Családok tervében, mivel csak 1 dollárba kerül, mint a prémium terv. Ezután ajándékot adhat a barátainak vagy a családnak, ha nagylelkűnek érzi magát, vagy arra kérheti őket, hogy bekapcsolja a költségeket!

Hogyan viselkedik a LastPass a verseny ellen??

Az alapos áttekintés nem pontosan alapos, ha nem raboljuk ki a LastPaszt néhány versenytársukkal szemben.

Itt megosztjuk Önnel gondolatainkat és érzéseinket a LastPass-ról a jelszókezelés néhány nagyfiújával szemben.

LastPass VS NordPass

 • Érték
  Az embereknek sokféle véleményük van az „érték” jelentéséről.

  Ebben az esetben azonban biztosak vagyunk abban, hogy a LastPass abszolút rombolja a NordPassot a szó minden szempontjából.

  Jobb, robusztusabb funkciókkal rendelkeznek, és családjuk terve lényegesen csökkenti a tulajdonjog költségeit.

  Így a LastPass határozottan olcsóbb, és minden szempontból nagyobb értéket képvisel.

 • használhatóságra
  Mindkét jelszókezelőnek csodálatos felhasználói felületei vannak, amelyek szoftverükkel nagyon könnyűnek érzik magukat.

  Úgy gondoljuk azonban, hogy a NordPass előreláthatólag a LastPass felett áll, csak azért, mert szinte semmilyen problémával nem szembesültünk a szoftverükkel.

  A LastPass elrontotta a haját, amikor nem tudtunk bejelentkezni, és egyáltalán nem találtunk módot egy ügyfélszolgálat elérésére..

  Mint az előzőekben említésre került, ez problémát jelenthet a végén (hibáztatni a szomorú kapcsolatokat), és reméljük, hogy ez csak egyszeri dolog.

  Ebből a tapasztalatból azonban azt kell mondanunk, hogy a NordPass teszi a LastPassot amatőrnek.

 • Jellemzők
  A szolgáltatások szempontjából mindkét jelszókezelő érdekes előnyökkel rendelkezik.

  A LastPassnak megvan a biztonsági kihívása és a tároló, míg a NordPass az OCR-letapogatást és a böngészőbővítmények hatalmas listáját hozza az asztalra..

  Ezen kívül mindkettő nagyon hasonló alapvető tulajdonságokkal rendelkezik, mégis a LastPass nyeri ezt a fordulót csak azért, mert jellemzőik egyszerűen erősebbek.

  Tekintettel a NordPass meglehetősen új belépésére az iparban, alapvető jellemzőik NAGYON alapvetőek. Bármi legyen is hasonló alapvető jellemzőikkel, a LastPass jobban teljesít.

 • Biztonság
  Jelszókezelőkként sem a LastPassnak, sem a NordPassnak nem kellett volna rossz információ.

  Szerencsére mindketten bíróság elé vitték az A-játékot.

  A legfrissebb rendelkezésre álló biztonsági intézkedéseket alkalmazták, hogy adatait a lehető legbiztonságosabbá tegyék, a nulla ismeretlen technológiával, hogy senki sem tudjon pihenni az Ön boltozataiban.

  Nagyon elégedettek vagyunk mindkét erőfeszítésünkkel az adatok biztonságának megőrzése érdekében.

LastPass VS Google Jelszókezelő

Biztosak vagyunk benne, hogy ismeri a Google Password Manager (GPM) alkalmazást, mivel az előzetesen telepítve van a Chrome-hoz, tehát megmutatjuk, mennyiben különbözik a LastPass és a GPM..

 • Érték
  A GPM természetesen jobb értéket nyújt.

  Ingyenes, ugyanazokat az alapvető funkciókat teljesíti, és senkinek nem ad indokolatlan fejfájást.

  Ennek ellenére a LastPass nem marad le messze.

  A Családok tervével megoszthatja a LastPass-ot 5 másik felhasználóval, ez csak kissé kevesebb, mint személyenként 0,70 cent lehet..

  A kiegészítő szolgáltatások és a potenciálisan jobb biztonság előnyeinek köszönhetően a GPM a pénzért megfelelő futást biztosít.

 • használhatóságra
  Mivel a GPM előre telepítve van a Chrome-val, és a legtöbb folyamat automatizálódik, azt akarom mondani, hogy könnyebb használni a LastPass-hoz képest … de nem tudom.

  Látja, hogy valami elfelejtött ok miatt a GPM funkcióinak nagy részét elrejti a Chrome beállításaiban, így nehéz megtalálni, ha nem tudja, hogy léteznek.

  A LastPass gyönyörű felhasználói felületének köszönhetően minden funkciója könnyen látható és ugyanolyan könnyen elérhető.

  Persze a bejelentkezési adatok importálása kezdetben fájdalom volt, de a szoftver használata valójában sokkal jobb élmény volt, mint a GPM használata.

  A LastPass síkban ebből a szempontból veri a GPM-et.

 • Jellemzők
  Prémium jelszókezelőként a LastPass BETTER több funkcióval rendelkezik a GPM-hez képest, egyébként nincs értelme ezek létezésének.

  Szerencsére szállítják.

  A LastPass mindent megtesz, amelyet a GPM képes, de jobb és hatékonyabb. GPM-t vernek a sokféle funkcióval is, például biztonságos jegyzetek, biztonsági kihívások, eszköz szinkronizálás stb..

  A GPM ugyanolyan alapvető, mint egy jelszókezelő – elmenti a bejelentkezési adatait, automatikusan kitölti a bejelentkezési űrlapokat és jelszavakat generál neked, de semmi más.

  A lényeg nyilvánvalóan a LastPass-ra vonatkozik.

 • Biztonság
  Prémium jelszókezelőként elvárja, hogy a LastPass a legjobb biztonsági intézkedéseket alkalmazza – és így is vannak.

  Végül is, mi értelme fizetni nekik, ha nem tudják biztonságban megőrizni a jelszavadat?

  A GPM biztonsági intézkedései… nos, ott vannak. Nem tudjuk megtudni, milyen biztonsági intézkedéseket alkalmaznak, de tudjuk, hogy léteznek.

  Ugyancsak ők a Google – számíthat arra, hogy jó biztonságban vannak.

  Ami az, hogy soha nem éreztük magunkat kényelmesen a GPM használatával a bejelentkezés tárolásához, miközben tökéletesen nyugodtan éreztük magunkat a LastPass adatainak megadásával.

  Vedd el tőle, amit akarsz.

Döntés: Ha a LastPass-ra akarsz menni?

A LastPass egy rohadt jó jelszókezelő. Mindent megtesz, amit elvárt, és még sok minden mást.

Az UI intuitív, könnyű a szemén, és úgy fut, mint egy álom. A legmodernebb biztonsági funkciókat használják, amelyek bizalmat nyújtanak nekünk a jelszavak biztonságának megőrzéséhez.

Nagyon örvendetes az a képesség, hogy minden jelszót szinkronizálunk több eszközön keresztül, és ez olyan kényelmessé teszi számunkra az életet. A félelmetes jelszógenerátor beépítése szintén nagyon életmód-változtató – többé nem kell küzdenie a jelszavak felkutatásával.

A LastPassnak azonban megvan a maga részese a problémákban, amelyek ugyanolyan frusztrálnak, mint az előnyök.

Automatikus adatbázisimportálás nélkül (és a figyelmeztetés felhívására sem, hogy hogyan kell helyesen elvégezni) meg kellett ragaszkodnunk és kitalálnunk a dolgokat, ami sokkal tovább tartott, mint szeretnénk.

És akkor felmerül a probléma, hogy a rendszer nem működik, és hiányzik az élő csevegés.

Ezek olyan dolgok, amelyeket elfogadhatatlannak találunk, de a LastPass olyan funkciókat vezetett be, amelyeknek úgy tűnik, hogy nem élhetnénk anélkül, hogy a kicsin megsemmisíti hátrányaikat..

Úgy tűnik, hogy 2 lépést előre és egy lépést hátrálunk a LastPass segítségével, de ne feledje: 2 lépés előre és 1 lépés vissza, még mindig 1 lépés előre.

Mindent összefoglalva, a LastPass valóban az egyik jobb jelszókezelő, amelyet örömmel vizsgáltunk meg. Az egyetlen probléma az, hogy problémáik súlyosak, de nem javíthatók. Ha tudsz élni a kérdéseikkel, akkor a LastPass nagyon ajánlott.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map