LastPass Review – 7 Πλεονεκτήματα & 3 Μειονεκτήματα του LastPass Password Manager

LastPass


Contents

LastPass

https://www.lastpass.com/

tl; δρ

Το LastPass είναι γεμάτο με χαρακτηριστικά, αρκετά προσιτό (με το πρόγραμμα Οικογένειας) και είναι πολύ ευχάριστο στη χρήση. Είναι εύκολα ένας από τους καλύτερους διαχειριστές κωδικών πρόσβασης που έχουμε ελέγξει … εκτός από το ότι συνοδεύονται από αρκετά σοβαρά μειονεκτήματα. Μάθε περισσότερα.

LastPass Review – 7 Πλεονεκτήματα & 3 μειονεκτήματα του LastPass Password Manager

Εάν πρόκειται να αγοράσετε έναν λογαριασμό LastPass για τον εαυτό σας ή την οικογένειά σας, ίσως θελήσετε να παραμείνετε για ένα λεπτό έως ότου διαβάσετε αυτήν την κριτική.

Εξετάζουμε μια λίστα διαχειριστών κωδικών πρόσβασης για τις καλύτερες σειρές διαχειριστών κωδικών πρόσβασης και γι ‘αυτό εμβαθύνουμε στο LastPass Password Manager, δοκιμάζοντας κάθε λειτουργία που διαθέτουν και παραθέτουμε τα πλεονεκτήματά τους & μειονεκτήματα Καταγράψαμε επίσης τι μας άρεσε, τι δεν κάναμε και γενικά αν το LastPass είναι απαραίτητο να αγοράσουμε στα βιβλία μας ή όχι.

Αλλά πρώτα, εδώ είναι μερικά πράγματα για το LastPass για να σας εξοικειωθούν με τον διαχειριστή κωδικών πρόσβασης.

Πίνακας περιεχομένων

Πλεονεκτήματα του LastPass

 1. Το LastPass UI είναι πολύ ευχάριστο!
 2. Το LastPass έχει μια περιοδεία θησαυρού!
 3. Μας αρέσει η πρόκληση ασφαλείας LastPass!
 4. Το LastPass έχει μια γεννήτρια κωδικών πρόσβασης!
 5. Το LastPass λαμβάνει πολύ σοβαρά την ασφάλεια!
 6. Συγχρονισμός συσκευών πολλαπλών προσπελάσεων!
 7. Το LastPass λειτουργεί με ασφαλείς συνδέσεις όπως τραπεζικές πύλες!

Μειονεκτήματα του LastPass

 1. Δεν υπάρχει εύκολος τρόπος εισαγωγής βάσεων δεδομένων
 2. Δεν είναι δυνατή η σύνδεση στο LastPass για πρόσβαση στους κωδικούς πρόσβασης
 3. Δεν υπάρχει πουθενά ζωντανή υποστήριξη

Πρόγραμμα LastPass & Τιμολόγηση

 • ΣΦΑΙΡΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ

Πώς αποδίδει το LastPass εναντίον του Competiton

 • LastPass VS NordPass
 • LastPass VS Google Password Manager

Ετυμηγορία

 • Πρέπει να πάτε για LastPass?

Μια σύντομη ιστορία του LastPass

Από όλους τους διαχειριστές κωδικών πρόσβασης που έχουμε ερευνήσει, το LastPass έχει πιθανώς το πιο πολύχρωμο ιστορικό όσον αφορά τους διαχειριστές κωδικών πρόσβασης.

Σύμφωνα με τη δική τους ιστοσελίδα, το LastPass ιδρύθηκε από 4 ομοειδείς φίλους το 2008, λέγοντας απαλά στο κοινό τους ότι έχουν πάνω από 10 χρόνια εμπειρίας στον κλάδο ασφάλειας κωδικών πρόσβασης.

Το Lastpass έχει τουλάχιστον 10 χρόνια στον κλάδο ασφάλειας κωδικών πρόσβασης

Η εταιρεία δεν έχασε χρόνο από τη σύστασή της, διότι το 2010, έκαναν μια κίνηση να αποκτήσουν Xmarks, μια επέκταση προγράμματος περιήγησης που επέτρεψε τον συγχρονισμό κωδικών πρόσβασης μεταξύ προγραμμάτων περιήγησης. Το LastPass φαίνεται να έχει διακόψει την υπηρεσία για Xmarks από το 2018, αλλά νομίζω ότι είναι αρκετά προφανές ότι έχουν ενσωματώσει την τεχνολογία Xmarks στο πρόγραμμα διαχείρισης κωδικών πρόσβασης, το οποίο επιτρέπει πλέον τον συγχρονισμό κωδικών πρόσβασης σε πολλές συσκευές.

Το 2015, το LastPass ήταν αποκτήθηκε από την LogMeIn για 125 εκατομμύρια δολάρια, ένας γίγαντας SAAS με μια πολύ εντυπωσιακή λίστα με μάρκες SaaS κάτω από τη ζώνη τους, όπως GoToWebinar, Jive, RemotelyAnywhere και Bold360.

Η κίνηση ήταν πολύ αμφιλεγόμενη, με τους χρήστες του LastPass να ξεφεύγουν από την εξαγορά, καθώς το LogMeIn δεν είναι ακριβώς γνωστό ότι είναι η πιο ηθική εταιρεία.

χρήστη rant για την απόκτηση LogMeIn μέσω LastPass

(Πηγή: https://www.zdnet.com/article/lastpass-bought-by-logmein-for-110-million/)

Οφ.

Δεν μπορώ όμως να διαφωνήσω μαζί τους. Αυτός ο συγγραφέας έχει χρησιμοποιήσει προσωπικά προϊόντα από το LogMeIn στο παρελθόν και για να πούμε ότι η εμπειρία έχει αφήσει μια ξινή γεύση στο στόμα μου θα ήταν υποτιμητική.

Τέλος πάντων, προτού σας κουράσουμε με την ιστορία τους, θα προχωρήσουμε σε αυτό που ανακαλύψαμε για το LastPass.

Είναι ένας διαχειριστής κωδικών πρόσβασης kickass ή απορροφά τους ψηλούς ουρανούς?

Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε!

7 λόγοι για τη χρήση του LastPass Password Manager

1. Το LastPass UI είναι πολύ ευχάριστο!

Η διεπαφή χρήστη ενός λογισμικού μπορεί δυνητικά να δημιουργήσει ή να διακόψει το πρόγραμμα. Μια διεπαφή χρήστη που παρέχει μια καλή εμπειρία χρήστη μπορεί να κάνει μια κακή εφαρμογή να φαίνεται καλή, ενώ κανείς δεν θα βάλει ένα βλέφαρο σε μια φοβερή εφαρμογή με μια έξυπνη διεπαφή χρήστη.

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να διαπιστώσουμε ότι το LastPass UI είναι πραγματικά πολύ ευχάριστο στα μάτια!

Το Lastpass έχει ευχάριστο περιβάλλον εργασίας χρήστη

Καθώς το πρόγραμμα φορτώνεται στο πρόγραμμα περιήγησής σας, θα σας υποδεχτεί μια κόκκινη μπάρα που αποτελεί αναμφισβήτητα μέρος της επωνυμίας LastPass, με ένα ευχάριστο ουδέτερο γκριζωπό φόντο.

Η διάταξη είναι διαισθητική και οι σύνδεσμοι πλοήγησης φέρουν σαφή ετικέτα, οπότε δεν θα έχετε κανένα πρόβλημα να πάτε καθόλου όπου πρέπει να είστε.

Το λογισμικό είναι uber φιλικό προς το χρήστη αλλά και γρήγορο (όταν λειτουργεί – θα μιλήσουμε περισσότερο για τα προβλήματα που συναντήσαμε αργότερα) και οι περισσότεροι άνθρωποι δεν θα έχουν πρόβλημα να μάθουν πώς να χρησιμοποιούν το πρόγραμμα.

Kudos στο UI του LastPass & Ομάδα UX, κάνατε καλή δουλειά!

2. Το LastPass έχει ένα Vault Tour!

Παρόλο που η χρήση του LastPass είναι σχετικά εύκολη, δεν είναι όλοι συνηθισμένοι να χρησιμοποιούν υπολογιστή και μπορεί να εκφοβίζονται από όλες τις δυνατότητες.

Το LastPass το αναγνωρίζει ως ζήτημα και έχει δημιουργήσει μια πολύ φιλική περιοδεία για να κάνει το πρόγραμμα πιο προσβάσιμο σε εκείνους που δεν έχουν εμπειρία με υπολογιστές.

Το Lastpass παρέχει περιοδεία θησαυρού για νέους χρήστες

Η περιήγηση σάς προσφέρει όλες τις δυνατότητες του λογισμικού και λειτουργεί σαν ένα μικρό σεμινάριο, που σας καθοδηγεί σε όλα τα μικρά πράγματα που μπορείτε να κάνετε.

Προτείνω ανεπιφύλακτα σε όλους να κάνουν την περιοδεία του θησαυρού για να ρίξουν μια μικρή ματιά. Ποιος ξέρει, μπορεί να ανακαλύψετε ωραία μικρά χαρακτηριστικά που διαφορετικά δεν θα ήταν τόσο προφανή, ακόμη και για εκείνα που είναι άνετα γύρω από έναν υπολογιστή.

Εάν για οποιονδήποτε λόγο πιστεύετε ότι η περιήγηση στο θησαυροφυλάκιο δεν επαρκεί ως σεμινάριο, μην ανησυχείτε – το LastPass έχει ήδη ετοιμάσει μια σελίδα φροντιστηρίου γεμάτη με πλήρες βίντεο για εσάς που προτιμάτε να παρακολουθείτε την ανάγνωση.

Το Lastpass έχει εκπαιδευτικά βίντεο

3. Μας αρέσει το LastPass Security Challenge!

Τώρα τι είναι η πρόκληση ασφαλείας LastPass, ρωτάτε?

Λοιπόν, αγαπητέ μου φίλε, πρόκειται να μορφωθείτε.

Το LastPass Security Challenge αναλύει βασικά ΟΛΟΥΣ τους κωδικούς πρόσβασης στο θησαυροφυλάκιο σας, για να δείτε αν οι κωδικοί πρόσβασης που χρησιμοποιείτε αυτήν τη στιγμή παραβιάστηκαν κάποια στιγμή στο παρελθόν.

Το Lastpass προειδοποιεί τον χρήστη για αδύναμο κύριο κωδικό πρόσβασης

Το Lastpass μπορεί να εντοπίσει παραβιάσεις ασφαλείας για λογαριασμούς

Εάν το LastPass εντοπίσει ότι οποιοσδήποτε από τους κωδικούς πρόσβασής σας είναι διπλότυπος, αδύναμος, παραβιασμένος ή ακόμη και παλιός, το πρόγραμμα θα σας στείλει ένα email με όλες τις σχετικές λεπτομέρειες που χρειάζεστε για να κάνετε αλλαγές στους κωδικούς πρόσβασης που επηρεάζονται..

Το τελευταίο πέρασμα εντόπισε παραβίαση ασφαλείας

Μην πανικοβληθείτε όταν δείτε τα αποτελέσματα – λόγω πολλαπλών διαρροών δεδομένων από πολλές μεγάλες εταιρείες την τελευταία δεκαετία, ένας ή δύο από τους κωδικούς πρόσβασής σας είναι πιθανό να έχουν παραβιαστεί και δεν είναι το τέλος του κόσμου.

Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι απλώς να συνδεθείτε στον προσβλητικό ιστότοπο και να αλλάξετε τους κωδικούς πρόσβασής σας (κατά προτίμηση με τη γεννήτρια κωδικών πρόσβασης LastPass) και είστε έτοιμοι!

Περιττό να πούμε, ήμασταν πολύ ευχαριστημένοι με αυτό το χαρακτηριστικό!

4. Η γεννήτρια κωδικού πρόσβασης LastPass είναι ΠΟΛΥ καλή!

Όλοι γνωρίζουν ότι η δημιουργία ενός εντελώς τυχαίου κωδικού πρόσβασης είναι το καλύτερο μέτρο ασφάλειας που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για την προστασία των δεδομένων σας στο διαδίκτυο.

Δεν είναι τόσο δύσκολο να κάνουμε ούτε! Μπορείς:

 • Πατήστε τυχαία πλήκτρα στο πληκτρολόγιό σας.
 • Χρησιμοποιήστε μια δωρεάν υπηρεσία όπως https://passwordsgenerator.net/
 • Πραγματικά αφιερώστε χρόνο για να καταλάβετε έναν τυχαίο κωδικό πρόσβασης μόνοι σας.

Αυτό είναι, με σχεδόν κάθε εξειδικευμένο ιστότοπο που χρειάζεται κάποιο είδος σύνδεσης, είναι πραγματικά αδύνατο να δημιουργείτε έναν τυχαίο κωδικό πρόσβασης μόνοι σας κάθε φορά και να τον θυμάστε την επόμενη φορά που θα πρέπει να τον χρησιμοποιήσετε.

Επιπλέον, πιθανότατα θα σας ζητηθεί να ενημερώσετε αυτόν τον κωδικό πρόσβασης σε ένα ή δύο χρόνια, γεγονός που το καθιστά περισσότερο πρόβλημα από ό, τι συνήθως αξίζει.

Ως εκ τούτου, πολλοί άνθρωποι που γνωρίζω χρησιμοποιούν εύκολους στη μνήμη κωδικούς πρόσβασης Γεια σας 123 ή κωδικός πρόσβασης1234, ή παραλλαγές του είδους. Τείνουν επίσης να χρησιμοποιούν τους ίδιους κωδικούς πρόσβασης για πολλούς ιστότοπους για να είναι εύκολο να το θυμάστε.

Το πρόβλημα εδώ είναι ότι ποτέ δεν ξέρετε πόσο ηθικοί ή πόσο ασφαλείς είναι οι ιστότοποι στους οποίους συνδέεστε!

Μόλις διαρρεύσει ένας κωδικός πρόσβασης, ΟΛΟΙ οι άλλοι λογαριασμοί σας με τους ίδιους κωδικούς πρόσβασης θα διακυβευθούν επίσης και η ενημέρωση αυτών θα είναι μόνο πόνος (πιστέψτε με, το έχω περάσει).

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο λατρεύουμε τη δημιουργία κωδικών πρόσβασης του LastPass, ενσωματώνεται ως μέρος της επέκτασης LastPass στο Chrome, επομένως η δημιουργία ενός τυχαίου κωδικού πρόσβασης δεν ξεπερνά ποτέ τα 3 κλικ.

Το Lastpass έχει μια γεννήτρια κωδικού πρόσβασης

Η γεννήτρια κωδικών πρόσβασης προσφέρει 3 τύπους κωδικών πρόσβασης για δημιουργία – “Εύκολο να το πεις”, “Εύκολο στην ανάγνωση” και “Όλοι οι χαρακτήρες”, οι οποίοι είναι εντελώς τυχαίοι.

Μπορείτε ακόμη και να προσαρμόσετε πόσους χαρακτήρες θέλετε να είναι ο νέος κωδικός πρόσβασης, με κεφαλαία, αριθμούς και επιλογές συμβόλων.

Συνιστούμε ανεπιφύλακτα να χρησιμοποιήσετε την επιλογή “Όλοι οι χαρακτήρες”, καθώς χρησιμοποιείτε ήδη το LastPass. Ένας πλήρης τυχαίος κωδικός πρόσβασης όπως n $ Yyta7lUJ01 είναι πιο δύσκολο να σπάσει, και δεδομένου ότι θα έχετε ήδη ένα Password Manager, γιατί να μην το χρησιμοποιήσετε και να έχετε τους πιο ασφαλείς δυνατούς κωδικούς πρόσβασης?

Πρόσβαση στη γεννήτρια κωδικών πρόσβασης μέσω:

 1. Κάνοντας κλικ στην επέκταση LastPass
 2. πρόσβαση στη γεννήτρια τελευταίας διέλευσης κάνοντας κλικ στην επέκταση στο chrome

 3. Πατήστε “Δημιουργία ασφαλούς κωδικού πρόσβασης”
 4. κάντε κλικ στο δημιουργία ασφαλούς κωδικού πρόσβασης για πρόσβαση στη γεννήτρια κωδικού πρόσβασης τελευταίας διέλευσης

 5. Ορίστε τις παραμέτρους του κωδικού πρόσβασης και πατήστε “Ανανέωση”
 6. παράμετρος κωδικού πρόσβασης τελευταίου συνόλου και ανανέωση για ενημερωμένο κωδικό πρόσβασης

Και αυτό είναι! Έχετε έναν ολοκαίνουργιο, τυχαία δημιουργημένο κωδικό πρόσβασης.

5. Το LastPass λαμβάνει πολύ σοβαρά την ασφάλεια!

Το LastPass δεν είναι ξένο για διαρροές και παραβιάσεις ασφαλείας.

Είχαν περιστατικά ασφαλείας από το 2011 έως το 2019, αλλά το πιο αμφιλεγόμενο πρέπει να είναι η παραβίαση της ασφάλειας από το 2015.

Κατά τη διάρκεια της παραβίασης, οι διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, οι υπενθυμίσεις κωδικού πρόσβασης και οι κατακερματισμοί ελέγχου ταυτότητας διακυβεύτηκαν, αλλά οι κρυπτογραφημένες πληροφορίες και τα δεδομένα του χώρου αποθήκευσης χρηστών κατάφεραν να παραμείνουν ασφαλείς.

Βλέπετε, το LastPass χρησιμοποιεί Κρυπτογράφηση μηδενικής γνώσης, που σημαίνει ότι τα δεδομένα που αποθηκεύετε στο θησαυροφυλάκιο είναι ορατά μόνο σε εσάς – ακόμη και το προσωπικό στο LastPass δεν θα μπορεί να το διαβάσει, ακόμα κι αν το ήθελε.

Αυτό διασφαλίζει ότι ακόμη και αν παραβιαστούν οι διακομιστές τους, οι κλέφτες δεδομένων δεν θα μπορούν να διαβάσουν τα δεδομένα σας, καθώς είστε ο μόνος με το κύριο κλειδί του προσωπικού σας θησαυροφυλακίου.

Το LastPass χρησιμοποιεί επίσης κρυπτογράφηση στρατιωτικού βαθμού AES-256 bit με PBKDF2 SHA-256 και αλατισμένα hash για να διασφαλίσει ότι τα δεδομένα στο θησαυροφυλάκιο σας παραμένουν εντελώς ασφαλή στο cloud

Ο έλεγχος ταυτότητας πολλαπλών παραγόντων είναι επίσης διαθέσιμος εάν θέλετε ένα επιπλέον επίπεδο ασφάλειας. Οι άνθρωποι το θεωρούν γενικά ως ταλαιπωρία, αλλά μόνο οι κωδικοί πρόσβασης δεν είναι πλέον αποτελεσματικοί για την ασφάλεια στο διαδίκτυο.

Για να ενεργοποιήσετε τον έλεγχο ταυτότητας πολλών παραγόντων, ανοίξτε το θησαυρό LastPass και κάντε κλικ στο κουμπί ρυθμίσεων.

ρύθμιση τελευταίου κλικ για πρόσβαση στον έλεγχο ταυτότητας πολλών παραγόντων

Επιλέξτε “Επιλογές πολλών παραγόντων” στο αναδυόμενο παράθυρο και θα σας υποδεχτεί μια λίστα με τις δωρεάν διαθέσιμες επιλογές πολλαπλών παραγόντων.

Lastpass κάντε κλικ στην επιλογή πολλαπλών παραγόντων για να ορίσετε έλεγχο ταυτότητας

Είστε ελεύθεροι να επιλέξετε όποιο έλεγχο ταυτότητας προτιμάτε, αλλά πήγαμε με τον έλεγχο ταυτότητας LastPass.

Πατήστε το εικονίδιο με το μικρό μολύβι στην άκρη δεξιά του αναδυόμενου παραθύρου και αλλάξτε την τιμή “Ενεργοποιημένη” σε “Ναι” και πατήστε “Ενημέρωση”.

ενεργοποίηση του ελέγχου ταυτότητας στο Lastpass

Μετά από αυτό, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ακολουθήσετε τις οδηγίες που εμφανίζονται στην οθόνη και θα έχετε ρυθμίσει τον έλεγχο ταυτότητας πολλαπλών παραγόντων, διατηρώντας τα δεδομένα σας όσο το δυνατόν ασφαλέστερα..

6. Συγχρονισμός συσκευών πολλαπλών προσπελάσεων!

Το LastPass μπορεί να συγχρονίσει όλες τις συσκευές που χρησιμοποιείτε, οπότε αν προσθέσετε έναν νέο κωδικό πρόσβασης από την επιφάνεια εργασίας σας, όλες οι συσκευές σας με εγκατεστημένο το LastPass θα ενημερωθούν επίσης.

Το Lastpass έχει εφαρμογή για κινητά για πολλές πλατφόρμες

Η εφαρμογή για κινητές συσκευές έχει αυξήσει την ασφάλεια, καθώς η εταιρεία γνωρίζει ότι είναι πολύ πιο εύκολο να πάρετε φυσικά το τηλέφωνο κάποιου και να αποκτήσετε πρόσβαση στα ιδιωτικά δεδομένα του, ειδικά με εγκατεστημένο έναν διαχειριστή κωδικών πρόσβασης.

Για να αντιμετωπίσει αυτό το ζήτημα, το LastPass έχει εφαρμόσει βιομετρική ασφάλεια, διασφαλίζοντας ότι μόνο το δακτυλικό αποτύπωμα που είναι εγγεγραμμένο στο τηλέφωνο μπορεί να ξεκλειδώσει την εφαρμογή και να αποκτήσει πρόσβαση στα δεδομένα της.

Έχει επίσης απενεργοποιήσει τη λήψη εγγενών οθόνης, ώστε κανείς να μην μπορεί να σβήσει το τηλέφωνο μακριά σας ενώ είναι ξεκλείδωτο, να τραβήξει ένα στιγμιότυπο οθόνης και να το στείλει στον εαυτό του.

Η εφαρμογή λειτουργεί υπέροχα, θυμάται κωδικούς πρόσβασης και σε άλλες εφαρμογές και προγράμματα περιήγησης ιστού, η οποία με τη σειρά της παρέχει μια απρόσκοπτη εμπειρία περιήγησης.

Περιττό να πούμε ότι ήμασταν περισσότερο από ευχαριστημένοι με αυτό!

7. Το LastPass λειτουργεί με ασφαλείς συνδέσεις όπως τραπεζικές πύλες!

Επομένως, δοκιμάσαμε πολλούς διαχειριστές κωδικών πρόσβασης και το μόνο πράγμα που μας ενοχλεί είναι ότι οι περισσότεροι διαχειριστές κωδικών πρόσβασης δεν έχουν τη δυνατότητα να συνδεθούν σε τραπεζικές πύλες.

Οι τραπεζικές πύλες χρησιμοποιούν συνήθως πιο περίπλοκα συστήματα σύνδεσης για να διασφαλίσουν ότι το άτομο που συνδέεται είναι ΕΙΝΑΙ το άτομο που υποτίθεται ότι θα συνδεθεί. Αυτά τα συστήματα συνήθως δεν λειτουργούν με διαχειριστές κωδικών πρόσβασης.

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να διαπιστώσουμε ότι το LastPass καταφέρνει να συνεργαστεί με αυτά τα συστήματα! Αρχικά σκεφτήκαμε ότι ήταν απροσδόκητο και λειτουργούσε μόνο με μια συγκεκριμένη τράπεζα. Στη συνέχεια το δοκιμάσαμε με 2 άλλες τραπεζικές πύλες και εξακολουθεί να λειτουργεί!

Χουζά!

Εκτός από αυτό, το LastPass έχει και άλλα χαρακτηριστικά που σχετίζονται με τις τραπεζικές συναλλαγές που είναι πολύ ενδιαφέρον κατά τη γνώμη μου.

Πρώτον, έχουν πολλές κατηγορίες για να αποθηκεύσουν τα στοιχεία σας.

Το Lastpass μπορεί να αποθηκεύσει πολλούς τύπους πληροφοριών

Οποιεσδήποτε σημαντικές λεπτομέρειες θέλετε για εσάς, όπως το ασφαλιστήριο συμβόλαιο, ο κωδικός πρόσβασης WiFi ή ακόμα και ο αριθμός μέλους στο γυμναστήριο σας μπορούν να αποθηκευτούν με το LastPass. Μπορείτε ακόμη και να δημιουργήσετε ένα νέο προσαρμοσμένο στοιχείο εάν το επιθυμείτε.

Βυθίζοντας σε αυτό, βρήκαμε ότι το LastPass σάς επιτρέπει επίσης να αποθηκεύετε τους αριθμούς πιστωτικών καρτών και τα τραπεζικά σας στοιχεία!

Το Lastpass μπορεί να αποθηκεύσει τα στοιχεία της πιστωτικής κάρτας

(Πιστωτική κάρτα)

Το Lastpass μπορεί να αποθηκεύσει στοιχεία τραπεζικού λογαριασμού

(Τραπεζικές λεπτομέρειες)

Μόλις εισαγάγετε τα στοιχεία τραπεζικής ή πληρωμής (πιστωτική κάρτα) στο LastPass, το πρόγραμμα θα συμπληρώσει αυτόματα τα κενά για εσάς όταν πραγματοποιείτε αγορές στο διαδίκτυο, οπότε δεν χρειάζεται να πληκτρολογήσετε ξανά τη διεύθυνση ή τον αριθμό της πιστωτικής σας κάρτας.!

Αυτή η λειτουργία είναι εξαιρετικά βολική επειδή συγχρονίζεται με όλες τις συσκευές μας, πράγμα που σημαίνει ότι μπορούμε επίσης να ψωνίζουμε στο διαδίκτυο μέσω των τηλεφώνων μας και να προσθέτουμε τα στοιχεία μας αυτόματα μετά από μια γρήγορη βιομετρική σάρωση, καθιστώντας τα πράγματα πιο γρήγορα και πιο προσβάσιμα σε εμάς.

Τώρα που έχουμε βιώσει τέτοια χαρακτηριστικά, δεν έχω ιδέα πώς θα ξαναγυρίσουμε στη ζωή χωρίς αυτό.

3 πράγματα που δεν μας αρέσουν σχετικά με το LastPass

Λίγα πράγματα στη ζωή με ενοχλούν, επομένως θεωρώ τον εαυτό μου υπομονετικό άνθρωπο. Αλλά όσο καλό είναι το LastPass, μερικά από τα πράγματα που κάνουν πραγματικά με κάνουν να θέλω να χτυπήσω κάποιον στο πρόσωπο.

1. Δεν υπάρχει εύκολος τρόπος εισαγωγής βάσεων δεδομένων

Για να είμαστε πιο ακριβείς, όταν ξεκινήσαμε το LastPass δεν υπήρχε προτροπή πουθενά για να εισαγάγουμε την υπάρχουσα βάση δεδομένων μας από άλλους διαχειριστές κωδικών πρόσβασης ή προγράμματα περιήγησης.

Περάσαμε έναν απογοητευτικό χρόνο προσπαθώντας να καταλάβουμε γιατί δεν μπορούσαμε να εισαγάγουμε βάσεις δεδομένων, μόνο για να διαπιστώσουμε ότι δεν υπάρχει αυτόματος τρόπος να το κάνουμε, επομένως έπρεπε να το κάνουμε χειροκίνητα.

Δεδομένου ότι αποδείχθηκε πιο περίπλοκο από το αναμενόμενο, θα σας δείξουμε πώς να το κάνετε για να κάνετε τη ζωή λίγο πιο εύκολη για εσάς.

Αρχικά, ανοίξτε την επέκταση LastPass και μεταβείτε στην επιλογή “Επιλογές λογαριασμού”.

επιλογή λογαριασμού lastpass για πρόσβαση στη βάση δεδομένων εισαγωγής

Πατήστε “Για προχωρημένους” – “Εισαγωγή” – “Άλλοι”.

τελευταίο κλικ προηγμένο για πρόσβαση στη βάση δεδομένων εισαγωγής

Lastpass κάντε κλικ στην εισαγωγή για πρόσβαση στη βάση δεδομένων εισαγωγής

Lastpass κάντε κλικ σε άλλο για πρόσβαση στη βάση δεδομένων εισαγωγής

Θα πρέπει να σας καλωσορίσει η διεπαφή εισαγωγής LastPass. Επιλέξτε “Γενικό αρχείο CSV”.

Lastpass επιλέξτε γενικό αρχείο csv για εισαγωγή βάσης δεδομένων

Στη συνέχεια, θα πρέπει να δείτε ένα πλαίσιο με την ένδειξη “Περιεχόμενο”.

lastpass επικόλληση αρχείου csv σε περιεχόμενο για εισαγωγή βάσης δεδομένων

Στη συνέχεια, επιστρέψτε στο λειτουργικό σας σύστημα και εντοπίστε το αρχείο CSV που έχετε λάβει από το Chrome ή άλλους διαχειριστές κωδικών πρόσβασης (η Google θα πρέπει να μπορεί να σας πει πώς να το κάνετε αυτό).

Μόλις εντοπίσετε το αρχείο CSV, κάντε δεξί κλικ και ανοίξτε με το Σημειωματάριο.

Lastpass copy csv content για εισαγωγή βάσης δεδομένων

Θα πρέπει να δείτε τη βάση δεδομένων σας στο Σημειωματάριο τώρα. Πατήστε “Ctrl + A” για να επιλέξετε όλα και, στη συνέχεια, αντιγράψτε αυτά τα δεδομένα.

Επιστρέψτε στην καρτέλα LastPass και επικολλήστε αυτά τα δεδομένα βάσης δεδομένων στο πλαίσιο “Περιεχόμενο”, όπως φαίνεται παρακάτω.

lastpass επικόλληση αρχείου csv σε περιεχόμενο για εισαγωγή βάσης δεδομένων

Πατήστε “Μεταφόρτωση” και μετά τελειώσατε.

Είναι ένας πολύ ασφαλής τρόπος εισαγωγής βάσεων δεδομένων ναι, αλλά αρκετά ενοχλητικό. Ευχόμαστε το LastPass να αυτοματοποιήσει αυτήν τη διαδικασία.

2. Δεν είναι δυνατή η σύνδεση στο LastPass για πρόσβαση στους κωδικούς πρόσβασης

Τώρα, αν βιαζόμουν, θα ήμουν εντελώς τσαντισμένος. Ως διαχειριστής κωδικών πρόσβασης SaaS, το γεγονός ότι οι χρήστες δεν μπορούν να συνδεθούν στα συστήματά σας είναι ένα τεράστιο πρόβλημα.

Εάν έπρεπε να στείλω επειγόντως ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και δεν μπορώ επειδή εξαρτιόμουν από το LastPass, θα είχα πιθανώς χάσει κάποια σοβαρή επιχείρηση.

σφάλμα σύνδεσης τελευταίας διέλευσης

Δεν ξέρω αν αυτό είναι συνηθισμένο ή αν είναι η σύνδεση στο τέλος μου, αλλά για μένα, αυτό είναι εντελώς απαράδεκτο.

3. Η ζωντανή υποστήριξη δεν υπάρχει πουθενά

Όταν ανακάλυψα ότι το LastPass εξαγοράστηκε από το LogMeIn, αμέσως απενεργοποιήθηκα καθώς οι προηγούμενες εμπειρίες μου με το LogMeIn άφησαν μια πραγματικά ξινή γεύση στο στόμα μου.

Σύντομη ιστορία, όταν έπρεπε να επικοινωνήσω με την υποστήριξη με το LogMeIn, δεν μπορούσαν να βρεθούν. Όπως, ένα κουμπί υποστήριξης κυριολεκτικά δεν μπορεί να βρεθεί πουθενά!

Ελπίζω ότι αυτό δεν συνέβαινε με το LastPass, αλλά δυστυχώς, αντιμετωπίζαμε την ίδια κατάσταση.

Το Lastpass δεν έχει ζωντανή υποστήριξη

Ίσως υπάρχει κάπου ένα κρυφό κουμπί για να επικοινωνήσετε με τη ζωντανή υποστήριξη, αλλά δεν το βρήκα.

Το πιθανό πρόβλημα εδώ δεν είναι μόνο εάν αντιμετωπίσουμε προβλήματα με το LastPass, αλλά πώς θα ακυρώσουμε τους λογαριασμούς μας στο μέλλον εάν δεν μπορούμε να επικοινωνήσουμε με την υποστήριξη?

Μια απογοητευτική σκέψη δεν είναι?

Πρόγραμμα LastPass & Τιμολόγηση: Επισκόπηση

Το LastPass έχει 3 σχέδια που ταιριάζουν στις ανάγκες κάθε είδους χρηστών.

ΔωρεάνPremiumFamilies
Αριθμός χρήστη116
Γεννήτρια PW Ναι Ναι
Αναδυθείτε. ΠρόσβασηNoYes Ναι
Τεχνική Υποστήριξη Όχι Ναι
Shared FolderLimitedLimitedUnlimited
Τιμή / μήνα $ 0 $ 3 $ 4

Το πακέτο LastPass Free έχει όλες τις ίδιες δυνατότητες με το πακέτο Premium, εκτός από την πρόσβαση έκτακτης ανάγκης και τον αποθηκευμένο κρυπτογραφημένο αρχείο 1 GB.

Το σχέδιο Premium έχει προφανώς τεχνική υποστήριξη προτεραιότητας, αλλά όπως αναφέραμε προηγουμένως, δεν μπορούσαμε να βρούμε καθόλου πρόσβαση στην υποστήριξη, επομένως δεν γνωρίζουμε πόσο σχετικό είναι εδώ.

Το οικογενειακό πρόγραμμα επιτρέπει έως και 6 χρήστες και απεριόριστους κοινόχρηστους φακέλους, προσφέροντάς σας πολύ μεγαλύτερη αξία σε σχέση με την premium έκδοση.

Προσωπικά, θα πρότεινα να πάτε με το πρόγραμμα Οικογένειες, καθώς κοστίζει μόλις 1 δολάριο περισσότερο από το πρόγραμμα Premium. Στη συνέχεια, μπορείτε να δώσετε τον λογαριασμό στους φίλους ή την οικογένειά σας εάν αισθάνεστε γενναιόδωροι ή να τους ζητήσετε να μειώσουν το κόστος!

Πώς αποδίδει το LastPass ενάντια στον ανταγωνισμό?

Μια εμπεριστατωμένη κριτική δεν είναι ακριβής αν δεν ρίξουμε το LastPass εναντίον ορισμένων από τους ανταγωνιστές τους εκεί έξω.

Εδώ, θα μοιραστούμε μαζί σας τις σκέψεις και τα συναισθήματά μας για το LastPass εναντίον μερικών από τα μεγάλα αγόρια στη διαχείριση κωδικών πρόσβασης.

LastPass VS NordPass

 • αξία
  Οι άνθρωποι έχουν πολλές διαφορετικές απόψεις σχετικά με τη σημασία της «αξίας».

  Ωστόσο, σε αυτήν την περίπτωση, είμαστε σίγουροι ότι το LastPass καταστρέφει απολύτως το NordPass σε όλες τις πτυχές αυτής της λέξης.

  Έχουν καλύτερες, πιο στιβαρές λειτουργίες και το οικογενειακό τους σχέδιο μειώνει σημαντικά το κόστος ιδιοκτησίας.

  Αυτό το κάνει έτσι ώστε το LastPass να είναι σίγουρα φθηνότερο και να παρέχει περισσότερη αξία από όλες τις οπτικές γωνίες.

 • Ευχρηστία
  Και οι δύο διαχειριστές κωδικών πρόσβασης έχουν καταπληκτικές ομάδες διεπαφής χρήστη που κάνουν το αντίστοιχο λογισμικό τους να αισθάνεται πολύ εύκολο στην πλοήγηση.

  Ωστόσο, πιστεύουμε ότι το NordPass έχει ένα πλεονέκτημα έναντι του LastPass μόνο και μόνο επειδή δεν συναντήσαμε σχεδόν κανένα πρόβλημα με το λογισμικό τους.

  Το LastPass μας έκανε να σκίζουμε τα μαλλιά μας όταν δεν μπορούσαμε να συνδεθούμε και δεν μπορούσαμε να βρούμε έναν τρόπο να επικοινωνήσουμε με έναν αντιπρόσωπο υποστήριξης.

  Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, αυτό θα μπορούσε να είναι ένα θέμα στο τέλος μας (κατηγορούμε για κακές συνδέσεις) και ελπίζουμε ότι είναι απλώς ένα πράγμα.

  Ωστόσο, από αυτήν την εμπειρία, θα πρέπει να πούμε ότι το NordPass κάνει το LastPass να μοιάζει με ερασιτέχνες.

 • Χαρακτηριστικά
  Όσον αφορά τις δυνατότητες, και οι δύο διαχειριστές κωδικών πρόσβασης έχουν ενδιαφέροντα οφέλη.

  Το LastPass έχει την πρόκληση ασφαλείας και την περιοδεία θησαυρού, ενώ το NordPass φέρνει τη σάρωση OCR και μια τεράστια λίστα επεκτάσεων προγράμματος περιήγησης στο τραπέζι.

  Εκτός από αυτό, και οι δύο έχουν αρκετά παρόμοια βασικά χαρακτηριστικά, αλλά το LastPass κερδίζει αυτόν τον γύρο μόνο και μόνο επειδή τα χαρακτηριστικά του είναι απλά πιο ισχυρά.

  Δεδομένης της αρκετά νέας εισόδου της NordPass στον κλάδο, τα βασικά χαρακτηριστικά τους είναι ΠΟΛΥ βασικά. Ό, τι μπορούν να κάνουν τα παρόμοια βασικά χαρακτηριστικά τους, το LastPass κάνει καλύτερα.

 • Ασφάλεια
  Ως διαχειριστές κωδικών πρόσβασης, ούτε το LastPass ή το NordPass δεν πρέπει να έχουν κακή ασφάλεια.

  Ευτυχώς, και οι δύο έφεραν το Α-παιχνίδι τους στο γήπεδο.

  Χρησιμοποίησαν τα πιο πρόσφατα διαθέσιμα μέτρα ασφαλείας για να διατηρήσουν τα δεδομένα σας όσο το δυνατόν ασφαλέστερα, με τεχνολογία μηδενικής γνώσης, ώστε κανείς να μην μπορεί να κοιτάξει τα θησαυροφυλάκια σας.

  Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με τις δύο προσπάθειές τους να διατηρήσουν τα δεδομένα μας ασφαλή.

LastPass VS Google Password Manager

Είμαστε αρκετά σίγουροι ότι είστε εξοικειωμένοι με το Google Password Manager (GPM), καθώς είναι προεγκατεστημένο με το Chrome, οπότε θα σας δείξουμε πόσο μεγάλη διαφορά χρησιμοποιεί το LastPass έναντι του GPM.

 • αξία
  Φυσικά, το GPM παρέχει καλύτερη αξία.

  Είναι δωρεάν, κάνει τις ίδιες βασικές λειτουργίες τέλεια και δεν προκαλεί αδικαιολόγητους πονοκεφάλους σε κανέναν.

  Τούτου λεχθέντος, το LastPass δεν υπολείπεται πολύ.

  Με το πρόγραμμα οικογένειάς τους, μπορείτε να μοιραστείτε το LastPass με 5 άλλους χρήστες, το οποίο κατανέμεται σε λίγο λιγότερο από 0,70 σεντς ανά άτομο.

  Με το πρόσθετο πλεονέκτημα της ύπαρξης επιπλέον δυνατοτήτων και ενδεχομένως καλύτερης ασφάλειας, προσφέρουν στο GPM μια καλή απόδοση για τα χρήματά του.

 • Ευχρηστία
  Επειδή το GPM είναι προεγκατεστημένο με το Chrome και οι περισσότερες από τις διαδικασίες του είναι αυτοματοποιημένες, ΘΕΛΩ να πω ότι είναι πιο εύκολο στη χρήση σε σύγκριση με το LastPass… αλλά δεν μπορώ.

  Βλέπετε, για κάποιο λόγο, το GPM κρύβει τις περισσότερες από τις δυνατότητές του στις ρυθμίσεις του Chrome, καθιστώντας δύσκολη την εύρεση αν δεν γνωρίζετε ότι υπάρχουν.

  Η όμορφη διεπαφή χρήστη του LastPass το κάνει έτσι ώστε όλες οι δυνατότητές τους να φαίνονται εύκολα και εξίσου εύκολα προσβάσιμες.

  Σίγουρα, η αρχική εισαγωγή των δεδομένων σύνδεσης ήταν πόνος, αλλά στην πραγματικότητα η χρήση του λογισμικού ήταν μια πολύ καλύτερη εμπειρία από τη χρήση του GPM.

  Το LastPass ξεπερνά το GPM σε αυτήν την πτυχή.

 • Χαρακτηριστικά
  Ως υπεύθυνος διαχειριστής κωδικών πρόσβασης, το LastPass BETTER έχει περισσότερες δυνατότητες σε σύγκριση με το GPM, αλλιώς δεν υπάρχει νόημα για την ύπαρξή τους.

  Ευτυχώς, παραδίδουν.

  Το LastPass κάνει ό, τι μπορεί το GPM, αλλά καλύτερα και πιο αποτελεσματικά. Έχουν επίσης ρυθμό GPM με την πληθώρα των χαρακτηριστικών τους, όπως ασφαλείς σημειώσεις, πρόκληση ασφαλείας, συγχρονισμός συσκευών κ.λπ..

  Το GPM είναι τόσο βασικό όσο παίρνει ένας διαχειριστής κωδικών πρόσβασης – αποθηκεύει τα στοιχεία σύνδεσής σας, συμπληρώνει αυτόματα φόρμες σύνδεσης και δημιουργεί κωδικούς πρόσβασης για εσάς, αλλά τίποτα άλλο.

  Το θέμα προφανώς πηγαίνει στο LastPass.

 • Ασφάλεια
  Ως premium διαχειριστής κωδικών πρόσβασης, περιμένετε ότι το LastPass θα εφαρμόσει τα καλύτερα μέτρα ασφαλείας – και το κάνουν.

  Σε τελική ανάλυση, ποιο είναι το νόημα να τα πληρώσετε εάν δεν μπορούν να διατηρήσουν σωστά τους κωδικούς πρόσβασης?

  Τα μέτρα ασφαλείας του GPM είναι… καλά εκεί. Δεν μπορούμε να μάθουμε το είδος των μέτρων ασφαλείας που χρησιμοποιούν, αλλά γνωρίζουμε ότι υπάρχουν.

  Επίσης, είναι Google – θα περιμένατε να έχουν καλή ασφάλεια.

  Αυτό είναι ότι ποτέ δεν αισθανθήκαμε άνετα να χρησιμοποιούμε το GPM για την αποθήκευση των συνδέσεών μας, ενώ αισθανθήκαμε απόλυτα άνετα δίνοντας στο LastPass όλα τα δεδομένα μας.

  Πάρτε από αυτό ό, τι θέλετε.

Ετυμηγορία: Πρέπει να πάτε για LastPass?

Το LastPass είναι ένα πολύ καλό διαχειριστή κωδικών πρόσβασης. Κάνει ό, τι πρέπει να κάνει και πολλά άλλα.

Το UI είναι διαισθητικό, εύκολο στα μάτια και λειτουργεί σαν ένα όνειρο. Χρησιμοποιούν αιχμές ασφαλείας που μας παρέχουν την εμπιστοσύνη που χρειαζόμαστε για να διατηρήσουμε τους κωδικούς πρόσβασης ασφαλείς.

Η δυνατότητα συγχρονισμού όλων των κωδικών πρόσβασης σε πολλές συσκευές είναι πολύ ευπρόσδεκτη και καθιστά τη ζωή τόσο βολική για εμάς. Η συμπερίληψη μιας εκπληκτικής δημιουργίας κωδικών πρόσβασης είναι επίσης αρκετά μεταβαλλόμενη στη ζωή – δεν χρειάζεται να προσπαθείτε να βρείτε κωδικούς πρόσβασης.

Ωστόσο, το LastPass έχει το δίκαιο μερίδιο των προβλημάτων που απογοητεύουν εξίσου και τα πλεονεκτήματα.

Χωρίς αυτόματη εισαγωγή βάσης δεδομένων (και χωρίς προτροπή να μας πείτε πώς να το κάνουμε σωστά), έπρεπε να χάσουμε και να καταλάβουμε τα πράγματα, κάτι που μας πήρε πολύ περισσότερο από ό, τι θα θέλαμε.

Και τότε υπάρχει το πρόβλημα του συστήματος να είναι εκτός λειτουργίας και η περίπτωση της έλλειψης ζωντανής συνομιλίας.

Αυτά είναι πράγματα που θεωρούμε απαράδεκτα, αλλά το LastPass έχει εισαγάγει λειτουργίες που τώρα δεν φαίνεται να ζούμε χωρίς, έτσι ώστε να ακυρώνει κάπως τα μειονεκτήματά τους.

Φαίνεται ότι κάνουμε 2 βήματα προς τα εμπρός και ένα βήμα πίσω με το LastPass, αλλά να θυμάστε – 2 βήματα προς τα εμπρός και 1 βήμα πίσω, είναι ακόμα 1 βήμα προς τα εμπρός.

Για να τα ολοκληρώσουμε, το LastPass είναι πραγματικά ένας από τους καλύτερους διαχειριστές κωδικών πρόσβασης που είχαμε τη χαρά να εξετάσουμε. Τα μόνα προβλήματα είναι ότι τα προβλήματά τους είναι σοβαρά, αλλά δεν μπορούν να επιδιορθωθούν. Εάν μπορείτε να ζήσετε με τα ζητήματά τους, τότε το LastPass συνιστάται ιδιαίτερα.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map