10 älykästä tapaa markkinoida verkkokauppaa edullisesti

Vaikuttaa siltä, ​​että joka päivä uusi verkkokauppa (tai 20) aukeaa verkossa, mikä luo entistä enemmän kilpailua olemassa oleville kaupoille. Mutta huolimatta jatkuvasti kasvavasta kilpailijoiden määrästä, tosiasia, että Verkkokaupan vähittäismyynnin oletetaan nousevan 414 miljoonaan dollariin vuoteen 2018 mennessä pitäisi kertoa sinulle, että jaettavaa markkinaosuutta on paljon.


Verkkokaupan omistajille suunnattu haaste on silti tuotteidensa markkinointi. Hakukoneiden optimointi on tulossa kurkkuun, ja napsautuskohtaisten mainosten ostaminen voi rikkoa jopa suurimman budjetin. Yrittäjät pyrkivät saapumiseen ja itse tekemiseen, joten halusin tietää, mitä markkinointiideoita oli olemassa, jotka eivät maksaneet käsivarsi ja jalka.

Kysyin kymmeneltä sähköisen kaupan yrittäjältä, mitä ainutlaatuisia ideoita heidän oli markkinoitava liiketoimintaansa halvalla, ja sain joitain aika hienoja strategioita, joita voit myös käyttää..

1. Jaa virussisältö Redditissä

kalasäiliöpankki

Sam Williamson / FishTankBank Piti haastavana rakentaa yleisö sosiaaliseen mediaan sijoittamatta mainoskampanjaan. Sen sijaan, että kuluttaisi yrityksen rahaa, hän ja hänen tiiminsä päättivät luoda mielenkiintoisen ”virusperäisen” sisällön ja jakaa sen sosiaalisessa kirjanmerkkisivustolla Reddit.

Sam Williamson FishTankBankista

Suurin osa ryhmämme jäsenistä tunsi Redditin ennen aloittamista, ja meillä kaikilla oli karkea käsitys siitä, minkä tyyppinen sisältö sivustolla yleensä onnistui. Päätimme keskittyä TIL: n alaluokkaan (/ R / todayilearned), joka viettää omituisia ja mielenkiintoisia tosiasioita. Tuottamalla säännöllisiä viestejä, joissa on kalatietoja, emme vain onnistuneet ohjaamaan tuhansia kävijöitä sivustollemme, mutta onnistuimme myös rakentamaan sähköpostiluettelomme huomattavasti.

Esimerkki Williamsonin menestyksestä: julkaistuaan yhden artikkelin kalavesisäiliöiden pitämisestä, artikkeli sai 170 äänenvoimakkuutta ja yli 1000 sivukäyntiä.

Reddit saattaa olla sopiva yrityksellesi, mutta on myös muita sosiaalisen kirjanmerkkisivustoja, joissa voit jakaa blogin sisältöä, kuten Stumbleupon ja BizSugar.

2. Käytä vahvaa toimintakehotusta verkkosivustollasi

blu

Älä anna sivustosi kävijöille enemmän ansaitsemista kuin he ansaitsevat. Heidän täytyy sinun kertoa heille tarkalleen, mitä haluat heidän tekevän. Sieltä on hyödyllinen hyvä toimintakehotus: hyvin kirjoitetulla sähköisen kaupan tulos voi nousta 22% neljännesvuosittain!

Zondra Wilson, omistaja Blu ihonhoito, testannut tämän strategian menestykseen. Hän käytti toimintakehotuspainikkeita ohjaamaan kävijöitä ostamaan.

Zondra Wilson, Blu-ihonhoito

Varmistin, että painikkeet olivat isoja ja värikkäitä, koska tämä kiinnittää silmän ja laukaisee kuluttajan koskemaan [niitä].

Hän myös kokeili äitienpäivän myyntiä bannerilla (mukaan lukien toimintakehotus) sivustonsa yläosassa. Asetamalla päivämäärä, jolloin myynti päättyi bannerille, hän aiheutti kiireellisyyden, joka sai ihmiset kiihkeäksi hyödyntämään tarjouksia.

Katso verkkosivustosi. Voitko kertoa ihmisille, mitä tehdä? Ohjaa heitä tilaamaan sähköposteja tai tekemään ostoksia? Jos ei, testaa toimintakehotus ja mittaa tulokset muutamassa viikossa.

3. Anna odottamaton lahja

IMG_1264 (1)

Ihmiset rakastavat lahjojen saamista, eikö niin? Gene Caballero, GreenPal (jota pidetään nurmikonhoidon Uber-valmistajana), kamppaili löytääkseen keinon saada asiakkaat kertomaan muille, kuinka hyvät ruohonleikkopalvelut olivat. Hän tiesi, että ihmiset eivät olleet halukkaita keskustelemaan aiheesta kahvista naapurin kanssa.

Sitten idea löi häntä:

Gene Caballero GreenPalista

Tiesimme jo, oliko [asiakkaillamme] lemmikkieläimiä, joten miksi et käytä näitä tietoja saadaksemme heidät puhumaan meistä? Hankittuamme 100 dollaria koiran luita ja kissannuoria aloimme lähettää ne asiakkaillemme kiittämällä heitä heidän liiketoiminnastaan ​​ja antamalla heille tietysti Yelp-linkin. Muutaman matkan jälkeen postitoimistoon näimme sähköpostit ja Yelp-arvostelut skyrocketissä. Ihmiset kiittivät meitä ylimääräisen mailin kuljettamisesta ja sanoivat, kuinka he eivät voi odottaa kertoa ystävilleen palvelustamme. Tehtävä suoritettu! Ja he eivät koskaan ajattele nurmikonhoitopalvelua enää ajattelematta ensin meitä.

Tämä on upea esimerkki siitä, kuinka voimakas suusanallista markkinointi voi tulla minimaalisin kustannuksin.

4. Anna kuponki sosiaalisille jakajille

ce kuponki

Yhteydenpito yleisösi kanssa sosiaalisessa mediassa ei ole aina niin helppoa kuin toivoisit. Ihmisiä pommitetaan brändien viesteillä Facebookissa, Twitterissä ja Instagramissa, joten sinun on tehtävä jotain saadaksesi ihmiset todella seuraamaan sinua ja jakamaan sisältöäsi.

Oleg Korneitchouk, markkinointijohtaja SmartSites, sanoo, että kuponin antaminen asiakkaille, jotka jakavat brändin sosiaalisen median sisältöä, on toiminut hänen asiakkailleen.

Oleg Korneitchouk SmartSitesista

Tämä tekee asiakkaasta onnelliseksi tarjoamalla hänelle alennuksen ja kasvattamalla tuotemerkkiäsi sosiaalisessa verkostossasi (joka todennäköisesti sisältää muita näkymiä). Tämä on win-win-skenaario, joka voi lumipalloa oikealla viestillä.

Kun otettiin käyttöön sosiaalinen kuponki Facebookissa yhdelle hänen asiakkaistaan, online-kolikkomyyjälle, brändin kävijät brändisivustolla kasvoivat huomattavasti (Facebookista), ja myös sosiaalisen kuponkitapahtumien käyttö kasvoi.

… Saimme 50–100 käyntiä sosiaalisesta päivästä (nousu 10–20) ja kokonaistransaktioiden (ja tuottaman kuponkin käyttäjien) kasvu kasvoi. Kolikoita keränneillä ihmisillä oli taipumus olla ystäviä, jotka tekivät saman, ja se osoittautui erittäin tehokkaaksi kampanjaksi!

5. Vedä ihmisten sydämen narut

skannata valokuvia

Mikä on brändisi tarina? Kuinka parannat asiakkaidesi elämää? Joskus emotionaalinen yhteys voi auttaa sinua houkuttelemaan enemmän asiakkaita tapaan, jolla se teki ScanMyPhotos.com.

Mitch Goldstone, presidentti & Valokuvaskannausyrityksen toimitusjohtaja sanoo, että ammattikirjoittajien tiimin haastatteleminen asiakkaiden kanssa jakaa tunteellisia kokemuksiaan perheidensä vuosikymmenien vanhojen valokuvien digitoinnissa on osoittautunut erittäin tehokkaaksi markkinointistrategiaksi.

Mitch Goldstone ScanMyPhotosista

Jokainen profiloitu henkilö jakaa tarinansa; he ovat innostuneita näkeessään profiilinsa tulostettuna ja jakavan laajasti useimmissa sosiaalisen median ympäristöissä. [Ei ole] parempaa lausuntoa kuin silloin, kun ystävä jakaa raivoisan kokemuksen.

Mieti, voisiko emotionaalinen vetoomus saada houkuttelevan tarinan potentiaalisille asiakkaille.

6. Hanki sissi markkinoinnissasi

Niin monia markkinointistrategioita on ”ollut olemassa, tehty”, joten Marcus Miller, joka johtaa Yhdistyneessä kuningaskunnassa toimivan digitaalisen markkinoinnin yritystä, nimeltään Knalli, sanoo, että sinun on käytettävä sissitaktiikoita saadaksesi ihmisten huomio ja kiinnostamaan heitä.

Jay Conrad Levinsonin kirjan Guerrilla Marketing inspiroimana Miller yrittää löytää innovatiivisia tapoja kiinnittää ihmisten huomio. Yksi esimerkki? Marraskuun miesten hyväntekeväisyysjärjestön edistäminen, joka kannustaa miehiä kasvattamaan viiksit marraskuussa kerätäkseen rahaa.

Marcus Miller / Bowler Hat

Miesten hyväntekeväisyysjärjestöt eivät aina saa tukea, jota suuret nimelliset hyväntekeväisyysjärjestöt voivat kerätä, joten kaikki, mikä voi lisätä tietoisuutta ja ilman suuria markkinointikustannuksia, on täydellistä. Paikallinen Graffiti-vuokraus -niminen yritys maalasi Movemberille hahmon 30 jalkaa olevaan torniin Custardin tehtaalla Birminghamissa. Sekä hyväntekeväisyys että Graffiti vuokraamolle hyötyvät hämmästyttävästä altistumisesta ja vapaasta lehdistöstä hyvän asian takana. Tämä on täydellinen sissamarkkinointi – kasvoillasi, alhaiset kustannukset, suurin mahdollinen altistuminen.

Hänen mukaansa asennus kesti kuusi päivää ja yli 100 tölkkiä ruiskumaalia ja aiheutti valotuksen, satoja lehdistömainituksia ja paljon rahaa tärkeästä syystä.

7. Auta toimittajaa ulos

Kaapata

Toimittajat ovat siellä etsimällä lähteitä artikkeleilleen. Olet asiantuntija siinä, mitä teet, ja todennäköisesti on joku, joka tarvitsee tarjouksen alan asiantuntijalta aivan kuten sinäkin. Näin Maureen Pollack, toimitusjohtaja ja keksijä WaterSlyde, on saanut huomion tuotemerkkiinsä.

Maureen Pollack, WaterSlyde

Paras ja taloudellisin tapa markkinoida on ollut ilmaisen PR: n kautta. Meillä on hauska tarina, ja kun ihmiset sen kuulevat, näemme verkonäkymissämme piikin, mikä tarkoittaa lisää myyntiä.

Yksi esimerkki lehdistöstä, joka on herättänyt huomion hänen liiketoiminnassaan, on artikkeli, joka julkaistiin Kveller, juutalaisten vanhemmuussivusto. Tämä artikkeli lisäsi liikennettä WaterSlyden verkkosivustolle 2 000–5 000 kävijää päivässä 2 viikon ajan, ja lisääntyi 500 myytyä yksikköä.

Pollack käyttää verkkosivustoa Auta toimittajaa skannata toimittajakysymyksiä ja vastata niihin (kuten tämän artikkelin minun), jotka hänelle sopii.

8. Yhdistä YouTube-vaikuttajiin

youtube

Löydä vaikuttajia, joilla on vaikutusvaltaa yleisösi kanssa, on aina hyvä idea, ja YouTube voi olla loistava kanava, jonka avulla voit paitsi olla yhteydessä heihin myös saada heidät myymään tuotteitasi..

Tanner Rankin, Yhtiön perustaja ja toimitusjohtaja Lähdelähestymistapa, sanoo, että sitoutuminen tytäryhtiöihin avoimiin vaikuttajiin on hieno tapa tavoittaa tuotteitasi laajemmalle yleisölle.

Tanner Rankin lähteestä

Löydämme YouTubers -yritykset, joilla on vahva kohdeasiakkaidemme yleisö, ja tarjoamme heille sitten ilmaisen tuotteen ja kuponkikoodin yleisölle. Yhdessä tehokkaan aloitussivun kanssa tätä on vaikea voittaa!

Hän sanoo, että jos kulutat aktiivisesti sisältöä kapealla, voit todennäköisesti tunnistaa useita tunnettuja YouTubureita, jotka saattavat olla hyvä sovi. Jos ei, palvelut kuten Tomoson ja Famebit voi auttaa sinua löytämään YouTube-vaikuttajia ja lajittelemaan ne yleisön koon, väestötietojen jne. perusteella.

Etsi vaikuttajia, joilla on suuri kohdeasiakkaidesi yleisö, jotka kiinnostavat videoitaan voimakkaasti (kuten osakkeet ja kommentit). Haluat myös vaikuttajia, joilla on vakaa sosiaalinen media seuraa.

9. Pyydä (helppoa) palautetta

2c972b_245bdff06293496cb1abadd7d0024897

Ei ole mitään muuta kuin saada entinen asiakas ostamaan sinulta uudestaan ​​ja uudestaan. Siellä missä noutaa on kätevä. Russell Silver, 1-kosketuksen palautussovelluksen perustaja, sanoo, että työkalunsa ei vain saa arvokasta palautetta asiakkaan kokemuksesta, vaan se tarjoaa myös erityisen tarjouksen, joka todennäköisemmin saa toistuvaa yritystä.

Russell Silver of Fetch

Markkinointi tapahtuu oston jälkeen, ja se tapahtuu kahdessa vaiheessa. Ensinnäkin jokaiselle asiakkaalle lähetetään sähköpostitse yhden kosketuksen palautekysely. Tämä auttaa markkinoimaan brändiä osoittamalla, että he välittävät asiakkaistaan ​​ja haluavat todella palautetta oppimiseksi ja kasvamiseksi. Toiseksi jokainen arvioija viedään mukautetulle kiitossivulle, jossa on mainos. Tämä auttaa markkinoimaan brändikuvaa (viestillä ollessa omassa äänessään) ja lisäämään online-myyntiä tarjoamalla kannustin palata.

Fetch-käyttäjät ovat saaneet jopa 30% vastausprosentin sähköposteihin ja 10% lisäyksen toistuvien ostoprosenttien määrään..

10. Luo lahja

Annuskilpailu

Ihmiset ovat motivoituneita toimimaan vuorovaikutuksessa tuotemerkkisi kanssa, kun on mahdollista voittaa palkinto verkossa. Jason Angelini klo American Bench Craft sanoo, että tuotteiden luovuttaminen sosiaalisessa mediassa on ollut hänen brändilleen menestystä.

Jason Angelini, American Bench Craft

Ensimmäinen lahja, jonka suoritimme, oli omien sosiaalisen median kanavien kautta, kun olimme vasta aloittamassa. Pystyimme saamaan yli 50 sosiaalisen median seuraajaa ja verkkosivustojen tilaajaa, ja meillä oli yli 200 verkkosivustovierailua kilpailun ensimmäisenä päivänä.

Olemme myös järjestäneet lahjan juuri eilen illalla paljon suuremman Instagram-tilin kautta. Tarjoimme yrityksellemme 5 lompakottemme luovuttaa seuraajilleen vastineeksi seuraajilleen, jotka pitävät ja seuraavat sivumme. Tämä kampanja toi meille yli 200 seuraajaa muutaman ensimmäisen tunnin aikana, ja saamme seuraajia vielä nyt. Meillä oli myös yli 400 verkkosivustovierailua, jotka tulivat suoraan tästä kampanjasta.

Angelini suosittelee lahjatyökalua Gleam.io rakentaa mukautettu lahja. Voit vaatia ihmisiä käymään verkkosivustollasi, tilaamaan uutiskirjeesi tai seuraamaan sinua sosiaalisessa mediassa päästäksesi kilpailuun.

Nämä ovat vain 10 edullista ideaa verkkokaupan tuotemerkin markkinoimiseksi. Muita on lukemattomia, ja kaikki eivät noudata markkinoinnin sääntökirjaa. Löydä tapoja luovasti yhdistää asiakaskuntaasi verkossa, niin näet liikenteen ja myynnin korotuksen. Mitä edullisia strategioita olet käyttänyt markkinoimaan yritystäsi?

Lue seuraavaksi 13 asetettavaa verkkosivustotavoitetta (ja murskaus) ennen vuoden 2016 loppua

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map