Necessiteu un vídeo explicatiu per a la vostra empresa emprenedora?

Aquest és un missatge de convidat de Jeff Richardson de Breadnbeyond.com.


Malgrat la seva popularitat, un vídeo explicatiu no és una eina de la qual tothom pot aprofitar. L’emprenedoria és difícil: heu d’estar per davant de la competència. Els vídeos Explainer són una eina eficaç per destacar-se de la competència pel fet de ser aquesta persona amb un vídeo fantàstic al seu lloc web.

Serveis de vídeo Breadmbeyond Explainer

Però no tots els empresaris poden obtenir el màxim de resultats d’un vídeo explicatiu. Depèn de molts factors com ara el vostre nínxol, el vostre pressupost, el vostre públic objectiu i molts altres. He formulat tres preguntes que heu de respondre per jutjar millor si voleu o no invertir els vostres recursos en un vídeo explicatiu.

1. Teniu un lloc web o utilitzeu les xarxes socials per promocionar els vostres serveis?

Amb l’enorme canvi en l’hàbit de la gent de buscar productes i serveis en línia, és imprescindible canviar l’estratègia de màrqueting per una d’orientació més digital. De fet, més del 95% dels nord-americans han comprat alguna cosa en línia almenys una vegada a la seva vida. Això vol dir que si ja utilitzeu algun tipus de plataformes en línia per promocionar els vostres productes i serveis, encara esteu en competència.

El fet de tenir un vídeo explicatiu al vostre lloc web ajuda als vostres visitants a comprendre millor el que oferiu, de manera més curta i entretinguda. Posar un vídeo explicatiu a la pàgina de destinació pot ajudar a atreure l’atenció dels visitants immediatament quan arriben.

Explica el vídeo a la pàgina de destinació

Els mitjans socials són similars a un lloc web en aquest sentit. La diferència principal és que la majoria de plataformes de xarxes socials són més accessibles i optimitzades per a usuaris mòbils. Les xarxes socials poden ser un terreny difícil a l’hora de promoure productes o serveis, principalment a causa de la rapidesa amb què la gent es desplaça per les coses passades en les seves línies de temps.

És aquí on el contingut visual, com ara els vídeos d’explicador, us pot ajudar a cridar l’atenció del vostre públic objectiu. Amb una forta obertura i animació atractiva, podeu arribar a la majoria dels vostres seguidors.

Tot i que no totes les plataformes de xarxes socials estan específicament dissenyades per a contingut visual, encara podeu utilitzar un vídeo explicatiu. Aquí hi ha algunes maneres de:

 • Video de la pàgina de Facebook
 • Publicació a Instagram
 • Publicitat de vídeo pagada a Facebook, YouTube i Instagram

No podreu dirigir una botiga física les 24 hores del dia, tret que tingueu molts empleats treballant per torns. La configuració d’un lloc web o de les xarxes socials elimina aquest problema.

Emportar : 

Si utilitzeu mitjans socials o / o lloc web per promocionar els vostres serveis, podeu obtenir el màxim de resultats a partir d’un vídeo d’explicador.

2. Quin tipus de productes o serveis ven??

El tipus de productes o serveis que oferiu també afecta si podeu aprofitar o no la possibilitat de tenir un vídeo explicatiu. Ho he dividit en quatre grans categories:

 1. Necessitats primàries Si ofereixen productes que entren dins de la categoria de necessitats primàries, com ara l’alimentació & begudes, roba o allotjament, no necessiteu cap vídeo explicatiu. La gent ja sap que en necessita, de manera que hauríeu de gastar els vostres recursos en créixer la vostra marca.
 2. Programari Si ets desenvolupador o comercialitzador d’un programari com a empresa de serveis (SaaS), segur que estàs venent alguna cosa complicada. No tothom té un nivell de consciència similar en tecnologia i informàtica. És aquí on un vídeo explicatiu pot ajudar el vostre comprador objectiu a comprendre millor el vostre programari mitjançant paraules i ajudes visuals més senzilles. També és més fàcil ressaltar les característiques i la singularitat del vostre programari en comparació amb altres. Aquí teniu un exemple de vídeo d’explicatiu sobre Pinterest (tothom coneix Pinterest ara; ho entenc, però aquest vídeo es va fer el 2012).

 3. Únic & Les mercaderies personalitzades Els productes que presenten característiques especials han d’explicar-se clarament per atreure el major nombre de compradors possibles. Els vídeos explicatius poden ajudar-vos a visualitzar millor quines són les funcions especials i com val la pena tenir aquestes funcions.

  Prenem com a exemple Combustible Baby, una marca d’ampolla de llet per a nadons amb un mecanisme d’alliberament de la fórmula. Ara és molt difícil d’imaginar sense una visualització adequada, oi? Amb ajuda visual, és molt més fàcil digerir el concepte de productes únics com aquest.

 4. L’emprenedoria de serveis de nínxol és un ampli univers. Per a un empresari que ofereix serveis de nínxol com el disseny d’un model de negoci per a altres empreses, la construcció de cases de gossos per als mastins tibetans, el massatge per a nadons o qualsevol altre àmbit ultra-específic: els vídeos explicatius són una potent eina. Deixa’m explicar.

  Si vosaltres o alguns altres empresaris decidiu practicar aquests serveis, hi ha d’haver una raó per darrere?

  De vegades, convèncer les persones per què necessiten el vostre servei amb paraules pot ser una tasca difícil per a les persones que no són bones converses. Els vídeos explicatius us ajuden a comunicar millor el que heu d’oferir de manera que pugueu arribar a un grup específic de persones que tenen més probabilitats de comprar el vostre servei. Això ens porta a l’última pregunta.

3. Qui és el vostre consumidor objectiu?

Conèixer el consumidor objectiu adequat és un dels trets clau d’un empresari d’èxit. Si oferiu els vostres productes o serveis a altres empreses, hi ha una bona possibilitat que trobareu vídeos explicatius útils.

Quan es tracta de B2B (Business to Business), la tècnicitat és important. Un vídeo explicatiu pot ajudar a aquest problema, condensant informació complicada i tècnica en un vídeo fàcil d’absorbir que la vostra empresa pot utilitzar per apropar-se a clients potencials..

Però si us orienteu a usuaris finals i a consumidors individuals, heu de concretar l’orientació.

Un vídeo explicatiu és una inversió digital, és a dir, no hi ha cap forma física i requereix que els usuaris objectiu siguin capaços d’utilitzar internet & tecnologia en general. Les dividim en quatre grups d’edat diferents:

 • 18-29 anys Aquesta és l’edat primordial dels usuaris d’internet i de les xarxes socials. Basat en una enquesta realitzada per Pew Internet, El 99% dels ciutadans dels Estats Units dins d’aquesta franja d’edat tenen accés a Internet. També tenen el temps de pantalla més diari en comparació amb altres grups d’edat. Si teniu l’orientació a aquest grup d’edat, un vídeo d’explicador (i contingut de vídeo en general) no és un lloc important.
 • De 30 a 49 anys d’edat Similar al grup d’edat anterior, el 96% dels ciutadans nord-americans dins d’aquesta franja d’edat utilitzen activament Internet, encara que no tinguin tant temps de pantalla. S’ha demostrat que els vídeos milloren la probabilitat de la compra en línia en un 181%.
 • 50-64 anys. Hi ha 9 de cada deu ciutadans nord-americans dins d’aquesta franja d’edat que ja no es limiten a llegir la font d’informació física com diaris i revistes. Una gran part d’aquest grup és alfabetitzat per ordinador. Podeu optar per invertir en un vídeo explicatiu, però també hi ha una gran possibilitat que la seva alfabetització estigui limitada a activitats bàsiques com desplaçar-se per les notícies de Facebook i veure vídeos de YouTube..
 • 65 anys més La tecnologia ha arribat a tots els grups d’edat de l’univers, però el seu abast a la població gran (65 anys) és significativament menor. Les persones en aquesta edat necessiten un canal de comunicació més personalitzat. Posar en contacte resultats amb mètodes convencionals i invertir més esforços per acostar-los cara a cara, per obtenir millors resultats. Tan, NO, No recomano fer un vídeo explicatiu si teniu l’orientació per aquest grup d’edat concret.

Veredicte: necessiteu un vídeo explicatiu?

Respondre a aquestes tres preguntes us ajudarà a decidir si invertiu o no en un vídeo explicatiu, però tingueu en compte que hi ha molts altres factors com els pressupostos. Algunes empreses de producció de vídeo premium explicatives cobren fins a 50.000 dòlars per un vídeo explicatiu, però hi ha cases de producció petita o mitjana que ofereixen ofertes molt més econòmiques amb resultats finals de qualitat una mica decents..

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Adblock
detector