Преглед на NordVPN: 9 плюса и 4 минуса на използване на NordVPN

NordVPN


Contents

NordVPN

https://nordvpn.com/

TL; р

NordVPN е плашещо силен претендент. Той натиска всички правилни бутони в ключови области на сигурност, неприкосновеност на личния живот и бързина, но все пак предлага всичко на трудно преодолими дългосрочни цени на абонамента. Определена задължителна покупка за всеки, който се интересува от осигуряване на личния им живот!

Преглед на NordVPN: 9 плюса & 4 минуса на използване на NordVPN

NordVPN е друг бегемот в бизнеса с VNP и е базиран извън Панама. Започвайки през 2012 г., компанията измина дълъг път за много кратко време. Към 2018 г. той управлява повече от 4000 сървъра, базирани в 62 държави.

Забележка

Използваме валутен курс от 1 USD до 4,1 MYR за всички изброени цени.

Какво харесваме в NordVPN

1. Поверителност и сигурност на най-високо ниво

NordVPN е със седалище в Панама, което макар да не е важно за повечето доставчици на услуги, е важно за VPN услугите. Панама няма закони за запазване на данни и тяхното правителство не (доколкото знаем) не осъществява интернет наблюдение. Това означава, че по закон NordVPN няма нужда да запазва регистрационни файлове на дейностите на своите потребители – чудесно за вашата поверителност!

В допълнение към страхотното си местоположение за поверителност NordVPN използва и най-добрите стандарти за криптиране. Подобно на всички доставчици на VPN услуги от най-високо ниво, те използват 256-битов разширен стандарт за шифроване (AES).

Изчакайте – има още – За да защити поверителността си, NordVPN използва PGP ключове при контакт с клиенти и за да защити данните на вашия акаунт. PGP ключовете могат да се използват за криптиране на комуникациите между вас и NordVPN и на практика са нечупливи.

Kill-превключвател: Те имат два различни вида превключватели за убийство: потребителят вече може да избере дали да затвори определено приложение или напълно да прекрати интернет връзката в случай на неочаквано отпадане (цялостна система за убийство).

2. Kill Switch предотвратява компромис с поверителността

Ако се чудите какво може да се случи, ако връзката ви със NordVPN сървър се понижи, то Kill Switch е вашият отговор. Ако NordVPN сървърът прекъсне връзката ви, тази функция преустановява всичките ви интернет комуникации.

Използват се две версии на KV Switch на NordVPN, в зависимост от вашата платформа. Версията за Windows или Mac ви позволява да изберете кои приложения спират да комуникират, ако нещо се случи, докато версията за мобилни приложения спира всичко.

Всичко това служи за предотвратяване на изтичане на данни.

2.1. Без течове в DNS

Както винаги при тестване на VPN, освен тестовете за инсталиране и скорост, едно от най-важните неща е да се уверите, че вашият истински IP е маскиран. В крайна сметка това е една от основните цели, нали? Стандартните тестове могат да се провеждат на dnsleak.com или dnsleaktest.com.

Всичко, което трябва да направите, е да сравните реалния си IP с този, показан на тези два сайта – стига да не съвпадат, вие сте добре.

NordVPN тест за теч на DNS* В Малайзия съм, така че клиентът ми NordVPN очевидно работи добре!

3. Удвоете защитата с Double VPN

Досега ще сте запознати с основните понятия на VPN, така че нека поговорим за нещо допълнително, с което се предлага NordVPN, а това е Double VPN. Свързвайки заедно два VPN сървъра, вие по същество получавате допълнителен слой защита.

Допълнителна сигурност с двоен VPN

Вашият компютър / устройство първо се свързва с един VPN сървър, който след това се свързва с втори VPN сървър, преди накрая да стигнете до желаната от вас дестинация. По този начин вашият IP адрес на дестинация преминава през две промени и вашите данни също се кодират два пъти. Както казах, удвоете защитата!

4. Свържете 6 устройства на много типове платформа

Най-добър VPN за множество устройства

За повечето от нас можем да очакваме да използваме VPN на няколко устройства наведнъж. Най-малкото на един компютър и мобилно устройство. Тогава има такива, които са луди по устройства и имат компютър, лаптоп, два смартфона, два таблета и доброто знае какво още.

NordVPN се грижи за всички и поддържа до шест едновременни връзки наведнъж на акаунт. Това означава, че можете да обезопасите всичките си устройства поотделно и да ги хвърлите на вашия рутер за добра мярка.

Поддържат се голям брой типове платформи, така че каквото и да имате, вероятно ще се оправи. Единственото изключение е, когато става въпрос за рутери, тъй като те са по-фини.

Внимание

Не всички рутери поддържат VPN. Моля, проверете дали вашите поддържа NordVPN заедно с вашата интернет връзка, преди да закупите услугата. В противен случай вижте нашия най-добър безжичен рутер за VPN.

5. Бързи и стабилни ускорения навсякъде

Изпробвах пет различни географски местоположения и докато забелязах обичайното увеличаване на времето за пингване, колкото по-далече стигнах от физическите си местоположения, общите скорости бяха много впечатляващи. Тестовете ми бяха проведени по линия от 500 Mbps, от която редовно получавам над 450 Mbps пропускателна способност.

базова скорост в Малайзия без vpn

Резултат от базовия тест на сървър в Малайзия
(Вижте резултата от пълната базова скорост тук)

Производителността на различни места, разбира се, варира в широки граници, тъй като разстоянието също е фактор в. При тестване на VPN обаче, има още повече променливи в играта като натоварване на сървъра, качество на сървърите в определена държава и други фактори.

NordVPN тест за скорост – Северна Америка

nordvpn тест за скорост NA изключен

NordVPN тест за скорост NA – VPN изключен
(Вижте резултата от теста за пълна скорост тук)

nordvpn тест за скорост NA включен

NordVPN тест за скорост NA – VPN включен
(Вижте резултата от теста за пълна скорост тук)

NordVPN тест за скорост – Европа (Германия)

nordvpn тест за скоростта ЕС е изключен

NordVPN тест за скорост EU – VPN изключен
(Вижте резултата от теста за пълна скорост тук)

nordvpn тест за скорост на ЕС на

NordVPN тест за скорост EU – VPN включен
(Вижте резултата от теста за пълна скорост тук)

NordVPN тест за скорост – Африка (Южна Африка)

nordvpn тест за скорост Африка изключен

NordVPN тест за скорост SA – VPN изключен
(Вижте резултата от теста за пълна скорост тук)

nordvpn тест за скорост Африка на

NordVPN тест за скорост SA – VPN включен
(Вижте резултата от теста за пълна скорост тук)

NordVPN тест за скорост – Азия (Сингапур)

nordvpn тест за скорост Азия изключен

NordVPN тест за скорост Азия – VPN изключен
(Вижте резултата от теста за пълна скорост тук)

nordvpn тест за скорост на Азия на

NordVPN тест за скорост Азия – VPN включен
(Вижте резултата от теста за пълна скорост тук)

NordVPN тест за скорост – Австралия

nordvpn тест за скорост австралия изключен

NordVPN тест за скорост Австралия – VPN изключен
(Вижте резултата от теста за пълна скорост тук)

nordvpn тест за скорост австралия на

NordVPN тест за скорост Австралия – VPN включен
(Вижте резултата от теста за пълна скорост тук)

NordVPN досега винаги надминаваше нашите очаквания по отношение на бързодействието. В петте основни региона, за които ги тествах, скоростите като цяло бяха високи и нямаше почти никаква допълнителна латентност при използване на NordVPN.

Излъчването в YouTube за 2k и 4k HD също беше добре, като отново това беше също гладко и безболезнено. Успях да предавам 4k видео без никакви проблеми. Имайте предвид обаче, че има някои области със слаба скорост.

Например, случайно тествах използването им локално там, където се намирам, а скоростите до сървър тук бяха доста слаби. Ако това се случи с вас, просто се свържете някъде другаде наблизо – в идеалния случай място, известно със силна инфраструктура.

6. Повече от 5000 сървъри в 59 държави

NordVPN сървъри* Приложението за Windows на NordVPN използва изображение на карта на света, за да изберете местоположението на вашия сървър

С над 5000 сървъра в 59 държави няма съмнение, че NordVPN е един от големите доставчици на VPN услуги днес. При всяка мрежа, която е толкова масивна като тази, трябва да има някои места, които да са по-ниски в сравнение с други.

Както можете да видите в нашите по-ранни тестове за скорост, повечето от основните области в стратегическите глобални локации бяха добре. Ако се свържете със сървър, който не работи така, както смятате, че трябва, сигурен съм, че наблизо има по-добра алтернатива. Просто вижте коя от тях работи най-добре за вас

Почти половината от сървърите на NordVPN са базирани в САЩ, следвани отблизо от подобен брой сървъри, базирани в Европа. И все пак, за гео-заключено съдържание, където е най-много добри неща, плюс този много сървъри, Азия все още се справя добре.

7. NordVPN има страхотни ценови предложения!

Месечно
годишно
Bi-годишна

Цена / мес
RM49.00
RM28.70
RM20.50

Обща сметка
rm49.00
RM343.91
RM392.58

Цикъл на фактуриране
1 месец
12-месечен
24-месечен

Гарантирано връщане на парите
30-дневен
30-дневен
30-дневен

Току-що разгледах ExpressVPN, който върви за RM27.35 най-евтино, бях зашеметен от лудия на NordVPN 11.2 RM месечен тригодишен план за договор (3-годишният план беше прекратен: [) 20,50 RM месечно двугодишен план за договор. В една и съща степен от продължителност от един месец до една година, двете почти са еднакви, но двугодишният план на NordVPN е просто поразителен като цена / качество.

Мислете за това по този начин – те имат 30-дневна гаранция за връщане на парите и предлагат мръсотия евтини цени за дългосрочни планове – това прави перфектния смисъл на потребителите. Като погледнем едногодишния им план, цената стига до общо 343,91 RM. Ако можете да го допълвате само с RM49.20 и да отидете за две години, защо не?

За съжаление тук има само малко „но“ – NordVPN също таксува данък върху добавената стойност (ДДС), в зависимост от коя страна сте. Не всички от вас ще бъдат таксувани с ДДС, но някои може да свършат с допълнително таксуване до 20% (от това, което видях).

ДДС NordVPN

8. Криптовалути и КЕШ се приемат като плащане

За VPN не се интересувам толкова много, ако приемат плащане с чек, кредитна карта или банкова сметка, но съм впечатлен, че освен криптовалута, NordVPN приема плащания в брой на някои места. Ако живеете в САЩ, можете да плащате в брой в Електрониката или Микроцентъра на Fry.

За криптовалутите компанията приема три вида – Bitcoin, Ethereum и Ripple.

Тези два начина на плащане са важни, защото не могат да се проследят. В крайна сметка, поверителността ви е защо търсите доставчик на VPN, нали?

9. Поддръжката на Netflix е актуализирана

Нещото в Netflix е, че изглежда ненавижда потребителите, които използват VPN, за да се опитват да заобиколят регионални ограничения за съдържание. Компанията се опитва да блокира VPN потребителите и NordVPN осъзнава това и работи постоянно, за да помогне на потребителите си да имат достъп до съдържанието на Netflix.

Всъщност той поддържа и цялата страница с инструкции как можете да получите достъп до регионално съдържание. Инструкциите се променят от време на време, така че ако установите, че имате проблеми с Netflix, докато използвате NordVPN, тогава не забравяйте да проверите тази страница!

Какво не ни хареса в NordVPN

1. Torrenting се поддържа само на някои сървъри

В началото Torrenting беше малко загадка с NordVPN. Тогава си припомних, че не всички техни сървъри поддържат съвместно споделяне на файлове. Настройките за това бяха намерени в „Автоматично свързване при стартиране“, където можете да изберете автоматично да направите избор или да изберете конкретен тип сървър, към който да се свържете.

За NordVPN те се категоризират в Dedicated, DoubleVPN, Onion Over VPN или P2P. Въпреки че не е точно удобен за потребителя, намирам, че това позволява много по-голяма гъвкавост в контрола.

Torrenting само на някои сървъри* Ако не изберете P2P сървър, има вероятност торентите ви да се изравнят – като този

Въпреки че съм щастлив, че NordVPN поддържа торентинг, може да бъде доста разочароващо да се ограничите само до определени сървъри, ако сте фен на торент. Забелязах също, че скоростите на Torrent всъщност не са толкова добри, колкото очаквах, въз основа на провежданите от мен тестове за скорост.

2. Абизмални ускорения в Малайзия

Трябваше да добавя и тази част като против, тъй като бях шокиран от това колко зле се справи сървърът на Малайзия на NordVPN в тестовете за скорост. Само за да е ясно, опитах малайзийския сървър в три различни дни и няколко пъти на ден – скоростите, към които се свързва NordVPN, са просто ужасни. Постоянно срещах ужасяващи скорости от 3 до 11Mpbs, които са просто неприемливи.

3. Бавни връзки на приложения и сървъри

Ако използвате клиентско приложение, като това, което има NordVPN за Windows, трябва да вземете под внимание едно нещо, което отнема известно време, за да се свържете със сървър. Пуснах хронометър на клиента на Windows (пускам Windows 10 на твърд диск) и отнема средно 14-30 секунди за установяване на връзка. Това не включва времето, което клиентът отнема да зареди.

Сега за някои хора това може да не изглежда много. Но ако сте като мен и сте свикнали да зареждате SSD-скоростта на пъти, тогава може да разберете. Или го помислете по този начин, ако сте на стандартен твърд диск – че 14-30 секунди е колко време ще отнеме на компютъра ви, за да се стартира напълно в сравнение с това, с което сте изправени.

Мисля, че единственото изключение от всичко това е, ако ще пускате NordVPN от вашия рутер, в този случай ще бъде „винаги включен“.

4. OpenVPN конфигурацията не е лесна за използване

Ако предпочитате да използвате OpenVPN, а не L2TP или някакъв друг протокол, може да изпаднете в малък шок. Първо, ще трябва да изтеглите ZIP файл на сървърите на NordVPN, който съдържа конфигурационния файл за всеки от техните сървъри. Всеки сървър има две конфигурации – една за TCP и една за UDP.

NordVPN конфигурации

Това означава, че вътре в този архив на ZIP има над 8000 конфигурационни файла (9,341 при последно броене, за да бъдем точни) с имена като al1.nordvpn.com.tcp443 или za12.nordvpn.com.tcp443. Що се отнася до КЪДЕ е всеки конфигурационен сървър на файлове, трябва да разберете това чрез опит и грешка.

Сериозно, това е един от най-нелепите методи, които NordVPN би могъл да мисли за разпространение на OpenVPN конфигурации и представлява огромна болка в шията.

Долната линия: Ще плащам ли за NordVPN?

С една дума – абсолютно! В личен план, когато търсите доставчик на VPN, има вероятност да се занимавам с едни и същи неща, които всички сте – поверителност, сигурност и бързина. NordVPN се справя изключително добре във всички тези ключови области.

Бях изключително впечатлен от скоростта на сървъра, която всъщност се справи много по-добре, отколкото очаквах от всеки доставчик на VPN услуги. Вярно, има някои спадове, като скоростите на сървъра в Малайзия бяха намалени, но в крайна сметка това е една от 62-те страни.

Черешката на тортата е 2-годишна сделка на NordVPN за 12,26 RM месечно, което от това, което виждам, е почти непобедимо по отношение на съотношението цена / качество. Дори ако някой предлага по-ниска цена, се съмнявам, че го прави на нивата на услуги, които NordVPN предлага.

Ще плащам ли за това? абсолютно.

Основни функции

  • ✓ Без регистрация
  • ✓ Двоен DNS
  • ✓ Осигурява до 6 устройства
  • ✓ PGP за comms. поверителност
  • ✓ Поддръжка на множество протоколи

Препоръчва се за

  • • Защита от най-висок клас
  • • Прост, но мощен потребителски интерфейс
  • • Масов брой сървъри
  • • Предлага се за почти всички платформи

>

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Adblock
detector