Revisió de Shopify: 8 avantatges i 3 punts a considerar

Shopify


Shopify

https://www.shopify.com/

tl; dr

Shopify és un creador de llocs que està molt orientat a les botigues de comerç electrònic. Us pot ajudar a crear i gestionar fàcilment de gairebé tots els aspectes del negoci, des del disseny fins a la gestió d’inventaris. Pot fer gairebé qualsevol cosa excepte cuinar el sopar, així que és una mica sorprenent que quedi una mica al departament de velocitat.

Revisió de Shopify: 8 avantatges i 3 punts a considerar

Francament, Shopify és molt més que el creador de llocs mitjà. De fet, ni tan sols es marca com a tal, però afirma ser una plataforma completa de comerç electrònic. Creixent des d’Ottawa, Canadà el 2004, avui dia dóna suport a més de 600.000 comerciants amb un volum brut superior a RM336 mil milions..

El que fa l’empresa és oferir les eines perquè les persones puguin configurar la botiga en línia fàcilment. Des d’ofertes de dissenys de creació ràpida fins a serveis de suport com passarel·les de pagaments, eines de màrqueting i fins i tot la gestió d’inventaris, Shopify és realment una botiga única per al comerciant de comerç electrònic en creixement..

Nota

Utilitzem un tipus d’intercanvi d’1 USD a 4,1 MYR per a tots els preus enumerats.

El que ens agrada de Shopify

1. Experiència a bord fluïda i àmplia

Experiència a bord sense problemes

Crec que un dels punts més importants sobre Shopify és la seva experiència a bord fluida i perfecta. Orienta els usuaris de manera impecable a prop de tot el procés d’establiment d’un lloc de comerç electrònic de manera molt minuciosa.

Un cop us heu registrat amb ells, tot el procés del principi al final s’agilitza molt. A cada pas del camí, Shopify fa tot el possible per interactuar amb els usuaris per intentar crear una imatge del que el lloc pretén ser o convertir.

A través d’una sèrie de preguntes breus, podeu ajudar a Shopify a trobar la solució ideal per al vostre sistema. De fet, fins i tot funciona de manera que el sistema pugui recomanar un tema en funció del tipus de negoci amb el qual s’executarà.

Un cop hagueu passat la fase de configuració inicial, podreu passejar i explorar les funcions restants al vostre oci. Com a mínim, tindreu el marc bàsic al seu lloc. Això és especialment bo per a aquelles persones que intenten utilitzar Shopify, però realment no tenen res en compte quan inicien la sessió per provar-ho..

Suau experiència a bord

Aquest procés és bo no només per a usuaris nous, sinó també per a persones amb situacions diferents. Per exemple, si ja teniu una botiga física al detall i voleu ampliar l’operació en línia o si esteu passant d’una botiga física a una plataforma completament en línia, també hi ha aquesta opció..

Només responent a algunes preguntes a mesura que us acompanyaran, Shopify us ajudarà en aquest procés.

2. Temes personalitzables

Temes personalitzables

Tot i que Shopify ofereix temes per a diverses necessitats, aquests estan pensats com a directrius i és probable que haureu de personalitzar-los per adaptar-se al negoci desitjat que tingueu de manera única. Això significa que podeu afegir imatges i fons diferents per a la sensació.

A continuació, hi ha els elements clau que configuren el vostre lloc. Per exemple, potser podeu tenir una secció de blocs per ajudar-vos amb alguns objectius de SEO, o potser necessiteu un catàleg de productes que enumeri tot el que teniu i els seus preus, imatges, etc..

Diversos dissenys són adequats per a diferents coses, així que potser haureu de trigar una estona per acostumar-vos-hi. Crec que el que encaixi dependrà molt del que vengueu. Prenguem per exemple el lloc d’exemple que configuro. Es pretenia vendre components diminuts del PC, alguns tan petits com els cargols.

Tenir un disseny d’imatges de grans dimensions semblava una mica ridícul i tenia més sentit tenir a la venda els catàlegs d’accés ràpid de bits d’inventari..

Catàleg de Shopify

Penseu que potser en un lloc que promociona coses belles com ara viatges de viatge. Per a un lloc com aquest, bones i grans imatges de difusió transmetrien una emoció més positiva al client potencial.

Tant se val com ho mireu i passeu per les coses, acabareu notant que tota l’experiència de personalització de Shopify està dissenyada per ajudar-vos a crear una millor botiga en línia. Els edificis que ofereixen són un exemple de cas.

Moltes d’elles es dediquen a llocs de comerç electrònic, com un butlletí o un catàleg de productes. No obstant això, pot haver-hi una mica de confusió, ja que de vegades utilitza la terminologia de Shopify.

3. Shopify té increïbles eines de màrqueting

En el meu comentari a Squarespace, encara recordo quina quantitat d’opcions té a l’hora d’optimitzar motors de cerca (SEO). No és així el cas de Shopify. De fet, a part que Shopify ja té un codi net i fàcilment rastrejable, permet inserir etiquetes personalitzades i meta descripcions.

Campanyes de màrqueting

A continuació, vaig descobrir l’alegria de poder crear campanyes de màrqueting a través del quadre de comandament Shopify. Com algú que treballa en diverses plataformes alhora, sens dubte puc veure la bellesa de tenir-ho tot integrat en un sol lloc.

Tot i que a la captura de pantalla que us he mostrat només enumera dos, no us enyoreu, aquests són els valors predeterminats i tindreu accés a altres persones si decidiu utilitzar aquestes aplicacions de la llista de aplicacions de Shopify. Aquests us permetran fins i tot crear pàgines de destinació per a cadascuna de les plataformes de màrqueting individuals des del tauler de comandament de Shopify.

Això és una cosa que no he vist fer tan bé ni de forma exhaustiva en cap altre constructor de llocs fins ara i que m’impressiona sense final.

4. Suport comunitari

Suport comunitari de Shopify

Malgrat una base massiva de coneixements d’articles d’ajuda i preguntes freqüents, Shopify també compta amb una comunitat d’usuaris que s’uneixen per discutir diversos punts sobre la plataforma. Organitzat per Shopify mateix, aquí també podeu obtenir actualitzacions sobre novetats i novetats a l’univers Shopify.

Tenir una comunitat activa i activa com aquesta és molt diferent que dependre només d’una base de coneixement i personal de suport. Els diferents usuaris tenen diferents nivells de capacitat i maduresa en el seu ús de Shopify, de manera que és fàcil obtenir ajuda quan sigui necessari.

Una base de coneixement i les preguntes freqüents poden servir com a primera línia de defensa, però és molt millor tenir una gran quantitat d’altres usuaris als quals pugueu demanar ajuda si us trobeu davant d’alguna cosa que no figura als llibres. És una comunitat informal i, bé, una autèntica comunitat.

A banda de preguntes tècniques, fins i tot he vist que alguns usuaris afegirien una publicació al fòrum simplement demanant comentaris sobre els seus llocs de Shopify. Aquesta no és només una manera excel·lent d’obtenir crítiques constructives, sinó que també pot servir per autopromotar-se dins de la comunitat de Shopify.

5. Accés a aplicacions de tercers

Botiga d'aplicacions Shopify

Com s’ha esmentat anteriorment, Shopify té un mercat on podeu triar i instal·lar altres aplicacions de tercers que puguin funcionar amb la vostra botiga en línia. Són desenvolupadors que han vist la necessitat de certs nínxols i han fet el seu propi treball per donar-hi suport.

Per descomptat, Shopify té les seves pròpies aplicacions i també en altres àrees que probablement no pensava tenir sentit per defecte a la versió principal del creador..

Navegar al mercat de les aplicacions de Shopify és una experiència molt familiar, com ara Apple App Store o Google Play Store. Navegant per la botiga, em va impressionar molt la profunditat del pensament que hi ha hagut en moltes de les ofertes.

Segur, hauríeu de trobar coses com complements de disseny i coses habituals del butlletí, etc., però aquí hi ha veritat. Prenguem per exemple una de les àrees que he trobat: la protecció contra el frau. Per a una botiga en línia, això seria vital i, segurament, no hauria pensat en un propietari de la nova botiga.

O potser mitjans més innovadors d’atenció al client, com ara oferir un bot de xat a la vostra botiga, o una aplicació per gestionar intercanvis i / o devolucions? Hi ha simplement tantes coses aquí que poden tenir un valor immens, i rares vegades veig res que sigui només “esponjós” o brossa.

Tingueu en compte que moltes de les aplicacions disponibles tenen un preu, encara que sigui raonable. Un cop així, l’aplicació ShipStation us ajuda a estendre i automatitzar el procés d’enviament de les mercaderies comprades a la vostra botiga. Amb només 40.000 € al mes, aquesta aplicació no només farà això, sinó que també us oferirà accés a tarifes amb descompte per a algunes empreses com FedEx i USPS.

6. Ven a tot arreu!

Múltiples canals de venda

Anteriorment, quan vaig parlar de les campanyes de màrqueting que podríeu publicar directament des del tauler de compres de Shopify, ja tenia molta gràcia compartir aquesta altra informació: no només Shopify us ajuda a crear una botiga per vendre i comercialitzar, sinó que també podeu ampliar la vostra presència a altres canals..

El sistema mostra una extrema maduresa en el pensament que passa de protegir-se gelosament del vostre client fins a ajudar al vostre client a assolir l’èxit en el seu negoci. Diré un concepte molt refrescant entre els proveïdors de serveis.

De fet, Shopify us encoratja a utilitzar al màxim tots els canals i bé per impulsar les vostres vendes encara més. Podeu integrar la vostra botiga Shopify amb Facebook, connectar-vos a Amazon, Pinterest o fins i tot a les aplicacions mòbils que desenvolupeu.

7. Amplieu les botigues físiques en línia

Amb la venda al detall físic del boom de les compres en línia, òbviament hi ha minoristes que busquen una forma d’aprofitar-ho. Alguns poden voler crear una botiga en línia a més de la seva botiga física o moure’s completament en línia.

Per a aquells que busquen menjar-ne el pastís i aquí, aquí és on Shopify té una proposta única: una integració amb el seu propi sistema de punt de venda (POS). El que vol dir és que podeu utilitzar el TPV Shopify a la vostra botiga física i utilitzar una base de dades combinada que es comparteix entre tots dos.

La base de dades combinada us pot ajudar a gestionar millor totes les dades que necessiteu per executar el vostre negoci: informació sobre clients, vendes, inventaris i molt més. Els dispositius TPV Shopify també us poden ajudar a processar pagaments a través de més de 100 passarel·les internacionals de pagaments, convertint-vos en un negoci realment global.

El pas del comerç físic al comerç en línia no és fàcil per als habituats a les formes tradicionals de fer negocis. Posant a disposició la possibilitat d’una integració dels dos i mantenint elements tradicionals com el sistema POS, Shopify serveix de pont entre dos mons per a aquells que volen fer un canvi.

8. Una àmplia base de coneixement i atenció al client

Amb funcions tan àmplies com la que té, a més de l’excel·lent procés a bord, Shopify compta amb un sistema d’ajuda extremadament complet per suportar-lo. No estem parlant de l’ajut limitat a l’atzar que la majoria de les empreses posa de manifest que estan intentant, però la base de dades d’ajuda de Shopify fa tot el possible per aconsellar, no només solucionar problemes específics.

Podeu trobar diversos temes sobre temes molt propers al cor del botiguer en línia, com ara SEO, màrqueting i fins i tot analítica de dades. Això contrasta clarament amb alguns competidors que intenten restringir l’ajuda a les seves pròpies funcions i es neguen a ajudar-los o assessorar-los en qualsevol cosa més.

Si creieu que no és cosa vostra intentar excavar una resposta en una base de dades, Shopify també disposa d’un equip de suport que està disponible les 24 hores del dia, no només per correu electrònic, sinó també accessible per telèfon i en xat en directe..

El que no ens agradava de Shopify

1. Hi ha un munt de detalls

Al principi em vaig quedar una mica aïllat de mirar tones de detalls al compte de Shopify simplement a causa de l’excel·lent procés de bord que vaig parlar anteriorment. Tot i això, un cop fets els fonaments bàsics i em vaig deixar anar, em vaig trobar passant una gran quantitat de temps vagant per la interfície intentant diverses coses..

Per dir-ho més senzillament, hi ha un gran nombre de coses que podeu fer servir a Shopify. No m’equivoquin, això és molt bo en termes de potencial. Però si es permet vagar massa, potser perdreu molt fàcilment el focus.

Les distraccions a banda, si no esteu atents, podeu acabar assumint més del que podeu mastegar amb tots els extres opcionals i perdre el vostre objectiu real per a la vostra botiga. Al mateix temps, si ignora el que ofereix, potser perdreu molt bé oportunitats reals que potser no hauríeu pensat pel vostre compte..

A més, a causa de com són barats molts dels serveis addicionals, podeu acabar amb una factura final que està fora de la vostra capacitat de fer front i que haureu de tornar a configurar la botiga moltes vegades.

El meu consell és que abans de deixar-se perdre a l’espai de joc de Shopify, assegureu-vos que tingueu en compte exactament què és que espereu aconseguir en línia i que treballeu més de prop en les eines que us poden ajudar a aconseguir allò que desitgeu específicament..

Qualsevol cosa més es pot considerar caramellaire i pot venir després. Potser a la versió 2.0 de la vostra botiga.

2. Les aplicacions de tercers poden trencar el vostre lloc

A continuació hi ha alguna cosa que no és un problema exclusiu de Shopify, sinó qualsevol cosa que funcioni amb integració de tercers. Això ens preocupa especialment quan es tracta de programari, ja que pot ser que hi hagi errors que encara no s’han atrapat o arreglat quan dos programes intenten treballar junts..

Si ho combines amb codis o guions individuals que, d’alguna manera, es podrien afegir aquí i allà, és possible que les raons més inesperades s’obtinguin. De vegades, és possible que aquests problemes no siguin fàcils de corregir, sobretot si es tracta d’una aplicació o programari que funciona amb la informació bàsica de la base de dades..

El depurar i / o buscar ajuda és un procés difícil, fins i tot amb la quantitat impressionant de recursos útils que ofereix Shopify. No es tracta exactament d’un fracàs de Shopify, però és quelcom que pot ser presa de coses i no es pot evitar.

3. Velocitats del lloc dubtiós

Aquesta va ser una de les àrees en què originalment em preocupava menys quan vaig començar la meva revisió de Shopify, però després de cop d’ull, es va convertir en un problema. Vaig fer les proves de velocitat unes quantes vegades i resulta que és possible que els llocs alimentats per Shopify no siguin els més àgils.

A la prova de velocitat de Bitcatcha, el meu exemple de lloc Shopify gairebé no va treure un grau C +. Les velocitats van començar a la zona dels Estats Units a 55 m, però a mesura que van avançar cap a l’est cap a Àsia, les velocitats van caure encara més amb el Japó a 892 m..

Shopify WebPageTest Velocitat de càrrega

Shopify: càrregues del lloc en 3.174 segons – Veure el resultat complet

Pel que fa a la prova WebPageSpeed, els resultats no van ser molt millors i aquí vaig obtenir una mica més de detalls que, francament, em va sorprendre una mica. Time to First Byte va obtenir una qualificació D i sembla que també hi ha alguns problemes lleus amb la memòria cau del contingut.

La raó per la qual trobo estrany és que la majoria dels programes de construcció de llocs solen ser molt eficients, sobretot perquè en la majoria dels casos cobren una prima per sobre del que cobraria una empresa de hosting web estàndard..

Pla Shopify & Característiques

BasicShopifyAdvanced
Taxa de transacció2.0% 1.0% 0.5%
Comptes de personal2515
Ubicacions458
Shopify POSYes Sí
Preu / moRM118.90RM323.90RM1.225,90

A partir del pla més bàsic a RM118.90, Shopify s’acosta a una enorme quantitat de RM1.225,90 al mes. Tot i això, no és tot el que calgui, hi ha també el cost per transacció a considerar. En el nivell més baix, pagareu una taxa de transacció del 2% a més de la quota mensual.

Si obteníeu un ingrés de RM.100.00 de la vostra botiga en línia, pagareu Shopify RM118.90 + RM82.00 (el RM82.00 està en comissions de transacció).

Ara, hi ha dos casos per comparar-ho amb altres constructors de llocs i allotjar el vostre propi lloc de comerç electrònic en una plataforma alternativa. Altres constructors de llocs també us cobraran una tarifa força forta, però potser no tingui cap comissió de transacció.

Si allotgessis el vostre propi lloc de comerç electrònic, pagareu menys en allotjament, però hauríeu de fer-ho tot vosaltres mateixos. PLUS, encara necessitareu una passarel·la de pagament, que també costarà diners. Prenguem per exemple WorldPay, un dels principals processadors de pagaments en línia.

Si voleu configurar el vostre propi lloc, WorldPay necessitaria una quota mensual més taxes de transacció baixes o bé un model de pagament a distància que tingui una taxa de transacció més elevada. Probablement acabarà costant més que Shopify!

La qüestió és que Shopify no és barat, però per fer funcionar una botiga en línia, probablement les altres opcions tampoc seran massa barates. Hi ha comissions relacionades amb pagaments que simplement no es poden evitar. Fins i tot PayPal xuclarà la sang de les venes si ets comerciant.

Verdict: Shopify és adequat per a vostè?

En termes de recursos i capacitats, crec que Shopify està al capdavant del seu negoci. En cap altre lloc no he vist com la taula i l’oferta integral dedicada a ajudar els seus clients a tenir botigues en línia amb èxit.

És cert que té alguns punts febles menors com he dit, i el preu no és exactament barat, sinó que només és el cost de fer negocis. Si us preocupa seriosament el funcionament d’una botiga online, Shopify és una opció fantàstica.

La gran quantitat d’automatització és impressionant i podríeu executar una operació d’un sol home a nivell mundial amb l’ajuda de Shopify. Heck, fins i tot us pot ajudar amb la vostra comptabilitat al final del dia.

Per tant, per a mi, la pregunta realment no és si això funcionarà per al vostre negoci, sinó si sou seriosos sobre la possibilitat de dirigir una botiga en línia. Si hi és, no hi ha cap motiu per no deixar de banda a Shopify. Estic segur que si no s’ho han pensat, probablement no l’hauríeu d’utilitzar ni fer!

Característiques clau

  • ✓ Excel·lent a bord
  • ✓ Sòlid & interfície fiable
  • ✓ Gran nombre d’aplicacions
  • ✓ Bon suport & material
  • ✓ Ajuda amb el compliment de la comanda
  • ✓ Processament integrat de pagaments

Recomanat Per

  • • Botigues en línia de qualsevol mida
  • • Empreses basades en Internet
  • • Botigues minoristes que busquen una expansió en línia

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Adblock
detector