Surfshark Review: 9 előnye és 3 hátránya a Surfshark használatának

Surfshark


Surfshark

https://surfshark.com/

tl; dr

A Surfshark viszonylag új a piacon, és csak egy ideje 2018-ban jelent meg. Mégis annak a rövid idő alatt, amelyben körül volt, már sikerült létrehozni egy meglehetősen lenyűgöző szerverhálózatot. A legjobb az, hogy jelenleg a piacon jelenlévő legjobb kutyákhoz képest kiváló áron kapható. Tudj meg többet.

Surfshark áttekintés: 9 előnye & 3 Hátrányok a Surfshark használatához

A Surfshark körülbelül egy éve működik, és bár az új szereplők mindig belépnek a népszerű iparágakba, érdekes élmény volt ez. Fogyasztói árazásuk lenyűgöző, de mit kínál a Surfshark a szolgáltatások szempontjából, és teljesítményük meghaladhatja-e alacsony áraikat? Vessen egy pillantást mélyebben.

Tartalomjegyzék

A Surfshark előnyei

 1. Biztonságos & privát kapcsolat
 2. Több ugrás kapcsolat elérhető
 3. Számos platformon elérhető
 4. Jó sebesség
 5. Erős globális szerver jelenlét
 6. A geo-blokkolt tartalom zökkenőmentes streamingje
 7. Nagyszerű árak
 8. Sima felhasználói élmény
 9. Új extra funkciók

Hátrányai Surfshark

 1. Dodgy ügyfélszolgálat
 2. Gyenge szociális média jelenlét
 3. Engedélyezi a P2P-t az összes kiszolgálón

Következtetés

 • A Surfshark nagyszerű!

9 dolog, ami tetszik a Surfsharkról

1. Biztonságos & privát kapcsolat

A surfshark biztonságos és magántulajdonban van

Mint a legtöbb iparágban működő VPN-szolgáltató, a Surfshark a fogyasztók számára a magánélet és a biztonság terén is feláll. Ez a szokásos dedikált szolgáltatáson keresztül valósul meg – egy biztonságos, titkosított alagúton, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy forgalmát elrejtsék a kíváncsiskodó szemtől..

 • Kiváló protokollkiválasztás
 • Ennek megvalósítása érdekében a Surfshark felhasználja néhány kulcsfontosságú protokollt – a kipróbált és tesztelt OpenVPN, valamint az IKEv2. Az OpenVPN-t általában de facto szabványnak tekintik, nagy sebességgel és biztonsággal. Az IKEv2 szintén nagyon jó, és jól működik a mobil hálózatokkal.

  Ehhez a keverékhez a Surfshark Shadowsocks-ot is kínál, amelyet titkosított proxyként ismernek. Ennek legfőbb oka valószínű, hogy a Shadowsocks jól működik Kínában, amelynek oka a VPN-ek érintő piaca Pekingi fellépés ilyen szolgáltatásokon.

  Voltak felhasználói jelentések hogy a Surfshark kínai alapú felhasználók számára működik, de sajnos ezt a jelenlegi időben nem tudom ellenőrizni.

 • Erős titkosítás
 • A VPN-kiszolgálókkal végzett biztonságos kézfogáson kívül a Surfshark nagyon erős titkosítással rendelkezik a VPN-alagútban továbbított adatok számára is. Ahol néhány szolgáltató lehetővé teszi a felhasználók számára a titkosítási sebesség beállítását a jobb teljesítmény érdekében, a Surfshark teljes döntést végez az AES-256 bittel.

  Ez párhuzamosan működik egy kill kapcsoló rendszerrel, amelyet felhasználhat az internetkapcsolat automatikus leválasztására, ha bármilyen probléma merül fel a VPN-kapcsolattal.

 • Nincs napló
 • Az internetes tevékenységeket általában naplók segítségével követik nyomon, amelyeket azok a kiszolgálók tartanak fenn, amelyekhez csatlakozik. Az összegyűjtött információk általában tartalmaznak IP-címet, böngészési előzményeket, hálózati forgalmat és egyebeket. Röviden: ez teszi lehetővé a felhasználó nyomon követését és azonosítását.

  A Surfshark elkötelezett a naplózás nélküli szolgáltatás nyújtása mellett, amely azt jelenti, hogy az internetes tevékenysége névtelen marad. Teszteltem a szolgáltatást is a DNS szivárgások és a WebRTC szivárgások szempontjából, amelyek mind negatívnak bizonyultak.

2. Több ugrás kapcsolat áll rendelkezésre

surfshark multihop

A Surfshark jelenleg számos olyan lehetőséget kínál, amit „multi-hop” kapcsolatoknak hív. Ez azt jelenti, hogy a Surfshark hálózathoz csatlakozó felhasználóknak lehetősége van arra, hogy egymás után két VPN-kiszolgálón keresztül irányítsanak útmutatást. Ez növeli az anonimitási tényezőt a kedvezőbb kedv érdekében.

Emellett az alaphálózat a világ több mint 61 országát lefedi, több mint 1000 szerver hálózatával. Ez nagyon jó a felmerülő szolgáltatók számára.

3. Számos platformon elérhető

surfshark cross platform

A legtöbb jó szolgáltatóhoz hasonlóan a Surfshark számos platformon elérhetővé tette szolgáltatásait, így szinte bármely létező készülékkel használható. Alapvető alkalmazásuk olyan mainstream platformokat fed le, mint a Windows és az iOS.

Másik lehetőségként telepítheti azt játékautomatájára vagy intelligens eszközére, például intelligens TV-jére.

Azon felhasználók számára, akik nem gondolnak egy lassúbb kapcsolatra, a Surfshark útválasztókban is használható (itt olvashatja el, hogyan telepítse a Surfshark-ot egy útválasztón)..

Ne feledje azonban, hogy a routerre telepített VPN-szolgáltatások a titkosítás miatt sokkal lassabbak lehetnek. A titkosítás kezeléséhez a feldolgozási teljesítményre van szükség, és a legtöbb útválasztó gyenge ezen a területen, így a kapcsolat lassabb.

jegyzet

A Surfshark böngészőbővítményét a Cure53 ellenőrizte, és biztonságosnak találta. Erről bővebben itt olvashat.

4. Jó sebesség

Személy szerint már körülbelül egy éve használom a Surfsharket, és többnyire nagyon elégedett voltam a sebességükkel. Nagyon gyakran kapcsolódok az amerikai szerverhez, mivel Netflix rajongó vagyok, és itt van a legjobb cucc.

Ennek ellenére teljesítménye jó, sőt, jóval megegyezik a legtöbb üzleti szolgáltató legtöbbjével.

Mint mindig, a Surfshark sebességét is teszteltem a világ számos kulcsfontosságú helyén. Annak érdekében, hogy ezt összefüggésben tartom, fizikai tartózkodási helyem Malajziában van, és mint ilyen, a PING (késleltetés) magasabb lesz számomra, attól függően, hogy milyen fizikai távolságban vagyok a VPN szerverig. Ez tény a VPN szolgáltatótól függetlenül.

A Surfshark sebességének mérésére először kiindulási alapmérést végeztem, mivel az internet sebessége időről időre különböző tényezők miatt változik;

kiindulási sebesség malájiai vpn nélkül

Alapvető teszteredmény VPN nélküli malajziai szerveren
(A teljes alapsebesség eredményt itt olvashatja)

Ezt szem előtt tartva, itt találhatók a Surfsharkkal bekapcsolt és az OpenVPN (UDP) protokollt használó más helyszíneken végzett teszteim eredményei;

Surfshark speed test – amerikai szerver

surfshark speed USA vpn ki

NordVPN sebességteszt US – VPN ki
(Lásd a teljes sebességű teszt eredményét itt.)

surfshark speed USA vpn be

NordVPN sebességteszt US – VPN bekapcsolva
(Lásd a teljes sebességű teszt eredményét itt.)

Surfshark sebességteszt – EU szerver (Németország)

surfshark speed test EU vpn ki

Az NordVPN sebességteszt EU-VPN kikapcsolva
(Lásd a teljes sebességű teszt eredményét itt.)

surfshark speed test EU vpn be

A NordVPN sebességtesztje EU – VPN bekapcsolva
(Lásd a teljes sebességű teszt eredményét itt.)

Surfshark sebességteszt – Afrika szerver (Dél-Afrika)

surfshark speed test africa vpn ki

NordVPN sebességteszt SA – VPN ki
(Lásd a teljes sebességű teszt eredményét itt.)

surfshark speed test africa vpn be

NordVPN sebességteszt SA – VPN bekapcsolva
(Lásd a teljes sebességű teszt eredményét itt.)

Surfshark sebességteszt – Asia szerver (Szingapúr)

surfshark speed teszt asia vpn ki

NordVPN sebességteszt Ázsia – VPN ki
(Lásd a teljes sebességű teszt eredményét itt.)

surfshark speed test asia vpn be

NordVPN sebességteszt Ázsia – VPN be
(Lásd a teljes sebességű teszt eredményét itt.)

Surfshark speed test – Ausztrália szerver

surfshark speed test Ausztrália vpn ki

NordVPN sebességteszt Ausztráliában – VPN ki
(Lásd a teljes sebességű teszt eredményét itt.)

surfshark speed test Ausztrália vpn be

NordVPN sebességteszt Ausztráliában – VPN be
(Lásd a teljes sebességű teszt eredményét itt.)

jegyzet

A sebesség-tesztek során úgy tűnt, hogy az ausztráliai Perth-szerverhez való kapcsolódási sebességet akár az ország tesztkiszolgálója, akár az internetszolgáltatók csökkentik. Noha ez nem befolyásolta a VPN-kapcsolat sebességét, pusztán a VPN új felhasználásának bemutatására szolgál – a sávszélesség-csökkentés leküzdésére.

Általában a VPN-k nagyobb hangsúlyt fektetnek egyes országok teljesítményére, egyszerűen a népszerűség miatt. Az első dolog, amelyet itt figyelembe kell venni, az a tény, hogy szinte minden vizsgált helyen a leggyorsabb sebességet nem nyújtom, amit eddig láttam, de a Surfshark képes fenntartani a nagyon állandó sebességeket..

Ez általában inkább a VPN szolgáltatásról szól, mint az, amely fantasztikus sebességgel rendelkezik egy vagy két helyen, és használhatatlan kapcsolatokkal másutt. Lenyűgözött, hogy a Surfsharknak sikerült fenntartania a teljesítményt olyan területeken, mint India és Indonézia, ahol általában látom, hogy a teljesítmény jelentősen lecsökken..

Ne felejtse el azt is, hogy ezeket a sebességeket a Surfshark 256 bites titkosításának rögzített szabványán keresztül érték el. Összességében kitűnő eredményeket mondanék, a legszembetűnőbb a következetesség.

5. Erős globális szerver jelenlét

Most, hogy megvizsgáltuk a Surfshark kapcsolatán keresztülmenő sebességeket, ez még a következő területet vonja magasabb ellenőrzés alá – a lefedettség területét. A Surfshark több mint 1000 szerverrel rendelkezik több mint 61 országban. Egy viszonylag új szolgáltató számára ez egy nagyon nagy hálózat és olyasmi, amelyet sok VPN-szolgáltató még az évek során sem ért el az üzleti életben.

Szinte az összes szerver tényleges fizikai szerver, néhány virtuális helyszínen. A virtuális helyek olyan esetek, amikor a VPN-szolgáltatónak nincs tényleges szolgáltatása az országban, de tudom megtéveszteni az Ön tartózkodási helyét a térségből.

Szervereik szintén nagyon képesek és kezelni tudják a Surfshark által kínált összes protokollt és szolgáltatást.

Emellett a Surfshark számos szerverrel rendelkezik, amelyek rögzített IP-címet kínálnak a felhasználók számára. Noha számuk korlátozott, ezek hasznosak lehetnek, mivel a legtöbb internetszolgáltató csak a dinamikus IP-ket kínál a szokásos fogyasztóknak, és a rögzített IP-címekért külön díjat számít fel..

Végül a multi-hop kapcsolatokkal is rendelkezünk. Ezek olyan rögzített útvonalak, amelyek során a Surfshark VPN-kapcsolatokat futtat biztonságos szerverek párjain keresztül, ezáltal növelve a kapcsolat biztonságát a felhasználók számára. Érdekes módon a sebességteszt eredményei is nagyon jóak voltak a multi-hop esetében;

surfshark speed teszt multi hop

Surfshark sebesség-teszt a Multi-Hop-on (Hollandia Szingapúron keresztül).

6. A geo-blokkolt tartalom zökkenőmentes streamingje

Az egyik legfontosabb dolog, amire figyelmeztetek egy VPN-t, az, hogy képesek legyőzni a földrajzilag blokkolt tartalmakat, különösen amikor a média streamingről van szó. Feliratkozom a Netflixre, és ahol vagyok, a regionális médiakönyvtár szörnyű – tehát VPN segítségével nézem meg a Netflix USA tartalmát.

Olyan sok VPN-t kipróbáltam, amelyek állítólag engedélyezik a Netflix adatfolyamát, de eltekintve a legnépszerűbb szereplőktől, mint például az ExpressVPN, a NordVPN és egy maroknyi mások, a kapcsolat a legjobb esetben foltos, és folyamatosan kapok a rettegett „PROXY DETECTED” üzenetet..

Szerencsére a Surfshark soha nem okozott nekem problémákat az adatfolyammal kapcsolatban. Az elmúlt három hónapban a Netflixet irányítottam a Surfshark felett, és eddig nulla kérdésem volt a Netflix vagy a BBC iPlayer kapcsán..

Összehasonlítva ezzel, nemrég teszteltem egy másik szolgáltatót is, és a Netflix tapasztalata nem volt optimális. Hadd játsssam neked egy forgatókönyvet; A VPN A (Surfshark!) Segítségével bármikor könnyedén és egyenletesen továbbíthatja a Netflixet. A VPN B jó sebességgel és minimális pufferolással rendelkezik, de a Netflix működéséhez folyamatosan csatlakoznia kell és kell leválasztania. Melyiket választanád??

7. Nagyszerű árak

MonthlyYearlyBi évente
Ár / dollár11.95$5.99$1.99
Teljes számla 11,95 $ 71,88 $ 47,76
Számlázási ciklus1 hónap12 hónap 24 hónap

Ha egy kétéves előfizetés havonta 1,99 USD, a Surfshark árazása fantasztikus. Komolyan. A perspektíva figyelembevétele érdekében az ExpressVPN diszkont árat számít fel, körülbelül 8 dollár + havonta, míg a közelmúltban a NordVPN emelte árait havi 3,49 dollárra..

Olyan szolgáltatás esetében, amely ilyen következetes teljesítményt és szilárd szolgáltatásokat kínál, ez egy teljesen lopás, és azt mondanám, hogy szilárd „vásárlási” lehetőség..

8. Sima felhasználói élmény

Az egyik dolog, amit minden kedvelt VPN-től megkövetelnek, hogy problémamentesen jussanak be. Ez nemcsak a kapcsolatra vonatkozik, hanem a zökkenőmentes feliratkozási élményre, a letölthető alkalmazásokhoz való könnyű hozzáférésre, az alkalmazások egyszerű használatára és a gyors segítségre is vágyakozom..

Az összes használt VPN közül a Surfshark egyik tíz legfontosabbnak tartom, ahol kipróbáltam, és nem mondtam valamit; “ez fura”. Számomra ez egy fontos pont, amely megkülönbözteti őket a versenytől.

Nekünk, mint fizető ügyfeleknek, nem kell, hogy küzdjünk azon szolgáltatás igénybevételéért, amelyért fizetünk, és a Surfshark ügyfelek tapasztalati modelljének felépítése zavartalan. Attól a pillanattól kezdve, amikor rákattint a “feliratkozás” -ra, az eszköz kikapcsolásáig, egyszerűen működik.

9. Új extra funkciók

Számos VPN-szolgáltatás ma tartalmaz néhány extra hozzáadott értéket képviselő szolgáltatást, és a Surfshark sem kivétel. Ahelyett, hogy megpróbálná átvenni a fő biztonsági megoldások szolgáltatójának szerepét, azokra a szolgáltatásokra összpontosított, amelyek kiegészítik az elsődleges célját.

 • Whitelister
 • A Whitelister szolgáltatás lehetővé teszi, hogy bizonyos forgalom megkerülje a VPN szolgáltatást. Ez hasznos, mivel néhány alkalmazásnak vagy webhelynek problémái vannak a VPN-ekkel – például a Microsoft Office 365-rel vagy néhány meghatározott weboldallal.

  A Surfshark kétféle módon működik: vagy engedélyezheti a készüléken egy alkalmazás számára, hogy teljes mértékben megkerülje a VPN-szolgáltatást, vagy hozzáadhat néhány webhely URL-címét (címet) a Whitelisterhez, és közvetlenül elérheti őket..

 • Álcázási mód
 • A Surfshark ezt nevezi a szerver obfuzációnak. Ez egy másik lehetőség, amelyet akkor is használhat, ha vannak még olyan webhelyek, amelyekhez meg kell férni, de valamilyen okból blokkolják a VPN-forgalmat. A forgalom eltakarását alkalmazzák a kapcsolatra, hogy ez inkább a normál internetes forgalomnak tűnjön a VPN-forgalom helyett.

 • Nincs szegély mód
 • A szigorúan korlátozó területeken – például Kínában – tartózkodó személyek számára a rendszeres VPN-művelet valószínűleg nem elegendő a szolgáltatások blokkolására szolgáló rendkívül magas felügyeleti őrök megkerüléséhez. Itt jön be a Surfshark No Borders mód. Csak csúsztassa meg a kapcsolót, és hagyja, hogy az alkalmazás elvégzi a munkát az Ön számára.

 • CleanWeb
 • Egy másik hozzáadott értékű szolgáltatásként a Surfshark megadja a CleanWeb opciót, amely blokkolja a hirdetéseket és a nyomkövetőket, tisztábbá téve a webes szörfözés élményét. Összességében azt tapasztaltam, hogy ez kissé vegyes élmény, mivel inkább hagynám, hogy az internetes biztonsági szoftverem kezelje.

Amit nem tetszett a Surfshark-ról

1. Dodgy ügyfélszolgálat

Először is, a címsor ellenére a Surfshark gyors első vonalbeli támogatást kínál a webhelyen folytatott online csevegésükön keresztül. Emellett gyorsan válaszolnak az e-mailekre is. Megállapítottam azonban, hogy néhány esetben a válaszuk pontosság szempontjából kissé megkérdőjelezhetőnek tűnt.

Példaként erre az egyik ügyfélszolgálat képviselője azt mondta nekem, hogy az IKEv2 volt az alapértelmezett kapcsolatbeállítás a Windows alkalmazás telepítésekor, de ez nem tűnt helyesnek. Nem azt mondom, hogy ügyfélszolgálatuk rossz, ám időnként csak kissé megkérdőjelezhető (talán ésszerű kétely?).

2. A közösségi média gyenge jelenléte

A legtöbb VPN-szolgáltatótól eltérően, akik a társadalmi csatornákon nagyszerűen elérhetőek, a Surfshark Twitter-fiókja alig mutat tevékenységet. Facebook oldaluk szintén ritkán kap frissítéseket, és úgy tűnik, hogy mindkét csatornának csak maroknyi követője van.

Noha önmagában nem jelent fekete jelet a társaság vagy a szolgáltatás ellen, ez további kétségeket vet fel azzal kapcsolatban, hogy mi legyen népszerű fogyasztói szolgáltatás. Bizonyára több embernek kell lennie a tevékenysége iránt – legalább az ügyfelek iránt.

3. Engedélyezi a P2P-t az összes kiszolgálón

A Netflix streaming mellett a következő látnivalóm a P2P. Torrent disznó vagyok, és bár a Surfshark azt állítja, hogy támogatja a torrentingot a legtöbb szerverükön, általában azt tapasztaltam, hogy a torrent sebessége nagyon rossz, ha a Surfshark be van kapcsolva.

Ki kellett használnom az alkalmazásuk engedélyező listáját, hogy megkerüljem a Surfshark kapcsolatot, hogy ismét tisztességes sebességet kapjak a torrent kliensemen..

Következtetés: A Surfshark nagyszerű!

Most már ismered az összes olyan hullámvölgyöt, amelyben Surfshark-szal foglalkoztam, és be kell vonnom azt a következtetést, hogy ez valóban nagyon jó szolgáltatás. Jelenleg a kétéves tervükön dolgozom, és az elmúlt néhány hónapban ez volt a VPN-es választásom (némi szünettel a többi szolgáltatás tesztelésére).

A legfontosabb elvihető események, amelyeket még egyszer kiemelnék, az a nagyon állandó sebesség, amelyet a szolgáltatást használtam, fantasztikus árképzésük és végül a Netflix zavartalan streamingje. Néhányan talán más követelményeket támasztanak, de úgy gondolom, hogy az alapteljesítmény és a magánélet védelme szempontjából a Surfshark meglehetősen jól eltalálja.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Adblock
detector