Joomla VS WordPress – mikä on paras verkkokauppasivustollesi? – Haastattelu David Attardin kanssa

Löydät paljon artikkeleita WordPress-vinkkejä, -vinkkejä ja -tekniikoita Internetistä, mutta Joomla ei ole aivan yhtä suosittu. Joomla on silti erittäin kannattava vaihtoehto monille verkkosivustoille.


Jotta voisimme selvittää eroja näiden kahden välillä ja miksi valitset toisen toisen, otimme yhteyttä David Attardiin, bloggaajan ylimääräiseen edustajaan ja Dart-luomukset, informatiivinen web-suunnittelublogi, joka jakaa Joomla!: n, WordPressin, pienyritysten markkinoinnin, hakukoneoptimoinnin ja monia muita hyödyllisiä vinkkejä web-suunnittelijoille ja pienten ja orastaville verkkosivustojen omistajille. Hän on päivittäin digitaalisen markkinointiyrityksen tuotepäällikkö, web-suunnittelun harrastaja aina. David on intohimoinen moniin tekniikan asioihin, innostunut markkinoinnista, SEO: sta ja tapoista lisätä verkkosivustojen liikennettä.

Onko Joomla tai WordPress paras verkkokauppasivustollesi?

Hei David ja tervetuloa Bitcatchaan! Sinulla on mahtava sivusto, joka on täynnä upeita verkkosuunnitteluneuvoja ja paljon tietoa kahdesta suosituimmasta CMS-vaihtoehdosta: WordPress ja Joomla. Sinulla on vaikuttavia käyttöoikeustietoja, mutta toivon, että voisit kertoa meille hieman enemmän taustastasi verkkosivujen suunnittelun kehittämisessä.

David Attard

Olen ollut web-suunnittelija / kehittäjä niin kauan kuin haluan muistaa. Kasvaen 90-luvulla, kun Internet kokenut ensimmäisen nousunsa (ja rinnan), on vain luonnollista, että minua kiinnosti koko web-asia. IT-tutkinnon jälkeen ensimmäinen työni oli verkkokehitys, joten oli luonnollista, että web-suunnittelu oli jotain, josta intohimoisesti kiinnostun. Suunnittelin sivustoja ammattimaisesti ja harrastuksena siitä lähtien.

Yhdistä Davidiin: 

Yhdistä Davidiin Facebookin kautta Yhdistä Davidiin Twitterin kautta Yhdistä Davidiin Google+: n kautta

Entä kokemuksesi Joomlasta ja WordPressistä? Tarjoat paljon hyviä neuvoja Dart Creations -sovelluksesta, joten olet ilmeisesti viettänyt paljon aikaa näiden blogiympäristöjen kanssa.

Muutama kuukausi sen jälkeen, kun Joomla perustettiin, törmäsin siihen ja otin heti vastaan, kuinka helppo oli koko sivuston perustaminen ja ylläpitäminen. Kun katson taaksepäin, voin sanoa, että CMS: n käsite sai minut koukkuun. Kummallista, että samanaikaisesti törmäsin WordPressiin, mutta se ei ollut niin hienostunut kuin nykyään tuolloin, ja jätin jonkin aikaa huomiotta.

Olen suunnitellut sivustoja lähinnä Joomlan kanssa pari vuotta sitten. Viime aikoina olen saanut paljon enemmän kokemusta WordPressistä, ja olen todella, todella iloinen löytäessään tämän CMS: n ja sen mahtavuuden.

FYI, ihmiset, Joomla perustettiin vuonna 2005, joten Davidilla on paljon vuosia vyönsä alla työskentelemässä tämän CMS: n kanssa. Äskettäisessä tilastossa, joka osoittaa, WordPressillä on 59,3% markkinaosuudesta kaikissa sisällönhallintajärjestelmissä se on selvä voittaja Joomlasta, 6,1%: n osuudella, sekä muista CMS: eistä, kuten Drupal ja Blogger. Entä sinä, David? Kumpi sanoisit tänään suosikkisi?

Suosikin valitseminen on vaikeaa. Tunnen Joomlan todella hyvin ja laajan kokemukseni on helppo työskennellä minulle. Sitten taas, WordPress on tullut niin helpoksi työskennellä. Nykyään minulla on vaikea valita näiden kahden välillä.

Ei hätää, emme tee sinua valitsemaan! WordPressin ja Joomlan välillä, kummalla on parhaat ominaisuudet sivustosi mukauttamisessa, sekä suunnittelun että toiminnallisuuden kannalta?

Valinta yhden CMS: n ja toisen välillä on aivan kuten valinta muun välillä.

Et valitse autoa vain sen vuoksi, että se vie sinut pisteestä A pisteeseen B – siinä on paljon muuta.

Mielestäni molemmat CMS: t ovat nykyään hyvin, erittäin kypsiä, vaikka Joomlalla on vielä vähän pidempi oppimiskäyrä ja joitain asioita ei vielä ole niin helppo saavuttaa Joomlan kanssa kuin WordPressin kanssa..

Olen aina väittänyt, että CMS: n vahvuus tulee enimmäkseen tukemien laajennusten, mallien ja kolmansien osapuolien komponenttien laajuudesta, ei pelkästään sen ytimestä. Sekä Joomlassa että WordPressissä on tuhansia kolmannen osapuolen komponentteja, vaikka mielestäni WordPressillä on eturinta tässä suhteessa. WordPressillä on varmasti paljon enemmän laajennuksia. Tietoja on saatavana myös paljon enemmän, joten uskon WordPressin olevan tässä suhteessa etuna.

Kyllä, olemme todenneet sen olevan totta. Joten, se on hyvin yksilöllinen päätös?

Joo. Jokaisen käyttäjän on tehtävä valinta sen hetkisen projektin perusteella, jota hän työskentelee. Jokaiselle projektille ei ole selkeää valintaa. Sinun on valittava Joomla, WordPress (tai mikä tahansa muu CMS) kunkin tietyn projektin vaatimusten perusteella..

Sanotaan vain, että haluat rakentaa verkkokauppasivuston. Tiedät, että verkkokaupoissa on laajennuksia sekä WordPressille että Joomlalle. Tiedät myös, että verkkokauppasivustosi saattaa olla sinun elineesi, joten sinun on varmistettava, että rakentamasi sivusto on keskittynyt TÄYSIN verkkokauppaan. Tässä suhteessa, vaikka WordPressillä ja Joomlalla voi olla ratkaisuja verkkokauppasivustolle, haluaisin enemmän käyttää CMS: ää, joka on rakennettu erityisesti verkkokaupalle, kuten Magento. Se vastaa todennäköisemmin verkkokauppasivuston kaikkia vaatimuksia.

Otetaanpa yksinkertaisempi esimerkki. Oletetaan vain, että haluat rakentaa yksinkertaisen verkkosivuston, jolla on paljon blogitoimintoja. Luultavasti huomaat, että WordPress sopii paljon paremmin kuin Joomla blogiin. Vaikka Joomlalla on bloggausmahdollisuuksia, se ei ole vahva kohta ja joudut joutumaan hakemaan blogging-laajennusta saadaksesi kaikki ominaisuudet, joita WordPress tarjoaa, laatikosta..

Joomlalla on myös sen vahvat puolet. Se on täysin mobiili-yhteensopiva, mukaan lukien taustapuoli, alkuperäisessä muodossa. Sinun ei tarvitse sovelluksia tai mitään pääsyä ja lähettämistä varten.

Viime kädessä se todella kilenee kunkin projektin yksityiskohtiin.

Kaikkien viime vuosien turvallisuusrikkomusten takia ympäri maailmaa turvallisuus on iso ongelma. Onko mielestäsi WordPress tai Joomla turvallisempi?

Tämä on kova.

Uskon, että WordPressillä on ollut enemmän korkean profiilin haavoittuvuuksia useammin kuin Joomlalla, mutta Joomlalla on ollut myös kohtuullinen osuus haavoittuvuuksista. Joomlan ja WordPressin pitäminen turvassa vaatii useita ennaltaehkäiseviä toimenpiteitä, kuten:

 • Asenna päivitykset säännöllisesti
 • Verkkoturvan käyttö
 • Monimutkaisten salasanojen käyttäminen
 • Käytä vain hyvämaineisia kolmannen osapuolen laajennuksia ja laajennuksia
 • Suoritetaan säännöllisiä varmuuskopioita

Lisätietoja @ Dart-Creations:

 1. 10 suosituinta Joomlan tietoturvaongelmaa (ja kuinka ne korjataan)
 2. 17 tapaa estää WordPress-hakkerointi: välttämätön tarkistuslista WordPressin suojaamiseksi

Todellakin, jokainen CMS voi olla erittäin turvallinen ja erittäin haavoittuvainen. CMS, jota ei pidetä ajan tasalla kaikkien uusimpien korjausten kanssa, tulee haavoittuvaiseksi. Se on se todella. On vain ajan kysymys, ennen kuin sivustosi tulee haavoittuvaiseksi, jos sillä ei ole:

 • Uusimmat ydinpäivitykset
 • Uusimmat kolmannen osapuolen komponenttien päivitykset
 • Uusimmat teemapäivitykset

On muitakin huomioitavia asioita, kuten hosting-yritys, joka välittää sivustosi turvallisuudesta. Se on erittäin tärkeää.

Web-hosting-yrityksellä on suuri ero, koska voimme todistaa täällä Bitcatchassa. Entä SEO? Löydätkö WordPressin tai Joomlan SEO-ystävällisemmäksi?

Yhä enemmän SEO: stä on tulossa riippumaton sivutekijöistä ja enemmän korkealaatuisesta sisällöstä ja sivun ulkopuolella olevista tekijöistä, kuten hyvistä arvovaltaisista käänteislinkeistä. CMS: n valinnasta SEO: lle on tullut enimmäkseen merkityksetöntä silmissäni, kunhan vain pystyt suorittamaan perusteet.

Tarvitset SEO-laajennuksen riippumatta käyttämästäsi CMS: stä varmistaaksesi, että olet huolehtinut kaikista sivulla olevista SEO-tekijöistä. Muuten, meillä on laajoja artikkeleita kuinka tehdä Joomla SEO, ja täydellinen tarkistuslista WordPress-sivun SEO-sivulle.

Voitteko syventää tarkemmin kunkin CMS: n vahvuuksia ja heikkouksia SEO-suhteen?

Mielestäni WordPress on katettu SEO todella, todella hienosti Yoast SEO -laajennuksen kautta, koska se ohjaa sinut sivun SEO tekijöihin, kun kirjoitat sisältöäsi.

Valitettavasti WordPress ei yleensä pysty luomaan sivuston URL-rakennetta, jota Google suosii, kuten sivusto / aihe / alaaihe / avainsanan otsikko.html.

Sisäiset linkit eivät myöskään ole jotain, joka tulee ulos laatikosta.

Nämä molemmat ovat erittäin vahvoja sijoitussignaaleja.

Joomla puolestaan ​​pystyy luomaan Googlen suositteleman sivurakenteen laatikosta rakennussivun / aiheen / alateeman / avainsanan otsikko.html-rakenteen avulla luomalla kategorioita ja alaluokkia. Sisäisiä linkkejä on myös erittäin helppo luoda. Liitä vain valikoista luokkiin ja alaluokkiin. Tämä on toiminut erittäin hyvin sivustooni toistaiseksi.

SEO plugins Joomlalle ovat todella, todella hyviä, mutta ne eivät ole silti niin hienostuneita kuin WordPressille.

Joten SEO-laajennusten kannalta WordPress on voittaja! David, voisitko selittää lisää syistä?

Muista, että WordPress-laajennusten markkinat ovat paljon tuottoisampia, joten voit odottaa, että laajennukset ovat yleensä hienostuneempia WordPressille. Muista etsiä todistettuja, suosittuja ja luotettavia laajennuksia. WordPressin suosio aiheuttaa myös paljon heikkolaatuisia laajennuksia.

Plugineista puhuttaessa on mainittava, että jokaisessa pluginissa on lisääntynyt tietoturvariski (enemmän komponentteja, jotka on pidettävä ajan tasalla).

Ja jos haluat nopean verkkosivuston, sinun on pidettävä laajennukset ehdottomasti minimissä.

Merkintä : 

Kannustamme lukijamme tarkistamaan palvelimensa nopeus ilmaisella palvelimen nopeuden testaustyökalulla.

Kaikki nämä tekijät, nopeus, SEO, turvallisuus, ovat erittäin tärkeitä yrityksen verkkosivustolle. Mitä CMS: ää suosittelisit verkkokauppasivustolle?

Kysyttävä kysymys on seuraava: Mikä on sivuston ensisijainen tehtävä? Onko se kauppa vai onko se muuta sisältöä, kuten tietoa yrityksestä, blogeja jne.

Jos kauppa ei ole sivuston ensisijainen tehtävä, voit käyttää WordPressiä verkkokaupan liitännäisen, kuten Woocommerce, tai Joomlan kanssa verkkokaupan laajennuksella.
Muista, että sinun tulisi myös valita teema, joka on täysin yhteensopiva valitun verkkokaupan laajennuksen kanssa, tämä säästää paljon sydämestäsi myöhemmin.

Jos sivustosi perustuu ensisijaisesti verkkokauppaan, uskallan toimia Joomlan ja WordPressin ja mennä verkkokauppaan jotain vahvempaa kuten Magento.

Onko olemassa tiettyjä verkkoyrityksiä, jotka sopivat parhaiten yhteen tai toiseen?

En usko, että on olemassa erityisiä markkinarakoja, jotka sopivat parhaiten Joomlaan tai WordPressiin.

En koskaan aloita hanketta valitulla CMS: llä etukäteen, ellei siihen ole erityistä syytä.

CMS: n valintaa tietyntyyppiselle online-yritykselle ei ole kovia ja nopeita sääntöjä. Jokaisella projektilla on omat erityispiirteensä, ja useimmiten sekä Joomla että WordPress voivat tehdä hienoa työtä.

Esimerkiksi yksi viimeaikaisista projekteistamme oli IntentMultimedia. Asiakas jo käytti Joomlaa mukavasti, joten miksi asiakas on käynyt läpi koko WordPressin oppimiskäyrän? He jatkoivat mielellään Joomlan käyttöä, joten jsut päivitti heidän sivustoaan, muutti sen reagoivaksi ja he olivat enemmän kuin onnellinen.

Toisen kerran, työskentelemällä Malta Climbing Club -sivustolla, valitsimme Joomlan. Asiakas ei ollut innoissaan siitä, ja suunnittelijat, joiden kanssa työskentelimme, todella vihasivat ajatusta käyttää Joomlaa toisin kuin WordPressiä. Muutaman päivän kuluttua peruutimme päätöksen ja menimme Joomlan kanssa. Sinun on todella nähdä, mikä parhaiten palvelee asiakkaitasi päivän lopussa, ei omia mieltymyksiäsi. Et voi pakottaa tavaroita ihmisten kurkkuun vain siksi, että sinä itse mieluummin haluaisit sen. Loppujen lopuksi virheellisesti tehty päätös tulee takaisin kummittelemaan sinua ja satuttamaan sinua.

Neuvonta, jonka avulla joku voi päättää, mikä on heidän verkkokauppasivulleen paras?

Suosittelen, että valitsemme päätöksen vastaamalla seuraaviin kysymyksiin.

 • Onko sinulla kokemusta Joomlasta tai WordPressistä?
 • Haluatko siirtyä erityisesti nykyisestä CMS-järjestelmästäsi?
 • Voitko saavuttaa haluamasi toiminnallisuudet Joomlalla vai joudutko luottamaan hakkereihin halutun lopputuloksen saavuttamiseksi? (Minulla on tapana pitää koodin hakkerointi minimiin, jotta voin pysyä ajan tasalla kaikista uusimmista päivityksistä turvallisuussyistä)
 • Onko erityisiä syitä, joissa Joomla toimii paremmin tällä sivustolla?
 • Onko Joomlalla teemoja, jotka ovat tarpeeksi hyviä suunnitteluideoillesi?

Kun nämä vastaukset ovat selkeät päässäsi, voit tehdä koulutetun ja tutkitun päätöksen siitä, mitä CMS: ää on käytettävä.

Jos esimerkiksi aiot rakentaa paljon räätälöityjä sivuja, niin löydät sen WordPress-sivunrakentajat, kuten Divi ovat paljon hedelmällisempiä ja kypsempiä kuin Joomlassa.

En sanoisi, että WordPressiä tulisi käyttää tällaisiin yrityksiin. Sinun on punnittava molempien kanssa toimimisen edut ja haitat. Löydät myös yksinkertaisesti, että jotkut ihmiset ovat mukavammat tai puolueellisemmat työskentelemään tietyn CMS: n kanssa. Jos he pystyvät saavuttamaan hyviä tuloksia valitsemallaan CMS: llä, niin riittävän oikeudenmukaisia, keitä me olemme väittämään ja yrittämään vakuuttaa heidät toisin?

David, olet ollut lukijoillemme valtava apu selvittääksesi Joomlan tai WordPressin käytön erot ja edut. Lukijat, saat lisätietoja tästä aiheesta käymällä Dart Creations -sivustolla.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map