VPN: n aloittelijoiden opas – ratkaisevia kysymyksiä ennen VPN: n hankkimista

Tervetuloa virtuaaliseen yksityiseen verkkoon (VPN) 101. Lyhyenä johdannona olen käyttänyt VPN-verkkoja suhteellisen lyhyen ajan – tosiasiallisesti alle vuoden. Ennen sitä olin kuitenkin jo istunut aidalla jo jonkin aikaa.


Yli kahden vuoden ajan mielessäni tuli monia kysymyksiä, joista jotkut herättivät vielä enemmän kysymyksiä. Ensimmäinen estettävä este oli alussa:

Mikä on VPN?

VPN yhdistää tietokoneesi, Macin, Tablet-laitteen tai muun laitteen Internetiin toisen tietokoneen kautta. Internet-yhteys muodostetaan toisen tietokoneen Internet-yhteyden kautta eikä suoraan oman tietokoneesi kautta. Sen lisäksi VPN salaa myös lähettämäsi tiedot, jotta ne pidetään turvassa.

Miksi tarvitsen VPN: tä?

VPN: t peittävät sijaintisi

Perusmuodossaan VPN tarjoaa käyttäjille tavan muodostaa yhteys Internetiin turvallisesti ja yksityisesti. Yhdistämällä VPN-palveluun ensin ennen reitittämistä Internet-osoitteeseen, johon olet menossa, sijaintisi on tiedossa vain VPN-palveluntarjoajalle.

Katsotaan, mistä tästä on hyötyä:

 1. Sisällön käyttö
  Suurimmalla osalla VPN-verkkoja on useita sijainteja, joista voit valita, näytetäänkö sijaintisi lähtöpaikasta, mikä auttaa tietyissä tapauksissa kiertämään maantieteellisiä rajoituksia. Jotkut Internet-palveluntarjoajat rajoittavat asioita tietyistä paikoista. Otetaan esimerkiksi Netflix, jolla on erilaisia ​​elokuvia eri maantieteellisille alueille.

  Luonnollisesti se auttaa myös kiertämään sisällön sensuuri eri maissa (joiden luettelo kasvaa).

 2. yksityisyys
  Jos olet koskaan miettinyt, että hallitukset tai Internet-palveluntarjoajat snoopisivat kaikkea mitä teit verkossa, VPN on ehdottomasti sinulle. Tiesitkö, että monissa maissa sinun Internet-palveluntarjoaja voi myydä selaushistorian markkinointi- ja mainostoimistoille? Ja että monien hallitusten pyynnöstä ne ovat laillisesti velvollisia luovuttamaan lokit verkkotoiminnastasi?

Kuinka VPN toimii?

Kuinka VPN toimii

* Tämä on peruskaavio siitä, kuinka tiedonkulku sujuu, jos käytät VPN-verkkoa. Kuva on ExpressVPN-tyyppinen, mutta kaikki yhden pompon VPN-yhteydet toimivat samalla tavalla.

Kun yrität käyttää normaalia Internet-yhteyttä Internet-sivustolle, tietokone reitittää pyynnön palveluntarjoajan palvelimen kautta, joka sitten yhdistää sinut verkkosivustoon. VPN-yhteyden yhteydessä muodostat yhteyden suoraan VPN-palvelimeen ohittaen Internet-palveluntarjoajan palvelimen.

Jos olet kuullut palomuurista aiemmin, VPN toimii samalla tavalla, suojaamalla ja suojaamalla Internet-yhteytesi yksityisten palvelimien ja salattujen tietovirtojen avulla.

Pitääkö VPN: n käyttöä tietoni turvassa?

Yksi VPN: n avaintekijöistä, joka tekee siitä niin toivottavaa, on turvallisuus. VPN-yhteydessä kaikki lähettämäsi ja vastaanottamasi tiedot ovat salattuja. Joten jos joku yrittäisi siepata lähettämäsi tiedot, tämä salaus pitäisi sinut turvassa (tai ainakin turvallisempana kuin jos se toimitettaisiin ilman salausta).

Harkitse näitä skenaarioita; Olet tekemässä ostoksia verkossa ja tekemässä ostoksia – luottokorttitietosi on ehkä välitettävä kauppiaalle. Olet kahvilassa ja yrität käyttää sähköpostitiliäsi – salasanasi on lähetettävä sähköpostipalvelimellesi vahvistusta varten. Nämä ovat vain kaksi yksinkertaista tapausta, joissa VPN voi pitää sinut ja tietosi turvassa.

Olenko todella jäljittämätöntä VPN: n kanssa?

Pelkkä VPN-IP-osoite ja salattu liikenne eivät riitä, että pysyt jäljittämättä. Totta, se vaikeuttaa sinua jäljittämistä, mutta henkilölle, jolla on oikeat tekniset taidot, tähän voi olla tapoja.

IP-osoitteesi ei ole ainoa asia, joka tunnistaa sinut verkossa. Itse asiassa on myös ollut tapauksia, joissa VPN: ien on tiedetty vuotaa todelliset IP-osoitteet.

Muita jäljitysmenetelmiä ovat doxing, haittaohjelmien käyttö, tavallinen vanhat huolimattomuus ja muut.

Sanoisin, että kuinka nimettömänä ja jäljittämättömänä haluat olla (tai kuinka vainoharhainen) vaikuttaisit tarkkaan yhdessä käytettyjen palveluiden yhdistelmään.

Voit esimerkiksi käyttää VPN-palvelua yhdistettynä tuntemattomaan selaimeen, kuten TOR, sekä Internet Security -ohjelmaa ja käyttää jonkin verran aivovoimaa verkossa tekemässäsi, etenkin tiedon jakamisen kannalta..

Joten, lyhyt vastaus tässä olisi kieltävä, et ole täysin jäljittämätöntä.

Kuinka VPN suojaa tietosi

1. Salaus

Kun olet muodostanut yhteyden VPN-palveluun, kaikki Internet-liikenne ja viestintä kulkevat suojatun tunnelin läpi. Siksi tietosi ovat yksityisiä ja turvallisia.

Jokainen VPN käyttää tätä varten erilaisia ​​protokollia, joilla on erilaiset suojaustasot. Tässä on joitain esimerkkejä;

 • Internet-protokollan suojaus (IPSec)
  IPSec todentaa Internet-istunnon ja salaa tiedot yhteyden aikana. Sillä on kaksi tilaa, kuljetus ja tunnelointi, joten tiedot ovat turvallisia siirrettäessä eri verkkojen välillä. IPSec voidaan yhdistää muihin tietoturvakäytäntöihin, jotta istunnot olisivat entistä turvallisempia.
 • Kerroksen 2 tunnelointiprotokolla (L2TP)
  L2TP on yksi muista protokollista, joita voidaan käyttää IPSecin kanssa. Se luo tunnelin kahden pisteen väliin, jonka IPSec käsittelee niiden välillä välitetyn tiedon salaus.
 • Piste-piste-tunnelointiprotokolla (PPTP)
  PPTP on all-in-one-protokolla, joka sekä luo tunnelin että salaa tiedot. Sitä käytetään erittäin yleisesti, jopa Mac- ja Linux-järjestelmissä.

2. Ei kirjauskäytäntöä

Tämä on huomioitava, koska kaikilla VPN: issä ei ole lokitietokäytäntöä. Lokit ovat historiatiedostoja, jotka tallentavat Internet-liikennehistorian. Jos lokit eivät ole, VPN-palveluntarjoaja ei luonnollisestikaan voi myydä sitä tai luovuttaa sitä millekään hallitukselle tai lainvalvontaviranomaiselle.?

Jos VPN: llä ei ole kirjauskäytäntöä, tämä todetaan usein hyvin selvästi heidän verkkosivustollaan. Otetaan esimerkiksi PureVPN, yksi monista, jotka eivät pidä lokia.

vpn-palvelu ilman kirjautumista

Kuinka käyttää VPN-verkkoa?

Suurimmalla osalla VPN: iä on omat prosessinsa, mutta perusteoria on, että asennat VPN-ohjelmiston laitteeseen (kuten reitittimeesi, tietokoneeseesi tai älypuhelimeesi). Konfigurointi voi olla yhtä helppoa kuin VPN-käyttäjänimen ja salasanan syöttäminen, kun käynnistät ohjelmiston, mutta jotkut VPN: t tarjoavat sinulle enemmän vaihtoehtoja.

Tähän voi kuulua valitsemasi suojausprotokollan valitseminen tai manuaalinen valinta palvelimen sijaintiin, johon haluat muodostaa yhteyden.

Millä laitteilla VPN toimii?

On olemassa kolme pääryhmää kohteita, joissa VPN: t yleensä voivat toimia (palveluntarjoajasta riippuen): Pöytätietokoneet / Kannettavat tietokoneet, Älypuhelimet / Tabletit ja reitittimet. Tarkemmin sanottuna, ne toimivat yleensä alustoilla, jotka tarjoavat Windows, Mac OS, iOS, Android ja Linux (Useimmat reitittimet ovat Linux-pohjaisia).

Huomaa, että kaikki reitittimet eivät tue VPN-verkkojen käyttöä. Jos käytät yhtä parhaista, suosituimmista tuotemerkeistä ja malleista, voit todennäköisesti käyttää VPN: tä, mutta olisi parempi tarkistaa valmistajalta tai yksinkertaisesti käydä foorumilla ja kysyä. Käytän TP-Link Archer C7: tä.

expressvpn-asetussivu

* VPN: ssä on yleensä opas, jota voit seurata auttaaksesi sinua määrittämään useita laitteita

Tiedän, että siellä on joitain sivustoja, joissa sanotaan, että tarvitset mukautettuja ohjelmistoja, kuten DD-WRT tai Tomaatti, mutta se ei yksinkertaisesti ole totta. Jos reitittimesi EI tue VPN-verkkoa, sen vilkkuminen johonkin näistä voi auttaa sinua.

Seuraavaksi tulee jälleen varovainen huomautus: Vaikka käytätkin VPN-matkapuhelimellasi, on olemassa monia mobiilisovelluksia (jotka olet jo asentanut), joissa on paljon enemmän tietoa kuin IP-osoitteesi. Muistatko ne hankalat luvat, jotka jouduit myöntämään asentaessasi niitä? Tämä tarkoittaa, että jopa VPN: n kanssa tietosi voidaan edelleen lähettää kyseisten sovellusten kehittäjille.

Kuinka vaikeaa minun on käyttää?

Hyvin yksinkertaisesti sanottuna; ei oikeastaan. Lähes kaikilla VPN-palveluntarjoajilla on laaja opas sovellusten asentamiseen useille laitteille. Olen käynyt läpi melkoisen osan heistä ja jotkut jopa menneet niin pitkälle, että minulla on vaihe vaiheelta videoita asennuksesta.

Katso esimerkiksi ExpressVPN: n Kuinka asentaa -sivua.

expressvpn vpn steup ohjeineen

Suurimmalla osalla VPN-palveluntarjoajia on jotain tällaista, jolla on erittäin yksityiskohtaiset ohjeet. Itse asiassa jotkut ovat niin helppo asentaa, että sinun on tehtävä vain sovelluksen asentamisen jälkeen antamalla käyttäjänimesi ja salasanasi, valitsemalla sitten palvelin ja lähdettäessä.

Hidastaako VPN-verkkoyhteyttä Internet-yhteyteni?

Vastaus tähän olisi ehkä. Palvelun luonteesta johtuen hidastuvuus on yleensä pieni. Lähes kaikissa hyvämaineisissa VPN-palveluissa tämä hidastuminen ei kuitenkaan olisi usein havaittavissa.

Jos Internet-palveluntarjoajasi kuitenkin ohjaa Internet-nopeutta joskus jostain syystä, VPN: n käyttö voi parantaa nopeutta. Monilla korkean tason VPN-palveluntarjoajilla on erinomaiset verkot, jotka käyttävät ensisijaisen tason kaistanleveyspalvelujen tarjoajia.

Nyrkkisääntönä, että kaikki havaitsemasi nopeuden pudotukset olisivat hieman suuremmat, sitä kauempana palvelin, johon haluat muodostaa yhteyden, on.

Tekninen huomautus nopeudesta

Laitteistosi on tärkeä osa yhteyden nopeutta. Kun VPN salaa tietosi, prosessi vaatii paljon laskentatehoa. Jokaisen laitteen sydämessä on mikroprosessori, joka vaikuttaa nopeuteen, jolla laite tekee asiat. Tämä nopeus on nimeltään gigahertsiä (GHz).

Mitä korkeampi GHz, sitä nopeampi salaus ja sitä kautta nopeampi yhteysnopeus.

Keskimääräinen reititin vaihtelee prosessorin nopeudella 800MHz – 1,2GHz (vaikkakin on olemassa huippuluokan malleja, joiden nopeus on vähintään 1,8 GHz). Keskimääräinen kannettava tietokone toimii nopeudella noin 1,6–2,2 GHz, kun taas keskimääräinen tietokone toimii välillä 2,6–3,4 GHz.

VPN-yhteyden nopeus

Kun suoritetaan VPN-palvelua reitittimellä, jonka prosessori on 1 GHz, VPN-linjan nopeus hidastuu merkittävästi. TorGuardin teknisen tuen mukaan, jonka kanssa olen kuullut, enimmäisnopeus, jonka voin saada reitittimen käyttöönoton kautta, on täällä noin 17Mbps. Suorittamalla sama VPN kannettavalla tietokoneella 1,8 GHz: n nopeudella saat nopeuden noin 150Mbps.

Asia on, että VPN: n suorituskykyyn liittyy paljon liikkuvia osia, joten nopea VPN-yhteys tarjoaa maksimaalisen hyödyn, joten myös oma laitteesi on olennainen osa.

Kuinka valita oikea VPN-palveluntarjoaja?

VPN-palveluntarjoajat

VPN-palveluita on saatavana kirjaimellisesti kymmeniä (satoja, jos lasketaan vähemmän tarjoajia). Jotkut heistä ovat VPN-palvelujen tarjoajia, jotka ovat erikoistuneet tähän, mutta nykyään on myös monia Internet-tietoturvayrityksiä, kuten F-Secure, Kaspersky ja Avira, jotka ovat haarautuneet VPN-peliin..

Joten sillä tavalla valitset oikean, koska todennäköisesti pommitetaan päivittäin VPN-tarjouksilla, kun kirjoitat kyseisen hakutermin Googleen? Löydät sinulle oikean VPN: n vain muutamille avaintekijöille:

1. Kustannukset vs. turvallisuus

Tämä on ikäinen “sinulla ei voi olla kaikkea” -lauseke. Mitä enemmän se maksaa, sitä parempi palvelu todennäköisesti on. Ei AINA, vaan peukalosääntönä. Useimmat VPN-palveluntarjoajat voivat veloittaa sinulta ehkä muutaman dollarin kuukaudessa, mutta jos olet todella vainoharhainen yksityisyytesi ja tietoturvasi suhteen, aioitko todella ajatella hieman ylimääräistä mielenrauhan vuoksi? Valitse mielentilaan sopiva tasapaino pitämällä itsellesi selkeästi päätavoitteesi tilaamalla VPN-palvelu.

2. Pitääkö se lokit??

Tämä on hyvin tärkeää. Riippumatta budjetistasi tai tarkoituksesi, lokit pitävä VPN-palveluntarjoaja on vain valtava matopakkaus matoja, jotka odottavat avaamista. Ja tiedät mitä tapahtuu, kun tämä purkki avataan. Lokien omistaminen vaatii vain ongelmia – palveluntarjoajien on tiedetty solkivan hallituksen painostuksen alla monta kertaa aiemmin. Valitse palveluntarjoaja, joka noudattaa erittäin tiukasti kieltäytymislokeja.

3. Palvelimien lukumäärä ja sijainti

Tämä pätee paremmin ihmisiin, jotka käyttävät VPN-palveluita. Jos esimerkiksi haluat käyttää Netflix-sisältöä Yhdysvaltojen alueelta, tarvitset… Yhdysvaltain palvelinta VPN-verkkoosi! Mitä enemmän palvelinpaikkoja palveluntarjoajalla on, sitä enemmän vaihtoehtoja sinulla on. Mitä suurempi heidän palvelimien lukumäärä on, sitä todennäköisemmin yhteys on sujuvaa ja nopeaa.

4. Kuinka paljon monille yhteyksille

Tämän päivän keskimääräinen kotitalous on hullu laitteissa. Kuvittele vain yksi pari, joilla jokaisella on kannettava tietokone, tabletti ja älypuhelin – Se on kuusi laitetta saman katon alla. Varmista, että rekisteröityneiden VPN-palveluntarjoajien lukumäärä sopii elämäntyyliisi.

5. IP vuotaa

Tämä on asia, joka on tullut yhä enemmän esiin myöhään. Ilmeisesti joillakin VPN-palveluntarjoajilla oli pieniä teknisiä ongelmia, ja heidän asiakkaidensa todelliset IP: t vuotoivat, mikä tarkoittaa, että he maksoivat palvelusta, joka ei toiminut. Tämän ongelman ratkaisemiseksi monet VPN-verkot tarjoavat kokeilujakson, johon voit kirjautua. Varmista, että tarkistat yhteytesi hyvin koeajanjakson aikana. Jos IP-osoitteesi vuotaa, tiedät hyvin, mitä sinun tulee tehdä – RUN.

6. Käyttöliittymä

Keskustelin siitä, lisätäänkö tämä kohta vai ei, mutta lopulta OCD voitti minut. Joillakin VPN-verkoilla on niin hulluja käyttöliittymiä, että niitä on yksinkertaisesti AWFUL käyttää. Vain … katso ennen kuin rynnät tuon kolmen vuoden alennussuunnitelmaan, ok?

Kuinka tiedän, onko VPN-verkko hyvä?

VPN-palvelut perustuvat tietysti tietosuojaan ja tietoturvaan. Joten miten tiedät, toimiiko valitsemasi se niin kuin pitäisi? Tiesitkö, pidetäänkö IP-osoitteesi turvassa? Entä ne vuodot, joista olet kuullut?

Nämä huolet johtuvat toisinaan siitä, mitä kutsun “rikkoutuneiksi ominaisuuksiksi” joissakin VPN-palveluntarjoajissa. Tämä tarkoittaa, että he eivät toimi mainostettuina, mikä tarkoittaa, että henkilöllisyytesi voi olla vaarassa.

Tässä on muutama yksinkertainen teksti, joka voi auttaa sinua.

 • Vierailla IPLeak ja lukea sinulle siellä esitetyt tiedot. Jos VPN toimii oikein, sinun tulee tarkastella VPN-palvelimen tietoja oikeiden tietojen sijaan. DNSLeakTest voi myös tehdä jotain vastaavaa, jos haluat vaihtoehtoa.
 • Testaa VPN-nopeutesi käymällä Nopeustesti tai TestmyNet ja suorita testit siellä. Voit suorittaa ne ennen kuin olet muodostanut yhteyden VPN-palvelimeen ja sen jälkeen testata nopeuden ja viiveen eroa.

testi vpn-nopeus

* SpeedTest näyttää lataus- ja latausnopeutesi sekä viiveen lähimmälle palvelimelle.

On tietysti edistyneempiä testejä, joita voit suorittaa, mutta ne ovat hiukan yksityiskohtaisempia sisällytettäväksi.

Vaikka olet tyytyväinen käyttämääsi VPN-palveluun, testien suorittaminen ajoittain on hyvä idea, jos vain oman mielenrauhan varmistamiseksi..

Ovatko VPN: t laillisia?

Tämä saattaa tuntua oudolta kysymykseltä, jonka jotkut kysyvät, koska VPN-palveluntarjoajia on niin paljon, mutta muista, että Internetissä ei ole yhtä hallitusta, joka hallitsisi sitä. Maasi, jonka alueella asut, lakit rajoittavat kuitenkin sinua, joten varmista ennen tilauksen ostamista, että VPN on laillinen maassasi..

Ennen kuin pilkkaat, sallikaa minun kertoa teille, että siellä on joitain erittäin tiukkoja maita. Otetaan esimerkiksi Arabiemiirikunnat (UAE). Kiinnittyminen VPN-palveluun Arabiemiirikunnissa voi laskeutua sinulle mahtavaan sakkoon, joka on välillä 100–500 000 dollaria.

Ei ole yllättävää, Kiina on myös äskettäin antanut sääntelyn joka sallii vain valtion hyväksymien VPN-palveluiden käytön. Väitetään, että sen tarkoituksena on “säännellä VPN-verkkoja, jotka harjoittavat laittomasti rajat ylittävää operatiivista toimintaa”, mutta kuten me kaikki tiedämme, se on vain yksi Kiinan suuren palomuurin jatko-osa..

Ja lopuksi – Jos ajattelet VPN: n käyttämistä vain sensuurin palomuurin kiertämiseksi työpaikallasi tai koulussa, saatat potkaista tai karkottaa (sijainnistasi riippuen). Kapish?

Miksi VPN-verkot ovat laiton tietyissä paikoissa??

Se riippuu todella, mutta suurimmaksi osaksi maat, jotka kieltävät VPN: n, ovat yleensä tiukemmassa valvonnassa kansalaistensa elämään. Kieltämällä VPN: t voivat he helpommin seurata kaikkia kansalaisten tekemiä verkkoliikkeitä.

Tässä on joitain tärkeimmistä syistä;

 • Moraaliset syyt (esimerkiksi Singapore)
 • Poliittinen vakaus (esim. Jordania, Libya)
 • Kansallinen turvallisuus (esim. Intia, Venäjä)
 • Kaikki edellä mainitut (esim. Pohjois-Korea, Kiina)

Voiko VPN-palveluni estää?

Jotkut maat, jotka ovat todella tiukkoja Internet-sensuurissaan, ovat estäneet VPN-palvelut. Vaikka näiden maiden VPN-estäjät eivät pysty salaamaan tietoja, niiden on osoitettu onnistuneesti estäneen VPN-pääsy pysäyttämällä pääsyn satamiin, joita tavalliset VPN-protokollat ​​yleensä käyttävät.

Otetaan esimerkiksi Kiinan suuri palomuuri, joka on pieni osa maan pyrkimyksiä ylläpitää yleistä turvallisuutta tarkkailemalla tietojärjestelmiä.

Voinko torrentia VPN: llä?

Vertais vertaistiedostojen jakaminen tai Torrenting ei ole laitonta, mutta sen on tiedetty nostavan lippuja, koska jaettavien tiedostojen tilaa ei aina tunneta. Esimerkiksi tiettyjen videotiedostojen jakaminen saattaa rikkoa Digital Millennium Copyright Act -lakea. Jotkin tekijänoikeuksilla suojatut ohjelmistot ovat myös tiedossa olleet piraattiversioita levittäneet Torrentingin kautta.

Torrentin on kuitenkin myös tiedetty kuluttavan suurta kaistanleveyttä, joten on joitain VPN-palveluntarjoajia, jotka joko eivät salli palveluidensa torrenttia tai heille on asetettu kaistaleveysrajoitukset kyseisille skenaarioille.

Jos etsit torrent-ystävällistä VPN-palvelua, varmista, että se on myös nimenomaisesti ilmoitettu heidän sivustoissaan.

Tässä on joitain torrent-ystävällisiä VPN: iä:

Mikä on “tappaa kytkin”?

Useimmat ihmiset käyttävät VPN-verkkoja yksityisyyden suojaamiseen, mikä on heille tärkeintä. Siksi monet VPN-palvelut ottivat käyttöön tappajan vaihdon käsitteen. Niiden on tarkoitus auttaa katkaisemaan yhteys välittömästi, jos palvelusi VPN-palvelimelle keskeytyy jostain syystä.

Tämä estää todellisen IP: n paljastamisen, kun VPN-palvelu ei ole käytettävissä.

Tietysti, jos haluat, että yhteys pysyy päällä sen sijaan, että katkeaa, monissa tapauksissa voit vain kytkeä tappamisen pois päältä.

Vaikuttaako VPN: n käyttö online-pelaamiseen?

Pelaajat suhtautuvat usein erittäin kriittisesti uusien elementtien tuomiseen verkkoihinsa, koska he pelkäävät aina lisäystä, joka saattaa aiheuttaa lisäviivettä. Latenssi on online-pelien tappaja, ja olen henkilökohtaisesti nähnyt pelaajien huutavan näytöillä kohdatessaan epätavallisen pitkää pingiaikaa.

Jotkut ovat tarkastelleet VPN-verkkoja kriittisesti, koska he ihmettelevät, kuinka lisäkerroksen lisääminen niiden ja pelipalvelimen välille voi mahdollisesti vähentää niiden viivettä. Muista, että voit valita VPN-palvelimellesi palvelimen, johon haluat muodostaa yhteyden.

Kun yhdistät pelipalvelinta lähinnä olevaan palvelinpaikkaan, todennäköisesti näet parannetut pingiajoitukset.

Sen lisäksi, että useita palvelinpaikkoja tarkoittaa myös, että pystyt pelaamaan palvelimia maista / alueista, joita et yleensä pysty.

Voinko käyttää ilmaista VPN-verkkoa?

Siellä on melko vähän vapaasti käytettäviä VPN-palveluita, joista itse asiassa joitakin hoitavat vilpittömät Internet-tietoturvayritykset, kuten Kaspersky. Näitä harkittaessa on kuitenkin usein pieniä teknisiä ongelmia.

 1. Monet ilmaisista VPN-verkoista tarjoavat rajallisen kaistanleveyden
 2. Paikkoja ja / tai palvelimia on yleensä hyvin rajoitetusti
 3. Tietojesi turvallisuus voi olla kyseenalainen
 4. Palvelun laatu voi olla kyseenalainen
 5. Yleensä on olemassa rajoituksia

Harkitse tätä:

Ilmaisten palveluntarjoajien on ansaittava tuloja SOMEWHEREstä, ja nämä yritykset käsittelevät tietojasi.

Kuinka paljon VPN-palvelu maksaa?

Ilman ilmaisia ​​VPN-palveluntarjoajia voit todennäköisesti odottaa maksavan 2–10 dollaria kuukaudessa, eri tekijöistä riippuen. Suunnitelman ominaisuudet ja maksuajat vaikuttavat usein hintaan. Mitä pidempi ajanjakso maksat etukäteen, sitä alhaisempi hinta yleensä on.

Ota esimerkki NordVPN: stä, joka hinnoittaa sen mukaan, kuinka kauan valitset. Maksamalla kuukausittain, hinta on 11,95 dollaria, mutta jos maksat vuosittain, hinta putoaa 5,74 dollariin kuukaudessa. Kolmen vuoden suunnitelman valitseminen pudottaa sen vain 2,75 dollariin kuukaudessa, mikä on erinomainen hinta.

nordvpn hinta

Punnitse palveluihin sitoutumisen edut kahdeksi tai kolmeksi vuodeksi verrattuna säästöön, jonka voit saada verrattuna kuukausimaksuun. Se, missä pisteessä makea paikka on, riippuu kaikkien yksilöllisistä mieltymyksistä.

Voinko maksaa ilman luottokorttia?

Luottokortit tekevät digitaalisesta elämästämme niin helppoa, koska ne ovat varma tulipalo keinona siirtää maksu myyjille. VPN-palveluista voi kuitenkin tuntua hiukan outolta maksaa nimettömyys käyttämällä menetelmää, joka varmasti tunnistaa itsesi.

Onneksi myöhässä jotkut palveluntarjoajat ovat alkaneet hyväksyä maksuna Bitcoinin tai muun kryptovaluutan. Jos haluat tietää, hyväksyykö valitsemasi palveluntarjoaja Bitcoinin, tarkista, onko Bitcoin-merkki VPN: n sivuston hyväksyttyjen maksutapojen sivulla..

useita maksutapoja

Tietenkin, jos valitset Bitcoin-maksutavan, sitä ei uusita automaattisesti ja joudut suorittamaan maksuprosessin joka kerta, kun uusit palvelusi..

Kääri: Pitäisikö minun todella saada sellainen?

Nykypäivän digitaalinen maailma on täynnä vaaroja. Hallituksen hakkereiden ja hakkereiden välillä tekemisen välillä digitaalisen toiminnan piilottamisen tulisi olla normi eikä huomio. Tämä pätee erityisesti julkisiin verkkoihin – kuten matkapuhelinpalveluntarjoajasi GSM- tai LTE-kaistalle – joten ole älykäs ja käytä VPN-verkkoa.

Saanen kertoa teille hyvin yksinkertaisen tilanteen henkilökohtaisesta kokemuksesta, joka minulla oli ennen ostamista VPN-tarinaan. Istuin kahvilassa tämän nuoren naisen kanssa tapahtuman jälkeen ja puhuimme verkkoturvallisuudesta. Hän yllättyi, kun mainitsi käyttävänsä VPN-puhelinta jopa matkapuhelimellaan, joten kysyin häneltä, onko hänen tietoturvansa todella vaarassa.

Hän näytti minulle puhelimessaan olevan sovelluksen, joka osoitti yli 30 salakuunteluyrityksen lokin vain sinä päivänä yksin ja selitti, että numero kasvoi tai laski riippuen siitä missä hän oli. Nyt se on vain suorastaan ​​pelottavaa.

Jos harkitset VPN: n lisäämistä suojaustyökalujen luetteloon, suosittelen, että teet sen. Jos et ole, suosittelen silti sitä. Kuten viimeaikainen Krack-hyökkäys on osoittanut meille, VPN-palvelu on nykyään välttämättömyys. Pysy turvassa etkä valitettavasti ole.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Adblock
detector