A Google Analytics hozzáadása a WordPresshez

A Google Analytics egy olyan eszköz, amelyet sok kezdő blogger, online áruháztulajdonos és webhelytulajdonos általában alulfelhasznál. A mai digitális korban az adatok és az információk elengedhetetlenek, ha sikeres webhelyet szeretne kapni.


Webhelytulajdonosként feltétlenül telepítenie kell a Google Analytics szolgáltatást a webhelyére. Írta: lépésről lépésre, így nagy gond nélkül telepítheti.

De mielőtt ezt megtennénk, vessünk egy pillantást arra, hogy mi a helyzet a Google Analytics-rel, és miért is fontos annyira. Ha már ismeri a Google Analytics szolgáltatást, akkor ugorjon közvetlenül az alábbi útmutatóra.

Mi a Google Analytics??

A Google Analytics hozzáadása a WordPresshez

A Google Analytics segítségével felhasználási adatokat gyűjthetnek egy weboldalon

Dióhéjban a Google Analytics egy ingyenes webhely-követő eszköz, amely adatokat gyűjt egy weboldalon, például konverziók, webhely forgalma, felhasználói viselkedés és még sok minden más. Ez határozottan a jelenleg elérhető egyik legnépszerűbb adatkövető szolgáltatás.

A Google Analytics célja az, hogy olyan adatokkal szolgáljon, amelyek hasznos információk kinyerésére szolgálnak, például arról, hogy mekkora forgalmat ér el webhelye és honnan származik, és hogyan viselkednek a felhasználók, amikor az Ön webhelyén tartózkodnak..

A Google Analytics segítségével az összes adatot exportálhatja több formátumban (azaz excel, docs, pdf stb.), Vagy akár elkészítheti saját egyéni irányítópultját is, amely a szükséges információkkal látja el az információkat..

Mi teszi a Google Analytics alapvető fontosságúvá?

Amikor létrehozunk egy WordPress webhelyet, általában szem előtt tartjuk a célt.

Egy blogger számára ezek lehetnek azok a dolgok, amelyek iránti szenvedélye van. Egy vállalkozás számára esetleg online boltot indít.

Vagy csak azt szeretné, hogy egy webhely megosszon tartalmat az emberekkel.

Az okától függetlenül azt akarja, hogy az emberek látogassák meg webhelyét, és ehhez meg kell értenie a közönséget.

Honnan érkeznek a látogatók, milyen tartalmat szeretnének, vagy akár mely oldalt szeretnék meglátogatni – mindezek az információk felhasználhatók annak megtekintéséhez, hogy mi működik, és mire összpontosíthat webhelye további fejlesztése érdekében.

A Google Analytics segítségével láthatja, hogy webhelye melyik tartalma rezonál a látogatókkal. Innentől megteheted javítsd a blogod megtervezve tartalmát vagy cikkeit olyan területek vagy témák körül, amelyeket az olvasók szeretnének.

Noha a Google Analytics használatának számos előnye van, a legnagyobb előnye az, hogy ingyenes. Függetlenül attól, hogy szeretne többet megtudni az elemzésről, nem árt az, ha a Google Analytics a háttérben fut, és webhelyére adatokat gyűjt.

Milyen metrikákat kell megfigyelnie?

Újszülöttek esetében értsd meg a Google Analytics összes adatát, amely kissé túlnyomó lehet. Kihúzása érdekében felsoroltuk néhány kulcsfontosságú adatot, amelyekre figyelemmel kell lennie, amikor használja.

GA műszerfal

Példa a Google Analytics irányítópultjára

 1. Forgalom forrása
  Számok, ahonnan a látogatók érkeznek (azaz a Google keresés, közvetlenül az Ön webhelyére, Google hirdetések, közösségi média platformok, egyéb webhelyek) & stb).
 2. oldalmegtekintések
  Követi az Ön webhelyét betöltő és megtekintő felhasználók számát.
 3. Visszafordulási arány
  Megméri és nyomon követi a felhasználók számát, akik az Ön oldalára kerülnek, és azonnal távoznak.
 4. Sessions
  A webhely látogatói számát követi.
 5. Oldalankénti oldalak (vagy munkamenet időtartam)
  Nyomon követi és méri, mennyi ideig tartózkodik egy felhasználó az Ön webhelyén, és hány oldalt látogatott meg egy munkamenet során.
 6. Konverziók (vagy célok)
  Megméri és nyomon követi a látogatók számát, akik elvégezték egy meghatározott műveletet az Ön webhelyén, amelyet beállított. Ez bármi lehet, attól kezdve, hogy a felhasználók kitöltik és benyújtják a kapcsolatfelvételi űrlapokat, vagy regisztrációkat regisztrálnak.

Most, hogy megismerte az alapokat, itt az ideje, hogy telepítse a Google Analytics szolgáltatást a WordPress webhelyére!

A Google Analytics telepítése a WordPressbe

A Google Analytics megfelelő telepítéséhez több lépést kell végrehajtania.

Ha aggódsz a kódok kezelése miatt, ne tedd. Az összes lépésben végigvezeti Önt, hogy minden megfelelően települjön.

Kezdjük az első lépéssel!

1. lépés: Hozzon létre egy Google Analytics-fiókot

 • Mielőtt felveheti a Google Analytics szolgáltatást a WordPress webhelyére, először rendelkeznie kell Google Fiókkal. Ha még nem rendelkezik, hozzon létre egyet itt.
 • Ha van fiókja, folytassa és jelentkezzen be A Google Analytics.
 • Ezután fel kell kérni egy Google Analytics-fiók létrehozására. Csak kövesse a lépéseket a fiókjának beállításához.

Ha beállította Google Analytics-fiókját, akkor folytathatja a következő lépést, amely összekapcsolja a WordPress webhelyével.

2. lépés: Csatlakoztassa a Google Analytics szolgáltatást a WordPress webhelyéhez

Általában ebben a lépésben hozzá kell adnia egy Google Analytics követőkódot a WordPress webhelyéhez, hogy mindkettőt összekapcsolják. Ehhez egy kicsit kell kódolni egy Javascript kóddal, amelyet a Google biztosít.

Ez azonban meglehetősen zavaró és lenyűgöző lehet, főleg ha kezdő vagy kezdő vagy. Ehelyett inkább egy plugint fogunk használni, amelyhez nincs szükség bármilyen kódolásra.

A javasolt bővítmény a MonsterInsights. Ez a WordPress egyik legnépszerűbb bővítménye, több mint 2 millió aktív telepítéssel, és a WordPress Google Analytics bővítményének első számú helyezését sorolja be..

MonsterInsight műszerfal

Példa a MonsterInsights irányítópultjára a WordPress-en

A plugin azonnali üzembe helyezéséhez és futtatásához kövesse az alábbi lépéseket:

 1. Töltse le a MonsterInsight bővítményt. (Választhat a ingyenes vagy fizetett verziók)
 2. Telepítse és aktiválja a plugin-t a WordPress-fiókján.
 3. Miután telepítette. Menjen a „Beállítások” menü „Beállítások” paneljére, majd kattintson a „Hitelesítés a Google-fiókkal” elemre..
 4. Ezután fel kell kérni, hogy jelentkezzen be Google Fiókjába, majd engedélyeznie kell a Monsterinsghtsnek, hogy csatlakozzon a Google Analytics fiókhoz..
 5. A következő lépés az, hogy beállítsd a profilod, amelyből csatlakozhatsz a webhelyedhez. A legördülő menüben válassza a „Minden weboldal adata” lehetőséget a csatlakoztatni kívánt webhelyen, majd kattintson a „Teljes hitelesítés” gombra..
 6. És kész! A Google Analyticsnek nyomon kell követnie webhelye összes adatát. Ha látni szeretné az adatok jelentéseit, lépjen a MonsterInsights „Jelentések” szakaszába.

3. lépés: Az adatok elemzése

A telepítés után a MonsterInsights rengeteg információt kap a WordPress webhelyéről a „Jelentések” oldalon. Az adatokat táblázatokban és grafikonokban ábrázoljuk, hogy azok könnyen megtekinthetők és megérthetők legyenek.

Diagram és grafikon a MonsterInsights-on

Az adatok elemzéséhez használja a MonsterInsights alkalmazást

Ezen felül navigálhat az UI különböző szakaszain is, hogy részletesebb mutatókat és adatokat kapjon, például a konverziós arányokat és a Google kereső kifejezéseit.

Néhány olyan mutató, amelyeket erősen ajánlunk elemezni:

 1. oldalmegtekintések
  A felhasználói munkamenetenkénti oldalmegtekintések számának nyomon követésével képet kaphat arról, hogy a felhasználók hogyan viselkednek az Ön webhelyén. Ha egy oldal után gyorsan távoznak, akkor kitalálnia kell, hogyan lehet őket megtartani.
 2. Sessions
  A forgalom mintájának megértése segít maximalizálni a tartalom láthatóságát. Például, ha sok egyedi munkamenetet szervez az ebéd órájában, akkor a tartalom közzétételekor ebben az időszakban a legtöbb megtekintés érhető el..
 3. Ajánlók
  Ha a látogatók más webhelyekről érkeznek az Ön oldalára, akkor megpróbálhatja elérni ezeket a webhelyeket, hogy megnézze, van-e lehetőség az együttműködésre.
 4. Látogatók (új és visszatérő)
  Az első alkalommal és az ismétlődő látogatók százalékos arányának ismerete hasznos lehet annak megállapításához, hogy elegendő új közönséget vonz-e, és ha idősebbek-e megtartani.
 5. Eszközhasználat / bontás
  Annak ismerete, hogy a felhasználók milyen eszközt használnak a tartalom fogyasztására, elősegítheti webhelyének kialakítását. Ha legtöbb felhasználó mobil eszközön van, akkor jó ötlet lenne egy mobilbarát webhely létrehozása.

Tekerje fel

A Google Analytics hatékony eszköz.

Nagyon sajnálatos, hogy ezt a webhelytulajdonosok súlyosan kihasználják.

A Google Analytics által szolgáltatott adatokkal jobban megtanulhatja és megértheti közönségét, ami hosszú távon javíthatja webhelyét.

Remélhetőleg a cikk segítségével telepítheti a Google Analytics szolgáltatást, és megadja az összes szükséges információt a WordPress irányítópultján.!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Adblock
detector