Weebly pregled – 7 pro i 4 kontra otkriveno!

Weebly


Weebly

https://www.weebly.com/

tl; dr

Weebly je vrlo čist urezač web stranica koje se kreće u prostor web mjesta eCommerce. Iako nije pogodno za velike stranice e-trgovine, manjim igračima pruža vrlo isplativ način za ulazak u ovu arenu. Također sjajno za osobne web stranice i u manjoj mjeri – blogove jer je dostupan besplatni plan.

Weebly pregled – 7 pro i 4 nedostatka otkriveno!

Iako se tehnički brandira kao web domaćin, Weebly je i više od toga. Povezuje se s vrhunskim graditeljima web mjesta poput Wixa koji nudi mogućnosti brze izrade web stranica. U stvari, količina proširene funkcionalnosti koju možete ugraditi u web stranice Weebly pogodna je za e-trgovinu.

Za neupućene, graditelji web stranica nude korisnicima alat, obično poput građevnih blokova pomoću kojih mogu vizualno sastaviti web mjesto. Ipak, ono što Weebly čini malo posebnijim je činjenica da čak i uz tako sjajne značajke, svatko tko želi web mjesto može ga koristiti, pa čak i objaviti svoju web stranicu besplatno. Uz nekoliko upozorenja, naravno.

Ovo sredstvo za izgradnju web stranica postaje sve uobičajenije, a mnogi graditelji stranica šire se po mreži. Neki su dobri, neki su sjajni – pa što onda Weebly čini posebnim, ako jest? Počev od 2007. godine, Weebly je narastao tako da ugošćuje oko 50 milijuna stranica širom svijeta prije nego što je to bio slučaj stečena za nevjerojatnih 365 milijuna dolara u 2018. godini od strane Square, tvrtke za obradu plaćanja.

To mi je ukazalo na dvije stvari – da Weebly uspijeva i da će e-trgovina postati još veća na platformi. Naravno, kupovina je značila i da će Square uspjeti steći korak i na globalnoj poslovnoj sceni e-trgovine.

Istražimo neke od prednosti i nedostataka Weeelija kao i danas.

Ono što nam se sviđa Weebly

1. Čvrsta brzina stranice

Webe registrira solidnu ocjenu A u BitCatcha testu brzine. Nije neočekivano s obzirom da je namijenjeno ugostiti web mjesta e-trgovine. Stope odgovora su fantastične u SAD-u, ali imaju tendenciju da se vuče dalje iz te zone.

Iako je to sasvim normalno s obzirom na to da se njihovi poslužitelji najvjerojatnije nalaze u SAD-u, stopa reakcije iz Azije, kao što pokazuju rezultati s japanskog poslužitelja, bila je pomalo uznemirujuća.

Rezultati Weebly WebPageTest

Weebly: mjesto se učitava u 3.912 sekundi – Pogledajte potpuni rezultat

Iako je pokazao dobro vrijeme do prvog bajta (TTFB) u rezultatima WebPageTest, otkrivena je određena slabost u kompresiji slike i predmemoriranju sadržaja što je moglo pridonijeti lošem odgovoru nekih poslužitelja.

Sve u svemu, to su prilično dobri rezultati.

2. Predlošci za početak

Prije mnogo mjeseci, Weebly ima tonu predložaka, ali iz nekog razloga su je smanjili na prihvatljiviju 35. Bit ću iskren ovdje i reći da sam malo na ogradi oko čitavog broja stvar predložaka.

S jedne strane, čini se da smanjenje broja nekako smanjuje troškove. To je vjerojatno zbog potrebe obrezivanja starijih predložaka koji se ne bi dobro uklopili u mobilni odaziv.

Općenito, osjećam da predloženi predlošci pružaju korisnicima dovoljno širok spektar da djeluju kao početna ploča u dizajniranju vlastitih web mjesta bez pretvaranja u bezumne zombije koji se nadaju da će jedna veličina odgovarati svima.

3. Editor je jednostavan i lagan za upotrebu

Weebly Drag and Drop Website Builder

Nakon što odaberete predložak, možete prijeći na uređivač povuci i ispusti. Kod nekih brzih graditelja web stranica izraz “povuci i spusti” figurativan je, ali kod Weebly-a to je doslovno editor za povuci i spusti.

Da biste napravili stranice koje želite, sve što morate učiniti je da povučete predmete s alatne trake na lijevoj strani ekrana i ispustite ih u područje stranice na željenom mjestu. Možete dodati mnogo stvari, od običnih tekstnih okvira pa sve do složenih blokova s ​​popisom proizvoda.

Spremni ste za početak odmah nakon što naiđete na uređivač – nema potrebe za dodatnim preuzimanjima, smiješnim vremenima učitavanja ili dodatnim koracima. Ako želite osnovnu stranicu, od početka je sve u redu.

S obzirom na jednostavnost izgleda i jednostavnost upotrebe, rekao bih da bi bilo teško ne biti u mogućnosti koristiti Weebly editor za izradu redovitih web lokacija. To ga čini odličnim izborom za početnike na izradi web stranica.

Dodatne značajke uređivača

 • Prilagođeni kod
  Za naprednije korisnike možete još više prilagoditi stvari vlastitim HTML i CSS datotekama. To znači da je Weebly također prikladan za programere koji trebaju veću kontrolu nad izgledom svojih web stranica.
 • SEO integracija
  Iako nisu vrlo opsežne, SEO značajke koje je Weebly ugradio u sustav dopuštaju unos koda zaglavlja i podnožja, kontrolu indeksiranja na tražilicama kao i preusmjeravanja. Ovo je više od onoga što sam do sada vidio u mnogim slučajevima.
 • Omogućuje suradnike
  Sa stranice postavki također možete pozvati ljude da surađuju s vama na vašoj web lokaciji. To bi moglo biti dobro ako biste željeli doprinos dizajnera, pisca ili nekoga tko se specijalizirao za neko drugo područje.

4. Weebly Mobile App (sada u verziji 5.0)

Weebly Mobile App

Na Weebly Mobile App ima puno detalja, tako da ga nemojte popustiti samo zbog izraza “mobile”

To je nešto što još nisam vidio, osim s Weeblyom. Nemojte se zavaravati izrazom “mobitel”. Aplikacija Weebly Mobile upravo ono što znači cijeli pojam – Weebly ima aplikaciju koja će raditi na vašem mobilnom uređaju i omogućiti vam uređivanje web mjesta tamo.

Svijet se pretvara u mobilni, pa čak i na vlastitim web stranicama vidim kako mobilni korisnici znatno premašuju broj posjetitelja koji dolaze sa stolnih računala. Pa zašto ne prebaciti razvojno iskustvo i na mobilne?

Aplikacija Weebly Mobile dostupna je na obje popularne platforme – iOS i Android. To znači da ga možete koristiti na vašem iPhone, iPad, Android telefonu ili Android tabletu. Ne samo da možete provjeriti statistiku svoje web lokacije i ostale podatke, već možete i urediti svoju web stranicu.

Korisnicima nudi istinski uređivač prevlačenja i dodirnih zaslona koji ne samo da radi na osnovama, već vam omogućuje i upravljanje složenim zadatcima kao što su obrada narudžbe, ispunjenje, provjera zaliha, prihvaćanje plaćanja i tako dalje.

Ako to odlučite, možete raditi izvan mreže i biti u mogućnosti sinkronizirati bilo kakve promjene nastale kad se ponovno povežete s Internetom. Ovo je doista moćna aplikacija i ozbiljno proširuje mogućnosti Weeblya.

Osim što se izrađuje web mjesto, evo što još možete učiniti na Weebly Mobile App;

 • Podaci o zapisu
  Pregledajte statistiku svoje web lokacije i provjerite kako se ona radi u bilo kojem trenutku i bilo gdje.
 • Uticaj na Uvide
  Kroz ovu karticu možete dobiti detaljne informacije o poslovnoj inteligenciji, primjerice odakle dolazi većina vašeg prometa, koji proizvodi se najbolje prodaju i tako dalje.
 • Pregledi web mjesta
  U slučaju da upravljate više od jedne web lokacije, možete ih vidjeti ptičjim očima na kartici Web stranice. Ili proširite mrežu kupnjom novih domena i dodavanjem više web lokacija izravno na aplikaciju.

Sve ove značajke u jednoj mobilnoj aplikaciji Weebly se zaista izdvajaju od konkurencije. Iz njihove ponude vidio sam veliku usredotočenost na manja mjesta e-trgovine i ova aplikacija samo učvršćuje moje uvjerenje. Bilo bi idealno za malog poduzetnika koji će vjerojatno raditi puno puta.

5. Weebly App Center

Weebly App Center

Da se ne brka s aplikacijom Weebly Mobile, App Center vam daje dodatne opcije za povećanje mogućnosti vašeg web mjesta. Vjerujem da bi to trebao imati svaki graditelj web mjesta, jer osnovni posao i proširene funkcionalnosti drže odvojeno.

Na ovaj način korisnici koji trebaju samo osnovne funkcije neće dobiti sučelje zatrpano mnoštvom dodataka koje nikada neće vjerojatno koristiti. Istovremeno, korisnici kojima su potrebne dodatne značajke mogu ih odabrati tako da odgovaraju njihovim potrebama.

Centar Weebly App obuhvaća pet glavnih kategorija aplikacija – e-trgovinu, komunikaciju, marketing, društvene mreže i alate za web mjesto. Dolaze u mješavini besplatnih, besplatnih za isprobavanje ili premium, tako da svaka proširena značajka neće koštati novac.

Međutim, cijene se uvelike razlikuju, pa obratite pažnju ako ih namjeravate koristiti. Mogle bi početi od samo 3 USD mjesečno ili koštati više od 100 USD mjesečno, ovisno o tome koju aplikaciju odaberete.

Evo nekih aplikacija za koje mislim da mogu pomoći nekim web lokacijama e-trgovine da se istaknu za vrlo male troškove;

 • Promo Bar
  Ovaj alat popravlja prilagodljivu promotivnu traku na vašoj web lokaciji pomoću koje možete označiti određenu prodaju ili istaknute proizvode. Možete čak ponuditi kodove za popust ili bilo koje druge podatke na koje biste željeli skrenuti pozornost.
 • MarketGoo
  Jedna od aplikacija koju ćete morati instalirati ako odlučite koristiti značajku SEO analize Weeblea. Može vam pomoći u provjeri vašeg web mjesta i obavijestiti vas što trebate popraviti kako biste optimizirali svoj SEO, nešto što je izuzetno potrebno za web lokacije e-trgovine..

Iako postoji veliki broj aplikacija koje pružaju treće strane, Weebly također ima neke koje je sam izradio. Neke od njih su zanimljive, poput aplikacije Code Block. Ova aplikacija omogućuje korisnicima da prikažete formatirani kôd – izvrsno ako možda pokrećete web mjesto s programskim vodičem.

Postoje čak i aplikacije koje vam pomažu u izgradnji naprednijih značajki web mjesta kao što su tablice i kartice!

6. Dodatni bonusi

Osim njihove glavne značajke koja je napravila besplatni web site, Weebly dolazi s nekoliko dodatnih dodataka;

 • Besplatna domena
  To se odnosi na svaki plan, pa i onaj besplatan. Naravno, plaćeni planovi postaju vam stvarna domena, ali besplatni planovi mogu se nalaziti na poddomenama Weebly, osim ako niste odlučili nabaviti vlastiti.
 • Besplatno SEO izvješće
  Ako instalirate MarketGoo aplikaciju, na vašem web mjestu možete dobiti besplatno izvješće o SEO analizi ako ga objavite. Ovo može pomoći novim korisnicima da podese svoje SEO postavke radi bolje optimizacije.
 • Lako za nadogradnju
  Svi planovi Weeblea su skalabilni, što znači da ako kupite plan i utvrdite da vam treba bolji, možete ga povećati u bilo kojem trenutku. To je prikladno i omogućava vam testiranje sustava počevši od bilo koje razine koja vam je ugodna.

7. MOŽETE se odmaknuti od Weeblya

Mnogo je razloga zašto se želite odmaknuti od davatelja usluga – povećavanje cijena, povoljnije ponude drugdje, nemogućnost prilagođavanja platformi ili čak odlučivanje o prelasku na novu platformu poput WordPressa. Bez obzira na razlog, uvijek je dobro imati mogućnost.

To je nešto što sam smatrao nerealnim za Wix jer zatvara svoje korisnike i zahtijeva od njih da “urade ili umru” s platformom.

Srećom, Weebly je realniji i omogućuje svojim korisnicima izvoziti svoje stranice pa čak ima i udžbenik koji vas uči kako to učiniti.

Većina graditelja web stranica zaključavaju vas u svoj ekosustav i ne dozvoljavaju vam da se preselite. Jedini način je da izbrišete svoju web stranicu i započnete ispočetka. Možda to nikad nećete trebati ako ste zadovoljni s Weeblyom, ali barem možete ako želite.

Ono što nismo Weeblyu

1. Freeloaderi su zaglavljeni na Weebly domeni

Pitanja imena domena

Naravno, ne mogu zaista kriviti Weebly za to, jer to košta novac za davanje domena (a zašto bi ih poklanjao besplatno ?!). Međutim, činjenice su činjenice i korisnici besplatnih planova morat će biti zadovoljni kako bi im web mjesto nazvano www.something.weebly.com.

Postoji i još jedan mali tehnički problem ako ste korisnik besplatnog plana, a to je da ste u osnovi zaglavili s poddomenom Weebly, čak i ako imate vlastitu domenu. Weebly dopušta prilagođene domene samo ako ste izvršili kupnju putem njih ili ste plaćeni korisnik.

Uzgred, isto tako se zaglaviš i za markiranje Weebly-a na svojim web lokacijama.

2. Ograničeni alati za bloganje

Weebly Blogging Alati

Iako na Weeblyu možete imati odjeljak bloga, on je malo drugačiji u usporedbi s WordPressom koji je više posvećen sadržaju i tamo omogućava široku funkcionalnost. Na Weeblehovim blogovima sastavljeni su poput graditelja stranica u koje bitove i komade povlačite i stavljate na platno.

Iskustvo je malo čudno, ali to bih mogao biti samo ja otkad sam naviknut na WordPress okruženje. Postoje ograničenja u načinu konstruiranja svakog posta na blogu – format je fiksiran, kao u naslovu i sadržaju.

S obzirom na ogroman broj blogera koji lebde internetom i kako Weebly ima slobodan plan, samo sam osjećao da je to jedno područje u koje su mogli staviti više pozornosti. Uostalom, nije kao da se ograničavaju samo na web lokacije e-trgovine.

3. Bolje se naviknite na offline uređivanje fotografija

Ne postoji način da to uredno uredite, pa ću vam to jednostavno obrisati – možete napraviti samo nekoliko stvari pomoću Weebleovog ugrađenog uređivača fotografija – Zoom, Blur, Darken ili primijenite filtar u boji. Ne znam zašto, ali jednostavno imam taj neobičan osjećaj o uređivaču slika koji vam neće dopustiti ni da ga obrežete.

To je nešto što je vrlo osnovno i s obzirom na opseg onoga što je Weebly postigao, stvarno gubim da objasnim zašto su na ovaj način osakatili uređivanje slika..

4. Platite više pomoći

Jasno mi je da to podržavanje kupaca košta novac, ali Weebly to uzima malo dalje nego što je potrebno. Vaša razina pomoći / podrške ovisi o tome u koji plan kupujete. Naravno, ima osnovne stvari koje su dostupne svima. To uključuje bazu znanja, faks, pa čak i neke video tutorijale.

Ima i druge kanale podrške – live chat, telefon ili e-poštu. Ako niste na nečem drugom osim besplatnom ili početnom planu, nećete imati pristup njihovoj telefonskoj podršci ili prioritetnoj podršci.

Weebly Zajednica

Zajednica Weebly – Nije baš žarište aktivnosti

Iako on ima forum zajednice, malo sam pregledao područje i nije mi se činilo vrlo aktivnim. Bilo je nekoliko tema, ali vrlo malo interakcije. Nisam sigurna možete li ovisiti o zajednici Weebly za pomoć.

Weebly planovi i cijene

ConnectPro
Storage500MBUnlimited
Ad-freeNoYes
KošaricaNoDa
Prihvatite plaćanja putem SquareNoYes-a
Optimizacija tražiliceDa
Napredne statistike web mjesta
Telefonska podrškaNoDa
Trošak 4 $ / mj * 12 $ / mj *

* Cijena mjesečno naplaćuje se godišnje.

Na ulaznoj razini Weebly ima besplatni plan koji dolazi s puno ograničenja. Ipak, to se očekuje, i čudo je da su oni to ponudili kao potpuno besplatno umjesto probnog. To je nešto što mnogi danas nisu spremni učiniti i pohvaljujem se Weeblyom zbog toga.

Ako se malo ozbiljnije pozabavite svojom web stranicom, planirajte započeti od 4 USD mjesečno pa sve do 25 USD mjesečno.

Besplatni plan pruža vam prostor za pohranu, poddomena Weebly i besplatni SSL, ali ništa više. To bi ipak bilo dobro za neku upotrebu – na primjer, osobno web mjesto, blog ili portfelj. Oni mogu biti osnovni i ne moraju biti pretjerano očajni.

Starter plan 4 USD mjesečno nije puno bolje, ali uključuje besplatno ime domene koje Weebly vrijedi 19 USD (mada drugdje .com će vam vratiti mnogo manje). Ovaj plan ne uključuje značajke e-trgovine.

Kad jednom prijeđete iznad, profesionalac i Poslovni planovi su za one koji, eto, znače posao. Ovi planovi omogućuju vam popis proizvoda za prodaju i pretvaranje vaše web stranice u internetsku trgovinu. Postoji ulov iako iako plaćate više, a to je naknada za transakciju od 3% koju Weebly naplaćuje od prodaje.

Iskreno, ova stopa je razumna jer možete koristiti njihove mogućnosti plaćanja i značajke košarice. Ako biste to željeli sami, vjerovatno biste morali platiti više za obradu putem Interneta putem treće strane.

Broj proizvoda koje možete navesti ovisi o tome koji plan odaberete, a samo najskuplji poslovni plan omogućava vam prodaju digitalne robe poput softverskih licenci ili sličnih stvari. Također vam omogućava pristup kuponima i upravljanju zalihama.

Presuda: Je li dobro kupiti?

Volim Weebly jer ne osjeća potrebu da tlači kupce obaveznim ulazima i iznudnom cijenom. Zapravo, čak i za poslovni plan s 25 USD mjesečno dobijate značajke koje će vas koštati mnogo više nego da ih sami implementirate na drugi web domaćin.

Iako je urednik lijep i šiljast, ima nekih nedostataka – ali mogu živjeti s tim. Ako bih to usporedio s drugim graditeljem web mjesta orijentiranim na e-trgovinu, mislim da bi se u određenim područjima stvorio prvak..

Čini se da je izgrađen za eCommerce trgovinu na početnoj razini, a svatko kome je potreban veliki katalog proizvoda možda će morati kupovati negdje drugdje. Nažalost, istodobno se čini da slabe na blogosfernu zonu.

Krajnji rezultat ostao je da se pitam je li Weebly stvarno očekuje da se natječe samo na malim i srednjim web lokacijama e-trgovine..

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map