WordPress de Joomla VS: quin és el millor lloc per al vostre lloc de comerç electrònic? – Una entrevista amb David Attard

Trobareu molts articles sobre consells, trucs i tècniques de WordPress a Internet, però Joomla no és tan popular. Joomla continua sent una opció molt viable per a molts llocs web.


Per analitzar les diferències entre els dos i per què escolliríeu l’un per l’altre, ens vam posar en contacte amb David Attard, blogger extraordinaire i propietari de Creacions de dards, un bloc informatiu de disseny web per compartir Joomla !, WordPress, màrqueting per a petites empreses, optimització de motors de cerca i molts altres consells útils per a dissenyadors web i propietaris de llocs web en petit i petit. Des de sempre és un Product Manager per a una agència de màrqueting digital, aficionat al disseny web. David és un apassionat de moltes coses tecnològiques, entusiasta del màrqueting, del SEO i de les maneres d’augmentar el tràfic de llocs web.

Joomla o WordPress és millor per al vostre lloc de comerç electrònic?

Hola David i benvinguts a Bitcatcha! Teniu un lloc fantàstic que està completament complet amb consells sobre disseny web i molta informació sobre dues de les opcions més populars de CMS que hi ha: WordPress i Joomla. Teniu unes credencials impressionants, però espero que ens pugueu explicar una mica més sobre els vostres antecedents en el desenvolupament de llocs web.

David Attard

He estat dissenyador / desenvolupador web durant el temps que m’importa recordar-ho. Va créixer als anys 90 quan Internet va experimentar el seu primer boom (i el seu bust), és natural que em deixessin intrigar per tot el web. Després de graduar-me en informàtica, el meu primer treball va ser en desenvolupament de web, per la qual cosa era natural que el disseny web fos quelcom que m’apassionaria. Des de llavors he estat dissenyant llocs de manera professional i com a hobby.

Connecta amb David: 

Connecta’t amb David a través de Facebook Connecta’t amb David a través de Twitter Connecta’t amb David a través de Google+

Què passa amb la vostra experiència amb Joomla i WordPress? Oferiu molts consells fantàstics sobre les creacions de Dart, per això, evidentment, heu passat molt de temps amb aquestes plataformes de blogs.

Uns mesos després de fundar-se Joomla, em vaig trobar amb ella i de seguida em va agafar la facilitat de configurar un lloc complet i mantenir-lo. Mirant enrere, puc dir que era el concepte d’un CMS el que m’havia enganxat. Curiosament, aproximadament al mateix temps, em vaig trobar amb WordPress, però no era tan refinat com ho és avui en dia i vaig ignorar una estona.

He estat dissenyant llocs principalment amb Joomla fins fa un parell d’anys enrere. Recentment, tinc molta més experiència amb WordPress i estic molt feliç d’haver redescobert aquest CMS i la seva immensitat.

FYI, persones, Joomla es va crear el 2005, Així, David porta molts anys sota el cinturó treballant amb aquest CMS. Amb una estadística recent que mostra WordPress té 59,3% de la quota de mercat a tots els sistemes de gestió de contingut, és el guanyador clar de Joomla, amb un 6,1% de quota, i d’altres CMS com Drupal i Blogger. Però, i tu, David? Quina diria que és la vostra preferida avui?

És difícil triar un favorit realment. Conec Joomla molt bé i la meva àmplia experiència fa que sigui fàcil treballar amb mi. Aleshores, amb WordPress s’ha tornat tan fàcil de treballar. Avui em costa triar entre tots dos.

Està bé, no us farem que escolliu! Entre WordPress i Joomla, una de les millors característiques per personalitzar el vostre lloc, tant des del punt de vista del disseny com de la funcionalitat?

Escollir entre un CMS i un altre és com triar entre qualsevol altra cosa.

No trieu un cotxe només pel fet que us porti de la A a la B – hi ha molt més que això.

Trobo que els dos CMS són avui molt, molt madurs, tot i que Joomla encara té una corba d’aprenentatge més llarga i algunes coses encara no són tan fàcils d’aconseguir amb Joomla com amb WordPress..

Sempre he mantingut que la força d’un CMS prové principalment de l’amplitud de les extensions, plantilles i components de tercers que suporta, no només del seu nucli central. Tant Joomla com WordPress tenen milers de components de tercers, tot i que trobo que WordPress té l’avantatge en aquest sentit. De ben segur que hi ha molta més opció de plugins amb WordPress. També hi ha molta més informació disponible, per la qual cosa crec que WordPress té un avantatge.

Sí, hem vist que això és veritat. Per tant, és una decisió molt individual?

Sí. Cada usuari necessita triar en funció del projecte actual en què treballa. No hi ha una elecció clara per a cada projecte. Heu de triar Joomla, WordPress (o qualsevol altre CMS) en funció dels requisits de cada projecte específic en què treballeu.

Diguem només que voleu crear un lloc web de comerç electrònic. Sabreu que hi ha extensions de botigues en línia tant de WordPress com de Joomla. També sabreu que el vostre lloc de comerç electrònic pot ser una de les vostres línies de vida, així que haureu d’assegurar-vos que el lloc que creeu estigui centrat en el comerç electrònic. Fins a aquest punt, tot i que WordPress i Joomla poden tenir solucions per a un lloc web de comerç electrònic, m’agradaria més utilitzar un CMS que és Creat específicament per a comerç electrònic com Magento. És més probable que compleixi els requisits complets d’un lloc web de comerç electrònic.

Anem a un exemple més senzill. Diguem només que voleu crear un lloc web senzill amb moltes funcions de blogs. Probablement trobareu que WordPress és molt més adequat que Joomla per a un bloc. Tot i que Joomla té possibles blocs, no és un punt fort i és possible que hagis d’anar a una extensió de blocs per treure totes les funcions que hauria d’oferir WordPress..

Joomla també té els seus punts forts. Està totalment habilitat per a mòbils, inclòs el back-end, de forma nativa. No necessiteu aplicacions ni res per accedir i publicar.

En definitiva, realment s’ajusta a les especificitats de cada projecte.

Amb tots els incompliments de seguretat a tot el món dels darrers anys, la seguretat és un gran problema. Segons vostè, WordPress o Joomla són més segurs?

Això és dur.

Jo crec que WordPress ha tingut més vulnerabilitats d’alt perfil més sovint que Joomla, però Joomla també ha tingut una part rara de vulnerabilitats. Protegir Joomla i WordPress necessita fer diversos passos preventius, com ara:

 • Tenint cura d’instal·lar actualitzacions regularment
 • Utilitzar la seguretat de xarxa
 • Utilitzant contrasenyes complexes
 • Utilitzeu només extensions i connectors de tercers respectables
 • Realització de còpies de seguretat regulars

Més informació a @ Dart-Creations:

 1. Els 10 principals problemes de seguretat de Joomla (i com solucionar-los)
 2. 17 formes de prevenir els pirates informàtics de WordPress: la llista de control imprescindible per protegir WordPress

De debò i realment, cada CMS pot ser molt segur i molt vulnerable. Qualsevol CMS que no estigui al dia amb TOTES les darreres correccions esdevindrà vulnerable. És realment. Només cal que hi hagi qüestió de temps abans que el vostre lloc esdevingui vulnerable si no en té:

 • Últimes actualitzacions bàsiques
 • Les darreres actualitzacions de components de tercers
 • Darreres actualitzacions del tema

Hi ha altres coses a tenir en compte, com ara una empresa de hosting que es preocupa de la seguretat del vostre lloc. Això és molt important.

L’empresa d’allotjament web fa una gran diferència, com podem constatar aquí a Bitcatcha. Ara, què hi ha de SEO? Trobeu que WordPress o Joomla siguin més favorables al SEO?

Cada vegada més, SEO s’independitza dels factors de la pàgina i més del contingut de qualitat i dels factors fora de pàgina, com ara bons enllaços autoritzats. L’elecció de CMS per a SEO ha esdevingut principalment irrellevant als meus ulls, sempre que siguis capaç de fer les bases.

Necessitareu un complement SEO independentment del CMS que utilitzeu per assegurar-vos que tingueu cura de tots els factors SEO de la pàgina. Per cert, ho tenim articles extensos sobre com fer Joomla SEO, i una llista completa de control de WordPress a la pàgina de WordPress.

Podeu si us plau aprofundir una mica més sobre els punts forts i febles de cada CMS pel que fa a SEO?

Trobo que WordPress ha cobert SEO realment, molt bé a través del complement SEO de Yoast, perquè us guia cap a factors de SEO a la pàgina a mesura que esteu escrivint el vostre contingut.

Malauradament, WordPress en general no és capaç de crear una estructura d’URL del lloc que és preferida per Google, com ara site / topic / subtema / keyword-title.html.

Els enllaços interns tampoc no són una cosa que en surti.

Ambdós són senyals de rànquing molt forts.

Joomla, per la seva banda, és capaç de crear una estructura de llocs recomanada per Google fora del quadre amb la creació del lloc site / topic / subtema / keyword-title.html mitjançant categories i subcategories. Els enllaços interns també són molt fàcils de crear. Simplement enllaça des dels menús a categories i subcategories. Fins ara ha funcionat molt bé per al meu lloc.

El SEO plugins per a Joomla són realment, realment bons, però no són tan perfeccionats com els de WordPress.

Així, en termes de plugins SEO, WordPress és el guanyador. David, pots explicar-ne més sobre els motius pels quals?

Recordeu que el mercat dels complements de WordPress és molt més lucratiu, de manera que podeu esperar que els complements siguin més perfeccionats en general per a WordPress. No oblideu anar a buscar els complements provats, populars i de confiança. La popularitat de WordPress també aporta molts complements de baixa qualitat.

Parlant de plugins, cal esmentar que cada complement té un risc de seguretat augmentat (més components que cal mantenir actualitzats).

I si voleu un lloc web ràpid, haureu de mantenir els complements com a mínim absolut.

Nota : 

Animem als nostres lectors a comprovar la velocitat del servidor mitjançant la nostra eina gratuïta de prova de velocitat del servidor.

Tots aquests factors, la velocitat, el SEO, la seguretat, són molt importants per a un lloc web d’empresa. Quin CMS recomanaria per a un lloc de comerç electrònic?

La pregunta que ens hem de plantejar és la següent: Quina és la funció principal del lloc? És la botiga, o és un altre contingut, com ara informació sobre l’empresa, blocs, etc..

Si la botiga no és la funció principal del lloc, podeu utilitzar WordPress amb un complement de comerç electrònic com Woocommerce o Joomla amb una extensió de botiga en línia..
Recordeu que també heu de triar un tema totalment compatible amb el complement de la botiga en línia que us farà estalviar molt de mal després.

Si el vostre lloc es basa principalment al voltant de la botiga en línia, m’agradaria fora de Joomla i WordPress i anar a buscar alguna cosa més forta en el comerç electrònic com Magento.

Hi ha certs tipus de negocis en línia que s’adapten millor a l’un o a l’altre?

No crec que hi hagi nínxols específics que siguin més adequats per a Joomla o WordPress.

Mai havia iniciat un projecte amb una selecció de CMS abans, tret que hi hagi una raó específica per fer-ho.

No hi ha regles ràpides i ràpides per triar un CMS per a un tipus específic de negoci en línia. Cada projecte té les seves particularitats, i moltes vegades tant Joomla com WordPress poden fer un gran treball.

Per exemple, un dels nostres projectes recents va ser IntentMultimedia. El client ja estava còmode utilitzant Joomla, per què el client ha passat per tota la corba d’aprenentatge de l’aprenentatge de WordPress? Estaven contents de continuar utilitzant Joomla, així que jsut hem actualitzat el seu lloc, ho han donat resposta i han estat més que feliços.

Una altra vegada, treballant per al lloc web del Malta Climbing Club, vam optar per Joomla. El client no es va entusiasmar amb això, i els dissenyadors amb els quals vam estar treballant odiaven la idea d’utilitzar Joomla en contraposició a WordPress. Pocs dies fora de línia, vam invertir la decisió i vam anar amb Joomla. En realitat, heu de veure què serveix millor als vostres clients al final del dia, no les vostres preferències. No podeu obligar les coses a la gola de la gent només perquè ho preferiu així. Al final, una decisió equivocada tornarà a assaltar-te i ferir-te.

Qualsevol consell per ajudar algú a decidir què és millor per al seu lloc de comerç electrònic?

La manera que recomano fer una tria és responent a les següents preguntes.

 • Tens experiència amb Joomla o WordPress?
 • Voleu desactivar-vos específicament del CMS actual?
 • Podeu aconseguir la funcionalitat que vulgueu amb Joomla o haureu de confiar en hacks per aconseguir el resultat final desitjat? (Tinc a mantenir al màxim la pirateria de codi per assegurar-me que estic al corrent de totes les darreres actualitzacions per motius de seguretat)
 • Hi ha raons específiques per a què Joomla funcionarà millor per a aquest lloc web?
 • Hi ha temes per a Joomla que són prou bons per a les vostres idees de disseny?

Un cop tingueu aquestes respostes clares al vostre cap, podeu fer un judici educat i investigat sobre el qual cal dirigir CMS.

Per exemple, si teniu previst crear moltes pàgines personalitzades, hi trobareu això Constructors de pàgines de WordPress com Divi són molt més prolífics i madurs que en Joomla.

No diria que WordPress s’hauria d’utilitzar per a aquest tipus d’empreses. Cal pesar els avantatges i els contres de treballar amb tots dos. Simplement, només trobareu que algunes persones estan més còmodes o esbiaixades per treballar amb un CMS específic. Si són capaços d’obtenir grans resultats amb el seu CMS escollit, aleshores, qui som els que discutirem i intentem convèncer-los d’una altra manera?

David, heu estat una ajuda tremenda perquè els nostres lectors resolguin les diferències i avantatges d’utilitzar Joomla o WordPress. Els lectors, per obtenir més informació i detalls sobre aquest tema, assegureu-vos de visitar la creació de Dart Creations.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map