ProtonVPN Review: 9 plussa ja 6 miinusta ProtonVPN: stä

ProtonVPN


ProtonVPN

https://protonvpn.com/

TL, dr

ProtonVPN on ollut olemassa jo jonkin aikaa, ja yrityksellä on myös suojattuja sähköpostipalveluita. Täältä löydät laadun ja ominaisuudet, jotka ovat sekoitettu laukku, joka ei ole kaikki huono – varmista vain, että se voi tehdä mitä haluat, ennen kuin kirjaudut pitkäaikaiseen suunnitelmaan. Lue lisää.

ProtonVPN-arvostelu: 9 plus & 6 miinusta ProtonVPN

ProtonVPN ei ole kaikkein vakiintunein virtuaalisen yksityisen verkon (VPN) tarjoaja ympäriinsä, ja itse asiassa se aloitti turvallisten sähköpostipalvelujen tarjoamisen vuonna 2014.

Heidän pääkonttori sijaitsee Genevessä, Sveitsissä. He antavat käyttäjille vakuutuksen osittain luottamalla isäntämaansa tiukkoihin tietosuojamääräyksiin..

Sisällysluettelo

Plussaa ProtonVPN

 1. Perustuu Sveitsiin
 2. Vahva salaus & protokollat
 3. Ei vuotoja, ei tukkeja
 4. Suojattu ydinpalvelimet
 5. Hyväksyttävät nopeudet
 6. Läsnä 41 maassa
 7. Netflix-streamit & BBC iPlayer
 8. Tukee Tor-selainta & P2P
 9. Muuttuva hinnoittelu

Miinukset ProtonVPN

 1. Rajoitetut Aasian alueen palvelimet
 2. VPN-lohkoille alttiita
 3. Taipumus olla hieman hankala
 4. Rajoitettu P2P-saatavuus
 5. Vain sähköpostituki
 6. Voi olla vaikea määrittää

johtopäätös

 • Onko ProtonVPN hintansa arvoinen?

Mitä pidämme ProtonVPN: stä

1. Perustuu Sveitsiin

Sveitsi on Alppien koti, hienoa maitosuklaaa, kuuluisaa Sveitsin armeijan veitsiä ja monia muita asioita. Se on kuitenkin kuuluisa myös raa’asta raivomuudesta, jolla se suojaa yksityisyyttä. Oikeus yksityisyyteen taataan Sveitsin liittovaltion perustuslaki (13 artikla):

“Jokaisella ihmisellä on oikeus yksityisyyteen yksityis- ja perhe-elämässään ja kotonaan sekä postin ja televiestinnän suhteen.”

Tämä tekee siitä ihanteellisen sijainnin yksityisyyteen ja turvallisuuteen erikoistuneelle yritykselle perustaa pääkonttorinsa. ProtonVPN on yksi niistä yrityksistä, jonka toimintotukikohdat ovat turvassa Genevessä.

2. Vahva salaus & protokollat

Salaus on yksi VPN-palveluntarjoajien tunnusmerkki, koska heidän koko läsnäolonsa ympärillä on yksityisyys ja turvallisuus. He voivat tarjota erilaisia ​​protokollia ja salausasteita. Jotkut VPN-palveluntarjoajat antavat käyttäjille mahdollisuuden valita haluamansa salausasteen, mutta ProtonVPN on päättänyt mennä koko hogi ja valita vain parasta.

Se tarjoaa vain parhaan käytettävissä olevan protokollan käyttämällesi laitteelle. Esimerkiksi heidän Windows-sovelluksensa tukee vain OpenVPN: tä (sekä TCP: tä että UDP: tä), kun taas IKEv2: ta voi käyttää vain mobiililaitteisiin. Salaus on myös asetettu korkeimmalle mahdolliselle tasolle – AES-256.

Avaintenvaihto suoritetaan 4096-bittisellä RSA: lla, kun viestin todennus tapahtuu HMAC: n ja SHA384: n kautta. Tämä on suunnilleen yhtä turvallinen kuin voit saada henkilökohtaiseen käyttöön.

Kiinnostuksena on, että nämä asetukset, vaikka ne ovatkin optimaalisia turvallisuuden kannalta, eivät välttämättä ole parhaita kaikille. Eri ihmiset käyttävät VPN: ää eri tarkoituksiin ja protokolla / salaus on yksi tapa, jolla voidaan muuttaa suorituskykyä jollain tavalla.

Esimerkiksi, jos haluaisin käyttää vain VPN: tä ohittaaksesi sisällön maantieteelliset lukot, haluaisin todennäköisesti vaihtoehdon vähentää salausta puristaaksesi yhteydestä niin paljon nopeutta kuin pystyn saamaan.

3. Ei vuotoja, ei lokitietoja

Osa testeistäni sisältää aina perusvuotokokeet, jotka sisältävät DNS vuotaa ja WebRTC vuotaa. ProtonVPN on yhtä turvallinen kuin he sanovat, eikä arviointini aikana havaittu vuotoja. Yhtiöllä on myös tiukka ei-kirjautumiskäytäntö.

Vaikka monet VPN-palveluntarjoajat toteavat tämän, ProtonVPN on mennyt askeleen pidemmälle ja laatinut avoimuusraportin, jossa luetellaan viranomaisilta saamansa tietopyynnöt ja mihin toimiin se on ryhtynyt näiden pyyntöjen osalta.

Vaikka siellä olevat tiedot ovat melko alkeellisia, eivätkä ne oikeastaan ​​kerro meille paljon, se on myönteinen eteenpäin. Yritysten on loppujen lopuksi oltava tasapainossa hienoilla linjoilla, etenkin VPN-yritysten lain suhteen.

4. Suojatut ydinpalvelimet

protonvpn suojattu ydin useita palvelimia

ProtonVPN: n ‘Secure Core’ -konsepti on itse asiassa se, mitä useimmat VPN-palveluntarjoajat yksinkertaisesti kutsuvat ‘multi-hop-ratkaisuksi’.

Tämä tarkoittaa, että yhteytesi reititetään joukon VPN-palvelimia lisäämään yksityisyyden suojaa. ProtonVPN: n tapauksessa niiden ‘turvallinen ydin’ koostuu palvelimista kolmessa maassa – Sveitsissä, Islannissa ja Ruotsissa..

Jos otat ‘Suojattu ydin’ -asetuksen käyttöön VPN-asiakasohjelmassa, yhteys reititetään yhden näiden kolmen maan läpi ennen kuin siirryt kohti maata, jonka olet valinnut VPN-palvelimen sijainti.

5. Hyväksyttävät nopeudet

Nopeus on yksi herkimmistä asioista, kun kyse on VPN-palveluista, ja asiakkaiden ja palveluntarjoajien välillä on jatkuvasti kiistelyä. Asiakkaat valittavat yleensä hitaasta nopeudesta, kun taas palveluntarjoajat pyrkivät selittämään, että nopeus riippuu niin monista tekijöistä.

Testausta varten minun on selvitettävä muutama asia, ennen kuin otat tulokset vain nimellisarvoon. Ensinnäkin laitteella, jota käytät sillä, on merkitystä – salaus vie prosessointitehoa ja laitteen ominaisuudet saattavat olla tekijä.

Toinen on etäisyys valitusta VPN-palvelimesta – mitä kauempana valitsemastasi palvelimesta, sitä hitaampi yhteys todennäköisesti on (viiveen suhteen). Tätä silmällä pitäen suoritan näitä testejä pöytätietokoneella fyysisestä sijainnista Malesiassa.

Internet-yhteyteni perusnopeus (teoreettisesti) on 500 Mbs, ja kun olen yhteydessä paikallisesti, voin saavuttaa melkein täydet nopeudet. Tämä tietysti putoaa, kun muodostan yhteyden kauempana oleviin palvelimiin.

perustaso malesiassa ilman vpn: tä

Perustasotesti Malesian palvelimella, jolla ei ole VPN: tä
(Katso koko lähtötason nopeustulos täältä)

ProtonVPN nopeustesti – yhdysvaltalainen palvelin

protonvpn nopeustesti Yhdysvaltain vpn pois

ProtonVPN-nopeustesti US – VPN pois päältä
(Katso täyden nopeuden testitulos täältä)

protonvpn nopeustesti Yhdysvaltain vpn päällä

ProtonVPN-nopeustesti US – VPN käytössä
(Katso täyden nopeuden testitulos täältä)

ProtonVPN nopeustesti – EU-palvelin (Saksa)

protonvpn nopeustesti EU vpn pois

ProtonVPN-nopeustesti EU – VPN pois päältä
(Katso täyden nopeuden testitulos täältä)

protonvpn nopeustesti EU vpn päällä

ProtonVPN nopeustesti EU – VPN päällä
(Katso täyden nopeuden testitulos täältä)

ProtonVPN nopeustesti – Afrikka-palvelin (Etelä-Afrikka)

protonvpn nopeustesti SA vpn pois

ProtonVPN-nopeustesti SA – VPN pois päältä
(Katso täyden nopeuden testitulos täältä)

protonvpn nopeustesti SA vpn päällä

ProtonVPN-nopeustesti SA – VPN päällä
(Katso täyden nopeuden testitulos täältä)

ProtonVPN-nopeustesti – Aasia-palvelin (Singapore)

protonvpn nopeustesti Aasia vpn pois

ProtonVPN-nopeustesti Aasia – VPN pois päältä
(Katso täyden nopeuden testitulos täältä)

protonvpn nopeustesti aasia vpn päällä

ProtonVPN-nopeustesti Aasia – VPN päällä
(Katso täyden nopeuden testitulos täältä)

ProtonVPN nopeustesti – Australia-palvelin

protonvpn nopeustesti Australia vpn pois

ProtonVPN-nopeustesti Australia – VPN pois päältä
(Katso täyden nopeuden testitulos täältä)

protonvpn nopeustesti Australia vpn päällä

ProtonVPN-nopeustesti Australia – VPN päällä
(Katso täyden nopeuden testitulos täältä)

Kuten huomaat, ProtonVPN: n tarjoamat nopeudet ovat vähän sekoitettuja kokemuksia. Oletan, että koska ne osoittavat erittäin hyvää suorituskykyä joillakin alueilla, he ovat porrastaneet palvelimiensa ominaisuudet kysynnän mukaan.

Silti se on suurimmaksi osaksi tarpeeksi streaming korkealaatuista 4k videota tarvittaessa. Ainoa kerta, kun todennäköisesti huomaat olevansa VPN-verkossa, on, jos yritit ladata valtavan tiedoston – mikä voi viedä vähän enemmän aikaa.

6. Läsnä 41 maassa

Kuten useimpien hyvien VPN-palveluntarjoajien kanssa, ProtonVPN: llä on hyvä läsnäolo ympäri maailmaa – 41 maassa, joissa he ylläpitävät yli 500 palvelinta. Vaikka se ei ole suurin määrä maita ja palvelimia ympäri, se on silti kunnollinen määrä.

Infrastruktuuri (sekä laitteisto että kaistanleveys) maksaa pommin, ja käyttäjänä olisin erittäin skeptinen palveluntarjoajan suhteen, joka väittää tarjoavansa valtavia määriä palvelimia alimpaan hintaan. Jotkut voivat tehdä niin, mutta eivät niin monta.

7. Suorat Netflix & BBC iPlayer

Henkilökohtaisesti yksi tärkeimmistä syistäni VPN: n käytölle on, että haluan käyttää Netflixin Yhdysvaltain alueen sisältöä. Tämä on minulle tärkeä tekijä. ProtonVPN: n suorittaminen pystyin virtaamaan Netflixin Yhdysvaltain sisältöä useimmiten sujuvasti, joten annan heille tämän sisällön..

Huomaa kuitenkin, että joissain tapauksissa ProtonVPN-palvelimet eivät pysty muodostamaan yhteyttä Netflixiin. En ole pystynyt testaamaan kaikkia 500 parittomia palvelimia, mutta ne, joiden kanssa olen toistaiseksi toiminut hyvin.

Samoin niille, jotka haluavat katsella BBC: n iPlayeria, voi sydämeltää, että se toimii hienosti.

8. Tukee Tor-selainta & P2P

Äärimmäisen vainoharhaisen kannalta, jos et ole tyytyväinen yhteyden turvaamiseen vain VPN-palvelulla, huomaat mielelläni, että Tor-selain toimii myös sen kanssa.

Mutta ota huomioon, että kaikki ProtonVPN-palvelimet eivät tue Toria (Napsauta tätä saadaksesi luettelon heidän palvelimistaan ​​ja siitä, mitä ne sallivat kussakin).

P2P on myös saatavana, mutta rajoitettu samalla tavalla vain tiettyihin palvelimiin.

9. Muuttuva hinnoittelu

BasicPlusVisionary
Hinta / kuukausi 4 dollaria 8 dollaria 24 dollaria
Laitteen2510 numero
Suojattu CoreNoYesYes

Yksi ProtonVPN: n paremmista asioista on, että se antaa asiakkailleen valita, mitä he haluavat maksaa. Jotkut käyttäjät haluavat peruspalvelutasoa edullisemmasta hinnasta, ja saat sen ProtonVPN: llä. Itse asiassa heillä on myös ilmainen suunnitelma.

Vapaa suunnitelma on erittäin rajoitettu sekä nopeudella että palvelimen sijainnissa, mutta se ei kiehu käyttäjiä rajoitetulla kaistanleveydellä. Voit valita myös muut tason tasot, jotka avaavat pääsyn useammalle palvelimelle, tuettujen laitteiden lukumäärälle ja lisäominaisuuksiin.

VPN-verkkojen osalta sanoisin, että niiden alatason suunnitelmat palvelevat asiakassegmenttiä, jota monet palveluntarjoajat eivät ole valmiita palvelemaan. Heidän korkeamman tason suunnitelmat ovat paremmin yhdenmukaisia ​​teollisuusstandardien kanssa, mutta niitä voidaan pitää kalliina verrattuna muutamiin parhaisiin tarjoajiin, kuten Surfshark ja NordVPN..

Mitä emme pitäneet ProtonVPN: stä

1. Rajoitetut Aasian alueen palvelimet

Vaikka ProtonVPN-palvelimet kattavat 41 maata, huomasin, että vain muutama niistä palvelee Aasian aluetta. Saat muutaman tärkeän sijainnin, kuten Singapore ja Hong Kong, mutta niille, jotka tarvitsevat maan tason tukea tällä alueella, tulet pettymään.

Vaikka tämä saattaa olla hyväksyttävä yleiseen käyttöön, asiakkaat, joilla voi olla erityistarpeita, kuten paikalliset yhteydet yritystarkoituksiin tai muuten, ovat epäonnistuneita.

2. VPN-estot

Testauksen aikana huomasin, että ProtonVPN on alttiina tukkeutumaan useammalle verkkosivustolle kuin useimmat kokeilleni VPN: t. Tämä tapahtuu joko palvelimina, jotka tunnistavat VPN-yhteyden, tai estävät sen suoraan joillekin, joille lopulta tulee satunnaisia ​​virheitä, kuten CSS: n epäsäännöllisyydet.

Valitettavasti havaitsemani ongelmat eivät olleet ratkaistavissa edes sen jälkeen, kun olin ottanut yhteyttä asiakastukeen.

Vaikka tunnustan, että VPN-palveluntarjoajan on lähes mahdotonta toimia 100-prosenttisesti onnistuneesti, ProtonVPN: n mukanaan tuomat ongelmat olivat havaittavissa – paljon enemmän kuin useimmat muut, joita olen tähän päivään asti käyttänyt.

3. taipumus olla hiukan gimmicky

Jokainen yritys käyttää jonkinlaista markkinointistrategiaa, mutta syy, jonka jouduin yksinkertaisesti lisäämään tämä ProtonVPN: n haittapuoliin, on se, että heidän markkinointitrikinsa voivat vaikuttaa potentiaalisiin asiakkaisiin jollain tavalla negatiivisesti.

Otetaan esimerkiksi heidän lähtökohtaan “Secure Core” -palvelimet, joita he käyttävät avainasemassa myyntikohteena mainostaakseen palveluitaan. Ydin muodostuu Sveitsistä, Islannista ja Ruotsista, mutta Ruotsi on itse asiassa sen jäsen viiden silmän yhteisö.

Se saa minut tuntemaan olonsa hieman epämukavaksi ja palauttaa meidät takaisin luottamukseen ProtonVPN: n sanan mukaan, että heillä ei ole lokia ja että he ovat konfiguroineet kaikki palvelimet oikein varmistaakseen, että.

Muut myyntipisteet, kuten niiden palvelimet, jotka ovat olleet aikaisemmissa maanalaisissa armeijan asennuksissa, ovat mielenkiintoisia, mutta eivät todellakaan vaikuta paljon yksityisyyteesi.

4. P2P: n rajoitettu saatavuus

Suurena P2P-fanaana olin erittäin pettynyt huomatessani, että kaikista palvelimista ProtonVPN tukee vain kourallisten maiden torrentia; Sveitsi, Ruotsi, Singapore ja Alankomaat. Tämä tarkoittaa, että jos haluat katsoa Netflix USA: ta ja torrentia samanaikaisesti, olet poissa onnea.

Ainoa vaihtoehto on käyttää jaettua tunnelointia ja vapauttaa torrent-asiakassi VPN-palvelusta. Tämä ei ehkä ole käyttökelpoinen ratkaisu käyttäjille joissakin maissa, joissa on erittäin masentava tekijänoikeuslake.

5. Vain sähköpostituki

Kun minulla oli vaikeuksia verkkosivustojen löytämisessä, halusin pyytää apua, vain huomata, että ProtonVPN: llä ei ole live-tukea. Tärkein tukisi on sähköpostitse – ja he vastaavat hetken vastaamiseen.

Alkuperäiseen sähköpostiin vastaamiseen kesti 24 tuntia (ei lasketa automatisoitua vastausta), ja sen jälkeen jokainen vaihto kesti noin puoli päivää vastauksen saamiseen. Aikaviive ei kuitenkaan ollut suurin ongelma, vastaukset olivat.

Taustana, jonka sain vastauksista, oli: “Meillä on paljon palvelimia, jos yksi ei tee mitä haluat, kokeile niitä yksi kerrallaan, kunnes onni.” Voit kertoa, että nosti verenpaineeni melkoisesti.

6. Voi olla vaikea määrittää

Useimmat VPN: t yrittävät nykyään tehdä heidän ohjelmistojensa käytöstä niin helppoa kuin mahdollista. Nykyään VPN: n luonne tekee niistä suuren esteen niille, jotka eivät ole kovinkaan teknisesti taipuvaisia.

ProtonVPN: llä on suurimmaksi osaksi erittäin tyylikäs Windows-sovelluksen käyttöliittymä. Itse asiassa rakastan sitä upeaa vanhan koulun vihreää neonvuorattua maailmankarttaa.

Jaettua tunnelointia varten tapahtuu kuitenkin jotain outoa. Jaettu tunnelointi on monien palveluntarjoajien vaihtoehto, jonka avulla voit sulkea tietyt sovellukset tai jopa verkkosivustot VPN-tunnelista. Voit tehdä tämän yleensä lisäämällä joko sovelluksen tai verkkosivun URL-osoitteen.

protonvpn jaetun tunneloinnin

Lisää IPv4-osoite? Miksi et vain hyväksy verkkotunnusta?

Jostain tuntemattomasta syystä verkkosivuston poissulkemiseksi ProtonVPN-sovelluksesta on löydettävä verkkosivuston IP-osoite. Oletetaan esimerkiksi, että haluat sulkea google.com pois VPN-tunnelista. Sen sijaan, että kirjoitat kyseistä verkkotunnuksen nimeä, sinun on löydettävä Googlen IP-osoite (joka on 172.217.3.100).

Rehellisesti sanottuna tämä tuoksuu minulle kehityksen edessä olevalta laiskuudelta ja yritykselle, joka on toiminut niin monta vuotta, yksinkertaisesti anteeksiantamatonta.

Johtopäätös: Onko ProtonVPN hintansa arvoinen?

Kuten huomaat, ProtonVPN: n puolesta ja sitä vastaan ​​on suunnilleen sama määrä argumentteja, joita voin ajatella. Päivän lopussa kuitenkin paljon riippuu siitä, mihin palveluun käytät. Esimerkiksi, jos olet kiinnostunut vain yhteyden turvaamisesta, yhteyden muodostamiseen lähellä olevaan VPN-palvelimeen ja unohtamisesta muusta – ProtonVPN on todennäköisesti hyvä vain sinulle.

Jos tarvitset erittäin joustavaa ratkaisua, jonka avulla voit tehdä monia asioita kerralla (surffata, torrentia, streamia jne.), Joudut ehkä etsimään vaihtoehtoista tarjoajaa. Sen ytimessä ProtonVPN on ihan hieno, mutta hinta, jonka se veloittaa käyttäjiltä Plus-suunnitelmasta (pääsystä Secure Coreen ja muihin palvelimiin) – 8 dollaria kuukaudessa, on vähän jyrkkä.

VPN: ien ja kevyiden käyttäjien aloittelijoiden tulisi kuitenkin olla hienoja, etenkin erittäin kevyet käyttäjät, jotka voivat elää ilmaisen tai perussuunnitelmansa kanssa.

Avainominaisuudet

 • ✓ Ei kirjautumista
 • ✓ Tappikytkin
 • ✓ Suojattu ydinpalvelin
 • ✓ P2P & Netflix-tuki

Suositellaan

 • • Huippuluokan suojaus
 • • Monialustainen käyttäjä
 • • Yhdysvallat- & EU-pohjaiset käyttäjät

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map