HostGator-anmeldelse: 9 fordele og 5 ulemper ved Gator!

HostGator


HostGator

https://www.hostgator.com/

tl; dr

Selvom relativt hurtige, kan avancerede brugere finde HostGator mangler funktioner. Hvis du imidlertid leder efter en no-frills, let at bruge webhostingtjeneste, er HostGator muligvis bare den rigtige service for dig! .

HostGator-anmeldelse: 9 fordele & 5 Ulemper ved Gator!

Dernæst på vores liste over støtteberettigede webhosts er den nogensinde populære HostGator, den mest sexy og mest lysende webhostingtjeneste af dem alle.

De er kendt for at være smukke.

De er kendt for at være brugervenlige.

Men hvordan holder ‘Gator op imod resten af ​​branche-giganterne?

Bemærk

Vi bruger en valutakurs på 1 USD til RM4,10 for alle de listede priser.

For at finde ud af det, har vi forbandt vores deerstalkers, anmodet om velsignelser fra journalistikens guder og undervist i HostGators Baby-plan om at lave nogle seriøse test (test, som ingen andre gider at gøre, meget tak) bare så du ved hvis HostGator er den rigtige vært for dig.

Resultaterne fra vores test er faktisk ganske overraskende, men gode ting kommer til dem, der venter, og venter på, at du skal efter vores dom i slutningen af ​​denne gennemgang.

Afsløring

Vores to teststeder er hgcloudhosted.com og hgbabyhosted.com. Førstnævnte er vært hos HostGator Cloud Hatchling; mens sidstnævnte er vært hos HostGator Baby.

9 grunde til, at HostGator er perfekt for malaysere

1. Hurtig server-responstid

Hvis du ikke har hørt det nu, her på Bitcatcha.com, synes vi virkelig, at vores webhosting skal være hurtigt. Super hurtig.

Og her fik HostGator vores opmærksomhed.

USA (W)
BRUG)
London
Singapore
Sao Paulo

32 ms36 ms221 ms221 ms139 ms

Bangalore
Sydney
Japan
Canada
Tyskland

717 ms205 ms153 ms36 ms140 ms

Gennemsnitshastighed: 190 ms – Se fuldt resultat

I betragtning af det faktum, at de kun har 2 datacentre (begge placeret i USA huske dig), lykkedes det HostGator at fungere rigtig godt i Sao Paolo, Sydney og Japan, og alle ramte responstider under 205 ms.

De gjorde det okay i Singapore og London (221 ms), hvilket betyder, at de fungerer fint for os i Malaysia, men de lagede lidt over i Bangalore på 717 ms.

Med et verdensomspændende gennemsnit på 190 ms, tjente HostGator sig selv en A fra os!

2. Flammende hurtig indlæsningshastighed

Med undtagelse af PHP7.1 og et indbygget Apache-baseret indholdskomprimeringssystem har HostGator faktisk ikke meget at gå for dem.

De bruger ikke SSD-opbevaring (kun tilgængelig med cloud-hosting, boo!), Ingen NGINX-serveropsætning eller specielle cache-funktioner som SiteGround’s supercacher … alligevel er webstedsbelastningstider superhurtige!

Vi brugte webpagetest.org og anbragte vores HGBabyHosted.com testwebsted mod vores HGCloudHosted.com, og her er resultaterne:

HostGator Baby WebPageTest.org Resultater bredde =

Webshastighedstest (HostGator Baby)

HostGator Cloud WebPageTest.org-resultater

Webhastighedstest (HostGator Cloud)

HostGators Cloud-hosting er en af ​​de hurtigste og mest pålidelige webhostingtjenester, som vi har haft fornøjelsen af ​​at bruge (se vores anmeldelse her), så det siger meget, når vi siger, at den delte webhostings webstedshastighed næsten kan sammenlignes med deres sky-hosting!

I henhold til testresultaterne er den delte hostinges belastningshastighed kun lidt langsommere end vores Cloud-planes indlæserhastighed, og det er ret forbandet, i betragtning af at Cloud-planen leveres med SSD, hastighedsforøgere, dybest set alle klokker og fløjter verden har at tilbyde.

Tjek også TTFB mellem begge teststeder – forskellen er ubetydelig!

Vi er overbeviste om, at vi med lidt finjustering og kræfter vil kunne reducere lastehastigheden yderligere og presse så meget juice som muligt ud af vores HostGator Baby-plan!

3. 99,9% garanteret oppetid!

Nedetid kan være alvorligt skadeligt for et websted! Det vil medføre, at du mister potentielt salg, og værre – det vil medføre, at dit websted falder i Google-placeringer, hvilket betyder, at du mister alle disse frosne klik på førstesiden, hvilket igen får dig til at miste flere salg!

Så ja, nedetid er et rigtig stort nej i branchen, så vi er meget glade for, at HostGators plan kommer med en 99,9% oppetidsgaranti, hvis dette ikke lykkes, refunderes vi med en måneds kredit til at blive brugt på vores eksisterende plan.

Med HostGators omdømme for at have solid oppetid tror vi dog ikke, at vi nogensinde har brug for at bruge deres kreditter overhovedet. Når det er sagt alt dette, er der nogle betingelser for den garanti, som vi ikke virkelig er tilfredse med, men mere om det senere i ulemperne.

Oppetid siden april 2018

100%

* HGBabyHosted.com (Datecenter: US, Plan: Baby)

Oppetid siden januar 2017

99,99%

* HGCloudHosted.com (Datecenter: US, Plan: Hatchling Cloud)

4. Super brugervenligt brugergrænseflade

Jeg ved ikke hvorfor, men brugergrænsefladen til de fleste webhostingtjenester derude ser ud som om den var designet af nogen i 80’erne, der besluttede at gå ud på jobbet halvvejs.

Du bliver nødt til at klikke tusind gange for at se en måde at gøre noget ved, og problemet bliver værre, hvis du ikke er bekendt med layoutet (dette er grunden til, at vi foretrækker cPanel – alt er, hvor det skal være!)

Ikke HostGator.

HostGator brugergrænseflade

Med deres lyse farver er de de eneste med et UI, der faktisk er behageligt på øjnene, og ikke bare det – de har gjort det super nemt at navigere gennem klientens login-side!

Alt er intuitivt placeret med alle vigtige links og knapper placeret på steder, der naturligt fanger øjet, hvilket gør hele oplevelsen så brugervenlig som muligt.

Dette er især vigtigt for virksomhedsejere, hvorfor? For når du er for travlt med at finde ud af, hvilken knap der gør hvad og hvor du skal gå for at gøre noget, spilder du dyrebar tid på ikke at styre din virksomhed, hvilket betyder, at du ikke tjener penge!

Med HostGator kan du nemt navigere gennem klient-login og oprette dit websted på kort tid takket være deres UX-designere!

5. Kickass Site Builder & 1 Klik på Installations

Jeg tror, ​​vi alle kan være enige om, at bekvemmelighed og hastighed er nøglen for virksomhedsejere, når det kommer til byggepladser.

HostGators indbyggede webstedsbygger formår at gøre begge dele, så du hurtigt kan vælge en skabelon, tilpasse den til dit hjerte indhold og have den klar til at gå på bare et par timer.

De har virkelig professionelle temaer, og når du først har valgt et ud, du kan lide, kan du tilpasse det med widgets, funktioner, søgebjælker eller alt hvad du vil.

HostGator Site Builder skabeloner

Hele processen er hurtig og praktisk, og det tog os kun et par timer at oprette vores testsite (vi måtte vende tilbage til at blive lagerbehandlet WordPress til al hastighedstest).

Ulempen er, at webstedsbyggerne normalt ikke optimeres til hastighed, så der er en kompromis for nemheds skyld!

Du får også nydt at installere 1-klik, hvilket gør installationen af ​​dine foretrukne apps super hurtig og utroligt praktisk! Dette giver dig mulighed for at få dit websted op på den kortest mulige tid, så du bogstaveligt talt kan komme i gang og få disse salgstal op!

HostGator 1 Klik på Installer

Alt hvad du skal gøre er at klikke på den app, du ønsker, vælge det bibliotek, du vil have det installeret i, og tryk på installationsknappen – HostGator vil forudindstille alt det andet til dig!

HostGator 1 Klik på Installer apps

6. Meget lydhør kundeservice

Hvis du nogensinde har haft utilfredshed med at have gået noget galt med dit websted uden nogen tilgængelige til at hjælpe dig, vil du sætte pris på et virkelig responsivt, stærkt kundeserviceteam.

Vores oplevelse med HostGators kundesupport var generelt ret god. Via livechat behøvede vi ikke at vente længere end 3 minutter på dem til at svare, og da vores problemer var relativt små, formåede de at få vores side tilbage online på kun 15 minutter!

Men lige nu, Det er ikke muligt at indsende en billet fordi de tilsyneladende opgraderer billetsystemet, så vi bliver nødt til at være helt afhængige af deres live chat, eller vi bliver nødt til at ringe til.

Hvis du foretrækker ikke at tale med nogen, har de også et kæmpe arkiv med vidensbasisartikler, så du kan prøve at løse de problemer, du står over for selv!

Vi er temmelig tilfredse med deres kundeservice indtil videre, men vi har et par bekymringer for, hvor dygtige de er, når det gælder løsning af mere komplicerede problemer, som vi vil fremhæve i vores ulemper.

7. Ubegrænsede / ubegrundede ressourcer!

Du ved, hvordan os malaysere elsker alle ting gratis, ikke? Nogle af de funktioner, der sprængt os væk med delt HostGator, er de gratis og ikke-målte ting. Her er nogle af vores favoritter:

Få dette – du kommer til at være vært for så mange domæner og e-mail-adresser, som du vil med HostGator! Ikke mere bekymre dig om at skulle beslutte, hvilke domæner skal prioriteres eller at skulle betale ekstra for e-mail-adresser til nyt personale. Meget fremtidssikret!

Du får også glæde af uovervåget båndbredde og diskplads, men disse er begrænset til deres TOS ‘acceptabel brugspolitik. Så længe du ikke misbruger systemet (f.eks. At gemme sikkerhedskopier af dine sikkerhedskopier på deres system) eller deltage i peer to peer-fildelingsaktiviteter, skal du have det godt.

HostGator Ubegrænset opbevaring og båndbreddetid os service

8. Gratis dedikeret IP (kun forretningsplan)!!

Med forretningsplanen får du mulighed for at nyde GRATIS dedikeret IP, og hvorfor i all verden er dette vigtigt?

Når du kører et e-handelswebsted, vil du gerne hente dedikeret IP og SSL for at holde din kundes data sikre og sikre! Det hjælper med at skabe tillid mellem dine kunder og dit websted, og det er virkelig vigtigt, hvis du vil gentage forretninger fra dem!

De fleste mennesker bliver nødt til at betale for denne service (SiteGround opkræver RM123 om året bare for dedikeret IP!), Så at få den gratis fra HostGators forretningsplan er ENORM!

Der er faktisk masser af fordele, som dedikeret IP bringer til bordet, men vi vil dække det i en anden artikel i den nærmeste fremtid.

9. Op til 60% rabat for Bitcatcha malaysiske læsere

Hvis du stadig befinder dig på hegnet, kan dette muligvis bare hjælpe dig med at beslutte, om du vil være vært hos HostGator – vi har sikret en skør aftale med dem, eksklusivt kun for vores læsere!

Indtast “ved udtjekning”bitcatcha”Og du får glæde af en kæmpe 60% rabat nogen af ​​de delte og forhandler-hosting-pakkeplaner (kun indledende periode)!

Hvis du i stedet leder efter Cloud-hosting, skal du ikke bekymre dig – den samme kode giver dig 30% rabat på deres nye cloud-hostingplaner og 40% rabat på nogen af ​​deres VPS-, dedikerede eller WordPress-planer!

Bemærk

60% rabat gælder kun for den første faktura. Fornyelse opkræves til almindelig pris. . (Kuponkode: bitcatcha)

Hvad du muligvis ikke kan lide ved HostGator

1. Mangel på dedikerede hastighedsfunktioner

Selvom HostGator klarer sig ret godt på egen hånd, (at få en A + -rangering fra os er ikke let!) Kan vi ikke hjælpe med at undre os over, hvor meget bedre de kan være, hvis de havde gjort en indsats for at inkludere nogle hastighedsfunktioner, som NGINX-server opsætning eller 1-klik systemoptimeringer!

Lige nu er den eneste måde at optimere og prese al juice ud af serveren manuelt at finjustere og installere plugins, hvilket tager tid og ekspertisen – noget som de fleste forretningsejere måske ikke altid har til rådighed.

2. Shady Uptime-garanti

Så de har givet os en 99% oppetidsgaranti, og de er faktisk i overensstemmelse med deres oppetid, som uden tvivl er meget god.

MEN.

Hvad sker der faktisk, når deres oppetid falder under 99%? Vil vi få vores 1 måneders kredit som lovet?

Tip: ingen ved.

HostGator lyssky oppetidsgaranti

Du forstår, deres TOS siger, at selvom vi får en måneds kredit for vores pakker, hvis de oppetid falder til under 99,9%, godkendelsen af ​​kreditgivningen sker efter HostGator’s skøn.

Med andre ord, de kan vælge ikke at overholde garantien, hvis de har lyst til det.

Selv om vi forstår, at HostGator er nødt til at beskytte sig selv mod skrupelløse krav, er det alvorligt skyggefuldt at have en skønsbeføjelse til godkendelse af kredit og giver deres garanti fuldstændig skæv.

3. Ufaglært kundeservice

Okay, så de har tjent cookie-point for at være virkelig lydhøre, men vi har alvorlige tvivl om deres supportmedarbejders evne til at løse alvorlige problemer.

Når vi taler fra tidligere erfaringer, ser det ud til, at deres livehjælp er outsourcet til Indien (som de fleste af EIG’er) datterselskaber er) og for det meste er de temmelig ubrukelige til at løse reelle problemer.

Vi er ikke de eneste, der føler sig på samme måde. Se disse skærmbilleder nedenfor:

HostGator-brugeranmeldelser

Desuden er vi i skrivende stund ikke i stand til at indsende en billet, fordi de tilsyneladende opgraderer deres billetsystem. Vi ville ringe til dem, men vi var nødt til at hoppe gennem bøjler bare for at finde deres supporttelefonnummer.

Seriøst Hostgator, hvad laver I fyre??

4. Opsalg af ting under kassen

Dette er en anden lyssky praksis, vi ikke er så glade for.

Når du er på købsstedet, prøver HostGators intuitive brugergrænseflade at narre dig til at købe alle de sideprodukter, som du ikke virkelig har brug for.

Sørg for at kigge nøje igennem dine muligheder og fjerne markeringen i felterne til de ting, du ikke ønsker, ellers finder du dig selv at betale ekstra.

5. Kun 2 datacentre

Ja, du læser rigtigt – HostGator har kun 2 datacentre, og de er begge beliggende i USA. Hvis du er i et land, der er længere væk og tænker på at købe en HostGator-konto, kan du tjekke dette skærmbillede igen for at se, om responstiden er hurtig nok for dig.

USA (W)BRUG)LondonSingaporeSao Paulo
32 ms36 ms221 ms221 ms139 ms

BangaloreSydneyJapanCanadaTyskland
717 ms205 ms153 ms36 ms140 ms

Hvor er dine målgrupper?

Hvad der er værre er, at vi ikke får valgt hvilket datacenter vi kan bruge, HostGator beslutter det automatisk for os!

At have kun 2 datacentre er allerede ikke stort, men ikke tillade dine kunder at vælge, hvilket datacenter de vil være vært hos, det er bare ukølet.

Sikkert, HostGator har internationale datterselskaber i asiatiske lande som f.eks Hostgator.in og HostGator.sg, men de er berygtede for at have rigtig dårlig service, hvilket virkelig får os til ikke at være vært hos dem.

Hostgator til Malaysia

Selvom Hostgators datacentre virkelig er langt væk fra Malaysia, returnerede vores Singapore-knude stadig ret anstændige resultater på 221 ms, hvilket betyder, at vores webstedshastigheder mere eller mindre skal være de samme.

De er tydeligvis ikke den hurtigste webhostetjeneste, der er målrettet mod malaysiske kunder, men de er heller ikke dårlige. Hostgator har også visse frynsegoder og funktioner, som malaysiske brugere muligvis finder interessante (f.eks. Let at bruge UI), så det hele afhænger virkelig af dine præferencer.

Tjek vores liste over bedste webhosting til Malaysia for flere detaljer!

HostGators planer og funktioner

Delte planer

HostGators delte konti findes i 3 vidunderlige størrelser, der passer til alles behov.

Hatchling
Baby
Forretning

Domæner tilladt
1
Ubegrænset
Ubegrænset

båndbredde
fastprisadgang
fastprisadgang
fastprisadgang

Gratis SSL
Ja
Ja
Ja

Gratis dedikeret IP
Ingen
Ingen
Ja

Pris
RM11,40 * / mo
RM16,32 * / mo
RM24,52 * / mo

* Særlig introduktionspris for 36 måneders abonnementsperiode.

Hvis du kun søger at være vært for et websted uden dikkedarer, webhosting, fungerer fungeringsplanen helt fint, men personligt føler vi, at det er bedre at starte med Baby-planen. Det koster bare lidt over en dollar mere om måneden, og du vil være vært for så mange domæner, som du vil!

Hvis ting går godt, kan du selvfølgelig altid vælge at opgradere til forretningsplanen og nyde alle dens eksklusive tjenester, som gratis SSL, dedikeret IP- og VoIP-telefontjeneste.

Som vi har nævnt før, går disse små ekstra luksusforhold faktisk meget langt med at få dit e-handelswebsted til at være ekstra legitimt!

Cloud Hosting

Hvis Cloud-hosting er mere af din ting, skal du vælge mellem disse 3 muligheder:

Hatchling Cloud
Baby sky
Business Cloud

Domæner tilladt
1
Ubegrænset
Ubegrænset

Hukommelse
2 GB
4GB
6GB

CPU Core
2
4
6

Dedikeret IP
Ingen
Ingen
Ja

Pris
RM20,80 * / mo
RM26,94 * / mo
RM40,80 * / mo

* Særlig introduktionspris for 36 måneders abonnementsperiode.

Igen kan du gå med ruge sky, hvis du virkelig vil reducere omkostningerne, men du får så meget mere med Baby sky. Som med de delte hostingplaner, har du også muligheden for at opgradere til Business Cloud-planen, når du finder det passende.

WordPress Cloud

De har også WordPress Cloud-planer!

Forret
Standard
Forretning

Websted (er) tilladt
1
2
3

Besøg / mo
100k
200K
500k

Backups
1GB
2 GB
3GB

Beregn strøm
2x
2x
5x

Pris
RM24,40 * / mo
RM32,60 * / mo
RM40,80 * / mo

* Særlig introduktionspris for 36 måneders abonnementsperiode.

Nu er disse planer helt forskellige fra de delte og cloud-hostingplaner i den forstand, at de er optimeret til WordPress, og du får vært for maksimalt 3 websteder, selv med forretningsplanen.

Hvordan holder HostGator op imod konkurrencerne?

HostGator VS SiteGround – Hvilket er bedre for WordPress?

Vi kunne ikke hjælpe os med at sammenligne HostGator med vores nuværende foretrukne webhost, SiteGround, så lad os se på de funktioner, som hver virksomhed har at tilbyde.

HostGator
SiteGround

1-klik på WP-installationer
Ja
Ingen

Forudoptimerede indstillinger
Ingen
SiteGround Optimizer

Specielle hastighedsfunktioner
Ingen
SuperCacher

Git Support
Ingen
Ja

Uptime-garanti
Tvivlsom
Ja

Gratis SSL
Ja
Ja

Gratis daglige sikkerhedskopier
Ingen
Ja

Datacentre
2 (kun USA)
5 (På tværs af 3 regioner)

Når du placeres side om side som denne, er det temmelig indlysende, hvilken webhosting giver dig bedre værdi for pengene til omtrent den samme prisklasse.

HostGators 1-klik-installation til WordPress er fantastisk og hjælper virkelig med at spare så meget tid, men SiteGround har overhånden, når det kommer til funktioner.

Vi sparer så meget mere tid med SiteGrounds SG optimizer og Supercacher (ikke nødvendigt at manuelt justere og installere plugins) og deres gratis SSL og daglige sikkerhedskopier giver planen så meget værdi!

Lad os også snakke datacentre – HostGator’s 2 i USA versus SiteGround’s 5 fordelt på 3 regioner.

Selvom HostGators server-responstider faktisk er ret hurtige, er lande længere væk muligvis ikke i stand til fuldt ud at nyde deres annoncerede hastigheder på grund af afstanden.

Med SiteGround får du mulighed for at vælge et datacenter, der er tættest på din placering, hvilket bestemt hjælper med serverens responstid.

Når det er sagt, er der ingen perfekt webhost derude. Hver af dem har deres fordele og ulemper, endda vores elskede SiteGround (vi kan ikke lide, hvor dyre deres fornyelser er blevet – læs mere her).

Med HostGator er udvekslingen for deres mangel på funktioner deres brugervenlige brugergrænseflade og deres super lave indgangspriser. Du bliver hårdt presset på at finde et andet UI som dette på deres prissted!

Bemærk

For en mere dybtgående sammenligning mellem de to, skal du læse vores analyse her – SiteGround VS HostGator.

HostGators Site Builder VS Inmotion’s BoldGrid

Som vi har nævnt i vores anmeldelse af Inmotion Hosting, er deres indbyggede BoldGrid webstedsbygger temmelig forbandet.

HostGator Site Builder

Redigering af en side i HostGators Site Builder

Mens HostGators helt egen proprietære webstedsbygger faktisk er meget god og let at bruge, har den intet imod BoldGrid.

Hvis du bare leder efter noget, der er praktisk og får dit websted til at se godt ud uden at justere, så gør HostGators webstedsbygger jobbet helt fint, men hvis du vil have mere komplekse kontroller og brugerdefinerede indstillinger, vil HostGator ikke klippe det.

BoldGrid er lidt mere kompliceret at bruge, men tilbyder så meget mere med hensyn til tilpasning.

De har flere værktøjer, så du kan udføre mere komplekse manøvrer, og bedst af alt, det websted, du designer med BoldGrid som dit for at beholde som dit eget, så webstedsmigrering burde ikke være et problem, hvis du beslutter at skifte værter!

Du skal dog huske, at BoldGrid er en Premium webbygger, der leveres gratis med Inmotion Hosting, mens HostGators webstedsbygger netop er det – en gratis webstedsbygger.

Hvad det er, HostGators gratis webstedsbygger gør sit job helt fint.

Bedømmelse: Skal jeg være vært hos HostGator?

Vi må sige, at selv om vi har det godt med HostGator, gør det virkelig ikke, at vi føler os godt. De ser ud til at være taget højde for en vært og glemme publikum, en demografisk, der ikke rigtig bryder sig om optimeringer og justeringer.

Hvis du falder ind under denne kategori, er HostGator faktisk den perfekte vært for dig! Du behøver ikke at bekymre dig om noget som helst. De er virkelig nemme at bruge og intuitive – bare installer, tilpas, og du er god til at gå!

Men hvis du er den slags, der kan lide at finpudse, optimere og gøre, hvad det kræver for at få mest muligt speedjuice ud af din webhosting, kan du muligvis ikke lide HostGator så meget. Vi føler, at de prøver at fjerne så meget kontrol som muligt fra os bare for at de kan sikre, at deres systemer kører uden hikke – som nævnt ovenfor, er det dejligt for den ikke-webhostede kyndige skare, men hvis du ved, hvad du er gør det føles temmelig restriktivt.

Hvad de mangler i funktioner, de kompenserer for i brugervenlighed. Deres UI er bare så intuitiv og let at bruge, jeg er overbevist om, at min bedstemor kunne oprette et simpelt sted med HostGator.

Hurtigt, har vi ingen klager over HostGators server-responstider. De er relativt hurtige, som det fremgår af testresultaterne fra vores unikke serverhastighedschecker.

Vi kan dog ikke lide, at de kun har 2 datacentre (begge med base i USA), og at de ikke tillader os at vælge, hvilken vi ønsker at være vært hos.

Deres behov for at ansætte bedre kvalificerede mennesker i deres supportafdeling (eller måske ikke underentreprenere det til Indien), men kredit givet hvor kredit skyldes, de er meget lydhøre.

Bortset fra det, synes jeg, vi er temmelig okay med HostGator.

Nøglefunktioner

 • ✓ Umeteret diskplads
 • ✓ Umeteret båndbredde
 • ✓ Gratis SSL
 • ✓ SSH Access, CGI
 • ✓ PHP5, RoR, Python, Cron
 • ✓ 99,9% oppetidsgaranti
 • ✓ 45-dages pengene tilbage

Anbefales til

 • • e-handel
 • • WordPress
 • • Forum
 • • Joomla, Drupal
 • • Forretningswebsted
 • • Hjemmeside med alle størrelser

>

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map