Izgradite internetsku prisutnost od nule: jednostavan, bez gluposti vodič za vas

Do sada vjerojatno znate da vam je potrebna internetska prisutnost.


Potreban vam je internetski prostor koji će vam pomoći da izgradite posao, prodajete proizvode ili steknete svoje ime tamo.

Škakljivi dio je smisliti kako to učiniti i izračunati koliko će to koštati.

Najveći je problem ovdje krenuti u pogrešnom smjeru. Odabirom pogrešne platforme u početku vas mogu koštati mjeseci povratnog snimanja (da ne spominjemo novčane troškove postavljanja).

Bilješka

U ovom desetominutnom vodiču pogledat ću četiri različite metode postavljanja prisutnosti na mreži. Za svaki ću rastaviti trošak ulaganja i objasniti tko ga treba upotrijebiti, kao i prednosti i nedostatke.

I sam sam napravio ovu grešku Postavljam web stranice na dvije, tri različite platforme prije nego što shvatim da bih mogao potrošiti manje novca i smanjiti gnjavažu da sam tek obavio istraživanje i prvo odabrao pravi put.

Ni ja nisam jedini. Kada sam 27 stručnjaka pitao njihove najveće pogreške u bloganju, velika šačica je rekla da žale što su izabrali pogrešnu platformu i da nisu prvi put nacrtali pravi plan.

Ovo je vodič koji bih volio imati kada sam krenuo. Vodič bez gluposti koji vam pomaže shvatiti koja je najbolja platforma za vas.

To je ovdje ključ. Ne postoji savršen način za uspostavu mrežne prisutnosti, samo onaj pravi za vaše ciljeve i ambicije.

Kako stvoriti web stranicu

Evo kratkog pogleda, evo četiri koje gledamo:

 1. Platforma na društvenim mrežama, jer svima nije potrebna web stranica.
 2. WordPress.orgA srednjo-napredna platforma za izgradnju web stranica s potpunom kontrolom.
 3. Jednostavan, početni graditelj web stranica za portfelje i blogove.
 4. ShopifySimple builder web stranica posebno za internetske trgovine.

Drugo, smislit ćemo kako povećati vašu internetsku prisutnost. Nažalost, web stranica ili stranica na društvenim mrežama sama po sebi neće magično privući posjetitelje. Upoznat ćemo vas sa nekoliko načina na koje možete aktivno dovesti ljude na to i povećati svoju internetsku prisutnost.

Koja je platforma pogodna za vašu internetsku prisutnost?

1. Stranica na društvenim medijima

Pros – Besplatno je, jednostavno i malo održavanje.
Protiv – Manje kontrole nad promjenama dizajna i algoritama.
Trošak postavljanja – Potpuno besplatno.
Saznajte više – Facebook / Instagram

Instagram

Nekim tvrtkama i pojedincima ne treba web stranica. To je gnjavaža i trošak koji mogu biti kontraproduktivni.

Ponekad, a Facebook stranica ili Instagram račun je najbolji način za stvaranje publike, povezivanje s ljudima i njihovo ažuriranje. Ovo su platforme s kojima su vaši kupci već upoznati i čeka vas 1,6 milijardi aktivnih korisnika!

Kafić ili restoran, na primjer, ne bi mogao raditi samo sa Facebook ili Instagram profilom. Mogli su prenositi nove slike, ažurirati izbornik, komunicirati s kupcima, promovirati događaje i istaknuti posebne ponude, sve s jednog mjesta.

Facebook stranica Sola Cafe

FB stranica restorana: Kavana Sola

Oni čak mogu upotrijebiti a Facebook dodatak za rezervacije. Web stranica u ovom slučaju može samo komplicirati stvari i podijeliti publiku. Umjesto toga, usredotočite se na izgradnju jednog moćnog kanala.

Što se tiče video sadržaja i bloganja, Facebook se i za to brine. Sad su hit native na Facebooku 8 milijardi pregleda dnevno, i njihovi Članci Instant omogućava vam objavljivanje blogova bez web stranice.

Uz to, Facebook ima odličnu platformu za oglašavanje, tako da možete ciljati na publiku i privući ih ravno na svoju stranicu (više o tome na Facebook oglasima kasnije).

Nedostatak da imate samo stranicu na društvenim mrežama je taj što ste vi na volji njihovih odluka. Ako Facebook promijeni svoj algoritam kako bi ograničio vaš domet (što rade redovito), možda ćete morati platiti za povezivanje sa svojim sljedbenicima.

Također ste ograničeni u pogledu dizajna. Možete prenijeti slike i zaglavlja, ali ograničenja izgleda Facebooka ili Instagrama nekima mogu biti frustrirajuća.

Ono što je najvažnije, ako želite nešto prodati, Facebook nije idealan. Iako su dodaci dostupni, Facebook redovito mijenja dopune koje dopušta. Vaša trgovina može se ukloniti bez prethodne najave.

2. Stranica WordPress

Pros – Kompletna kontrola i neograničeni potencijal.
Protiv – Troškovi održavanja, potrebna tehnička vještina.
Trošak postavljanja – Započinje od 5 do 20 USD mjesečno za hosting i domenu.
Saznajte više – WordPress hosting

Elegantne teme - WP Premium teme

Premium WordPress tema: elegantne teme

WordPress je najbolji izbor ako želite da vlastita web stranica bude uz potpunu kontrolu i fleksibilnost. WordPress daje 25% svih web lokacija vani, tako da je platforma pouzdana i cijenjena.

S WordPressom možete učiniti gotovo sve. Izgradite internetsku trgovinu, izradite web mjesto za portfelj, objavite blogove i sadržaje, izradite podružnicu. Možete ugostiti oglase, prikupiti adrese e-pošte, zaraditi novac i pokrenuti internetski posao, i to sve s jednog mjesta.

I to je skalabilno. Pokreće neke od najvećih web stranica na webu, uključujući The New Yorker, Techcrunch, Variety, Mashable i Time Inc, ali djeluje jednako dobro za osobni blog.

Nadzorna ploča WordPressa

Web stranice WordPressa su prilagodljive tako da možete personalizirati svoju internetsku prisutnost bilo kojim dizajnom ili stilom koji želite. WordPress dolazi s a domaćin besplatnih predložaka (ili ‘tema’). Svaki se može prilagoditi vašim željama ili profesionalni web dizajner može za vas stvoriti nešto potpuno jedinstveno. (Ili ako vam se sviđa plaćeno članstvo omogućit će vam pristup prekrasnim premium temama.)

Sve to, međutim, kontrolira i fleksibilno dolazi na cijenu. Iako je WordPress sam po sebi besplatan, arhitektura koja dolazi uz njega nije. Trebat će vam web domaćin (ovo je u stvari dio internetske nekretnine na kojoj vaša web lokacija sjedi) i naziv domene, www.my-website.com.

Odabir dobrog web domaćina jednako je važan kao i sama web stranica. Doprinosi brzini opterećenja, sigurnosti i performansama. Naša tablica za usporedbu domaćina ovdje je dobro mjesto za početak – Dobro (& po povoljnim cijenama) web hosting.

Stvaranje i održavanje WordPress stranice također zahtijeva element tehničke vještine. WordPress tvrdi da možete postaviti i instalirati u roku od 5 minuta, ali postavljanje i pokretanje vaše web stranice traje nešto duže od toga.

Postoji krivulja učenja i ona će vam oduzeti mnogo vremena, posebno ako želite ugađati dizajn, redovito ga ažurirati i poboljšati performanse.

Ako vam se sviđa zvuk vlastite web stranice, ali ne želite toliko gnjavaže, postoji još jedna opcija, Wix.

3. Wix

Pros – Jednostavan, povuci i ispusti dizajn, jednostavno podešavanje.
Protiv – Ograničeno u odnosu na WordPress.
Trošak postavljanja – Besplatno, ali vrijedi nadograditi na premium planove za osobnu domenu (počevši od 4,50 USD).
Saznajte više – Pročitajte pregled Wix-a

Stvorite prekrasnu stranicu s Wix-om

Wix je sličan WordPressu, ali bez svađe. Pod uvjetom da je ograničeniji, ali nije svima potreban kompliciran popis značajki.

Ljepota Wixa je njegova jednostavnost. Oni se brinu za hosting, spremanje, performanse i sve tehničke stvari iza kulisa. Možete se samo prijaviti i dodati sadržaj.

Svi predlošci su povuci i ispusti, tako da možete postaviti svoje web mjesto bez ikakvog kodiranja. Besplatne predloške su uglavnom više stila od WordPressa, što će se svidjeti freelancerima i kreativnim profesionalcima.

Soup-studios.com

Wix web mjesto: Soup-studios.com

Predlošci Wix-a pružaju se jednostavnim web lokacijama i blogovima, a tu i uspijeva. Wix nudi mehanizme za postavljanje internetske trgovine, ali WordPress ili Shopify (dolazi sljedeći) nude bolju platformu za e-trgovinu.

Sve u svemu, Wix je sjajna opcija za jednostavne portfelje i web stranice kojima upravljaju oni koji ne žele previše gnjavaže.

Loša strana je to što ćete imati manju kontrolu nad stražnjim dijelom web lokacije i ukupnom izvedbom. Možda će vam biti i zamršenije integrirati napredne značajke poput kolica za kupovinu i obrazaca za prijavu putem e-pošte.

4. Shopify

Pros – Jednostavno, brzo postavljanje internetske trgovine.
Protiv – Pro značajke su skupe.
Troškovi postavljanja – Paket “Basic” kreće od 29 USD mjesečno.
Saznajte više – Pročitajte recenziju Shopify

Izradite internetsku trgovinu sa Shopify

Shopify, kao što ime i govori, izrađen je posebno za internetske trgovine.

Dizajn i izgled je jednostavan i jasan. Opet, nije potrebno kodiranje, tako da se možete odmah podići i pokrenuti. Zapravo, Ben ga je tempirao od početka do kraja i trebalo mu je samo 19 minuta da stvori Shopify dućan.

Prava ljepota Shopifyja su integrirane značajke e-trgovine. Automatski obrađuje plaćanje, stope isporuke, poreze i praćenje narudžbi. Uz dodatnu naknadu, možete koristiti i njihovu ugrađenu marketinšku uslugu i softver integrirati u trgovinu u stvarnom svijetu kako biste pojednostavili svoje račune..

Trgovina Shopify - Sarah Abraham

Trgovina Shopify: Sarahandabraham.com

Alternativa Shopify je korištenje WordPress-a s dodatkom koji se zove WooCommerce. Općenito, WordPress & WooCommerce djeluje jeftinije u smislu transakcija i fiksnih troškova. No, plaćate jednostavnost i jednostavnost upotrebe.

Loša strana je što imate manju kontrolu nad osnovnom arhitekturom web mjesta. Ovdje su WordPress i Woocommerce fleksibilniji, ali s tim dolazi i dodatni rad i održavanje.

BONUS: 7 načina da se vidi

Odabir prave platforme i njeno postavljanje samo je prvi korak. Sljedeća faza je gledanje. Nažalost, ovdje nema prečaca, a promet neće stići automatski. Evo sedam trikova pomoću kojih možete pokrenuti ljude na svojoj web stranici ili na društvenim računima:

1. Facebook oglasi

Trošak – Na Facebook oglase trošim otprilike 100 dolara tjedno, ali sigurno možete započeti s manje. Drugi će potrošiti tisuće nakon što garantiraju povrat ulaganja.

Oglasi na Facebooku jedan su od najboljih načina da se dodijelite super ciljanoj publici. Imate potpunu kontrolu nad demografijom, lokacijom i interesima svoje publike tako da promovirate samo zainteresirane ljude.

Koristite oglase da biste ljudima priopćili vaše web mjesto i kako ćete riješiti njihove probleme. Oglasi na Facebooku su također pristupačni. Savjetujem da ih prvo isprobate na maloj razini, a zatim postupno povećavate potrošnju.

Za više informacija pogledajte moj vodič za povećanje klikovnih postotaka na Facebook oglasima.

2. Optimizacija za tražilice (SEO)

Trošak – Ovdje nema financijskih troškova (osim ako ne zaposlite stručnjaka), samo vrijeme uključeno u istraživanje i primjenu tehnika.

SEO se odnosi na rangiranje vaše web lokacije u Google pretraživanjima. Ogromna je tema koja zaslužuje svladati čitavu knjigu znanja (iako, ovaj izvor ljudi iz Moz-a je sjajno mjesto za početak).

Vaš prvi prvi korak ovdje je odlučivanje u koje će se ključne riječi svrstati. Drugim riječima, što bi ljudi trebali upisati u Google kako bi vas pronašli? (Imamo zgodan blog koji će vam pomoći da pronađete najbolje ključne riječi za svoju tvrtku).

Zatim napravite jednostavnu optimizaciju “na stranici”. Postavite te ključne riječi “na stranicu” u svojim naslovima, naslovima, opisima slika i oznakama itd. Ovo su samo jednostavni temelji i izgradnja temelja za budućnost..

Tvrtke iz stvarnog svijeta, poput kafića i restorana, također će htjeti zatražiti lokaciju svoje karte na Googleu i navesti se na mrežnim direktorijima. Više o „lokalnom SEO-u“ potražite ovdje.

3. Počnite stvarati sadržaj

Trošak – Pisanje blogova je apsolutno besplatno. Međutim, ako radije zaposlite freelancera, to će koštati između 0,10 – 0,20 USD po riječi na web stranicama poput ProBlogger i oDesk.

Blogovi, videozapisi i slike najbolji su način za započinjanje komunikacije sa svojom publikom i stvaranje neke buke. Sadržaj vam pomaže da dosegnete potencijalne kupce i uspostavite svoju marku.

Započnite Blogging

Razmislite o svojim trenutnim vijestima o društvenim medijima. Puna je sadržaja namijenjenih povezivanju s vama i stvaranju publike. Potrebno je vrijeme za pisanje bloga ili stvaranje videa, ali vrijedi uložiti trud.

Bez obzira u kojoj se industriji nalazite, sadržaj vam pomaže da dodate vrijednost posjetiteljima. Pokazuje vašu stručnost, pomaže u izgradnji identiteta i privlači više prometa. Pokušajte pročitati naš vodič za stvaranje strategije sadržaja koja pokreće težak promet.

4. Započnite postavljanje gosta

Trošak – Opet, ovo je besplatno osim ako ne želite zaposliti profesionalnog pisca.

Izrada sadržaja je dobar početak, ali kako navesti ljude da ga vide? Jedan je način izrada sadržaja za postojeće blogove i web stranice. Prilika je da svoje ime dobijete pred novom publikom i povežete se s onima u industriji.

Pokušajte napisati blog gosta i baci ga na drugi blog u svojoj niši. Ako je prihvate, vratit ćete vezu na vaše web mjesto i nadamo se da će vaš sadržaj nadahnuti novu publiku da vas prati. (Veze na web stranicu također su ključne za optimizaciju tražilice).

5. Influencer marketing

Trošak – Može biti besplatno ako se obratite pravim ljudima i ponudite recipročnu promociju. Pristupanje najpopularnijim influencerima može promovirati vaš proizvod od 50 do 15 000 dolara +.

Utjecaji su oni s velikim praćenjima i vjerodostojnošću u vašoj industriji. Influencer marketing postaje sve moćniji na mreži, a neki računi na društvenim mrežama prikupljaju milijune sljedbenika. Uključivanjem u njihovu postojeću publiku možete skrenuti pozornost na vas i vaše poslovanje.

asfasf

To, naravno, nije lako, a u nekim slučajevima to košta naknadu ako želite da utjecaj predstavi vaš proizvod. Međutim, ako odaberete pravi blog ili pojedinca, on može dovesti mnogo ciljanog prometa na vas.

Započnite s identificiranjem ključnih utjecaja u vašoj industriji. Započnite razgovor s njima putem Twittera ili im pošaljite pristojan email. Pokušajte izgraditi međusobni odnos prije nego što nešto zatražite.

6. Pošaljite priopćenje za javnost

Trošak – PR distribucija započinje od oko 100 USD.

Priopćenje za javnost dokument je koji svijetu govori o vama. Možete angažirati agenciju za izradu i distribuciju lijepog priopćenja za javnost za vaše tvrtke i to ne bi trebalo puno koštati. Evo priopćenja za javnost koje smo učinili kada smo nadogradili provjeru brzine poslužitelja i imali smo sreću što je vijesti pokupio Yahoo.

Priopćenje za bitcatcha

Pro-savjet: započnite tako da istaknete nešto što je vrijedno vašeg poslovanja. Pokušajte razmišljati poput novinara ili blogera i shvatite što bi ih nagnalo da pišu o vama. Postoji li nešto jedinstveno u vašem proizvodu ili poslovnom modelu? Pokrećete li nešto inovativno ili revolucionarno? Uključite neke priče o sebi i dajte blogeru ‘priču’ da se razvija. Zatim pronađite agenciju koja će ga distribuirati.

7. Ne zaboravite marketing u stvarnom svijetu!

Trošak – Usmena riječ ne košta ništa, ali ako proizvodite promotivne materijale trošak će se razlikovati ovisno o tome koliko zaradite.

U internetskom svijetu lako je zaboraviti koliko moćan tradicionalni marketing može biti. Svakako na svoju posjetnicu i promotivne materijale uključite veze do vaše internetske prisutnosti. Za širenje riječi čak je vrijedno tražiti reklame u trgovinskim časopisima i nišnim publikacijama.

Zaključci

Kada je u pitanju internetska prisutnost, ne postoji rješenje veličine jedno za sve.

Složena web stranica nije nužno najbolji odgovor za vas, pogotovo ako tek započinjete. Postoje prečaci i jednostavnije opcije kao što su jednostavan račun na društvenim mrežama ili jednostavna stranica portfelja.

Ne ulažite u škakljive web stranice ako cijenite jednostavnost. Ali jednako tako, nemojte se suzdržavati ako gradite istinski digitalni posao.

Prvo odlučite što želite od vaše online prisutnosti. Drugo, platformu prilagodite svojim potrebama. Treće, koristite aktivnu promociju za nadogradnju na internetsku prisutnost. Za ponovni pregled, evo linka za sve četiri platforme.

Platforma prozodija kontra Više
Stranica društvenih medija

Besplatno, jednostavno & slabo održavanje

Manje kontrole nad dizajnom & algo promjene

$ 0

mjesečno

WordPress.org

Kompletna kontrola & neograničen potencijal

Troškovi održavanja, potrebna tehnička vještina

$; 3,95 *

mjesečno

Wix

Jednostavno, povucite & dizajn pada, lako postavljanje

Ograničeno u odnosu na WordPress

$ 3.00 *

mjesečno

Shopify

Jednostavno, brzo postavljanje internetske trgovine

Pro značajke su skupe

$ 29 *

mjesečno

Jeste li zaobišli krugove pokušavajući doći do vaše internetske prisutnosti? Jeste li postavili web mjesto prije nego što ste u potpunosti shvatili što vam treba? Javite mi vaše misli, komentare i mišljenja!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map