17 Facebook-annoncetricks, der faktisk øger salget!

Bruger du Facebook-annoncer?


De er en fantastisk måde for ejere af online-butikker at få deres produkter foran et større publikum. Det vigtigste er, at de får dine produkter foran det rigtige publikum.

For e-handelsejere giver Facebook dig en nem måde at målrette mod en meget specifik kunde og køre dem tilbage til dit websted.

Ved hjælp af visse tricks og tip kan du skubbe endnu mere værdi ud af dem. Du kan få flere klik, mere målrettede kunder og mere salg.

1. Brug en flerproduktkarusell

Facebook giver dig nu mulighed for at vælge en flerprodukt karusellannonce. Der er mange årsager til, at denne bestemte annoncetype øger klikfrekvensen og reducerer dine omkostninger.

karruselannoncer

Først og fremmest er det spændende og interaktivt. Kunder ønsker at rulle igennem og se flere produkter. Vores naturlige intrige fører os til at klikke og lege med den. Det tiltrækker flere mennesker til dit brand og engagerer dem.

For det andet viser du en gruppe produkter, der fungerer sammen. Brug denne mulighed til at fortælle en historie eller forklare, hvordan flere produkter interagerer.

For det tredje skal det bruges til at vise et bredere udvalg af produkter. Lad os sige, at du sælger snowboardudstyr. Kunder vil måske ikke med det samme købe et snowboard, men du kan bruge karrusellen til at vise dem billigere produkter som støvler eller voks. Det giver dem en meget større grund til at klikke.

2. Brug en videoannonce

Facebooks algoritme prioriterer aktivt videoindhold. Ved at bruge en video er det meget mere sandsynligt, at din annonce finder vej til folks feed. Ikke kun det, men det er mere engagerende som et format. Statistikker viser, at mere end halvdelen af ​​de daglige Facebook-brugere ser videoer på platformen hver eneste dag.

Dine kunder er meget mere tilbøjelige til at stoppe og se en video, da den øjeblikkeligt begynder at spille, når de ruller over den.

Du kan også bruge det til at vise dine produkter i handling. For eksempel gør Asos dette for at vise deres sortiment af tøj. Hvis du ejer en modebutik, kan du selv gøre en lignende ting. Når du opretter din annonce, skal du vælge videoformat.

Asos

(Selvom man vurderer efter et nyt ‘vrede ansigt’ -ikon, er det ikke alle, der elsker det nye Asos-sortiment!)

3. Brug Facebook ’tilbud’

Alle elsker et salg, og dine kunder er meget mere tilbøjelige til at klikke, når du tilbyder en rabat.

Hvis du har fået et salg på dine produkter, kan du oprette en annonce specifikt til salg eller tilbud. Hvorfor ikke oprette et introduktionstilbud til at lokke folk ind? Se, hvordan Macy’s tilbyder 25% rabat på alle produkter over $ 100.

Macys tilbud

Det bedste ved denne annonce er, at dine potentielle kunder ikke engang behøver at forlade Facebook for at indløse den. Der er mindre friktion, og det lukker kløften mellem et salg. Klik på annoncen giver dem en unik kode, som de kan bruge på dit websted. Denne særlige metode bruger også ‘social proof’ ved at vise andre, at ’14, 991 ‘mennesker allerede har hævdet det. Alt i alt er dette en strålende måde at lokke nye og eksisterende kunder til dit websted.

4. ‘Boost’ et eksisterende populært indlæg

Nogle gange er vi på pas med at lancere en annonce, fordi vi bare aldrig ved, hvor godt den vil reagere. Vil nogen klikke igennem? Vil det være spild af penge? Derfor er det en god idé at booste et eksisterende indlæg. Du kan vælge et indlæg, der allerede har genereret masser af aktier, klikk og interaktioner. Med andre ord, du ved, at det fungerer. Nu skal du bare øge det for at nå tusinder af nye mennesker.

Du kan vælge at promovere den til folk, der allerede kan lide din side, eller nå ud til nye mennesker. (Jeg viser dig nogle flere målrettede tricks længere nede). Det fine med et boostet indlæg er, at du allerede ved, at det giver resultater. Boost det, og du er næsten garanteret mere salg og opmærksomhed.

Fremme indlæg

5. Stop med at sælge!

Ikke hver annonce behøver at være fokuseret på salg. Faktisk viser undersøgelser, at vi har en tendens til at afstemme åbenlyse reklamer. Vi er så vant til at se annoncer online, at vi automatisk ignorerer dem. Søg i stedet efter andre måder at få værdi fra din annonce.

Én mulighed er at promovere en begivenhed. Som e-handelsejer er begivenheder en fantastisk måde at skabe opmærksomhed på. Måske kunne du være vært for en produktlanceringsbegivenhed i dit område. Hvis du ejer en modebutik, kan du være vært for en catwalk-begivenhed eller sponsorere en tøjbegivenhed. Hvis du driver en smykkebutik, kan du være vært for et værksted i dit lokale område. Brug derefter en Facebook-begivenhed til at skabe opmærksomhed på det.

Begivenhed

Se på, hvordan Jasper’s Market bruger en begivenhed til at vise deres produkter. De sælger ikke aktivt noget, men det bidrager alt til eventuelt salg.

6. Styrke din brandidentitet i stedet

Dette er en anden god måde at reklamere på uden faktisk at sælge noget. Tag f.eks. North Face. De er en udendørs og eventyrbutik. Alligevel fokuserer deres annoncer på at styrke deres brandidentitet snarere end direkte salg.

North Face

De forstår, at Facebook-annoncer fungerer bedst, når de er visuelle, inspirerende og virale. På lang sigt vil de opbygge deres kundegrundlag og styrke deres brand loyalitet med denne form for reklame.

7. Opret en brugerdefineret opfordring til handling

Hvis du spørger mig, er dette en af ​​Facebooks bedste nye funktioner. I stedet for at bruge det enkle boksformat, giver Facebook dig nu mulighed for at oprette en personlig opfordring til handling. Det er stadig enormt underbrugt af mærker og e-handel-sælgere. Alligevel vil det øge din klikfrekvens drastisk.

Opret en brugerdefineret opfordring til handling

Når du opsætter din annonce, skal du gå til afsnittet ‘tekst og links’. Det giver dig mulighed for at vælge fra et par dropdown-indstillinger, som ‘shop nu’, ‘lære mere’, ’tilmeld’ osv. Du kan også indtaste din egen brugerdefinerede opfordring til handling. Dette vil aktivt få dine kunder til at klikke og øge dit potentielle salg.

brugerdefineret opfordring til handling

Rettet mod

Facebook har den unikke mulighed for at tilbyde nicheannoncering. Det registrerer de demografiske og placeringsdata for de fleste af dets brugere. Det indsamler også deres interesser, hobbyer og job. Alle er super nyttige for e-handelsejere. Der er dog nogle endnu mere kraftfulde måder at målrette mod dine annoncer på. Her er et par enkle ideer.

8. Målret mod dine besøgende på websitet

Mange butikkejere bruger instinktivt Facebook-annoncer for at nå ud til nye kunder. Men det er faktisk meget mere effektivt at målrette mod mennesker, der allerede har besøgt dit websted. De er allerede bekendt med dit brand. De har allerede gennemsøgt dine produkter. Der er allerede en forbindelse der, så de er mere tilbøjelige til at købe fra dig. Du skal bare minde dem! Ved hjælp af Facebook-annoncer kan du minde dem om dit websted og styrke dit brandidentitet i deres sind.

Først og fremmest skal du bruge et lille stykke kode kaldet en ‘Facebook-pixel’. Du placerer det på dit websted, så Facebook kan samle oplysninger om, hvem der besøger dit websted. Når du nu konfigurerer din annonce, skal du klikke på indstillingen ‘Tilpasset målgruppe’.

Taregt webstedstrafik

Du ser nu denne indstilling. Nu vil Facebook målrette mod brugere, der allerede har været på dit websted. Det er meget mere sandsynligt, at du får klik og salg ved hjælp af denne teknik.

9. Målret mod dine e-mail-abonnenter

Igen bruger denne den samme metode ovenfor. Kun denne gang er din målgruppe endnu tættere forbundet med dig. De er tilmeldt din e-mail-liste, hvilket betyder, at de allerede er meget interesseret i dine produkter. Et par omhyggelige Facebook-annoncer øger dit brandmærke endnu mere og overbeviser dem om at købe.

Mål e-mail-liste

10. Målret mennesker i færd med at købe noget

Facebook har for nylig lanceret en ny sektion af deres målretningsalgoritme. Det kaldes ‘adfærd’, der er cirklet nedenfor.

Mål købsadfærd

Ved at gå til ‘købsadfærd’ i rullemenuen kan du vælge at målrette mod mennesker, der er i færd med at købe et bestemt produkt. Lad os sige, at du har gennemsøgt websteder på udkig efter en ny spilkonsol. Ved hjælp af cookies i din browser ved Facebook, hvornår du har ledt efter en ny konsol, så det begynder at vise annoncer til dig skræddersyet til spil. Du har sandsynligvis oplevet dette selv.

Som e-handelssælger kan du vende tabellerne. Nu kan du målrette mod mennesker, der er i færd med at købe en konsol. Perfekt, hvis du sælger spil eller tilbehør. Du kan gøre dette til næsten alt: smykker, mode, solbriller osv.

11. Målret mod personer baseret på deres indkomst (eller online-brugere over gennemsnittet)

Hvis du lagerfører dyre produkter, spildes din reklame generelt på en brudt studerende! Lad os sige, at du sælger luksusbadesæber til $ 100 pr. Sæbebar eller premium solbriller til $ 500 pr. Par. Du har helt klart et specifikt, avanceret marked i tankerne. Jeg har aldrig set en brud studerende falde 100 $ på en sæbe bar, så du kaster bare reklamepenge i luften, hvis du markedsfører dit produkt til dette brede publikum.

Målindkomst

Ved at målrette mod mennesker med kun en høj nettoværdi eller høj gennemsnitlig indkomst er det mere sandsynligt, at du rammer din målgruppe.

Facebook kategoriserer også dem, der bruger mere end gennemsnittet online. Disse Facebook-brugere er naturligvis glade for at få deres kreditkort ud, og de elsker lidt online shopping! Dette er de perfekte brugere at målrette mod, især når de indsnævres med interesser og demografi.

12. Mål forældre efter deres børns alder (eller mål mod forventningsfulde mødre!)

Denne er fantastisk til enhver, der sælger babyprodukter, børnetøj eller produkter til forældre. Men selvfølgelig er der et enormt aldersmangel for forældre med børn. Målretning af ‘forældre’ kan betyde dem med en teenager. Temmelig meningsløst, hvis du sælger baby tilbehør. Så Facebook opdeler det i alderen for forældrenes børn.

Mål forældre

Der er også en stor kategori lige under dette for ‘forventningsfulde mødre’. Dette er et kæmpe marked, hvis du sælger babytøj, og Facebook lader dig promovere direkte til alle gravide mødre rundt om i verden!

13. Målret nogen i et langvarigt forhold

Par, der befinder sig halvt i verden væk fra hinanden, elsker at sende gaver. Du kan hjælpe dem ved at målrette dem direkte. Facebook bruger sine forskellige analyser til at identificere par, der er i langdistanseforhold.

Mål relatinships

Som du kan se på billedet, kan du også målrette mod mennesker, hvis de har et jubilæum, der kommer op. Disse mennesker er altid på udkig efter en gave i den nærmeste fremtid. Du kan også målrette mod venner til dem med et nyt job eller venner af et for nylig forlovet par. Dette er mennesker, der sandsynligvis vil være på udkig efter at købe noget.

Billedoptimering

Facebook prioriterer billeder og videoer over andre former for indhold, så du er nødt til at få dem helt rigtige. Du er nødt til at stoppe folk i deres spor med et iøjnefaldende foto. Her er et par tricks, der hjælper.

14. Brug en hvid baggrund

Annoncereksperter har udført tusinder af test og konkluderet, at hvid baggrund skaber flere klikfiler. Hvorfor? Fordi det generelt trækker øjet. Webdesignere bruger regelmæssigt hvidt rum for at få hovedobjektet til at skille sig ud mere.

hvidt rum

I dette billede kan du se, hvordan den orange springer ud af skærmen. Det styrkes af den hvide skærm bagved. Kundens øje trækkes automatisk mod det, og det er meget mere sandsynligt, at de klikker på linket. Prøv det selv med dine egne annoncer.

15. Brug tråden

Tredjestyrken er et designprincip, der hjælper med at skabe en følelse af balance i et billede. Det er let at implementere dette princip; del dit billede i 9 lige store størrelser ved at tegne to linjer vandret og to lodret. At placere hovedemnet for din annonce i tværsnittene af de tegne linjer giver en afbalanceret følelse. Her er en annonce, der implementerede denne regel:

Trådens regel

Disse fyre får det helt lige her. De lyse farver springer ud, mens der er en følelse af ensartethed og balance – alt sammen takket være den praktiske, dandy ”tredjes regel”. Bemærk, hvor bevidst andelen af ​​genstandene er; to tredjedele af annoncen er skoene (det primære objekt), mens den sidste tredjedel er mærket (sekundært objekt). Dette giver et visuelt hierarki, hvor du først er trukket til deres smukke mocs, så bliver du introduceret til mærket. De giver også produktet og logoet masser af åndedræt, hvilket giver det et elegant og velafbalanceret touch. Læs mere om designprincipper for Facebook-annoncer.

16. Læg altid dit produkt i højre hånd

Dette trick kan virke underligt, men statistikker viser, at produkter sælger bedre, når de annonceres i en persons højre hånd. Helt vildt! Men sandt. Det hele er baseret på ældgamle marketingviden. I en butik placeres for eksempel genstande, du køber regelmæssigt på højre side, når du bevæger dig ned.

Koks højre hånd

Du kan bruge det samme trick online. Vores øjne bliver straks trukket mod højre hånd. For de fleste af os er det mere naturligt.

Du kan bruge alle slags jedi-mind-tricks, når du bruger online markedsføring og reklame.

BONUS TRICK! 17. Brug et nøjagtigt tal til prisfastsættelse

Dit sind behandler en simpel figur meget hurtigere end en med øre. Så i stedet for at reklamere for et par solbriller til $ 14,95, skal du promovere dem til $ 15. Vær ikke bange for at runde op eller ned for at søge en bedre klikfrekvens.

Ved hjælp af disse tricks kan du skabe meget mere salg på både kort og lang sigt.

Som altid er jeg her for at besvare alle spørgsmål, du har om Facebook-annoncering eller marketing generelt. Tak for at have læst!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Adblock
detector