Nadogradnje sadržaja – najbrži način za više pretplatnika (Vodič za definitivni marketing e-pošte, dio 2)

Izrada popisa e-pošte najvažnija je stvar koju možete učiniti za svoje internetsko poslovanje.


To je najunosniji i najučinkovitiji oblik mrežnog marketinga. Ali, nažalost, to nije daleko od lakoće.

Ako ste jedan po jedan sastavljali svoj popis, znate koliko je to lukavo!

U prvom dijelu ove 6-dijelne serije pogledali smo 11 najbržih obrazaca za prijavu i gdje ih postaviti. Ali što biste trebali upotrijebiti da privučete ljude da se prijave? Besplatna e-knjiga? Izvješće? Webinar?

Naravno, te opcije djeluju u redu. Ali postoji jedan “olovni magnet” koji djeluje bolje od svih njih:

‘Nadogradnja sadržaja’.

Nadogradnje sadržaja - najbrži način za više pretplatnika

Ja ga koristim ovdje na Bitcatcha i to je najučinkovitiji obrazac za snimanje na web mjestu. I nisam jedini. Neki blogeri izvještavaju OGROMNO raste u konverzijama prijava pomoću metode nadogradnje sadržaja.

Prvo, vratimo se osnovama …

Nadopuna na naš definitivni vodič za marketing putem e-pošte

 • Dio 1: 11 obrasca za prijavu s najviše konverzija
 • Drugi dio: Nadogradnja sadržaja – najbrži način za više pretplatnika
 • Dio 3: Pojačaj angažman & prihod sa serijom dobrodošlice putem e-pošte
 • Dio 4: 19 jednostavnih trikova kako biste dobili 40% otvorenu stopu e-pošte
 • 5. dio: Savršena linija predmeta: 18 trikova za nokte
 • Dio 6: Radi li vaš marketing putem e-pošte? 14 osnovnih mjernih podataka

Što je nadogradnja sadržaja?

Svi ste vidjeli tradicionalni “magnetski olov” ili poticaj da privučete ljude da se pretplate. Često je e-knjiga ili izvještaj o digitalnom marketingu. U prošlosti su se vrlo dobro pretvorili.

Danas su ta velika sredstva manje učinkovita. Obično su previše općeniti. Previše širok. Prevelik. Uz to, svi smo dobili besplatne e-knjige u našoj pristigloj pošti, pa nećemo više preuzimati!

4051

Umjesto toga, vaši čitatelji traže nešto drugo. Nešto relevantnije, specifičnije i bolje prilagođeno njihovim potrebama. Nešto što stvarno žele preuzeti.

Upravo sada čitate ovaj članak o rastućem popisu e-pošte. Tako da sigurno znam da je marketing e-pošte vaš fokus i interes. Zašto bih pokušao gurnuti široku e-knjigu o marketingu na društvenim medijima? Ili SEO? Ili bilo što drugo?

Znam da vas zanima e-mail marketing, pa vam moram ponuditi nešto vezano za e-poštu.

Tu dolazi nadogradnja sadržaja. To je vodeći magnet koji je vrlo relevantan onome što vaš posjetitelj čita i nudi dodatnu vrijednost izvan posta na blogu. Točno se uklapa u sadržaj, tako da ste već angažirani i zaintrigirani kada ja to ponudim. Evo kako izgleda in situ.

sadržaja nadogradnju-in-situ

Dakle, ovdje je trik. Ne nude jedan opći “olovni magnet” na cijeloj vašoj web lokaciji. Zaboravite e-knjige, bijele radove itd. Umjesto toga, stvorite puno manjih poticaja prilagođenih različitim temama.

Očito, treba vremena za stvaranje dodatnih sadržaja, ali oni mogu biti veličine zalogaja. To bi mogao biti popis za ispis koji donosi sažetak posta, video objašnjenja ili detaljnije studije slučaja. Sve što dodaje vrijednost postojećem sadržaju.

Dno: Ne nudite nešto općenito što bi vaši čitatelji mogli poželjeti. Ponudite nešto vrijedno i relevantno za što znate da želite.

Ukratko, to je nadogradnja sadržaja. Sadržaj nadograđujete u zamjenu za e-poštu.

Moja nadogradnja pretvaranja sadržaja

Evo primjera kako funkcionira nadogradnja sadržaja ovdje na Bitcatcha.

Započeo sam odabirom bloga s velikim prometom: ovaj članak o “odredišnim stranicama”. Budući da je stvorio dobar dio posjetitelja i već dobro konvertirao, bio je jak kandidat za pretvaranje još više pretplatnika.

bitcatcha-članak

Sam je post dugačak (2.000 + riječ) resurs, pa sam odlučio da bi nadogradnja trebala biti jednostavniji popis koji je sažeo glavne točke.

Želio sam nešto što bi moji čitatelji mogli ispisati i na koje se pozivaju kad stvaraju vlastite odredišne ​​stranice. Nešto što je pružilo stvarnu, djelotvornu vrijednost.

Oznaku za prijavu pozicionirao sam točno na vrh bloga, tako da je apsolutno ne možete propustiti.

Ugradio sam ga i na dnu stranice, tako da postoje dvije jasne ulazne točke.

Primijetit ćete i da je zamotan u svijetlo žutu kutiju. To privlači oko. Čitatelj se osjeća prisiljen kliknuti na nju.

sadržaja nadogradnju-in-situ

Također sam se želio uvjeriti da nadogradnja sadržaja izgleda sjajno. Nekoliko točaka s metama na Word dokumentu nije mi izgledalo kao prilična razmjena za moje čitatelje.

Dakle, uhvatio sam svog grafičkog dizajnera na futroli i pretvorio te točke sa mecima u ovo:

Sadržaj nadogradnja-sadržaj

Ova je infografika daleko učinkovitija. Osigurava da se moji pretplatnici osjećaju kao da su u zamjenu dobili nešto vrijedno. Na primjer, oni bi ga mogli ispisati i uputiti na njega prilikom izrade odredišne ​​stranice.

Nadogradnja alternativnih sadržaja

Prije nego što objasnim korak po korak postupak postavljanja, evo nekoliko alternativnih nadogradnji sadržaja koje lako možete sami izraditi.

1. Varalica

Kao i kontrolni popis, varalice djeluju vrlo dobro za postove na blogovima dugog oblika. Blogovi poput ovog – s gotovo 2500 riječi – mnogo su potrebni za započinjanje. Dakle, možete uzeti sve važne točke, srušiti ih i pustiti da vaši čitatelji ‘varaju’.

Brian Dean iz tvrtke Backlinko koristi i ovu tehniku, tako da svoje članke pretvara u prekrasnu pdf infografiku za pretplatnike:

Varalica

2. Prepisi

To je sjajno kad je vaš glavni dio videozapis ili sadržaj. Vaši čitatelji mogu preuzeti transkript i spremiti ga za kasnije.

3. Studije slučaja

Blogovi su često uvod u temu. Možete nadograditi sadržaj da biste ušli u još više detalja. Studija slučaja je intrigantna jer omogućuje čitateljima da vide kako teorija djeluje na djelu.

4. Sirove datoteke i predlošci

Čitatelji će vam se svidjeti brzom hakiranju, posebno ako se odnosi na ono što su upravo pročitali. Možete dati besplatni predložak e-pošte ili uzorak proračunske tablice za produktivnost. Web dizajneri mogu ponuditi sirovim PSD datotekama za svoje čitatelje da ih modificiraju.

Digitalni marketinški uređaji čine sličnu stvar s “prstom za prstom”. Jednostavno kopirate i zalijepite njihove postojeće naslove na društvenim mrežama za testiranje formule.

Sirove datoteke i predloške

Kako postaviti nadogradnju sadržaja

Dakle, sada znamo o čemu se radi (i zašto vam je potreban), razgovarajmo o specifičnostima. Proces izgleda ovako:

 1. Pronađite svoje blogove s najviše prometa.
 2. Stvorite nadogradnju sadržaja za svaku koja dodaje vrijednost.
 3. Dodajte ga na svoju web stranicu.
 4. Podesite i optimizirajte stopu pretvorbe.
 5. Privucite tona prometa.
 6. Gledajte da se brojevi pretplatnika povećavaju.

Zvuči jednostavno, ali treba postaviti nekoliko škakljivih bitova.

Pronalaženje bloga s najvećim prometom je jednostavan dio. Članci s najviše prometa generirat će najviše pretplatnika. Zaronite u svoj Google Analytics račun odmah i zapišite svojih pet najboljih performansa.

Sada odaberite poticaj za nadogradnju sadržaja koji će dodati stvarnu vrijednost.

Možete odabrati jednu od nadogradnji sadržaja koju sam gore predložio ili pronaći nešto potpuno novo. Što su kreativniji i jedinstveniji, to bolje!

Dodavanje nadogradnje sadržaja na vaše web mjesto

Evo najspretnijeg dijela, ali provest ću vas kroz korak po korak.

Prije nego što započnemo, trebat će vam račun na LeadPages i MailChimp. Ovo su dva alata koja ćemo koristiti za postavljanje nadogradnje vašeg sadržaja.

LeadPages je alat koji će vam pomoći da to stvorite:

Leadbox za nadogradnju sadržaja

… Skočni okvir koji sakuplja vaše adrese e-pošte. (Također se naziva “potencijalna kutija”)

Zašto koristiti taj LeadPages skočni prozor? Jer to pretvara 30-40% bolje nego slanje ljudi na drugu odredišnu stranicu. Također je privlačan i dinamičan.

MailChimp je softver za e-poštu koji prikuplja i upravlja svim vašim pretplatnicima. Također emitira vaše biltene i masovne e-poruke.

Povežite LeadPages i MailChimp kako bi razgovarali jedni s drugima

Recimo da je jedan od mojih čitatelja, Ben, ispunio moj LeadPages skočni okvir.

Trebam LeadPages da kažem: “Hej, MailChimp, šaljem nadogradnju sadržaja na Ben. Možete li pohraniti njegovu adresu e-pošte na moj popis pretplatnika!”

Da bismo to postigli, račune moramo povezati. LeadPages ima a udžbenik o tome, ali o nadogradnji sadržaja, stvari su malo detaljnije.

Evo problema: jedan čitatelj može preuzeti nadogradnju sadržaja na e-poštu, a jedan može preuzeti nadogradnju na društvenim mrežama. Ali želim pohraniti oba ta pretplatnika u isti ukupni popis e-pošte. A to je pomalo škakljivo.

Počnimo s MailChimpom:

Postavljen MailChimp

Evo što želimo postići:

 1. Jednostavan popis koji prikuplja sve vaše pretplatnike.
 2. Ali budite sigurni da svaki pretplatnik dobiva nadogradnju određenog sadržaja na koju su kliknuli.

Razgovarao sam s mnogim blogerima koji su postavljali mnoštvo različitih pretplatničkih popisa za svaku nadogradnju sadržaja. To je noćna mora. Mi samo želimo jedno.

Izbjegavamo to stvaranjem “pododjeljka” vašeg glavnog popisa pretplatnika. MailChimp zove ta “popisna polja”, a mi stvaramo jedno za svaku nadogradnju sadržaja.

Na taj način svi dobivaju poticaj za koji su se prijavili, ali svi su uključeni u jednu glavnu listu pretplatnika.

1. Prijavite se i krenite do opcije ‘popisi’ …

mailchimp1

2. Odaberite popis za koji želite prikupiti adrese e-pošte za…

Odaberite popis e-pošte

3. Idite na postavke. Zatim kliknite “popis polja i spajanje oznaka”

MailChimp pisma

4. Stvorite “polje s popisom” za svaku nadogradnju sadržaja

Ne zaboravite, ovo “popisno polje” nalik je pododjeljku vašeg većeg popisa pretplatnika. Imenovaćemo ga nakon svake nadogradnje sadržaja koju postavljate.

Da biste to učinili, kliknite “dodaj polje” …

dodajte polje

a zatim ‘tekst’ …

MailChimp-dodati-text-polje

5. Navedite polje popisa nakon nadogradnje bloga ili sadržaja koji dajete

U mom slučaju ovo je nadogradnja sadržaja bloga ‘odredišna stranica’.

Dajte naziv polju s popisom

Također želite poništiti polje “vidljivo”.

6. SASTAVLJENO

To je MailChimp sve postavljeno. Sada, moramo dati LeadPages sve ove informacije.

Postavljanje LeadPages-a

Evo što ćemo postići u ovom odjeljku:

Integrirajte MailChimp s LeadPagesima tako da se prikupe sve adrese e-pošte.

Provjerite daje li LeadPages MailChimp-u da kategorizira pretplatnike prema nadogradnji sadržaja koji su primili.

1. Prijavite se, kliknite Leadboxes, a zatim “stvorite novi potencijalni okvir”

Izradite novi Leadbox

2. Kliknite “postavke integracije”, a zatim odaberite MailChimp

Odaberite MailChimp

3. Odaberite popis pretplatnika za povezivanje

U mom slučaju bih odabrao “Bitcatcha”.

Odaberite popis e-pošte

Sada će se svaka adresa e-pošte prikupljena u Leadpages polju automatski pohraniti u moj popis pretplatnika MailChimp. Ali kako osigurati da pretplatnik dobije pravu nadogradnju sadržaja?

4. Kliknite prilagodite ovaj obrazac

Ovdje ćemo unijeti ‘popisno polje’ koje smo stvorili u programu MailChimp. To povezuje ispravnu nadogradnju sadržaja s ispravnim skočnim okvirom.

Krenite na odjeljak “polja obrasca” i potražite “skrivena polja obrasca” pri dnu. Ovdje nalazimo moje polje “Popis odredišnih stranica” koje sam stvorio u programu MailChimp.

Skriveno polje obrasca

5. Upišite “da” u zadanoj vrijednosti

Ovaj posljednji korak je presudan. To znači da će se na vašem pretplatničkom popisu pretplatnika MailChimp pojaviti „da“ pored svih koji su preuzeli nadogradnju sadržaja.

Ako želite izbjeći da dvaput šaljete isti sadržaj svojim pretplatnicima!

Zadana vrijednost

6. SASTAVLJENO!

Sada za zabavu – dizajn vašeg skočnog prozora.

Prilagođavanje vašeg Leadboxa

Prilagođavanje vašeg Leadboxa

Na ovom mjestu počinjemo optimizirati vašu stopu konverzije.

Sve što se tiče vašeg Leadbox-a mora se pažljivo razmotriti PREUZIMANJU POGLEDA Razmislite o svojoj kopiji, slikama i o svim važnim „pozivima na radnju“.

Potreban nam je čitav dodatni blog da bismo pokrili ove specifičnosti. Srećom, imamo samo članak!

Pročitajte naš „Sedam koraka do magnetskog poziva na akciju“ i uvjerite se da vaš skočni okvir pokreće što više ljudi za pretvorbu.

Ugradite LeadBox na svoju web stranicu

Preostalo je samo da se ovo pokrene i pokrene na vašoj web lokaciji.

Nakon što prilagodite svoj LeadBox, pritisnite “objavi” i vidjet ćete ovaj pomak HTML koda:

Ugradite LeadBox na svoju web stranicu

Za to je potrebno kopiranje i lijepljenje u HTML vašeg posta na blogu.

U svom slučaju, upustim se u podupirač WordPressa, pronađem svoj blog “odredišne ​​stranice” i učitam HTML.

Na gornjoj slici vidite li da je u HTML-u skriven redak teksta koji glasi “Kliknite ovdje da biste se pretplatili na moj popis e-pošte”?

Taj tekst želite zamijeniti prilagođenim tekstom. U mom slučaju “preuzmi besplatan popis”:

sadržaja nadogradnju-in-situ

Tako će HTML obložiti izraze koje koristite.

Kada netko klikne na tu vezu, pojavit će se skočni okvir.

Jednostavan!

Dostava nadogradnje vašeg sadržaja

U ovom trenutku smo skoro tu.

Završna faza je zapravo slanje stvari svom pretplatniku. Evo najlakšeg načina za to:

Sustav olovnog magneta

Ovom metodom kada vaš novi pretplatnik pritisne gumb ‘submit’, LeadPages automatski šalje nadogradnju sadržaja putem e-pošte.

Istovremeno, ona pohranjuje tu novu adresu e-pošte u MailChimp.

Evo postupka:

1. Prijavite se na LeadPages, kliknite postavke > dostava olovnog magneta

olovo-magnet-dostava

2. Prenesite datoteku za nadogradnju sadržaja

upload-olovo-magnet

3. Unesite liniju predmeta i poruku

upload-olovo-magnet-2

4. Natrag na LeadBox obrazac, uključite ovu sklopku i odaberite vodeći magnet koji ste prethodno umetnuli

e-dostava-postavljanje

5. SASTAVLJENO!

Kad se pretplatnički oglasi prijave, bit će dodani na vaš popis pretplatnika MailChimp, a LeadPages će vam odmah poslati e-poštu nadogradnju vašeg sadržaja.

To je opcija koju koristim jer prvo provjerava pretplatničku adresu e-pošte. Međutim, postoji jedna brža opcija ako želite:

Alternativno: Pošaljite ih ravno dobrima

Umjesto da im nadogradnju sadržaja pošaljete putem e-pošte, umjesto toga možete ih poslati na odredišnu stranicu gdje ih mogu preuzeti.

Ovo je također jednostavno za postavljanje, a to radimo s hvala na stranici.

1. Kliknite opciju stranice “hvala”

hvala-q-isporuke

2. Napravite odredišnu stranicu

LeadPages je u potpunosti posvećen stvaranju fantastičnih odredišnih stranica. Igrajte se i upotrijebite jedan od njihovih predložaka za izradu one s kojom ste zadovoljni.

Tada možete uključiti vezu za preuzimanje nadogradnje sadržaja. Ili ako je u pitanju video ili webinar, možete je umetnuti tamo na odredišnu stranicu.

3. Poništite odabir opcije “koristi zadanu odredišnu stranicu”

Ako to ne učinite, LeadPages će poslati svog pretplatnika na općenitu stranicu “hvala” i oni neće dobiti svoju nadogradnju sadržaja.

hvala-q-2-isporuke

4. SASTAVLJENO!

Sada smo stvarno gotovi.

S postavkom nadogradnje sadržaja, sada imamo visoko pretvarajući pretplatnički lijevak i sjajan vodeći magnet za čitatelje.

Jedino što mi preostaje?

Potaknite ozbiljan promet na njega! Nakon što testirate nadogradnju sadržaja i podešavate je kako biste postigli visoku stopu konverzije, možete je povećati.

Volim voziti promet do objave putem Facebook oglasa, obično po cijeni od 0,433 USD po posjetu, a neka moja “nadogradnja” pretvara pretvorene u posjetitelje.

Koristite li tehniku ​​nadogradnje sadržaja? Volio bih čuti o vašim iskustvima i o tome djeluje li na vas.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map