Тайните за по-висока честота на кликване върху вашите реклами във Facebook

Използвам Facebook реклами много.


Всъщност те ми дават една от най-добрите възвръщаемости на инвестициите на всяка маркетингова стратегия …

И всеки път, когато провеждам рекламна кампания, получавам по-добри резултати. Научавам нещо ново.

Днес реших, че ще споделя някои от моите успешни методи с вас.

Първо, трябва да си поставите конкретна цел.

1. Поставете си цел

Бъдете много конкретни относно това, което искате да постигнете от рекламата си във Facebook.

Дали да стимулира продажбите? След това изберете конкретен продукт, върху който да насочите вниманието си.

Бъдете конкретни с целта си

Както можете да видите на изображението, този търговец на дребно е избрал много специфичен артикул, който да рекламира в моята времева линия. Не карайте хората само на вашия уебсайт. Задвижете ги до определен артикул или продукт. Много по-лесно е да се насочите към правилните хора. Това означава по-висока честота на кликване и по-добри реализации.

Facebook също ще ви помогне тук. Те ви дават множество възможности, когато става въпрос за уточняване на вашата реклама. В този случай искаме повече кликвания. Така че, не забравяйте да изберете една от следните опции:

Изберете Или една опция

Определяне на вашата аудитория & Насочване

2. Насочете интереси, хобита и местоположение

Facebook е в наистина уникалната позиция за насочване към потребителите въз основа на техните харесвания, харесвания и демографска информация.

Facebook събира всички тези данни и те ги използват за насочване на реклами към нас.

Това е страхотна новина за рекламодателите и бизнеса. Това означава, че можете да изберете точно кой да вижда вашите промоции.

Можете да накарате рекламите си да се показват на мъже на възраст 23-25 ​​години, които обичат плетене и хеви метъл музика … (Сега това е пазарна ниша). Колкото по-насочена и конкретна е вашата аудитория, толкова по-добра е честотата на кликване.

Съсредоточете се върху целевата аудитория

3. Насочете посетителите на уебсайта си

Помисли за това. Много е вероятно хората да кликнат върху вашата реклама, ако вече са били на вашия уебсайт. Те вече разпознават името на вашата марка.

Те вече се интересуват от това, което казвате.

С Facebook можете да изберете да изпращате реклами само на тези, които са посетили вашия сайт.

Ето как работи. На първо място, уверете се бисквитките се активират на вашия уебсайт. Сега, когато избирате целевата си аудитория, кликнете върху бутона „Създаване на персонализирана аудитория“.

След това натиснете „Трафик на уебсайтове“.

Създайте персонализирана аудитория

Сега Facebook ще използва бисквитки на вашия сайт, за да проследява посетителите на вашия уебсайт и да им изпраща реклами, когато се върнат във Facebook.

Това е чудесен начин да установите марката си и да изградите информираност. Тъй като те вече са запознати с вас, честотата на кликване ще се покачи.

4. Насочете вашия имейл списък

Абонатите от вашия имейл списък също вече се интересуват от вашия бизнес.

Ако сте прочели моята публикация във фунията за продажби, знаете, че трябва да продължите да подхранвате своите абонати за електронна поща. С малко допълнителна работа можете да ги превърнете в пълни, плащащи клиенти.

Един от начините за това е чрез популяризиране на реклами във Facebook към емисиите им. Разбира се, можете да им изпратите имейл, но това е свързано с познаването на марката. Те вече са свикнали да виждат съобщенията ви във входящата си поща. Пускането на вашето име в емисията им във Facebook им дава още едно нежно напомняне.

Отново ще намерите това в „персонализирана аудитория“. Сега просто качете CSV файл, поставете ръчно адресите или използвайте вашия MailChimp акаунт. Facebook ще търси тези потребители в своята база данни и ще им предоставя реклами.

Използвайте своя имейл списък

Избор на правилното съдържание за популяризиране

5. Опитайте да популяризирате съдържание вместо страници за продажби

Помислете как вие и вашата аудитория използвате Facebook. Не продължаваме да търсим продукти и продажби. Ние сме във Facebook, за да се наслаждаваме на съдържание. Търсим видеоклипове и блогове.

Вместо да заливате храната на хората с реклами, дайте им каквото искат. Дайте им съдържание! Създайте изключително съдържание и го поставете във фокуса си. Вземете това първо кликване и помислете как да ги продадете по-късно.

Популяризирайте съдържание, а не страница за продажби

Този маркетолог например не се опитва да ви продаде нищо. Той просто ви представя в семинар. Готино е съдържанието да ви вкара във вратата.

Уверете се, че заглавието е дразнещо и интригуващо. И се уверете, че той е в съответствие с вашата целева аудитория.

Тази техника ще изпрати вашата честота на кликване през покрива. Можете да се притеснявате да ги продадете, след като стигнат до вашия сайт. Помня, 96% от хората не са готови да ви купят веднага. Така че поставянето на продукт пред носа им няма да работи винаги.

Това е свързано с подхранването на потенциалните клиенти. Това ще ви даде забавена възвръщаемост на инвестициите, но това е по-силна дългосрочна стратегия.

премия

Как да създадете изключителна част от съдържанието

6. Създайте оптимизирана персонализирана целева страница

Но какво ще стане, ако искате моментална възвръщаемост на инвестицията?

Възможно е да настроите реклама, която си плаща за едно натискане. За целта ще ви трябва невероятно ефективна целева страница. Изпращането на посетители на обичайната ви страница с продажби няма да я намали.

Вашата персонализирана целева страница дава на хората причина да купуват продукта. Наскоро създадохме един тук в Bitcatcha за нашата продажба на Черен петък за уеб хостинг продукти.

Създайте целева страница за вашата реклама

Можехме да изпратим хората на нашата начална страница и да ги оставим да разберат. Вместо това създадохме силно насочена и убедителна страница за продажби.

Когато става въпрос за вашата реклама, дайте на хората много конкретна причина да кликнат върху връзката. Що се отнася до продажбите, то трябва да е насочено и точно.

Мощен текст и изображения

7. Копие: стигнете направо до точката

Хората бързо превъртат във Facebook. Наистина бързо. Спираме само когато нещо ни хване окото. Помислете как използвате вашата времева линия. Превъртате и сканирате, докато видите нещо, което харесвате.

Вашето копие на заглавието е основният начин да се свържете с хората. За да ги спрете в техните песни и да ги накарате да забележат.

Номерът е да бъдете смели, прости и директни. Нямате време да сте смешни или умни, що се отнася до рекламите във Facebook. Кратки, остри изречения и много ключови думи са всичко, от което се нуждаете.

Стигайте право до точката

Вземете например най-новата реклама на Shopify. Заглавието им е просто и директно: Build Your Store On FB!

Но направете убедителен. Направете го завладяващ.

8. Използвайте изображение, което се откроява. Още по-добре, използвайте видео

Алгоритъмът на Facebook е внимателно настроен, за да даде приоритет на снимките. Наскоро той ощипа този алгоритъм, за да даде приоритет на видео.

Използвайте видео като своя реклама и ще увеличите шансовете си да бъдете видяни. Човешкото око е много по-вероятно да се спре и на парче видео съдържание.

Вижте тази реклама от Disaronno. Те дори не ви молят да купите нещо. Но с 2,2 милиона гледания достига до аудиторията си! Първо се съсредоточете върху привличането на вниманието, след това задвижете кликванията.

Използвайте хубави изображения / видео

Тест, тест, тест

9. A / B разделя

Дори и най-умният маркетинг в света не знае със сигурност какви формулировки, изображения или публика ще реагират по-добре. Разделянето на A / B обаче може да ви каже точно какво е най-ефективно.

Използвам Adespresso, за да пускам A / B раздели. Това ясно ми показва какво работи и коя от моите реклами получава най-добрата честота на кликване..

Тестовете за A / B са свързани с поставянето на две реклами един срещу друг. Всяка от тях ще бъде малко по-различна и ще бъде изпратена на извадка от вашата аудитория. След това Facebook ще ви каже кой е имал по-добра честота на кликване.

Можете да опитате две различни заглавия или заглавки. Опитайте две различни изображения или две леко различни аудитории.

Този с най-много кликвания е този, на който изоставате пълната си маркетингова тежест.

Рекламите във Facebook могат да платят за себе си, ако получите перфектната честота на кликване!

Кажете ми дали имате някакви горещи въпроси относно рекламите във Facebook. Тук съм, за да помогна и бих искал да чуя за вашите собствени кампании!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map