7-те най-добри VPN за Малайзия 2020 (тествана скорост!)

Малайзия не е обичайното място, където хората биха помислили, че има нужда от VPN. През последните няколко години обаче имаше тревожни развития, които ме подтикнаха да преосмисля това решение.


От откриването на тайни правителствени разузнавателни звена до закупуването на специализиран шпиониращ софтуер, Малайзия не е толкова безопасна за интернет потребителите, колкото много хора биха си помислили. Като се има предвид тази нововъзникваща информация, която очевидно се е разпростряла, години, както и много други фактори, е моментът, в който потребителите в Малайзия могат да започнат да обмислят да инвестират в услуги за виртуална частна мрежа (VPN)?

Contents

Шпионски софтуер само за правителството в Малайзия

Чували сте за шпионски софтуер, злонамерен софтуер и други подобни, но чували ли сте някога правителството да ги използва? Когато чуем тези термини, често ни кара да мислим за сенчестите киберпрестъпници, дебнещи в интернет, които използват тези инструменти, за да ни откраднат или по друг начин да ни навредят..

За съжаление шпионският софтуер се разработва и от законни компании, които ги продават на други компании и дори правителства. Една такава компания е Gamma Corp, която разработи два източника, наречени FinSpy и FinFishier.

Например FinFisher е закупен за използване от различни държавни агенции тук, включително Малайзийската агенция за борба с корупцията, малайзийското разузнаване и кабинета на премиера. Още по-лошото е, че това не беше единственият повод за правителството да използва шпионски софтуер срещу собствените си граждани.

Появяване на секретно правителствено разузнавателно звено

Наличието на тайна Малайзийска шпионска агенция излезе наяве само по време на общите избори в страната през 2018 г. Бяха изтекли материали на класифицирани агенции, включително писмо, за което се твърди, че е адресирано до Централната агенция за разузнаване на САЩ с искане за политическа подкрепа на тогавашния действащ премиер.

Агенцията е известна още като „Изследователски отдел на министерството на министър-председателя” и вероятно е източникът на закупуването на споменатия по-горе шпионски софтуер. Това също е било известно работи с други агенции, включително Специалният клон, военното разузнаване и Съвета за национална сигурност и други агенции

Малайзия плаща на полицейските кибертропери за наблюдение на онлайн дискусиите

Според годишен Докладът на свободата в мрежата, Малайзия е една от 30 държави в света, за които се знае, че работят кибертрооператори. След това тези активи се използват за различни цели като разпространение на пропаганда.
Известно е, че полицията работи и с други правителствени агенции като Малайзийската комисия за комуникации и мултимедия (MCMC), както и с доставчиците на интернет услуги, които наблюдават използването на интернет в страната, за да предотвратят дейности, включително достъп до порнография, седиция и други.

Въпреки че със сигурност е възхитително, че правителството се грижи достатъчно за своите граждани, за да извърши подобни дейности, е смущаващо да се отбележи, че всички наши онлайн дейности се наблюдават. Като забележка за потребителите на P2P, въпреки че традиционно не гледат към P2P дейностите, наблюдението сега се разпростира върху IP адреси, които активно качване или изтегляне на порнографски материали на платформи за споделяне на файлове.

Погледът към китайското наблюдение на AI

Още през миналата година се появиха новини, че китайското наблюдение и стартиране на сигурността Yitu Technology е започнало снабдявайки Малайзия с носими камери с технология за разпознаване на лице, изкуствена интелигентност.

През 2017 г. Малайзия също подписани споразумения с китайската телекомуникационна компания Huawei да се възползват от облачни платформи и интелигентна анализа в името на обществената сигурност.

Въпреки че всичко това може или не може да бъде обхванато от обхвата на чадър за VPN, ходът служи като показател за още по-близък афишит с мисленето на „по-големия брат“ тук. Въпреки че не мога да бъда сигурен, смятам, че много хора не биха били доволни от нарастващото ниво на надзорни дейности, извършвани в Малайзия.

Забранява се стрийминг на Android TV Box

MCMC обяви тази година, че ще премине към затворете сайтовете, които стриймират съдържание чрез Android TV Box. В същото време агенцията се стреми да наложи сертифициране на Android TV Boxes, за да предотврати излъчването на съдържание в нарушение на законите за интелектуална собственост или авторски права..

Макар и да не представлява пряка правна заплаха за самите потребители, ако ефективността на движението ще прекъсне още един път на поточно съдържание за потребителите тук. Въпреки това, тъй като преминаването към блок се извършва на това, което вероятно ще бъде ниво на IP, един от начините за това би бил чрез използване на VPN.

VPN мрежите все още са легални в Малайзия

За щастие отговорът на тези кошмари за наблюдение и потенциалната цензура не е толкова труден – Използвайте VPN. И още по-добре, VPN са законни в Малайзия – засега.

Те вече са широко използвани не само в рамките на правителството, но и в бизнеса и много други форми. Има обаче предостережение. Ако решите да използвате VPN, базиран в Малайзия, правителството може да принуди доставчика на VPN да освобождава потребителски данни, когато е необходимо.

Докато повечето VPN мрежи ще твърдят, че не водят регистрационни файлове, вземете това с щипка сол и внимавайте за правилата относно потребителските регистрации и други данни.

Какво търсим в VPN

най-добър vpn Малайзия

1. Поверителност и анонимност

С по-очевидните истории на ужасите, които споделих по-горе в съзнанието ви, вероятно е подходящ момент да предположа, че е наистина добра идея да се съсредоточа върху аспектите за поверителност и анонимност на VPN за потребители в Малайзия. С правителствената и частната индустрия, идващи след потребителите, VPN трябва да бъде в състояние да гарантира, че вашите данни и дейности могат да се съхраняват точно така, както трябва да бъдат – частни.

Един от най-добрите начини да се гарантира това е да се следи за VPN, които не само имат строги политики без регистрация, но също така се базират извън страни, които са по-слаби в законите си за запазване на данни. Това със сигурност изключва страните от пет очи и четиринадесет очи компетентност.

2. Скорост и стабилност

С ан средна фиксирана скоростна широколентова скорост от 70.18Mbps в Малайзия не трябва да има голям проблем с VPN, тъй като почти всички доставчици на VPN услуги от най-високо ниво трябва да могат да управляват този показател.

Въпреки че всъщност не е място с най-висок приоритет за повечето VPN сървъри, има добра причина – близостта му до САЩ. Почти всички доставчици на VPN услуги ще имат най-малко един сървър, разположен в Малайзия и ако не, то Сингапур, който е следващото идеално място за потребители на VPN в Малайзия, с които да се свързват с висока скорост и ниска латентност.

3. Сигурност

Защитата на VPN е същата за базираните в Малайзия потребители, както навсякъде другаде. Идеалният баланс е известен само на вас, като потребител. Избирате ли 256-битово криптиране с риск от по-ниски VPN скорости или желаете да свалите тази лента за повишена скорост?

Въпросът тук е – дали доставчикът на X VPN услуга ви изключва избора на регулируеми скорости на криптиране? Вероятно това трябва да попитате дали това е проблем за вас.

4. Подправяне на геолокация

Намирайки се от другата страна на света от САЩ, базираните в Малайзия потребители нямат достъп до ограничено от САЩ съдържание Netflix. Това е една от причините потребителите по целия свят да използват VPN мрежи – за подправяне на геолокация.

5. Поддръжка на P2P

Това наистина не е приоритет за VPN потребителите в Малайзия, тъй като P2P до голяма степен е игнориран тук. Въпреки това, винаги е добре да имаме особено знание, че правителството започва да се разпада на някои неща като Android телевизионни кутии.

Внимавайте за VPN, които имат указания за P2P трафик, ясно посочени в техните условия на обслужване, като TorGuard или NordVPN.

Класиран: Най-добрият VPN за малайзийци

Както при всичките ми VPN тестове, преди да преценя скоростта им, винаги преценявам собствените си. По-долу е моята действителна широколентова скорост, базирана на услуга от 500Mbps, без активна VPN връзка:

базова скорост в Малайзия без vpn

(Вижте пълния резултат от теста за базова скорост тук)

Тъй като съм базиран в Малайзия, скоростите ми ще са склонни към висока връзка с VPN сървъри в Азия и по-бавна, докато се свързвам със сървъри в САЩ или Европа. За този тест се свързах към базирания в Малайзия сървър за тестване на скоростта, за да ви дам представа за относителна скорост над разстоянието.

Както можете да видите, без VPN връзка с локален сървър (обикновено) ми осигурява цялата рекламирана скорост от около 500 Mbps. Имайте предвид обаче, че скоростта разбира се ще варира в пъти, затова вземете това с щипка сол.

Забележка

 • Цената се базира на валутния курс от 1 USD = 4,36 MYR.
 • Показаната цена е най-ниска въз основа на планове, достъпни от всеки доставчик на VPN услуги.

1. NordVPN

https://nordvpn.com

NordVPN

скорост

отличен

Сигурност & поверителност

Оценка 5 от 5Оценка 5 от 5Оценка 5 от 5Оценка 5 от 5Оценка 5 от 5

Цена (MYR)

RM15.12 / мес

Основни моменти

 • Без трупи
 • Kill превключвател
 • Поддържа 6 устройства

"NordVPN обикновено е фантастичен, но ако се надявате да се свържете в страната за Малайзия – не го правете."

ПОСЕТЕТЕ VPN

NordVPN заема силно първо място в нашия списък с най-добри VPN за Малайзия по много причини. Едно от първите е, че те са базирани в Панама, което също е добро място за VPN. Освен това NordVPN има репутация на стерлинги и е друг VPN доставчик, който има огромен брой сървъри в много страни.

Тяхната стриктна политика без регистрация се съчетава с 256-битово криптиране на военни класове и страхотни ценови планове да предложат на почти всеки сделка, на която е трудно да се устои.

nordvpn тест за скорост Малайзия

NordVPN тест за скорост Малайзия – Kuching сървър
(Вижте резултата от теста с пълна скорост)

Преди да започнете да крещите за ужасяващи скорости, моля, имайте предвид, че много VPN всъщност не се представят добре на локалните сървъри тук. Въпреки това имаме изключителен късмет да сме толкова близо до Сингапур и скоростите там са доста страхотни – затова използвайте тези сървъри!

Прочетете пълния ни преглед на NordVPN, за да видите защо това е нашият избор №1!

2. Surfshark

https://surfshark.com/

Surfshark

скорост

отличен

Сигурност & поверителност

Оценка 5 от 5Оценка 5 от 5Оценка 5 от 5Оценка 5 от 5Оценка 5 от 5

Цена (MYR)

RM8.66 / мес

Основни моменти

 • Мулти-хоп връзка
 • Поддържа много платформи
 • Без трупи

"Surfshark е евтин и бърз на местните сървъри – чудесен избор за малайците, които усещат прищипването на USD."

ПОСЕТЕТЕ VPN

Поради сравнително слабата стойност на Ringgit в сравнение с топ валути като щатския долар, малайзийските потребители обикновено имат повече притеснения, когато става въпрос за ценообразуване. Това е особено вярно при закупуване на международни услуги онлайн – да не говорим за нашите нови цифрови данъци, които натоварват тежестта на такъв избор.

За щастие, Surfshark ни ​​предоставя добра възможност да се включим в услуга с най-висок рейтинг с минимални разходи. Регистрирах се за две години със Surfshark и цената достига приблизително RM100 годишно. Това е приемливо за услуга, която предлага бърза и сигурна връзка.

Той също така маркира много от правилните полета за мен, включително поддръжка за P2P, както и удобна бели списъци за всичко, което създава проблеми с VPN връзката. Това, което най-много обичам, е, че е достатъчно пъргаво да се свържа с някой от техните сървъри, като всъщност не губя от бързината на последователност.

За съжаление, като се има предвид, че широколентовите скорости в Малайзия бързо се увеличават, много от нас ще отбележат, че споделените VPN услуги като тази ще предлагат само определени нива на скорост. И все пак – поверителността трябва да идва на някаква цена, нали?

тест за скорост на сърфиране Малайзия

Surfshark Speed ​​Test Малайзия – сървър на Куала Лумпур
(Вижте резултата от теста с пълна скорост)

Като един от най-добрите VPN за Малайзия, Surfshark, разбира се, отговаряше на определени изисквания за скорост. Това показа в моя тестов резултат за него от базиран на KL VPN сървър и отново малайзийците обикновено трябва да постигнат тази скорост с малко проблеми.

Прочетете пълния ни преглед на Surfshark и вижте защо е един от най-добрите VPN!

3. CyberGhost

https://www.cyberghostvpn.com

CyberGhost

скорост

отличен

Сигурност & поверителност

Оценка 5 от 5Оценка 5 от 5Оценка 5 от 5Оценка 5 от 5Оценка 5 от 5

Цена (MYR)

RM11.90 / мес

Основни моменти

 • Предлага компресия на данни
 • Блокиране на реклама
 • Поддържа 7 устройства

"Малайзийци, не забравяйте да се свържете към сървърите в Сингапур за CyberGhost!"

ПОСЕТЕТЕ VPN

CyberGhosties са доволни от тях и със сигурност са се опитали да бъдат хип и оптимистични в маркетинга си. Това е друго от по-известните имена в VPN индустрията и през последната година те са се разраснали по-бързо от радиоактивен паяк.

CyberGhost говори със спецификацията за доброто говорене и ако не видях разширението, което те пуснаха в тяхната мрежа, нямаше да повярвам на очите си. За съжаление обаче, както и при много други VPN услуги, Малайзия е доста нисък приоритет за тях и това се вижда с нашите скорости.

За тези, които искат скорости, с които наистина можете да постигнете всичко, отново повтарям съвета си да изпробват сървър, базиран в Сингапур. CyberGhost наистина показва забележителна устойчивост.

тест за скорост на киберхост Малайзия

CyberGhost Speed ​​Test Малайзия – Puchong сървър
(Вижте резултата от теста с пълна скорост)

Малайзийците трябва да вземат предвид, че повечето сървъри на CyberGhost са в зоната на ЕС, но за щастие, те имат и някои в Азиатския регион. За съжаление, покритието тук е малко по-ограничено и скоростите им не са най-добрите.

Вижте пълния ни преглед на CyberGhost, за да научите повече!

4. ExpressVPN

https://www.expressvpn.com

ExpressVPN

скорост

добре

Сигурност & поверителност

Оценка 5 от 5Оценка 5 от 5Оценка 5 от 5Оценка 5 от 5Оценка 5 от 5

Цена (MYR)

RM36.21 / мес

Основни моменти

 • Поверителност в офшорки
 • 148 VPN местоположения
 • Пълно 256-битово криптиране

"Вие плащате за това, което получавате – ExpressVPN не е прескачал на локални сървъри в Малайзия."

ПОСЕТЕТЕ VPN

Досега ExpressVPN беше един от моите най-добри избор, независимо за коя държава я класирам. Той има широко широк спектър от сървърни местоположения и много сървъри. Още по-добре е, че се основава на Британските Вирджински острови, което е слабо в законите си за запазване на данни.

Тествах цялостно услугата и не се колебая да ги препоръчам като топ доставчик на VPN услуги за малайзийци. ExpressVPN е стабилен и позволява достъп до голяма гама от устройства.

expressvpn скоростен тест Малайзия

ExpressVPN тест за скорост Малайзия – сървър на Куала Лумпур
(Вижте резултата от теста с пълна скорост)

Като идея колко добра става, сравних скоростта на линията по подразбиране без VPN с тест, покрит с ExpressVPN, на същото място. С включен ExpressVPN и свързан със сървър в Малайзия успях да покажа солидна скорост от 137 Mbps надолу по течението.

Прочетете нашия пълен преглед ExpressVPN за повече информация!

5. IPVanish

https://www.ipvanish.com

IPVanish

скорост

отличен

Сигурност & поверителност

Оценка 4 от 5Оценка 4 от 5Оценка 4 от 5Оценка 4 от 5

Цена (MYR)

RM14.13 / мес

Основни моменти

 • Принудително 256-битово криптиране
 • Неограничен P2P
 • Поддържа 10 устройства

"IPVanish е хит и пропуск за много страни и за съжаление, Малайзия е пропуск, освен ако не се свържете с техния сървър в Сингапур."

ПОСЕТЕТЕ VPN

Считам, че последователността е толкова важна, колкото скоростта за доставчиците на VPN услуги, но за съжаление, Малайзия е малко странна патица. Производителността за повечето VPN мрежи в страната е забележима, но отново имаме щастието да бъдем в непосредствена близост до Сингапур с отличната си инфраструктура.

Премествайки тези мисли встрани, IPVanish е нещо подобно, тъй като тяхното изпълнение варира от място на място. Взета от чисто локален контекст, почти безполезно е свързването със сървър тук, така че се насочете на юг, моля.

И все пак като цяло услугата има своите предимства благодарение на много полезното им приложение и, разбира се, силно наложено 256-битово криптиране за всички без изключение.

ipvanish тест за скорост Малайзия

Тест за скорост IPVanish Малайзия – сървър на Куала Лумпур
(Вижте резултата от теста с пълна скорост)

IPVanish с бързи обороти със сигурност не е най-големият. Въпреки че успях да го направя в този списък за други фактори, аз успях да извадя малко под 2 Mbps от него. Може би са имали лош ден или не, но това е достатъчно, за да ви накара да мислите малко по-трудно.

Прочетете нашия задълбочен преглед на IPVanish, за да научите повече!

6. TorGuard

https://torguard.net

TorGuard

скорост

отличен

Сигурност & поверителност

Оценка 5 от 5Оценка 5 от 5Оценка 5 от 5Оценка 5 от 5Оценка 5 от 5

Цена (MYR)

RM18.15 / мес

Основни моменти

 • Изградена за P2P
 • TorGuard стелт прокси
 • Поддържа 5 връзки

"Няма присъствие на локален сървър, но като цяло, все още силна глобална мрежа от сървъри."

ПОСЕТЕТЕ VPN

Един от най-важните решаващи фактори за поставянето на TorGuard е, че той е много удобен за P2P доставчик на VPN услуги. Не е много Bling от страна на потребителя, но това е забележително в изпълнение.

Има една ключова разлика между TorGuard и много конкуренти в това, че ви позволява да изберете кое ниво на криптиране предпочитате. Това означава, че за потребителите на P2P можете да изключите шифроването и да се насладите на по-бързи скорости на торент по всяко време!

Освен това TorGuard има много други качества за изкупуване, като стабилни скорости, мултиплатформена способност и възможност за заобикаляне на VPN блокери. Обърнете внимание, че те нямат сървъри в Малайзия, така че тестовете за скорост се провеждат до най-близката точка наблизо – Сингапур.

torguard тест за скорост Сингапур

TorGuard Speed ​​Test – Сингапурски сървър
(Вижте резултата от теста с пълна скорост)

Тъй като се свързваме със Сингапур, TorGuard, разбира се, успя да постигне някои звездни скорости и като цяло, можете да ги използвате с тази скорост без проблеми. В крайна сметка SPeed е жизненоважен за порой.

Единственият недостатък е, че за по-младите потребители, които са свикнали с елегантността на съвременните приложения, интерфейсът TorGuard ще изглежда като нещо от миналото. Ние бяхме разглезени от елегантните приложения, които работят най-вече в Windows, а приложението TorGuard е взрив от миналото.

Разберете нашия задълбочен преглед на TorGuard.

7. Най-бързоVPN

https://fastestvpn.com

FastestVPN

скорост

отличен

Сигурност & поверителност

Оценка 4 от 5Оценка 4 от 5Оценка 4 от 5Оценка 4 от 5

Цена (MYR)

RM4.85 / мес

Основни моменти

 • Оптимизирани сървъри за P2P
 • Позволява скачане на сървъра
 • Поддържа 10 устройства

"FastestVPN е в този списък по една конкретна причина – това е толкова евтино, че ще се смеете по пътя си към банката."

ПОСЕТЕТЕ VPN

Докато се мъчех да разбера кои VPN мрежи могат да бъдат включени в този списък, разбрах, че съм похарчил стотици щатски долари, за да тествам тон VPN. Тъй като процентът на конверсия е такъв, какъвто е днес, резултатът е сбор в хилядите Ringgit.

Колкото и болезнено да беше това, разбрах, че всички ние ще почувстваме една и съща щипка, дори за закупуване на един VPN сървър – следователно FastestVPN влезе в игра. Не ме разбирайте погрешно, това не е глупост.

FastestVPN е много ограничен в своята сервизна мрежа, но работи както и много други услуги. Всъщност те значително се подобриха през последната година, че аз ги държа под внимание, така че кудо за техните усилия.

Отново обърнете внимание, че това е друга услуга без присъствие на локален сървър.

бърз тест за скорост на Сингапур

Най-бърз тест за скорост на VPN – Сингапурски сървър
(Вижте резултата от теста с пълна скорост)

Ускорението на FastestVPN при свързване към сървър, базиран в Сингапур, за мен надхвърли 100 Mbps. Това е достатъчно добро за услуга с цени на тези цени, особено ако това, което търсите, е главно поверителност и анонимност.

Имам ли наистина нужда от VPN в Малайзия?

Това наистина е труден въпрос, на който трябва да се отговори сега. Като малайзиец предполагам, че съм виновен, че станах толкова самодоволен, колкото всички останали тук. Прекарах години на P2P сцената и никога не съм имал проблеми. Като човек с чист запис, аз също не е задължително да се притеснявам относно държавното наблюдение.

В същото време наскоро купих нова кутия за Android TV и се наслаждавам много на нея. Благодарение на него нямам нужда да се абонирам за скъпи планове, предлагани от местни източници като Astro или Telekom Malaysia (може би затова правителството забранява поточните сайтове!)

И все пак моето общо чувство е едно от… „ЮК!“ когато става дума за правителствен надзор тук и това просто кара кожата ми да пълзи. Искрено чувствам, че подобни неща са също толкова лоши, колкото и перверзниците, които засаждат скрити камери наоколо само заради собствените си ритници.

И така, отговорът ми би бил да, продължете се. Ако не сте го обмисляли, сега е моментът да започнете. Ако сте го обмисляли, искрено се надявам, че този списък може да ви помогне да изберете идеалния доставчик за себе си.

За да обобщим, ето топ 3 VPN за малайзийци:

SPEED

СИГУРНОСТ & ПОВЕРИТЕЛНОСТ

ЦЕНА (MYR / MO)

NordVPN

отличен

Оценка 5 от 5Оценка 5 от 5Оценка 5 от 5Оценка 5 от 5Оценка 5 от 5

15.12

ПОСЕТЕТЕ VPN

Surfshark

отличен

Оценка 5 от 5Оценка 5 от 5Оценка 5 от 5Оценка 5 от 5Оценка 5 от 5

8.66

ПОСЕТЕТЕ VPN

CyberGhost

отличен

Оценка 5 от 5Оценка 5 от 5Оценка 5 от 5Оценка 5 от 5Оценка 5 от 5

11.90

ПОСЕТЕТЕ VPN

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map