FastestVPN pregled: 6 prednosti i 3 mane uporabe najbržeg VPN

FastestVPN


FastestVPN

https://fastestvpn.com/

tl; dr

Najbrži VPN prvi se put javio na moj radar sredinom 2019. godine i u to vrijeme kada sam utvrdio da je njegova izvedba u najboljem slučaju osrednja. Kada su me ovaj put pitali da to ponovo ocijenim, moram reći da sam bio skeptičan. Ipak, s proširenom mrežom i puno povećanim brzinama, ovaj se underdog sigurno povećava u svijetu.

NajbržiVPN pregled: 6 pros & 3 nedostatka upotrebe najbržeg VPN-a

Najbrži VPN nalazi se na Kajmanskim otocima i autonomno je britansko prekomorsko područje. Tvrtke sa sjedištem na ovim lokacijama podliježu lokalnoj zakonskoj nadležnosti i ne podliježu pravilima krune.

To, plus činjenica da je zemlja značajno poboljšala zakone o zaštiti osobnih podataka, znači da je okruženje idealno za napredovanje pružatelja VPN usluga. FastestVPN je iskoristio to i pokušava obećati klijentima da će uložiti najveće napore u pružanju privatnosti i sigurnosti na Internetu..

Sadržaj

Pros za najbrže VPN

 1. Čvrsta sigurnost & privatnost
  • 256-bitna brzina enkripcije
  • Dobar izbor protokola
  • Ugrađeni NAT zaštitni zid
  • Uključuje anti-malware & blokator oglasa
 2. Velike brzine
 3. Izvrsna cijena
 4. Podržava bilo gdje strujanje i P2P
 5. Čist & lagana aplikacija
  • Velika kompatibilnost uređaja
  • Smart tunneling & Brzo povezivanje
 6. Prilična korisnička podrška

Protiv najbržeg VPN-a

 1. Povremene pogreške u usluzi
 2. Samo jedna točka povezivanja za Netflix
 3. Ograničena mreža & poslužitelji

Donja linija

 • Hoću li platiti najbrži VPN?

6 nevjerojatnih stvari koje volim u vezi s najbržim VPN-om

1. Čvrsta sigurnost & Privatnost

FastestVPN se ozbiljno obvezao prema svojim kupcima, izjavljujući da će prioritet dati kupcima u pogledu privatnosti i sigurnosti. Najvažnije je da se obvezao da neće dijeliti podatke (ako ih ima) s bilo kojim trećim stranama, što bismo iskreno očekivali od VPN usluge.

fasttestvpn ima dobru sigurnost i privatnost

Za razliku od nekih većih imena vani, do sada se nije očitovalo o pritužbama na najbrže curenje podataka ili pružanju informacija vlastima. To je definitivno nešto što bi korisnici koji poštuju privatnost trebali zabilježiti.

1,1 256-bitna visoka stopa enkripcije

Veze ostvarene putem FastestVPN klijenta zaštićene su najbržim šifriranjem koje su danas dostupne potrošačima. 256-bitna enkripcija je de facto standard na koji se danas oslanjaju i kojem vjeruju sigurnosni stručnjaci.

Također se koristi u mnogim vojnim sustavima i, iskreno rečeno, blizu je nemogućeg pucanja. Šanse da dobijete svoje 256-bitne podatke probijene bi bile mnogo manje vjerojatne nego li sami propuštate podatke, međutim nenamjerno.

1.2 Dobar izbor protokola

Mnogi se pružatelji VPN usluga danas naginju prema OpenVPN protokolu zbog njegove reputacije kao vrlo sigurne i stabilne. Nažalost, to je dovelo do toga da mnogi od njih ignoriraju ostale VPN protokole i ne daju svojim korisnicima izbor u tom pitanju.

Iako se ne zalažem za neke protokole poput L2TP i PPTP, volim koristiti IKEv2 jer je i prilično siguran, a puno puta nadmašuje i OpenVPN. NajbržiVPN pruža svojim korisnicima širok spektar izbora, omogućujući IKEv2, L2TP, PPTP, kao i OpenVPN (i TCP i UDP).

To korisnicima daje veliku fleksibilnost, što je važno iz više razloga koji se samo ubrzavaju. Ponekad bi neki korisnici mogli imati problema s kompatibilnošću s aplikacijama koje pokušavaju pristupiti mreži putem VPN-a. Omogućujući korisnicima prebacivanje VPN protokola, to olakšava napor, kompatibilnost.

1.3 Ugrađeni NAT vatrozid

FastestVPN uključuje ugrađeni NAT vatrozid koji je dobar za vas jer pomaže povećati sigurnost na vašim uređajima. Zamislite NAT vatrozid kao poštar koji razvrstava dolazne pakete podataka na vaš uređaj.

Dostavljat će vam samo pakete podataka koje ste posebno zatražili i odbacit će bilo što drugo. Imajte na umu da, iako pomaže u povećanju sigurnosti, NAT vatrozid ne treba uzimati kao zamjenu za namjenski program Internet Security..

1.4 Uključuje anti-malware & Blokator oglasa

Obično nisam previše zaokupljen uslugama koje pokušavaju korisnicima ponuditi sve u aplikaciji koja je posebno dizajnirana za nešto drugo. Ipak, u slučaju funkcija FastestVPN-a protiv zlonamjernog softvera i blokiranja oglasa, toliko su neupadljive i lagane da im teško padaju na pamet.

najbrži je anti malware i blokator oglasa

To je dobro jer oni zasigurno ne doprinose napuhanju aplikacije istovremeno pružajući uslugu s dodanom vrijednošću. Dio razloga za to je što FastestVPN pokreće neke značajke na vlastitim poslužiteljima, tako da smanjuje svaki potencijalni napor na vašim uređajima, a istovremeno vam nudi bonus.

2. fer brzina

Prvi put kad sam procijenio najbrži VPN, brzine su bile iskreno prilično loše. To se složilo smelom izjavom koju naziv ovog VPN-a daje. Međutim, nakon otprilike godinu dana, otkrio sam da zapravo obraćaju pažnju na povratne informacije i povećavaju rad usluge.

Kao osnovna vrijednost, moja neograničena brzina interneta kad se direktno povežem putem usmjerivača na mrežu onoliko je koliko je moguće oglašavati – većim dijelom. Redovito uspijevam dobiti 400+ Mbps na liniji od 500Mbps.

osnovna brzina u Maleziji bez vpn

Ispitivanje brzine na lokalnom poslužitelju bez aktivnog VPN-a
(Pogledajte puni osnovni rezultat)

Prije nego što nastavimo s rezultatima ispitivanja, imajte na umu da sam testirao FastestVPN na OpenVPN protokolu, jer je to standard koji nudi većina pružatelja VPN-a. IKEv2 je dostupan i na FastestVPN-u pa ćete pomoću tog protokola postići puno bolje brzine nego na OpenVPN-u, pa rezultate uzmite s prstohvatom soli.

Najbrži test brzine VPN – SAD

Ubrzavanja američkog poslužitelja FastestVPN bila su približno onakva brzina koliko se moglo očekivati.

najbrža brzina SAD vpn off

Najbrži test brzine u SAD-u – isključen VPN
(Pogledajte potpuni rezultat)

najbrža brzina SAD vpn up

Najbrži test brzine u SAD-u – uključen VPN
(Pogledajte potpuni rezultat)

25Mbps nije baš strašna brzina, niti je o čemu pisati kući. Latencija je bila malo na visokoj strani, ali SAD je praktički širom svijeta s moje fizičke lokacije.

Najbrži test brzine VPN – EU (Njemačka)

U većini slučajeva nalazim da se moje VPN brzine za poslužitelje temeljene na Eurozoni ne razlikuju uvelike od mojih brzina poslužitelja sa sjedištem u SAD-u..

najbrža brzina europe vpn off

Najbrži test brzine Europe – VPN isključen
(Pogledajte potpuni rezultat)

najbrža brzina europe vpn up

Najbrži test brzine Europe – VPN uključen
(Pogledajte potpuni rezultat)

Čak i u pogledu kašnjenja, to je stvar “očajnog poteza”. Ipak, ove su brzine dovoljno pristojne za strujanje medija.

Najbrži test brzine za VPN – Bliski Istok

najbrža brzina na srednjem istoku vpn off

Najbrži test brzine na Bliskom istoku – isključen VPN
(Pogledajte potpuni rezultat)

najbrža brzina na srednjem istoku vpn na

Najbrži test brzine na Bliskom istoku – VPN uključen
(Pogledajte potpuni rezultat)

Ne iznenađujuće su brzine na ovom području bile prilično zapanjujuće. Razlog za to je vjerojatniji zbog slabijeg fokusiranja na regiju ME od strane FastestVPN, zajedno s njihovim ograničenim brojem poslužitelja.

Najbrži test brzine VPN – Azija (Singapur)

Kao što se i očekivalo, brzina i kašnjenje su mi bili najbolji na najbržim poslužiteljima sa sjedištem u Singapuru.

najbrža brzina Azija vpn off

Najbrži test brzine VP Azija – isključen VPN
(Pogledajte potpuni rezultat)

najbrža brzina azija vpn na

Najbrži test brzine Azije – uključen VPN
(Pogledajte potpuni rezultat)

Ova lokacija vrlo je jaka zahvaljujući svom zemljopisnom položaju, kao i izvrsnoj infrastrukturi u zemlji.

Najbrži test brzine VPN – Australija

Da budem iskren, i brzina i kašnjenje na najbržim VPN poslužiteljima sa sjedištem u Australiji pomalo su propali.

najbrža australska brzina vpn off

Najbrži test brzine u Australiji – isključen VPN
(Pogledajte potpuni rezultat)

najbrža australska brzina vpn na

Najbrži test brzine Australije – VPN uključen
(Pogledajte potpuni rezultat)

S nedostatkom poslužitelja sa sjedištem na kontinentu u Africi, vratio sam se negdje na Bliski Istok za te brojeve. Osim toga, činilo se da je FastestVPN bila vrlo miješana torba kada je u pitanju performanse.

Da, brojevi su upotrebljivi, ali zasigurno nisu najbolji. To je jedan od glavnih razloga (osim njegove slabije poslužiteljske mreže) koji izaziva najbrži VPN na našoj ljestvici u cjelini..

Zaključak – Misli na najbrže VPN brzine

Prije nego što počnete gnjaviti o tome kako se te brzine mogu činiti sveukupnim, želio bih vam skrenuti pozornost na odgovarajuće brzine koje sam pokazao da su prebačene na lokalne poslužitelje u tim zemljama bez aktivnog VPN-a..

Važna nota

Trenutačno globalno usporavanje interneta učinilo je brzinu nestabilnom za gotovo sve korisnike. U ovom slučaju je i dalje impresivno uspjeti postići ove brzine u vrijeme velikog globalnog opterećenja podataka. Stoga, za sada, napravite pauzu za FastestVPN, da?

3. Izvrsna cijena

Ove informacije dobivam vjerovatno najbolje mjesto za zaključivanje rezultata ispitivanja brzine. Najbrži VPN dolazi s nevjerojatnom cijenom od samo niske cijene 1,11 USD mjesečno na njihov trogodišnji plan!

MonthlyYearlyTriennially
Cijena /mo$10.00$2.49$1.11
Ukupni račun 10,00 $ 29,95 $ 39,95
Ciklus naplate 1-mjesečni12-mjesečni36-mjesečni

Ovo je fantastična razmjera cijena i čini ovu uslugu solidnim prijedlogom za lovce na povoljne ponude koji traže neki oblik privatnosti i zaštite na mreži. Naravno, ako imate novac, premium uslugu možete potražiti kod drugih davatelja usluga – ali sigurno ne po ovim cijenama.

Za 1,11 USD mjesečno, uslugu praktično dobivate besplatno. Besplatni davatelji VPN usluga se općenito ne preporučuju, pa čak i dobri poput Windscribea pokušati će vas potaknuti na svoje plaćene planove gdje je to moguće – za mnogo veću cijenu od ove.

Kao dodatnu napomenu, uvijek budite oprezni od pružatelja VPN-a koji nude besplatne usluge i nude neograničenu uslugu. Češće nego ne, ti VPN-ovi uzimaju vaše podatke i prodaju ih trećim stranama radi zarade. To je jedini način na koji mogu održati operacije. Neki će to učiniti suptilno, dok drugi koriste oglase u aplikaciji.

4. Podrška struji bilo gdje & P2P

Kao i kod većine dobrih pružatelja VPN usluga, FastestVPN će vam pomoći u prevladavanju geoblokiranih usluga i omogućiti vam strujanje iz različitih medijskih izvora. Za ovaj slučaj testirali smo ih s Netflixom i otkrili smo da njihov sadržaj u SAD-u može dobro strujati. Nažalost, to je za sada jedina regija koju podržavaju.

fastestvpn ima razne korisne značajke za zabavu

Uz to, FastestVPN podržava P2P na svim njihovim poslužiteljima i možete pokretati svoje bujice dok ste povezani s bilo kojim lokacijama poslužitelja. Naravno da postoji i nedostatak jer je brzina vašeg P2P vezana za ukupnu VPN izvedbu.

Ako se, primjerice, povežete s poslužiteljem Netflix, a događa se da vam se iz nekog razloga to događa sporije – vaše P2P brzine će također pasti osim ako se ne prebacite na neki drugi poslužitelj. Našao sam se pred ovom dilemom dok gledam Netflix i pokušavam preuzeti i na BitTorrent.

Napokon, najvažnija napomena za streaming i P2P je stabilnost. Kao i uvijek, FastestVPN stavljam na svoj Netflixov test za izgaranje, što je moj izgovor da budem gledao Netflix za “posao”. Uspio sam gledati dvije sezone ‘Ureda’ odjednom, a da uopće nije bilo problema u vezi, pa bih rekao da je stabilna.

Međutim, osobno smatram da brzine koje nudi FastestVPN nisu baš pogodne za P2P usprkos jasnoj upotrebljivosti. Naravno, to vrlo ovisi o tome kako koristite uslugu. Na primjer, ako ostanete u blizini SAD-a, mogli biste lako iskoristiti prednosti dobrih P2P brzina kao i pristup dodatnom netflix sadržaju.

5. Očistite & Lagana aplikacija

Jedna od boljih stvari o programu FastestVPN je njihova Windows aplikacija. Čist i lagan dizajn nije težak resurs i zauzima tek 5 MB memorije dok traje. Dizajn aplikacije izgleda moderno i lako se naviknuti na način da ga jednom pokrenete nekoliko puta.

5.1 Kompatibilnost visokog uređaja

Usluga je dostupna i na raznim platformama.

fastestvpn je široko dostupan na mnogim platformama

Za mainstream možete ga instalirati na Windows, Mac i Linux baze. Mobilno, podržava Android i iOS. FastestVPN za jedinstvenu instalaciju može se rasporediti i na usmjerivač, PS4 i još nekoliko drugih.

5.2 Pametno podešavanje tunela & Brzo povezivanje

Unutar aplikacije FastestVPN naći ćete dvije mogućnosti koje biste mogli iskoristiti s popriličnim dijelom – Smart Tunneling i Quick Connect. Prvi vam omogućuje selektivno puštanje aplikacija za koje vjerujete da se povezuju s Internetom zaobilazeći VPN tunel.

To vam omogućuje potencijalno smanjenje naprezanja na VPN-u i može vam pomoći u daljnjem povećanju kompatibilnosti. Ako utvrdite da se određene aplikacije ne mogu povezati putem VPN-a, možete ih jednostavno dodati na popis Smart Tunnel. Nije idealno, ali povećava vaše mogućnosti.

Brzo povezivanje značajka je za uštedu vremena koja omogućuje aplikaciji da odabere sa kojim se serverom treba povezati. Odluku će donijeti na temelju najbolje vrijeme kašnjenja svojih poslužitelja u odnosu na vašu lokaciju. To ipak znači da je velika vjerojatnost da ćete završiti povezani s poslužiteljem u svojoj zemlji.

Obično neće biti od velike koristi u tim slučajevima, ali ako se nalazite na lokaciji na kojoj nemaju poslužitelj, Quick Connect može se pokazati korisnom ako tražite najbolji obližnji poslužitelj za vas..

6. Prilična korisnička podrška

Kao što ćete možda moći razabrati sa donje slike, podrška za najbrži VPN može se polako pokrenuti. Međutim, nakon što agent za usluge sazna o čemu zapravo pričate, mislim da će im pronaći korisne i dobro poznate njihove usluge i sustave.

Najbrža korisnička podrška je pristojna

Smatram da kasno, većina VPN usluga doista je poboljšala stvari u pogledu korisničke podrške i očito FastestVPN nije iznimka. Unatoč čekanju u redu iza još dvije osobe u mom redu, prisustvovala sam pet minuta nakon slanja zahtjeva.

FastestVPN također nudi korisničku pomoć na nekoliko načina. Kao prva linija za kontakt uvijek se možete obratiti njihovoj bazi znanja koja sadrži dobru mješavinu pristojno postavljenih FAQ, vodiča i tutorijala.

Ako to ne radi za vas, na raspolaganju vam je i podrška za chat uživo 24 sata dnevno. Kao što vidite, i njihov odgovor na tom kanalu je prilično dobar. Konačno, imate mogućnost slati njihov tim za podršku u slučaju da u live chatu bude previše ljudi, a vrijeme čekanja postane problem.

3 stvari koje mi se ne sviđaju u vezi s najbržim VPN-om

1. Povremene greške u službi

Neke će stvari o kojima ću raspravljati u ovom segmentu možda malo subjektivne, a neki problemi mogu se jednostavno ponoviti zbog načina rada VPN-a. Međutim, primijetio sam neke propuste zbog kojih je bilo teško zanemariti slučaj FastestVPN.

Kad sam prvi put platio FastestVPN, nakon toga doveli smo do preuzimanja njihove instalacijske datoteke. Instalirajući je, bio sam iznenađen kad sam otkrio da se ne mogu povezati ni s jednim od njihovih poslužitelja usprkos promjeni protokola i isprobavanju drugih stvari koje sam zabilježio u njihovoj bazi znanja.

Napokon sam morao razgovarati s službom za korisnike, koja me zamolila da napravim nešto neobično – preuzmi i instaliraj OpenVPN GUI klijent i koristite to za povezivanje. Nakon što sam to učinio, ustanovio sam da se aplikacija FastestVPN bez problema može povezati s njom, čak i nakon instaliranja OpenVPN GUI-ja..

Sljedeći problem koji sam napomenuo bio je da su veze s nekim poslužiteljima ponekad bile nejasne. To znači da ćete možda morati pokušati povezati nekoliko puta prije nego što se veza stvarno uspostavi. Čini se da za to nema pravog razloga, ali nakon nekog vremena stvari su se smirile i problem je nestao.

2. Samo jedna točka povezivanja za Netflix

Iako FastestVPN radi s Netflixom, to je ograničeno samo na sadržaj regije Netflix US. Iako je to mjesto na kojem se nalazi najveća zbirka Netflix filmova, neki korisnici možda žele pristup drugim regijama za lokaliziraniji sadržaj.

Američka veza Netflix dostupna je samo putem jedinstvene pristupne točke, unatoč tome što FastestVPN ima deset lokacija na kojima se može povezati u Sjevernoj Americi. Ova jedinstvena pristupna točka pokreće niz potencijalnih pitanja uključujući: potencijalno preopterećenje budući da će svi korisnici Netflixa gledati preko te lokacije i što se događa u slučajevima kvara.

3. Ograničena mreža & Poslužitelji

FastestVPN ima prilično ograničenu pokrivenost s nepoznatim brojem poslužitelja na 39 lokacija. Unatoč tome, širenje tih lokacija ostaje prilično pristojno. Zabrinutost je da, ako bilo koja lokacija koju želite biti jako učitana, možda vam ne bi bila prikladna alternativa.

najbrži serveri su ograničeni

Iako primjećujem da je FastestVPN s vremenom poboljšao svoje performanse, osjećam da njihov rast mreže i nije baš ono čemu sam se nadao. Ovo bi mogao biti posao ili prekid posla za mnoge korisnike jer ozbiljno ograničava njihov izbor – a to je veliki dio onoga što se VPN usluga tiče.

Brzinska ispitivanja koja sam provela u odjeljcima koji ste ranije primijetili bili su usredotočeni na gusto naseljena područja. Ovo bi moglo poslužiti za isticanje činjenice da ograničeno financiranje onemogućuje NajbržeVPN od uvođenja u još veće poboljšanje.

Kako njihova prodaja raste, korisnici će ih moći vidjeti kako postepeno povećavaju cijene kako bi održali poslovanje i širenje.

Dno crta: Hoću li platiti najbrži VPN?

Iskreno, to stvarno ovisi. Budući da su VPN-ovi veliki dio mog života i rada, smatram da sam pokvaren zbog izbora. Očito je moja situacija prilično jedinstvena, pa možda neće odgovarati mnogim vama.

Veliko je pitanje – treba li platiti FastestVPN? To je pitanje na koje se još uvijek može odgovoriti prilično lako. FastestVPN je dobar izbor ako živite u visoko naseljenom području ili ako potražite dobro proračunsko rješenje koje će popraviti stvari..

Dolazi po cijeni ubojice i ako se sada ukrcate, možda kasnije nećete biti podložni povećanju cijena jer proširuju svoju mrežu usluga. Međutim, ako imate više specijaliziranih potreba i možete si to priuštiti, toplo bih vam preporučio da razmislite o nekom od vrhunskih pružatelja usluga poput NordVPN-a.

Glavne značajke

 • ✓ Pametno podešavanje tunela
 • ✓ Koristite do 10 uređaja
 • ✓ S Netflixom
 • ✓ Pokrenite P2P na svim poslužiteljima
 • ✓ Oglas & Blokada zlonamjernog softvera

Preporučuje se za

 • • Tragatelji za povoljnim ponudama
 • • Ljubitelji strujanja
 • • Zaobilazeći cenzuru

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map