Pregled HideMyAss: 4 prednosti i 4 nedostatka korištenja HMA VPN

HideMyAss HMA VPN


HideMyAss VPN

https://www.hidemyass.com/

tl; dr

HideMyAss ima cool ime i prilično jedinstven logotip, ali s obzirom na privatnost ili privatnost, ovaj VPN izaziva prilično zabrinutosti. Avast je podružnica tvrtke Avast, a sa sjedištem u Ujedinjenom Kraljevstvu. Performanse također ostavljaju malo željenog, ali sigurno nije najgore u ovom području. Općenito, ovo je usluga koju morate pažljivo razmotriti prije nego što biste je kupili.

HideMyAss pregled: 4 pros & 4 nedostatka upotrebe HMA VPN

Započeo 16-godišnjak 2005. godine, HideMyAss (HMA) ima dugu i staru povijest. Najprije je izgrađen kako bi zaobišao mrežna ograničenja u relativno ograničenom kontekstu. Njegov se programer tijekom godina kontinuirano proširio i povećavao uslugu.

U 2015., samo deset godina nakon što je osnovni koncept prvi put predstavljen, HMA je prodan kompaniji AVG Technologies za nevjerojatnih 40 milijuna dolara. Zauzvrat, AVG je kupio Avast, a to je mjesto na kojem HMA danas sjedi.

Sadržaj

Pros HideMyAss VPN

 1. Jake sigurnosne opcije
  • Podržava više protokola
  • Štiti do 5 uređaja
  • Kill prekidač prisutan
  • Zaštita od curenja
 2. Široka mreža poslužitelja
  • Specijalizirani P2P & poslužitelji za strujanje
  • Radi s ključnim regijama Netflixa
  • Pokreće BBC iPlayer
  • Može izvoditi nasumične IP adrese
 3. Dobra korisnička usluga
 4. 30-dnevna garancija povrata novca

Slabosti HideMyAss VPN-a

 1. Ograničena privatnost korisnika
  • Vlasnik Avasta
  • HideMyAss bilježi neke podatke
  • Suradnja s istragama kršenja zakona DMCA
 2. Ubrzavanja na HideMyAss nisu sjajna
  • Ugrađen je test za brzinu na više lokacija
 3. Prijavi se & cijene nevolja
  • cijene & načini plaćanja razlikuju se od regije do regije
  • Planovi se automatski obnavljaju
 4. Dizajn aplikacija nije najbolji
  • Skočni prozori
  • Marka ima krizu identiteta

Donja linija

 • Hoću li platiti HideMyAss VPN?

Unatoč prvotnoj namjeri da pomogne korisnicima da zaobiđu blokove, HMA se našla u središtu pozornosti i prije prodaje. U 2012. tvrtka se pridržavala sudskog naloga u Velikoj Britaniji da preda informacije o aktivnostima korisnika.

Pravila i ponašanje tvrtke izdvojili su je od većine pružatelja usluga VPN-a koji se trude najbolje kako bi spriječili vlasti da pristupe njihovim podacima korisnika.

4 stvari koje mi se sviđaju u vezi sa HideMyAss VPN

1. Snažne sigurnosne mogućnosti

Što god mislim o HMA-u, njihova je sigurnost i dalje prilično dobra. Evo što imaju u trgovini;

1.1 Podržava više protokola

Nude fiksne visoke stope enkripcije na 256-bitnim. Prema zadanom, svi Windows i Android korisnici dobivaju OpenVPN, dok će MacOS i iOS korisnici biti na IKEv2.

skriveni protokol hidemyass za Windows je openvpn

Zadana Windows aplikacija dopušta samo OpenVPN.

Postoji i mogućnost upotrebe PPTP-a ako stvarno želite, ali to nije uključeno u osnovnu HMA aplikaciju. Poznato je da je PPTP manje siguran od OpenVPN-a, ali ako ga zaista želite koristiti, možete stupiti u kontakt s njihovom korisničkom službom..

Usmjerit će vas na vezu za neku drugu aplikaciju gdje možete odabrati između OpenVPN i PPTP. Preporučujem vam da se držite OpenVPN-a, budući da je to mnogo sigurnija opcija.

1.2 Štiti do 5 uređaja

Današnja norma je da svaki od nas često ima više pametnih uređaja. HMA to razumije i možete istovremeno povezati do pet uređaja na njihove usluge. To pomaže u održavanju sigurnosti svih uređaja istovremeno.

Sve u svemu, postoje aplikacije koje podržavaju sve mainstream platforme plus nekoliko dodatnih, uključujući AppleTV i odabrani broj usmjerivača. Nažalost, za usmjerivače postoji i ulov. Ne možete ga sami instalirati, ali morate ga unaprijed konfigurirati preko treće strane poput Flashroutera.

1.3 Prisutni prekidač

Kao dodatna značajka, ovaj VPN uključuje prekidač za zaustavljanje radi zaustavljanja prijenosa podataka s vašeg uređaja ili izvan njega ako otkrije probleme s VPN tunelom..

hidemyass ima pametni prekidač

Također ima opciju podijeljenog tuneliranja tako da zapravo možete odlučiti kako biste dopustili određenim aplikacijama da zaobiđu VPN uslugu.

1.4 Zaštita od propuštanja

Testovi na HMA i za curenje DNS-a i WebRTC-a prošli su u najboljem redu. Naš izvorni IP nije procurio unatoč isprobavanju nekoliko različitih veza na poslužitelju. DNS i WebRTC testovi su prilično jednostavni za pokretanje. Puno je unaprijed izgrađenih alata putem interneta i jednostavno posjetite te web stranice i pokrenite ga kako biste obavijestili da li vaš DNS curi uz aktivnu VPN.

2. Široka mreža poslužitelja

Sveukupno, HMA ima mrežu od preko 1.000 poslužitelja koji se protežu na 298 lokacija.

hidemyass ima široku pokrivenost poslužitelja

To je vjerojatno najšira pokrivenost koju sam vidio s obzirom na pojedine lokacije, a većina ostalih top VPN-a kreće se u rasponu od 90 do 100 zemalja.

2.1 Specijalizirani P2P & Streaming serveri

HMA ima nekoliko odabranih poslužitelja putem kojih se trebate povezati ako želite strujati filmove ili pokretati bujice. Da budem iskren, iako mnogi davatelji usluga VPN-a to rade kao prednost i poslužuju te servere kao specijalizirane, sumnjam.

hidemyass vpn ima poslužitelje optimizirane za p2p

Unatoč tome, prema mom mišljenju, HMA je precizirao pet servera za streaming medija i osam za P2P. Neke ključne lokacije poput New Yorka broje se dva puta jer to možete učiniti oboje na tim poslužiteljima.

2.2 S ključnim Netflix regijama

Moja pažnja za Netflix uvijek je bila na njihovoj američkoj regiji, odakle su skoro svi dobri filmovi. Također ima najveću knjižnicu među svim Netflix regijama, a s HMA-om možete je gledati s bilo kojeg mjesta na svijetu.

Moj Netflix test sagorijevanja (tj. Binge sat tokom dva dana) pokazao je da strujanje i dalje ostaje glatko. Jednom je prilikom bila prekinuta VPN veza, ali niti jedanput nisam dobio drsko upozorenje o Netflix proxyju.

Unatoč neimpresivnoj brzini poslužitelja u SAD-u, bilo mi je više nego dovoljno za uživanje u besprijekornom Netflix doživljaju. Nisam primijetio pretjerano pucanje čak i dok sam preskakao komade minuta unutar filmova.

2.3 Pokreće BBC iPlayer

Iako shvaćam da BBC iPlayer nije na vrhu liste ‘must watch’ većine ljudi, volim ga koristiti kao test sposobnosti VPN-a. IPlayer ima prilično stroga ograničenja u njegovoj upotrebi – gotovo jednako loše kao Netflix.

hidemyass je u mogućnosti tok bbc iplayer

Ipak bih želio znati postoji li u Velikoj Britaniji Donkey Town.

Biti u stanju to zaobići definitivno je plus. Budući da je HMA služba sa sjedištem u Velikoj Britaniji, nisam pogriješio što sam pretpostavio da će ovdje raditi dobro. Spajanje na Donkey Town, Velika Britanija, strujanje je zapravo bilo iznenađujuće brzo.

2.4 Može izvoditi nasumične IP adrese

Nije isto kao u Melbourne Shuffle, IP izmjena je nešto što sam do sada vidio samo na HMA-u. U aplikaciji imaju vrlo prikladan gumb koji vam omogućuje da brzo “promiješate” ili promijenite svoj IP.

To može biti od velike koristi ako ustanovite da jedan od servisa za strujanje neće raditi na poslužitelju na koji ste povezani. Jednostavno pritisnite gumb za nasumičnu reprodukciju i promijenit će vaš IP kako biste mogli ponovo isprobati uslugu streaminga.

Većina HMA poslužitelja ima više IP adresa između kojih možete zamijeniti, posebno na svojim streaming poslužiteljima. Na primjer, njihov njujorški poslužitelj koji omogućuje i P2P i Streaming ima na raspolaganju 56 IP adresa.

3. Dobra korisnička usluga

Iako HMA možda nije najbolji u svemu, jedno područje u kojem se odlikuje je korisnička podrška. To je bila ideja s obzirom na to da sam im postavila niz pitanja, općenito i više tehničke prirode.

hidemyass ima izvrsnu korisničku uslugu

HMA korisnička podrška bila je brza & učinkovit.

Koristeći njihov chat uživo uspio sam vrlo brzo dobiti odgovor. Vjerujte mi, to nije pravilo kada je riječ o uslugama Live Chat i našao sam odgovor gotovo čim sam poslao upit.

Apsolutno nije bilo gluposti pretjeranog čekanja ili čekanja zauvijek da biste čekali odgovor e-poštom. Agent za razgovore bio je ljubazan i stručan, mogao mi je pružiti točne detalje i informacije koje sam tražio.

Neki od vas mogu pomisliti da to i nije baš velika stvar – ali ozbiljno je. Iskusio sam dugo čekanje i vrlo opstruktivne agente za korisničku podršku prije nego što bi se najbolje potrudio okriviti korisničku opremu ili postupke, a odbijajući odgovoriti na direktna pitanja na odgovarajući način.

To nije moje iskustvo s HMA-om i iskreno se nadam da će oni održavati ove izvrsne standarde u naprijed. Kudo za tim zbog ovoga.

4. 30-dnevno jamstvo povrata novca

Smatrajte to probnim radom ili produženom garancijom povrata novca, ovo je apsolutno nešto na što morate paziti kada ulažete u proizvod koji ćete dugoročno koristiti (kao što je moja trogodišnja pretplata na HMA).

Bilo je slučajeva da neki VPN pružatelji imaju strogu politiku povrata novca, i, da budem iskren, uvijek sam bio oprezan od njih. Ako imate dobar proizvod, zašto se bojati da će korisnici biti nezadovoljni i tražiti svoj novac natrag?

Jamstvo povrata novca čvrsto je jamstvo vjere tvrtke u vlastite proizvode, a važno je to što su korisnici to jasno napisali. Ono što moram napomenuti jest da se prijava s HMA automatski otvara obnavljanju, pa obavezno isključite to kako biste izbjegli iznenađenje na kraju svog plana..

4 stvari koje mi se ne sviđaju oko HideMyAss VPN

1. Ograničena privatnost korisnika

Budite upozoreni da će ovo možda biti najveći komad moje recenzije i da će mnogi od vas vjerojatno biti vrlo nezadovoljni nakon što ga pročitate. Privatnost korisnika jedna je od prvih i najvažnijih stvari koju VPN usluga treba štititi i po mom mišljenju HMA ovdje baca toliko crvenih zastava da bi ih trebale zabraniti iz industrije.

1.1 Vlasnik Avast

Oblak vlasništva koji visi nad HMA-om poput albatrosa mračan je i tmurni. Iako je sveukupno pod zastavom Avast, njime izravno upravlja i upravlja Privax Limited sa sjedištem u Velikoj Britaniji.

Češka je zapravo prilično privatna, ali parkiranje HMA-a pod Privax Limitedom apsolutna je crvena zastava. Velika Britanija je jedna zemlja u izvornom sporazumu UKUSA, inače poznata i kao „Pet očiju”.

Otkako je Velika Britanija napustila euro jurisdikciju, poduzeća u zemlji više nisu dužna štititi privatnost korisnika prema krovnim standardima. Zapravo, HMA ima strašnu povijest zaštite privatnosti svojih korisnika.

Nekoliko puta se našla u središtu pažnje i jednostavno predaju korisničkih podataka na zahtjev vlasti, jednom s Velikom Britanijom i jednom s SAD-om.

1.2 Sakrij zapise nekih podataka

Kao što napominjemo gore da HMA surađuje s vlastima na zahtjev, također očito možemo reći da to nije VPN koji nudi uslugu “Bez zapisivanja”. U stvari, HMA izričito izjavljuje da čini podatke korisnika, iako tvrdi da ne prijavljuje aktivnosti.

hidemyass bilježi podatke o vezi

(Izvor)

Iz uvjerenja koja proizlaze iz slučajeva kad je predao zapisnik, još uvijek je dovoljno da ih korisnici dobiju od vlasti. Ako želite VPN koji vas štiti, to nije usluga s kojom se trebate prijaviti.

1.3 Suradnja s istragama kršenja zakona DMCA

Pored predaje trupaca, HMA je također poznat da surađuje s kršenjima kršenja DMCA. U stvari, korisnici su se žalili na samu uslugu podijeli obavijesti o kršenju zakona o DMCA, slično onome što su radili davatelji internetskih usluga u prošlosti.

2. Brzina na HideMyAss nije velika

Svaki put izvodim svoje VPN testove brzine s istog stroja i ISP-a, vlaknastom vezom od 500Mbps putem Etherneta. To mi obično daje moju punu oglašenu brzinu, sve dok je veza čista.

osnovna brzina testa skrivene brzine

(Pogledajte potpuni rezultat)

Za moje testove, svaka udaljena lokacija prolazi niz testova, svaki u paru. Jednom kad je VPN uključen, a zatim isključen. Ovo će vam omogućiti promatranje podudaranja kašnjenja i brzine u oba scenarija.

Bilješka

Od kasnih godina, zahvaljujući radima iz kuće, Internet je bio napregnut do prijeloma. Stoga je preporučljivo uzeti ove rezultate ispitivanja s prstohvatom soli sve dok se globus ponovno ne dovede u ravnotežu na neki kasniji datum. Povremeno ću pregledavati brzine i po potrebi vršiti prilagođavanja.

HideMyAss test brzine – SAD

Ubrzavanje sa VPN-om ili bez njega na poslužiteljima sa sjedištem u SAD-u bio je malo lošiji u vrijeme dok sam obavljao svoje testove. No, s obzirom na to da su SAD doslovno diljem svijeta odakle se nalazim, barijera sa i bez VPN-a ostaje ista.

hidemyass vpn test brzine SAD isključen

HMA VPN test brzine SAD – VPN isključen
(Pogledajte potpuni rezultat)

hidemyass vpn test brzine SAD na

HMA VPN test brzine SAD – VPN uključen
(Pogledajte potpuni rezultat)

Brzine su upotrebljive i svakako dovoljne za strujanje, ali preuzimanje je hit ili promašaj i P2P sigurno neće biti tako korisni.

HideMyAss test brzine – Europa

Nedavno sam za Eurozonu testirao bliže svojoj lokaciji – s njemačkim poslužiteljima. Međutim, s HMA-om sam se nadao solidnim performansama izvan usluge u Velikoj Britaniji, jer u osnovi je to baza ovog pružatelja usluga.

hidemyass vpn test brzine EU isključen

HMA VPN test brzine EU – VPN isključen
(Pogledajte potpuni rezultat)

hidemyass vpn test brzine EU na

HMA VPN test brzine EU – VPN uključen
(Pogledajte potpuni rezultat)

Tužno je reći da je nizvodna brzina pala na lice s jedva iskoristivih 13Mbps. Začudo, uzvodno je bilo sasvim dobro što, budimo iskreni, većini ljudi nije od koristi.

HideMyAss test brzine – Afrika

Uz takvu raširenu mrežu kakva ima HMA, jedan je od rijetkih VPN-a koji zapravo smeta prisutnošću afričkog kontinenta. Iznenadilo me još više činjenica da u Africi postoji niz vezanih mjesta za njih.

hidemyass vpn test brzine SA isključen

HMA VPN test brzine SA – VPN isključen
(Pogledajte potpuni rezultat)

hidemyass vpn test brzine SA uključen

HMA VPN test brzine SA – VPN uključen
(Pogledajte potpuni rezultat)

Ipak, širenje se nije izjednačilo s kvalitetom usluge i opet sam dobio jedva upotrebljive brzine.

HideMyAss test brzine – Azija

Kao i obično, moje najdraže mjesto za testiranje VPN-a u azijskoj regiji je Singapur – kako zbog moje blizine tako i zbog izvrsne infrastrukture. To se jasno pokazalo u niskim kašnjenjima i velikim brzinama, i nizvodno i uzvodno, kod poslužitelja u Republici.

hidemyass vpn test brzine Azija isključena

HMA VPN test brzine Azija – VPN isključen
(Pogledajte potpuni rezultat)

hidemyass vpn test brzine Azija na

HMA VPN test brzine Azija – VPN uključen
(Pogledajte potpuni rezultat)

Ipak, moja uobičajena Ping vremena do te lokacije normalno su bolja, pa vjerujem da bi se u redovitim okolnostima brzina na HMA-u preko Singapura još više poboljšala.

HideMyAss test brzine – Australija

Zemljište ispod toga nije sve tako daleko i kao dio Australisije regije čini se prilično ok u pogledu brzine VPN veze. Ipak, pri 30Mbps dolje s uključenom HMA – to je prilično tužan rezultat.

hidemyass vpn test brzine aus isključen

HMA VPN test brzine AUS – VPN isključen
(Pogledajte potpuni rezultat)

hidemyass vpn test brzine aus na

HMA VPN test brzine AUS – VPN uključen
(Pogledajte potpuni rezultat)

Sve u svemu, kažem da HMA treba raditi na poboljšanju svoje infrastrukture, a ne trošiti vrijeme i resurse na nadzor nad svojim korisnicima u ime vlada širom svijeta. Doista tužno stanje stvari.

2.1 Ugrađeni test za ispitivanje brzine na više lokacija

Jedna stvar koja je zanimljiva za HideMyAss aplikaciju je ta što uključuje ugrađeni alat za testiranje brzine na više lokacija. To vam omogućuje da označite razne poslužitelje u njihovoj mreži radi testiranja i mogu biti korisni – ako stvarno dobro rade.

hidemyass vpn ima alat za ispitivanje brzine

Otkrio sam da se rezultati alata za ispitivanje brzine obično znatno razlikuju od onih na vrlo popularnim Ookla test brzine koje većina ljudi koristi.

3. Prijava & Nevolja cijene

HMA je dostupna za Windows, MacOS, iOS, Android, Linus, pa čak i usmjerivače. Međutim, postoje neke neobičnosti na koje morate paziti u svojim prijavama & cijena;

3.1 Cijene & Načini plaćanja prema regijama

To nije nešto što obično vidim u VPN uslugama, jer je njihov koncept globalizacija usluga. Ipak, posjetio sam njihovu stranicu u većini regija i ustanovio da se cijene razlikuju – u nekim slučajevima i ogromnim iznosima.

Cijene skrivene mreže vpn razlikuju se po regijama

Prijavljivanje u SAD-u mnogo je skuplje nego za istu uslugu u Maleziji.

Kao primjer za to, njihov trogodišnji plan u SAD-u košta 143,64 USD nakon strmog popusta na prijavu, ali isti plan košta 252 RM (otprilike 58 USD) za one koji se prijave iz Malezije. Iako nisam iznad ciljanih cijena u regiji, to je odstupanje prilično veliko.

Također se u nekim regijama možete prijaviti putem PayPala, dok u drugim nije dostupan. Ovo u kombinaciji s njihovim složenim procesom prijave zaista je zapanjujuće za uslugu koja ima više od deset godina da pojednostavi svoje poslovne procese.

3.2. Planovi se automatski obnavljaju

Kao što sam već napomenuo, ako se prijavite za HMA, automatski im daje pravo da obnove vaš plan kada on istekne. Treba napomenuti da se plan obnavlja u punoj cijeni, a ne po sniženoj stopi po kojoj ste se prijavili.

hidemyass auto obnavlja pretplatu

Ako to nije ono što želite, obavezno onemogućite automatsku obnovu što je prije moguće.

4. Dizajn aplikacija nije najbolji

Uz nešto tako složeno kao što je VPN (za neke ljude), on pruža usluge pružatelja usluga kako bi osigurao da je korisničko iskustvo što jednostavnije. Ovo je još jedan neobičan HMA i čini me sumnjanjem da se VPN možda nije mijenjao u temeljnom dizajnu tijekom godina.

4.1 Pop-up Windows

Kada se pokušavate kretati između opcija u aplikaciji, ona ima tendenciju stvaranja skočnih prozora umjesto prijelaza u jednom glavnom sučelju aplikacije. Ova metoda dizajna vrlo je stara škola i vraća me u rane dane Windows-a. Inozno je i odvratno reći.

4.2. Marka ima krizu identiteta

Jedna od stvari koju sam primijetio na HMA-u prije nego što sam se prijavila bila je ultra cool, dobro, dupe (ili magarac?). Pa ipak, ono što vidite nije uvijek ono što dobijete i ikonični logo, ispada da ipak nije tako ikonično..

ikona robne marke hidemyass nije konzistentna

S lijeve strane – kako se reklamira; s desne strane kao što se pojavljuje u aplikaciji

To se pretvara u ovisnost o tome gdje ga vidite, a u nekim se slučajevima ispada potpuno zastrašujuće.

Dno crta: Hoću li platiti za HideMyAss VPN?

Ovo je možda najlakše pitanje na koje sam dugo trebao odgovoriti. Ne samo “Ne“, Ali”Kvragu ne!”. Misao da će pružatelj VPN usluga aktivno raditi protiv interesa svojih kupaca jednostavno je zbunjujuća.

Spojite to sa svim nedostatcima toga kao usluge i imate određeni recept za katastrofu. Ovo je jedan VPN koji bih savjetovao potencijalnim kupcima da se dobro čuvaju!

Zapravo, prijeđite na naš popis najboljih VPN-a i možda ćete pronaći bolje alternative!

Glavne značajke

 • ✓ Podijeljeni tuneli
 • ✓ Dobra sigurnost
 • ✓ Koristite do 5 uređaja
 • ✓ Smart Kill prekidač
 • ✓ Namjenski P2P & streaming

Preporučuje se za

 • • Sigurni korisnik
 • • Prevladavanje cenzure
 • • Zaobiđite Geo-Block

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map