SiteGround vs Bluehost – Zašto smatramo da biste trebali ići s SiteGround

SiteGround


vs

Bluehost

SiteGround vs Bluehost – Zašto smatramo da biste trebali ići s SiteGround

tl; dr

Još jednom smo pogledali dva dobro utvrđena imena u hosting poslu. SiteGround, jer smo upoznati s tim, plus imam povjerenje da nam on služi kao dobar pokazatelj s kojim možemo usporediti druge hosting tvrtke.

U borbi protiv nečega što se čini snažnom ponudom Bluehosta, potonji se nažalost povukao zbog kombinacije faktora, među kojima su pritužbe korisnika i manje od zvjezdane reputacije holdinga, EIG. U cjelini, rezultati se u velikoj mjeri naginju u korist SiteGround-a.

U poslu s hostingom više od dva desetljeća, SiteGround je svoju reputaciju gradio odozdo prema gore. Danas ova sjajna tvrtka ugošćuje više od milion domena putem lokacija razasutih po cijelom svijetu.

Među ponudama je prepoznatljiva brzina tehnologije te automatska ažuriranja programa WordPress, česte sigurnosne kopije, besplatni SSL Šifrirajmo SSL, Sve se lako upravlja putem cPanela, a SiteGround je nesumnjivo jedan od kraljeva arene za web hosting.

Za usporedbu, Bluehost je danas EIG tvrtka, unatoč tome što je radila još dugo kao SiteGround. EIG nije tradicionalno tehnološka tvrtka, već se njegova temeljna strategija nalazi u nabavi hosting kompanija.

EIG je preuzeo Bluehost nakon katastrofalnog uvoda od strane svog prethodnog vlasnika kompanije Procesno isključivanje, koja je završila zamrzavanjem web stranica s hostom satima svaki dan.

Evo što ćemo danas uspoređivati

 1. Planovi i cijene
 2. Ključne značajke – SiteGround nudi BESPLATNE prijenose web mjesta!
 3. Performanse – lokacija servera, brzina i vrijeme rada
 4. Korisnička podrška i ono što korisnici govore
 5. Korisničko sučelje
 6. Što volim o SiteGroundu
 7. Što volim od Bluehosta
 8. Završne misli

Bilješka

Dva testna mjesta korištena u ovom pregledu posjeduju i upravljaju Bitcatcha. I SGUSHosted.com i BHHosted.com nalaze se u odgovarajućem datacentru u SAD-u.

Planovi i cijene

Najosnovnija premisa većine mrežnih domaćina kreće se oko dva temeljna područja, njihovim cijenama i značajkama. Pogledajmo što ovo dvoje imaju bočno u pogledu cijene i nekih ključnih značajki;

SiteGroundBluehost

INTRO PRICEINTRO CIJENA
Startup / Basic 3,95 $ 2,95
GrowBig / Plus 5,95 dolara 5,95 dolara
GoGeek / Prime 11,95 dolara 5,95 dolara

RENEWALRENEWAL
Startup / Basic 9,95 $ 7,99
GrowBig / Plus 14,95 $ 10,99
GoGeek / Prime 29,95 $ 14,99
Posjetiti

Glavne značajke

SiteGround GrowBigBluehost Plus
WebsitesUnlimitedUnlimited
Prostor20 GBNemjerno
BandwidthUnlimitedUnmetered
Site BuilderYesYes
DomainsUnlimitedUnlimited
Control PanelcPanelEnhanced cPanel
Besplatne sigurnosne kopijeDa (dnevno) Ne
Besplatne migracijeDa ne
Besplatni računi e-pošteDa
Potpune značajke

Kao što je vidljivo iz grafikona, plan Bluehost Plus koji se kreće u uvodnoj ponudi od 5,95 USD uspoređuje se s srednjovjekovnim planom dijeljenja hostinga za SiteGround. U nekim ključnim područjima SiteGround nadmašuje Bluehost osim u prostoru za pohranu.

To se čini malo neobično, jer je cijena prostora za pohranu danas gotovo zanemariva za većinu web hosting kompanija, ali to je vjerojatno zbog optimizacije opreme na kraju SiteGround-a zbog njihove brze tehnologije.

lično, Preferiram svu proširenu funkcionalnost koju nudi SiteGround a ne neograničen prostor za pohranu. Besplatna migracija je ipak pravi GEM jer tu nema mnogo pružatelja usluga hostinga.

Prijenos web mjesta SiteGround

Siteground također kaže:

“Nudimo besplatne prijenose web stranica kao dio naše usluge ukrcavanja od prvog dana naše tvrtke. Trenutno primamo više od 3000 zahtjeva za migraciju mjesečno. Nakupljeno iskustvo je ogromno i možete se kladiti da je naš tim naišao i riješio (gotovo) svaki mogući problem koji se može pojaviti tijekom prijenosa web stranice. “

Saznajte više o besplatnom prijenosu web stranica.

Naknade Bluehost za migracije mjesta

S ovom sam se situacijom susreo više od nekoliko puta, a za one koji to ne nude besplatno naplaćuju i jako puno, počevši od 100 USD i više za najosnovnije web lokacije!

Zapravo, Bluehost želi naplatiti nevjerojatnih 149,99 USD za prijenos vaše web stranice. Ni na koji način neću vaditi tu gotovinu.

149,99 USD za prijenos web mjesta

SiteGround1

Bluehost0

Performanse – lokacija servera, brzina i vrijeme rada

Lokacija poslužitelja

SiteGround ima jako dobro raspoređivanje lokacija za svoje podatkovne centre na tri kontinenta. Ima jedno američko mjesto (Chicago), tri u Europi (London, Amsterdam, Milan) i jedno u Aziji (Singapur). Ove su lokacije strateške i nude SiteGround kupcima izvrsnu brzinu u njihovim hosting planovima.

Bluehost se također oslanja na više lokacija, u SAD-u (Utah), Europi (London) i Aziji (Mumbai i Hong Kong).

Brzina poslužitelja SiteGround

SAD (W)
KORISTITI)
London
Singapur
Sao Paulo

55 ms 3 ms 92 ms 223 ms 139 ms

Bangalore
Sydney
Japan
Kanada
Njemačka

380 ms 226 ms 148 ms 12 ms 103 ms

Ocijenjeno A +; Prosječni. Brzina: 138,1 ms
(Pogledajte potpuni rezultat)

SiteGround očito ima svoje prednosti u SAD-u, iako su i europske usluge nevjerojatno brze.

Na lokaciji u Singapuru postoji mala zastoja zbog udaljenosti od fizičkog poslužitelja (Naše testno mjesto nalazi se u njihovom centru za podatke u Chicagu). To se čini nadoknađenim brzinom što je Okeanija, uključujući Australiju, očito jednaka, što može poslužiti i za ostala nalazišta u Aziji.

Brzina poslužitelja Bluehost

SAD (W)
KORISTITI)
London
Singapur
Sao Paulo

23 ms 78 ms 183 ms 93 ms 164 ms

Bangalore
Sydney
Japan
Kanada
Njemačka

330 ms 168 ms 125 ms 92 ms 174 ms

Ocijenjeno A; Prosječni. Brzina: 153 ms
(Pogledajte potpuni rezultat)

Bluehost također pokazuje brza vremena reakcije poslužitelja na mnogim lokacijama, ali čini se da Europa malo pati. U usporedbi između vrata i vrata, možda se ne bi vidjela velika razlika između ove dvije. Međutim, to možemo vidjeti SiteGround poslužitelji nude puno stabilnija vremena nego Bluehost preko ploče.

SiteGround1

Bluehost1

Uptime

Sretna sam što mogu reći da za oba domaćina produženje rada ne čini glavnu brigu. Tijekom razdoblja od 30 dana, oba su pokazala 100 posto produženog rada, što je vrlo dobro.

Ako niste upoznati s produženjem rada, većina domaćina nudi minimalno 99 posto, pa čak i nekoliko minuta odmora može imati značajan utjecaj na ovaj broj.

SiteGround produženje

SiteGround produženje

Produženje rada Bluehosta

Produženje rada Bluehosta

No dodan je element uptimerobotu koji mnogi nadgledaju, jer je u osnovi namijenjen prikazivanju… pa, vremena za nadogradnju. Ako zabilježite grafikone na svakoj slici, oni pokazuju tipična vremena odziva koja se prikazuju na poslužiteljima.

Iako se oboje hvale 100 posto puta, Bluehost ima vrijeme odziva koje znatno zaostaje za SiteGroundom. Ovo je jedna od značajnih stvari za koje smatram da su temeljni čimbenici koji utječu na ocjene domaćina.

SiteGround1

Bluehost0

Korisnička podrška

Jedna od ključnih stvari u radu s web domaćinom – a ne mogu dovoljno naglasiti – je njihova korisnička podrška.

Čak i ako ste povremeni korisnik i predviđate da vam je potrebna pomoć samo jednom u dulje vrijeme, suočavanje s neodgovarajućim ili nedadaističkim pomoćnim osobljem može biti vrlo jezivo.

I vjerujte mi, vjerovatno će vam biti potrebna njihova pomoć puno češće nego što očekujete. Od problema poput prekida rada do povezivanja i sigurnosti poslužitelja, ključna veza s hostom je putem njihovog osoblja za podršku. Nema ništa važnije od tima za podršku koji reagira brzo i učinkovito.

Dakle, što su ta dva velikana dobila za nas u pogledu podrške?

Služba za korisnike SiteGround

Izuzetno mi je drago što primjećujem da SiteGround pruža punu gamu podrške, nudeći 365-dnevne chat chat usluge, sustav prodaje ulaznica i čak broj koji možete nazvati za pomoć. S obzirom na dosadašnje iskustvo s nekim razgovorima uživo, uzdahnuo sam s olakšanjem kad je odgovorila na moju poruku u roku od 10 sekundi. Prije je bilo slučajeva kada su me tako dugo čekali pomislili da je pokrenut sustav razgovora!

Služba za korisnike Bluehosta

Postavke su slične u Bluehostovoj korisničkoj službi i premda me dugo nisu zadržavali, i dalje se pomalo veselim njihove podrške. To se vraća činjenici da je Bluehost tvrtka EIG, o kojoj sam čuo toliko negativnih stvari.

U stvari, problem se pojavio upravo u mojoj prethodnoj usporednoj recenziji, o kojoj možete pročitati ovdje – SiteGround VS Hostgator.

Ključna mrvica dolazi kada je vrijeme da javnost pregleda njihove usluge. Ovdje smo kopati dublje iza scene i saznati što je zapravo.

Što korisnici kažu o SiteGroundu

Mišljenje korisnika SiteGround

Što korisnici kažu o Bluehostu

Miješane emocije na Bluehostu

Kao što vidite, pomiješane su emocije kad je u pitanju Bluehost, što bi trebalo biti puno zabrinutog. Ako ne možete ponuditi stabilan tok usluga klijentima, problem je i to se treba uzeti u obzir.

Zapravo je bilo više puta da su se korisnici družili na društvenim mrežama glasiti o lošoj razini pružanja usluga kupcima, kao i uslugama:

Twitter mišljenje o Bluehostu

SiteGround1

Bluehost0

Korisničko sučelje

Za one od vas koji bi mogli biti novi u web hostingu, dva su aspekta izraza korisničko sučelje kada je riječ o vašim hosting računima.

Prvo vaše sučelje s računom web hostinga, što je puno širi prikaz usluga koje koristite. Drugi je upravljačka ploča koja služi za obradu funkcionalnosti vašeg web hosting plana.

Potonje je kritičnije jer ćete tamo potrošiti većinu svog vremena i truda. I SiteGround i Bluehost nude cPanel, iako blago kožu kako bi izgledao malo jedinstvenije.

(Lijevo: SiteGround; desno: Bluehost)

cPanel je odličan izbor jer korisnicima nudi izuzetno jednostavan način upravljanja njihovim web stranicama. Također je vrlo uobičajeno sučelje, što znači da ako vam je potrebna pomoć, to je samo kamenčić bacanje.

Iako Bluehost nudi takozvanu Poboljšana verzija cPanela, da budem iskren, osjećam da je to više kao pojednostavljena verzija. Istina, ovo je dobro za kupce web hostinga koji prvi put dolaze, ali dugoročno smatram da postoji veća fleksibilnost u ponudi SiteGround-a.

Ako osjetite svoj put oko razvoja web stranice, ne treba vam dugo dugo razdoblje. Dok idete dalje, ustanovit ćete da je pristup većoj funkcionalnosti vrlo dobra stvar, pogotovo jer znači da ne morate često posezati za klijentima svog domaćina..

SiteGround1

Bluehost0

Što volim o Sitegroundu

Tona iskustva, nenadmašan zapis i impresivne performanse. Ovi ključni istaknuti sadržaji čine SiteGround stojeći glava i ramena iznad konkurencije u smislu zajedničke web hosting ponude. Njihove tvrdnje o brzinskoj tehnologiji teško je pobijediti, čak i ako se radi o nešto višoj cijeni.

U suštini;

 • Izvrsne karakteristike
 • Dobra reputacija
 • Stabilne brzine
 • Snažna podrška korisnicima

Što volim o Bluehostu

Što da kažem? Puhač sam po niskim cijenama i podudarnosti vrata i vrata, nema usporedbe između dijeljenih web hosting planova za web hosting sa Bluehostsima. Za davatelja web hosting usluga, čak i ako je samo početno razdoblje prijave, Bluehost ima jeftine planove za prašinu i teško će vam se pronaći mnogi koji imaju niže cijene.

Iako znam da postoje prigovori i loše kritike, izvlačenje cijena je neodoljivo. Ali to sam samo ja, jer ja sam el cheapo koji zapravo ne upotrebljava moje stranice za mnogo toga.

 • Snažna cijena
 • Dostojne značajke
 • Dobro uspostavljena usluga

Završne misli

Da, postoje stvari koje volim u onome što nudi svaki domaćin, nažalost, moja osobna ljubav prema najnižim cijenama na stranu, stvarno ne mogu poreći da SiteGround nudi bolju ponudu.

Osim značajki uključenih u planove, pravi trkač je loša reputacija koja EIG-om prati naokolo poput psa za petama, odskakujući cijelo vrijeme.

Kako kažu, dokaz je u psu i o tome je govorila i javnost. To što dodaje izvrsnu reputaciju SiteGrounda čini da ovdje nije umišljen, da su oni prvaci.

SiteGround

https://www.siteground.com
PROČITAJTE PUNO PREGLED
5

Bluehost

https://www.bluehost.com
PROČITAJTE PUNO PREGLED
1

Posao za čitatelje Bitcatcha

SiteGround: 60% popusta na web hostingu (od 3,95 USD / mjesečno).

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Adblock
detector