SiteGround VS HostGator – Tko je bolji domaćin za vašu web stranicu?

SiteGround


vs

Hostgator

SiteGround VS HostGator – Tko je najbolji domaćin za vašu web stranicu?

Sažetak

Čovjek bi pomislio da će se, kad se dva titana bore, biti usko podudaranje, ali u recenzijama se mnoge varijable podudaraju i rezultati bi mogli biti malo iznenađujući. SiteGround i HostGator dva su dobro uspostavljena člana web hosting zajednice i oba su platila svoje provizije. Pa makar se borili protiv toga, imajte na umu da svaka tvrtka može imati svoja područja niša za koja se specijalizirala. Držite se otvorenog uma i nemojte se iznenaditi nekim rezultatima..

SiteGround i HostGator dva su od većih imena web hostinga danas. Uz toliko mnogo kritika vani, možda će biti pomalo zastrašujuće učiniti taj korak naprijed i zaista izabrati svog budućeg domaćina. Razumijemo to i da vam pomognemo malo više, uzmimo stvari dalje i pustimo ih da ih riješe.

Imajte na umu da je lako i jednostavno preuzeti značajke i specifikacije svakog i usporediti ih sa drugim. Umjesto toga, ono što ćemo učiniti je predstaviti ključna područja u kojima je bitna i mala razlika.

Kroz pregled imajte na umu da ono na što mi gledamo nisu samo performanse, već i opći stav pružatelja usluga o poslovanju, kao i kako pristupaju i postupaju s klijentima..

Sveukupno ćemo to konkretno pogledati;

 • pozadina
 • Performanse (brzina i vrijeme rada)
 • cijena
 • Korisnička podrška

Bilješka

Sva testna mjesta korištena u ovom pregledu posjeduju i upravljaju Bitcatcha, osim ShiphraShepherds.com.

Povijest

Započeli u roku od samo dvije godine, obje SiteGround i HostGator imaju dugu povijest stvaranja sigurnosne kopije. S približno 15 godina u industriji, ova dva velikana su narasla i razvila portfelj proizvoda koji se protežu od zajedničkog hostinga sve do ponude poduzeća..

Povijest HostGatora nije toliko čista kao SiteGround, koliko ju je kupila Endurance International Group (NASDAQ: EIGI) 2012. To je uslijedilo nakon napada grupe hakera na bazu podataka davatelja softvera za naplatu HostGator-a. Kao rezultat toga, podaci o korisniku i 500.000 korisničkih kreditnih kartica, datoteke web mjesta i konfiguracijski zapise cPanela bili su pukotina.

Nažalost, nakon akvizicije EIG će se suočiti s nekoliko kritičnih incidenata prekida rada poslužitelja tijekom 2013. Za pružatelja usluga hostinga to je nešto smrtonosno i to je HostGator odvelo na slab početak. Razumijemo da neke stvari jednostavno nisu krive davatelja usluge, ali čak i tako – dogodilo se.

SiteGround1

HostGator0

Izvođenje

Iako će svaki pružatelj hosting usluga bez sumnje ponuditi hosting planove koji se izgrađuju na njihovoj snazi, razmotrimo dvije glavne kategorije hosting planova; Dijeljeno i Cloud hosting. Ovo su primarni koji bi većina vlasnika web lokacija bili zainteresirani.

Hosting oblaka SiteGround

SAD (W)
KORISTITI)
London
Singapur
Sao Paulo

56 ms3 ms98 ms229 ms138 ms

Bangalore
Sydney
Japan
Kanada
Njemačka

307 ms222 ms141 ms1 ms103 ms

Prosječna brzina: 129,8 ms – Pogledajte puni rezultat

HostGator cloud hosting

SAD (W)
KORISTITI)
London
Singapur
Sao Paulo

32 ms40 ms128 ms323 ms161 ms

Bangalore
Sydney
Japan
Kanada
Njemačka

574 ms203 ms159 ms46 ms140 ms

Prosječna brzina: 180,6 ms – Pogledajte puni rezultat

* Napomena: Obavljena su ispitivanja brzine SiteGround Cloud i HostGator Cloud s obje web stranice koje su hostirane u Sjevernoj Americi.

Za Cloud su oba poslužitelja prošla relativno dobro i držali se ispod Googleovih preporučenih brzina od 200 ms za odgovor na brzinu poslužitelja. Zbog položaja podatkovnog centra brzine na američkom kontinentu ostale su dobre prije nego što smo se malo spustili dalje na istok s kojeg testiramo.

SiteGround zajednički hosting

SAD (W)
KORISTITI)
London
Singapur
Sao Paulo

211 ms215 ms180 ms3 ms351 ms

Bangalore
Sydney
Japan
Kanada
Njemačka

66 ms95 ms70 ms240 ms168 ms

Prosječna brzina: 159,9 ms – Pogledajte puni rezultat

HostGator dijeli hosting

SAD (W)
KORISTITI)
London
Singapur
Sao Paulo

32 ms36 ms221 ms221 ms139 ms

Bangalore
Sydney
Japan
Kanada
Njemačka

717 ms205 ms153 ms36 ms140 ms

Prosječna brzina: 190 ms – Pogledajte puni rezultat

Za zajedničko gostovanje web lokacija SiteGround je u Singapuru, dok je nažalost HostGator domaćin samo iz Sjeverne Amerike. To se malo pokazuje u brzinskim testovima, s obzirom na to da SiteGround nudi bolju prosječnu brzinu od 159 ms u odnosu na HostGator’s 190 ms.

Pretpostavljam da će glavni razlog tome biti Supercacher i softver koji koristi SiteGround. Svi su dizajnirani i optimizirani za ravnomjernu raspodjelu podataka bez obzira na udaljenost od podatkovnog centra.

Pogledajmo neko vrijeme informacije njihovih poslužitelja

U pogledu konfiguracije, SiteGround i HostGator koriste različite pristupe. Da bi to bilo jednostavno, SiteGround namjerno održava učitavanje poslužitelja niskim, tako da je bilo koji potencijalni porast korištenja upravljiv. HostGator s druge strane mnogo ulaže u opremu da bi se osigurala stabilnost.

SiteGround ima pet data centara koji se nalaze u gradovima širom svijeta (Chicago, London, Amsterdam, Milan, Singapur), tako da su oni vrlo dobro rašireni u pogledu zemljopisa. To je, naravno, dobra stvar. HostGator ima sva svoja jajašca u jednoj košarici, da tako kažemo, s oba podatkovna centra koja se nalaze u Sjevernoj Americi.

S obzirom na to, voljni smo dati bod obojici, jer HostGator uspijeva unaprijediti SiteGround u Cloud Hostingu, dok Siteground pobjeđuje u zajedničkom hostingu:

SiteGround1

HostGator1

No referentne vrijednosti nisu uvijek točne, pa pogledajmo cijene s kojima su ova dva domaćina osmislili;

Garancija na vrijeme – mogu li ih nastaviti?

Već neko vrijeme imam oba ova domaćina na našem radaru i skupljao sam informacije o njima. Ovo je jedno područje u kojem obje dobro izvode obrve i ovo ne bi trebalo biti odbačeno. Imajući to na umu, kopajmo malo dublje i pogledajmo što kažu njihovi Uvjeti pružanja usluge (ToS):

Vrijeme produkcije stranice u ToS-u

„Pouzdan hosting usluga SiteGround-a potpomognuta je sporazumom o nivou usluge (SLA) vodećim u industriji.. Garantiramo mrežno produženje rada 99,9% vremena tijekom razdoblja od dvanaest mjeseci, počevši od datuma kada ste naručili svoj račun. Ako padnemo ispod toga, obavijestit ćemo vas e-poštom i automatski ćemo nadoknaditi vaš račun na sljedeći način:

 • 100% – 99,9% produženo: Nema kompenzacije
 • 99,9% – 99,00% produženje: Jednomjesečno besplatno hosting
 • Dodatni mjesec besplatnog hostinga za svakih 1% produženog sata izgubljeno je ispod 99,00%. “

Nastavak rada HostGatora u ToS-u

„Uvjeti pružanja usluge, odjeljak 15., sadrže točne i ažurirane informacije o jamstvu za neispravno korištenje HostGatora u cijelosti. Ovaj članak pokušava pomoći objasniti pravila s kojima se slažete.

 • Ako neki dijeljeni ili preprodavački poslužitelj ne ispunjava garanciju za 99,9% produženog rada, vi svibanj dobiti jedan (1) mjesec kredita za taj paket na svoj račun.
 • Odobrenje bilo kojeg kredita prema vlastitom je nahođenju HostGatora i može ovisiti o pruženom obrazloženju. “

Međutim, ako dovoljno pažljivo pogledate ta dva skupa citata, primijetit ćete veliku razliku. Da, spomenuto je i zajamčeno produženje rada, ali iako je SiteGround izričit u izjavi da će nadoknaditi prekoračenje navedenih prekida rada, HostGator je pokušao biti mršaviji po tom pitanju. Pokušava se izvući s onim što volim nazvati “besmislenim jamstvom”.

To znači da je jednostavno staviti na izložbu, jer tvrtka zadržava pravo ne nadoknaditi kupca, čak i bez navođenja razloga. Logično je da može jednostavno negirati sve pokušaje da se traži naknada za stanku. Sram vas bilo HostGator!

SiteGround1

HostGator0

Je li SiteGround ili HostGator povoljniji?

Cloud hosting

Za Cloud hosting planovi SiteGround-a znatno su skuplji. Međutim, ono što nude odražava pravi duh okruženja Cloud Hosting, a ne samo isječke koje HostGator nudi sa svakim planom.

Rekao bih da su planovi web hostinga za Cloud Cloud namijenjeni poslovnim kupcima, dok HostGator cilja korisnike koji žele isprobati Cloud iskustvo. Također, mnogo veće cijene SiteGround odražavaju istinske račune u potpunosti upravljanih Cloud hostingom.

Cijene u oblaku SiteGround

SiteGround Cloud

Cijena u oblaku HostGator

Oblak HostGator

Da bi se ove dvije gomile usporedile jabuke i naranče. Iako SiteGround nudi potpuno upravljane opcije hostinga u oblaku, HostGator-ove ponude u oblaku više su povećana vrsta zajedničkog hostinga, a to se vidi i u cijenama..

SiteGround1

HostGator1

Zajedničko gostovanje

Za zajednički hosting, iako postoji razlika u pogledu cijene, oba domaćina su dobro u rasponu budžetiranih web hostinga. To je na neki način dobro za potrošača, jer postoji mnogo mogućnosti koje možete izabrati ovisno o vašim točno određenim potrebama.

Cijene dijeljenih domaćina putem web lokacije

SiteGround Shared

Dijeljenje cijena domaćina

HostGator dijeljeno

SiteGround1

HostGator1

Korisnička podrška

Iako svaki pružatelj usluga hostinga ima neku drugu tehničku podršku, ono što nude i koliko im je dobro presudno je. U ovom slučaju, oba naša domaćina nude jak niz mogućnosti podrške koje uključuju telefon i Live Chat.

Od SiteGround:

“Mrzite čekati sljedećeg dostupnog agenta? Tako i mi.

Prekoračimo sve smjene, tako da uvijek netko može preuzeti telefon ili internetski chat, tako da ne morate čekati više od nekoliko sekundi za sljedećeg dostupnog operatera. Također redovito ocjenjujemo brzinu svakog zaposlenika kao i rad tima u cjelini. “

Osim hosting izdanja, SiteGround također podržava širok izbor web izdanja (poput dodataka i proširenja) kao što se tvrdi u sljedećem videozapisu:

HostGator s druge strane jednostavno sve mogućnosti podrške prebacuje na jednu stranicu, lako dostupnu. Međutim, EIG, sadašnji vlasnik HostGator-a, često je imao gadljive pritužbe na ukupnu korisničku podršku. U stvari, čak se i vlastito osoblje žali na stav kompanije kada je u pitanju korisnička podrška:

„Ovo je dobra tvrtka za koju radite ako volite rad na razbijanju duše. Ne zanimaju vas stvarni kupci? Ovo je posao za vas. Super s nejasnim naslovima, promjenom opisa poslova i nitko tko ne zna što se događa? Prijavite se danas! ” (Izvor)

Za ovo moramo stvarno ići s SiteGroundom:

SiteGround1

HostGator0

Presuda – SiteGround ili HostGator?

S time dolazimo do konačnog rezultata 6: 3. Da budem iskren, prije nego što sam napisao ovu recenziju, bio sam pod dojmom da će to biti bliža borba. Valjda je vrag uvijek u pojedinostima, a neke stvari koje se inače previđaju, izlaze kad su u fokusu.

To ipak ne znači, da je HostGator loš domaćin, ali možda se konačan izbor može temeljiti na vašim točnim potrebama.

Bez obzira na to, kudos timu na SiteGroundu, čestitamo im na uspješnom vođenju ove rukavice i aplaudiramo njihovim naporima na iskrenom poslovanju usmjerenom na performanse.

SiteGround

https://www.siteground.com
PROČITAJTE PUNO PREGLED
6

Hostgator

https://www.hostgator.com
PROČITAJTE PUNO PREGLED
3

Ponude za čitatelje Bitcatcha

 • SiteGround: 60% popusta na web hostingu (od 3,95 USD / mjesečno).
 • HostGator: koristite kupon kod “bitcatcha” za popust do 60%. (12-mjesečni ugovor) Pogledajte cijene
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map