SiteGround VS HostGator – Ki a jobb host az Ön webhelyén?

SiteGround


vs

HostGator

SiteGround VS HostGator – Ki a jobb host az Ön webhelyén?

összefoglalás

Azt gondolhatnánk, hogy ha két titán harcol, az szoros mérkőzés lesz, ám az áttekintésekben sok változó illeszkedik egymáshoz, és az eredmények kissé meglepő lehet. A SiteGround és a HostGator két jól megalapozott tagja a webtárhely-közösségnek, és mindketten megfizették a díjaikat. Még akkor is, amikor küzdenek belőle, ne feledje, hogy minden vállalatnak megvan a maga niche-területe, amelyre szakosodott. Tartsa nyitott szem előtt, ne lepje meg néhány eredményt.

A SiteGround és a HostGator két legnagyobb név a web hostingban. Ha annyi vélemény van odakinn, akkor még kissé rettegő lehet ezt a lépést előrevinni, és valóban választani a jövőbeli házigazdáját. Megértjük ezt, és hogy segítsünk egy kicsit még többet, tegyük tovább a dolgokat, és hagyjuk, hogy ez a kettő kiszorítsa.

Ne feledje, hogy nagyon könnyű figyelembe venni az egyes funkciókat és specifikációkat, és egymáshoz illeszteni. Ehelyett azt fogjuk tenni, hogy előterjesztjük azokat a kulcsfontosságú területeket, amelyekben még egy apró különbség is számít.

A felülvizsgálat során ne feledje, hogy amire figyelünk, nem csupán a teljesítményre, hanem a hosting szolgáltatók általános üzleti attitűdjére, valamint az ügyfelek megközelítésére és kezelésére is.

Összességében kifejezetten a következőket vizsgáljuk:

 • Háttér
 • Teljesítmény (sebesség és Uptime)
 • Árazás
 • Vevőszolgálat

jegyzet

Az ebben a felülvizsgálatban használt összes teszthely a Bitcatcha tulajdonában van és kezeli, kivéve a ShiphraShepherds.com.

A történelem

Mindössze két éven belül indultak el, a SiteGround és a HostGator egyaránt hosszú történelemmel rendelkezik, hogy visszajátsszák a játékot. Mindkét ágazat körülbelül 15 éve működik, és ez a két óriás termékportfóliót fejlesztett ki és fejlesztett ki, amely a megosztott tárhelytől egészen a vállalati szintű kínálatig terjed..

A HostGator története azonban nem annyira tiszta, mint a SiteGroundé, mivel ezt az Endurance International Group (NASDAQ: EIGI) vásárolta meg 2012-ben. Ezt egy hacker csoport támadása követte a HostGator számlázási szoftver szolgáltatójának adatbázisa ellen. Ennek eredményeként felhasználói adatok és 500 000 ügyfél hitelkártya, webhely fájlok és cPanel konfigurációs rekordok voltak szivárgott.

Sajnos, az akvizíciót követően, az EIG 2013-ban számos kritikus szerverkieséssel járna, amely a kiszolgáló számára egy halálos feladat, és ez a HostGator gyenge indulását eredményezte. Megértjük, hogy egyes dolgok egyszerűen nem a szolgáltató hibája, de még így is – megtörtént.

SiteGround1

HostGator0

Teljesítmény

Bár minden tárhely-szolgáltató kétségtelenül olyan erőforrásokat kínál, amelyek a saját erősségeikre épülnek, vegye figyelembe a hostolási tervek két fő kategóriáját; Közös és Cloud tárhely. Ez az elsődleges, amelyet a legtöbb webhelytulajdonos érdekel.

SiteGround felhő tárolása

USA (W)
USA (E)
London
Singapore
Sao Paulo

56 ms3 ms98 ms229 ms138 ms

Bangalore
Sydney
Japán
Kanada
Németország

307 ms222 ms141 ms1 ms103 ms

Átlagos sebesség: 129,8 ms – Lásd a teljes eredményt

HostGator felhő tárhely

USA (W)
USA (E)
London
Singapore
Sao Paulo

32 ms40 ms128 ms323 ms161 ms

Bangalore
Sydney
Japán
Kanada
Németország

574 ms203 ms159 ms46 ms140 ms

Átlagos sebesség: 180,6 ms – Lásd a teljes eredményt

* Megjegyzés: A SiteGround Cloud és a HostGator Cloud sebesség teszteket mindkét Észak-Amerikában üzemeltetett webhelyen elvégezték.

A Cloud esetében mindkét szerver viszonylag jól teljesített, és a Google 200 ms-os ajánlott sebessége alatt maradt a kiszolgálósebesség-válaszhoz. Az adatközpontok elhelyezkedése miatt az amerikai kontinensen a sebesség jó maradt, mielőtt kissé leesett a távolabbi keletre, ahonnan tesztelünk.

SiteGround megosztott tárhely

USA (W)
USA (E)
London
Singapore
Sao Paulo

211 ms215 ms180 ms3 ms351 ms

Bangalore
Sydney
Japán
Kanada
Németország

66 ms95 ms70 ms240 ms168 ms

Átlagos sebesség: 159,9 ms – Lásd a teljes eredményt

HostGator megosztott tárhely

USA (W)
USA (E)
London
Singapore
Sao Paulo

32 ms36 ms221 ms221 ms139 ms

Bangalore
Sydney
Japán
Kanada
Németország

717 ms205 ms153 ms36 ms140 ms

Átlagos sebesség: 190 ms – Lásd a teljes eredményt

A megosztott tárhely érdekében a SiteGround megosztott teszthelye Szingapúrban található, míg a HostGator sajnos csak Észak-Amerikából áll. Ez kissé megmutatja a sebességteszteket, mivel a SiteGround’s világszerte jobb 159 ms-os átlagos sebességet kínál, mint a HostGator 190 ms-ja..

Gondolom, hogy ennek elsődleges oka valószínűleg a Supercacher és a szoftver, amelyet a SiteGround alkalmaz. Mindegyiket úgy tervezték és optimalizálták, hogy egyenletesen terjesszék az adatszolgáltatást, függetlenül az adatközponttól való távolságtól.

Nézzük meg egy ideig a szerver adatait

A konfiguráció szempontjából a SiteGround és a HostGator eltérő megközelítést alkalmaz. Az egyszerűség kedvéért a SiteGround szándékosan alacsonyan tartja a szerver terheléseit, hogy a használatban lévő esetleges növekedések kezelhetők legyenek. A HostGator ezzel szemben komoly beruházásokat eszközöl a stabilitás biztosítása érdekében.

A SiteGround öt adatközponttal rendelkezik a világ minden városában (Chicago, London, Amszterdam, Milánó, Szingapúr), tehát földrajzi szempontból nagyon eloszlanak. Ez természetesen jó dolog. A HostGator összes tojását úgy mondhatjuk, hogy egy kosárban van, mindkét adatközponttal Észak-Amerikában.

Figyelembe véve ezt, hajlandóak vagyunk egy-egy pontot adni mindkettőnek, mivel a HostGatornak sikerül kiemelnie a SiteGround szolgáltatást a Cloud Hosting szolgáltatásban, míg a Siteground nyer a megosztott tárhelyen:

SiteGround1

HostGator1

De a referenciaértékek nem mindig pontosak, ezért nézzük meg azokat az árpontokat, amelyekkel ez a két házigazda felmerült;

Uptime garancia – tudják tartani??

Egy ideje már mindkét házigazdánk volt a radarunkon, és uptime információkat gyűjtöttem róluk. Ez az egyik olyan terület, ahol mindkettő jól teljesíti a szemöldökét, és ezt nem szabad lebecsülni. Ezt szem előtt tartva mélyítsünk be egy kicsit mélyebben, és nézzük meg, hogy mit mondnak a Szolgáltatási feltételek (ToS):

SiteGround üzemidő a ToS-ban

„A SiteGround megbízható tárhelyszolgáltatását egy iparágvezető szolgáltatási szintű megállapodás (SLA) támasztja alá.. Garantáljuk a hálózat rendelkezésre állását az idő 99,9% -áig tizenkét hónapos időszak alatt, a számla megrendelésének napjától kezdve. Ha ez alá esik, akkor e-mailben értesítjük Önt és automatikusan megtérítjük számláját az alábbiak szerint:

 • 100% – 99,9% üzemidő: Nincs kompenzáció
 • 99,9% – 99,00% rendelkezésre állás: 1 hónapos ingyenes tárhely
 • További egy hónapos ingyenes tárhely a 99,00% alatt elveszített üzemidő minden 1% -áért. ”

A HostGator működési ideje a ToS-ban

„A Szolgáltatási feltételek 15. szakasza pontos és frissített információkat tartalmaz a HostGator Uptime Garanciájának teljes vonatkozásában. Ez a cikk csak azt a szabályt magyarázza, amelyben egyetért.

 • Ha egy megosztott vagy viszonteladó szerver nem teljesíti a 99,9% -os rendelkezésre állási garanciát, akkor Ön lehet kap egy (1) hónapos jóváírást az adott csomagért számláján.
 • Bármely jóváírás jóváhagyása a HostGator kizárólagos belátása szerint történhet, és függhet a benyújtott indoklástól. ”

Ha azonban körültekintően vizsgálja meg ezt a két idézőkészletet, észrevehet különbséget. Igen, az üzemidőt megemlítik és garantálják, de mivel a SiteGround kifejezetten kijelenti, hogy kompenzálja a megállapított leállások túllépését, a HostGator megpróbált enyhébb lenni az ügyben. Megpróbálja megszabadulni attól, amit szeretek „értelmetlen garanciának” hívni..

Ez azt jelenti, hogy egyszerűen odaadja a show-hoz, mivel a társaság fenntartja a jogot, hogy ne térítsen meg kártérítést az ügyfeleknek, anélkül, hogy bármiféle indokot is megnevezne. Logikus módon egyszerűen elutasíthatná az összes leállási idő kompenzációjának kísérletét. Szégyen önnek a HostGator!

SiteGround1

HostGator0

A SiteGround vagy a HostGator ára jobb?

Felhő-tárhely

A Cloud hosting szolgáltatásban a SiteGround tervei sokkal drágábbak. Az általuk kínált szolgáltatások azonban tükrözik a Cloud Hosting környezet valódi szellemét, inkább csak azokat a kivonatokat, amelyeket a HostGator az egyes tervekkel kínál.

Azt mondanám, hogy a SiteGround Cloud Hosting tervei az üzleti ügyfelek számára készültek, míg a HostGator olyan személyeket céloz meg, akik kipróbálják a Cloud élményét. Ezenkívül a SiteGround sokkal magasabb árai tükrözik a valóban teljesen kezelt Cloud Hosting-fiókokat.

SiteGround Cloud árképzés

SiteGround Cloud

HostGator Cloud árképzés

HostGator Cloud

Ez a kettő az alma és a narancs összehasonlítása lenne. Míg a SiteGround teljesen kezelt felhő-tárhely-lehetőségeket kínál, a HostGator felhőajánlatai inkább egy megosztott tárhely-típusú ügylet, és ez az árakban is megjelenik.

SiteGround1

HostGator1

Közös tárhely

A megosztott tárhely esetén, bár különbség van az árképzés szempontjából, mindkét házigazda jóval a költségvetésben szereplő webhálózaton belül van. Ez bizonyos szempontból jó a fogyasztó számára, mivel számos lehetőség közül választhat, a pontos igényeitől függően.

SiteGround megosztott host árképzés

SiteGround megosztva

HostGator megosztott host árképzése

HostGator megosztott

SiteGround1

HostGator1

Vevőszolgálat

Bár minden tárhely-szolgáltatónak van valamilyen formája vagy más technikai támogatása, kritikus tényező az, amit kínálnak és milyen jól teljesítenek. Ebben az esetben mindkét házigazdánk számos támogatási lehetőséget kínál, beleértve a telefonos és az élő csevegést.

A SiteGround oldalról:

– Gyűlöled a következő elérhető ügynököt? Ahogy mi is.

Az összes műszakot túlszámoljuk, hogy mindig legyen valaki a telefonhoz vagy az online csevegéshez, így nem kell néhány másodpercnél többet várnia a következő elérhető szolgáltatóra. Rendszeresen értékeljük az egyes alkalmazottak sebességét, valamint a csapat teljes teljesítményét is. ”

A tárhelyhez kapcsolódó probléma mellett a SiteGround támogatja a legkülönfélébb internetes problémákat is (például a bővítmények és kiterjesztések), amint azt a következő videó állítja:

Másrészt a HostGator egyszerűen elrendezi az összes támogatási lehetőséget egyetlen oldalra, könnyen hozzáférhető. Ugyanakkor az EIG, a HostGator jelenlegi tulajdonosának gyakran szétszórt panasza van az ügyfél-támogatással kapcsolatban. Valójában még a saját munkatársaik is panaszkodnak a cég hozzáállásáról az ügyfélszolgálat terén:

„Ez egy jó társaság, amelynek dolgozni kell, ha szereti a lélek-összeomló munkát. Nem érdekli a tényleges ügyfelek? Ez a munka neked. Hűvös ködös címekkel, változó munkaleírásokkal, és senki sem tudja, mi folyik itt? Jelentkezzen még ma! ” (Forrás)

Erre valóban a SiteGround-rel kell mennünk:

SiteGround1

HostGator0

Verdikt – SiteGround vagy HostGator?

Ezzel eljutunk a végső eredményhez, 6: 3. Hogy őszinte legyek, még mielőtt elkészítettem ezt az áttekintést, az volt a benyomásom, hogy szorosabb harc lesz. Azt hiszem, az ördög mindig a részletekben van, és néhány dolog, amelyet általában figyelmen kívül hagynak, akkor jön ki, amikor fókuszba kerül.

Ez azonban nem jelenti, hogy a HostGator rossz gazdagép, de talán a végső választás az Ön pontos igényein alapulhat.

Ennek ellenére, köszöntjük a SiteGround csapatát, gratulálunk nekik, hogy sikeresen futtatották ezt a kesztyűt, és üdvözöljük erőfeszítéseinket egy őszinte, teljesítményorientált vállalkozás vezetésére..

SiteGround

https://www.siteground.com
Olvassa el a teljes áttekintést
6

HostGator

https://www.hostgator.com
Olvassa el a teljes áttekintést
3

Ajánlatok a Bitcatcha olvasók számára

 • SiteGround: 60% kedvezmény a webtárhelyen (3,95 USD / hó).
 • HostGator: Használjon „bitcatcha” kuponkódot akár 60% -os engedményhez. (12 hónapos szerződés) Lásd az árazást
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map