7-те най-добри VPN за Нова Зеландия 2020 (тествана скорост!)

За да бъда честен, когато мисълта за необходимостта от използване на VPN в Нова Зеландия се натъкна на бюрото ми, аз бях малко поразен. В крайна сметка, това е една от страните в света, където свободата е високо оценена, с класацията на Freedom House го оценяват на 98/100 по скалата на свободата им.


И все пак мисли за това, което може да се крие под повърхността, предизвикаха някои изследвания и със сигурност достатъчно, след като започнах да копая, дойдоха скелетите в килера. Е, някои от тях все пак. От незаконно наблюдение на правителството до предоставяне на информация на американските разузнавателни агенции, Нова Зеландия е огнище на скрити дейности – срещу собствените си жители.

Макар да е вярно, че в Интернет не се знае, че е цензуриран, все още е смущаващо, че има не само един, а множество източници на интернет наблюдение. Още по-лошо е фактът, че правителството прави стъпки, които показват, че смята, че тези дейности са необходими и следователно, легализира ги.

Време ли е жителите на Нова Зеландия да потърсят правилната VPN услуга?

Contents

GCSB действа извън закона

Правителственото бюро за сигурност на комуникациите (GCSB) е това, което минава като вътрешна охрана на Нова Зеландия. Този факт сам по себе си звучи малко зловещо и припомня изображения на съветските НКВД или подобни тъмни агенции.

И все пак обхватът на работата му звучи достатъчно невинно на хартия и това е да защитава националната сигурност на страната чрез събиране и анализ на информация. За съжаление, както при много разузнавателни агенции, GCSB е известно, че работи извън закона.

Например, беше известно, че нелегално е шпионирал Ким Дотком (основател на Megaupload), който пребивава в Нова Зеландия. Още по-лошо беше фактът, че поради този случай беше открито, че GCSB не разбра собствения си закон и в резултат на това незаконно шпионира 88 души.

По закон GCSB не е позволено да шпионира жителите на Нова Зеландия. За да се сложат всички тези въпроси, след като GCSB заяви, че е спрял надзорни действия върху Ким, по-късно беше открито това тяхното оборудване продължи да работи – управлявана от Агенцията за национална сигурност на САЩ (NSA), която е участвала в случая.

Този сценарий повдига няколко въпроса. Първият е, че правителствена агенция в Нова Зеландия или не е знаела законите на собствената си държава или е решила да ги наруши. Второ, изглежда, че има малка връзка с споделянето на разузнавателна информация за собствения жител на страната с чуждестранна агенция.

Нова Зеландия може юридически да шпионира жителите

Нова Зеландия може законно да шпионира жителите

Описаното по-горе може да се приеме само като основа за следващия сегмент, който е, че през май 2013 г. правителството направи промени в законите, свързани с правомощията на ГКСБ, позволявайки на агенцията да законно събират информация от всички новозеландци.

На GCSB ще бъде позволено също така да предава всяка или цялата тази информация на друг държавен отдел, което означава, че цялото правителство може да получи законно всяка информация, която поиска, по всяко време. Въпреки протестите на много фракции, включително Юридическото дружество на NZ и Трибунала по правата на човека, законът в крайна сметка беше приет, като ефективно превръща Нова Зеландия в потенциална полицейска държава.

Въпреки уверенията на правителството, че надзорът на едро на жителите не се извършва, фактът беше оспорван като част от Откровения на Snowden.

Твърдения за подслушване на южен кръст

Всички данни в Интернет протичат чрез поредица от масивни кабели за данни, които се пренасят през различни точки по целия свят. Основната контактна точка за Нова Зеландия е South Cross Cable. От 2013 г. има различни твърдения на шпионски агенции докосване до Южния кръст кабел.

Новозеландският хералд веднъж съобщи, че South Cross Cable в миналото е поискал от NSA да им плати за масово наблюдение на новозеландската интернет активност. През 2014 г. бяха отправени твърдения, че точки за прихващане се правеха по кабела. Правителството на Нова Зеландия има отказан всякакви подобни събития.

VPN мрежите все още са законни в Нова Зеландия

Въпреки че това може да е основателно притеснение, има само няколко страни по света, които категорично забраниха използването на VPN. Обикновено това са държавите с по-драконовски закони като Ирак и Северна Корея. Дори Китай и Русия са извършили само частични забрани.

За щастие на новозеландците или посетителите в страната, използването на VPN все още е напълно законно. Имайте предвид обаче, че макар самата услуга да е законна, това, което правите по нея, също трябва да бъде законно.

Например, ако извършвате P2P дейности и изтегляне на авторски права тогава технически все още сте отговорни за това. Това, което VPN прави, защитава тези дейности. Основното нещо е или да се използва VPN за строго легални дейности, или да се намери такава, която не може да бъде принудена от правителството на Нова Зеландия да предава регистрационни файлове на потребителските дейности.

Какво търсим в VPN за Нова Зеландия

1. Поверителност и анонимност

С по-очевидните истории на ужасите, които споделих по-горе в съзнанието ви, вероятно е подходящ момент да предположа, че е наистина добра идея да се съсредоточа върху аспектите за поверителност и анонимност на VPN за потребители в Нова Зеландия. С правителствената и частната индустрия, идващи след потребителите, VPN трябва да бъде в състояние да гарантира, че вашите данни и дейности могат да се съхраняват точно така, както трябва да бъдат – частни.

Един от най-добрите начини да се гарантира това е да се следи за VPN, които не само имат строги политики без регистрация, но и се базират извън страни, които са по-слаби в законите си за запазване на данни. Това със сигурност изключва страните от пет очи и четиринадесет очи компетентност.

2. Скорост и стабилност

С ан средна фиксирана скоростна широколентова скорост на 87.47 Mbps в Нова Зеландия не трябва да има голям проблем с VPN, тъй като почти всички доставчици на VPN услуги от най-високо ниво трябва да могат да управляват този показател.

3. Сигурност

Защитата на VPN-тата е същата за базираните в Нова Зеландия потребители, както навсякъде другаде. Идеалният баланс е известен само на вас, като потребител. Избирате ли 256-битово криптиране с риск от по-ниски VPN скорости или желаете да свалите тази лента за повишена скорост?

Въпросът тук е – дали доставчикът на X VPN услуга ви изключва избора на регулируеми скорости на криптиране? Вероятно това трябва да попитате дали това е проблем за вас.

4. Подправяне на геолокация

Намирайки се от другата страна на света от САЩ, базираните в Нова Зеландия потребители нямат достъп до съдържанието на Netflix, ограничено от САЩ. Това е една от причините потребителите по целия свят да използват VPN мрежи – за подправяне на геолокация.

5. Поддръжка на P2P

Това наистина не е приоритет за VPN потребителите в Нова Зеландия, тъй като P2P до голяма степен е игнориран тук. Въпреки това, винаги е добре да имаме особено знание, че правителството започва да се разпада на някои неща като Android телевизионни кутии.

Внимавайте за VPN, които имат указания за P2P трафик, ясно посочени в техните условия на обслужване, като TorGuard или NordVPN.

Най-добрите VPN за Нова Зеландия

Преди да разгледаме резултатите от скоростта на VPN за Нова Зеландия, имайте предвид, че моята рекламирана от ISP скорост е 500Mbps. Това обаче е теоретично и много неща влияят върху действителната скорост, включително качеството на обслужване, разстоянието до сървъра и други.

базова скорост в Малайзия без vpn

(Вижте пълния резултат от теста за базова скорост тук)

Като основна линия провеждам тест за скорост до локален сървър, за да преценя текущото качество на моята линия. Това ще ни послужи като малко по-точно сравнение, за да видим какво друго може да повлияе на VPN производителността, докато тествам различните марки.

Поради това, че физическото ми местоположение е в Малайзия, обикновено получавам по-добри скорости, свързващи се с тестови или VPN сървъри около Азиатско-Тихоокеанския регион. Ако например се свързвах със северноамерикански сървър, скоростите обикновено ще бъдат по-ниски поради разстоянието.

Забележка

 1. Цената се базира на валутния курс от 1 USD = 1,68 NZD.
 2. Показаната цена е най-ниска въз основа на планове, достъпни от всеки доставчик на VPN услуги.

1. NordVPN

https://nordvpn.com

NordVPN

скорост

отличен

Сигурност & поверителност

Оценка 5 от 5Оценка 5 от 5Оценка 5 от 5Оценка 5 от 5Оценка 5 от 5

Цена (NZD)

5.86 / месец

Основни моменти

 • Без трупи
 • Kill превключвател
 • Поддържа 6 устройства

"NordVPN е комбинация от много добри неща – стабилна работа, разумни цени и чистота на потребителите."

ПОСЕТЕТЕ VPN

NordVPN заема силно първо място в нашия списък с най-добри VPN за Нова Зеландия по много причини. Едно от първите е, че те са базирани в Панама, което също е добро място за VPN. Освен това NordVPN има репутация на стерлинги и е друг VPN доставчик, който има огромен брой сървъри в много страни.

Тяхната стриктна политика без регистрация се съчетава с 256-битово криптиране на военно ниво и страхотни ценови планове, за да предложат на почти всеки сделка, на която е трудно да се устои. Може би най-убедителният аргумент за NordVPN обаче е тяхната отлична зона на покритие, която се простира на над 5000 сървъра по целия свят.

nordvpn тест за скорост нова Зеландия

NordVPN тест за скорост Нова Зеландия – Окланд сървър
(Вижте резултата от теста с пълна скорост)

Със силна 133 Mbps скорост надолу по веригата със сигурност виждаме качеството на мрежата NordVPN в Нова Зеландия. Като странична забележка, повечето по-малки VPN дори не биха се притеснявали от присъствие в страната и разчитат на австралийските сървъри да свършат работата.

Прочетете нашия задълбочен преглед на NordVPN, за да научите защо е Bitcatcha №1 VPN!

2. CyberGhost

https://www.cyberghostvpn.com

CyberGhost

скорост

отличен

Сигурност & поверителност

Оценка 5 от 5Оценка 5 от 5Оценка 5 от 5Оценка 5 от 5Оценка 5 от 5

Цена (NZD)

4.62 / месец

Основни моменти

 • Предлага компресия на данни
 • Блокиране на реклама
 • Поддържа 7 устройства

"CyberGhost се подобри с скокове и граници и ако продължат това, скоро ще бъде №1 VPN наоколо."

ПОСЕТЕТЕ VPN

CyberGhost отбеляза огромен скок на производителността през последната година. Скоростите са простреляли през покрива, вероятно в резултат на огромния брой сървъри, които сега имат. Знаете ли, че сървърите на CyberGhost вече са в над 90 страни по света? Това е практически половината от всички съществуващи държави!

Към това добавете и техния много оптимистичен и отличителен маркетинг и вие ще имате възможно най-близък до победител. Знам, че със сигурност съм впечатлен от това как са се справили от късно. Със сигурност тези подобрения приписват на вече установеното им име в индустрията за VPN.

За New Zelanders подписването с CyberGhost би трябвало да е безмислено, тъй като те вече имат толкова силни локални резултати. Това трябва да служи като силен индикатор за това какво предстои, ако изобщо се свържете някъде другаде.

киберхост тест за скорост нова Зеландия

CyberGhost Speed ​​Test Нова Зеландия – Окланд сървър
(Вижте резултата от теста с пълна скорост)

Въпреки че повечето им сървъри в миналото бяха силно струпвани около зоната на ЕС, сериозната експанзия, която претърпяха, се възползва от ръба на Азиатско-Тихоокеанския регион. Покритието и скоростите много се подобриха за много кратко време.

Доказателството беше в зашеметяващите 178 Mbps скорости, които успяхме да постигнем, докато бяхме на сървър, базиран в Окланд. Нагоре по течението бяха малко по-ограничени, но нека бъдем честни – кой се интересува от това.

Вижте пълния ни преглед на CyberGhost, за да видите защо това е един от нашите най-добри снимки!

3. Surfshark

https://surfshark.com/

Surfshark

скорост

отличен

Сигурност & поверителност

Оценка 5 от 5Оценка 5 от 5Оценка 5 от 5Оценка 5 от 5Оценка 5 от 5

Цена (NZD)

3.34 / месец

Основни моменти

 • Мулти-хоп връзка
 • Поддържа много платформи
 • Без трупи

"Без фрилс и последователен в изпълнението, Surfshark носи името си като силен предстоящ претендент."

ПОСЕТЕТЕ VPN

Surfshark е отличен избор за новозеландци поради няколко причини. За разлика от много доставчици на VPN услуги, тя поставя еднакъв акцент върху сървърите в региона на Австралия, а не върху чист фокус на САЩ и ЕС. Това означава, че ще имате повече сървъри по-близо до вашата страна, с които да се радвате.

Тъй като е нов, има и надежда, че няма да претрупа услугата си, предлагайки нежелани допълнителни функции. Това го прави много съсредоточен върху предоставянето на отлична основна услуга, изградена на последователност и сигурност, като се закръгля добре в цялостното представяне.

По отношение на цената, в която идва Surfshark, това го прави лесно един от първите 3 за Нова Зеландия. Наистина няма нищо много, което може да се аргументира с големи цени и превъзходно представяне. За да се издигнете малко в редиците, всичко, което трябва да направите, е да се постави малко повече време, за да се изгради доверие на потребителите му – тогава ще видим къде ги води!

surfshark тест за скорост нова Зеландия

Surfshark Speed ​​Test Нова Зеландия – Окланд сървър
(Вижте резултата от теста с пълна скорост)

Като един от трите най-добри VPN за Нова Зеландия, Surfshark отговаря много на изискванията за скорост. Най-доброто нещо в тази VPN услуга не е пламтящите високи скорости, а добрите скорости през целия борд – без значение кой сървър изберете.

Може би единственият малък недостатък е, че въпреки поддържането на P2P на техните сървъри, производителността в споделянето на файлове всъщност не изглежда толкова равна, въпреки добрите общи скорости.

Научете повече за неговото съвършенство в нашия задълбочен преглед на Surfshark!

4. ExpressVPN

https://www.expressvpn.com

ExpressVPN

скорост

отличен

Сигурност & поверителност

Оценка 5 от 5Оценка 5 от 5Оценка 5 от 5Оценка 5 от 5Оценка 5 от 5

Цена (NZD)

13.98 / месец

Основни моменти

 • Защита на поверителността в офшорки
 • Пълно 256-битово криптиране
 • 148 VPN местоположения

"ExpressVPN е индустриален затвор и тяхното представяне в нашите тестове за скорост на NZ със сигурност подкрепя вярата ни в тях!"

ПОСЕТЕТЕ VPN

Една от най-добрите VPN услуги, които някога съм тествал, ExpressVPN досега беше моят най-добър избор, без значение в коя държава я класирам. Той има широко широк спектър от сървърни местоположения и много сървъри. Още по-добре е, че се основава на Британските Вирджински острови, което е слабо в законите си за запазване на данни.

Тествах цялостно услугата и не се колебая да ги препоръчам като топ доставчик на VPN услуги за новозеландци. ExpressVPN е стабилен и позволява достъп до голяма гама от устройства.

expressvpn тест за скорост нова Зеландия

ExpressVPN тест за скорост Нова Зеландия – Auckland Server
(Вижте резултата от теста с пълна скорост)

Като идея колко добра става, сравних скоростта на линията по подразбиране без VPN с тест, покрит с ExpressVPN, на същото място. С включен ExpressVPN и свързан със сървър в Нова Зеландия, успях да покажа солидна скорост от 76Mbps надолу по течението.

Прочетете пълния ни преглед на ExpressVPN, за да научите повече!

5. TorGuard

https://torguard.net

TorGuard

скорост

отличен

Сигурност & поверителност

Оценка 5 от 5Оценка 5 от 5Оценка 5 от 5Оценка 5 от 5Оценка 5 от 5

Цена (NZD)

8.38 / месец

Основни моменти

 • Изградена за P2P
 • TorGuard стелт прокси
 • Поддържа 5 връзки

"Един от най-добрите VPN за споделяне на P2P файлове, TorGuard е просто задължително за всички P2P потребители в Нова Зеландия."

ПОСЕТЕТЕ VPN

Един от най-важните решаващи фактори за поставянето на TorGuard е, че той е много удобен за P2P доставчик на VPN услуги. Не е много Bling от страна на потребителя, но това е забележително в изпълнение.

Има една ключова разлика между TorGuard и много конкуренти в това, че ви позволява да изберете кое ниво на криптиране предпочитате. Това означава, че за потребителите на P2P можете да изключите шифроването и да се насладите на по-бързи скорости на торент по всяко време!

Освен това TorGuard има много други качества за изкупуване, като стабилни скорости, мултиплатформена способност и възможност за заобикаляне на VPN блокери. Недостатъкът е, че ако не раздвоите допълнително за жилищен IP адрес, използването на тази VPN с Netflix е много неудобно.

torguard тест за скорост нова Зеландия

TorGuard Speed ​​Test Нова Зеландия – Нов сървър на Плимут
(Вижте резултата от теста с пълна скорост)

Като един от трите най-добри VPN за Нова Зеландия, TorGuard, разбира се, отговаряше на определени изисквания за скорост. Това показа в моя тестов резултат за него от базиран в Окланд VPN сървър, а New Zelanders също има близост до сървърите на съседите на Aussie.

Единственият недостатък е, че за по-младите потребители, които са свикнали с елегантността на съвременните приложения, интерфейсът TorGuard ще изглежда като динозавър, излизащ от мъглата през тръстиките.

Прочетете нашия задълбочен анализ на TorGuard за повече информация!

6. IPVanish

https://www.ipvanish.com

IPVanish

скорост

добре

Сигурност & поверителност

Оценка 4 от 5Оценка 4 от 5Оценка 4 от 5Оценка 4 от 5

Цена (NZD)

5.46 / месец

Основни моменти

 • Принудително 256-битово криптиране
 • Неограничен P2P
 • Поддържа 10 устройства

"Страхотно за Paranoid, но може би няма да е на първо място в списъка за потребители, базирани в Нова Зеландия, IPVanish е силно маркетинг, но не е добре поддържан."

ПОСЕТЕТЕ VPN

IPVanish е на пазара от известно време и има лоялен поток от последователи. За съжаление, въпреки че отбелязахме отличните му постижения на някои места, регионът Австралия – Нова Зеландия не изглежда добро място за техните фенове.

В миналото компанията също беше замесена в противоречия относно обработката на потребителски регистрационни файлове, но с новите собственици се надяваме, че това се е превърнало в минало. Премествайки тези инциденти встрани, те остават гигантски VPN на полето и (най-вече) се хвалят със скорости, които са доста прилични.

За щастие, тъй като ако имате оплаквания от скоростта им, няма какво да направите, тъй като те налагат 256-битово криптиране на всички без изключение. Макар че това не звучи като нещо добро – всъщност е така, тъй като можете несъзнателно да свалите настройките си за сигурност.

ipvanish тест за скорост нова Зеландия

Тест за скорост на IPVanish Нова Зеландия – Нов сървър на Плимът
(Вижте резултата от теста с пълна скорост)

Трябва да кажа, че 66 Mbps не е ужасяваща скорост, но всъщност не очаквах. Служил на пазара толкова дълго време, бих очаквал те да повишат производителността на целия борд, а не просто в основните места.

Все пак скоростите са много полезни и добри за почти всичко, с изключение на изтеглянията с висока скорост. Ако ви е писнало от тези скорости, опитайте да се свържете с близки места с добра скорост, като Сингапур или Австралия.

Прочетете нашия задълбочен преглед на IPVanish, за да научите повече!

7. Най-бързоVPN

https://fastestvpn.com

FastestVPN

скорост

справедлив

Сигурност & поверителност

Оценка 4 от 5Оценка 4 от 5Оценка 4 от 5Оценка 4 от 5

Цена (NZD)

1.86 / п

Основни моменти

 • Оптимизирани сървъри за P2P
 • Позволява скачане на сървъра
 • Поддържа 10 устройства

"FastestVPN е подобрен, но техните новозеландски сървъри не блестят така, както се очаква."

ПОСЕТЕТЕ VPN

Когато за първи път попаднах на FastestVPN, смелото изявление, което името им направи, беше жалко, тъй като бяха доста далеч от него. Днес услугата е значително обновена и въпреки страданията от лошо изживяване с приложението, има прилични скорости.

За съжаление, представянето им в района на Нова Зеландия не е най-доброто, което може да се предложи и ако искате да извадите повече от него, бих предложил да изпробвате извън страната сървър – може би в Австралия.

И все пак с ценовата цена, която е почти толкова ниска, колкото някога се получава (безплатно не се брои!), Те предлагат предложение, на което е трудно да се устои. Тяхната по-ограничена мрежа може да бъде достъпна за вас само за по-малко от $ 2 на месец, което наистина е нещо.

скоростна австралия vpn на

Най-бърз тест за скорост на VPN Австралия – Сидни сървър
(Вижте резултата от теста с пълна скорост)

Скоростта на FastestVPN, когато съм свързана със сървър, базиран в Австралия, надхвърли 15 Mbps. Това е приличен брой, но далеч от пламтящите скорости, предлагани от топ претендентите в този списък.

Поне основите са в игра – добро криптиране, достъп до съдържание на Netflix в САЩ, плюс обичайните стандарти за поверителност.

Преминете към нашия FastestVPN преглед, за да научите повече!

Наистина ли имам нужда от VPN в Нова Зеландия?

Това наистина е труден въпрос, на който трябва да се отговори сега. Голяма част от това, което е толкова спорно за свободата на Интернет в Нова Зеландия, е спорно. Аз обаче съм твърдо вярващ в поговорката, че без пожар няма дим.

Още по-лошо от невежеството е самодоволството и поне имаше някои случаи, които са много подозрителни. Вземете за пример правителството на Нова Зеландия, предоставящо такива широки правомощия на GCSB.

Технически няма много причина средният Джо да иска да използва VPN услуга в Нова Зеландия, но усещането ми е, че просто ме разтрива по грешен начин да знам, че някой може да чете всичко, което изпращам, знаейки всеки бутон натискам в интернет и по-лошо. Защо някой би бил добре с това е извън мен, дори ако твърдите, че няма проблем, ако няма какво да скриете.

И така, макар да не мисля, че е абсолютно необходимо за VPN в Нова Зеландия, все пак ще ме накара да се чувствам по-добре, ако го използвам, докато бях там. Като такъв, бих ви препоръчал да използвате и него, ако останете там!

За да обобщим, ето топ 3 VPN за Нова Зеландия:

SPEED

СИГУРНОСТ & ПОВЕРИТЕЛНОСТ

ЦЕНА / МО

NordVPN

отличен

Оценка 5 от 5Оценка 5 от 5Оценка 5 от 5Оценка 5 от 5Оценка 5 от 5

NZ $ 5.86

ПОСЕТЕТЕ VPN

CyberGhost

отличен

Оценка 5 от 5Оценка 5 от 5Оценка 5 от 5Оценка 5 от 5Оценка 5 от 5

NZ $ 4.62

Surfshark

отличен

Оценка 5 от 5Оценка 5 от 5Оценка 5 от 5Оценка 5 от 5Оценка 5 от 5

NZ $ 3.34

ПОСЕТЕТЕ VPN

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map