OnPay преглед – 9 плюса и 4 минуса на ведомостта за заплащане на OnPay

OnPay


OnPay

https://onpay.com/

TL; р

OnPay е добра услуга за заплащане. Той има справедлив дял от плюсове и минуси, но ценовата точка го прави добър конкурент в бранша. Научете повече.

Преглед на OnPay – 9 плюса & 4 минуса на ведомостта за заплащане на OnPay

Никога не съм срещал собственик на малък бизнес, който всъщност обича седмицата за заплати. Ако те могат да си позволят да наемат някого, който да води заплащане за тях, тогава те не споделят същия вид пренебрежение. Ако са поели от себе си да управляват ведомост, тогава мога да гарантирам, че всички го презират абсолютно …

Хубаво е, че в момента живеем в бъдеще и с нарастването на интернет винаги изглежда, че има приложение за нещо.

Ученето на готвене? Има приложение за това.

Омраза за проследяване на бизнес разходи ръчно? Има приложение за това.

Ужасно заплащане? Има OnPay за това!

Съдържание

Плюсове на OnPay

 1. Професионално изглеждащ потребителски интерфейс!
 2. Лесно на борда на нови служители!
 3. Персонализирано табло за управление!
 4. Обичаме функцията за търсене на служители!
 5. Изпълнение на ведомост – вече не е сложно!
 6. Лесно поправете грешки в заплащането!
 7. OnPay има отчети в достатъчна степен!
 8. OnPay има HR функции!
 9. OnPay има фантастична поддръжка!

Минуси на OnPay

 1. OnPay не се чувства бързо
 2. Функции в името на функциите
 3. UI изглежда добре, но UX се нуждае от работа
 4. OnPay няма мобилно приложение

План на OnPay & Ценообразуване

 • Преглед

присъда

 • Трябва ли да отидете за OnPay?

Попаднахме на OnPay, докато правехме проучвания за нашата серия за преглед на заплатите, и помислихме, че те решават достатъчно добре болният пункт (уая, усукване на езици) достатъчно, за да наложи преглед.

Но преди да разберем колко добре се справя софтуерът, решихме, че е най-добре да ви надникнем малко в историята на компанията.

Малката история на OnPay

Да се ​​каже, че OnPay е подобен на други стартиращи компании, които се поемат от широките заседателни зали на изключителни дружества за рисков капитал, би било несправедливо за SaaS (Software-as-a-Service).

В интерес на истината, OnPay от години е в индустрията за заплати.

Малкият семеен бизнес стартира преди много месеци, преди възхода на интернет. Когато компанията нае изпълнителен директор Джеси Бърджис за да управлява компанията през 2007 г., той трябваше да намери начини за това 6-те чиновници да станат по-ефективни при работа с над 200 клиенти от малкия бизнес.

Както можете да си представите, това се оказа предизвикателна задача и току-що отсеченият изпълнителен директор трябваше да се адаптира, бързо.

Имаше момент на електрическа крушка, когато разбра, че бизнесът със заплащането може да бъде лесно автоматизиран и преместен онлайн, така че той направи скок на вярата, ребрандира компанията и по този начин, OnPay се роди.

OnPay се възползва от техния опит, че е от толкова дълго време в индустрията за заплати, и го комбинира с най-новите иновации в технологията, за да предостави на клиентите си софтуер за заплати, който е надежден, лесен за използване и удобен, освобождавайки клиентите си, за да могат да се фокусират относно това, което правят най-добре – ръководенето на съответните им бизнеси.

Те наскоро наемат CPA Кателин Съливан от Ернст & млад да помогнат за воденето на техния партньор на счетоводител и счетоводител в САЩ.

Към днешна дата OnPay обработва над 2 милиарда щатски долара за заплати годишно в 50 американски щата.

Впечатляващо нали??

Правилно ли е за вашия бизнес?

От нашето изследване изглежда, че OnPay е рок-звездата на SaaS компаниите за заплати.

Те имат опит, имат технология, имат правилни хора и те не зависят от финансирането на рисков капитал (което означава, че получават да правят каквото си искат, без да се притесняват да се откажат от контрола).

Но интелигентните потребители като вас ще знаят, че е лесно за една компания да се издигне чрез прессъобщения и безсрамни самореклами. Един въпрос, който интелигентният краен потребител ще зададе, е много прост:

„Подходящ ли е този SaaS за моята компания?“

Нещата може да изглеждат хубави, излъскани и блестящи отвън, но ако не работи добре, просто ще се окажете разочаровани, раздразнени и неудобни.

Въведете Bitcatcha, най-добрият ресурс за малки онлайн фирми, достъпни в интернет #shamelessselfplug #sorrynotsorry.

Ще правим задълбочен преглед на OnPay и ще изброим плюсовете му & минуси, така че можете да вземете изчислено решение дали софтуерът ще работи добре за вас. По принцип ще се справим с тестването на софтуера и детайлизирането му, така че да не се налага – спестяваме ви време и евентуално скъпоценни пари.

Можете да ни благодарите по-късно :)

9 начина OnPay скали!

1. Професионално изглеждащ потребителски интерфейс!

Няма по-добър начин да го кажем – интерфейсът на OnPay е професионално изглеждащ!

Когато за първи път влязохме в програмата и настроихме всичко, първите ни мисли бяха „а, това е наистина основно“.

Но основното не означава, че е лошо. Основно означава, че прави нещата без да се нуждае от целия този усет.

onpay payroll има прост потребителски интерфейс

Таблото за управление е опростено и ви показва 4 основни плочки, които са вашите „Последни стартирания“, „Следващи графики за плащане“, „Важни дати“ и „Предложения за служители“.

Вляво е мястото, където ще намерите раздели, за да навигирате в сайта.

Той ви показва вашите „Работници“ (които ще трябва да въведете, когато се регистрирате), „ТРЗ“ (месото и картофите на софтуера), „Отчети“, „HR функции“ и „Настройки“ – всички облечени в успокояващ син оттенък.

Това е интерфейс, който зрелата професионална бизнес тълпа може да предпочете, тъй като е чиста и върши работата без никакви разсейвания.

2. Лесно на борда на новите служители

OnPay ви улеснява привличането на нови наеми в системата, която е изпратена от небето, защото последното нещо, което искате с програма за заплащане, е да се борите със системата, за да добавите нови служители в.

onpay payroll лесно да се добавят служители

Всичко, което трябва да направите, е да отидете в раздела „Работници“, да натиснете „Служители“, след което да потърсите гигантския бутон „Наемете работник“ отдясно. Наистина не можеш да го пропуснеш.

Кликнете върху това и ще бъдете отведени на страница, където ще имате 3 опции – „Изпращане на офертно писмо“, „Добавяне на служител“, „Добавяне на изпълнител“.

onpay payroll има опции за наемане на нов служител

След като кликнете върху „Добавяне на служител“, ще бъдете подканени да попълните основните данни на служителя си.

информация за заплащане на въвеждане на заплати

Едно нещо, което наистина оценявам, е възможността сами да каните служители да въвеждат личните си данни. Това ще ви спести много време, тъй като може да не сте поверителни на цялата информация, която имат за себе си. Недостатъкът е, че може да им отнеме сладкото време за попълване на това, така че това може да бъде доста ножът с две остриета.

След като попълните нужната информация, просто натиснете „Продължете“, следвайте инструкциите на екрана и OnPay автоматично ще изпрати имейл с покана към новия наем да попълни техните данни – бързо, лесно и удобно!

Обичаме го!

3. Персонализирано табло!

В първия момент разбрахме колко просто е таблото за управление. Въпреки че сме доволни от това, може да е малко … ванилия за хора, които предпочитат малко повече вълнение в живота си.

Хубавото е, че OnPay направиха таблото им за персонализиране, така че можете да правите промени с него, ако някога се отегчите от това как изглежда таблото за управление.

onpay payroll позволява персонализиране на таблото за управление

Превъртете до края и ще намерите бутона „Персонализиране на таблото за управление“. Кликнете върху него и ще видите опциите, които имате.

опции за персонализиране на таблото за плащане на плащане

Въпреки че не е толкова подробно, колкото бихме искали, е хубаво да имате табло за управление, което да настроите според нашите предпочитания. Ако предпочитате нещата дори по-спретнати, можете да изключите някои плочки за този елегантен дзен вид.

4. Ние обичаме функцията за търсене на служители!

Така че по-малките компании може да нямат голям проблем с това, но ако вашият малък бизнес има 15 или повече души с висок процент на оборот, тази функция ще бъде една от най-любимите ви функции в програмата.

Знаете как е със старата ви система за заплати, ако искате да потърсите или да направите промени на определен служител, ще трябва да превъртите до края на времето през вашия безкраен списък служители, само за да намерите този, който искате?

Е, тези дни на безкрайно превъртане вече приключиха с функцията за търсене на служители!

onpay payroll позволява търсене на служители

Екипът на OnPay вероятно е разбрал каква болка е да се превърташ толкова много, за да намериш конкретен служител, тъй като направиха тази функция „Намери служител“ достъпна през всички налични раздели.

За да намерите служител, буквално просто трябва да кликнете върху този бутон и да въведете името на служителя.

OnPay автоматично ще ви намери този служител и ще ви преведе на страницата с неговия профил, където лесно можете да направите всичко, което трябва да направите с техния профил.

Това не е огромна функция, но със сигурност прави използването на програмата много по-удобно.

Тъй като сме по темата за служителите, ето още една малка, но много ценена функция, която харесваме – снимката на потребителския профил на служителите ясно се показва на софтуера!

Разбира се, това може да не изглежда много за наистина малки екипи, но ако сте в бизнес с голям оборот с повече от 15 служители, лица и имена се забравят реално бързо, особено в ситуации с високо налягане.

Поставянето на лице на име буквално ви помага да разпознавате по-лесно служителите си, което ви помага да избегнете потенциално неудобни ситуации, като случайно обръщане към Петър, когато името му всъщност е Хорацио.

5. Изпълнение на ведомост – Няма по-дълги усложнения!

Това, което беше процес, отнемащ време, който може да отнеме цял ден или два, сега може лесно да се извърши за минути с OnPay.

Заплащането с OnPay се извършва в 4 лесни стъпки:

 1. Изберете служителя, за който искате да стартирате ведомост
 2. Въведете работно време (за персонала, платен на час)
 3. Прегледайте заплатите
 4. Одобряване на ведомостта

Страхотно е, че OnPay ви позволява да изберете служителите, за които искате да управлявате заплати. Това ви позволява да организирате своята последователност за заплати, напр. първо стартирайте заплащането на персонала на заплащане, след това преминете към почасови служители, а след това и към договорно наети служители.

ведомостта за заплати се извършва лесно с доплащане

Що се отнася до въвеждането на отработени часове, това е доста просто – въведете часовете, които вашият почасов персонал е работил за бягането.

вижте подробности за служителите в един изглед с плащане на заплащане

Можете да видите всички подробности в един екран. Всичко, което трябва да направите, е да въведете съответните подробности и сте готови!

Частта за преглед на поредицата получава там, където става интересно. OnPay изготвя подробен преглед на вашата ведомост за заплати, така че можете да видите птичи поглед върху всичко, което ви позволява да видите къде отива всяка една стотинка.

onpay payroll има подробен преглед на заплатите

Приятно докосване до това е, че OnPay е интегрирала система за предупреждение, ако открие ненормални или възможни грешки в заплащането.

onpay payroll ще предупреди за грешка във ведомостта

Ако се опитате да продължите с тези грешки, ще ви бъде представен друг изскачащ предупредителен прозорец. Това ви помага да избегнете човешки грешки с програмата за заплати.

onpay payroll изскача предупреждение за изчисляване

След като коригирате всичко и сте доволни от ведомостта, последната стъпка от този процес е да натиснете „Одобряване на ведомостта“ в следващия екран.

одобрение на заплащане на заплащане

След това OnPay ще пристъпи към автоматично кредитиране на заплатите в сметките на вашите служители, което ви спестява главоболието от необходимостта да правите преводи на средства сами!

6. Лесно поправяне на грешки в заплащането!

Някои програми ни правят наистина трудно да поправим грешките, направени в представената ведомост. С OnPay коригирането на тези грешки всъщност е доста лесно.

Отидете до таблото за управление и кликнете върху „Преглед на всички“ в „Последни стартирания“.

onpay payroll има ведомости за заплати

Там би трябвало да можете да видите списък с вашите наскоро изпратени заплати. Потърсете този, който искате да коригирате, и натиснете бутона „Изтриване“.

onpay payroll позволява изтриване на ведомост

Сега просто трябва да поправите тези грешки и да стартирате отново заплати. Имайте предвид, че ако не виждате бутона „Изтриване“, това означава, че изпълнението вече е изпратено и заплатите са направени. Ще трябва да пишете на техния екип за поддръжка, за да го оправите.

7. OnPay има доклади за достатъчност!

Ако сте от типа, който наистина се радва да преглеждате отчети, трябва да кажа, че ще бъдете повече от доволни от дългия списък от резюмета на OnPay:

 • Списък за заплати
 • Регистър за заплати
 • Обобщение на заплатите
 • Резюме на служителите
 • Обобщение на местоположението
 • Обобщение на отдела
 • Обобщение на позицията
 • Обобщение на GL
 • Обобщение на печалбата
 • Списък за начисления
 • Списък на работниците Comp
 • Обобщение на работниците
 • Листинг 401K
 • 401K Резюме
 • 401K износ

Ако нещо трябва да се обобщи и отчете, OnPay вероятно го има.

Те имат и графики за тези от вас, които предпочитат визуално управлявани отчети.

onpay payroll има отчетни диаграми

Всички техни доклади са много изчерпателни, така че можете да се срещнете чрез тях със съдържанието на сърцето си. Ще имате и възможност да запишете отчетите във Excel или PDF формат – много удобно!

onpay payroll има excel и pdf формат за отчети

Страхотна работа по много полезната система за генериране на доклади, OnPay!

8. OnPay има HR функции!

Задълженията за човешки ресурси и заплати понякога могат да се прехвърлят, така че за OnPay има смисъл само да включи някои HR функции в своя софтуер.

Когато щракнете върху раздела HR, потребителският интерфейс се превръща в освежаващо зелено! Може би трябва да създаде впечатление, че HR е безопасно пространство. Независимо дали това е вярно или не, ние ни харесват!

onpay payroll има HR функции

HR-системата на OnPay е доста основна, но тя прави това, което трябва да направи. Той има същите функционалности като конкурентните програми за заплати / HR, като портал за клиентите да заявят ваканции и организационна схема.

По принцип HR функциите на OnPay не са революционни, но работят!

9. OnPay има Фантастична поддръжка!

Винаги сме чувствали, че една компания е толкова силна, колкото е екипът за поддръжка. Те са истинските герои на индустрията, винаги са там, за да помогнат на клиентите в нужда и винаги са първата линия на защита, когато ядосаните потребители отправят нереални искания и заплахи.

С радост установихме, че екипът за поддръжка на OnPay просто се оказа много осведомен и полезен. Но да бъдеш информиран и полезен често не е достатъчно и екипът трябва бързо да реагира на искания или разочаровани клиенти може просто да се окаже като гневни клиенти.

Тъй като часовете им за чат на живо са само 9:00 – 20:00, те не можаха да отговорят веднага на нашите запитвания, НО успяха да се свържат с нас по имейл първото нещо сутринта! Оттам преминахме към чат на живо, където те експертно отговориха на всички въпроси, които имахме.

onpay payroll има отлична поддръжка

Те също са доста приятелски куп, с удоволствие отговарят на всякакви глупави въпроси.

onpay payroll има приятелска поддръжка

Кудо към екипа за поддръжка на OnPay!

4 начина OnPay не рок

За тях има много добри неща, но ще се лъжем, ако кажем, че софтуерът е перфектен. Ето няколко неща, които смятаме, че OnPay се нуждае от подобрение, но имайте предвид, че това са скромните мнения на автора.

1. OnPay не се чувства бързо

Знаете, че SaaS е наистина бърз, когато не забележите неговата скорост. Това е нещо, което просто се чувства правилно, докато го използвате – безпроблемно и непрекъснато, без прекъсвания.

С OnPay не можем да кажем, че е бавно, защото не е така. Просто скоростта видимо не е толкова бърза, колкото другите доставчици. Намирахме се понякога да се чудим дали трябва да опресним страницата.

С две думи скоростите на зареждане на сайта на OnPay са просто … просто приемливи, което е жалко, защото може да бъде толкова по-добре.

2. Характеристики в името на функциите

OnPay изглежда изглежда опакован, защото е такъв. Проблемът е, че понякога се усещат функции, като те са там само за да бъдат там.

Вземете за пример тази функция „ангажираност“. Той не служи за друго, освен да разруши леда. Те биха могли да направят много повече с него, като пускане на анкети за измерване на моралния екип, но просто го оставиха при това.

onpay payroll има функция за ангажираност на служителите

Друг пример са шаблоните за документи на OnPay. Ако се изпълнят добре, те наистина могат да спестят време, като ни помагат с нашите документи! За съжаление, изглежда, те имат само 2 шаблона.

onpay payroll има шаблони за HR документи

Полезен? Да. Просто очаквахме повече.

3. UI изглежда добре, но UX се нуждае от работа

На пръв поглед потребителският интерфейс на OnPay изглежда наистина чист, с бутони на всички правилни места. Те маркират всички правилни полета на потребителския интерфейс, така че навигацията в сайта не би трябвало да е проблем … освен, че е, поне в някои случаи.

Те взеха някои съмнителни решения относно функционалността. Например, ще разгледаме начина, по който са решили да изтрият ведомостта.

Естествено, най-добре би било те да могат да изброят докладите за заплатите и бутона „Изтриване на ведомостта“ в раздела „Заплащане“, така че всичко, свързано с ведомостта, може да бъде намерено на едно място, но това не е така.

Трябваше да отидем на таблото за управление, да кликнем върху „Последни изпълнения“ и да изтрием стартирането от там. Не се чувства интуитивно и няколко пъти се почувствахме изгубени, докато използваме приложението, като се наложи да прибягваме до подкрепа, за да измислим нещата.

Разбира се, ще трябва да вземете това с щипка сол, защото това много добре би могло да е проблем с глупостта на потребителя (Да, говоря за себе си).

4. OnPay няма мобилно приложение

За да бъдем справедливи, никой наистина не се нуждае от мобилно приложение, за да изпълнява заплати, но не забравяйте, че OnPay има и HR функции. Ще бъде по-удобно, ако просто можем да докоснем приложение и да одобрим (или да отхвърлим) заявките за ваканция и тичане на заплати.

Знаем, че можем лесно да влезем в OnPay с браузъра на телефона си, но специално приложение би било приятно малко спестяване на време, което прави нещата много по-удобни за заетите собственици на бизнес.

План на OnPay & Цени: Преглед

Простотата е стратегията на OnPay и се вижда в техния ценови план. Те имат само една цена, така че вземането на решения е по-лесно за собствениците на бизнес.

Базова цена от 40 долара, допълнителни 6 долара на служител.

планове за заплати и ценообразуване

В ситуация, в която имате 10 служители, това ще ви струва само 76 долара на месец.

Това е справедлива цена за заплащане, като се имат предвид функциите, които ще получите!

Присъда: Трябва ли да отидете за OnPay?

Това беше наистина труден за нас преглед.

От една страна, OnPay има потенциал за величие. Изглежда професионално, просто е и изпълнява обещанията си. Точно това искаме в SaaS, но изглежда като с всяка крачка напред те вземат… ами не две, но може би просто крачка назад.

Потребителският интерфейс е добър и макар да не бихме нарекли кривата на обучение трудна, OnPay има някои проблеми с UX и навигацията по сайтове, което означава, че може да се наложи да се подложите на обучение, за да използвате софтуера ефективно. Просто не се чувства достатъчно интуитивен.

Те имат функционалност, но много от тези функции се чувстват привързани, като те са там заради съществуващите. Ако само те положиха усилия да изградят тези характеристики!

Те също имат наистина подробни доклади (което съм почти сигурен, че някои потребители ще се радват), но по някакъв начин, преминавайки през тези отчети ни създава главоболие. Което е странно, защото прегледахме подробни доклади с други програми и бяхме напълно добре с него.

С две думи OnPay работи. Не е революционен. Няма да ви взриви ума, но работи.

И с ниската им цена е добра сделка. Спомнете ли си обаче, че получавате това, което плащате!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map