Преглед на TorGuard: 7 плюса и 2 минуса на използване на TorGuard VPN

TorGuard VPN


Contents

TorGuard VPN

https://torguard.net/

TL; р

TorGuard е малко по-различен от повечето VPN предложения, тъй като е създаден специално за P2P потребители за споделяне на файлове. Освен това е достатъчно гъвкав, за да предложи различни опции освен обичайните пакети – от специализирани IP до добавяне на повече устройства на акаунт.

Преглед на TorGuard: 7 плюса и 2 минуса на използване на TorGuard VPN

TorGuard VPN е може би малко по-неясно име в нашия списък с VPN, но това в никакъв случай не е показател за неговата реална стойност. Тя обаче е една от по-новите марки и е стартирана едва през 2012 година.

Въпреки скалния старт, благодарение на препятствията, които пречат на платежните компании като PayPal, TorGuard бързо нараства и днес предлага на своите клиенти достъп до Интернет чрез над 3000 сървъра в повече от 50 страни.

Какво харесваме за TorGuard VPN

1. Фантастична наличност и сигурност

TorGuard е доставчик на VPN услуги, базиран в Невис, Западна Индия. За потребителите на услугата това е добро нещо поради комбинация от два фактора. Първо, TorGuard е заявил ясно за всички, че има строга политика за без регистрация.

Забележка

Поради по-предстоящите VPN блокади, по-строгите ограничения и заплахите от правителството поради нарушаване на правителството на Китай на доставчиците на VPN услуги в страната, TorGuard VPN реши тази година да премахне всички свои сървъри за континентален Китай.

Компанията предлага сигурност чрез OpenVPN която сама поддържа много видове криптиране. Правилото на палеца обаче е, че с увеличаване на нивата на криптиране, скоростта има тенденция да страда малко. Опциите са там, за да изберете най-доброто за собствената си употреба.

Опциите за криптиране варират от никой до AES-256 бита. Обикновено колкото по-високо е нивото на криптиране, толкова по-голямо ще бъде въздействието върху скоростта на връзката ви. С набор от опции можете да балансирате нуждата си от скорост спрямо сигурността в различни моменти.

1.1. Kill Switch може да бъде специфичен за приложението

За разлика от някои доставчици на VPN услуги, които предлагат общи превключватели за убийство, превключвателят за убийство на TorGuard е малко по-различен. Разположен като опция в приложението, този ключ за убиване ви предлага възможността да прекратите конкретни процеси в случай на компромис с VPN връзка.

Например, можете да изберете приложението да прекрати firefox.exe и bittorrent.exe, ако има спад в VPN връзка, но оставете всички други процеси да се изпълняват. Освен това, можете също да изберете приложението да изключи напълно вашата интернет връзка, след като клиентът TorGuard бъде затворен.

1.2. Допълнителни опции за сигурност

Въпреки че неговата VPN услуга вече предлага различни протоколи за криптиране, TorGuard все пак препоръчва да направите нещата още по-напред, ако искате по-голяма сигурност.

Един такъв метод би бил маршрутизирането на приложения през прокси. Това може да бъде SOCKS5, SSL или дори HTTP прокси – други услуги също достъпни чрез TorGuard.

Последната стъпка, която компанията препоръчва, е да се използва VPN рутер. Въпреки че технически това би означавало, че целият ви трафик през този рутер ще бъде кодиран, можете да изберете двойната защита, като се свържете към прокси или VPN чрез VPN рутера.

Забележка

Стартирането на VPN услуга на вашия рутер ще ви помогне да преодолеете ограничението за едновременно свързване на устройството, което повечето VPN-и ще налагат. Въпреки това има недостатък. Почти във всички случаи (особено за рутери за домашна употреба) това ще забави вашия интернет трафик в сравнение с това, ако сте стартирали специфични за устройството VPN приложения. Това е така, защото маршрутизаторите са по-малко способни да обработват необходимото в реално време криптиране на данните, като по този начин забавят скоростите на вашето предаване на данни.

2. Може да се използва на всички основни платформи

TorGuard предлага приложения за десктоп и мобилни платформи, плачевни на устройства на Microsoft, Apple и Linux. Освен това, освен това можете да го инсталирате и на вашия рутер. Въпреки че компанията рекламира TorGuard предварително мигащи VPN рутери, можете да го настроите на повечето модерни рутери.

Възможно е да има ограничения въз основа на точно кой маршрутизатор може да имате, TorGuard предлага база от знания, която съдържа ръчна настройка за множество устройства. Има много, които се поддържат, но просто проверете два пъти тяхната база знания, в случай че се интересувате.

Ако случайно използвате персонализиран фърмуер като Tomato или DD-WRT, още по-добре, тъй като компанията е подготвила инструменти за настройка на рутери за вас.

3. Преодолява VPN блокерите с Stealth Mode

Въпреки че VPN могат да ви помогнат да направите вашата анонимна интернет активност, много компании (и дори някои правителства) се опитват да преодолеят това, за да блокират по-ефективно използването на VPN. Причината те да правят това е, защото VPN трафикът често има определени характеристики – например заглавката, която идва с SSL / TLS криптиране.

За да помогне за преодоляване на този проблем, TorGuard има това, което нарича „стелт режим“ (действителната функция в клиент на Windows се нарича „sTunnel“), което премахва тази информация и след това се опитва да пренасочи трафика през други по-обичайни портове. Поради това TorGuard е известно, че преодолява ограниченията за геолокация по-добре от останалите.

4. Достойни скорости

Преди да прочетете с този раздел, моля, имайте предвид, че настоящата ми широколентова скорост е ограничена до теоретични 500 Mbps, от които по принцип мога да получа 400 до 450 Mbps в зависимост от това към кои сървъри се свързвам.

Когато за първи път използвах TorGuard, скоростите им бяха доста прилични, но с течение на времето установявам, че изглежда е спаднал малко. Отбелязах повече задръствания на много сървъри, които биха могли да допринесат за това.

Преди да разгледаме резултатите от теста, ето основен тест за демонстриране на скоростите, които мога да стигна до локален сървър без активен VPN;

базова скорост в Малайзия без vpn

Резултат от базовия тест на сървър в Малайзия без VPN
(Вижте резултата от пълната базова скорост тук)

С това нека разгледаме как се представя TorGuard от пет стратегически места, разпространени по целия свят;

TorGuard тест за скорост – американски сървър

torguard тест за скорост US vpn изключен

TorGuard тест за скорост US – VPN изключен
(Вижте резултата от теста за пълна скорост тук)

тест на скоростта на torguard US vpn на

TorGuard тест за скорост US – VPN включен
(Вижте резултата от теста за пълна скорост тук)

TorGuard тест за скорост – ЕС сървър (Германия)

torguard тест за скорост EU vpn off

TorGuard тест за скорост EU – VPN изключен
(Вижте резултата от теста за пълна скорост тук)

torguard тест за скорост EU vpn на

TorGuard тест за скорост EU – VPN включен
(Вижте резултата от теста за пълна скорост тук)

Тест за скорост на TorGuard – сървър за Близкия Изток

TorGuard няма сървъри на континента Африка, така че замених сървър от региона на Близкия изток за този тест.

torguard тест за скорост ME vpn изключен

TorGuard тест за скорост ME – VPN изключен
(Вижте резултата от теста за пълна скорост тук)

torguard тест за скорост ME vpn на

TorGuard тест за скорост ME – VPN включен
(Вижте резултата от теста за пълна скорост тук)

Тест за скорост на TorGuard – Азия сървър (Сингапур)

torguard тест за скорост asia vpn off

TorGuard тест за скорост Азия – VPN изключен
(Вижте резултата от теста за пълна скорост тук)

torguard тест за скорост asia vpn на

TorGuard тест за скорост Азия – VPN включен
(Вижте резултата от теста за пълна скорост тук)

TorGuard тест за скорост – сървър на Австралия

torguard тест за скорост австралия vpn изключен

TorGuard тест за скорост Австралия – VPN изключен
(Вижте резултата от теста за пълна скорост тук)

torguard тест за скорост австралия vpn на

TorGuard тест за скорост Австралия – VPN включен
(Вижте резултата от теста за пълна скорост тук)

Както можете да видите, в някои случаи TorGuard постигна сравнително здравословни резултати, но в други изпадна. Изненадващото е, че това не винаги е било така и мога само да се надявам, че това е временен хълцане, докато не осъзнаят, че трябва отново да обновят сървърите си.

5. Достойни цени & Опции за плащане Galore

MonthlyQuarterlyYearly
Цена / мес $ 9.99 $ 6.66 $ 4.99
Обща сметка 9,99 $ 19,99 $ 59,99
Цикъл на фактуриране1-месец3-месец12-месец

Започвайки от $ 9,99 на месец за месечни плащания, TorGuard е сравнително евтина цена в обхвата на изпълнение и функции. Плановете им за плащания ви виждат да плащате по-малко, колкото по-дълъг план, за който се регистрирате. В момента най-добрата им сделка е годишно плащане в размер на 59,99 долара, което се превръща в около едва 5 долара на месец.

Въпреки че това може да не е в най-евтините граници, лично аз смятам, че това е разумен баланс. Вместо да принуждава потребителите да се регистрират за нелепо дълги периоди от време на най-ниските цени, TorGuard предлага нещо, което седи в средата.

Докато аз съм фен на най-ниските цени, има много малък шанс да ме накарате да се ангажирам с тригодишен договор за каквото и да било.

Освен това TorGuard има и други оферти, които можете да изберете при регистрация. Те варират от статични IP адреси (някои дори на определени места) и дори можете да увеличите броя на устройствата във вашия акаунт – срещу заплащане, разбира се.

TorGuard VPN Опции за закупуване
TorGuard VPN Опции за закупуване
TorGuard VPN Опции за закупуване

Но там, където TorGuard наистина свети, е в своите възможности за плащане. Винаги съм виждал, че доставчик на услуги е имал толкова много възможности за плащане преди. Вярно е, че мнозина сега започват да приемат криптовалута и тези момчета не отиват просто по биткойн.

От това, което виждам, техните опции за плащане включват Litecoin, Blackcoin и 22 други видове криптовалути. Това е в допълнение към обичайните кредитни карти, PayPal, Стена за плащане и дори опции за подаръчна карта.

6. VPN построен с P2P в ума

Въпреки че това често е трудно да се докаже, когато TorGuard за първи път стартира, те имаха проблеми с работата с доставчици на плащания поради отвореното им искане да бъдат изградени с P2P файловите споделятели. Много компании свързват това с пиратството на софтуера и други нарушения на авторски права и искат да бъдат свързани с тях.

Всъщност, PayPal спря профила си в началото заради това, за което се твърди, че TorGuard има замразени около $ 2 500 долара. В крайна сметка беше подредено, но не и преди да се извърши много внимателен контрол върху законностите на PayPal, като направи това.

Днес TorGuard приема много форми на плащания безопасно и все още е много фокусиран P2P, така че Torrent в мир!

Както казват;

Надеждността е основно качество при търсене на неподходящ VPN доставчик. TorGuard е напълно запознат с нашите условия и приветстваме клиентите с който и да е от нашите пакети VPN услуги за торент, стрийминг и изтегляне в съдържанието на сърцето им без допълнително заплащане.

7. Зашеметяващо ефективно и ефективно обслужване на клиентите

Поради неотдавнашен лош опит, който имах с друг доставчик на услуги, просто трябваше да тествам обслужването на клиенти на TorGuard. Вместо да изпратя билет за поддръжка, отидох директно до техния клиентски агент на главната страница на уебсайта им и се опитах там.

За моя изненада имаше не само отговор в рамките на минута, но и техният служител от първа линия успя да ми помогне, без да се налага да ме препраща към екип за техническа поддръжка!

Те дадоха бързи, ясни и много полезни инструкции, които ми позволиха да преодолея проблемите със скоростта, които имах с техните сървъри в Южна Африка, удвоявайки скоростта на връзката ми. Всичко това беше направено за по-малко от пет минути.

Поддръжка на клиенти на TorGuard

Какво не ни хареса в VPG TorGuard

1. Датен интерфейс за търсене

Както много хора са ми коментирали преди, аз съм малко динозавър в областта на технологиите. Въпреки че признавам, че това е вярно, аз все още (сравнително) съм в крак с времето и знам как изглежда прост и приличен потребителски интерфейс – и това не беше това.

TorGuard интерфейс

Първото ми впечатление при отварянето на клиента на Windows TorGuard не беше добро. Чувствах се така, сякаш се връщах назад във времето назад в началото на 2000-те, когато Windows беше в начален стадий. Може би не е толкова лошо, но добре, че така се чувствах.

TorGuard на стар интерфейс на Windows

* Чувства ли се подобно? Може би не изцяло, но вие получавате идеята (източник: Wikipedia)

В този облак обаче има сребърна подплата. След като разгледах по-отблизо интерфейса, разбрах, че този интерфейс притежава потенциал. Повечето от тези, които бях използвал досега, бяха значително „свалени“, така че потребителите да не могат да нанасят твърде много вреди на себе си.

Интерфейсът на TorGuard предлагаше толкова много опции, че някой, който знаеше какво правят, щеше да има страхотен ден. В същото време, ако не знаехте какво правите – просто натиснете свързване и ще работи.

2. Може да изисква някои технически знания

Бях малко колеблив да посоча това като „Con“, тъй като за някои, които имат умения за това, TorGuard предлага още възможности. Но като се има предвид, че повечето хора там вероятно няма, ето го. Ако сте начинаещ в VPN мрежи и основни мрежи и сигурност, TorGuard може да изглежда малко обезсърчаващ в началото.

В приложението на Windows има много подробни опции, които просто ще сплашат някои хора. Ако можете просто да ги пренебрегнете и просто изберете вашия сървър и натиснете свързване, ще бъдете добре.

Долната линия: Ще плащам ли за VPG TorGuard?

По отношение на бързината, стабилността и потенциала, трябва да кажа, че TorGuard се нарежда високо в моя списък с добри VPN мрежи. Единственото нещо, от което бях недоволен, беше дизайна на интерфейса. Ако съм честен със себе си, това е нелепо нещо, за което да се захващам, но ето.

Не мога да намеря компания, която потъва тонове пари във фантастичен продукт, но все пак имам вид и усещане, сякаш е от средните векове. Досадно е и моят OCD ме удря на вълни.

Това, от което най-много се зарадвах къде постигнах бързите и стабилни торент връзки и скорости. Знам, че процесът вероятно няма да бъде толкова гладък и безболезнен за всички, тъй като конфигурациите ни варират, но има този потенциал.

Въпреки че цените им не падат мъртво евтино, те също не са това, което бих нарекъл в началото на линията. Дали бих го платил или не, остава хвърляне на монети – само заради интерфейса, но това съм само аз.

Ако можете да видите миналото, тогава би било в ваша полза и TorGuard определено е добър избор.

Основни функции

 • ✓ Поддържа всички ОС & устройства
 • ✓ Реклами & блокиране на зловреден софтуер
 • ✓ Неограничени скорости
 • ✓ Неограничена честотна лента
 • ✓ OpenVPN / SSTP / L2TP / IPsec
 • ✓ Множество GCM & CBC шифри

Препоръчва се за

 • • P2P потребител за споделяне на файлове
 • • Потребител на технология
 • • Абсолютна поверителност
 • • Mac, Windows & всички платформи

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map