Преглед на VyprVPN: 6 плюса и 3 минуса на използване на VyprVPN

VyprVPN


Contents

VyprVPN

https://www.vyprvpn.com/

TL; р

VyprVPN е собственост на разработчиците Golden Frog, които са силни защитници на личния живот & сигурност за потребителите. Тази VPN услуга е на пазара вече повече от две десетилетия и е ясно призната марка. Изпълнението му обаче повдига въпроси дали е поставил нужния акцент върху инфраструктурата, от която се нуждае.

Преглед на VyprVPN: 6 плюса & 3 минуса на използване на VyprVPN

VyprVPN е на пазара вече значително време. Той принадлежи на компания, наречена Golden Frog, швейцарска разработчица, която изглежда е фокусирана изцяло върху неприкосновеността на личния живот & пазар на сигурност – включен VPN.

Засега всичко звучи нормално. Има обаче интересен обрат на фона на Golden Frog. Явно основателите му научиха, че НСА провежда скрито наблюдение на АТ&Т мрежи. Когато донесе това на вниманието на властите, то беше пренебрегнато. Инцидентът обаче беше интересен (прочетете повече за Стая 641а).

Съдържание

Плюсове на VyprVPN

 1. Силна сигурност & поверителност!
  • Солидна политика без регистрация
  • Няма DNS & WebRTC течове
  • Предлага засилена защита
  • Самостоятелно собственост & управлявани сървъри
  • Собствен протокол Хамелеон
  • Предлага се с напреднал ключ за убийство
  • Базирано в Швейцария
 2. Добър в деблокирането на услуги & сайтове!
  • Работи с ключови региони на Netflix
  • BBC iPlayer също работи с VyprVPN
 3. Приложението VyprVPN е лесно за използване!
  • Рационализиран дизайн
  • Налична е многоплатформа
 4. Предлага цялостна поддръжка на клиенти!
 5. Позволението на торент е разрешено!
 6. 30-дневна гаранция за връщане на парите!

Противопоказания на VyprVPN

 1. Ограничени сървъри, широка мрежа
 2. Средни скорости
 3. Бавно време за връзка

Долния ред

 • Ще плащам ли за VyprVPN?

Поради това основателите на Golden Frog решиха да се заемат с мисия за защита на потребителите на Интернет. Компанията е регистрирана в Швейцария през 1994 г. и оттогава се движи с пълна пара.

Към този момент, VyprVPN е едно от основните приложения, изградени и поддържани от Golden Frog, които са публично достъпни.

Забележка

Има два основни варианта на VyprVPN и ще разгледаме по-отблизо потребителската версия (другата е по-приведена към бизнес потребителите).

6 неща, които харесваме за VyprVPN

1. Силна сигурност & поверителност!

1.1 Солидна политика без регистрация

Политиката без регистрация е може би най-важният документ, който трябва да има доставчик на VPN услуги в своя инвентар. Това е основното успокоение, което VPN дава на своите потребители за боравенето с данните и поверителността на потребителя.

За разлика от някои доставчици на услуги, VyprVPN има своята политика за без регистрация, очертана ясно в черно-бяло на своя уебсайт. Това също не е прекалено дълго техническо описание, но нещо, което всеки може да прочете и разбере.

Същността на това е; “Ние не регистрираме информация, която може да бъде използвана за идентифицирането ви, нито съхраняваме информация, която възниква от връзката ви, след като излезете“.

1.2 Няма DNS & WebRTC течове

Тестът за изтичане на DNS е много лесен и все пак необходим. По принцип всичко е да гарантирате, че вашият истински DNS не е компрометиран. Посещение на сайт като DNS тест за теч може да ви помогне да осигурите бързо и безплатно тази информация.

vyprvpn свързан чрез сървър на Сингапур

При свързване към Сингапур VyprVPN сървър показа DNS с нулева теч.

По същия начин и нашата WebRTC тест също потвърди, че VyprVPN е безопасен за употреба. Обикновено има много повече информация в тестовете на WebRTC, така че просто внимавайте за знаците на флага на вашата страна на произход, за да сте сигурни, че те не се появяват никъде в списъка.

1.3 Предлага подобрена защита

Подобно на много други добри VPN мрежи, VyprVPN има собствена защитена DNS система, предвидимо наричана VyprDNS. Той е разработен и създаден от земята нагоре от Златна жаба. VyprDNS е създаден като система с нулеви познания, което означава, че ви гарантира поверителност.

vyprvpn връзката е защитена

VyprDNS е частна, защитена DNS система за потребители на VyprVPN.

Използваната система DNS също спомага за заобикаляне на цензурата, която в много страни се прилага на ниво ISP. VyprDNS е частна и не е отворена за широката публика – използва се само от потребители на VyprVPN.

1.4 Самостоятелна собственост & Работещи сървъри

Едно нещо, което отличава VyprVPN сред другите, е че твърди, че „притежавайте, проектирайте и управлявайте нашите [sic] VPN сървъри“. Това означава, че въпреки че могат да наемат пространство и честотна лента от центрове за данни по целия свят, целостта на тяхната VPN система е висока.

Въпреки че това може да изглежда като здрав разум, като се има предвид предвид индустриалния сектор, в който се намират, не всички доставчици на VPN стигат до тази дължина. Всъщност за някои е известно, че преди са работили с доставчици на услуги на трети страни и се опитват да прехвърлят вината, когато сигурността в крайна сметка е компрометирана по някакъв начин.

1.5 Собствен протокол на хамелеона

Не са много доставчиците на VPN услуги, които измислят свои собствени защитени протоколи по добра причина. Невероятно е трудно и ресурсите, които би трябвало да вложат в него, биха били огромни. Това е много време и пари не само за R&D но дори да го поддържам.

vyprvpn хамелеонов протокол прави vpn връзката неузнаваема

Това, което VyprVPN направи с протокола си Chameleon, е само да добави малко въртене. Тя разчита на 256-битово криптиране на OpenVPN като база, но кодира пакетите преди предаването, така че да бъдат по-трудни за разпознаване на VPN sniffers.

Според Golden Frog това прави Хамелеон много по-добър за използване в страни, за които се знае, че са изключително неприемливи към VPN, като Китай, Русия или Иран.

1.6 идва с напреднал Kill ключ

Почти без да се провалят, VPN мрежите ще включват превключвател за убийство със своите приложения. Превключвателят за убиване е нещо, което може да блокира данните да влизат или излизат от вашето устройство, ако тунелът VPN е по някакъв начин понижен, например в случай на прекъсване на услуга или прекъсване на връзката.

Докато комутаторите за убийства се намират най-вече на ниво приложения и системно ниво, VyprVPN отиде крачка напред и включи убийство и на ниво LAN. Това му позволява да блокира всичко, включително LAN трафика, ако има проблем с VPN връзката.

1.7 със седалище в Швейцария

VyprVPN е включен в Швейцария, което е чудесна новина за своите потребители навсякъде. Швейцарското правителство е известно с това, че има някои от най-добрите закони за поверителност в света (спомняте ли си тази страхотна швейцарска банкова система?).

Това означава, че не само VyprVPN е свободен да защитава вашата поверителност, но в много случаи всъщност се изисква това да се прави от швейцарското законодателство! За доставчик на VPN услуги няма по-сладка среда.

2. Добър при разблокиране на услуги & сайтове!

2.1 Работи с ключови региони на Netflix

Тъй като съм масивна свиня за Netflix (както за работа, така и лично), едно от най-важните неща за VPN е способността им да заобикалят неприязънта на Netflix към VPN. Както много от вас може би знаят, Netflix и някои други стрийминг услуги отключват съдържание въз основа на географско местоположение.

Това не е преднамерена масирана измама, а просто начинът, по който работи лицензирането. За съжаление, те таксуват всички еднакво (приблизително). За това имам чувството, че трябва да получаваме еднакво количество вкусотии, оттук и фокусът ми върху VPN за Netflix.

vyprvpn ви позволява да имате достъп до netflix, независимо от регионите

Добрата новина тук е, че Netflix US работи с VyprVPN и бих могъл да предавам Netflix US съдържание. Въпреки това има няколко предупреждения към това – един, който ще разгледам по-нататък в раздела, обхващащ скоростта.

За съжаление, въпреки че Netflix US има много съдържание (повече от където и да е другаде по света), то няма ВСЕКО съдържание на Netflix. Например исках да гледам „Рони Чиенг – международен студент“ и това беше достъпно само в Австралия.

Не можах да преодолея блока на австралийския регион с Netflix, независимо какви VyprVPN сървъри съм използвал. Беше разочароващо и досадно. След това отново ситуацията не е такава, която може да се повтори, тъй като по-голямата част от времето ще бъде прекарано в Netflix за американско съдържание.

Говорейки за обслужване на клиенти, бях информиран, че понастоящем VyprVPN работи само с ограничен брой региони на Netflix, включително Канада, Германия, Великобритания и САЩ.

2.2 BBC iPlayer също работи с VyprVPN

Въпреки че не е много добре известен извън Обединеното кралство, BBC разполага с безплатна услуга за стрийминг. Все пак трябва да се регистрирате за него (просто подправете адрес в Обединеното кралство) и тогава можете да гледате безплатно.

поток BBC iPlayer безплатно с VyprVPN

Предавайте поточно iBBC безплатно с VyprVPN.

Уловимото е, че ще ви трябва VPN, който всъщност има сървър във Великобритания или той няма да работи. VyprVPN върши работата и досега не съм имал проблеми с iPlayer.

3. Приложението VyprVPN е лесно за използване!

Приложението VyprVPN за Windows е много лесно да се инсталира и лесно да се използва. Тя работи както всяко друго приложение за Windows и работи безпроблемно в средата.

3.1 Рационализиран дизайн

Когато стартирате, основният екран на приложението показва вашето реално местоположение, както и състоянието на връзката ви с услугата. Има и лента, показваща последното местоположение, с което сте се свързали. Ако го стартирате за първи път, тогава той ще бъде заменен с бутон „Най-бърз сървър“.

vyprvpn приложението за Windows е страхотно

Различни екрани на приложението VyprVPN за Windows.

Приложението е с един екран, което означава, че малкото малко пространство на екрана, което заема при уголемяване, е всичко, което ще видите. Кликването върху раздели или менюта с опции просто ще ви премести в тези области, използвайки същия интерфейс на приложението.

3.2 Налична мултиплатформа

С всеки абонамент за VyprVPN можете да свържете до пет устройства едновременно. Те също имат различни начини да свържете устройствата си в зависимост от това, което използвате. Повечето домакинства днес ще имат различни устройства, работещи по всяко време.

Например, има приложения за основни устройства с Windows и Linux, заедно с мобилни платформи като iOS и Android. VyprVPN се предлага и за телевизори, базирани на Android, и някои рутери.

Едно нещо обаче трябва да се отбележи, че изглежда, че VyprVPN не разполага с специализирана поддръжка за много специализирани приложения като Kodi и Roku или дори Firestick. Това е нещо, което може би искате да знаете, преди да се регистрирате с тях.

4. Предлага цялостна поддръжка на клиенти!

Свързването с поддръжката на клиентите на VyprVPN е лесно благодарение на техния специализиран екип за поддръжка на живо. Изпратих им запитване и ми отговориха почти веднага (в рамките на 10 секунди). Що се отнася до поддръжката на клиенти, това е най-високото ниво.

vyprvpn поддръжката на клиенти е лесна и бърза

Обслужването на клиенти на VyprVPN беше бързо & ефикасен.

Намерих техния много любезен агент за поддръжка на клиенти, който също е добре запознат с неговия занаят и да предлага полезни връзки, когато е необходимо. Той успя бързо да ме насочи в правилната посока за въпроси, които се нуждаеха от по-изчерпателни отговори.

Това ме отвежда до следващия момент, който е тяхната база от знания. VyprVPN има доста прилична библиотека от помощ за тези, които не обичат помощ на живо. Статиите тук са добре курирани, актуални и обширни.

5. Позволението на торентите е разрешено!

P2P работи отлично с VyprVPN, въпреки че трябва да имате предвид, че скоростите ще бъдат ограничени от VPN сървъра като цяло. Обикновено това е добре, но ако прочетете моя раздел за скоростта по-долу, ще разберете, че торент може да е проблем като цяло поради липса на скорост от този доставчик.

P2P работи отлично с VyprVPN

Потоците обаче бяха последователни и се държаха нормално. Всъщност забелязах, че връзките бяха доста по-бързи от обичайните за почти всички торенти. За разлика от някои доставчици, VyprVPN не ви ограничава до конкретни сървъри за торент.

6. 30-дневна гаранция за връщане на парите!

Харесвам услуги, които предлагат гаранции за връщане на пари. Това показва, че те са достатъчно уверени в своите услуги, че дори и при гратисен период, купувачите ще останат. VyprVPN предлага на всички потребители 30-дневна гаранция за връщане на парите.

Повярвайте ми, това е повече от достатъчно, за да сте сигурни, че услугата, която предлагате, е подходяща за вас – стига активно да я използвате. За всеки, който иска VPN, препоръчвам да го оставите след като го закупите, тъй като това е най-бързият начин, по който можете да разберете дали това е правилното за вас.

Правейки това, ще можете да го изпитате на пълен работен ден и в крайна сметка малки недостатъци ще се появят по-рано, отколкото по-късно. След това можете да решите дали можете да живеете с тези проблеми, вместо да страдате, въпреки че за целия си абонамент.

Какво не ни харесва при VyprVPN

1. Ограничени сървъри, широка мрежа

Може би поради стандартите си в настройката на сървърите си, VyprVPN има по-скромна мрежа от много други най-добрите доставчици на услуги днес. На около 700 сървъра, това е доста по-малко от NordVPN (5 800+) или дори новак Surfshark (800+).

Този ограничен брой сървъри също трябва да обслужва голяма площ, тъй като VyprVPN ги има в 66 страни по света. Това дори не брои множеството сайтове в Северна Америка, където има и сървъри.

Като цяло тази настройка ме притеснява от способността на техните сървъри да издържат на големи натоварвания, което може да повлияе на качеството на услугата, което VyprVPN може да предостави.

2. посредствени ускорения

Въпреки най-добрите ми усилия и любезното съдействие на обслужването на клиентите, бях доста разочарован от скоростите на VyprVPN. Това не означава, че скоростите бяха ужасни, но в сравнение с много първокласни услуги, които опитах – липсват.

vyprvpn базова скорост без vpn

Базова скорост без VPN.

Като основна линия към всичко, използвам линия от 500Mbps от своя интернет доставчик, чрез която обикновено получавам пълни скорости.

Тест за скорост на випрVPN – САЩ

Свързвайки се със базиран в САЩ сървър VyprVPN, в началото бях малко неудобен, тъй като тестваните скорости бяха ужасни. След като смених сървърите няколко пъти, най-накрая успях да изведа използваема скорост от 37Mbps.

vyprvpn тест за скорост US vpn изключен

VyprVPN тест за скорост US – VPN изключен
(Вижте пълния резултат)

vyprvpn тест за скорост US vpn на

VyprVPN тест за скорост US – VPN включен
(Вижте пълния резултат)

Това е достатъчно бързо за почти всичко, дори малко скромно изтегляне, ако имате малко допълнително време. За съжаление, това не е норма и трябва да се включите в работата на сървърите за смяна, за да постигнете прилична скорост.

Тест на скоростта на VyprVPN – Европа (Германия сървър)

За моя тест за скорост в Еврозоната избрах Германия, тъй като е по-близо до физическото ми местоположение и има добра инфраструктура.

vyprvpn тест за скорост europe vpn изключен

VyprVPN тест за скорост Европа – VPN изключен
(Вижте пълния резултат)

vyprvpn тест за скорост europe vpn на

VyprVPN тест за скорост Европа – VPN включен
(Вижте пълния резултат)

Скоростите тук бяха много по-добри, въпреки странно увеличената латентност на връзката. И все пак не голяма част от тези разходи бяха причинени от VyprVPN.

Тест на скоростта на VyprVPN – Азия (сървър на Сингапур)

Физическото ми местоположение е в Малайзия, но обикновено не тествам тук, тъй като очевидно VPN доставчиците тук използват не страхотни сървъри по някаква причина. За да тествам скоростите на региона в Азия, моето преминаване е базиран в Сингапур VPN сървър, който обикновено има отлични скорости.

vyprvpn тест за скорост asia vpn изключен

VyprVPN тест за скорост Азия – VPN изключен
(Вижте пълния резултат)

vyprvpn тест за скорост asia vpn на

Тест за скорост VyprVPN Азия – VPN включен
(Вижте пълния резултат)

Този път бях доста изненадан, като видя часовника VyperVPN само 50-нечии Mbps. Дори при активен VPN обикновено наблюдавам скорост от над 100Mbps със сървър, базиран в Сингапур. По принцип поддръжката на клиенти ми каза да рестартирам модема си и да използвам IKEv2, който всъщност не реши основния въпрос – защо се представи толкова лошо (сравнително) тук?

Тест за скорост на VyprVPN – Близкия изток (сървър на Саудитска Арабия)

Без сървъри базирани в Африка, избрах да тествам VyprVPN в региона със сървър, базиран в Близкия изток в Саудитска Арабия.

vyprvpn тест за скорост среден изток vpn изключен

Тест за скорост на випрVPN в Близкия изток – VPN изключен
(Вижте пълния резултат)

vyprvpn тест за скорост среден изток vpn на

Тест за скорост на VyprVPN Близкия изток – VPN включен
(Вижте пълния резултат)

Отново скоростите бяха използваеми, но не много, въпреки че бях изненадан от показаните добри пинг скорости.

Тест за скорост на VyprVPN – Австралия

vyprvpn тест за скорост австралия vpn изключен

VyprVPN тест за скорост Австралия – VPN изключен
(Вижте пълния резултат)

vyprvpn тест за скорост австралия vpn на

Тест за скорост на VyprVPN Австралия – VPN включен
(Вижте пълния резултат)

Подобно на Сингапур, базираните в Австралия сървъри на VyprVPN отново показаха, че слаба производителност, която наблюдавам от толкова много места.

Заключение за тест за скорост – Не е страхотно

С този набор от скоростни тестове (и няколко други), седнали пред мен, съчетани с моя чат с поддръжка на клиенти, единственото ми възможно заключение е, че с голяма скорост, VyprVPN просто не е толкова голяма.

За доставчик на услуги, който е на пазара толкова дълго, това е малко изненадващо. Мога да заключа само две възможности. Първата е, че техният VPN е подложен на голямо натоварване поради настоящата глобална пандемия. Второто е, че те не са били в крак с времето и са модернизирали сървърите си, където е необходимо.

Като цяло, тъжно изпълнение от доставчик на услуги с дългогодишна репутация на върхови постижения.

3. Бавно време за връзка

Въпреки че не бях доволен от скоростите на VyprVPN, това не е точно същото. Когато сте в приложението, свързването към всеки сървър отнема известно време. Не казвам минути, но достатъчно дълго, за да бъда досаден.

Времето му се свързваше към няколко сървъра и е средно на около 3 до 5 секунди. Макар че това може да звучи като кратко време, когато чакате връзка, повярвайте ми, това се чувства просто толкова бавно.

Долната линия: Ще плащам ли за VyprVPN?

Започвайки от 2,50 долара на месец, ако се регистрирате за двугодишен план, VyprVPN не е най-скъпото около това със сигурност. За съжаление, това също не ги прави най-евтините. Тъжната истина е, че както при всичко останало за VyprVPN, това ценообразуване е просто посредствено.

Макар да е вярно, че обслужването на клиентите им е доста впечатляващо, като цяло считам, че VpyrVPN е само едва приемлива услуга. Може би в миналото са виждали по-добри дни, но днес има чувството, че те просто са на брега.

Появяват се нови доставчици на услуги и някои от тях показват отлични показатели. Въпреки че остава да видим с течение на времето, ако това може да се поддържа, все пак е по-добре, отколкото да погледнем към този, който сякаш се е отказал.

Ако имах ограничени възможности – тогава да, щях да отида за VyprVPN. Но на тези цени мога да се справя по-добре днес и така можете и вие. И все пак тя остава безшумна услуга, която е надеждна (и се оказа, че е толкова през годините си на обслужване).

Вижте нашия списък с най-добрите VPN, за да проучите други страхотни алтернативи!

Основни функции

 • ✓ Без регистрация
 • ✓ VyprDNS
 • ✓ Използвайте до 5 устройства
 • ✓ Силна поверителност & Сигурност
 • ✓ Собствени сървъри

Препоръчва се за

 • • Потребител, съобразен със сигурността
 • • Просто & Мощен потребителски интерфейс
 • • Стрийминг филми
 • • Обходен Geo-Block

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map