Com fer servir Internet lent durant COVID-19 Treballant des de casa

Des de l’inici del document Pandèmia del covid-19, Els proveïdors de serveis d’Internet (ISP) dels països del món han lluitat per fer front a les demandes d’amplada de banda habituals molt més elevades..


De vegades ha resultat això amplada de banda d’acceleració, on els ISPs alenten intencionadament les seves velocitats. Això els ajuda a gestionar millor les seves capacitats i a garantir que tothom tingui una part del pipeline d’Internet.

Malauradament, perquè COVID-19 ha obligat gran part de la mà d’obra a treballar des de casa, tractar-se d’una Internet que s’arrossega al ritme del caragol no és exactament propici per a treballar.

Ampliació de l’ample de banda durant COVID-19

En circumstàncies normals, els proveïdors de banda ampla són capaços d’equilibrar les càrregues, ja que s’han configurat per esperar que els temps d’activitat es separen entre l’ús domèstic i l’oficina. COVID-19 ha obligat gran part de la mà d’obra mundial a treballar des de casa, creant una anomalia.

Per això, han recorregut a l’acceleració d’ample de banda per ajudar a les seves operacions. Vegem com pot afectar l’acceleració de l’ample de banda a les velocitats que esteu rebent a casa ara mateix.

Primer, com a indicador de base, l’ample de banda publicat per ISP és de 500Mbps tant amunt com cap avall. Si hagués de navegar per llocs web allotjats internament, les velocitats normalment són molt elevades;

velocitat base a lumpur qualitata

Vegeu el resultats originals d’una prova de servidor local

Ara ens plantejem si hagués de connectar-me a un servidor a França en circumstàncies normals;

Prova de servidor de velocitat de connexió a internet a França

Vegeu el resultats originals d’una prova de servidor basada a França

La degradació de la velocitat que observeu més amunt és normal, ja que França es troba a una distància molt llarga d’on sóc. A mesura que les distàncies augmenten entre dos punts, la velocitat d’Internet es degradarà lleugerament, juntament amb una major latència (ping).

Tanmateix, si per algun motiu l’amplada de banda s’hauria d’aprofundir en algun lloc de la connexió, probablement estaria buscant resultats com aquest:

connexió de velocitat accelerada prova del servidor de França

Vegeu el resultats originals de velocitat accelerada al servidor basat a França

Si intentessis accedir a un lloc web a aquestes velocitats, estic segur que seria extremadament frustrant. En circumstàncies normals, probablement deixaríem les coses i tornem més tard. Però si intenteu fer una mica de feina, potser una teleconferència o descarregar un fitxer important, les coses poden arribar a tocar.

VPN pot ajudar a deixar de banda l’acceleració de l’ample de banda

Per a aquells que no coneixeu, les xarxes privades virtuals (VPN) són eines que us poden ajudar amb algunes coses, principalment augmentar la vostra privadesa & seguretat a Internet. No obstant això, tenen uns altres beneficis secundaris, com ara ajudar desviar l’accés a l’amplada de banda.

Per il·lustrar-ho, vaig executar algunes VPN durant el període en què vaig observar que la meva amplada de banda estava accelerada com anteriorment. Aquests són els resultats:

nordvpn speed test france covid19

SpeedVest de NordVPN: vegeu resultats i revisió completa

Prova de velocitat de ciberdestinació França covid19

CyberGhost Speedtest: vegeu resultats i revisió completa

Prova de velocitat expressvpn france covid19

ExpressVPN Speedtest: vegeu resultats i revisió completa

prova de velocitat de surf de surf france covid19

Surfshark Speedtest: vegeu resultats i revisió completa

Com podeu veure, l’ús d’una VPN m’ha ajudat a saltar-me de les restriccions d’amplada de banda. Va treballar amb cadascun d’aquests grans proveïdors de serveis VPN que vaig provar en aquell moment. Tot i que no són exactament les mateixes velocitats que normalment, aconsegueixo millorar encara els 2,5 Mbps observats sense una VPN activa.

El motiu d’això és que els ISP normalment tenen amplada de banda de manera selectiva. Penseu en l’ample de banda com una carretera on hi ha diversos carrils per al trànsit. A la carretera d’Internet, generalment hi ha dos carrils: ràpid i lent. Segons els seus mètodes d’ordenació, els proveïdors ISP generalment poden afegir el trànsit a qualsevol d’aquests carrils.

Les VPN funcionen creant túnels de comunicacions des del vostre dispositiu directament als seus servidors. Qualsevol dada que envieu al llarg d’aquests túnels també està altament xifrada. A causa d’aquestes coses, els ISP no sabran quin tipus de dades envieu i rebeu.

Tingueu en compte però que no sempre funcionarà així.

Com veieu, si un ISP no sap dir amb quin tipus de dades treballa, l’ordenació us posa normalment al carril ràpid. Tanmateix, hi ha algunes advertències quan fins i tot una VPN no funciona. Per exemple, alguns ISPs imposen taps de dades als usuaris. En aquestes circumstàncies, l’amplada de banda estarà atrofitada, no importa el que sigui.

És fàcil utilitzar una VPN!

Per als no iniciats, l’ús d’una VPN pot semblar una mica desconcertant. Permeteu-vos assegurar-vos que és tan senzill com la majoria d’altres aplicacions. Els passos són força senzills;

 1. Registreu-vos amb un proveïdor de serveis VPN
 2. Baixeu i instal·leu l’aplicació al vostre dispositiu
 3. Inicieu l’aplicació i introduïu el vostre nom d’usuari i contrasenya
 4. Trieu un servidor al qual connectar-se

Un cop hàgiu fet això, només cal que utilitzeu Internet com normalment i deixeu que la VPN funcioni per si mateixa en segon pla. En la seva majoria, no interferirà en la manera de fer servir normalment Internet.

Comprendre per què l’ample de banda s’accelera

Fins i tot en circumstàncies normals, els ISP fan ús de l’amplada de banda per controlar qui obté quina part del pipeline d’Internet. Malauradament, això ens pot afectar quan menys ho esperem.

Feu servir la vostra línia d’Internet i tot sembla correcte, de manera que, de sobte, els llocs tenen problemes per obrir-se i les descàrregues són lentes fins a un rastreig. El més probable és que el vostre ISP hagi augmentat la vostra velocitat. Això ho fan per diverses raons.

Per exemple, alguns ISPs descoratgen els usuaris de les activitats de compartició de fitxers P2P i augmentaran la velocitat dels que intenten executar torrents..

En altres casos, el trànsit fort a Internet de la vostra zona pot haver provocat que el vostre ISP acceleri l’ample de banda de manera selectiva per tal d’equilibrar les càrregues. Per descomptat, hi pot haver altres raons, però, en general, l’acceleració de l’ample de banda és principalment a criteri del ISP..

Algunes de les raons per les quals es pot ampliar l’ample de banda;

 • Equilibri de càrrega
  Hi ha massa clients que intenten utilitzar el servei, de manera que els proveïdors electrònics intenten equilibrar la disponibilitat.
 • Modificació del comportament
  Alguns ISP poden descoratjar descàrregues pesades o activitats P2P per estalviar costos d’ample de banda i poden accelerar les connexions si es detecta trànsit elevat..
 • Peering
  En alguns casos, els conflictes dels acords entre els proveïdors d’interès i la negativa a realitzar ajustaments poden provocar acceleració general.

Tot i això, gràcies a COVID-19, sembla probable que almenys una part de la plantilla pateixi canvis en el futur, fins i tot quan acabi la crisi immediata.

Les empreses (i els empleats) comencen a adonar-se que treballar des de casa no només és pràctic, sinó que pot tenir moltes implicacions positives, com ara disminució dels nivells de diòxid de carboni al voltant del món.

Conclusió: aturar el trànsit injust pel vostre compte

Tot i que els ISP funcionen completament, pot trigar un temps a normalitzar les seves operacions, especialment tenint en compte les incògnites implicades en els números que es quedaran treballant des de casa o tornaran als entorns d’oficina..

Com a tal, és probable que els veiem aprofitant l’acceleració de l’ample de banda durant un temps més. Us recomano molt que molts que necessiteu treballar de forma remota utilitzin una VPN i treballin al voltant de les restriccions d’ample de banda perquè pugueu treballar amb tranquil·litat des de qualsevol lloc que trieu..

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map