Den mest brugervenlige webhost nogensinde? En guide til HostGator Cloud’s Dashboard

Webhost lider ofte af et stort problem:


Dårlig brugeroplevelse.

Især for begyndere kan det være kompliceret, skræmmende og frustrerende at finde ud af de tekniske aspekter.

Du bemærker det mest, når du indlæser den standard “cPanel”, der følger med de fleste webhosts. Dette er konsollen eller betjeningspanelet, der bruges til at administrere serveren og indstillingerne.

Du kender den, jeg taler om. Den der ligner den blev designet i 1990’erne:

cPanel Old Design

Hvis du er nybegynder til webhosting, er kontrolpanelet et skræmmende sted. Ikke kun er sproget og jargon kompliceret, der er ikke noget logisk sted at starte.

Er det ikke på tide, at en af ​​de største webhosts skabte noget mere ajourført? Mere brugervenligt?

Gå ind i HostGator Cloud

HostGator er typisk kendt for sin delte budget-hosting. Men vi fik for nylig hænderne på deres nye cloud-hosting-service.

Forestillingen sprængte os væk. Vi oprettede en teststed og overvågede hastigheden og oppetiden af ​​HostGator Cloud. Det registrerede 100% oppetid og nogle af de hurtigste hastigheder, vi har testet her på Bitcatcha.

(Tjek vores fulde anmeldelse af HostGator Cloud-ydelsen.)

Men her er den ting, vi virkelig elskede ved det: det nye instrumentbræt!

HostGator Cloud har kastet den grimme gamle cPanel ud og erstattet den med et nyt, stilfuldt, intuitivt instrumentbræt. Det ser sådan ud:

HostGator Cloud cPanel Design

Meget bedre.

Special tilbud : 

Bitcatcha-læsere får 30% rabat på HostGator Cloud. Indtast blot “bitcatcha” ved HostGator Cloud-checkout.

I dette indlæg gennemgår vi alle de unikke funktioner og hjælper dig med at lære HostGators betjeningspanel og kontrolpanel lidt bedre at kende.

Fra toppen

Der er to dele til HostGator Cloud’s instrumentbræt. Og det hjælper med at tænke på dem som begyndere og avancerede muligheder.

  1. Kundes betjeningspanel
    Hvor vi administrerer faktureringer og generelle indstillinger for webhost. (Nybegynder).
  2. Kontrolpanelet
    Hvor vi administrerer flere tekniske serverindstillinger. (Mellemliggende – avanceret)

Lad os starte med kundens betjeningspanel.

HostGator Cloud’s kundedashboard

Trin 1: Log ind

Trin 2: Rediger og administrer kontooplysninger

Den første skærmbillede er, hvor du redigerer alle de sædvanlige konto- og faktureringsoplysninger. Du kan også ændre dine adgangskoder og præferencer her.

Side med generelle indstillinger

Men lad os springe direkte til sektionen ‘hosting’. I modsætning til nogle andre værter kan du oprette dit websted, administrere indstillingerne og se din statistik direkte herfra.

Webstedets indstillingsside

Trin 3: Installer WordPress og opret et websted (med et enkelt klik)

Begyndere vil helt sikkert sætte pris på, hvor let det er at oprette et hurtigt websted gennem HostGator. Start med at navigere til fanen “Hosting Dashboard” og klik på “WordPress 1 Klik på installationsprogrammet.”

Installer WordPress i 1 Klik

Her bliver du bedt om at vælge det domæne, du vil oprette WordPress med.

Opsæt WordPress

Bekræft domænet, og indtast dine administratoroplysninger. Klik derefter på ‘installer nu’.

Så teknisk set er det to klik, men det er stadig super let!

Du har nu et meget rudimentært websted i gang. Alt hvad du skal gøre er at følge instruktionerne for at redigere designet og tilføje indhold.

Trin 4: Se dine globale servere i aktion

Med dit websted, der nu er vært på HostGator, kan du se et øjebliksbillede af statistikken over din webhost. Lad os skifte til “serverydelse.”

Globale serverindstillinger

Den første ting, du ser, er et kort, der viser nøjagtigt, hvor i verden dine datacentre er baseret.

Med HostGator Cloud kan du se, at der er fire servere spredt over hele verden. (På en typisk ‘delt vært’ får du kun en serverplacering.) Det betyder, at du får hurtige indlæserhastigheder, uanset hvor dit publikum er.

serverydelse

Trin 5: Se dit websted Analytics-snapshot

Du får også et hurtigt snapshot af dine webstits hits og besøgende. Det er ingen erstatning for en detaljeret Google Analytics betjeningspanel, men det er godt som et hurtigt blik.

Trafikanalyse

Trin 6: Bruger du for mange ressourcer?

Du kan også se din CPU- og RAM-brug. Disse enkle og nemme at læse opkald fortæller dig, hvis du bruger en masse ressourcer. (Vi har brugt en masse forskellige webhosts, og stol på os, disse oplysninger er ikke altid nemme at finde!)

HostGator Cloud foreslår, at du prøver at holde disse skiver under 70%. Mere end det, og det kan være tid til at opgradere. Som du kan se på vores lille testsite, er vi godt inden for 70% -margenen.

Overvåg din CPU- og RAM-brug

Trin 7: Tjek de tilføjede tilbehør og freebies

HostGator Cloud leveres også med en håndfuld tilføjet ekstra, du kan låse op lige her i instrumentbrættet. Især $ 100 gratis annoncering med Bing og Google.

Tilføjet tilbehør og freebies

Trin 8: Opret en e-mail-konto

Opsætning af en e-mail til din hjemmeside (dvs.. [Email protected]) er ofte vanskeligere end det burde være. Men ikke med HostGator. Klik bare på e-mail-fanen, og tryk derefter på denne massive knap:

Opret en e-mail-adresse

Indtast den nye e-mail, du vil oprette, og tilføj en adgangskode. Du er god til at gå.

Trin 9: Integrer Google Analytics

Hvis du ønsker en mere detaljeret indsigt i din webstedstrafik, kan du integrere Google Analytics lige her i instrumentbrættet.

Integrer Google Analytics

Trin 10: Administrer dine filer og mapper

Her kan du uploade filer direkte til din server (som f.eks. En WordPress-tema zip-fil). Dette er lidt mere avanceret, og teknikere foretrækker muligvis at administrere dette fra det fulde kontrolpanel i stedet. (Mere om det senere)

Begyndere vil gerne holde det enkelt og bruge det med ét klik installerede WordPress-installationsprogram.

Administrer filer og mapper

Trin 11: Tilføj nye domæner eller underdomæner

HostGator Cloud giver dig en super nem måde at oprette addon-domæner (til at være vært for yderligere domæner fra din konto) og underdomæner. Underdomæner er simpelthen webadresser, der fører til forskellige dele af dit websted.

Du ser ikke ofte denne mulighed præsenteres så klart og enkelt som HostGator’s.

Administrer domænenavn

Trin 12: Hvis du kører en online butik, skal du låse SSL-certifikatet op

HostGator Cloud giver dig fri adgang til et SSL-certifikat. (Dette er en sikker kryptering for dit websted – vigtigt for onlinebutikker eller enhver, der behandler kundedata).

Bemærk : 

Hvis du kører pakken ‘Hatchling Cloud’ (indgangsniveauet), skal du opgradere til ‘Baby Cloud’ eller ‘Business Cloud’ for at få adgang til SSL-certifikatet.

SSL-certifikat

Trin 13: Ramp op din sikkerhed og sikkerhedskopier den!

Der er ikke noget værre end at blive hacket eller miste alle dine webstedsdata. Derfor er sikkerhed og sikkerhedskopiering lige øverst på min liste over webhost-væsentlige ting.

HostGators instrumentbræt gør det nemt at holde kontrol. Aktivér SiteLock-sikkerhed, og HostGator scanner regelmæssigt (og automatisk) efter malware. Aktivér derefter daglige sikkerhedskopier for at sikre, at du aldrig mister dit hårde arbejde.

Administrer webstedets sikkerhed

HostGators instrumentbræt er godt her, fordi du kan se sikkerheden og sikkerhedskopierne fungerer. Det er fred i sindet.

Trin 14: Indsend og spor supportbilleder nemt

Når du kører et websted, skal du vide, at der er et godt supportteam til at hjælpe. Bare i tilfælde af at noget går galt. HostGator-betjeningspanelet har en enkel og intuitiv måde at indsende et problem på.

Indsend & spor support billet

Endnu bedre er det en liste over alle dine åbne og tidligere supportspørgsmål, så du kan spore fremskridt og forfølge det, hvis du har brug for det.

Dømmelse indtil videre: Så det dækker alt det væsentlige i HostGator Cloud’s kundedashboard. Som du kan se, kan du administrere alle de vigtige ting fra dette enkle instrumentbræt. Intet jargon, ingen teknisk know-how nødvendigt.

HostGator har gjort et godt stykke arbejde for at gøre oplevelsen så brugervenlig som muligt. Hvis du er nybegynder, eller du ikke ønsker at fikle med de avancerede funktioner, kan du administrere (stort set) alt fra dette ene kundes kontrolpanel.

Men hvis du vil have lidt mere kontrol og en håndfuld avancerede funktioner, vil du indlæse cPanel. Lad os se.

HostGator Cloud-kontrolpanel

HostGators kontrolpanel indeholder de fleste af de funktioner, der er anført ovenfor, men det udvider også dine muligheder for mere avancerede brugere.

Trin 1: Kontroller sidepanelstatistikken

På højre side får du et overblik over alle de væsentlige statistikker. Højdepunkter inkluderer webtrafik fra i går, sidste uge og den sidste måned.

trafikstatistikker

Derefter får du en opdatering af dine sikkerhedskopier. Dette er en af ​​vores yndlingsfunktioner på instrumentbrættet, fordi det giver dig øjeblikkelig sikkerhed for, at dit websted er sikkert.

backup

Trin 2: Rediger dit WordPress-tema og tilføj plugins

Alt hvad du har brug for for at designe og forbedre dit websted findes lige her i kontrolpanelet. På venstre side kan du se en håndfuld valg, herunder ‘temaer’, ‘plugins’ og andre installationer med et enkelt klik.

WordPress-temaer og plugins

Trin 3: Avanceret filhåndtering

Du kan huske, at vi talte om at uploade filer på kundens instrumentbræt. Nå, her kan du udforske de avancerede funktioner.

Avanceret filhåndtering

Igen kan du uploade webstedsfiler (som en WordPress-tema zip-fil) samt plugin-filer eller billeder. Du kan også bruge indstillingen ‘biblioteksbeskyttelse’ til at tilføje en adgangskode til alle filer. Fantastisk til ekstra sikkerhed.

Hvis du foretrækker at bruge en FTP (Filoverførselsprotokol) for sikkert at overføre dine filer til serveren, kan du også gøre det. Du kan nemt oprette og kategorisere dine webdiske (hvor dine filer er gemt).

Og til sidst kan du sikkerhedskopiere alle dine webstedsfiler ved at klikke på en knap.

Trin 4: Avancerede databaseindstillinger

Databasesektionen på HostGators kontrolpanel er overvejende for avancerede brugere. Hvis du bare kører en blog eller et lille websted gennem WordPress, behøver du sandsynligvis ikke at bekymre dig om dette.

(Alt hvad du behøver at vide er, at databasen er hvor alle dine filer gemmes og hentes fra, og MySQL er det programmeringssprog, der bruges til at administrere eller redigere databasen).

Databasemuligheder

Men for avancerede brugere giver HostGators dashboard dig nem adgang til at ændre dine databaseindstillinger, så de passer til dine programmeringsbehov.

Trin 5: Avancerede e-mail-indstillinger

Opsætning af en enkel e-mail-adresse på din webhost kan gøres på kundens betjeningspanel som forklaret tidligere. Hvis du imidlertid vil justere indstillingerne, indstille filtre, autosvar og kryptering, er det her du finder alle disse muligheder.

E-mail-indstillinger

Du kan også bruge denne plads til at installere ‘G Suite’, som giver dig mulighed for at integrere Gmail, delte Google-kalendere og Google Drev-funktioner på dit websted. (Bemærk: dette kommer normalt mod et ekstra gebyr).

Trin 6: Stram din sikkerhed yderligere

Ud over de standard HostGator-sikkerhedsfunktioner kan du justere dine egne indstillinger. Især kan du blokere IP-adresser (hvis en bestemt IP-adresse spammer dit websted, f.eks.).

sikkerhedsværktøjer

Du kan også blokere ‘hotlinking’. Dette er, når andre sider viser dine billeder eller filer på deres websted ved hjælp af din båndbredde og ressourcer til at gøre det.

Endelig kan avancerede programmerere få adgang til SSH (Secure Socket Shell), som giver dig en sikker metode til at få adgang til en fjerncomputer (hvis du f.eks. Ønsker at uploade filer, der findes andre steder).

Trin 7: Installer din foretrukne programmeringssprogsoftware

Dette er en anden avanceret mulighed for programmerere. Hvis du for eksempel ønsker at oprette et websted ved hjælp af Ruby on Rails, kan du hurtigt installere softwaren for at gøre det.

Installer programmeringssprogspakke

Du finder også alternativ software til WordPress i dette afsnit inklusive Weebly og Joomla.

I det væsentlige giver det programmerere og webmastere en stor mængde valg og fleksibilitet til at oprette et websted på ethvert sprog og bruge den arkitektur, de kan lide.

HostGator Cloud Hosting Dashboard: Bedømmelse

BONUS : 

Bitcatcha-læsere har ret til 30% rabat på HostGator Cloud. Indtast blot “bitcatcha” ved HostGator Cloud-checkout.

HostGator Cloud er ikke bare hurtig og pålidelig, den er også brugervenlig. Dets kundedashboard og kontrolpanel er måske det mest intuitive og ligetil, vi nogensinde har brugt.

Og de har ikke ofret tekniske eller avancerede funktioner for at få det til.

Kraftbrugere finder stadig alle programmeringsværktøjer og serverkontrol, de ønsker. Men på samme tid vil begyndere føle sig meget mere behagelige.

Læs derefter vores dybdegående gennemgang af HostGator Cloud-ydelsen.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Adblock
detector