Håndtering af langsomt internet under COVID-19 Arbejde hjemmefra

Siden starten af Covid-19-pandemi, Internetudbydere (ISP’er) i lande rundt om i verden har kæmpet for at klare meget højere krav end båndbredde.


Dette har til tider resulteret i båndbredde throttling, hvor internetudbydere forsætligt bremser dine hastigheder. Dette hjælper dem bedre med at styre deres kapacitet og sikre, at alle får en andel af internetpipelinjen.

Desværre, fordi COVID-19 har tvunget meget af arbejdsstyrken til at arbejde hjemmefra, er det ikke nøjagtigt at arbejde med et internet, der gennemsøger i sneglens tempo, ikke.

Båndbredde Throttling Under COVID-19

Under normale omstændigheder er bredbåndsudbydere i stand til at afbalancere belastninger, da de er konfigureret til at forvente forskudte aktivitetstider fordelt mellem hjemmebrug og kontorbrug. COVID-19 har tvunget meget af den globale arbejdsstyrke til at arbejde hjemmefra og skabt en afvigelse.

På grund af dette har de tyet til båndbreddestrottning for at hjælpe deres operationer. Lad os se på, hvordan båndbreddespjæld kan have indflydelse på de hastigheder, du får hjemme lige nu.

For det første, som en basismåler, er min ISP-annoncerede båndbredde 500 Mbps både op og ned. Hvis jeg skulle gennemse websteder, der er vært på hjemmemarkedet, er hastighederne normalt ret høje;

basishastighed i Kuala Lumpur

Se originale resultater for en lokal servertest

Lad os nu overveje, om jeg under normale omstændigheder skulle oprette forbindelse til en server i Frankrig;

france internetforbindelse hastighed server test

Se originale resultater for en Frankrig-baseret servertest

Nedbrydningen i hastighed, som du observerer ovenfor, er normal, da Frankrig er ret lang afstand fra hvor jeg er. Når afstandene øges mellem to punkter, forringes internethastighederne lidt sammen med øget latenstid (ping).

Hvis båndbredden af ​​en eller anden grund skulle smøres et eller andet sted langs forbindelsen, ville jeg muligvis se på resultater som dette:

throttled hastighedstilslutning Frankrig server test

Se originale resultater for gashastighed på Frankrig-baseret server

Hvis du forsøgte at få adgang til et websted med disse hastigheder, er jeg sikker på, at det ville være ekstremt frustrerende. Under normale omstændigheder ville vi sandsynligvis bare lade tingene være og vende tilbage senere. Men hvis du prøvede at få noget arbejde – måske en telekonference eller downloade en vigtig fil, kan tingene blive behagelige.

VPN kan hjælpe med at omgå bandwidth Throttling

For de af jer ukendte er Virtual Private Networks (VPN) værktøjer, der kan hjælpe dig med et par ting – primært øge dit privatliv & sikkerhed på Internettet. De har dog et par andre bivirkninger såsom hjælp omgå båndbredde throttling.

For at illustrere dette løb jeg et par VPN’er i den periode, hvor jeg bemærkede, at min båndbredde blev smurt som ovenfor. Her er resultaterne:

nordvpn hastighedstest france covid19

NordVPN Speedtest – se resultater og fuld gennemgang

cyberghost hastighedstest france covid19

CyberGhost Speedtest – se resultater og fuld gennemgang

expressvpn hastighedstest france covid19

ExpressVPN Speedtest – se resultater og fuld gennemgang

surfshark-hastighedstest france covid19

Surfshark Speedtest – se resultater og fuld gennemgang

Som du kan se, hjalp brug af en VPN klart mig med at springe over båndbreddebegrænsningerne. Det fungerede med hver af disse store VPN-tjenesteudbydere, som jeg testede på det tidspunkt. Selvom det ikke er nøjagtigt de samme hastigheder som jeg normalt får, er det stadig meget forbedret i forhold til de 2,5 Mbps, der er observeret uden en VPN aktiv.

Årsagen hertil er ISP’er normalt gashåndbåndbredde selektivt. Tænk på båndbredde som en motorvej, hvor der er forskellige baner til trafik. På internetvejen er der generelt to baner – hurtig og langsom. Baseret på deres sorteringsmetoder kan internetudbydere generelt sætte din trafik i en af ​​disse baner.

VPN’er fungerer ved at oprette kommunikationstunneler fra din enhed direkte til deres servere. Alle data, du sender langs disse tunneler, er også stærkt krypteret. På grund af disse ting ved ISP’erne ikke, hvilken type data du sender og modtager.

Husk dog, at det ikke altid fungerer på denne måde.

Som du kan se, hvis en internetudbyder ikke kan fortælle, hvilken type data den arbejder med, sætter sortering dig normalt i hurtigbanen. Der er dog advarsler til dette, når selv en VPN ikke fungerer. Nogle internetudbydere pålægger f.eks. Brugerdata. Under disse omstændigheder vil din båndbredde blive smurt uanset hvad.

Det er nemt at bruge en VPN!

For de uindviede lyder det måske en smule skræmmende at bruge en VPN. Lad mig forsikre dig om, at det er så simpelt som de fleste andre applikationer at bruge. Trinene er ret lige;

 1. Tilmeld dig en VPN-tjenesteudbyder
 2. Download og installer applikationen på din enhed
 3. Start appen, og indtast dit brugernavn og din adgangskode
 4. Vælg en server, du vil oprette forbindelse til

Når du har gjort det, skal du bare bruge internettet, som du plejer, og lade VPN køre på egen hånd i baggrunden. For det meste forstyrrer det ikke den måde, du normalt bruger Internettet overhovedet.

At forstå, hvorfor båndbredde bliver smurt

Selv under normale omstændigheder bruger internetudbydere båndbreddestrottning for at kontrollere, hvem der får hvilken andel af Internet-pipeline. Desværre kan dette påvirke os, når vi mindst forventer det.

Du bruger din internetlinje, og alt virker fint, så pludselig kæmper websteder med at åbne og downloades langsomt til en gennemsøgning. Chancerne er store, at din internetudbyder har styrket din hastighed. De gør dette af forskellige grunde.

F.eks. Afskrækker nogle internetudbydere brugere fra P2P-fildelingsaktiviteter og vil forhøje hastigheden for dem, der prøver at køre torrents.

I andre tilfælde kan kraftig internettrafik i dit område have forårsaget, at din internetudbyder selektivt regulerer båndbredden for at afbalancere belastninger. Der kan selvfølgelig også være andre grunde, men samlet set er båndbreddestrømning hovedsageligt efter ISP’s skøn.

Nogle af årsagerne til, at båndbredden er smalt, kan omfatte;

 • Load Balancing
  For mange kunder forsøger at bruge tjenesten, så internetudbydere forsøger at afbalancere tilgængeligheden.
 • Adfærdsændring
  Nogle internetudbydere afskrækker muligvis tunge downloads eller P2P-aktiviteter for at spare på omkostninger til båndbredde og kan muligvis smutte forbindelser, hvis der opdages høj trafik.
 • peering
  Konflikter i aftaler mellem internetudbydere og afslag på at foretage tilpasninger kan i nogle tilfælde resultere i tæppestrømning.

Alligevel takket være COVID-19 ser det ud til, at i det mindste en del af arbejdsstyrken vil ændre sig i fremtiden, selv når den øjeblikkelige krise er forbi.

Virksomheder (og ansatte) begynder at indse, at arbejde hjemmefra ikke kun er praktisk, men kan have mange positive konsekvenser såvel som fald i kuldioxidniveauer jorden rundt.

Konklusion: Stop urimelig throttling på egen hånd

Selv hvis internetudbydere arbejder fuldt ud, kan det tage dem nogen tid at normalisere deres operationer, især i betragtning af de ukendte, der er involveret i antallet, der forbliver arbejde hjemmefra eller vender tilbage til kontormiljøer.

Som sådan er det sandsynligt, at vi vil se dem løftestang ved båndbreddespjæld i længere tid fremover. Jeg kan varmt anbefale, at mange af jer, der har brug for at arbejde eksternt, bruger en VPN og arbejder omkring båndbreddebegrænsninger, så du kan arbejde i ro i sindet fra det sted, du vælger.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map