6 λόγοι για τους οποίους η ταχύτητα της ιστοσελίδας έχει σημασία και πώς η Amazon θα χάσει 1,6 δισεκατομμύρια δολάρια εάν επιβραδυνθεί

Πόσο καιρό περιμένετε να φορτωθεί ένας ιστότοπος?


Λοιπόν, σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία, οι μισοί από εμάς δεν περιμένουμε καν δύο δευτερόλεπτα για να εμφανιστεί το περιεχόμενο του ιστότοπου!

Γι ‘αυτό δημιούργησα το πούλι ταχύτητας Bitcatcha. Ήθελα να βεβαιωθώ ότι ο διακομιστής μου αντέδρασε όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Και θέλω να σας βοηθήσω να δοκιμάσετε και τη δική σας.

Αλλά, γιατί η ταχύτητα φόρτωσης ιστότοπου είναι τόσο σημαντική; Τι διαφορά κάνει ένα κλάσμα του δευτερολέπτου?

Η απάντηση? Κάνει μια μεγάλη διαφορά! Επηρεάζει την εμπειρία χρήστη, τις κατατάξεις αναζήτησης, ακόμη και τις πωλήσεις και τις μετατροπές.

1. Η ταχύτητα του ιστότοπου είναι η πρώτη εντύπωση που έχετε κάνει ποτέ

Οι πρώτες εντυπώσεις είναι ζωτικής σημασίας στον Ιστό.

Οι πελάτες, οι αναγνώστες και οι επισκέπτες του ιστότοπού σας κρίνουν άμεσα για εσάς και την επιχείρησή σας.

Εάν ο ιστότοπός σας φορτώνεται γρήγορα, έχετε αμέσως μια ισχυρή πρώτη εντύπωση. Είναι μια γρήγορη νίκη για την εμπειρία χρήστη! Εάν φορτώνει γρήγορα, ο νέος σας επισκέπτης είναι αμέσως χαρούμενος.

Είναι καθαρή ψυχολογία. Θεωρούμε ότι οι γρήγοροι ιστότοποι είναι επαγγελματικοί και αξιόπιστοι. Συσχετίζουμε την ταχύτητα με την αποτελεσματικότητα, την εμπιστοσύνη και την εμπιστοσύνη.

"Εάν είναι γρήγορο, πρέπει να είναι επαγγελματικό!"

Ένας αργός ιστότοπος, από την άλλη πλευρά, μας κάνει να πιστεύουμε ότι δεν είναι ασφαλής, ανασφαλής και αναξιόπιστος. Και είναι πραγματικά δύσκολο να ανατρέψουμε αυτήν την αρνητική πρώτη εντύπωση.

Δεν έχετε δεύτερη ευκαιρία για την εμπειρία χρήστη. Σχεδόν το 80% του δυνητικού κοινού σας δεν επιστρέφει.

2. Περιμένουμε ταχύτητα!

Το Διαδίκτυο θέτει μια υψηλή γραμμή όταν πρόκειται για την ταχύτητα του ιστότοπου. Περιμένουμε και απαιτούμε γρήγορους χρόνους φόρτωσης.

Εδώ είναι τα δύσκολα γεγονότα:

 • Το 47% των ατόμων αναμένουν ότι ο ιστότοπός σας θα φορτωθεί σε λιγότερο από 2 δευτερόλεπτα.
 • Το 40% θα το εγκαταλείψει εντελώς εάν διαρκέσει περισσότερο από 3 δευτερόλεπτα.

Παίρνετε λίγο περισσότερο χώρο για μετακίνηση με επισκέπτες από κινητές συσκευές, αλλά όχι πολλά.

 • Το 85% των χρηστών του Διαδικτύου αναμένουν ότι ένας ιστότοπος για κινητά φορτώνει τόσο γρήγορα ή γρηγορότερα από ό, τι στον υπολογιστή τους.

Όλα τα στατιστικά είναι ευγενική προσφορά του Kissmetrics.com

Όταν κινούμαστε, τείνουμε να είμαστε ακόμη λιγότερο υπομονετικοί. Θέλουμε γρήγορα απαντήσεις!

Οι προσδοκίες των ανθρώπων σε ταχύτητα φόρτωσης μέσω κινητού

Είναι σαφές ότι όλοι περιμένουμε γρήγορα αποτελέσματα, είτε πρόκειται για φορητό υπολογιστή, επιτραπέζιο υπολογιστή, tablet ή κινητό τηλέφωνο. Σκεφτείτε πώς χρησιμοποιείτε το Διαδίκτυο κάθε μέρα. Ψάχνετε για γρήγορες απαντήσεις και άμεσα αποτελέσματα.

Όταν πρόκειται για γνωστούς ιστότοπους και αρχές, οι άνθρωποι είναι πρόθυμοι να περιμένουν λίγο περισσότερο. Εάν είστε Google ή Facebook, οι επισκέπτες θα ανεχθούν μια μικρή καθυστέρηση, επειδή είναι καθιερωμένο όνομα.

Δυστυχώς, για τις μικρές επιχειρήσεις και τις νεοσύστατες επιχειρήσεις, δεν έχετε πάντα αυτήν την πολυτέλεια. Είναι καλύτερο να είστε όσο το δυνατόν γρηγορότερα από την αρχή.

3. Εμπειρία χρήστη

Έχω γράψει πολλά για την εμπειρία χρήστη και το σχεδιασμό UX. Νομίζω ότι είναι ένας από τους λίγους τρόπους που οι ιστότοποι μπορούν πραγματικά να ξεχωρίσουν από τον ανταγωνισμό.

Στον πυρήνα του, ο καλός σχεδιασμός UX αφορά στη δημιουργία μιας φανταστικής και απλής εμπειρίας για τους επισκέπτες σας. Υπάρχουν δύο βασικοί παράγοντες που εμπλέκονται σε μια θετική εμπειρία χρήστη:

 • Δώστε στους επισκέπτες αυτό που αναζητούν
 • Δώστε τους γρήγορα.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η ταχύτητα φόρτωσης του ιστότοπου είναι η πρώτη σας προτεραιότητα όσον αφορά την εμπειρία χρήστη. Τα άτομα που επισκέπτονται τον ιστότοπό σας αναζητούν κάτι. Δώστε τους το συντομότερο δυνατό.

Μόλις οι επισκέπτες σας μπερδευτούν ή απογοητευτούν, έχετε κάνει κάτι λάθος. Και τίποτα δεν μας ενοχλεί σαν μια αργή ιστοσελίδα!

4. Οι αργοί ιστότοποι σκοτώνουν μετατροπές

Ας επιστρέψουμε γρήγορα ένα από τα πρώτα στατιστικά στοιχεία που σας δείξαμε:

 • Το 40% των ατόμων θα εγκαταλείψουν τον ιστότοπό σας εάν χρειαστούν περισσότερα από 3 δευτερόλεπτα για τη φόρτωση.

Τώρα, ας υποθέσουμε ότι 100.000 άτομα επισκέπτονται τον ιστότοπό σας κάθε μήνα. Εάν επιβραδύνθηκε σε 4 δευτερόλεπτα, θα μπορούσατε να χάσετε 40.000 δυνητικούς πελάτες.

40.000!

Εάν οι αργές ταχύτητες φόρτωσης απομακρύνουν τους ανθρώπους, τότε οδηγούν τις πωλήσεις σας μακριά. Αυτό δεν είναι μόνο κερδοσκοπία. Μερικές από τις μεγαλύτερες εταιρείες στον πλανήτη το έχουν δοκιμάσει αυτό.

 • Η Amazon έκανε δοκιμές που έδειξαν ότι θα έχαναν 1,6 δισεκατομμύρια δολάρια κάθε χρόνο εάν επιβραδύνουν μόλις ένα δευτερόλεπτο.

Και η Amazon είναι μια καθιερωμένη, αναγνωρίσιμη εταιρεία. Εάν οι πελάτες δεν θα περιμένουν μόνο ένα επιπλέον δευτερόλεπτο για την Amazon, τι πιθανότητα έχουν οι υπόλοιποι από εμάς?

5. Το μακροπρόθεσμο αποτέλεσμα της αργής ταχύτητας του ιστότοπου

Διαπιστώσαμε ότι η αργή ταχύτητα φόρτωσης οδηγεί σε άμεση πτώση των επισκεπτών. Σχεδόν οι μισοί από τους πιθανούς επισκέπτες σας έχουν ήδη εξαφανιστεί. Υπάρχει όμως και ένα μακροπρόθεσμο αποτέλεσμα εδώ. Αυτός ο μεγάλος χρόνος φόρτωσης σταματά σταδιακά τη φυσική σας ανάπτυξη και από στόμα σε στόμα.

Οι πελάτες σταματούν αργά να παραπέμπουν την υπηρεσία σας σε άλλους λόγω κακής εμπειρίας. Οι καθιερωμένοι ιστότοποι είναι λιγότερο πιθανό να συνδέσουν ξανά το περιεχόμενό σας. Μπορεί ακόμη και να αποτρέψει την εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο σας.

Συνδέουμε συχνά έναν αργό ιστότοπο με έλλειψη αξιοπιστίας, η οποία μπορεί να βλάψει την επωνυμία σας μακροπρόθεσμα.

6. Η ταχύτητα του ιστότοπου επηρεάζει την κατάταξή σας στο Google

Η Google έχει μια αυτο-ομολογημένη αγάπη για την ταχύτητα.

«Προσπαθούμε να κάνουμε όλο τον ιστό γρήγορο»

Είναι σε αποστολή να διασφαλίσουν ότι το Διαδίκτυο είναι εξαιρετικά γρήγορο, εύκολα προσβάσιμο και χρήσιμο. Μέχρι στιγμής, κάνουν πολύ καλή δουλειά.

Υπάρχουν πολλές πληροφορίες εκεί έξω για το Google, την ταχύτητα φόρτωσης και την κατάταξη της αναζήτησής σας. Μερικά από αυτά είναι αλήθεια, μερικά από αυτά δεν είναι τόσο πολύ. Αυτό είναι που γνωρίζουμε σίγουρα από το στόμα της Google.

 • Η Google λαμβάνει υπόψη την ταχύτητα φόρτωσης ιστότοπων κατά την κατάταξη ιστότοπων (ανακοινώθηκε το 2010)
 • Όμως, είναι ένα πολύ μικρό «σήμα» (σε σύγκριση με τη συνάφεια και την εξουσία)

«Ενώ η ταχύτητα του ιστότοπου είναι ένα νέο σήμα, δεν έχει τόσο βάρος όσο η συνάφεια μιας σελίδας. Επί του παρόντος, λιγότερο από το 1% των ερωτημάτων αναζήτησης επηρεάζονται από το σήμα ταχύτητας ιστότοπου “

Βασικά σημαίνει ότι οι μέσες ιστοσελίδες δεν θα δουν μεγάλη αλλαγή. Αλλά, εάν ο ιστότοπός σας είναι εξαιρετικά αργός, θα υποφέρετε.

Αλλά, εδώ είναι το ενδιαφέρον κομμάτι:

"Η Google θα μειώσει τον αριθμό των ανιχνευτών που στέλνει στον ιστότοπό σας εάν ο διακομιστής σας είναι πιο αργός από δύο δευτερόλεπτα."

Αυτό σημαίνει ότι η Google είναι λιγότερο πιθανό να πάρει την πιο πρόσφατη ανάρτηση ιστολογίου σας ή να παρατηρήσει άλλες πρόσφατες ενημερώσεις. Και αυτό μπορεί να σας βλάψει.

Για να βεβαιωθείτε ότι η ταχύτητα του διακομιστή σας είναι ανώτερη, χρησιμοποιήστε τον ελεγκτή ταχύτητας διακομιστή Bitcatcha και βεβαιωθείτε ότι ο ιστότοπός σας μετράει. Εάν είναι λιγότερο από δύο δευτερόλεπτα, ενδέχεται να κρύβετε αποτελεσματικά τον εαυτό σας από τα προγράμματα ανίχνευσης της Google.

Επαγγελματική συμβουλή: 

Εάν ο ιστότοπός σας λειτουργεί σε WordPress, φροντίστε να ελέγξετε αυτές τις διαχειριζόμενες φιλοξενίες WordPress, επειδή οι υπηρεσίες τους είναι καλά βελτιστοποιημένες για ταχύτητα.

Η ταχύτητα έχει σημασία. Επηρεάζει την εμπειρία χρήστη σας, επηρεάζει την κατάταξή σας. Επηρεάζει τις πωλήσεις και τις μετατροπές σας.

Εάν αναρωτιέστε πώς αυξάνεται η ταχύτητα του διακομιστή σας, κατευθυνθείτε προς τον ελεγκτή ταχύτητας τώρα και συγκρίνετε τον ιστότοπό σας με εκατομμύρια άλλους.

Εάν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις ή σκέψεις σχετικά με την ταχύτητα φόρτωσης του ιστότοπου ή τους χρόνους απόκρισης διακομιστή, αφήστε ένα σχόλιο παρακάτω!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map