Shopify SEO: 9 βασικά στοιχεία για την ενίσχυση της κατάταξης Google του καταστήματός σας (Ο πλήρης οδηγός Shopify Μέρος 3)

Το κατάστημα Shopify σας έχει δημιουργηθεί, φαίνεται υπέροχο και έρχονται οι πρώτες παραγγελίες. Τέλεια!


Το επόμενο μεγάλο βήμα είναι η δημιουργία σοβαρής επισκεψιμότητας μέσω της Google.

Απλά φαντάσου. Εάν το ηλεκτρονικό σας κατάστημα βρισκόταν στην πρώτη σελίδα αποτελεσμάτων της Google, θα μπορούσατε να δημιουργήσετε πωλήσεις χωρίς να χρειαστεί να ξοδέψετε ούτε ένα λεπτό για διαφήμιση.

Shopify SEO - 9 βασικά στοιχεία για την ενίσχυση της κατάταξης

Φυσικά, το να ανεβαίνεις τις τάξεις του Google δεν είναι εύκολο. Αλλά είναι δυνατό με κάποια έξυπνη «βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης» ή SEO.

Ενημερωθείτε για τον πλήρη οδηγό Shopify

 • Μέρος 1: Πώς να δημιουργήσετε ένα κατάστημα Shopify σε μόλις 19 λεπτά
 • Μέρος 2: 11 Χαρακτηριστικά Shopify που θα ενισχύσουν τις πωλήσεις σας
 • Μέρος 3: Shopify SEO: 9 βασικά στοιχεία για την ενίσχυση της κατάταξης Google του καταστήματός σας
 • Μέρος 4: «Πώς προσελκύω πελάτες;» Τα πρώτα 7 βήματα για την προώθηση του Shopify Store σας
 • Είναι το Shopify για εσάς; Διαβάστε την εις βάθος κριτική μας στο Shopify

Στο μέρος 3 αυτού του οδηγού Shopify, εξετάζουμε τα βασικά στοιχεία του SEO για το Shopify. Ας πηδήσουμε κατευθείαν μέσα.

1. Επιλέξτε τις τέλειες λέξεις-κλειδιά, ώστε η Google να μπορεί να σας βρει

Οι λέξεις-κλειδιά είναι η καρδιά του SEO. Οι λέξεις-κλειδιά λένε στην Google ποιος είστε ακριβώς και τι κάνετε.

Για να βρείτε τις καλύτερες λέξεις-κλειδιά, τοποθετήστε τον εαυτό σας στα παπούτσια του πελάτη σας. Τι θα αναζητούσατε για να βρείτε τα προϊόντα σας; Ίσως είναι “πανκ μπλουζάκια” ή “φορέματα prom” ή “κάμερες περιπέτειας”.

Υπάρχει ένα καλό σημείο για την επιλογή λέξεων-κλειδιών. Είναι δύσκολο να κατατάξετε ευρείες λέξεις-κλειδιά, όπως “παπούτσια”, επειδή κυριαρχούν οι μεγαλύτεροι λιανοπωλητές. Από την άλλη πλευρά, μια εξειδικευμένη φράση-κλειδί όπως «μωβ πανκ παπούτσια velcro» δεν θα πάρει αρκετές αναζητήσεις. Δοκιμάστε κάτι στη μέση, όπως “πανκ παπούτσια”.

Υπάρχει μια επιστήμη για την επιλογή των σωστών λέξεων και φράσεων. Πρόσφατα γράψαμε μια λεπτομερή ανάρτηση σχετικά με την επιλογή λέξεων-κλειδιών που είναι μια καλή αφετηρία.

2. Επιλέξτε μια λέξη-κλειδί ή μια φράση που πωλεί πραγματικά

Εδώ είναι η μεγαλύτερη διαφορά μεταξύ του κανονικού SEO και του SEO για το Shopify:

Θέλετε χρήστες που πραγματικά θα αγοράσουν κάτι.

Επιλέξτε μια λέξη-κλειδί ή μια φράση που πωλεί πραγματικά

Ας υποθέσουμε ότι πουλάτε χειροποίητα κοσμήματα στο Shopify. Τα άτομα που αναζητούν «χειροποίητα κοσμήματα» ενδέχεται να αναζητούν πληροφορίες σχετικά με την κατασκευή κοσμημάτων. Δεν ενδιαφέρεστε για αυτά τα άτομα.

Θέλετε έναν πελάτη που θέλει να αγοράσει χειροποίητα κοσμήματα. Δοκιμάστε να τροποποιήσετε τις λέξεις-κλειδιά ή τις φράσεις σας για να συμπεριλάβετε ενεργές λέξεις όπως “αγορά”, “καλύτερο” “φτηνό”.

Αναζητήστε μια λέξη-κλειδί ή φράση που υποδηλώνει την πρόθεση αγοράς. Δείτε αυτό ολοκληρωμένος οδηγός για την εύρεση των κερδοφόρων λέξεων-κλειδιών από τον Pardeep Goyal.

3. Τοποθετήστε αυτές τις λέξεις-κλειδιά σε όλα τα σωστά μέρη

Έχετε τις τέλειες λέξεις-κλειδιά σας; Εξαιρετική. Ώρα να τα τοποθετήσετε εκεί που θα τα βρει η Google.

Το Shopify έχει πέντε κρίσιμα μέρη για να βάλει τις λέξεις-κλειδιά σας:

1. Ο τίτλος της σελίδας σας

Αυτός είναι ο τίτλος που θα εμφανιστεί στη σελίδα αποτελεσμάτων της Google.

σελίδα-τίτλος-shopify-seo

Παρατηρήστε πώς αυτό το κατάστημα τοποθετεί τη φράση «ξύλινα γυαλιά ηλίου» πριν από το όνομα του καταστήματος; Αυτό συμβαίνει επειδή περισσότεροι άνθρωποι αναζητούν «γυαλιά ηλίου ξύλου». Σκεφτείτε να περιγράψετε το κατάστημά σας στον τίτλο.

shopify-σελίδα-τίτλος-seo

Μεταβείτε στο ηλεκτρονικό κατάστημα > Προτιμήσεις για αλλαγή της δικής σας.

Επαγγελματική συμβουλή: προσπαθήστε να κάνετε τον τίτλο σας παρότρυνση για δράση. Σκεφτείτε το ως έναν ελκυστικό τίτλο που ζητά να κάνετε κλικ. Δείτε πώς το House of Fraser χρησιμοποιεί ένα ενεργό CTA: “Αγοράστε το ρολόι σας στο διαδίκτυο”

SEO CTA

2. Μετα-περιγραφή

Η μετα-περιγραφή είναι το σύντομο κομμάτι της διατύπωσης που εμφανίζεται κάτω από τον τίτλο. Και πάλι, τοποθετήστε τις λέξεις-κλειδιά σας εδώ, ΑΛΛΑ προσπαθήστε να τις κάνετε περιγραφικές και ενδιαφέρουσες. Αυτή είναι η ευκαιρία σας να πείσετε τους πελάτες να κάνουν κλικ.

Βεβαιωθείτε ότι κάθε σελίδα έχει διαφορετική μετα-περιγραφή. Και πάλι, κατευθυνθείτε στο Ηλεκτρονικό Κατάστημα > Προτιμήσεις.

μετα-περιγραφή-seo-shopify

3. Περιγραφή εικόνας & Ετικέτες Alt

Το Google είναι αρκετά έξυπνο, αλλά ακόμα δεν μπορεί να δει μια εικόνα, για παράδειγμα, μιας κόκκινης κάλτσας. Πρέπει να πεις στο Google ότι είναι μια κόκκινη κάλτσα. Για να το κάνετε αυτό, αλλάξτε το όνομα του αρχείου εικόνας σε “red sock [shopname]” πριν το ανεβάσετε.

Μπορείτε επίσης να προσθέσετε “alt-text”, δηλαδή το κείμενο που εμφανίζεται εάν ένα πρόγραμμα περιήγησης ιστού δεν μπορεί να φορτώσει την εικόνα. Κάντε το περιγραφικό και συμπεριλάβετε τις λέξεις-κλειδιά σας. Τώρα, το Google μπορεί να το βρει, να το διαβάσει και να το κατατάξει.

shopify-seo-alt-ετικέτα

Θέλουν περισσότερα? Διαβάστε τον οδηγό του Shopify για τη βελτιστοποίηση των εικόνων των προϊόντων σας.

4. Κεφαλίδες και τίτλοι (ετικέτες H1)

Οι κεφαλίδες σας είναι ένα από τα πρώτα μέρη που φαίνεται η Google για να δει τι αφορά τον ιστότοπό σας. Βεβαιωθείτε ότι όλες οι σελίδες των προϊόντων σας έχουν περιγραφικές κεφαλίδες και μην ξεχάσετε να συμπεριλάβετε τις λέξεις-κλειδιά σας.

5. Περιγραφές προϊόντων και αντίγραφο

Συμπεριλάβετε πάντα τις λέξεις-κλειδιά σας στην περιγραφή του προϊόντος για να βοηθήσετε την Google να βρει τη σελίδα σας. Είναι επίσης σημαντικό να γράψετε μοναδικές και συναρπαστικές περιγραφές προϊόντων.

Μην αντιγράφετε απλώς την περιγραφή του κατασκευαστή, επειδή – οι πιθανότητες είναι – ότι το αντίγραφο επικολλάται σε όλο το Διαδίκτυο και Το Google μισεί το διπλό αντίγραφο. Επιπλέον, οι περιγραφές σας είναι μια μεγάλη ευκαιρία να δείξετε τον δικό σας τόνο φωνής και πείστε τους πελάτες για να πραγματοποιήσετε μια αγορά.

4. Συνδέστε τις σελίδες και το περιεχόμενό σας με εσωτερικούς συνδέσμους

Παράλληλα με τις λέξεις-κλειδιά, οι σύνδεσμοι αποτελούν ουσιαστικό παράγοντα κατάταξης για το SEO. Ξεκινήστε χρησιμοποιώντας εσωτερικοί σύνδεσμοι σε ολόκληρο τον ιστότοπό σας. Συνδέστε τις σελίδες προϊόντων σας από την αρχική σελίδα. Ρυθμίστε συνδέσμους κατηγορίας και συνδέστε με προϊόντα από το ιστολόγιό σας.

Όσο περισσότερο συνδέεται ο ιστότοπός σας, τόσο περισσότερο κατανοεί η Google για το κατάστημά σας και τα προϊόντα του. Σκεφτείτε το σαν να δημιουργήσετε ένα θεμέλιο ή ραχοκοκαλιά για τον ιστότοπό σας.

5. Δημιουργήστε backlinks στο κατάστημα Shopify

Για να ταξινομήσει το κατάστημά σας, η Google εξετάζει ποιοι άλλοι ιστότοποι συνδέονται μαζί σας. Η Google χρησιμοποιεί έναν αλγόριθμο με βάση τον αριθμό των συνδέσμων και την εξουσία του ιστότοπου που σας συνδέει για να προσδιορίσει την αξιολόγησή σας.

Για παράδειγμα, εάν οι The Huffington Post και The New York Times συνδέονται με τα προϊόντα σας, η Google γνωρίζει ότι πρέπει να έχετε κάποια πραγματική εξουσία, οπότε θα κατατάξετε υψηλότερα.

Υπάρχουν αμέτρητοι τρόποι για τη δημιουργία συνδέσμων στο κατάστημα Shopify. Η αποστολή ενός δελτίου τύπου θα σας βοηθήσει να λάβετε κάλυψη σε ιστολόγια, με έναν σύνδεσμο που επιστρέφει στον ιστότοπό σας. Η προσφορά για τη σύνταξη αναρτήσεων επισκεπτών για ιστολόγια στη θέση σας θα σας κερδίσει επίσης έναν σύνδεσμο. Μπορείτε επίσης απλώς να στείλετε email σε ιστότοπους και να τους ζητήσετε να ελέγξουν ή να συνδέσουν με τα προϊόντα σας.

Επαγγελματική συμβουλή: ΠΟΤΕ μην αγοράζετε συνδέσμους, χρησιμοποιήστε μια σύνδεση συνδέσμου ή μια ανταλλαγή συνδέσμων. Η Google κυνηγά ιστότοπους χρησιμοποιώντας αυτές τις τεχνικές. Ψάχνετε για φυσική συμπεριφορά συνδέσμου.

6. Ενθαρρύνετε τις κριτικές πελατών

Η Google λατρεύει το μοναδικό περιεχόμενο, τις τακτικές ενημερώσεις και τα αποδεικτικά στοιχεία για υψηλή δραστηριότητα και ικανοποίηση των χρηστών. Οι κριτικές πελατών επιλέγουν κάθε ένα από αυτά τα κουτιά και συμβάλλουν στη δημιουργία περισσότερων πωλήσεων. Κερδίστε.

Ενθαρρύνετε τις κριτικές πελατών

7. Ρυθμίστε ανακατευθύνσεις για παλιές σελίδες προϊόντων

Οποιοδήποτε ηλεκτρονικό κατάστημα τελικά θα εξαντληθεί ή θα διακόψει ένα αντικείμενο. Εάν διαγράψετε αυτό το στοιχείο, τυχόν σύνδεσμοι προς αυτό το προϊόν θα οδηγήσουν τους πελάτες σε μια σελίδα σφάλματος. Η Google μισεί τις σελίδες σφαλμάτων και θα αυξήσει το ποσοστό εγκατάλειψης (ένας άλλος παράγοντας εξετάζει η Google).

Αντ ‘αυτού, ρυθμίστε ανακατευθύνσεις από παλιές σελίδες προϊόντων σε νέες. Απλός.

Δείτε πώς μπορείτε να το κάνετε.

8. Χρησιμοποιήστε τη δυνατότητα ιστολογίου!

Το περιεχόμενο και το blogging είναι εξαιρετικά χρήσιμο για SEO. Είναι μια ευκαιρία να συμπιέσετε περισσότερες λέξεις-κλειδιά και να δημιουργήσετε πολλά backlinks και επισκεψιμότητα στο κατάστημα Shopify. Έχει επίσης ως αποτέλεσμα να διατηρεί τα άτομα στον ιστότοπό σας για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα (υπέροχο για SEO) και δείχνοντας τους πελάτες στα προϊόντα σας.

Το Shopify διαθέτει μια ενσωματωμένη δυνατότητα ιστολογίου, αλλά δεν χρησιμοποιείται πολύ. Ξεκινήστε μια στρατηγική περιεχομένου και δοκιμάστε το blog μία φορά την εβδομάδα. Δεν είστε σίγουροι για το τι να κάνετε blog; Εμπνέομαι!

9. Μην ανησυχείτε για τους χάρτες ιστότοπου. Το Shopify σας καλύπτει

Ένα από τα καλύτερα διατηρημένα μυστικά στο Shopify είναι ότι δημιουργούν αυτόματα ένα αρχείο sitemap.xml. Αυτό ευρετηριάζει το περιεχόμενο, τα προϊόντα και τις σελίδες σας, έτσι ώστε η Google να τα βρίσκει εύκολα. Συχνά είναι πόνος να το στήσεις, αλλά το Shopify σας καλύπτει. Μόλις αποκτήσετε τη διεύθυνση URL του χάρτη ιστότοπου, υποβάλετέ την σε Κονσόλα αναζήτησης Google και θα σας παρουσιαστούν πιο χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με τον ιστότοπό σας.

Εάν δεν γνωρίζετε πού βρίσκεται ο χάρτης ιστότοπού σας, μεταβείτε σε αυτόν στη διεύθυνση: your-url.com/sitemap.xml. Διαφορετικά, διαβάστε αυτόν τον οδηγό χάρτη ιστότοπου Shopify.

Το Shopify έχει ένα αρκετά ισχυρό θεμέλιο SEO, αλλά με λίγα τσιμπήματα και κόλπα μπορείτε να ανεβείτε στις τάξεις της Google.

Έχετε δοκιμάσει να βελτιώσετε το SEO για το κατάστημα Shopify; Ενημερώστε με στην ενότητα σχολίων.

Και περιμένετε για το τελευταίο μέρος αυτής της σειράς Shopify, όταν θα εξετάσουμε την προώθηση και την εμπορία του καταστήματός σας Shopify για απόλυτες πωλήσεις.
Άβαταρ

Σχετικά με τον Συγγραφέα

Ο Μπεν είναι copywriter και συντάκτης από το Λονδίνο. Το έργο του εμφανίζεται τακτικά στο The Huffington Post και έχει εργαστεί σε πολλά επιτυχημένα εκστρατείες copywriting για Sony UK. Μη διστάσετε να συνδεθείτε με τον Ben μέσω Κελάδημα.

Όπως αυτό που έχετε διαβάσει?

Γίνετε μέλος των συνδρομητών μας που λαμβάνουν ενημέρωση από το Bitcatcha. Στέλνουμε αποκλειστικές διαδικτυακές επιχειρηματικές συμβουλές και κόλπα.

Επόμενο “

Ενισχύστε την αφοσίωση & Έσοδα με μια σειρά καλωσορίσματος μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (Ο οριστικός οδηγός για το μάρκετινγκ μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου Μέρος 3)

«Προηγούμενο

Ποτέ μην παραβιάζεστε ξανά: Μια κριτική Ninja ασφαλείας

Είναι ο ιστότοπός σας αρκετά γρήγορος?

Μην χάσετε τις πωλήσεις. Ελέγξτε την ταχύτητα του διακομιστή σας εδώ.

Δείτε την προτεινόμενη φιλοξενία ιστοσελίδων

Συνδεθείτε μαζί μας

rss-εικονίδιο   εικονίδιο facebook   εικονίδιο twitter Linkedin-εικονίδιο

Ξεκινήστε εδώ

 • Το ηλεκτρονικό σας κατάστημα σε 19 λεπτά: Πώς να ρυθμίσετε το Shopify (Ο πλήρης οδηγός Shopify Μέρος 1)
 • 11 Χαρακτηριστικά Shopify που δεν γνωρίζατε (αλλά θα αυξήσουν τις πωλήσεις σας): Ο πλήρης οδηγός Shopify Μέρος 2
 • Shopify SEO: 9 βασικά στοιχεία για την ενίσχυση της κατάταξης Google του καταστήματός σας (Ο πλήρης οδηγός Shopify Μέρος 3)
 • “Πώς προσελκύω πελάτες;” Τα πρώτα 7 βήματα για την προώθηση του καταστήματος Shopify (Ο πλήρης οδηγός Shopify Μέρος 4)
 • Σχεδιασμός UX Μέρος 1: Πώς να δημιουργήσετε την πρόταση αξίας σας & Πείστε τους χρήστες να αναλάβουν δράση

Δημιουργία Shopify Online Store

Γρήγοροι σύνδεσμοι

Αγοράστε

Σχέδιο / Τιμολόγηση

Πρότυπα

Οδηγός εγκατάστασης

Δοκιμή 14 ημερών

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map