Οι 11 υψηλότερες φόρμες εγγραφής μετατροπής (Ο οριστικός οδηγός μάρκετινγκ ηλεκτρονικού ταχυδρομείου Μέρος 1)

Η δημιουργία μιας λίστας email είναι το πιο σημαντικό πράγμα που μπορείτε να κάνετε για την ηλεκτρονική σας επιχείρηση.


Δεν το λέω ελαφρά. Εξάλλου, ξέρω πόσο σημαντικά είναι τα κοινωνικά μέσα, το SEO και άλλα ψηφιακά κόλπα μάρκετινγκ.

Αλλά κανένας από αυτούς δεν πλησιάζει στη δύναμη του email.

Οι υψηλότερες φόρμες εγγραφής μετατροπής

Επιστροφές μάρκετινγκ μέσω email 38 $ για κάθε 1 $ που ξοδεύετε. Οδηγεί 174% περισσότερες μετατροπές από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και δημιουργεί 40 φορές περισσότερους πελάτες από το Facebook και το Twitter.

Η συλλογή διευθύνσεων email και η μετατροπή συνδρομητών πρέπει να είναι δική σας πρώτη προτεραιότητα. Αλλά δεν είναι εύκολο.

Πώς ξεκινάτε; Πώς μπορείτε να πείσετε τους ανθρώπους να παραδώσουν τη διεύθυνση email τους; Και πώς το χρησιμοποιείτε για την πώληση προϊόντων; Αυτή η σειρά θα σας οδηγήσει σε ολόκληρη τη διαδικασία, από τη λήψη όσο το δυνατόν περισσότερων μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου έως τη δημιουργία της γραμμής του θέματος.

Πριν ξεκινήσουμε, εδώ είναι δύο βασικές πηγές για την ανάγνωση στο παρασκήνιο:

Ένα μάθημα Mailchimp για να τους κυβερνήσει όλους – Αυτό εξηγεί τους μηχανισμούς δημιουργίας λίστας email και αποστολής του πρώτου σας ενημερωτικού δελτίου.

Πώς να δημιουργήσετε έναν ακαταμάχητο μαγνήτη μολύβδου – Ένας «μαγνήτης μολύβδου» είναι το δελεαστικό δώρο που θα προσφέρετε σε αντάλλαγμα για μια διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Θα μπορούσε να είναι ένα eBook, μια αναφορά ή μια δωρεάν δοκιμή. Θα χρειαστείτε ένα υπέροχο για να προσελκύσετε πολλούς συνδρομητές.

Με αυτές τις πληροφορίες κλειδωμένες, ας ξεκινήσουμε με το πιο σημαντικό βήμα: δημιουργία της λίστας email σας. Στο μέρος 1, θα σας δείξω τις πιο αποτελεσματικές φόρμες εγγραφής εκεί έξω και πού να τις τοποθετήσετε στον ιστότοπό σας για απόλυτη ισχύ μετατροπής.

Ας πηδήξουμε ακριβώς μέσα.

Ενημερωθείτε σχετικά με τον οριστικό οδηγό μάρκετινγκ ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

  • Μέρος 1: Τα 11 έντυπα εγγραφής υψηλότερης μετατροπής
  • Μέρος 2: Αναβαθμίσεις περιεχομένου – ο γρηγορότερος τρόπος για περισσότερους συνδρομητές
  • Μέρος 3: Ενίσχυση της αφοσίωσης & έσοδα με μια σειρά καλωσορίσματος μέσω email
  • Μέρος 4: 19 απλά κόλπα για να λάβετε 40% ανοικτό ποσοστό email
  • Μέρος 5: Η τέλεια γραμμή θέματος: 18 κόλπα για να το καρφώσω
  • Μέρος 6: Λειτουργεί το μάρκετινγκ ηλεκτρονικού ταχυδρομείου; 14 βασικές μετρήσεις για μέτρηση

1. Το αναδυόμενο παράθυρο Lightbox

Θα ξεκινήσω με την πιο αμφιλεγόμενη επιλογή: το αναδυόμενο παράθυρο lightbox. Εάν χρησιμοποιείτε τακτικά ιστολόγια ψηφιακού μάρκετινγκ, έχετε δει σίγουρα ένα από αυτά.

Το αναδυόμενο παράθυρο Lightbox

Ο λόγος που μετατρέπονται τόσο καλά είναι ότι είναι αδύνατο να τους χάσετε. Το υπόλοιπο της οθόνης γίνεται σκοτεινό και η φόρμα εγγραφής κυριαρχεί στην οθόνη. Το 100% των επισκεπτών σας το βλέπουν. Αφαιρεί όλες τις πιθανές περισπασμούς και επικεντρώνει τον επισκέπτη σε ένα πράγμα: την εγγραφή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το Template Monster αύξησε τους συνδρομητές του κατά 600% όταν άρχισαν να χρησιμοποιούν ένα. Το ποσοστό μετατροπής τους αυξήθηκε από 0,4% σε 2,4%!

Επαγγελματική συμβουλή: Το αναδυόμενο παράθυρο lightbox δεν είναι πάντα αποτελεσματικό. Μπορεί να ενοχλήσει νέους επισκέπτες που δεν είχαν καν την ευκαιρία να διαβάσουν το περιεχόμενό σας. Δοκιμάστε να τοποθετήσετε ένα χρονόμετρο στο αναδυόμενο παράθυρο, έτσι ώστε οι επισκέπτες να έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν πρώτα.

Πώς να το εγκαταστήσετε: Το OptinMonster είναι μία από τις αγαπημένες μου υπηρεσίες λήψης email και θα σας βοηθήσουν να σχεδιάσετε και να εγκαταστήσετε ένα αναδυόμενο παράθυρο lightbox. Mailchimp έχουν επίσης παρόμοιο χαρακτηριστικό.

2. Το Splash Page, γνωστό και ως Feature Box

Παρόμοια με το αναδυόμενο παράθυρο lightbox, μια «σελίδα εκκίνησης» ή «πλαίσιο λειτουργίας» κυριαρχεί σε ολόκληρη την οθόνη, εστιάζοντας τον επισκέπτη σε έναν απλό στόχο. Και πάλι, θα το βλέπετε συχνά σε ψηφιακά ιστολόγια μάρκετινγκ. Μοιάζει με αυτό:

Σελίδα Splash Backlinko

Καταλαμβάνει πλήρως το πάνω μισό της οθόνης, οπότε είναι το πρώτο πράγμα που βλέπει κάθε επισκέπτης. Συνήθως, θα μετακινηθείτε προς τα κάτω για να βρείτε το παρακάτω περιεχόμενο.

Ένας ιστότοπος ανέφερε α 51,7% αύξηση σε συνδρομητές μια νύχτα χρησιμοποιώντας αυτό το τέχνασμα, οπότε λειτουργεί σίγουρα. Το μεγάλο ερώτημα είναι αν έρχεται σε βάρος της εμπειρίας του χρήστη.

Ορισμένοι επισκέπτες θα προτιμήσουν να εξερευνήσουν τον ιστότοπό σας και το περιεχόμενό τους προτού πραγματοποιήσουν μια διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, επομένως παρακολουθήστε τα αναλυτικά στοιχεία σας για να δείτε εάν το πλαίσιο λειτουργιών έχει αρνητικό αντίκτυπο.

Πώς να το εγκαταστήσετε: Το PlugMatter έχει δημιουργήσει ένα απλό plugin που δεν απαιτεί κωδικοποίηση για εφαρμογή. Έχουν επίσης αύξηση 200% στους συνδρομητές, αν και δεν το έχω δοκιμάσει προσωπικά.

3. Το πλαίσιο εγγραφής στην πλευρική γραμμή

Η πλευρική γραμμή είναι το φυσικό σπίτι της φόρμας εγγραφής. Οι ιστότοποι χρησιμοποιούν αυτήν την τοποθέτηση εδώ και χρόνια. Και υπάρχει ένας καλός λόγος για αυτό: λειτουργεί!

πλαίσιο εγγραφής πλευρικής γραμμής

Οι επισκέπτες αναμένουν να το δουν εκεί, οπότε αν κάποιος θέλει να εγγραφεί, είναι το πρώτο μέρος στο οποίο θα επισκεφθούν.

Neil Patel – ένας από τους πιο επιτυχημένους ψηφιακούς εμπόρους στον πλανήτη – χρησιμοποιεί ΠΕΝΤΕ φόρμες εγγραφής (ή συνδέσμους εγγραφής) στην πλαϊνή γραμμή του ιστολογίου του.

Πώς να το εγκαταστήσετε: Εάν χρησιμοποιείτε το Mailchimp, θα το κάνουν θα σας καθοδηγήσει στη διαδικασία, και να σας δείξω πώς να εφαρμόσετε τον απαραίτητο κώδικα.

4. Το πλαίσιο εγγραφής εξόδου-πρόθεσης

Αυτή είναι μια έξυπνη ιδέα που εξυπηρετεί μια αναδυόμενη σελίδα ή μια σελίδα εκκίνησης λίγο πριν ένας επισκέπτης φύγει από τη σελίδα σας. Είναι μια τελευταία υπενθύμιση για να εγγραφείτε πριν φύγουν.

προσφορά πρόθεσης εξόδου

Δεν διακόπτει την εμπειρία χρήστη, επειδή ο χρήστης σας αποχωρεί ήδη. Το λογισμικό παρακολουθεί την κίνηση του δρομέα, εμφανίζοντας την αναδυόμενη σελίδα ή τη σελίδα εκκίνησης ακριβώς όπως ο επισκέπτης σας πρόκειται να κλείσει την καρτέλα. Το Social Media Examiner χρησιμοποίησε την «τεχνολογία εξόδου-πρόθεσης» για να προσθέσει 95.000 συνδρομητές στη λίστα τους.

Είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για ιστότοπους ηλεκτρονικού εμπορίου. Ας υποθέσουμε ότι ο πελάτης σας έχει ένα καλάθι γεμάτο προϊόντα, αλλά το ξεχνά και πηγαίνει να βγεί από τον ιστότοπό σας. Ένα απλό αναδυόμενο παράθυρο μπορεί να τους υπενθυμίσει και να τους ενθαρρύνει να εγγραφούν.

φόρμα πρόθεσης εξόδου

Πώς να το εγκαταστήσετε: Και πάλι, το OptinMonster είναι μια από τις καλύτερες υπηρεσίες εκεί έξω. Είναι εξαιρετικά προσαρμόσιμο και εξαιρετικά απλό.

5. Το πλαίσιο κύλισης

Μέχρι στιγμής, έχουμε δει πολλά “ενοχλητικά” μοντέλα. Τα αναδυόμενα παράθυρα και οι σελίδες εκκίνησης είναι ισχυρές, αλλά μπορούν να επηρεάσουν αρνητικά την εμπειρία χρήστη.

Αν ψάχνετε για κάτι πιο λεπτό, δοκιμάστε το «πλαίσιο κύλισης» ή το «slide in». Είναι ένα μικρότερο αναδυόμενο παράθυρο που προβάλλεται, συνήθως στην κάτω δεξιά γωνία της οθόνης. Δεν αποκρύπτει το περιεχόμενο ή διακόπτει την εμπειρία του χρήστη.

Πλαίσιο κύλισης

Ακόμα καλύτερα, μπορείτε να προγραμματίσετε το πλαίσιο για να γλιστρήσει όταν ο επισκέπτης μετακινηθεί σε μια συγκεκριμένη απόσταση κάτω από την οθόνη. Περιμένει έως ότου ένας επισκέπτης δείξει ενδιαφέρον για τον ιστότοπό σας, όταν περνάει στη μέση ενός ιστολογίου ή μιας σελίδας περιεχομένου. Σε αυτό το σημείο, ένας επισκέπτης μπορεί να είναι αρκετά πεπεισμένος για να εγγραφεί.

Πώς να το εγκαταστήσετε: Ο Εφαρμογή SumoMe είναι ένα απλό και όμορφο plugin που λειτουργεί καλά.

6. Μια κατά παραγγελία σελίδα προορισμού

Όλα τα παραπάνω κόλπα χρησιμοποιούν φόρμες εγγραφής που κυμαίνονται μέσα και γύρω από τον κύριο ιστότοπο ή το περιεχόμενό σας. Τι γίνεται όμως με τη δημιουργία ολόκληρης της σελίδας προορισμού που είναι αφιερωμένη στη λήψη μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου?

Σελίδα προορισμού

Μου αρέσει να χρησιμοποιώ διαφημίσεις στο Facebook για να οδηγώ τόνους επισκεψιμότητας σε μία σελίδα προορισμού. Σε αυτήν τη σελίδα θα δημιουργήσω συναρπαστικό περιεχόμενο που θα εμπνέει και θα πείθει τους ανθρώπους να υποβάλουν τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τους.

Οι σελίδες προορισμού είναι μια δική τους επιστήμη, επομένως ανατρέξτε στον οδηγό μου για τη βελτιστοποίηση σελίδων προορισμού για να μάθετε πώς να ενισχύσετε τις μετατροπές.

Πώς να το εγκαταστήσετε: Το Leadpages είναι ο καλύτερος δημιουργός σελίδας προορισμού, αλλά μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ένα δωρεάν προσθήκη σελίδας προορισμού στο WordPress.

7. Μετά από μια ανάρτηση ιστολογίου

Μπορεί να θυμάστε ότι έγραψα πρόσφατα ένα άρθρο σχετικά με το πώς κανείς πραγματικά δεν διαβάζει στο διαδίκτυο. Στην πραγματικότητα, λιγότερο από το 20% των ατόμων φτάνουν στο τέλος μιας ανάρτησης ιστολογίου… Γιατί λοιπόν να προτείνω να βάλετε μια φόρμα εγγραφής εκεί?

Λοιπόν, αυτοί οι λίγοι άνθρωποι που φτάνουν στο τέλος της ανάρτησής σας στο blog είναι εξαιρετικά αφοσιωμένοι. Διαβάζουν κάθε λέξη, μέχρι το τέλος. Είναι κάποιος που σίγουρα θέλετε στη λίστα των email σας! Και είναι κάποιος που είναι πολύ πιο πιθανό να εγγραφεί – απόλαυσε σαφώς το περιεχόμενό σας.

Όπως αυτό το γράφημα (ευγενική προσφορά του Slate.com) δείχνει, το μεγαλύτερο μέρος της αφοσίωσης του ιστότοπού σας (δηλ. χρόνος ανάγνωσης, κλικ, εγγραφές κ.λπ.) συμβαίνει στο κάτω μέρος. Ίσως να υπάρχουν λιγότεροι επισκέπτες σε αυτήν την περιοχή, αλλά εκείνοι που την κάνουν είναι πολύ πιο δραστήριοι και, ως εκ τούτου, είναι πιο πιθανό να εγγραφούν. Βεβαιωθείτε ότι τους δίνετε την ευκαιρία.

Χάρτης θερμότητας δέσμευσης

Πώς να το εγκαταστήσετε: Οι πιο απλές φόρμες εγγραφής θα λειτουργούν εδώ. MailChimp, Ωχ και όλοι οι κορυφαίοι πάροχοι email θα σας καθοδηγήσουν στη διαδικασία.

8. «Αναβάθμιση περιεχομένου» κατά τη διάρκεια της ανάρτησης ιστολογίου

Η «αναβάθμιση περιεχομένου» είναι πιθανώς η νεότερη μορφή λήψης μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που κυμαίνεται γύρω από την ψηφιακή μπλογκόσφαιρα μάρκετινγκ. Είναι επίσης ένα από τα πιο ισχυρά εκεί έξω.

Ο Backlinko τους υπολογίζει αύξησαν το ποσοστό μετατροπής τους κατά 785% με αυτό το μικρό κόλπο. Πως λειτουργεί, λοιπόν?

Είναι απλώς μια «αναβάθμιση» προσαρμοσμένη σε μια συγκεκριμένη ανάρτηση ιστολογίου ή σε περιεχόμενο. Δείτε πώς φαίνεται στη φύση:

αναβάθμιση περιεχομένου

Αυτή τη στιγμή χρησιμοποιώ στο Bitcatcha σε μια ανάρτηση ιστολογίου σχετικά με τις σελίδες προορισμού. Παρατηρήστε πώς ο «μαγνήτης μολύβδου» που προσφέρομαι είναι ιδιαίτερα συγκεκριμένος για αυτό που υπάρχει στην ανάρτηση ιστολογίου. «Αναβαθμίζει» το περιεχόμενο.

Είναι πιο συγκεκριμένο από, για παράδειγμα, ένα eBook ή μια αναφορά, οπότε οι επισκέπτες είναι πολύ πιο πιθανό να το κατεβάσουν και να εγγραφούν. Μπορείτε να δημιουργήσετε πέντε ή έξι από αυτές τις μικρότερες «αναβαθμίσεις» και να τις τοποθετήσετε στις αναρτήσεις ιστολογίου με την καλύτερη απόδοση.

Δεν είναι ενοχλητικό, είναι πολύ σχετικό με αυτό που διαβάζετε και παρέχει επιπλέον αξία.

Πώς να το εγκαταστήσετε: Αυτό είναι λίγο πιο δύσκολο να ρυθμιστεί, γι ‘αυτό το “Μέρος 2” αυτής της σειράς θα επικεντρωθεί ειδικά στη ρύθμιση “αναβάθμιση περιεχομένου”.

9. Το Hello Bar

Το «Hello Bar» είναι ένα όμορφο μικρό σχέδιο που επιπλέει στην κορυφή του ιστότοπού σας ανά πάσα στιγμή. Παρέχει μια συνεχή υπενθύμιση για εγγραφή ανεξάρτητα από το πού βρίσκονται οι επισκέπτες στον ιστότοπό σας.

γεια σου μπαρ

Ο Derek Halpern στο Social Triggers συνέλαβε 1.000 επιπλέον μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε 30 ημέρες χρησιμοποιώντας αυτό το πρόσθετο. Η ομορφιά του είναι ότι δεν είναι ενοχλητικό ή επεμβατικό. Είναι μόνο εκεί για τους επισκέπτες σας όταν είναι έτοιμοι να δεσμευτούν.

Επαγγελματική συμβουλή: Το ποσοστό μετατροπής του Hellobar εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το αντίγραφο που χρησιμοποιείτε. Υπάρχει μόνο ένας μικρός χώρος για να παίξετε, οπότε επιλέξτε τη διατύπωση σας προσεκτικά και δοκιμάστε, δοκιμάστε, δοκιμάστε μέχρι να βρείτε την υψηλότερη επιλογή μετατροπής.

Πώς να το εγκαταστήσετε: Ξεκίνα στις Hellobar.com και ακολουθήστε τα βήματα για να το εγκαταστήσετε.

10. Η «Πύλη περιεχομένου»

Αυτό το τέχνασμα είναι ένας επικίνδυνος ελιγμός, αλλά αξίζει να δείτε. Η «πύλη περιεχομένου» κρύβει τα ιστολόγια ή τα βίντεό σας πίσω από μια φόρμα εγγραφής. Με άλλα λόγια, οι επισκέπτες δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση μέχρι να παραδώσουν τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τους.

Πύλη περιεχομένου σε NYTimes

Χρησιμοποιείται από μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα στις εκδόσεις, όπως οι The New York Times και οι Financial Times. Αυτοί οι ιστότοποι συχνά σας επιτρέπουν να διαβάσετε τέσσερα ή πέντε άρθρα πριν χτυπήσετε την πόρτα. Μέχρι εκείνο το σημείο, ο ιστότοπος ελπίζει ότι έχετε αρκετά ενδιαφέρον για να εισαγάγετε τη διεύθυνση email σας.

Ενώ λειτουργεί για τους μεγαλύτερους ιστότοπους, να είστε προσεκτικοί σχετικά με τη χρήση αυτής της τεχνικής στον δικό σας ιστότοπο. Μπορεί να έχει το αντίθετο αποτέλεσμα και απλά να απομακρύνει τους επισκέπτες.

Επαγγελματική συμβουλή: Δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε μια «πύλη περιεχομένου» για το καλύτερο, premium περιεχόμενο, όπως πρόσβαση σε άρθρα, βίντεο ή αναφορές μεγάλου μήκους. Κάντε τον χρήστη να αισθάνεται σαν να αποκτά μια εμπειρία στο παρασκήνιο.

Πώς να το εγκαταστήσετε: Ένα πρόσθετο που ονομάζεται «Πριν και μετά“Σας επιτρέπει να αποκρύψετε περιεχόμενο πίσω από μια” πύλη “.

11. Πρόσθετα μέρη για εγγραφή μέσω email

Η σελίδα “Σχετικά” είναι πιθανώς μία από τις πιο δημοφιλείς σελίδες “αειθαλείς”. Ελέγξτε τα αναλυτικά στοιχεία σας και δείτε μόνοι σας. Χιλιάδες νέοι επισκέπτες έρχονται εδώ για να μάθουν περισσότερα για εσάς, οπότε είναι η τέλεια ευκαιρία για λήψη ορισμένων μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Με κάποια έξυπνη διατύπωση, μια υπέροχη εικόνα και έναν συναρπαστικό «μαγνήτη μολύβδου», θα μαζεύετε περίεργους νέους επισκέπτες εδώ κάθε φορά.

Ένα άλλο καλό σημείο είναι το υποσέλιδο σας. Μόνο οι πιο αφοσιωμένοι και ενθουσιώδεις επισκέπτες σας θα βρεθούν στο υποσέλιδο. Οι χρήστες θα μετακινηθούν ενστικτωδώς εδώ για να μάθουν περισσότερες πληροφορίες. Πρόκειται για άτομα που θέλετε να συλλάβετε, γι ‘αυτό μην χάσετε την ευκαιρία!

Αυτά δεν θα είναι τα υψηλότερα σημεία μετατροπής με την υψηλότερη μετατροπή, αλλά θα σαρώνετε μερικούς περιπλανώμενους και κάθε μικρό αριθμό!

Αλλά μην σταματάτε μόνο στον ιστότοπό σας. Σκεφτείτε έξω από το κουτί. Τοποθετήστε φόρμες εγγραφής ή συνδέσμους στις πλατφόρμες κοινωνικών μέσων σας και προσθέστε έναν στην υπογραφή του email σας.

Το Facebook, το Google+, το Twitter, το LinkedIn είναι όλες περιοχές υψηλής κυκλοφορίας που μπορούν να προσθέσουν εκατοντάδες συνδρομητές στη λίστα σας. Και απλώς σκεφτείτε πόσα email στέλνετε την ημέρα με την υπογραφή σας. Μην χάσετε αυτές τις ευκαιρίες.

Πώς να το εγκαταστήσετε: Προσθέστε απλούς συνδέσμους στο βιογραφικό σας υπογραφής και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και χρησιμοποιήστε έναν απλό Φόρμα MailChimp για το υποσέλιδο και τις σελίδες «περίπου».

Αυτό μας φέρνει στο τέλος του μέρους 1, φίλοι. Τώρα ξέρετε ακριβώς τι έντυπα εγγραφής θα χρησιμοποιήσετε στον ιστότοπό σας και πού να τα τοποθετήσετε.

Πειραματιστείτε με τις διάφορες επιλογές και βρείτε τις υψηλότερες λύσεις μετατροπής για εσάς.

Στο δεύτερο μέρος της σειράς μας, προχωρούμε σε βάθος με μια από τις πιο αποτελεσματικές τεχνικές – αναβαθμίσεις περιεχομένου – ο γρηγορότερος τρόπος για περισσότερους συνδρομητές.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Adblock
detector