Οι κορυφαίοι 3 (+2 μπόνους) ιστότοποι κοινωνικών μέσων για επιχειρήσεις B2B (και πώς να τις αξιοποιήσετε)

Εάν αγωνίζεστε να διατηρήσετε την παρουσία σας σε κάθε ιστότοπο κοινωνικών μέσων εκεί έξω για την επιχείρησή σας B2B, σπαταλάτε το χρόνο σας. Πιθανώς, το κοινό σας είναι συγκεντρωμένο σε έναν ή δύο ιστότοπους και οι άλλοι είναι απλώς επιπλέον δουλειά για εσάς. Εστιάζοντας τις προσπάθειές σας στα ακόλουθα κοινωνικά κανάλια, θα συγκεντρώσετε μια μεγαλύτερη γροθιά και θα προσελκύσετε πιθανούς πελάτες.


Μίλησα με τους εμπόρους της B2B για να λάβω την πληροφόρηση σχετικά με τις τοποθεσίες που έδιναν το μεγαλύτερο χτύπημα και μάλιστα έκλεψα τα μυστικά τους για το πώς να μεγιστοποιήσουν τις προσπάθειες σε κάθε κοινωνικό κανάλι.

LinkedIn: Νικητής, νικητής, δείπνο κοτόπουλου

Μέχρι στιγμής, το πιο δημοφιλές εργαλείο κοινωνικών μέσων για το μάρκετινγκ B2B ήταν το LinkedIn. Επειδή το LinkedIn προσελκύει περισσότερους επαγγελματίες από ότι οι έφηβοι που μοιράζονται βίντεο με γάτες, είναι η φυσική επιλογή για διαδικτυακή δικτύωση. Εδώ είναι οι συμβουλές που έχω.

Συμμετοχή και συμμετοχή σε ομάδες

Ομάδες LinkedIn

Υπάρχει μια Ομάδα στο LinkedIn για κάθε πιθανή βιομηχανία, εξειδικευμένη ή λειτουργική εργασία, από το μάρκετινγκ περιεχομένου έως τους επαγγελματίες της πυροσβεστικής αντλίας.

Julie Graff, σύνδεσμος κοινωνικού περιεχομένου για Μάρκετινγκ Pole Position, λέει ότι ο καλύτερος τρόπος για να πετύχετε τη χρήση των Ομάδων είναι να βρείτε εκείνες όπου τα μέλη του κοινού-στόχου σας είναι ενεργά και να εξετάσετε προσεκτικά τις μετοχές σας.

Julie Graff από το Pole Position Marketing

Προσέξτε να μην είστε υπερβολικά αυτοπροωθητικοί σε αυτές τις Ομάδες. Θα πρέπει να αναζητάτε συνομιλίες, να παρέχετε συμβουλές από ειδικούς και να απαντάτε σε ερωτήσεις.

Λέει, εάν το επιτρέπει η Ομάδα, θα πρέπει να δημοσιεύσετε συνδέσμους για το δικό σας περιεχόμενο, αλλά να το κάνετε με προσοχή:

Βεβαιωθείτε ότι το περιεχόμενο με το οποίο συνδέεστε είναι πολύτιμο. Προσπαθήστε να ξεκινήσετε μια συζήτηση με αυτήν. Για παράδειγμα, δημοσίευσα πρόσφατα ένα άρθρο σχετικά με το ιδανικό μήκος για μια ανάρτηση ιστολογίου, οπότε ρώτησα την Ομάδα τι ένιωσαν το ιδανικό μήκος. Και πάλι, βεβαιωθείτε ότι κάνετε περισσότερα από την απλή δημοσίευση συνδέσμων. Συμμετέχετε στις άλλες συνομιλίες στην Ομάδα.

LinkedIn για οδηγεί

Πίσω στην ημέρα, θα πρέπει να κάνετε πολλές κλήσεις και κρύες κλήσεις για να επικοινωνήσετε με έναν υπεύθυνο λήψης αποφάσεων. Αλλά τώρα μια σύνδεση απέχει μόνο ένα κλικ. Ο Jodie Cook, Διευθύνων Σύμβουλος της JC Social Media Limited, είναι επίσης ο συγγραφέας του βιβλίου # Νίκη στα Κοινωνικά Μέσα: Το θέμα είναι η αλληλεπίδραση, λέει ότι η παραγωγή μολύβδου LinkedIn είναι μια ισχυρή τακτική για τις επιχειρήσεις B2B.

Τζόντι Κουκ

Αν γνωρίζετε τον τυπικό τίτλο του υπευθύνου λήψης αποφάσεων σε μια εταιρεία, ίσως είναι ανώτερος αγοραστής, διευθυντής μάρκετινγκ ή CFO, για παράδειγμα, οι αναζητήσεις στο LinkedIn μπορούν να σας βοηθήσουν να καταρτίσετε μια λίστα προοπτικών για επικοινωνία. Είχαμε μεγάλη επιτυχία δουλεύοντας για έναν πελάτη που προμηθεύει πέτρα για εξωραϊσμό – δουλειά μας είναι να βρούμε αρχιτέκτονες τοπίου σε όλο τον κόσμο και να ξεκινήσουμε μια συνομιλία.

Λέει ότι είναι σημαντικό να μην στέλνετε κενά αιτήματα σύνδεσης γιατί θα αγνοούνται. Αντι αυτου:

Δημιουργήστε ένα πρότυπο μήνυμα που μπορείτε να αντιγράψετε για τα εκατοντάδες άτομα με τα οποία θα επικοινωνήσετε, αλλά βεβαιωθείτε ότι τονίζει τι υπάρχει σε αυτά – για παράδειγμα, ένα δωρεάν φυλλάδιο των βραβευμένων προϊόντων σας. Βεβαιωθείτε ότι δοκιμάζετε δύο ή τρεις φορές ανά επαφή, [και] η επιμονή σας θα αποδώσει.

Μια εταιρική σελίδα μπορεί να ενισχύσει το SEO

Σελίδα LinkedIn για την εταιρεία

Ποιος ήξερε ότι η ύπαρξη μιας σελίδας για την επιχείρησή σας στο LinkedIn θα μπορούσε πραγματικά να σας βοηθήσει να βρεθείτε στις μηχανές αναζήτησης; Randy Mitchelson, APR, ο οποίος είναι αντιπρόεδρος πωλήσεων & Το μάρκετινγκ στο iPartnerMedia, το λέει αυτό οι επιχειρηματικές σελίδες στο LinkedIn ανιχνεύονται από μηχανές αναζήτησης, καθιστώντας το ένα πολύτιμο εργαλείο στο κυνήγι για καλύτερη βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης.

Ράντι Μίτσελσον

Στην πραγματικότητα, ένας από τους πελάτες μας ήρθε σε εμάς επειδή ήταν απογοητευμένοι που ο ιστότοπός τους δεν είχε βαθμολογία. Κατά ειρωνικό τρόπο, η σελίδα της επιχείρησής τους στο LinkedIn κατατάχθηκε στη πρώτη σελίδα του Google, αλλά ο ιστότοπός τους δεν ήταν πουθενά.

Προτείνει επίσης ότι όλοι οι υπάλληλοι μιας επιχείρησης που έχουν προσωπικά προφίλ LinkedIn πρέπει να συνδέσουν το προσωπικό τους προφίλ με τη σελίδα της εταιρείας.

Μετατρέψτε το LinkedIn σε ιστολόγιο (με τεράστια αναγνωσιμότητα)

Το LinkedIn κάνει πολλά περισσότερα από το να παρέχει απλώς ευκαιρίες δικτύωσης. Ενεργεί επίσης μια πλατφόρμα δημοσίευσης περιεχομένου Σφυγμός. Η Graff of Pole Position Marketing λέει ότι η κοινοποίηση των αναρτήσεων ιστολογίου που δημοσιεύθηκαν στον ιστότοπο της εταιρείας της στο Pulse έφερε μεγάλη επιτυχία:

Η διαδικασία μας είναι να δημοσιεύσουμε μέρος του άρθρου στο LinkedIn με έναν σύνδεσμο “Συνέχεια ανάγνωσης” που τους οδηγεί στο ιστολόγιό μας. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα μια δραματική αύξηση της επισκεψιμότητας στον ιστότοπό μας από το LinkedIn.

Γίνετε ένας κρυφοκοιτάς Tom

Ποιος είδε το προφίλ σας;

Το LinkedIn έχει μια ενδιαφέρουσα δυνατότητα που λέει στους χρήστες ότι οι χρήστες βλέπουν το προφίλ τους. Πληρωμένα μέλη, λέει Όστιν Άλλεντ, Ο Ανώτερος Διευθυντής Ανάπτυξης στο LendUp.com, μπορεί να δει μια λίστα με όλους όσους τα ελέγχουν.

Όστιν Άλλεντ

Φυσικά, είμαστε περίεργοι να το κάνουμε. Αποδεικνύεται ότι μπορείτε να δημιουργήσετε ένα σενάριο για να μην κάνετε τίποτα άλλο παρά να κάνετε κλικ από προφίλ σε προφίλ, εμφανίζοντας το όνομα και το πρόσωπό σας μπροστά σε δεκάδες χιλιάδες άτομα. Το έκανα μία φορά, κάποιος είδε το προφίλ μου και πρότεινε τη δουλειά που έχω τώρα.

Κάντε το LinkedIn ως συνέχεια

Όταν συναντάτε άτομα σε εμπορικές εκθέσεις ή επιχειρηματικές εκδηλώσεις, μπορεί να είναι δύσκολο να θυμηθείτε να παρακολουθήσετε μόλις επιστρέψετε στο γραφείο. Ωστόσο, η ενσωμάτωση του LinkedIn στη διαδικασία παρακολούθησης είναι ένας ισχυρός τρόπος για να παραμείνετε συνδεδεμένοι.

Ο Mitchelson του iPartnerMedia χρησιμοποιεί αυτήν τη στρατηγική μετά από κάθε εκδήλωση που παρευρίσκεται:

Για παράδειγμα, μετά τη συλλογή επαγγελματικών καρτών σε μια εκδήλωση, μέσα σε 24 ώρες συνδέομαι με αυτά τα άτομα στο LinkedIn και χρησιμοποιώ αυτό το αίτημα σύνδεσης για να τους ενημερώσω ότι εκτιμούσα ότι τους γνώρισα. Μόλις σήμερα συνδέθηκα με 5 νέα άτομα λίγο μετά από ποιοτικές συνομιλίες μαζί τους.

Με τη σύνδεση στο διαδίκτυο, έχετε πολύ περισσότερες πιθανότητες να ενισχύσετε αυτήν τη σχέση γρηγορότερα από μέσω email ή τηλεφώνου.

Twitter: Υπέροχο για One-on-One δέσμευση

Το LinkedIn δεν είναι το μόνο εργαλείο που αξιοποιούν οι έμποροι B2B. Το Twitter είναι ιδανικό για αφοσίωση σε πραγματικό χρόνο, ειδικά για καταδύσεις σε συνομιλίες one-on-one. Ακολουθούν μερικές συμβουλές από τους ειδικούς.

Χρησιμοποιήστε την Αναζήτηση με σύνεση

Ροή Twitter στο TweetDeck

Εάν χρησιμοποιείτε έναν πίνακα ελέγχου κοινωνικών μέσων όπως Hootsuite ή TweetDeck, Μπορείτε εύκολα να ρυθμίσετε ροές για να ακολουθήσετε tweets χρησιμοποιώντας συγκεκριμένες λέξεις-κλειδιά ή όρους αναζήτησης. Mary Cochran, Διευθύντρια Μάρκετινγκ για Κοιμηθείτε εύκολα χρησιμοποιεί αυτήν τη στρατηγική για να συνδεθεί με άτομα στο πεδίο του κοινού-στόχου της:

Μαίρη Κοχράν

Είχα τύχη στην ανάπτυξη των επιχειρήσεων χρησιμοποιώντας το Hootsuite για να δημιουργήσω έναν όρο αναζήτησης στον κλάδο και να προωθήσω την προοπτική στο Twitter.

Σε μια σημείωση: Χρησιμοποιώ και αυτή τη στρατηγική. Επειδή πολλοί από τους πελάτες μου είναι εταιρείες λογισμικού, παρακολουθώ τους όρους «λογισμικό» και «μικρές επιχειρήσεις». Έχω ακόμη αποκτήσει έναν πελάτη παρακολουθώντας αυτές τις λέξεις-κλειδιά και ανταποκρίνοντας κατάλληλα!

Συμμετάσχετε σε διάλογο One-on-One

Επειδή το Twitter (μαζί με το Instagram) είναι μια πλατφόρμα «διπλής κατεύθυνσης» όπου μπορείτε να αλληλεπιδράσετε με ένα ή πολλά άτομα κάθε φορά, ο Matthew Mercuri, Digital Marketing Manager στο Διπλή λέει ότι υπάρχει ακόμη περισσότερος χρυσός μάρκετινγκ που πρέπει να ανακαλυφθεί.

Μάθιου Μερκούρι

Το Twitter / Instagram σας επιτρέπει επίσης να αλληλεπιδράτε με πελάτες με τρόπους που το Facebook δεν το κάνει. Το Facebook είναι μονοδιάστατο. Δεν μπορείτε να βγείτε έξω και να αναζητήσετε άτομα για να μιλήσουν μεμονωμένα σε άτομα όπως μπορείτε σε πλατφόρμες διπλής κατεύθυνσης. Επιπλέον, το άλλο πλεονέκτημα είναι ότι το Twitter / Instagram παρέχει στιγμιαίες, γρήγορες και έξυπνες απαντήσεις, οι οποίες, σε ορισμένα περιβάλλοντα, είναι πολύ πολύτιμες για έναν έμπορο.

Λέει επίσης ότι η αλληλεπίδραση με άτομα με τα οποία έχετε ήδη συνεργαστεί θα κάνει τους πελάτες σας πιο πιθανό να σας ακολουθήσουν, γεγονός που καθιστά εύκολο να τους εμπλέξετε.

Facebook: Όχι μόνο για το B2C

Πιστεύετε ότι το Facebook είναι απλώς για παρακολούθηση βίντεο γάτας αντί να λειτουργεί; Ξανασκέψου το. Είναι μια πραγματική επιχειρηματική ευκαιρία.

Αξιοποιήστε την Έξυπνη διαφήμιση

Το Facebook φημίζεται για την εύκολη, στοχευμένη πλατφόρμα διαφημίσεων. Tracy Willis, Στρατηγικός περιεχομένου για N2Q Συμβουλευτική λατρεύει τα διαφημιστικά χαρακτηριστικά της:

Τρέις Γουίλις

Ο αγαπημένος μου τρόπος να χρησιμοποιώ το Facebook ως πλατφόρμα B2B είναι μέσω πληρωμένων διαφημίσεων. Το εργαλείο Διαφημίσεων Facebook σάς επιτρέπει να επιλέξετε τον πελάτη-στόχο σας από μια εξαιρετικά λεπτομερή λίστα επιλογών.

Το να μπορείτε να στοχεύσετε, για παράδειγμα, στελέχη στη βιομηχανία λογισμικού, που κερδίζουν 200.000 $ ή περισσότερα, σας βοηθά να στοχεύσετε ακριβώς ποιος θέλετε να προσεγγίσετε με τη διαφήμισή σας.

Ενισχύστε μια ανάρτηση

Ενισχύστε μια ανάρτηση

Μια συγκεκριμένη μορφή διαφήμισης στο Facebook είναι η Ενισχύστε μια ανάρτηση χαρακτηριστικό. Αντί να εμφανίζεται ως διαφήμιση, μπορείτε να κάνετε μια τακτική ανάρτηση ή να ενημερώσετε και να την ενισχύσετε σε ένα ευρύτερο κοινό. Adaf Darash, Διευθύνων Σύμβουλος της Ξανασυμπληρώστε, έχει δει αύξηση των δυνητικών πελατών ως αποτέλεσμα της ενίσχυσης των αναρτήσεων ιστολογίου:

Adaf Darash

Η καλύτερη απάντηση για εμάς ήταν η ενίσχυση μιας ανάρτησης στη σελίδα της εταιρείας μας, ειδικά όταν δημοσιεύουμε σχετικά με την τελευταία ενημέρωση ιστολογίου μας. Αφιερώνουμε πολύ χρόνο δουλεύοντας στο μάρκετινγκ περιεχομένου και η ενίσχυση στο Facebook ήταν ο καλύτερος τρόπος που βρήκαμε όχι μόνο να προβάλλουμε το περιεχόμενό μας μπροστά σε πολλούς ανθρώπους, αλλά βλέπουμε μια αύξηση στους δυνητικούς πελάτες αμέσως μετά τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας στο Το Facebook ενισχύεται!

Εγγραφείτε στο Facebook Groups

Όπως και με το LinkedIn, οι ομάδες του Facebook παρέχουν μια φανταστική ευκαιρία να συνδεθείτε με την αγορά-στόχο σας. Ο Willis της N2Q Consulting λέει ότι το Facebook μπορεί να προσφέρει ακόμη περισσότερες ευκαιρίες για δέσμευση από το LinkedIn μέσω των Ομάδων του:

Η συμμετοχή σε αυτές τις ομάδες στον κλάδο σας, ακόμη και για να ακούσετε, μπορεί να προσφέρει ευεργετικές πληροφορίες σχετικά με το τι θεωρούν σημαντικό οι πελάτες σας. Αυτά είναι παρόμοια με τις ομάδες LinkedIn, αλλά μπορεί να χρησιμοποιούνται πιο συχνά, καθώς το Facebook διαθέτει πολύ υψηλότερη αφοσιωμένη βάση χρηστών.

Άλλες κοινωνικές τοποθεσίες που αξίζει να αναφερθούν

Αυτοί οι επιλαχόντες ενδέχεται να μην έχουν τη δύναμη του LinkedIn, του Facebook και του Twitter, αλλά μπορεί να σας βοηθήσουν να προσεγγίσετε το κοινό σας.

Παρουσίαση

Το Slideshare δεν έχει σχεδόν το παιχνίδι άλλων κοινωνικών εργαλείων (τελικά, πρέπει να αφιερώσετε χρόνο για να δημιουργήσετε πραγματικά μια παρουσίαση), αλλά ο Kent Lewis, Πρόεδρος & Ο ιδρυτής του Anvil, λέει αξίζει να σημειωθεί.

Κεντ Λιούις

Όχι πολλές επωνυμίες επενδύουν το χρόνο στο SlideShare, αλλά από τότε που αποκτήθηκε από το LinkedIn, η σημασία του (και η κατάταξη στο Google) αυξήθηκε μόνο. Είναι μια εξαιρετική πλατφόρμα έρευνας και μάρκετινγκ για εταιρείες B2B και υπάρχει πολύ λιγότερος ανταγωνισμός από άλλες πλατφόρμες όπως το Twitter.

YouTube

Ο Lewis λέει ότι τον εκπλήσσει ότι μόνο οι παγκόσμιες μάρκες B2B έχουν αξιοποιήσει σωστά τη δύναμη της δεύτερης μεγαλύτερης μηχανής αναζήτησης στον κόσμο, YouTube.

Για τον ίδιο λόγο, μπορείτε να προτείνετε το Google+, το Facebook ή το Instagram για να στοχεύσετε προοπτικές B2B, το YouTube είναι λογικό για διάφορους λόγους. Το βίντεο έχει 5 φορές μεγαλύτερη ανάκληση από τη γραπτή λέξη, οπότε γιατί να πείτε την ιστορία σε κείμενο όταν μπορείτε να το πείτε με βίντεο?

Αξιοποιώντας στο έπακρο το B2B Marketing στα Social Media

Ανεξάρτητα από τους κοινωνικούς ιστότοπους που χρησιμοποιείτε για να βρείτε δυνητικούς πελάτες και πελάτες για την εταιρεία B2B, χρειάζεστε τη σωστή στρατηγική για να έχετε καλά αποτελέσματα. Αυτό σημαίνει ότι είστε συνεπείς στις ενημερώσεις σας, μοιράζεστε σχετικό περιεχόμενο και στοχεύετε το κοινό σας. Ακολουθούν πρόσθετες συμβουλές για να σας βοηθήσουμε από την Sandip Banerjee, Growth Hacking Specialist στο Λύση Web3.

Sandip Banerjee

1. Ο συγχρονισμός είναι τα πάντα
Όταν δημοσιεύετε είναι σχεδόν εξίσου σημαντικό με αυτό που δημοσιεύετε. Μπορεί να χρειαστεί κάποιος πειραματισμός για να μάθετε πότε το κοινό σας ανταποκρίνεται περισσότερο στις κοινοποιήσεις σας. Το πρόγραμμα προγραμματισμού σάς επιτρέπει να γράφετε τις ενημερώσεις σας εκ των προτέρων και να τις ρυθμίζετε να προβάλλονται ζωντανά την ιδανική στιγμή.

2. Η γνώση του κοινού σας είναι επιτακτική
Είτε επενδύετε σε διαφημίσεις Facebook ή LinkedIn είτε βρίσκετε νέα σχετικά άτομα για παρακολούθηση στο Twitter, θα χάνετε το χρόνο σας στέλνοντας το μήνυμά σας σε λάθος άτομα, εκτός εάν φιλτράρετε το κοινό σας. Ποιος χρησιμοποιεί τις λέξεις-κλειδιά που σχετίζονται με τα δημογραφικά σας; Ποιος μιλάει για τον διαγωνισμό; Αυτοί είναι πιθανώς καλοί υποψήφιοι για να συνδεθείτε.

3. Συνδέστε τις κουκκίδες στη συνάφεια
Εάν γράψετε μια κοινωνική ενημέρωση που μιλάει για ένα πράγμα και συμπεριλάβετε έναν σύνδεσμο, αυτός ο σύνδεσμος δεν πρέπει να αφορά εντελώς κάτι άλλο. Οι χρήστες θέλουν συνέπεια και διασφαλίζοντας ότι αυτό που μοιράζεστε σχετίζεται με τον σύνδεσμο που δημοσιεύετε, θα αποδείξετε την αξία και την αξιοπιστία σας στους ακόλουθους σας.

4. Βρείτε το σωστό ρυθμό
Κάθε κοινωνικό κανάλι λειτουργεί με διαφορετικό ρυθμό. Το Twitter κινείται με την ταχύτητα του φωτός. αυτό που δημοσιεύετε αυτήν τη στιγμή δεν θα το βλέπουν όλοι επειδή υπάρχουν περισσότεροι χρήστες που αγωνίζονται για την προσοχή των οπαδών σας. Επομένως, ίσως χρειαστεί να δημοσιεύετε συχνότερα. Στις Ομάδες LinkedIn, ωστόσο, μπορεί να υπάρχει μικρή δραστηριότητα, οπότε προσέξτε να βομβαρδίζετε την Ομάδα με καθημερινή ενημέρωση εάν είστε η μόνη κοινή χρήση.

5. Να είστε συνεπείς
Η διαχείριση των κοινωνικών μέσων απαιτεί αφοσίωση και συνέπεια. Οι χρήστες δεν θέλουν να δουν ότι η τελευταία ενημέρωσή σας ήταν πριν από έξι μήνες. Εάν δεν έχετε χρόνο ή ενέργεια για να αφιερώσετε εβδομαδιαία προσοχή (αν όχι καθημερινά) στους λογαριασμούς σας, προσλάβετε έναν σύμβουλο κοινωνικών μέσων για να σας βοηθήσει. Θα έχετε καλύτερα αποτελέσματα εάν οι άνθρωποι γνωρίζουν ότι μπορούν να βασίζονται σε εσάς για κανονικό, χρήσιμο περιεχόμενο.

Συγκεντρώνοντας τις προσπάθειες μάρκετινγκ κοινωνικών μέσων B2B σε αυτά τα κανάλια, θα προσελκύσετε καλύτερα το σωστό κοινό, θα δημιουργήσετε εμπιστοσύνη μαζί τους και θα μείνετε στο μυαλό σας όταν είναι έτοιμοι να αγοράσουν.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map