Έλεγχος ταχύτητας διακομιστή Bitcatcha – Πώς λειτουργεί (& 4 συμβουλές για τη βελτίωση της ταχύτητας του ιστότοπού σας)

Θα μπορούσατε να χάσετε χιλιάδες πιθανές πωλήσεις και μετατροπές.


Γιατί?

Η απάντηση είναι απλή. Ο ιστότοπός σας είναι πολύ αργός.

Ας δούμε τα γεγονότα:

 • Σύμφωνα με Google, η πιθανότητα των ατόμων να εγκαταλείψουν τον ιστότοπό σας αυξάνεται κατά 32% εάν οι ταχύτητες φόρτωσης είναι μεταξύ 1-3 δευτερολέπτων.
 • Σύμφωνα με thinkwithgoogle, τα σημεία αναφοράς για γρήγορη φόρτωση ιστότοπου είναι 0-1 δευτερόλεπτα.

Είναι σαφές ότι η ταχύτητα έχει σημασία

Μας αρέσει η ταχύτητα και απλώς δεν μπορούμε να την πάρουμε αρκετά. Όταν ψάχνουμε για κάτι, αναζητούμε απαντήσεις και περιμένουμε να τις βρούμε το συντομότερο δυνατό.

Ένας γρήγορος ιστότοπος σημαίνει καλύτερες εμπειρίες χρηστών. Σημαίνει ευτυχείς πελάτες και περισσότερες εγγραφές στη λίστα αλληλογραφίας σας. Σημαίνει περισσότερες προβολές σελίδας και περισσότερα άτομα που μοιράζονται το περιεχόμενό σας. Αυτό σημαίνει περισσότερη εμπιστοσύνη σε εσάς και την εταιρεία σας.

Κατώτατη γραμμή: ένας γρήγορος ιστότοπος ισοδυναμεί με περισσότερες μετατροπές, οι οποίες σας αποφέρουν περισσότερα κέρδη. Επιπλέον, οι επισκέπτες σας δεν είναι οι μόνοι που επιθυμούν ταχύτητα…

Το Google είναι ένα κορόιδο για γρήγορους ιστότοπους

Η Google αναζητά ενεργά ιστότοπους γρήγορης φόρτωσης και τις κατατάσσει ψηλά στις σελίδες αναζήτησης. Προσβλέπουν να παρέχουν στους χρήστες τους εξαιρετική εμπειρία χρήστη. Και γιατί δεν θα ήταν; Η Google θέλει τους χρήστες της να βρουν αυτό που ψάχνουν, ΓΡΗΓΟΡΑ.

Όσο πιο γρήγορος είναι ο ιστότοπός σας, τόσο υψηλότερη είναι η κατάταξή σας στο Google.

Αναρωτιέστε ήδη πώς μετράει ο ιστότοπός σας, έτσι δεν είστε?

Αυτό που καθιστά έναν ιστότοπο αργό?

Πριν βυθίσουμε βαθιά τη χαριτωμένη, ας ρίξουμε μια ματιά στους δύο βασικούς παράγοντες που επηρεάζουν τη συνολική ταχύτητα φόρτωσης του ιστότοπού σας.

 1. Η ταχύτητα του διακομιστή που παρέχεται από την υπηρεσία φιλοξενίας ιστοσελίδων.
 2. Η σχεδίαση ιστού σας, η καθαριότητα του κώδικα, η προσωρινή μνήμη, τα πρόσθετα και τα οπτικά μέσα.

Αν αυτό προκαλεί σύγχυση, σκεφτείτε το σαν αυτοκίνητο.

 1. Σε αυτό το πλαίσιο, η υπηρεσία φιλοξενίας ιστοσελίδων είναι η μηχανή αυτοκινήτων. Μετρούμε την ταχύτητα του για πόσο καιρό – σε χιλιοστά του δευτερολέπτου – χρειάζεται για να ανταποκριθεί σε ένα αίτημα.
 2. Ο κωδικός του ιστότοπού σας είναι όπως το αμάξωμα, οι τροχοί και το στυλ του αυτοκινήτου. Το πόσο γρήγορα χρειάζονται οι εικόνες και το περιεχόμενό σας για να εμφανιστούν στην οθόνη του χρήστη σας εξαρτώνται από τον κώδικά σας.

Τώρα, μπορείτε να εγκαταστήσετε το πιο αεροδυναμικό κιτ και τα γρηγορότερα ελαστικά για το αυτοκίνητό σας, αλλά αν ο κινητήρας είναι αργός, όλα αυτά τα φανταχτερά πράγματα που μόλις χτυπήσατε δεν θα κάνουν τίποτα για να βελτιώσουν την ταχύτητά του.

Είναι το ίδιο με τον ιστότοπό σας.

Σίγουρα, μπορείτε να κόψετε τον κώδικά σας, να βελτιστοποιήσετε τις εικόνες σας και να συμπιέσετε τις σελίδες σας. Αλλά αν η ταχύτητα του κεντρικού υπολογιστή και του διακομιστή σας – ο κινητήρας σας – είναι αργή, τότε καμία βελτιστοποίηση κώδικα δεν μπορεί να επιταχύνει τον ιστότοπό σας.

Με απλά λόγια, η φιλοξενία ιστοσελίδων σας έχει τη μεγαλύτερη ευθύνη για την απόδοση της ιστοσελίδας σας.

Γιατί ο Έλεγχος ταχύτητας διακομιστή Bitcatcha

Έλεγχος ταχύτητας διακομιστή

Το θέμα των περισσότερων υπηρεσιών δοκιμής ταχύτητας φόρτωσης ιστότοπου είναι ότι ελέγχουν την ταχύτητα φόρτωσης του ιστότοπού σας στο σύνολό της, γεγονός που καθιστά δύσκολο για εσάς να προσδιορίσετε ποιο τμήμα του ιστότοπού σας προκαλεί τη συμφόρηση.

Δεν σας λένε ακριβώς τι επιβραδύνει τον ιστότοπό σας, είτε πρόκειται για τη βελτιστοποίηση του ιστότοπού σας και το σχεδιασμό ιστοσελίδων είτε για τη φιλοξενία του ιστού σας. Αυτό προφανώς μας έκανε πολύ αναστατωμένους, αλλά αντί να χτυπάμε στη γωνία όπως συνήθως, αποφασίσαμε να φάμε ένα cheeseburger.

Αυτό το cheeseburger (μέσω μιας σειράς στροφών) μας οδήγησε στη δημιουργία ενός ελεγκτή ταχύτητας που να ελέγχει συγκεκριμένα την ταχύτητα φιλοξενίας ιστοσελίδων, ώστε να μπορούμε να προσδιορίσουμε ποιο μέρος του ιστότοπου βρίσκεται η προαναφερθείσα συμφόρηση.

Έτσι – πολύ απλά – ο έλεγχος ταχύτητας του Bitcatcha σας δείχνει πόσο γρήγορα λειτουργεί ο κινητήρας σας – ο οικοδεσπότης Ιστού σας -.

Πώς λειτουργεί ο έλεγχος ταχύτητας διακομιστή?

Όταν χρησιμοποιείτε τον έλεγχο ταχύτητας διακομιστή, τα πράγματα είναι εξαιρετικά απλά για εσάς. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να εισαγάγετε τη διεύθυνση ιστού σας και να πατήσετε “μετάβαση”. Θα κάνουμε τη μαγεία και θα σας παρουσιάσουμε τα αποτελέσματα.

Δοκιμή ταχύτητας διακομιστή

Στο τέλος μας, τα πράγματα γίνονται λίγο πιο ενδιαφέροντα.

Έχουμε δημιουργήσει διακομιστές σε 10 διαφορετικές τοποθεσίες παγκοσμίως (Νέα Υόρκη, Λος Άντζελες, Λονδίνο, Σιγκαπούρη, Σάο Πάολο, Μπανγκαλόρ, Σίδνεϊ, Ιαπωνία, Καναδάς, & Γερμανία) που λειτουργούν ως κόμβοι.

Σημείωση

Οι κόμβοι μας ελέγχονται σχολαστικά για να βεβαιωθούμε ότι είναι αρκετά σταθεροί, ώστε να μπορούμε να σας παρέχουμε ακριβή αποτελέσματα. Κάθε κόμβος δοκιμάζεται τουλάχιστον 100x χρησιμοποιώντας την ίδια διεύθυνση URL για να μετρήσει πόσο σταθερά είναι οι κόμβοι. Εάν ο κόμβος δεν πληροί τις αυστηρές απαιτήσεις μας, θα βρούμε έναν άλλο διακομιστή για αυτόν τον κόμβο που ικανοποιεί τις ανάγκες μας.

Όταν εισάγετε τη διεύθυνση URL σας στον ελεγκτή ταχύτητας διακομιστή, το εργαλείο κάνει 4 πράγματα:

 1. Ελέγχει τη διεύθυνση URL για έναν έγκυρο τομέα.
 2. Ελέγχει το DNS της διεύθυνσης URL που λέει στο εργαλείο μας πού βρίσκεται ο διακομιστής σας.
 3. Χρειάζεται ένα στιγμιότυπο οθόνης του ιστότοπού σας, ώστε να μπορείτε να επαληθεύσετε οπτικά εάν δοκιμάζουμε τον σωστό ιστότοπο.
 4. Οι 10 κόμβοι μας θα κάνουν ping συγχρονισμένα στον ιστότοπό σας, υπολογίζοντας πόσο καιρό χρειάζεται για να ανταποκριθεί ο διακομιστής σας σε αυτά τα αιτήματα από όλο τον κόσμο. Αυτό μιμείται 10 διαφορετικά άτομα από όλο τον κόσμο που έχουν πρόσβαση στον ιστότοπό σας ταυτόχρονα.

Κάθε ένας από τους κόμβους μας θα κάνει ping στον διακομιστή του ιστότοπού σας 3 φορές, χρησιμοποιώντας το ταχύτερο αποτέλεσμα από το 3 ως το χρονικό διάστημα που χρειάστηκε για να ανταποκριθεί ο διακομιστής σας στο αίτημα του κόμβου.

Σημείωση

Παίρνουμε τα ταχύτερα από τα 3 αποτελέσματα αντί του μέσου όρου, επειδή η επισκεψιμότητα στον ιστό πρέπει να δρομολογηθεί μέσω ενός ISP. Ο τρόπος με τον οποίο ο ISP στέλνει δεδομένα από τον διακομιστή σας στους κόμβους μας μπορεί να είναι ακανόνιστος και χρειάζονται μερικές προσπάθειες για να βρουν την πιο αποτελεσματική διαδρομή παράδοσης δεδομένων.

Στη συνέχεια, το εργαλείο παίρνει τις τιμές που προέρχονται και από τους 10 κόμβους και τις μέσες τιμές. Η μέση βαθμολογία είναι το τελικό αποτέλεσμα και έχει βαθμολογία από A + (το γρηγορότερο) στο E (εντελώς φρικτό).

Όλα αυτά γίνονται και παρουσιάζονται μέσα σε δευτερόλεπτα από τη χρήση του εργαλείου!

Πώς βαθμολογούμε τα αποτελέσματα ταχύτητας διακομιστή

Για την καλύτερη εμπειρία χρήστη, η ιδανική βαθμολογία ταχύτητας Bitcatcha για το αποτέλεσμα ταχύτητας διακομιστή σας πρέπει να είναι B + και άνω. Τουλάχιστον, θα πρέπει να είναι C +. Δείτε πώς κατατάσσονται οι διακομιστές:

 • Οτιδήποτε κάτω από 180 ms κατατάσσεται σε Α+
 • 181 ms -210 ms κατατάσσεται στην Α
 • 211 ms – 220 ms κατατάσσεται στο Β+
 • 221 ms – 240 ms κατατάσσεται στο Β
 • 241 ms – 280 ms κατατάσσεται C+
 • 281 ms – 360 ms κατατάσσεται C
 • 361 ms – 520 ms κατατάσσεται D+
 • 521 ms – 840 ms κατατάσσεται στο D
 • 841 ms – 1.480 ms κατατάσσεται στην E+
 • Οτιδήποτε πάνω από 1.480 ms κατατάσσεται στην E

Λάβετε υπόψη ότι η επισκεψιμότητα δρομολογείται μέσω ISP και λόγω αυτού, δεν είναι δυνατόν για εμάς να σας δώσουμε 100% ακριβή δεδομένα, εκτός εάν έχετε ειδικό εύρος ζώνης.

Τούτου λεχθέντος, τα αποτελέσματα από το εργαλείο ελέγχου ταχύτητας διακομιστή μας παρέχουν μια πολύ καλή αναφορά για το πόσο γρήγορα είναι η υπηρεσία φιλοξενίας ιστού σας.

Λήψη ακριβών αποτελεσμάτων

Θυμάστε τι γράψαμε εκεί σχετικά με τους πάροχους υπηρεσιών Διαδικτύου που υπολογίζουν την πιο αποτελεσματική διαδρομή παράδοσης δεδομένων; Τις πρώτες φορές που χρησιμοποιείτε τον έλεγχο ταχύτητας διακομιστή, ενδέχεται να λάβετε ακανόνιστα αποτελέσματα λόγω αυτού ακριβώς του λόγου.

Για πιο ακριβή αποτελέσματα, ελέγξτε την ταχύτητα του διακομιστή σας τουλάχιστον 3 φορές, έως ότου αρχίσετε να βλέπετε σταθερά αποτελέσματα. Στην πραγματικότητα, γιατί να μην δοκιμάσετε τον ιστότοπό σας στον έλεγχο ταχύτητας Bitcatcha αυτήν τη στιγμή?

Εάν λαμβάνετε με συνέπεια αποτελέσματα χαμηλότερα από το B +, είναι καιρός να αλλάξετε. Αυτό σημαίνει ότι ο οικοδεσπότης Ιστού σας είναι το εμπόδιο σας. Ο κινητήρας του ιστότοπού σας είναι πολύ αργός.

Προκαλεί τον ιστότοπό σας να χάσει μετατροπές και να μειώσει την κατάταξή σας στο Google. Δεν χρειάζεται όμως να πανικοβληθείτε, έχουμε την πλάτη σας. Ρίξτε μια ματιά σε αυτήν τη λίστα πόρων για μια ταχύτερη, πιο αξιόπιστη υπηρεσία.

Hacks για τη βελτίωση της ταχύτητάς σας

Πρώτον, εάν ο ιστότοπός σας είναι αργός, δοκιμάστε μερικές από αυτές τις εύχρηστες παραβιάσεις που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτήν τη στιγμή για να δώσετε λίγη ταχύτητα λίγη ώθηση.

1. Μετακινήστε τον διακομιστή πιο κοντά στο κοινό

Επικοινωνήστε με τον ιστότοπό σας και ζητήστε του να μεταφέρει τον ιστότοπό σας σε έναν διακομιστή που βρίσκεται λίγο πιο κοντά στο κοινό σας. Οι πελάτες σας θα έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης σε αυτό πολύ πιο γρήγορα με αυτόν τον τρόπο.

2. Χρησιμοποιήστε αποκλειστική φιλοξενία, cloud ή VPS

Ένας από τους λόγους για τους οποίους η ταχύτητα φιλοξενίας ιστοσελίδων σας μπορεί να είναι αργή μπορεί να είναι επειδή το μοιράζεστε με ένα σωρό άλλα άτομα. Με αποκλειστική φιλοξενία ή VPS, ο ιστότοπός σας θα φιλοξενείται στον δικό του διακομιστή. Το εύρος ζώνης και οι πόροι χρησιμοποιούνται αποκλειστικά από τον ιστότοπό σας. Θα έχετε επίσης πολύ περισσότερο έλεγχο στις ρυθμίσεις διακομιστή που μπορείτε να χειριστείτε για να επιτρέψετε ταχύτερη φόρτωση. Ρίξτε μια ματιά στη λίστα των κορυφαίων web hosting. Όλα είναι βελτιστοποιημένα για ταχύτητα.

3. Χρησιμοποιήστε ένα δίκτυο παράδοσης περιεχομένου

ΕΝΑ δίκτυο παράδοσης περιεχομένου (CDN) χρησιμοποιεί διακομιστές διακεκομμένους σε όλο τον κόσμο. Οι πληροφορίες του ιστότοπού σας θα αποθηκεύονται σε καθένα από αυτά, οπότε θα εξυπηρετεί τους χρήστες με βάση τη γεωγραφική τους θέση.

Αυτό σημαίνει ότι εάν κάποιος επισκέπτεται τον ιστότοπό σας από την Αυστραλία, το CDN σας θα τους προσφέρει περιεχόμενο από τον πλησιέστερο δυνατό διακομιστή. Με ένα σύστημα παράδοσης περιεχομένου, δεν έχει σημασία από πού στον κόσμο έχει πρόσβαση ο ιστότοπός σας, θα είναι πάντα γρήγορος.

4. Ενεργοποιήστε το ζωντανό

Ζητήστε από τον οικοδεσπότη Ιστού σας να ενεργοποιήσει τη ρύθμιση “κρατήστε ζωντανή”. Με αυτόν τον τρόπο, θα διατηρήσετε τη σύνδεση στον ιστότοπό σας ανοιχτή και θα αφήσετε τα πάντα να ρέουν μέσω μιας σύνδεσης (όταν η ρύθμιση είναι απενεργοποιημένη, η σύνδεση είναι ανοιχτή και κλειστή κάθε φορά που ένας νέος χρήστης έχει πρόσβαση στον ιστότοπό σας).

Τώρα, δοκιμάστε την ταχύτητα του ιστότοπού σας εδώ. Εάν τα αποτελέσματα των δοκιμών σας εξακολουθούν να είναι ανώτερα, (κάτι λιγότερο από μια κατάταξη B +), τότε θα ξέρετε ότι είναι καιρός να αλλάξετε τη φιλοξενία ιστοσελίδων σας.

Εάν λαμβάνετε σταθερά καλά αποτελέσματα (B + έως A +) και ο ιστότοπός σας εξακολουθεί να είναι αργός, αυτό σημαίνει ότι ο σχεδιασμός ή η κωδικοποίηση του ιστού σας είναι η συμφόρηση και η διόρθωση που θα πρέπει να αυξήσει τις μετατροπές σας

Θυμηθείτε, οι αργές ταχύτητες είναι απωθητικά μετατροπής! Χρησιμοποιήστε το εργαλείο ελέγχου ταχύτητας διακομιστή για να ελέγξετε την ταχύτητα του ιστότοπού σας, πραγματοποιήστε τις απαραίτητες διορθώσεις. Σίγουρα, οι μετατροπές σας θα αρχίσουν να αυξάνονται, όπως και τα κέρδη σας!

Κατώτατη γραμμή: Συνεχίστε τη βελτιστοποίηση

Γνωρίζουμε λοιπόν ότι υπάρχουν 2 κύριοι παράγοντες που επηρεάζουν τις ταχύτητες του ιστότοπου:

 1. Ο κωδικός, η προσωρινή μνήμη, τα πρόσθετα, τα οπτικά μέσα κ.λπ.
 2. Ταχύτητα φιλοξενίας ιστοσελίδων

Τα περισσότερα εργαλεία δοκιμής ιστότοπου ελέγχουν την ταχύτητα του ιστότοπού σας συνολικά, πράγμα που σημαίνει ότι είναι αδύνατο να προσδιορίσετε ποιο μέρος του ιστότοπού σας είναι το μπουκάλι.

Ο Έλεγχος ταχύτητας διακομιστή του Bitcatcha δημιουργήθηκε ειδικά για να ελέγξει την ταχύτητα του διακομιστή, ώστε να μπορείτε να διαγνώσετε με ακρίβεια ποιο τμήμα του ιστότοπού σας προκαλεί τη συμφόρηση.

Όταν χρησιμοποιείτε τον έλεγχο ταχύτητας διακομιστή, οι κόμβοι μας από 10 διαφορετικές τοποθεσίες σε όλο τον κόσμο θα κάνουν ping στον ιστότοπό σας, προσομοιώνοντας ταυτόχρονα 10 διαφορετικά άτομα που έχουν πρόσβαση στον ιστότοπό σας. Μετράμε πόσο καιρό χρειάζεται η φιλοξενία ιστού σας για να ανταποκριθεί σε αυτά τα pings και σας παρουσιάζουμε τα μέσα τελικά αποτελέσματα που σας λένε πόσο καλά λειτουργεί η φιλοξενία ιστού σας.

Για βέλτιστη ακρίβεια, εκτελέστε μερικές δοκιμές μέχρι να αρχίσετε να βλέπετε συνεπή αποτελέσματα. Εάν λαμβάνετε σταθερά ταχύτητες πιο αργές από το B +, ίσως θελήσετε να εξετάσετε το ενδεχόμενο εναλλαγής παρόχων φιλοξενίας ιστοσελίδων.

Η ταχύτητα είναι σημαντική. Βεβαιωθείτε ότι ο οικοδεσπότης Ιστού σας συνεχίζει.

Εάν χάνετε σε ποια φιλοξενία ιστοσελίδων πρόκειται, έχουμε καταρτίσει μια λίστα για εσάς που θα σας φανεί χρήσιμο ανεξάρτητα από το αν είστε blogger, πωλητής στο διαδίκτυο ή σύμβουλος.

Αναβαθμίζουμε το εργαλείο ελέγχου ταχύτητας διακομιστή σε μοντέλο βάσει συνδρομής, οπότε αν θέλετε να είστε ο πρώτος που θα ενημερωθεί κατά την εκκίνηση του αναβαθμισμένου εργαλείου, προ-εγγραφείτε εδώ!

Στείλτε μας ένα μήνυμα αν συναντήσετε τυχόν ερωτήσεις σχετικά με τον ελεγκτή ταχύτητας και αν η λειτουργικότητά του σας προσφέρει αξία, μοιραστείτε το με τους φίλους σας!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Adblock
detector