Σχεδιασμός UX Μέρος 1: Πώς να δημιουργήσετε την πρόταση αξίας σας και να πείσετε τους χρήστες να αναλάβουν δράση

Ο σχεδιασμός UX αφορά στη δημιουργία μιας συναρπαστικής εμπειρίας για τους χρήστες σας.


Γνωρίζει τι θέλει ο χρήστης και του δίνει γρήγορα και απλά. Ο καλύτερος σχεδιασμός UX κάνει τον χρήστη να πιστεύει ότι ο ιστότοπος έχει δημιουργηθεί μόνο για αυτούς.

Το πρώτο στη σειρά τεσσάρων μερών επικεντρώνεται Πρόταση αξίας. Επειδή το πρώτο βήμα είναι να πείτε στους χρήστες ακριβώς τι κάνετε και να τους υποσχεθείτε καλή αξία.

Δημιουργήστε την πρόταση της αξίας σας και πείστε τους χρήστες

Όταν ένας επισκέπτης προσγειώνεται στον ιστότοπό σας, ξεκινάτε πέντε δευτερόλεπτα να τους πείσει γιατί αξίζει τον χρόνο τους. Οι νέοι χρήστες αναζητούν πάντα γρήγορες απαντήσεις.

"Ποιος είσαι? Τι κάνεις? Πώς θα με ωφελήσει αυτό?"

Αυτές είναι πολλές πληροφορίες για να μεταφερθούν σε μόλις πέντε δευτερόλεπτα!

Το τέχνασμα είναι η τέλεια «Αξία Πρότασης»: μια σύντομη, ευκρινής περιγραφή της επιχείρησής σας και γιατί είναι πολύτιμη. Είναι το πρώτο πράγμα που πρέπει να βλέπουν οι χρήστες σας όταν επισκέπτονται τον ιστότοπό σας.

Είναι το θεμέλιο του καλού σχεδιασμού UX. Εάν το καταφέρετε σωστά, μόλις δημιουργήσατε την πρώτη εξαιρετική εμπειρία χρήστη. Είναι χαρούμενοι, περίεργοι και θέλουν να εξερευνήσουν περισσότερα για εσάς.

Εάν το κάνετε λάθος, έχουν ήδη φύγει.

Γι ‘αυτό η πρόταση αξίας σας είναι τόσο σημαντική. Ανοίγει την πόρτα.

Ας δημιουργήσουμε την πρόταση αξίας σας.

Βήμα 1. Τι κάνεις?

Η πρόταση αξίας ξεκινά με μια έντονη περιγραφή λέιζερ της υπηρεσίας σας.

Εάν δεν έχετε προσπαθήσει ποτέ να συμπυκνώσετε την πρόταση της επιχείρησής σας σε μία πρόταση, δοκιμάστε την τώρα. Είναι δύσκολο, αλλά είναι σημαντικό να το κάνετε σωστά. Εδώ είναι μερικά τέλεια παραδείγματα από όλο τον κόσμο:

Facebook – “Το Facebook σάς βοηθά να συνδεθείτε και να μοιραστείτε με τους ανθρώπους στη ζωή σας.”

Netflix – “Παρακολουθήστε τηλεοπτικά προγράμματα και ταινίες ανά πάσα στιγμή, οπουδήποτε.”

PayPal – “Ο απλούστερος, ασφαλέστερος τρόπος πληρωμής.”

Reddit – «Η πρώτη σελίδα του Διαδικτύου»

Τα καλύτερα προϊόντα και υπηρεσίες μπορούν να συνοψιστούν σε μια εύπεπτη πρόταση. Μπορεί να σας?

Βήμα 2: Για ποιον?

Η υπηρεσία σας έχει σχεδιαστεί για προγραμματιστές, γραφίστες, λάτρεις των γατών; Πες τους. Συνδεθείτε μαζί τους. Πείτε “αυτή η υπηρεσία είναι για εσάς!”

Photoshop είναι εξαιρετικές σε αυτό: Η καλύτερη εφαρμογή απεικόνισης και σχεδιασμού στον κόσμο με νέα εργαλεία για σχεδιαστές και φωτογράφους.

Είναι απλό και τους δίνει ένα σαφές, καθορισμένο κοινό-στόχο. Για ποιον είναι το προϊόν σας?

Βήμα 3. Πώς θα διορθώσει το προϊόν σας το πρόβλημά τους και θα αλλάξει τη ζωή τους?

Δεν αρκεί να πείτε στους χρήστες ποιοι είστε και τι κάνετε. Αυτό από μόνο του δεν θα τους πείσει να αγοράσουν το προϊόν σας. Πρέπει να τους δείξετε έναν καλύτερο κόσμο.

Πείτε τους πώς θα προσθέσετε αξία στη ζωή τους. Τι πρόβλημα θα επιλύσετε; Αυτή είναι η υπόσχεσή σας προς τον χρήστη και είναι το κρίσιμο μέρος της πρότασης αξίας σας.

μήλο είναι οι δάσκαλοι εδώ. Πάρτε για παράδειγμα το iPad. Εδώ είναι το αντίγραφο ιστού της Apple:

Αντίγραφο ιστού iPad

«Το iPad αλλάζει τον τρόπο που κάνεις τα πράγματα κάθε μέρα. Αναλάβετε ένα νέο έργο, πάρτε μια νέα δεξιότητα ή ξεκινήστε ένα νέο χόμπι. “

Όχι μια φορά στην πρόταση αξίας τους περιγράφουν το προϊόν. Δεν χρειάζεται. Σας έχουν ήδη πουλήσει με τον τρόπο ζωής! Δοκιμάστε να κάνετε το ίδιο για το προϊόν ή την υπηρεσία σας. Πουλήστε το όνειρο.

Βήμα 4. Ο κλινικός

Εάν το βήμα 3 αφορά την πώληση του ονείρου, το βήμα 4 πείθει το πρακτικό μέρος του εγκεφάλου σας. Είναι το νόστιμο λίγο επιπλέον που τους πείθει να συνεχίσουν. Είναι το απτό, ποσοτικοποιήσιμο όφελος που θα λάβουν από τη χρήση της υπηρεσίας σας.

Σκεφτείτε τη δωρεάν μηνιαία δοκιμή του Netflix ή το Facebook: «Είναι δωρεάν και θα είναι πάντα!» Θα μπορούσε επίσης να είναι έκπτωση για νέους χρήστες ή εγγύηση επιστροφής χρημάτων.

Βήμα 5. Αυτό που σε κάνει μοναδικό?

Το Διαδίκτυο γεμίζει με νέες υπηρεσίες, πλατφόρμες και προϊόντα. Ενημερώστε τον χρήστη για το πώς είστε διαφορετικοί. Γιατί πρέπει να σας εμπιστεύονται παρά κάποιον άλλο?

Αυτό που σας κάνει την καλύτερη εξυπηρέτηση?

Το WordPress συμπληρώνει την πρόταση αξίας του γεμάτη μοναδικές προσφορές: «Ο ευκολότερος τρόπος για να δημιουργήσετε έναν δωρεάν ιστότοπο», «Ενεργοποιούμε το 24% του Διαδικτύου»,

Δώστε τους έναν σαφή λόγο να σας εμπιστευθούν για τον ανταγωνισμό. Είστε η ευκολότερη υπηρεσία, η καλύτερη, η φθηνότερη, η πιο δημοφιλής, η πιο φιλική προς το περιβάλλον?

Βήμα 6. Μια εικόνα

Είναι κλισέ, αλλά μια εικόνα ζωγραφίζει πραγματικά χίλιες λέξεις. Επιλέξτε ένα γραφικό ή ήρωα που θα συνοδεύει το αντίγραφο. Πρέπει να δείξει το προϊόν ή την υπηρεσία σας σε δράση. Κάντε το να φαίνεται ακαταμάχητο και ζωτικό.

Επισκεφτείτε την αρχική σελίδα του Instagram και σας υποδεχτεί μια όμορφη λήψη του Instagram σε δράση. Μην πείτε μόνο στους ανθρώπους τι κάνετε, δείξτε τους.

Βήμα 7. Δείξτε τους πού να πάτε στη συνέχεια

Εάν έχετε τελειοποιήσει τα πρώτα βήματα, έχετε κάνει τη σκληρή δουλειά και τα έχετε πειστεί. Το μόνο που πρέπει να κάνετε τώρα είναι να τους δείξετε προς τη σωστή κατεύθυνση. Δώστε τους μια άμεση εργασία: “Εγγραφείτε τώρα” ή “κάντε κλικ για να μάθετε περισσότερα”.

Ανετα.

Πώς να δημιουργήσετε την πρώτη σας σελίδα προορισμού (+ 14 συμβουλές για βελτιστοποίηση για μετατροπές!)

Η πρόταση αξίας είναι η καρδιά του σχεδιασμού UX

Χωρίς αυτό, δεν μπορείτε να ορίσετε το κοινό-στόχο σας. Δεν μπορείτε να επικοινωνήσετε με τα σωστά άτομα. Το πιο σημαντικό, δεν μπορείτε να παρέχετε μια απλή εμπειρία χρήστη. Θα αφήσετε τους επισκέπτες μπερδεμένους και απογοητευμένους.

Ο φανταστικός σχεδιασμός UX ξεκινά όλα λέγοντας στους ανθρώπους τι κάνετε και γιατί χρειάζονται την υπηρεσία σας.

Αυτό είναι.

Τώρα, συνεχίστε να διαβάζετε το Μέρος 2: Πώς να ορίσετε τους χρήστες σας, να τους βρείτε & λύσει τα προβλήματά τους

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map