Κριτική Shopify – 8 Πλεονεκτήματα και 3 Μειονεκτήματα που πρέπει να λάβετε υπόψη

Αγοράστε


Αγοράστε

https://www.shopify.com/

tl; δρ

Το Shopify είναι ένας δημιουργός ιστότοπων που προσανατολίζεται σε μεγάλο βαθμό στα καταστήματα ηλεκτρονικού εμπορίου. Μπορεί να σας βοηθήσει να δημιουργήσετε και να διαχειριστείτε εύκολα από άκρο σε άκρο σχεδόν όλες τις πτυχές της επιχείρησης, από το σχεδιασμό έως τη διαχείριση αποθεμάτων. Μπορεί να κάνει σχεδόν τίποτα εκτός από το δείπνο μαγειρέματος, οπότε είναι λίγο περίεργο που καθυστερεί λίγο στο τμήμα ταχύτητας.

Κριτική Shopify – 8 Πλεονεκτήματα και 3 Μειονεκτήματα που πρέπει να λάβετε υπόψη

Ειλικρινά, το Shopify είναι πολύ περισσότερο από το μέσο δημιουργό ιστότοπων. Στην πραγματικότητα δεν φέρει το ίδιο σήμα, αλλά ισχυρίζεται ότι είναι μια ολοκληρωμένη πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου. Μεγαλώνοντας από την Οτάβα του Καναδά το 2004, η εταιρεία υποστηρίζει σήμερα περισσότερους από 600.000 εμπόρους που μεταφέρουν μεικτό όγκο άνω των RM336 δισεκατομμυρίων..

Αυτό που κάνει η εταιρεία είναι να προσφέρει τα εργαλεία για τους χρήστες να εγκαταστήσουν εύκολα το ηλεκτρονικό κατάστημα. Από προσφορές γρήγορης κατασκευής έως υπηρεσίες υποστήριξης όπως πύλες πληρωμής, εργαλεία μάρκετινγκ και ακόμη και διαχείριση αποθέματος, το Shopify είναι πραγματικά ένα ενιαίο κατάστημα για τον εκκολαπτόμενο έμπορο ηλεκτρονικού εμπορίου.

Σημείωση

Χρησιμοποιούμε μια συναλλαγματική ισοτιμία 1 USD έως 4,1 MYR για όλες τις τιμές που αναφέρονται.

Τι μας αρέσει στο Shopify

1. Ομαλή και περιεκτική εμπειρία επιβίβασης

Άνευ ραφής εμπειρία επιβίβασης

Νομίζω ότι ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα για το Shopify είναι η ομαλή και απρόσκοπτη εμπειρία επιβίωσής του. Καθοδηγεί τους χρήστες άψογα σε όλη τη διαδικασία δημιουργίας ενός ιστότοπου ηλεκτρονικού εμπορίου πολύ έξυπνα.

Μόλις εγγραφείτε σε αυτές, η όλη διαδικασία από την αρχή έως το τέλος βελτιστοποιείται πολύ στενά. Σε κάθε βήμα της πορείας, το Shopify καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να αλληλεπιδράσει με τους χρήστες για να δοκιμάσει και να δημιουργήσει μια εικόνα για το ποιος είναι ο ιστότοπος που πρόκειται να γίνει ή να γίνει.

Μέσα από μια σειρά σύντομων ερωτήσεων, μπορείτε να βοηθήσετε το Shopify να βρει την ιδανική λύση για εσάς μέσα στο σύστημα. Στην πραγματικότητα, λειτουργεί ακόμη και έτσι ώστε το σύστημα να προτείνει ένα θέμα με βάση τον τύπο της επιχείρησης που θα εκτελείτε με αυτό.

Μόλις περάσετε την αρχική φάση εγκατάστασης, τότε μπορείτε να περιπλανηθείτε και να εξερευνήσετε τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά στον ελεύθερο χρόνο σας. Τουλάχιστον θα έχετε στη διάθεσή σας το βασικό πλαίσιο. Αυτό είναι ιδιαίτερα καλό για εκείνους τους ανθρώπους που προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν το Shopify αλλά δεν έχουν πραγματικά τίποτα ιδιαίτερο στο μυαλό όταν συνδέονται για να το δοκιμάσουν.

Ομαλή εμπειρία επιβίβασης

Αυτή η διαδικασία είναι καλή όχι μόνο για νέους χρήστες, αλλά και για εκείνους με διαφορετικές καταστάσεις επίσης. Για παράδειγμα, εάν έχετε ήδη ένα φυσικό κατάστημα λιανικής και θέλετε να επεκτείνετε τη λειτουργία σας στο διαδίκτυο ή εάν μετακινείτε από ένα φυσικό κατάστημα σε μια εντελώς διαδικτυακή πλατφόρμα – υπάρχει και αυτή η επιλογή.

Απλώς απαντώντας σε μερικές ερωτήσεις καθώς προχωράτε, θα βοηθήσετε το Shopify να σας βοηθήσει σε αυτήν τη διαδικασία.

2. Προσαρμόσιμα θέματα

Προσαρμόσιμα θέματα

Ενώ το Shopify προσφέρει θέματα για διάφορες ανάγκες, αυτά προορίζονται ως οδηγίες και είναι πιθανό να χρειαστεί να τα προσαρμόσετε σε μεγάλο βαθμό ώστε να ταιριάζει με την επιθυμητή επιχείρηση που έχετε μοναδικά. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να προσθέσετε διαφορετικές εικόνες και φόντο για εμφάνιση και αίσθηση.

Στη συνέχεια, υπάρχουν τα βασικά στοιχεία που αποτελούν τον ιστότοπό σας – για παράδειγμα, μπορεί να έχετε μια ενότητα ιστολογίου για να σας βοηθήσει με ορισμένους στόχους SEO ή μπορεί να χρειαστείτε έναν κατάλογο προϊόντων που να απαριθμεί όλα όσα έχετε και τις τιμές, τις εικόνες κ.ο.κ..

Διάφορες διατάξεις είναι κατάλληλες για διαφορετικά πράγματα, οπότε ίσως χρειαστεί να αφιερώσετε λίγο χρόνο για να το συνηθίσετε. Νομίζω ότι αυτό που ταιριάζει θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από αυτό που πουλάτε. Πάρτε για παράδειγμα το δείγμα ιστότοπου που έχω ρυθμίσει. Σκοπός του ήταν να πουλήσει μικροσκοπικά εξαρτήματα υπολογιστή, μερικά τόσο μικρά όσο βίδες.

Έχοντας μια διάταξη μεγάλης εικόνας φαινόταν λίγο γελοίο και ήταν πιο λογικό να έχουμε έναν κατάλογο γρήγορης πρόσβασης για κομμάτια αποθέματος προς πώληση.

Κατάλογος Shopify

Σκεφτείτε ότι σε έναν ιστότοπο που προωθεί πράγματα όμορφα, όπως ταξίδια περιηγήσεις ίσως. Για έναν ιστότοπο όπως αυτό, ωραίες, μεγάλες εικόνες θα μεταδώσουν ένα πιο θετικό συναίσθημα στον δυνητικό πελάτη.

Ανεξάρτητα από το πώς το βλέπετε και τρέχετε γύρω από τα πράγματα, θα παρατηρήσετε τελικά ότι όλη η εμπειρία προσαρμογής του Shopify έχει σχεδιαστεί για να σας βοηθήσει να δημιουργήσετε ένα καλύτερο ηλεκτρονικό κατάστημα. Τα δομικά στοιχεία που προσφέρουν είναι ένα παράδειγμα.

Πολλά από αυτά είναι αφιερωμένα σε ιστότοπους ηλεκτρονικού εμπορίου, όπως ενημερωτικό δελτίο ή κατάλογο προϊόντων. Ωστόσο, μπορεί να υπάρχει μικρή σύγχυση, δεδομένου ότι μερικές φορές χρησιμοποιεί την ορολογία Shopify.

3. Το Shopify έχει εκπληκτικά εργαλεία μάρκετινγκ

Θυμάμαι ακόμη στην κριτική μου για το Squarespace τι περιορισμένο αριθμό επιλογών έχει όταν πρόκειται για Search Engine Optimization (SEO). Αυτό δεν συμβαίνει τόσο πολύ στο Shopify. Στην πραγματικότητα, εκτός από το γεγονός ότι το Shopify διαθέτει ήδη καθαρό, εύκολα ανιχνεύσιμο κώδικα, σας επιτρέπει να εισάγετε προσαρμοσμένες ετικέτες και μετα-περιγραφές.

Εκστρατείες μάρκετινγκ

Στη συνέχεια, ανακάλυψα τη χαρά που μπορούσα να δημιουργήσω καμπάνιες μάρκετινγκ μέσω του πίνακα ελέγχου Shopify. Ως κάποιος που εργάζεται σε πολλές πλατφόρμες κάθε φορά, σίγουρα μπορώ να δω την ομορφιά του να ενσωματώνω τα πάντα σε ένα μέρος.

Ενώ το στιγμιότυπο οθόνης που έχω δείξει μόνο λίστες δύο, μην ανησυχείτε, αυτές είναι οι προεπιλογές και θα έχετε πρόσβαση σε άλλους αν αποφασίσετε να χρησιμοποιήσετε αυτές τις εφαρμογές από τη λίστα Shopify Apps. Αυτά θα σας επιτρέψουν ακόμη και να δημιουργήσετε σελίδες προορισμού για καθεμία από αυτές τις μεμονωμένες πλατφόρμες μάρκετινγκ απευθείας από τον πίνακα ελέγχου Shopify.

Αυτό είναι κάτι που δεν έχω δει τόσο καλά ή περιεκτικά σε οποιονδήποτε άλλο δημιουργό ιστότοπων μέχρι σήμερα και δεν με εντυπωσιάζει.

4. Κοινοτική υποστήριξη

Υποστήριξη κοινότητας Shopify

Παρά την ήδη τεράστια βάση γνώσεων για άρθρα βοήθειας και συχνές ερωτήσεις, το Shopify έχει επίσης μια κοινότητα χρηστών που συνδέονται μαζί για να συζητήσουν διάφορα σημεία σχετικά με την πλατφόρμα. Οργανωμένο από το ίδιο το Shopify, μπορείτε επίσης να λαμβάνετε ενημερώσεις για νέα και εξελίξεις στο σύμπαν Shopify εδώ.

Το να έχεις μια μεγάλη, ενεργή κοινότητα σαν αυτό είναι πολύ διαφορετικό από το να βασίζεσαι σε μια βάση γνώσεων και σε προσωπικό υποστήριξης. Διαφορετικοί χρήστες έχουν διαφορετικά επίπεδα ικανότητας και ωριμότητας στη χρήση του Shopify, οπότε είναι εύκολο να λάβετε βοήθεια όπου είναι απαραίτητο.

Η βάση γνώσεων και οι συχνές ερωτήσεις μπορούν να χρησιμεύσουν ως μια καλή πρώτη γραμμή άμυνας, αλλά είναι πολύ καλύτερο να έχετε μια τεράστια ομάδα άλλων χρηστών που μπορείτε να καλέσετε για βοήθεια εάν αντιμετωπίζετε κάτι που δεν υπάρχει στα βιβλία. Είναι άτυπη και, πραγματικά, μια πραγματική κοινότητα.

Εκτός από τεχνικές ερωτήσεις, έχω δει ακόμη και ορισμένους χρήστες να προσθέτουν μια δημοσίευση φόρουμ ζητώντας απλώς σχόλια σχετικά με τους ιστότοπους Shopify. Αυτός δεν είναι μόνο ένας πολύ καλός τρόπος για να πάρετε εποικοδομητική κριτική, αλλά μπορεί επίσης να χρησιμεύσει για την αυτοπροώθηση στην κοινότητα Shopify.

5. Πρόσβαση για εφαρμογές τρίτων

Shopify App Store

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, το Shopify διαθέτει μια αγορά όπου μπορείτε να επιλέξετε και να εγκαταστήσετε άλλες εφαρμογές τρίτων που μπορούν να λειτουργήσουν με το ηλεκτρονικό σας κατάστημα. Πρόκειται για προγραμματιστές που έχουν δει την ανάγκη για συγκεκριμένες θέσεις και έχουν κάνει τη δική τους δουλειά για να την υποστηρίξουν.

Φυσικά, το Shopify έχει τις δικές του εφαρμογές και για άλλους τομείς που πιθανότατα νόμιζε ότι δεν είχε νόημα να έχει στην βασική έκδοση του κατασκευαστή από προεπιλογή.

Η περιήγηση στην αγορά της εφαρμογής Shopify είναι μια πολύ οικεία εμπειρία, όπως το Apple App Store ή το Google Play Store. Περιήγηση στο κατάστημα, εντυπωσιάστηκα πολύ με το βάθος της σκέψης που έχει περάσει σε πολλές από τις προσφορές εκεί.

Σίγουρα, θα περίμενε κανείς να βρει πράγματα όπως τα πρόσθετα σχεδίασης και τα συνηθισμένα είδη ενημερωτικών δελτίων και ούτω καθεξής, αλλά υπάρχει πραγματικά σοβαρό βάθος εδώ. Πάρτε για παράδειγμα έναν από τους τομείς που βρήκα – προστασία από απάτες. Για ένα ηλεκτρονικό κατάστημα, αυτό θα ήταν κάτι ζωτικό και όχι κάτι που πιθανότατα θα είχε σκεφτεί ένας νέος ιδιοκτήτης καταστήματος.

Ή ίσως πιο καινοτόμα μέσα υποστήριξης πελατών, όπως η προσφορά ενός bot συνομιλίας στο κατάστημά σας ή μιας εφαρμογής για τη διαχείριση ανταλλαγών ή / και επιστροφών; Υπάρχουν απλά τόσα πολλά που θα μπορούσαν να έχουν τεράστια αξία και σπάνια βλέπω κάτι που είναι απλά «χνούδι» ή σκουπίδια.

Λάβετε υπόψη ότι πολλές από τις διαθέσιμες εφαρμογές διατίθενται σε τιμή – αν και λογική. Μόλις μια τέτοια περίπτωση είναι η εφαρμογή ShipStation που σας βοηθά να επεκτείνετε και να αυτοματοποιήσετε τη διαδικασία αποστολής για αγαθά που αγοράσατε μέσω του καταστήματός σας. Με μόνο RM36,90 το μήνα, αυτή η εφαρμογή όχι μόνο θα το κάνει αλλά θα σας δώσει επίσης πρόσβαση σε μειωμένες τιμές για ορισμένες εταιρείες όπως η FedEx και η USPS.

6. Πουλήστε παντού!

Πολλά κανάλια πωλήσεων

Νωρίτερα όταν συζήτησα τις καμπάνιες μάρκετινγκ που θα μπορούσατε να εκτελέσετε απευθείας από τον πίνακα ελέγχου Shopify, ήμουν ήδη φαγούρα να μοιραστώ αυτές τις άλλες πληροφορίες – όχι μόνο το Shopify σας βοηθά να δημιουργήσετε ένα κατάστημα για πώληση και εμπορία, αλλά μπορείτε επίσης να επεκτείνετε την παρουσία σας σε άλλα κανάλια.

Το σύστημα δείχνει εξαιρετική ωριμότητα στη σκέψη που μετακινείται από τη φθόρα που προστατεύει τον πελάτη σας και βοηθώντας με την καρδιά του πελάτη σας για να επιτύχει επιτυχία στην επιχείρησή του. Μια πολύ αναζωογονητική ιδέα μεταξύ των παρόχων υπηρεσιών θα πω.

Στην πραγματικότητα, το Shopify σας ενθαρρύνει να κάνετε πλήρη χρήση οποιωνδήποτε και όλων των καλών καναλιών για να προωθήσετε ακόμη περισσότερο τις πωλήσεις σας. Μπορείτε να ενσωματώσετε το κατάστημα Shopify με το Facebook, να συνδεθείτε στο Amazon, στο Pinterest ή ακόμα και σε εφαρμογές για κινητά που αναπτύσσετε.

7. Αναπτύξτε τα φυσικά καταστήματα στο διαδίκτυο

Με το φυσικό λιανικό εμπόριο να υποφέρει από την έκρηξη των online αγορών, υπάρχουν προφανώς λιανοπωλητές που αναζητούν έναν τρόπο να αξιοποιήσουν αυτό. Κάποιοι μπορεί να θέλουν να δημιουργήσουν ένα ηλεκτρονικό κατάστημα εκτός από το φυσικό τους κατάστημα ή να μετακινηθούν στο διαδίκτυο εντελώς.

Για όσους επιθυμούν να πάρουν το κέικ τους και να το φάνε, αυτό είναι όπου το Shopify έχει μια μοναδική πρόταση – μια ενσωμάτωση με το δικό του σύστημα Point of Sale (POS). Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Shopify POS στο φυσικό σας κατάστημα και να χρησιμοποιήσετε μια συνδυασμένη βάση δεδομένων που είναι κοινόχρηστη μεταξύ των δύο.

Η συνδυασμένη βάση δεδομένων μπορεί να σας βοηθήσει να διαχειριστείτε καλύτερα όλα τα δεδομένα που χρειάζεστε για την εκτέλεση της επιχείρησής σας – πληροφορίες πελατών, πωλήσεις, απόθεμα και άλλα. Οι συσκευές Shopify POS μπορούν επίσης να σας βοηθήσουν να διεκπεραιώσετε πληρωμές μέσω περισσότερων από 100 διεθνών πυλών πληρωμών, καθιστώντας σας μια πραγματικά παγκόσμια επιχείρηση.

Η μετάβαση από το φυσικό λιανικό εμπόριο στο διαδίκτυο δεν είναι εύκολη για εκείνους που συνηθίζουν στους παραδοσιακούς τρόπους επιχειρηματικής δραστηριότητας. Διαθέτοντας τη δυνατότητα ολοκλήρωσης των δύο και διατηρώντας παραδοσιακά στοιχεία όπως το σύστημα POS, το Shopify χρησιμεύει ως γέφυρα μεταξύ δύο κόσμων για όσους επιδιώκουν να κάνουν μια αλλαγή.

8. Υπέροχη βάση γνώσεων και υποστήριξη πελατών

Με τόσο εκτεταμένες δυνατότητες όπως έχει, εκτός από την εξαιρετική διαδικασία ενσωμάτωσης, το Shopify διαθέτει ένα εξαιρετικά ολοκληρωμένο σύστημα βοήθειας για να το υποστηρίξει. Δεν μιλάμε για την τυχαία περιορισμένη βοήθεια που προσφέρουν οι περισσότερες εταιρείες για να δείξουν ότι προσπαθούν, αλλά η βάση δεδομένων βοήθειας του Shopify κάνει ό, τι καλύτερο μπορεί να συμβουλεύει, όχι μόνο να διορθώνει συγκεκριμένα προβλήματα.

Μπορείτε να βρείτε πολλά θέματα σε θέματα πολύ κοντά στην καρδιά του διαδικτυακού καταστήματος, όπως στο SEO, το μάρκετινγκ και ακόμη και τα αναλυτικά δεδομένα. Αυτό έρχεται σε πλήρη αντίθεση με ορισμένους ανταγωνιστές που προσπαθούν να περιορίσουν τη βοήθειά τους αποκλειστικά στις δικές τους λειτουργίες και αρνούνται να βοηθήσουν ή να συμβουλέψουν για οτιδήποτε άλλο.

Εάν πιστεύετε ότι η προσπάθεια να σκάψετε μια απάντηση από μια βάση δεδομένων δεν είναι δική σας υπόθεση, το Shopify διαθέτει επίσης μια ομάδα υποστήριξης που είναι διαθέσιμη 24/7 – όχι μόνο μέσω email, αλλά και προσβάσιμη μέσω τηλεφώνου και ζωντανής συνομιλίας.

Τι δεν μας άρεσε για το Shopify

1. Υπάρχουν πολλά στοιχεία

Στην αρχή ήμουν λίγο μονωμένος από την εξέταση πολλών λεπτομερειών στο λογαριασμό Shopify μόνο και μόνο λόγω της εξαιρετικής διαδικασίας ενσωμάτωσης που συζήτησα νωρίτερα. Ωστόσο, μόλις είχα κάνει τα βασικά και αφέθηκα, βρήκα τον εαυτό μου να περνά πολύ χρόνο περιπλανώμενος στη διεπαφή δοκιμάζοντας διάφορα πράγματα.

Για να το θέσω πιο απλά, υπάρχει ένας τεράστιος – και εννοώ τεράστιος – αριθμός πραγμάτων που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στο Shopify. Μην με παρεξηγείτε, αυτό είναι πολύ καλό από την άποψη των δυνατοτήτων. Αλλά αν αφήσετε τον εαυτό σας να περιπλανηθεί υπερβολικά, μπορεί πολύ εύκολα να χάσετε την εστίασή σας.

Απόσπαση της προσοχής, αν δεν είστε προσεκτικοί, μπορεί να καταλήξετε να παίρνετε περισσότερα από όσα μπορείτε να μασάτε με όλα τα προαιρετικά πρόσθετα και να χάσετε τον πραγματικό σας στόχο για το κατάστημά σας. Ωστόσο, την ίδια στιγμή, εάν αγνοήσετε τι προσφέρεται, τότε μπορεί να χάσετε πραγματικά πραγματικές ευκαιρίες που μπορεί να μην έχετε σκεφτεί μόνοι σας.

Επίσης, λόγω του πόσο φθηνές είναι πολλές από τις πρόσθετες υπηρεσίες, ενδέχεται να καταλήξετε σε έναν τελικό λογαριασμό που είναι πέραν της δυνατότητάς σας να αντιμετωπίσετε και να καταλήξετε να επαναδιαμορφώσετε το κατάστημά σας πολλές φορές.

Η συμβουλή μου είναι ότι πριν αφήσετε τον εαυτό σας να χαλαρώσει στον χώρο παιχνιδιού Shopify, βεβαιωθείτε ότι έχετε υπόψη σας τι ακριβώς θέλετε να επιτύχετε στο διαδίκτυο και να εργαστείτε πιο στενά στα εργαλεία που μπορούν να σας βοηθήσουν να επιτύχετε αυτό που θέλετε συγκεκριμένα.

Οτιδήποτε άλλο μπορεί να θεωρηθεί καραμέλα και μπορεί να έρθει αργότερα. Ίσως στην έκδοση 2.0 του καταστήματός σας.

2. Οι εφαρμογές τρίτων μπορούν να καταστρέψουν τον ιστότοπό σας

Στη συνέχεια είναι κάτι που δεν είναι ένα μοναδικό πρόβλημα Shopify, αλλά κάτι που λειτουργεί με την ενσωμάτωση τρίτων. Αυτό είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό όσον αφορά το λογισμικό, καθώς μπορεί εύκολα να υπάρχουν σφάλματα που δεν έχουν ακόμη παγιδευτεί ή διορθωθεί όταν δύο κομμάτια λογισμικού προσπαθούν να συνεργαστούν.

Εάν το συνδυάσετε με μεμονωμένο κώδικα ή σενάρια που με κάποιο τρόπο μπορεί να προστεθούν εδώ και εκεί, τα πράγματα μπορεί να γίνουν κοιλιακά για τους πιο απροσδόκητους λόγους. Μερικές φορές, αυτά τα προβλήματα ενδέχεται να μην είναι εύκολο να επιδιορθωθούν, ειδικά εάν αντιμετωπίζετε μια εφαρμογή ή λογισμικό που λειτουργεί με τις βασικές πληροφορίες της βάσης δεδομένων σας.

Ο εντοπισμός σφαλμάτων και / ή η αναζήτηση βοήθειας είναι μια επίπονη διαδικασία, ακόμη και με τον εντυπωσιακό αριθμό χρήσιμων πόρων που διαθέτει το Shopify. Αυτό δεν είναι ακριβώς μια αποτυχία του Shopify, αλλά είναι κάτι που οτιδήποτε μπορεί να πέσει θύμα και δεν μπορεί να αποφευχθεί.

3. Αμφισβητήσιμες ταχύτητες ιστότοπου

Αυτός ήταν ένας από τους τομείς για τους οποίους αρχικά δεν με ενδιέφερε λιγότερο όταν ξεκίνησα την κριτική μου στο Shopify, αλλά στη συνέχεια σε ένα μάτι, έγινε πρόβλημα. Έτρεξα τις δοκιμές ταχύτητας μερικές φορές και αποδεικνύεται ότι οι ιστότοποι που υποστηρίζονται από το Shopify μπορεί να μην είναι οι πιο ευέλικτοι.

Στο τεστ ταχύτητας Bitcatcha, το δείγμα του ιστότοπου μου Shopify μόλις απέκτησε βαθμό C +. Οι ταχύτητες ήταν εντάξει ξεκινώντας από τη ζώνη των ΗΠΑ στα 55 ms, αλλά καθώς πλησίαζαν πιο ανατολικά προς την Ασία, οι ταχύτητες μειώθηκαν περαιτέρω με την Ιαπωνία να φτάνει στα 892 ms.

Ταχύτητα φόρτωσης Shopify WebPageTest

Shopify: Ο ιστότοπος φορτώνεται σε 3,174 δευτερόλεπτα – Δείτε το πλήρες αποτέλεσμα

Όσον αφορά τη δοκιμή WebPageSpeed, τα αποτελέσματα δεν ήταν πολύ καλύτερα και εδώ πήρα λίγο περισσότερες λεπτομέρειες που, ειλικρινά, με εξέπληξε λίγο. Το Time to First Byte έλαβε βαθμολογία D και φάνηκε να υπάρχουν και κάποια ελαφρά ζητήματα με το περιεχόμενο caching.

Ο λόγος για τον οποίο θεωρώ αυτό το ασυνήθιστο είναι ότι τα περισσότερα λογισμικά δημιουργίας ιστότοπων είναι συνήθως πολύ αποτελεσματικά, ειδικά επειδή στις περισσότερες περιπτώσεις χρεώνουν ένα ασφάλιστρο σε σχέση με το τι θα χρεώνει μια τυπική εταιρεία φιλοξενίας ιστοσελίδων για πόρους.

Πρόγραμμα Shopify & Χαρακτηριστικά

BasicShopifyAdvanced
Προμήθεια συναλλαγής 2,0% 1,0% 0,5%
Λογαριασμοί προσωπικού 2515
Τοποθεσίες458
Shopify POSYes Ναι Ναι
Τιμή / moRM118.90RM323.90RM1.225.90

Ξεκινώντας από το πιο βασικό πακέτο με RM118.90, το Shopify φτάνει τα εντυπωσιακά RM1.225.90 το μήνα. Ωστόσο, δεν είναι μόνο αυτό που χρειάζεται – υπάρχει επίσης το κόστος ανά συναλλαγή που πρέπει να λάβετε υπόψη. Στο χαμηλότερο επίπεδο, θα πληρώνετε ένα τέλος συναλλαγής 2% επιπλέον του μηνιαίου τέλους.

Εάν επρόκειτο να κερδίσετε έσοδα RM4.100,00 από το ηλεκτρονικό σας κατάστημα, θα πληρώσετε το Shopify RM118.90 + RM82.00 (το RM82.00 είναι σε τέλη συναλλαγής).

Τώρα, υπάρχουν δύο περιπτώσεις για να το συγκρίνετε – άλλοι κατασκευαστές ιστότοπων και φιλοξενία του δικού σας ιστότοπου ηλεκτρονικού εμπορίου σε μια εναλλακτική πλατφόρμα. Άλλοι κατασκευαστές ιστότοπων θα σας χρεώσουν επίσης ένα πολύ μεγάλο τέλος, αλλά ενδέχεται να μην έχουν τέλος συναλλαγής.

Εάν επρόκειτο να φιλοξενήσετε τον δικό σας ιστότοπο ηλεκτρονικού εμπορίου, θα πληρώσετε λιγότερα στη φιλοξενία, αλλά θα πρέπει να κάνετε τα πάντα μόνοι σας. PLUS, θα χρειαστείτε ακόμα μια πύλη πληρωμής, η οποία κοστίζει επίσης χρήματα. Πάρτε για παράδειγμα WorldPay, ένας από τους κορυφαίους επεξεργαστές πληρωμών στο διαδίκτυο.

Εάν επρόκειτο να το ρυθμίσετε με τον δικό σας ιστότοπο, το WorldPay θα χρειαζόταν είτε μηνιαία χρέωση συν χαμηλά τέλη συναλλαγής, είτε ένα μοντέλο pay-as-you-go που έχει υψηλότερο τέλος συναλλαγής. Πιθανότατα θα καταλήξει να κοστίζει περισσότερο από το Shopify!

Το σημείο εδώ είναι ότι το Shopify δεν είναι φθηνό, αλλά για τη λειτουργία ενός διαδικτυακού καταστήματος, οι άλλες επιλογές σας πιθανότατα δεν θα είναι πολύ φθηνές. Υπάρχουν χρεώσεις στις πληρωμές που απλά δεν μπορούν να αποφευχθούν. Ακόμα και το PayPal θα πιπιλίζει το αίμα από τις φλέβες σας εάν είστε έμπορος.

Ετυμηγορία: Το Shopify είναι κατάλληλο για εσάς?

Όσον αφορά τους πόρους και τις δυνατότητες, πιστεύω ότι το Shopify βρίσκεται στην κορυφή της επιχείρησής τους. Πουθενά αλλού δεν έχω δει, όπως τραπέζι και ολοκληρωμένη προσφορά που είναι αφιερωμένη στο να βοηθά τους πελάτες της να διαχειρίζονται επιτυχημένα ηλεκτρονικά καταστήματα.

Είναι αλήθεια ότι έχει μερικά αδύναμα σημεία όπως ανέφερα και η τιμή δεν είναι ακριβώς φθηνή, αλλά αυτό είναι απλώς το κόστος της επιχειρηματικής δραστηριότητας. Εάν είστε σοβαροί για τη διαχείριση ενός διαδικτυακού καταστήματος, το Shopify είναι μια φανταστική επιλογή.

Η τεράστια ποσότητα αυτοματισμού είναι εκπληκτική και θα μπορούσατε να εκτελέσετε μια λειτουργία ενός ατόμου παγκοσμίως με τη βοήθεια του Shopify. Ναι, μπορεί ακόμη και να σας βοηθήσει με τη λογιστική σας στο τέλος της ημέρας.

Έτσι, για μένα, η ερώτηση δεν είναι πραγματικά εάν αυτό θα λειτουργήσει για την επιχείρησή σας, αλλά εάν είστε σοβαροί για τη διαχείριση ενός διαδικτυακού καταστήματος. Εάν είστε τότε δεν υπάρχει κανένας λόγος να μην κάνετε το Shopify. Είμαι βέβαιος ότι αν δεν το έχουν σκεφτεί, μάλλον δεν θα πρέπει να το χρησιμοποιείτε ή να το κάνετε!

Βασικά χαρακτηριστικά

  • ✓ Εξαιρετική επιβίβαση
  • ✓ Στερεά & αξιόπιστη διεπαφή
  • ✓ Τεράστιος αριθμός εφαρμογών
  • ✓ Καλή υποστήριξη & υλικό
  • ✓ Βοηθά στην εκπλήρωση της παραγγελίας
  • ✓ Ολοκληρωμένη επεξεργασία πληρωμών

Συνιστάται για

  • • Ηλεκτρονικά καταστήματα οποιουδήποτε μεγέθους
  • • Επιχειρήσεις που βασίζονται στο Διαδίκτυο
  • • Καταστήματα λιανικής που αναζητούν διαδικτυακή επέκταση

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Adblock
detector