SiteGround VS HostGator – Ποιος είναι ο καλύτερος οικοδεσπότης για τον ιστότοπό σας;

SiteGround


εναντίον

HostGator

SiteGround VS HostGator – Ποιος είναι ο καλύτερος οικοδεσπότης για τον ιστότοπό σας?

Περίληψη

Κάποιος θα σκεφτόταν ότι όταν δύο τιτάνες μάχονται θα ήταν ένας στενός αγώνας, αλλά στις κριτικές, πολλές μεταβλητές ταιριάζουν και τα αποτελέσματα μπορεί να καταλήξουν λίγο εκπληκτικά. Το SiteGround και το HostGator είναι δύο καθιερωμένα μέλη της κοινότητας φιλοξενίας ιστοσελίδων και και οι δύο έχουν πληρώσει τα τέλη τους. Ωστόσο, ακόμη και όταν το πολεμούν, λάβετε υπόψη ότι κάθε εταιρεία μπορεί να έχει τις δικές της εξειδικευμένες περιοχές στις οποίες ειδικεύεται. Κρατήστε ανοιχτό μυαλό μην εκπλαγείτε με μερικά από τα αποτελέσματα.

Το SiteGround και το HostGator είναι δύο από τα μεγαλύτερα ονόματα στο web hosting σήμερα. Με τόσες πολλές κριτικές εκεί έξω, ίσως να είναι λίγο τρομακτικό να κάνετε αυτό το βήμα μπροστά και να επιλέξετε πραγματικά τον μελλοντικό σας οικοδεσπότη. Το καταλαβαίνουμε αυτό, και για να σας βοηθήσουμε λίγο περισσότερο, ας προχωρήσουμε τα πράγματα και αφήστε αυτά τα δύο να τα βγάλουν έξω.

Λάβετε υπόψη ότι είναι πολύ εύκολο να πάρετε τις δυνατότητες και τις προδιαγραφές του καθενός και να τις τοποθετήσετε εναντίον του άλλου. Αντ ‘αυτού, αυτό που πρόκειται να κάνουμε είναι να προωθήσουμε βασικούς τομείς στους οποίους έχει σημασία και μια μικρή μικρή διαφορά.

Μέσα από την κριτική, λάβετε υπόψη ότι αυτό που ψάχνουμε δεν είναι απλώς η απόδοση, αλλά και η γενική στάση των παρόχων φιλοξενίας απέναντι στην επιχειρηματική δραστηριότητα καθώς και στον τρόπο προσέγγισης και χειρισμού των πελατών.

Συνολικά, θα εξετάσουμε συγκεκριμένα.

 • Ιστορικό
 • Απόδοση (ταχύτητα και ώρα λειτουργίας)
 • Τιμολόγηση
 • Υποστήριξη πελατών

Σημείωση

Όλοι οι ιστότοποι δοκιμών που χρησιμοποιούνται σε αυτήν την κριτική ανήκουν και διαχειρίζονται η Bitcatcha, εκτός από το ShiphraShepherds.com.

Η ιστορία

Ξεκίνησε μέσα σε μόλις δύο χρόνια ο ένας από τον άλλο, το SiteGround και το HostGator έχουν και οι δύο μακρές ιστορίες για να δημιουργήσουν αντίγραφα ασφαλείας του παιχνιδιού τους. Με περίπου 15 χρόνια στη βιομηχανία ο καθένας, αυτοί οι δύο γίγαντες έχουν αναπτυχθεί και αναπτύξει ένα χαρτοφυλάκιο προϊόντων που εκτείνονται από την κοινή φιλοξενία έως τις προσφορές σε επιχειρηματική κλίμακα.

Το ιστορικό του HostGator δεν είναι τόσο καθαρό όσο το SiteGround, αλλά εξαγοράστηκε από το Endurance International Group (NASDAQ: EIGI) το 2012. Αυτό συνέβη μετά από επίθεση μιας ομάδας χάκερ στη βάση δεδομένων του παρόχου λογισμικού χρέωσης του HostGator. Ως αποτέλεσμα, οι πληροφορίες χρήστη και 500.000 πιστωτικές κάρτες πελατών, αρχεία ιστότοπου και αρχεία διαμόρφωσης cPanel ήταν διέρρευσε.

Δυστυχώς, μετά την εξαγορά, η EIG θα αντιμετώπιζε αρκετά κρίσιμα περιστατικά διακοπής λειτουργίας διακομιστή κατά τη διάρκεια του 2013. Για έναν πάροχο φιλοξενίας, αυτό είναι κάτι θανατηφόρο και αυτό έβαλε το HostGator σε μια κακή αρχή. Κατανοούμε ότι ορισμένα πράγματα μπορεί απλά να μην είναι λάθος του παρόχου, αλλά παρόλα αυτά – συνέβη.

SiteGround1

HostGator0

Εκτέλεση

Ενώ κάθε πάροχος φιλοξενίας αναμφίβολα θα προσφέρει προγράμματα φιλοξενίας που βασίζονται στις δικές τους δυνάμεις, ας εξετάσουμε δύο κύριες κατηγορίες προγραμμάτων φιλοξενίας. Κοινή χρήση και φιλοξενία Cloud. Αυτά είναι τα κύρια για τα οποία ενδιαφέρονται οι περισσότεροι κάτοχοι ιστότοπων.

Φιλοξενία SiteGround cloud

ΗΠΑ (Δ)
ΧΡΗΣΗ)
Λονδίνο
Σιγκαπούρη
Σάο Πάολο

56 χιλ 3 ms 98 χιλ 229 χιλ 138 χιλ

Μπανγκαλόρ
Σίδνεϊ
Ιαπωνία
Καναδάς
Γερμανία

307 ms 222 ms 141 χιλ 1 ms 103 χιλ

Μέση ταχύτητα: 129,8 ms – Δείτε το πλήρες αποτέλεσμα

Φιλοξενία cloud HostGator

ΗΠΑ (Δ)
ΧΡΗΣΗ)
Λονδίνο
Σιγκαπούρη
Σάο Πάολο

32 ms 40 ms 128 ms 323 ms 161 χιλ

Μπανγκαλόρ
Σίδνεϊ
Ιαπωνία
Καναδάς
Γερμανία

574 ms 203 ms 159 ms 46 ms 140 ms

Μέση ταχύτητα: 180,6 ms – Δείτε το πλήρες αποτέλεσμα

* Σημείωση: Πραγματοποιήθηκαν δοκιμές ταχύτητας SiteGround Cloud και HostGator Cloud και με τους δύο ιστότοπους που φιλοξενούνται στη Βόρεια Αμερική.

Για το Cloud, και οι δύο διακομιστές τα πήγαν σχετικά καλά και διατηρήθηκαν κάτω από τις προτεινόμενες ταχύτητες των 200 ms της Google για απόκριση ταχύτητας διακομιστή. Λόγω της τοποθεσίας του κέντρου δεδομένων, οι ταχύτητες στην ήπειρο των ΗΠΑ παρέμειναν καλές πριν πέσουν ελαφρώς στην ανατολική πλευρά από την οποία δοκιμάζουμε.

Κοινή φιλοξενία SiteGround

ΗΠΑ (Δ)
ΧΡΗΣΗ)
Λονδίνο
Σιγκαπούρη
Σάο Πάολο

211 χιλ 215 ms 180 ms 3 ms 351 ms

Μπανγκαλόρ
Σίδνεϊ
Ιαπωνία
Καναδάς
Γερμανία

66 χιλ 95 ms 70 ms 240 ms 168 χιλ

Μέση ταχύτητα: 159,9 ms – Δείτε το πλήρες αποτέλεσμα

Η HostGator μοιράστηκε τη φιλοξενία

ΗΠΑ (Δ)
ΧΡΗΣΗ)
Λονδίνο
Σιγκαπούρη
Σάο Πάολο

32 ms 36 ms 221 ms 221 ms 139 χιλ

Μπανγκαλόρ
Σίδνεϊ
Ιαπωνία
Καναδάς
Γερμανία

717 ms 205 ms 153 ms 36 ms 140 ms

Μέση ταχύτητα: 190 ms – Δείτε το πλήρες αποτέλεσμα

Για κοινόχρηστη φιλοξενία, ο κοινός ιστότοπος δοκιμών του SiteGround βρίσκεται στη Σιγκαπούρη, ενώ δυστυχώς το HostGator φιλοξενεί μόνο τη Βόρεια Αμερική. Αυτό δείχνει ελαφρώς τις δοκιμές ταχύτητας, δεδομένου ότι το SiteGround προσφέρει καλύτερη παγκόσμια μέση ταχύτητα 159 ms σε σύγκριση με τα 190 ms του HostGator.

Υποθέτω ότι ο πρωταρχικός λόγος για αυτό είναι πιθανό να είναι το Supercacher και το λογισμικό που χρησιμοποιεί το SiteGround. Όλα αυτά έχουν σχεδιαστεί και βελτιστοποιηθεί για ομοιόμορφη κατανομή των δεδομένων ανεξάρτητα από την απόσταση από το κέντρο δεδομένων.

Ας ρίξουμε μια ματιά στις πληροφορίες διακομιστή τους για λίγο

Όσον αφορά τη διαμόρφωση, το SiteGround και το HostGator ακολουθούν διαφορετικές προσεγγίσεις. Για να το κρατήσετε απλό, το SiteGround διατηρεί σκόπιμα τα φορτία του διακομιστή χαμηλά, ώστε να είναι δυνατή η διαχείριση τυχόν πιθανών αυξήσεων κατά τη χρήση. Η HostGator, από την άλλη πλευρά, επενδύει σε μεγάλο βαθμό σε εξοπλισμό για τη διασφάλιση της σταθερότητας.

Το SiteGround διαθέτει πέντε κέντρα δεδομένων που βρίσκονται σε πόλεις σε όλο τον κόσμο (Σικάγο, Λονδίνο, Άμστερνταμ, Μιλάνο, Σιγκαπούρη), επομένως είναι πολύ καλά διαδεδομένα από άποψη γεωγραφίας. Φυσικά, αυτό είναι καλό. Το HostGator έχει όλα τα αυγά του σε ένα καλάθι, και για τα δύο κέντρα δεδομένων βρίσκονται στη Βόρεια Αμερική.

Λαμβάνοντας υπόψη αυτό, είμαστε πρόθυμοι να δώσουμε ένα σημείο και στα δύο, καθώς το HostGator καταφέρνει να ξεπεράσει το SiteGround στο Cloud Hosting, ενώ το Siteground κερδίζει στην κοινή φιλοξενία:

SiteGround1

HostGator1

Ωστόσο, τα κριτήρια αξιολόγησης δεν είναι πάντα ακριβή, οπότε ας δούμε τα σημεία τιμής με αυτά τα δύο οικοδεσπότες.

Εγγύηση Uptime – Μπορούν να το διατηρήσουν?

Για λίγο τώρα είχα και τους δύο αυτούς κεντρικούς υπολογιστές στο ραντάρ μας και συλλέγω πληροφορίες σχετικά με τον χρόνο λειτουργίας τους. Αυτός είναι ένας τομέας στον οποίο και οι δύο αποδίδουν καλά τα φρύδια και αυτό δεν πρέπει να μειωθεί. Έχοντας αυτό υπόψη, ας σκάψουμε λίγο πιο βαθιά και να δούμε τι λένε οι Όροι Παροχής Υπηρεσιών (ToS):

Λειτουργία SiteGround στο ToS

«Η αξιόπιστη υπηρεσία φιλοξενίας του SiteGround υποστηρίζεται από μια κορυφαία συμφωνία επιπέδου υπηρεσιών (SLA). Εγγυόμαστε το χρόνο λειτουργίας του δικτύου 99,9% του χρόνου για μια περίοδο δώδεκα μηνών, ξεκινώντας από την ημερομηνία παραγγελίας του λογαριασμού σας. Αν πέσουμε κάτω από αυτό, θα σας ειδοποιήσουμε μέσω email και θα αποζημιώσουμε αυτόματα τον λογαριασμό σας ως εξής:

 • 100% – 99,9% χρόνος λειτουργίας: Χωρίς αποζημίωση
 • 99,9% – 99,00% χρόνος λειτουργίας: 1 μήνα δωρεάν φιλοξενία
 • Ένας επιπλέον μήνας δωρεάν φιλοξενίας για κάθε 1% του χρόνου λειτουργίας που χάνεται κάτω από 99,00%. “

Χρόνος λειτουργίας HostGator στο ToS

«Οι Όροι Παροχής Υπηρεσιών, Ενότητα 15, περιέχουν ακριβείς και ενημερωμένες πληροφορίες σχετικά με την Εγγύηση Uptime της HostGator στο σύνολό της. Αυτό το άρθρο αποσκοπεί μόνο στην εξήγηση των κανόνων με τους οποίους συμφωνείτε.

 • Εάν ένας κοινόχρηστος διακομιστής ή μεταπωλητής υπολείπεται της εγγύησης χρόνου λειτουργίας 99,9%, εσείς ενδέχεται λάβετε πίστωση ενός (1) μήνα για αυτό το πακέτο στον λογαριασμό σας.
 • Η έγκριση οποιασδήποτε πίστωσης είναι κατά την αποκλειστική διακριτική ευχέρεια του HostGator και ενδέχεται να εξαρτάται από την αιτιολογημένη παρέμβαση. “

Ωστόσο, εάν κοιτάξετε αρκετά προσεκτικά σε αυτά τα δύο σύνολα εισαγωγικών, θα παρατηρήσετε μια έντονη διαφορά. Ναι, αναφέρεται ο χρόνος λειτουργίας και είναι εγγυημένος, αλλά ενώ το SiteGround δηλώνει ρητά ότι θα αντισταθμίσει την υπέρβαση των δηλωμένων χρόνων διακοπής λειτουργίας, το HostGator προσπάθησε να είναι πιο λεπτό για το θέμα. Προσπαθεί να ξεφύγει από αυτό που μου αρέσει να αποκαλώ «χωρίς νόημα εγγύηση».

Αυτό σημαίνει ότι το βάζει απλώς για εμφάνιση, καθώς η εταιρεία διατηρεί το δικαίωμα να μην αποζημιώσει έναν πελάτη, χωρίς καν να αναφέρει κανέναν λόγο. Λογικά, θα μπορούσε απλώς να αρνηθεί όλες τις προσπάθειες διεκδίκησης αποζημίωσης για διακοπή λειτουργίας. Ντροπή σας HostGator!

SiteGround1

HostGator0

Η τιμή του SiteGround ή του HostGator είναι καλύτερη?

Φιλοξενία cloud

Για τη φιλοξενία στο Cloud, τα σχέδια του SiteGround είναι πολύ πιο ακριβά σε γενικές γραμμές. Ωστόσο, αυτό που προσφέρουν αντικατοπτρίζει το αληθινό πνεύμα ενός περιβάλλοντος Cloud Hosting, και όχι μόνο τα αποσπάσματα που προσφέρει το HostGator σε κάθε σχέδιο.

Θα έλεγα ότι τα σχέδια Cloud Hosting του SiteGround προορίζονται για τους επιχειρηματικούς πελάτες, ενώ το HostGator στοχεύει άτομα που θέλουν να δοκιμάσουν την εμπειρία του Cloud. Επίσης, οι πολύ υψηλότερες τιμές του SiteGround αντικατοπτρίζουν πραγματικούς λογαριασμούς Cloud Hosting που διαχειρίζονται πλήρως.

Τιμολόγηση Cloud SiteGround

SiteGround Cloud

Τιμολόγηση Cloud HostGator

HostGator Cloud

Τα δύο αυτά θα ήταν να συγκρίνουμε μήλα και πορτοκάλια. Ενώ το SiteGround προσφέρει πλήρως διαχειριζόμενες επιλογές φιλοξενίας Cloud, οι προσφορές Cloud του HostGator αποτελούν περισσότερο έναν ενισχυμένο κοινόχρηστο τύπο φιλοξενίας, και αυτό εμφανίζεται στις τιμές.

SiteGround1

HostGator1

Κοινή φιλοξενία

Για κοινόχρηστη φιλοξενία, ενώ υπάρχει διαφορά όσον αφορά την τιμολόγηση, και οι δύο οικοδεσπότες βρίσκονται εντός του εύρους της φιλοξενίας ιστού. Αυτό είναι καλό για τον καταναλωτή κατά κάποιον τρόπο, καθώς υπάρχουν πολλές επιλογές από τις οποίες μπορείτε να επιλέξετε ανάλογα με τις ακριβείς απαιτήσεις σας.

Τιμολόγηση κοινόχρηστου κεντρικού υπολογιστή SiteGround

Κοινόχρηστο SiteGround

Τιμές HostGator Shared Host

Κοινή χρήση HostGator

SiteGround1

HostGator1

Υποστήριξη πελατών

Ενώ κάθε πάροχος φιλοξενίας έχει κάποια μορφή ή άλλη τεχνική υποστήριξη, αυτό που προσφέρουν και πόσο καλά το κάνουν είναι κρίσιμος παράγοντας. Σε αυτήν την περίπτωση, και οι δύο οικοδεσπότες μας προσφέρουν μια ισχυρή σειρά επιλογών υποστήριξης που περιλαμβάνουν τηλέφωνο και ζωντανή συνομιλία.

Από το SiteGround:

«Μίσος να περιμένεις τον επόμενο διαθέσιμο πράκτορα; Το ίδιο και εμείς.

Υπερβάλλουμε το προσωπικό όλων των αλλαγών, ώστε να υπάρχει πάντα κάποιος να πάρει το τηλέφωνο ή τη διαδικτυακή συνομιλία, οπότε δεν χρειάζεται να περιμένετε περισσότερο από μερικά δευτερόλεπτα για τον επόμενο διαθέσιμο χειριστή. Αξιολογούμε επίσης την ταχύτητα κάθε υπαλλήλου, καθώς και την απόδοση της ομάδας στο σύνολό της, σε τακτική βάση. “

Εκτός από τη φιλοξενία σχετικών ζητημάτων, το SiteGround υποστηρίζει επίσης μεγάλη ποικιλία ζητημάτων ιστού (όπως προσθήκες και επεκτάσεις) όπως αξιώνεται στο ακόλουθο βίντεο:

Το HostGator, από την άλλη πλευρά, απλώς ενοποιεί όλες τις επιλογές υποστήριξης σε μία σελίδα, εύκολη στην πρόσβαση. Ωστόσο, η EIG, η τρέχουσα ιδιοκτήτρια του HostGator είχε συχνά ενοχλητικές καταγγελίες σχετικά με την υποστήριξη πελατών της συνολικά. Στην πραγματικότητα, ακόμη και το προσωπικό τους παραπονιέται για τη στάση της εταιρείας όσον αφορά την υποστήριξη πελατών:

«Αυτή είναι μια καλή εταιρεία στην οποία δουλεύεις αν σου αρέσει η δουλειά που θρυμματίζει την ψυχή. Δεν ενδιαφέρεστε για τους πραγματικούς πελάτες; Αυτή είναι η δουλειά για εσάς. Δροσερό με νεφελώδεις τίτλους, μεταβαλλόμενες περιγραφές εργασίας και κανείς που δεν ξέρει τι συμβαίνει; Κάντε αίτηση σήμερα! ” (Πηγή)

Πρέπει πραγματικά να πάμε με το SiteGround για αυτό:

SiteGround1

HostGator0

Ετυμηγορία – SiteGround ή HostGator?

Με αυτό, φτάνουμε στο τελικό σκορ 6: 3. Για να είμαι ειλικρινής, πριν γράψω αυτήν την κριτική, είχα την εντύπωση ότι θα ήταν πιο στενός αγώνας. Υποθέτω ότι ο διάβολος είναι πάντα στη λεπτομέρεια και ορισμένα πράγματα που συνήθως παραβλέπονται, βγαίνουν όταν βρίσκονται στο επίκεντρο.

Αυτό όμως δεν σημαίνει, ότι το HostGator είναι ένας κακός οικοδεσπότης, αλλά ίσως μια απόλυτη επιλογή θα μπορούσε να βασίζεται στις ακριβείς ανάγκες σας.

Παρ ‘όλα αυτά, συγχαίρουμε την ομάδα στο SiteGround, τους συγχαίρουμε για την επιτυχή διεξαγωγή αυτού του γάντι και επικροτούμε τις προσπάθειές τους για τη διοίκηση μιας έντιμης επιχείρησης με γνώμονα την απόδοση..

SiteGround

https://www.siteground.com
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΛΗΡΗ ΚΡΙΤΙΚΗ
6

HostGator

https://www.hostgator.com
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΛΗΡΗ ΚΡΙΤΙΚΗ
3

Προσφορές για αναγνώστες Bitcatcha

 • SiteGround: Έκπτωση 60% στο web hosting (Από 3,95 $ / μήνα).
 • HostGator: Χρησιμοποιήστε τον κωδικό κουπονιού «bitcatcha» για έκπτωση έως και 60%. (12μηνη σύμβαση) Δείτε τις τιμές
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Adblock
detector