Backblaze Review – 6 πλεονεκτήματα και 5 μειονεκτήματα της χρήσης Backblaze Cloud Backup

Πίσω φλόγα


Πίσω φλόγα

https://www.backblaze.com/

tl; δρ

Το Backblaze προσφέρει μια οικονομική και εύκολη λύση για τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας απεριόριστων δεδομένων στο cloud. Με μόνο RM205,00 ανά έτος ανά υπολογιστή, πιστεύουμε ότι το Backblaze είναι μακράν το πιο λογικό προσωπικό ηλεκτρονικό αντίγραφο ασφαλείας. .

Επισκόπηση Backblaze – 6 Πλεονεκτήματα & 5 Μειονεκτήματα της χρήσης Backblaze Cloud Backup

Το Backblaze, που ιδρύθηκε το 2007, θεωρείται μία από τις πιο καυτές επιλογές για online υπηρεσίες δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας.

Εμείς στη Bitcatcha έχουμε βάλει διάφορους εφεδρικούς παρόχους μέσω της βάπτισης της φωτιάς και μάθαμε γιατί όλοι αγαπούν το Backblaze:

 • Έχετε απεριόριστο χώρο δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας, ώστε όλα τα αρχεία σας, παρελθόν, παρόν και μέλλον, να αποθηκεύονται με ασφάλεια
 • Μια διεπαφή που έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να είναι τόσο εύκολη, ακόμη και το λιγότερο τεχνολογικό άτομο μπορεί να το χρησιμοποιήσει καλά
 • Η τιμή του είναι ένα από τα πιο προσιτά στην αγορά, με κόστος μικρότερο από RM16,40 ανά μήνα

Σημείωση

Χρησιμοποιούμε μια συναλλαγματική ισοτιμία 1 USD έως 4,1 MYR για όλες τις τιμές που αναφέρονται.

Βεβαίως, δεν είναι η καλύτερη λύση για αποθήκευση cloud (δείτε το pCloud για αυτό).

Ωστόσο, με 600 δεδομένα Petabytes αποθηκευμένα και πάνω από 30 δισεκατομμύρια αρχεία έχουν ανακτηθεί μέχρι στιγμής, είναι πραγματικά η καλύτερη επιλογή για απλή και εύκολη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας των αρχείων του υπολογιστή σας.

6 πράγματα που αγαπάμε για το Backblaze

Αυτό που καθιστά το Backblaze έναν αξιόλογο πάροχο αποθήκευσης αντιγράφων ασφαλείας cloud είναι πώς έχει σχεδιαστεί ειδικά για απλή χρήση με όλες τις απαραίτητες βασικές λειτουργίες που δεν απαιτούν πολλή δουλειά από την πλευρά του χρήστη.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το Backblaze λειτουργεί καλά για τις ανάγκες δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας:

1. Ευκολότερη εμπειρία δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας

Η ισχύς του Backblaze έγκειται στην απλότητα του σχεδιασμού του.

Πρόγραμμα εγκατάστασης Blackblaze

Κατά την πρώτη εγκατάσταση του προγράμματος, σαρώνει αμέσως τον σκληρό σας δίσκο για όλα τα αρχεία (εκτός από αρχεία λειτουργικού συστήματος, εφαρμογές και προσωρινά αρχεία που μπορεί να προκαλέσουν επιπλοκές κατά την προσπάθειά τους να τα επαναφέρετε) και σας δίνει μια επισκόπηση των αρχείων για δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας.

Όταν κάνετε κλικ στο “εντάξει”, τότε προχωρά αυτόματα για να τα υποστηρίξετε όλα, ώστε να μην χρειάζεται να κάνετε τίποτα εκτός από το να το αφήσετε να λειτουργήσει.

Πίνακας ελέγχου Blackblaze

Συνδέοντας οποιοδήποτε USB ή εξωτερικό σκληρό δίσκο, μπορεί επίσης να το συνδέσει αυτόματα κατά την αρχική δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας ή μπορείτε να τα συνδέσετε αργότερα και να τα προσθέσετε από τις ρυθμίσεις.

Το καλύτερο από όλα, το Backblaze παρακολουθεί τον υπολογιστή σας και ενημερώνει τα αρχεία αντιγράφων ασφαλείας όποτε υπάρχουν αλλαγές, διατηρώντας παράλληλα μια ελάχιστη παρουσία στον υπολογιστή σας, ώστε να μην παρεμβαίνει σε οτιδήποτε άλλο κάνετε.

Από την άλλη πλευρά, εάν υπάρχουν αρχεία που προτιμάτε να μην έχετε δημιουργήσει αντίγραφα ασφαλείας, μπορείτε να καθορίσετε ποιοι φάκελοι θα εξαιρέσετε από την τροφοδοσία στο χώρο αποθήκευσης στο cloud. Διαφορετικά, απλώς θα σας διευκολύνει λαμβάνοντας τα πάντα.

Εν ολίγοις, εάν προτιμάτε να μην περάσετε από την ταλαιπωρία της διαχείρισης των αρχείων σας, το Backblaze το καθιστά πολύ εύκολο για εσάς.

2. Πραγματικά απεριόριστο αντίγραφο ασφαλείας

Είτε έχετε μόνο 1 Megabyte ή τόνους Terrabytes αρχείων, το Backblaze δεν έχει κανένα πρόβλημα να τα υποστηρίζει όλα. Λαμβάνοντας υπόψη ότι οι περισσότερες υπηρεσίες δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας συνοδεύονται από όριο χώρου, αυτό είναι ένα ανεκτίμητο χαρακτηριστικό για την τιμή που παίρνετε (περισσότερα για αυτό αργότερα).

Τώρα ανάλογα με την ταχύτητα του δικτύου σας και τον υπολογισμό και το μέγεθος των αρχείων σας, μπορεί να χρειαστούν μερικές ώρες ή και μερικές εβδομάδες. Τα καλά νέα είναι ότι ανεξάρτητα από το πόσο καιρό χρειάζεται, το Backblaze συνεχίζει πίσω από τις σκηνές για να διασφαλίσει ότι τα αρχεία σας είναι πλήρως και πλήρως αποθηκευμένα.

Όταν εκτελείτε το αρχικό αντίγραφο ασφαλείας σας, υπάρχει ένα κουμπί που αναφέρει: “Πόσο καιρό θα διαρκέσει το πρώτο μου αντίγραφο ασφαλείας;” που θα σας δώσει μια πρόβλεψη. Εφόσον ο υπολογιστής σας είναι ενεργοποιημένος (ή ακόμα κι αν τον κλείσετε και τον ενεργοποιήσετε αργότερα), θα συνεχίσει να ολοκληρώνει την πρώτη διαδικασία δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας έως ότου ολοκληρωθεί.

Εναλλακτικά, μπορείτε επίσης να επιταχύνετε τα πράγματα αυξάνοντας τον αριθμό των εφεδρικών σπειρωμάτων που έχετε τρέξει ή προσαρμόζοντας τις ρυθμίσεις του γκαζιού χειροκίνητα.

Μη αυτόματες ρυθμίσεις πεταλούδας Blackblaze

Η γνώμη μας

Το Backblaze λειτουργεί καλά ως υπηρεσία δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας cloud!

3. Εξαιρετικά αυστηρή ασφάλεια στα αρχεία σας

Το Backblaze κρυπτογραφεί όλα τα αρχεία σας με το τυπικό AES 128-bit, το οποίο είναι γενικά αδιάσπαστο. Υπολογίζεται ότι θα χρειαζόταν ένας υπερυπολογιστής αρκετά δισεκατομμύρια χρόνια για να τον σπάσει.

Εκτός αυτού, κάθε επίδοχος υποκλοπής διατηρείται σε απόσταση με την κρυπτογράφηση αρχείων στον υπολογιστή σας πριν αποσταλεί σε μεταφορά με SSL. Μέσα στο ίδιο το κέντρο δεδομένων, πολλά αντίγραφα των αρχείων σας αποθηκεύονται σε πολλούς διακομιστές, έτσι ώστε εάν ένα αντίγραφο πρέπει να είναι κατεστραμμένο, υπάρχουν πολλά άλλα αντίγραφα ασφαλείας διαθέσιμα για εσάς.

Εάν εξακολουθείτε να χρειάζεστε κάτι περισσότερο, το Backblaze σας προσφέρει την επιλογή ενός ιδιωτικού κλειδιού κρυπτογράφησης στις “Ρυθμίσεις -> Ασφάλεια »καρτέλα του προγράμματος επιφάνειας εργασίας. Αυτό σας επιτρέπει να ορίσετε τον δικό σας κωδικό πρόσβασης για να αποκτήσετε πρόσβαση στα αρχεία σας, τα οποία μόνο εσείς θα γνωρίζετε (με μία προφύλαξη: Εάν το ξεχάσετε, ενδέχεται να χάσετε την πρόσβαση σε όλα τα δεδομένα σας, οπότε το Backblaze παρέχει μια ειδοποίηση για να σας προειδοποιήσει να είστε σίγουροι ότι το θυμάστε).

Ρυθμίσεις ιδιωτικής κρυπτογράφησης Blackblaze

Και αν ανησυχείτε ότι ο κωδικός πρόσβασής σας μπορεί να παραβιαστεί ή να κλαπεί, μπορείτε επίσης να ενεργοποιήσετε τον έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων (2FA). Αυτό σημαίνει ότι εάν μια σύνδεση στον λογαριασμό σας πραγματοποιηθεί σε μια μη αναγνωρισμένη συσκευή, το σύστημα θα σας στείλει έναν κωδικό ασφαλείας μέσω κειμένου ή χρησιμοποιώντας τον Επαληθευτή Google για να βεβαιωθείτε ότι είστε εσείς πριν παραχωρήσετε πρόσβαση, όπως ένας κωδικός TAC όταν κάνετε διαδικτυακή συναλλαγή στην τράπεζα.

Επομένως, να είστε σίγουροι ότι τα δεδομένα σας είναι πολύ ασφαλή.

4. Ανάκτηση δεδομένων μέσω του σκληρού δίσκου που αποστέλλεται

Το σημείο να έχετε ένα αντίγραφο ασφαλείας είναι να μπορείτε να ανακτήσετε τα αρχεία σας εάν ο φυσικός σας σκληρός δίσκος χαθεί. Ο πιο συνηθισμένος τρόπος επαναφοράς μέσω του Backblaze είναι μέσω αρχείου zip και μπορείτε να ζητήσετε 500 GB ταυτόχρονα με πέντε ταυτόχρονα αιτήματα. Αλλά φυσικά, αυτά τα πράγματα χρειάζονται χρόνο και εξαρτάται από το δίκτυό σας.

Ένας άλλος εναλλακτικός τρόπος είναι να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή για κινητά για λήψη και / ή αναπαραγωγή των αρχείων στα οποία θέλετε να αποκτήσετε πρόσβαση. Μπορείτε επίσης να μοιραστείτε αρχεία, αλλά περιορίζεται στις ενσωματωμένες επιλογές κοινής χρήσης της συσκευής.

Ο γρηγορότερος τρόπος αποκατάστασης είναι μέσω της υπηρεσίας παράδοσης kurier του Backblaze που μπορεί να σας στείλει έναν εξωτερικό σκληρό δίσκο. Πρέπει να πληρώσετε προκαταβολή, αλλά θα λάβετε επιστροφή χρημάτων κατά την επιστροφή του σκληρού δίσκου. Για μικρότερα κομμάτια δεδομένων, μπορούν να παρέχονται μονάδες πένας.

5. Επιπλέον λειτουργία για την προστασία της συσκευής σας

Το Backblaze δεν σας βοηθά μόνο να προστατεύσετε τα δεδομένα σας. Σας βοηθά επίσης να προστατεύσετε τον υπολογιστή σας, όπου αποθηκεύονται και τα αρχεία σας.

Δεδομένου ότι η συνδρομή του λογαριασμού σας είναι συνδεδεμένη με έναν υπολογιστή, ο ιστότοπος Backblaze διαθέτει μια λειτουργία εντοπισμού του υπολογιστή μου που σας επιτρέπει να έχετε πρόσβαση στη φυσική τοποθεσία του υπολογιστή σας σε περίπτωση που ο υπολογιστής σας είναι εσφαλμένα ή ακόμη και κλαπεί. Αυτή η λειτουργία παρέχει επίσης λεπτομέρειες σχετικά με τα πιο πρόσφατα αντίγραφα ασφαλείας των αρχείων, τον τρέχοντα ISP που εξυπηρετεί τον υπολογιστή και τη διεύθυνση IP του.

Blackblaze Εντοπίστε τη λειτουργία του υπολογιστή μου

Σε περίπτωση που φοβάστε ότι τα δεδομένα του κλεμμένου υπολογιστή σας ενδέχεται να παραβιαστούν, μπορείτε ακόμη και να χρησιμοποιήσετε το SOS Online Backup που περιλαμβάνει την επιλογή να διαγράψετε απομακρυσμένα όλα τα δεδομένα από τον υπολογιστή σας για να διατηρήσετε τις πληροφορίες σας ασφαλείς από κλέφτες δεδομένων.

6. Γρήγορη ηλεκτρονική υποστήριξη πελατών

Κατά τις κανονικές ώρες γραφείου στις ΗΠΑ (9 π.μ. – 5 μ.μ. Ώρα Ειρηνικού), μπορείτε να αλληλεπιδράσετε με την υποστήριξη πελατών μέσω διαδικτυακής συνομιλίας. Εναλλακτικά, υπάρχει επίσης ένα σύστημα παρακολούθησης email που συνήθως λαμβάνει απάντηση μέσα σε λίγες ώρες μαζί με την επιλογή παρακολούθησης της κατάστασης του εισιτηρίου σας.

Τι δεν μας αρέσει για το Backblaze

 • Οι απλές λειτουργίες του Backblaze το περιορίζουν ως απλή υπηρεσία δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας υπολογιστή.
 • Η συνδρομή περιορίζεται σε έναν υπολογιστή ανά λογαριασμό μόνο.
 • Εάν χρησιμοποιείτε έναν ιδιωτικό κωδικό πρόσβασης και τον ξεχάσατε, τα δεδομένα στη συνδρομή σας κλειδώνονται μόνιμα χωρίς καμία πιθανότητα ανάκτησης.
 • Οι προηγούμενες εκδόσεις του αρχείου σας διαρκούν μόνο έως 30 ημέρες πριν διαγραφεί.
 • Οι εφαρμογές για κινητά δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν για συγχρονισμό αρχείων με τον λογαριασμό σας.

Πόσο κοστίζει η χρήση του Backblaze;?

Τόσο απλό όσο το προϊόν, η δομή τιμολόγησης του Backblaze είναι πολύ απλή.

Δομή τιμολόγησης Blackblaze

Με μακροπρόθεσμες συνδρομές, κερδίζετε μόνο RM16,24 σε μηνιαία έξοδα που είναι το πιο προσιτό εκεί έξω. Δείτε τη δομή των τιμών εδώ.

Σας προτείνουμε το Backblaze?

Για το άτομο που θέλει μια οικονομική και εύκολη λύση για τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας των δεδομένων του, πιο θερμά!

Απαιτώντας ελάχιστη είσοδο από τον χρήστη, κορυφαία ασφάλεια σε προσιτή τιμή και την επιλογή να ζητήσετε εξωτερικό σκληρό δίσκο για την επαναφορά όλων των δεδομένων σας εάν ο υπολογιστής σας είναι κατεστραμμένος ή κλαπεί, είναι μια εξαιρετική υπηρεσία δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας.

Ωστόσο, επειδή ένας λογαριασμός περιορίζεται σε έναν υπολογιστή, θα πρέπει να λάβετε υπόψη πολλούς λογαριασμούς για όλες τις μονάδες του υπολογιστή σας, ειδικά εάν έχετε μια οικογένεια ή μια επιχείρηση για να εκτελέσετε.

Και πάλι, ναι το Backblaze συνιστάται ιδιαίτερα ως δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας στο cloud για τον υπολογιστή σας.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map