Menggandakan Konversi Anda Μέρος 3: Cara Making Sales Funnel yang Mengonversi (& Anti Bocor!)

Προσθέστε όλους τους επισκέπτες της ιστοσελίδας Anda και ανακαλύψτε τους προς ένα κανάλι raksasa.


Οι πελάτες της Ρουβανίας εισέρχονται από την κορυφή, και η έξοδος από κάτω από teratur. Mereka αγοράζουν προϊόντα κατά την εξερεύνηση στον ιστότοπο Anda.

Terdengar όπως το σύστημα yang sempurna, όχι; Ναι, πραγματικά begitulah rencananya! Σε όλα τα άρθρα σας, θα συζητάμε για τους τρόπους menggandakan konversi Anda. Salah satu cara tercepat για την εφαρμογή είναι με menyumbat kebocoran χωνί πωλήσεων.

Τι αυτό Διοχέτευση πωλήσεων?

Διοχέτευση πωλήσεων είναι εύκολη για memvisualisasikan konversi Anda. Τμήμα πάνωnya yang luas και lebar melambangkan κάθε orang yang κάνει επαφές με το σήμα ή τον ιστότοπο Anda.

Διοχέτευση πωλήσεων
Εικόνα από: Sparkitects.com

Εμείς χρησιμοποιούμε το kiasan ini, γιατί εσείς επιθυμείτε το πάνω μέρος που για να προσελκύσετε τα από όλα τα μέρη, και menyalurkan mereka ke salah satu target yang sangat spesifik.

Τόσο αυτά βρίσκονται στο κανάλι (ιστότοπος Anda), μετακινούνται και celah συνεχίζουν. Εδώ είναι τα περισσότερα περισσότερα σχετικά με τα σήματα και τα προϊόντα Anda. Τα χρειάζεστε meyakinkan τους για αγορά, και κατευθύνετε τους στο στόχο utama Anda.

Bentuk in επίσης πλήθος orang από την αρχή έως το τέλος. Mau tak mau, Anda σίγουρα θα μείνει εκείνος κατά τη διάρκεια του ταξιδιού. Οι επισκέπτες δεν θα προσελκύσουν τα προϊόντα σας, ή θα τους ενδιαφέρονται να εξερευνήσουν τον ιστότοπο. Έτσι, σε κάθε τμήμα, το κανάλι θα γίνει πιο sempit.

Στο τέλος, ο πελάτης που paling menguntungkan θα εμφανίζεται στο μέρος κάτω. Αριθμός αυτών συνήθως πολύ μικρές ποσότητες που εισέρχονται στο κανάλι. Ωστόσο, είναι πελάτες που είναι πολύ σημαντικό.

Ο πελάτης που φτάνει στην ενότητα είναι penggemar berat!

Πωλήσεις διοχέτευσης χρήσιμα γιατί το δίκτυο αυτό menyaring τους πελάτες σας terbaik (τι πιθανό να κάνουμε ganti nama saringan πωλήσεων να γίνει saringan πωλήσεις;)

Χρήστες ιστότοπου που χρησιμοποιούν χωνί πωλήσεων για mengisolasi χωριστά λογαριασμός penggemar berat. Mereka είναι orang-orang yang akan αγοράζουν τα προϊόντα termahal Anda και θα επιστρέψουν ξανά.

Μαρι Μουτ Διοχέτευση πωλήσεων Και ένα

Μέρος Atas

Μέρος πάνω χωνί πωλήσεων Anda είναι τμήμα yang terlebar. Το τμήμα αυτό σχεδιάζει για ελκυστικούς πελάτες όσο το δυνατόν. Τμήμα πάνω από αυτό περιλαμβάνει siapapun που έρθει ποτέ και έκανε επαφές με το σήμα Anda. Το τμήμα αυτό είναι σχετικά με τις γνώσεις και το μάρκετινγκ.

Katakanlah Anda sedang εκτελεί ένα δημοσίευση στο Facebook, και διαφημίσεις menjangkau 100 χιλιάδες πορτοκαλί. Τα βλέμματα είναι ως στόχος, και τα melambangkan τμήματα teratas saluran Anda.

Ο σκοπός σας είναι αναζήτηση στόχος πιθανό. Ωστόσο, σας χρειάζεται επίσης στόχος στόχος, ή στόχος «ποιότητας». Εδώ, μέρος της προβολής σε αυτούς που συμμετάσχουν ενεργά σε ό, τι sedang Anda πωλούν. Με την αναζήτηση στόχου «ποιοτικό», αυξάνετε τον αριθμό orang yang berpeluang επιτυγχάνει μέρος κάτω από αυτό σημαντικά.

Τμήμα Tengah

Το τμήμα tengah είναι di mana Anda αλλαγή στόχος έγινε αναζήτηση. Το Artinya είναι αλλαγή επισκέπτης biasa menjadi πελάτης που ενδιαφέρεται (για αγορά). Εδώ, εσείς πρέπει να βοηθάτε τον επισκέπτη που ψάχνετε, να κάνετε και να τους κατευθύνετε περισσότερο κοντά με το τελικό σας.

Το Sayangnya, αυτό είναι μέρος του mana πολλές επιχειρήσεις KEHILANGAN στόχος τους, έτσι προσέξτε καλά-baik.

Menjual προϊόντα ή υπηρεσία termahal Anda sesegera πιθανό είναι κάτι που είναι πολύ δύσκολο. Γι ‘αυτό το μέρος, ανοίξτε πολλές πληροφορίες και προβάλετε προϊόντα-προϊόντα lain που σχετίζονται και πιο φθηνά. Πρέπει να κάνετε hal-hal yang μπορείτε να διατηρήσετε τους πελάτες σας. Πρέπει να κάνετε εμπιστοσύνη και kredibilitas di bahagian ini.

Εδώ, μπορείτε επίσης να αρχίσετε να αποθηκεύετε τα δεδομένα των πελατών και να κάνετε konversi kecil pertama. Παράδειγμα, Μπορείτε να προσφέρετε eBook ή δοκιμάστε το coba δωρεάν ως ganti διεύθυνση email.

Το τμήμα της κεντρικής γραμμής είναι σχετικά με το mendidik και το menginspirasi για τους επισκέπτες. Το τμήμα αυτό επίσης αφορά την παραγωγή πωλήσεων μικρού μεγέθους, το konversi kecil, και το σύνολο των δεδομένων. Intinya είναι, ο χρήστης επισκέπτης συνήθως γίνεται πελάτης πραγματικά.

Μέρος Bawah

Το τμήμα κάτω από το δίκτυο είναι ο στόχος utama Anda. Anda επιθυμείτε όλο και περισσότερους επισκέπτες που φτάνουν στο σημείο ini. Κατά τη στιγμή οι πελάτες επιτυγχάνουν τμήματα κάτω από το κανάλι, που κάνουν πράξεις μεγάλο.

Έχετε επιτύχει την ανάπτυξη εμπιστοσύνης τους. Εσείς έχετε πωλήσει ένα δύο προϊόντα που αφορούν, και συνδέονται καθ ‘όλη τη διάρκεια της penjelajahan. Είναι ήδη έτοιμα προϊόντα premium premium Anda.

Ο πελάτης που έχει επιτύχει τμήμα κάτω χωνί πωλήσεων Anda είναι penggemar berat Anda. Το μόνο που χρειάζεστε λίγο penggemar βάρος που αγοράζετε το προϊόν mahal και το premium για να μάθετε πώς να επιτύχετε.

Ένα παράδειγμα με το Bukti Data Asli

Penjelasan di atas sepertinya εύκολη, επιπλέον τρόπος kerjanya di ζωή πραγματική; Mari kita δείτε ένα παράδειγμα βασισμένο αναλογία rata-rata κλικ και αξία konversi. Katakanlah Anda εκτέλεση διαφήμισης Facebook yang berbiaya Rp 1.374.880 (κόστος αναλογικά για την επίτευξη 100 χιλιάδων orang)

Άτας

Διαφημίσεις Facebook meraih 100 χιλιάδες πορτοκαλί
1% κάντε κλικ στην ιστοσελίδα Ιστοσελίδα σας και ανάγνωση blog (1000 orang)
10% mengunduh eBook Anda και παρέχετε διεύθυνση email (100)
10% αγορά προϊόντων που ισχύουν περίπου Rp 137.488 (10)
10% αγοραπωλητηριο premium € 687.440 (1)

Μπάουα

Κάθε επιχείρηση είναι πράγματι διαφορετική, αλλά εσείς αποκτάτε πρόσβαση στα κανάλια που ανοίγετε όλο και πιο κάτω με μόνο πολύ μικρούς πελάτες που tersisa σε σύγκριση.

Πράγματι δεν είναι πολλά, βασισμένα στην αρχή, έχετε ήδη κερδίσει ποσά Rp 687,440. Έχετε επίσης ήδη 100 διευθύνσεις email. Lumayan, όχι?

Τώρα εσείς ο αριθμός των αναλογικών κλικ και πωλήσεις της ιστοσελίδας Anda, και Anda μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για τον προορισμό lain.

Cara Menyumbat Διοχέτευση πωλήσεων Γιανγκ Μπόκορ

Sayangnya, δεν υπάρχει χωνί πωλήσεων yang kedap air σε πωλήσεις online. Όπως για εσάς δείτε σε παραδείγματα, μας διαγραφή ριβουάν target dari penjelajahan awal μέχρι το τέλος, και hanya κάνει ένα πριμοδότηση πωλήσεων. Τόσο, τρόπο τρόπος Anda menyumbat celah-celah yang ada?

Διαρροή

Το βήμα pertama είναι menganalisis κανάλι Anda που sudah υπάρχει. Όπως Yang Anda δείτε σε παράδειγμα, Μπορείτε να mendeteksi άμεσα στο τμήμα mana που αρχίζει να beranjak από τον ιστότοπο. Η εργασία pertama Anda είναι menganalisa από mana kebocoran terbesar έρχεται. Τι στο τμήμα πάνω, μεσαίο ή κάτω κανάλι?

Τώρα τμήμα serunya. Εάν έχετε ήδη ανοίξει κανάλια όπως saya, σαρώkan, εσείς έχετε ήδη λάβει πολλές διευθύνσεις email στο τμήμα tengah. Μετά από τους ιστότοπους σας, Μπορείτε να αποστείλετε ανανεώσεις και buletin σε berkala. Πώς θα δημιουργηθούν και θα επιστραφούν στην ενότητα πάνω από το!

Για τους που δεν εγγράφονται για τίποτα, μπορείτε επίσης να τους επαναφέρετε. Atur μπισκότα στον ιστότοπο Anda για menelusuri για τον ιστότοπο των επισκεπτών. Μετά atur sekumpulan διαφημίσεις σε απευθείας σύνδεση yang ‘επανάληψη στόχου«Target-target ini. Με τα διαφημιστικά μηνύματα για τους που έχουν ήδη επισκεφτεί τον ιστότοπο, μπορείτε επίσης να τους επιστρέψετε στο κανάλι αυτών.

Κατά τη διάρκεια των γραμμών bocor, tangkap και τοποθετήστε τους πίσω στο τμήμα atas.

Ένα χωνί πωλήσεων για το οποίο θα έρθει κανείς πιθανός στόχος που θα βελτιωθεί μέσω της ιστοσελίδας πληροφοριών που terstruktur, προϊόντα-προϊόντα σχετικές και μπόνους που προσφέρετε στον ιστότοπό σας. Nantinya, penggemar berat θα εμφανιστεί στην ενότητα κάτω και αγοράστε προϊόντα premium Anda.

Sederhana, όχι?

Θέλω να γνωρίζω χωνί πωλήσεων Και ένα! Οι αναγνώστες, ας αναγγέλλονται σε μένα όπως penjelajahan ιστοσελίδα Anda.

Επιπλέον, bacalah σχετικά με τον τρόπο κατασκευής judul.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map