18 web mjesta e-trgovine s besprijekornim UX dizajnom (i 3 velika imena koja nedostaju)

Ako ste nam se pridružili radi našeg UX članka ranije ovog mjeseca, znat ćete da smo razgovarali o 25 bitnih elemenata dizajna za UX za vašu web stranicu.


Osnovna ideja je sljedeća: UX dizajn je sve o ulasku u glavu vašeg posjetitelja. Radi se o stvaranju jednostavnog, besprijekornog i ugodnog iskustva za vaše korisnike. Ideja je brzo dostaviti informacije, pa čak i učiniti da ih se nasmiješe.

Dobar UX dizajn daje dopamin i sreću kod vaših posjetitelja. A to čini da je veća vjerojatnost da će vam vjerovati. Ono što je najvažnije, to čini vjerojatnije da će ih otkupiti od vas.

Nakon što smo pregledali 25 osnova u našem posljednjem članku o dizajnu UX-a, pogledajmo kako to djeluje. Konkretno gledamo UX dizajn web stranica za e-trgovinu.

Kako ove web stranice koriste pametne UX dizajnerske trikove kako bi potaknuli svoje posjetitelje na kupnju?

1. Asos

Puno koristim primjer Asosa, ali postoji dobar razlog za to. Njihov UX dizajn je sjajan.

Sve započinje prijedlogom knock-out vrijednosti. Izvrsna slika, jednostavan objašnjavač, garancija besplatne dostave i očiti pozivi na akciju koji vas usmjeravaju u odjeljak za muškarce ili žene.

asos2

Jedna od njihovih neobičnih UX značajki je video pista, pa posjetitelji zapravo mogu vidjeti kako izgleda outfit. Omogućuje kupcima najbolji mogući pregled predmeta i pruža im sigurnost u kupnju.

Oni imaju i izvrsnu novu funkciju koja se zove “brzi pregled”. Na njihovoj stranici proizvoda dodirnete “brzi pregled” i pojavljuje se mali skočni prozor s dodatnim slikama i svim potrebnim informacijama. Korisnik štedi klikom naprijed i nazad na različite stranice. Jednostavan, intuitivan dizajn.

Asos

2. Zara

Web stranica Zare majstorski je razred u jednostavnosti. Čisto, intuitivno i ograničeno. To je ode Hickov zakon: princip dizajna koji ograničava izbor navigacije i daje korisniku jasne, ali ograničene mogućnosti.

Ideja je da će previše mogućnosti nadvladati vašeg posjetitelja. Nudeći manje izbora osjećaju se samopouzdanije. Pogledat ćemo izvrsniju navigaciju tijekom ovog posta, ali Zara je jedna od najboljih.

Zara

3. Abof

Abof (All About Fashion) koristi nevješto pametan trik UX na svojoj web stranici. Otvorite početnu stranicu i ne izgleda poput tradicionalnog web mjesta za elektroničku trgovinu. Umjesto toga, više liči na blog. Puno je sočnog sadržaja koji inspirira svoju publiku.

abof

Unutar svojih priča i članaka istaknu odjeću na istaknutom odjeljku pod nazivom “Kupite priču”. U našem prethodnom članku o UX-u govorili smo o važnosti stvaranja odnosa sa svojom publikom. Abof to savršeno realizira s relativnim pričama i sadržajem.

abof 2

Tek nakon što se kupac nadahne, pokušava nešto prodati.

Na svojoj stranici proizvoda nalaze se korisne napomene o „stilovima stila“ koji su savršeni primjeri „mikro-interakcija“ – malih nugget-ova koji dopiru i privlače vašu publiku..

abof 3

Primjetite da imaju i „vodič veličine“ koji će pomoći kupcima da dobiju tačna mjerenja (strah da se odjeća ne uklapa jedan je od najvećih razloga da napustimo kolica). Također koriste odjeljak s “procijenjenom isporukom” kako bi kupcima pružili još više informacija.

4. Berghaus

Berghaus je vanjska marka odjeće, ali to ćete znati već u prvoj sekundi nakon slijetanja na njihovu stranicu.

Berghaus

Ovo je robna marka koja intimno razumije svoju ciljanu publiku i osigurava što bržu povezanost s njima. Snimanje prvog junaka nadahnjujuća je pozivnica. Povezuje se sa zajednicom i privlači vas u.

Jedini nedostatak? Jači poziv na akciju zaista bi ovdje zapečatio sporazum.

5. Jabuka

Očekivali biste da će se tvrtka koja u nju postavi dizajn i inovacije istaknuti u UX dizajnu, i to zaista i čine. Za početak pogledajte stranice njihovih proizvoda.

Oni koriste pomicanje paralaksom kako bi slike postale dinamične, privlačenjem korisnika i uklanjanje svih izlaznih točaka. Uronili ste se u svijet Applea.

Snimka zaslona 2016-07-28 u 8.43.00

Pametne animacije prikazuju vam kako rade proizvodi, poput novog 3D dodira. Pomične se galerije pozivaju na interakciju i istraživanje, a pametna kopija točno vam govori kako će vam novi iPhone poboljšati život (a ne dugačak popis značajki).

Navigacija im je jednostavna i čista, a volim njihovo korištenje slika radi dodatnog razlikovanja opcija (skeniramo web, tako da se riječi navikaju miješati jedna s drugom)

jabuka 2

Tijekom postupka odjave pružaju vam mogućnost razgovora s stručnjakom tijekom kupovine. To je jednostavan, ali koristan trik. Novopečenima pomažu u vezi s linijom, ali ne sprečavaju sigurne kupce u uklanjanju njihovih kreditnih kartica.

6. Bellroy

Kao relativno novi prodavač u e-trgovini, vaš prvi zadatak je pokazati klijentima kako se razlikujete od svih ostalih. Bellroy to savršeno radi sa svojim asortimanom tankih, kompaktnih novčanika.

zvono 3

Što je još bolje, svaki stranica s novčanicama ima svoj videozapis, koji kupcima prikazuje sve jedinstvene značajke.

zvono 4

7. Najam piste

Rent a Runway ima prilično jedinstven koncept: posudite haljinu ili odijelo na nekoliko dana, umjesto da ih kupujete. Ovo je izvrsno za vjenčanja ili događaje na kojima ne želite školjiti odjeću koju možda nikad više nećete nositi.

Web stranica taj koncept uvodi jednostavno, a zatim poziva interakciju korisnika, pozivajući ih da odaberu priliku.

najam za piste

Dodatne ocjene za njihov kalendar isporuke nude kupcima točno kada stigne odjeće i kada ga treba vratiti.

najam piste 2

Tako jednostavno, ali tako uvjerljivo.

8. Amazon

Amazon je najveća web stranica za e-trgovinu na svijetu i, iskreno, jedna od najboljih. Možete odabrati bilo koja njihova značajka kao primjer UX dizajna.

Od pametnih paketa do preporuka svojih kupaca, predviđaju potrebe svojih korisnika i isporučuju ih. Međutim, danas ističemo njihov sustav narudžbe jednim klikom.

Amazon

To je još uvijek najbolji primjer učinkovitosti odjave na webu. U jezgri e-trgovine UX dizajna je postupak kupovine i odjave. Što je gladnije, to bolje. I ne postaje glađe od narudžbe jednim klikom!

9. Pašnjak

Slika koja vam govori sve što trebate znati. Izrada teksta i dizajna s osobnošću. Neposredni popust za nove korisnike i veliki, smjeli poziv na akciju.

pasti

Ovo je jednostavna master klasa u UX dizajnu.

10. TopShop

Trgovine koje prodaju puno proizvoda imaju mnogo teži posao kada je u pitanju UX dizajn. Kako organizirate svaki različiti par traperica i predstavite ih?

Srećom, TopShop ima sjajan plan. S velikim, okretnim kotačićem za filtriranje koji lebdi stranicom, možete stalno podešavati i mijenjati stil, boju, uklapanje i cijenu svojih proizvoda.

Topshop 2

Čak i svježiji, svaki proizvod prelazi na sliku modela koji ih nosi kad miša pređete mišem. Potiče interakciju i kupcima omogućuje bolji pregled predmeta.

11. Prosvjed

Protest bi mogao imati samo najveću, najgušću navigaciju na webu.

P

To je jasno, jezgrovito i neuredno. Također umanjuje mogućnost kupca da odustane. Plava boja zadržava pažnju kupca tamo gdje to žele.

Protest također koristi mnoštvo sitnih animacija na njihovim stranicama. Svako se pokreće kad se pomičite po njemu. Zadržava pažnju kupca, potiče interakciju i čini da se cijelo web mjesto osjeća dinamično.

12. Novi izgled

New Look dobiva mjesto na listi za svoju inovativnu košaricu. Sve vrijeme sjedi na njihovoj navigacijskoj traci, s podebljanim indikatorom da vas podsjeti da je tamo.

Novi izgled 2

Kada ga kliknete, ne odvlači vas na drugu stranicu. Umjesto toga, pomičete kliznu ploču sa strane kako biste vam pokazali što imate u torbi. To znači da se kupci nikada ne izgube i mogu lako platiti kad god požele.

Novi izgled

13. Olovka, do 53

Ako ćete prodati olovku za stilus za gotovo 60 USD, morate je stvarno prodati! Srećom, “Olovka”, od 53 godine obavlja odličan posao, koristeći brojne UX dizajnerske trikove.

Koriste dugu stranicu pomicanja paralaksa kako bi objasnili sve značajke i pokazali vam što točno možete učiniti s njom.

olovka 2

Oni također iskorištavaju sjajne kritike kako bi objasnili zašto su toliko bolji od ostalih opcija. Upotreba citata iz “Wired” sjajan je trik za pružanje vjerodostojnosti proizvoda i ocjenu njegove prednosti.

Olovka

14. Farmdrop

U našem posljednjem članku o UX dizajnu objasnili smo koliko je važno suosjećanje s ciljanom publikom i povezivanje s njima. Farmdrop to čini postavljanjem svoje izjave misije ispred i u središte.

farma

Oni su “bolesni i umorni od gledanja hrane koja miluje kilometrima daleko”. To je nešto s čime se većina kupaca može suočiti. Prije nego što vam pokušaju nešto prodati, povežu se s vama i daju vam razlog za kupovinu.

15. Sid Mashburn

Još jedan odličan padajući izbornik, zajedno s malim ikonama. To je jednostavan trik koji nam pomaže da shvatimo opsežan izbornik. Uz to, web stranica daje malo više osobnosti.

ikone

16. Spori satovi

Ovo je sat sa samo jednom rukom. To je prilično jedinstven koncept, pa je potrebno malo objašnjenja! Slow Satches to stvarno dobro funkcionira s objašnjenjem preko cijelog zaslona.

spori satovi

Osim što objašnjavaju koncept, oni također govore kroz svoju filozofiju koja stoji iza njegovog stvaranja (izvrsno za povezivanje s kupcem), a koriste i prekrasne slike koje ističu i ciljaju svoju idealnu publiku.

17. Vatrogasna kutija

Kada se vaši predmeti ne uklapaju u uobičajene kategorije, budite kreativni! Firebox se specijalizirao za neobične poklone i nepoželjne predmete. Njihov top 50 grafikon savršen je način za istraživanje njihovih najpopularnijih proizvoda.

slika

Izgled okvira odličan je za brzo pregledavanje proizvoda, a mnoge su slike dinamične, pokretne i u interakciji s kupcem.

Budući da su se specijalizirali za poklone, na nav bar traci imaju i „pronalazača darova“, fantastičan način za sužavanje opcija.

18. Lijeni glupi

Online kupovina često se osjeća posve isto, a mnogi će propustiti stari postupak prelistavanja časopisa ili kataloga.

Lazy Oaf vraća to svojim cool odjeljkom “lookbooks”. Umjesto da odijevaju jednu po jednu odjeću, one odjevne odjeće prikazuju u raznim kombinacijama odjednom. Uostalom, tako su izgledali u katalogu.

lijeni oaf

Kliknite na slike i dobit ćete okvir “brze kupovine” za odabir svakog od tri prikazana predmeta. To je više starački škola i mogućnost kupnje.

Što ne učiniti!

Ne volimo iščupati druge web stranice na dijelove, ali postoje neka velika imena koja pogrešno shvaćaju … Evo jednog ili dva najgorih prijestupnika.

1. Kuća Frazera

Oni su jedna od najvećih robnih kuća na svijetu, ali čine jednu veliku pogrešku čim učitate njihovu web stranicu.

Odmah vas udari skočni prozor s cijelom stranicom i tražite da se pretplatite na njihov newsletter.

Hurs Frazera

Iako su trgovina s velikim imenima, to je vrlo gurna taktika koja će većinu kupaca odbaciti. Zapamtite, ovo je prvi dojam. Mnogo je bolje stvoriti korisničko putovanje koje educira i inspirira vašeg posjetitelja prije nego što zatraži adresu e-pošte.

I ne samo to, nego nema pravog poticaja za prijavu na njihov newsletter. Popust kod vaučera ovdje bi bila sjajna opcija i mogao bi klijentima pomoći oprostiti od invazivnog skočnog prozora.

2. Wal Mart

Wal Mart ima težak izazov. Oni prodaju gotovo sve, pa kako to onda kategorizirati i pojednostaviti? Pa, nisam siguran … ali ne ovako …

zidni mart

Nažalost, ovo je samo zbrka kategorija koje je gotovo nemoguće pronaći ono što tražite.

Ovdje se jednostavno događa previše podataka. Kad svojim korisnicima predstavite previše mogućnosti, oni često paniči i odlaze.

3. Ray-Ban

Ovo je malo zloban izbor, jer je većina Ray-Baninih web stranica vrlo razumljiva. Zapravo, ima tonu cool karakteristika.

Međutim, oni rade nešto što mnogo web stranica za e-trgovinu zaista smeta kupcima. Ovaj:

Ray Ban

Vjerojatno ste vidjeli ovakvu stranicu stotinu puta. Ne čini se toliko loše, ali zapravo stvara još jednu prepreku prodaji.

Ako se vraćate, sada ste zauzeti pitanjem koju ste lozinku stvorili. Ako se toga ne možete sjetiti, morat ćete proći cijeli postupak “zaboravljene zaporke”. Možete izgubiti tog kupca u bilo kojem trenutku …

Ako ste novi kupac, sigurno je kupnja gostiju, ali samo ste im dali još jedan gumb za klik. Još jedna prilika za klik.

U ovom trenutku, vaš kupac je potpuno isključen iz svoje košarice i procesa kupnje. Ne povlačite ga, samo zaključajte prodaju!

Izvrstan UX dizajn odnosi se na sitne sitnice koje olakšavaju vaše kupce. Ovih 18 web stranica to čini savršeno.

Koje ćete značajke koristiti na vlastitoj web stranici?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Adblock
detector