Sync.com pregled: 8 prednosti i 5 nedostataka korištenja sinkronizirane pohrane u oblaku

Sinkronizacija


Sync.com

https://www.sync.com/

tl; dr

Sync korisnicima nudi impresivnu dvostruku privlačnost od stabilne sigurnosti i fleksibilne mogućnosti dijeljenja mapa. Ako cijenite privatnost zbog alata za produktivnost, onda bi Sync mogla biti odlična opcija koja donosi i mir uma i nevjerojatnu vrijednost novca..

Sync.com pregled: 8 prednosti i 5 nedostataka korištenja sinkronizirane pohrane u oblaku

U devedesetima smo se pitali kako ćemo ikada napuniti tvrdi disk računala od 30 MB. Dodajte još nekoliko godina, a RM410 za flash disk od 1 GB izgledao je kao jeftino.

I kako su veličine datoteka rasle i rastale, sve više smo gladni za GB. Pakao, TB.

Danas većina nas očekuje samo jeftino, pouzdano i sigurno rješenje za pohranu koja nam omogućava pristup našim podacima po volji. Unesite davatelja usluge pohrane u oblaku.

Evo jednog koje ste možda čuli – naziva se Sync.com.

Bilješka

Za sve navedene cijene koristimo tečaj od 1 USD do 4,1 MYR.

Uvod u Sync.com

Prvo – tko i što je Sync.com?

Priča ide ovako: izbačen iz Kanade 2011. godine od strane Thomas Savundia i tima, Sync je želio stvoriti rješenje za pohranu koje prvo postavlja privatnost korisnika. Bilo je potrebno nekoliko krugova razvoja da Sync korisnici koju danas znaju i vole. A to je dosad 750 000 korisnika!

Sync ima za cilj “korisnicima olakšati pristup i dijeljenje njihovih datoteka s gotovo bilo kojeg računala, telefona ili mobilnog uređaja – bez odricanja od prava na privatnost”.

Svatko se može besplatno prijaviti na Sync, ali oni nude i više razine za poslovnu i osobnu upotrebu, svaki s dodatnim prostorom za pohranu i određenom količinom korisnika po računu. O tome malo više.

Čuli smo puno dobrih stvari o Sync-u i njegovim sigurnosnim ponudama. Glasina se nikada nije igrala, Bitcatcha danas iz prve ruke gleda na prednosti i nedostatke tvrtke Sync.

Postavljanje sinkronizacije – koliko je jednostavno?

Prvo, prvo ono što instalirate Sync?

Ispada – super jednostavno. Ovdje možete započeti postupak.

Za prijavu za prvih 5 GB potrebno je nekoliko sekundi i nekoliko jednostavnih detalja.

Nakon što se registrirate, prikazat će vam se popis koraka za potpuno postavljanje sinkronizacije (popunjavanjem popisa otključava se i dodatni prostor za pohranu od 1 GB!)

sinkronizirati vodiče za postavljanje

Drugi odziv je preuzimanje aplikacije za radnu površinu i odgovarajuće mape Sync. Ono što u osnovi čini jest da stvara prostor u kojem možete lako izraditi sigurnosnu kopiju datoteka i početi ih dijeliti. Sve u mapi Sync automatski se izrađuje sigurnosna kopija.

Aplikacija za radnu površinu pomaže vam u pristupu i pretraživanju mape Sync na vašem računalu, kao i pretraživanju „Vaga podataka“ (o tome više u sekundi). Također ćete imati pristup povijesti verzija, aktivnosti datoteke i obnavljanju izbrisanih datoteka.

Dodavanje datoteka u mapu Sync jednostavna je stvar povlačenja. Možete je tretirati kao bilo koju redovitu mapu na računalu i raditi izvan nje.

No, nije bilo odmah očito na koji se način treba pristupiti Vault-u jer nije postojala nikakva vrsta skočnog prolaza nakon instalacije. Stvari su malo jasnije na sučelju web panela, gdje ćete vidjeti neke stvarne upute:

sinkronizirati vodiče za postavljanje

8 stvari koje nam se sviđaju kod Sync.com

Nakon što je instaliran, nastavili smo se s njim i dobro se igrali.

Dakle, na što smo mi stvarno mislili? Prvo, evo svega što nam se dopalo:

1. Sinkronizacija zaista poštuje vašu privatnost

Ta je točka najbolje cijenjena s malo konteksta. Jeste li znali da većina aplikacija za pohranu u oblaku – uključujući Google vožnja i Dropbox – imaju uvjete koji omogućuju zaposlenicima pristup, skeniranje i dijeljenje bilo koje datoteke pohranjene na njihovom poslužitelju?

Otrežnjujuća misao, zar ne?

S Syncom postavili su se tako da ne postoji mogućnost da se to dogodi. To je vjerojatno prodajno mjesto koje guraju najteže. S dobrim razlogom!

Sve datoteke prenesene u Sync zaštićene su krajnjim 256-bitnim AES enkripcijom. To znači da je šifriran kod izvora i da podatkovni ključ kontrolira samo vlasnik računa – vi -.

Iako su vaše datoteke na mreži, drugima su besmislene jer im treba ključ za šifriranje da bi ih shvatili.

To je također poznato kao privatnost nula znanja. Međutim, budući da Sync.com uopće ne drži ključeve za šifriranje, to znači da imate problema ako zaboravite zaporku, jer Sync ne može je resetirati.

Nadalje, Sync ne dopušta pristup treće strane. Većina pružatelja usluga pohrane u oblaku ima objavljeni API koji omogućava aplikacijama trećih strana da se međusobno povezuju, ali ne i sinkroniziraju. Što bi sigurno, moglo biti štetno za neke korisnike. Ali to je definitivno dobitak za sigurnost.

Vjerojatno ćete također htjeti upotrijebiti dvofaktorsku provjeru autentičnosti na temelju snažne lozinke – kojom se rukuje e-poštom ili Google Autentifikatorom.

sinkronizirajte dobru sigurnosnu postavku

Što sve ovo znači? U osnovi, nema škakljivih predavanja marketinga ili legalnih podataka i nema kršenja velikih podataka. Cue je uzdahnuo od olakšanja.

2. Globalna usklađenost s privatnošću podataka

Ako se pridodamo prethodnoj točki, postoje i drugi razlozi zbog kojih vjerujemo u zaštitu Sync-ove privatnosti. Ona se zapravo nalazi u Kanadi, regiji koja je poznata po svojim strogim zakonima o privatnosti.

Kao takav, Sync je u potpunosti sukladan svjetskim standardima podataka kao što su GDPR, PIPEDA i još mnogo toga. Više o tome možete pročitati ovdje.

3. To je integrirani lokalni pogon s više točaka pristupa

Još jedna stvar u kojoj smo uživali u Sync-u je koliko dobro funkcionira kao integrirani lokalni pogon.

Jednostavno automatsko izrađivanje sigurnosnih kopija znači da biste se trebali odmoriti znajući da su vaše datoteke sigurne, a da ne morate poduzimati nikakve proaktivne mjere.

A Sync više točaka pristupa čini pogon izvrsnim za kretanje i gotovo bilo kojim životnim stilom ili radnim stilom.

 • Mobilna aplikacija
  Dostupna na iOS-u i Androidu, aplikacija se ažurira prilično često.
 • Web ploča
  Omogućuje vam pristup datotekama s bilo kojeg web preglednika, nije potrebno preuzimanje.

4. Opcija Vault omogućuje pohranu podataka izvan mape Sync

Još jedna stvar koju cijenimo kod Sync-a je njegova funkcionalnost trezora podataka.

Što je ovaj tajanstveni trezor, pitate se?

Pa, to je ultra sigurno mjesto pohrane samo u oblaku. Dakle, za razliku od onoga što se stavi u mapu Sync, datoteke unutar trezora ne sinkroniziraju se automatski. Umjesto toga, to je siguran prostor kojem se može pristupiti putem web-aplikacije ili mobilne aplikacije.

To ga čini idealnim za sigurnosno kopiranje podataka za vrste važnih datoteka i mapa koje ne možete priuštiti da izgubite u odnosu na radne datoteke koje možete redovito ažurirati. I izvrsno je za oslobađanje prostora!

Premještanje stvari u trezor super je jednostavna stvar odabira datoteke, klika na ‘Premjesti’ i provjere okvira za trezor.

sinkronizirajte pohranu samo u oblaku

Datoteke se lako može prenijeti iz oblaka na računalo u bilo kojem trenutku.

5. Jednostavno vraćanje datoteka

Uvijek je ugodno znati da ne samo da je datoteka sigurnosna kopija, već možete pristupiti i njezinim različitim oblicima odavno.

Zabrljao? Bez brige – Sync vam omogućuje lako vraćanje datoteke na ranije vrijeme i rad odatle. Možete povratiti bilo koju datoteku na bilo koji prethodni datum ili vrijeme.

Jednostavno odaberite “…” s desne strane datoteke i kliknite “Povijest verzije” koja donosi sljedeći zaslon:

sinkronizirati jednostavno vraćanje datoteka

Ista stvar odnosi se na izbrisane datoteke:

 • Korisnici besplatne sinkronizacije mogu vratiti bilo koju datoteku ili mapu izbrisane u posljednjih 30 dana.
 • Sinkroniziraj Pro & Poslovni kupci mogu vratiti bilo koju datoteku ili mapu izbrisanu u vrlo impresivnih 365 dana.

Još dobrih vijesti – izbrisane datoteke ne računaju se ni u jednom vašem dodijeljenom prostoru za pohranu!

6. Sjajne mogućnosti za korporacije

Sync također služi za niz funkcija za koje mislimo da bi bile korisne za tvrtke.

Oni uključuju daljinsko brisanje datoteka, kao i reviziju ukradenih datoteka za sve ili bilo koga tko je otišao u skitnicu.

Također, praćenje promjena, detaljne statistike i verzije datoteka svi su vrlo zgodni alati kada se radi o datotekama na kojima radi više ljudi i koji će vam pomoći da pratite tko je što i kada radio.

Ta je razina kontrole za mnoge veliki plus.

7. Jednostavno dijeljenje datoteka i mapa

Sjetite se kada smo već razgovarali o različitim funkcijama pohrane u oblaku?

Iako je čuvanje stvari jedno, vrlo je važno da platforma za pohranu u oblaku omogućava jednostavno dijeljenje i prijenos tih datoteka drugim ljudima i uređajima.

Sinkronizacija ne razočara. U mogućnosti ste:

 • Dijelite datoteke bilo koje veličine s korisnicima koji nisu sinkronizirani.
 • Dijeljenje jednostavnom vezom s primateljima, nije potreban račun (međutim, te se datoteke čitaju samo).
 • Dijeljenje možete konfigurirati i putem mapa koje dijele zajednički.
 • Postavite obavijesti o aktivnosti veze kako biste pomogli pratiti dijeljenje.
 • “Poboljšana privatnost” proširuje šifriranje nule znanja Sync.com na datoteke dijeljenja.

A ono što smo najviše voljeli je kako prilagodljiv i precizan možete ići s dozvolama. Možete deaktivirati vezu, postaviti lozinku ili postaviti vrijeme i datum isteka, mapu po mapu.

sinkronizacija omogućuje prilagođavanje dopuštenja

Gornji screencap preuzet je iz besplatne verzije (gdje možete samo postaviti zaštitu lozinkom), ali imate ideju!

Sve ovo čini Sync izvrsnom alternativom za dijeljenje datoteka nespretnim prilozima e-pošte.

8. eksponencijalni slobodni podaci

Ovo je brzo – sjetite se kako dobiti besplatne podatke od 5 GB? Pa, Sync zapravo nudi program preporuke koji vam omogućuje da povećate prostor za pohranu za 1 GB za svaku preporuku koju napravite.

Bez ograničenja! Dakle, ako niste skloni plaćanju, definitivno možete otvoriti veći prostor za sebe ako uspijete dobiti nekoliko preporuka u.

Imajući to u vidu, mislimo da je Sync definitivno jedna od najboljih opcija za besplatnu pohranu u oblaku. Mi bismo zaista preporučili da to pokrenete.

Ono što nismo voljeli na Sync.com

U skladu s tim, definitivno smo primijetili nekoliko nedostataka platforme.

1. Samo godišnji ugovori

Iako mnogi domaćini prostora za pohranu u oblaku nude mjesečne planove, brzo smo primijetili da Sync ne.

Trebat ćete pripremiti najmanje 200,90 RM (za njihov osobni plan od 500 GB) za godinu dana.

Da budemo fer, nije pretjerano probijanje banaka, a cijene su prilično konkurentne, posebno ako se odlučite za više razine skladištenja i probijete matematiku o tome što plaćate svaki mjesec.

Ali to nije apsolutno najjeftinija opcija na tržištu, i potpuno shvaćamo da njihov godišnji plan možda nije najbolja opcija novčanog toka za sve.

2. Nema pristup aplikacija treće strane

Kao što smo spomenuli, razina sigurnosti koju Sync zahtijeva ne dopušta integraciju alata treće strane.

To znači i neke dosadne stvari. Na primjer, nećete moći pregledavati dokumente, glazbu, filmove ili čak fotografije iz preglednika. Ne – morat ćete prvo preuzeti datoteke.

To bi definitivno moglo biti narušavač načina na koji neki trebaju koristiti rješenje za pohranu. Naročito, recimo ako imate posla sa stotinama fotografija istodobno s generičkim numeričkim imenima datoteka.

3. Ograničena podrška

Dok čitamo puno dobrih stvari o kvaliteti podrške, metode su malo ograničene.

Sve upite morate poslati e-poštom – a ne telefonom ili 24/7 chat uživo, što može biti problem za hitne probleme koji zahtijevaju hitne odgovore.

4. Sinkronizacija može biti spora

S obzirom na to da se mora završiti krajnje šifriranje, pročitali smo prilično nekoliko komentara o sporoj brzini prijenosa i preuzimanja datoteka. Pa možda neće biti super za korisnike koji se vrlo brzo trebaju kretati između datoteka.

Njihova apsolutna maksimalna brzina je 40 Mbps, ne uključuje šifriranje. Na njihovoj web stranici spominju se da, iako se kod malih datoteka obično ne primjećuju kašnjenja kodiranja, mogu dodati dodatno vrijeme prilikom prijenosa vrlo velikih datoteka.

Iako se to naravno uvelike razlikuje u brzini vaše internetske veze. Osobno nas nije smetalo vrijeme potrebno za pomicanje datoteka i mapa.

5. Nema Linux podrške

Trenutno ne postoji aplikacija Sync kojoj se može pristupiti na Linuxu. Međutim, putem Linuxa možete podržati web-ploču Sync.com na Linuxu.

Sinkronizira planove & cijena

Možete odabrati svoj poslovni i osobni plan Sync:

Osobni plan

Sinkroniziraj StarterPersonal ProPersonal Pro+
Cijena /moRM0RM16.73*RM32.80*
Pohrana / korisnik5GB500GB2TB
Prijenos podatakaLimitedUnlimitedUnlimited

* Cijena se temelji na 12-mjesečnoj pretplati.

Poslovni plan

SoloProPro Advanced
Cijena /moRM41.00*RM20.50*RM61.50*
Pohrana / korisnik3TB1TB10TB
Višestruki UserNoYesYes

* Cijena se temelji na 12-mjesečnoj pretplati.

Iako su neke cijene podijeljene na mjesečne uplate, kao što smo spomenuli, svaki plan nažalost ima samo mogućnost godišnje naplate.

Svaki od njih dolazi s 30-dnevnim jamstvom povrata novca, tako da možete isprobati svoj plan po veličini.

Uplate se mogu izvršiti putem kreditne kartice, PayPala i Bitcoina. Dobra vijest je da ne možemo pronaći skrivene naknade i čini se da kasnije omogućava fleksibilnost planova promjene, ako odlučite da želite.

Kako se Sync.com uspoređuje s drugim konkurentima?

Tako smo dotakli sve stvari koje volimo i mrzimo u vezi s Sync-om.

Ali, tržište pohrane oblaka je ogromno. Puno je velikih igrača koji se natječu na vratu i vratima oko stvari poput cijene, sigurnosti i još mnogo toga.

Pogledajmo dva vodeća konkurenta kako bismo dobro vidjeli Sync.

Sinkronizirajte VS pCloud

Uvijek je dobra ideja usporediti pružatelje usluga pohrane u oblaku u istoj niši. A budući da Sync najbolje djeluje na području privatnosti, mislili smo da bi bilo pošteno usporediti ga s drugim odličnim pružateljem šifriranja nula znanja – pCloud.

Pa, kako je to usporediti?

 • Vrijednost

  Cijene godišnjih planova pCloud-a i Sync-a vrlo su blizu. Oboje nude opciju od 500 GB (SO sjajno za one koji samo ne trebaju 2TB).

  Košta 196,31 RM na pCloudu i RM205,00 na Sync (godišnje). ALI pCloud ima mogućnost mjesečnih plaćanja.

  Sigurno ćete ostvariti popust od 20% za predradnju godišnjeg paušala, ali možemo vidjeti zašto bi puno ljudi preferiralo manje isplate.

  Ono što kod pClouda najviše volimo je njegov životni plan.

  Još uvijek nismo sigurni je li to dobronamjerni dar čovječanstvu ili je pametan način da se dobije marketinška poteza. Sve što znamo je da možemo uštedjeti RM530.54 za 5 godina ako platite za životni plan Premium Plus 2TB.

  Što je sa besplatanjima? Pa, pCloud vam za početak nudi besplatnu pohranu od 10 GB u odnosu na Sync s 5 GB. Međutim, dok Sync-ov slobodni prostor može eksponencijalno rasti s preporukama, pCloud umjesto toga vaše preporuke nagrađuje u dolarima. Na vama je da odlučite koji je bolji!

 • Privatnost

  pCloud je također dizajniran s obzirom na privatnost. Međutim!

  pCloud dodatno naplaćuje šifriranje nultih znanja i produženu verziju. Sync.com nudi ga kao zadanog.

  Dodatak se zove pCloud Crytpo i košta RM20,46 / m. Međutim, MOŽETE dobiti jednokratnu i cjeloživotnu uplatu za RM512,50.

  Obje usluge koriste AES 256 za maksimalnu zaštitu. Međutim, pCloudu nedostaje dvofaktorska provjera autentičnosti, tako da je veća potreba za snažnim lozinkama.

 • Pogodnost

  Evo zabavne činjenice, dok Sync djeluje izvan mape Sync, pCloud vam daje mogućnost definiranja odnosa prilagođenih sinkronizacija putem upravljačke ploče radne površine.

  U osnovi, to vam omogućuje da povezujete odabrane mape unutar vašeg datotečnog sustava i mape u vašem oblaku. To je prilično neobična opcija. I definitivno pri ruci!

  pCloud i Sync također su dobro razvijeni za dijeljenje datoteka i mapa. Oboje vam omogućuju da radite stvari kao što su postavljene lozinke i datumi isteka. Međutim, pCloud ne dopušta ograničenja preuzimanja ili obavijesti o aktivnostima.

 • Pregledi datoteka

  Evo prilično nevjerojatna prednost pClouda – imate mogućnost pregleda datoteka.

  Dokumenti, fotografije … možete čak promijeniti veličinu slika i izrađivati ​​prezentacije! A da ne spominjemo izravno strujanje bilo koje glazbe i videa izvan vaše Crypto mape, što u Sync-u jednostavno ne dolazi u obzir.

 • Zadržavanje datoteka

  Čini se da se sinkronizacija trudi na verziji datoteke i zadržavanju izbrisanih datoteka. Uz pCloud, verzije datoteka i izbrisane datoteke zadržavaju se samo 15 dana (besplatni korisnik) ili 30 dana (plaćeni korisnik). Ako želite povećati razdoblje zadržavanja povijesti na godinu dana, bolje iskašljajte više RM147,60.

Sinkroniziraj VS Dropbox

Dropbox je ime kućanstva i, ne iznenađujuće, lider u ponudi davatelja oblaka.

Sync još uvijek ima kilometre da dostigne popularnost, ali kako to postiže drugačije?

 • Vrijednost

  Dropbox nudi i mjesečno plaćanje umjesto godišnjeg paušala (kašalj protiv kašlja, Sync).

  No općenito se čini da im se za pohranu naplaćuje više i da imaju puno više napunjenih dodataka za koje, prema našem mišljenju, u stvari ne treba naplaćivati. Doplata za besplatno skladištenje je također 2 GB umjesto Sync-ovih 5 GB.

 • Brzina sinkronizacije

  Evo gdje Dropbox stvarno počinje sjajiti. Oni definitivno postavljaju zlatni standard drugim pružateljima usluga oblaka o tome kako brzo i glatko sinkronizirati podatke na različitim uređajima.

  To je dijelom i zbog toga što Dropbox nudi kopiranje na razini bloka što osigurava da su brzine sinkronizacije uvijek zippy.

  Također je obdarena superiornom infrastrukturom više podatkovnih centara, čemu Sync jednostavno nema pristup.

 • Produktivnost

  Dropbox nudi gomilu alata za svakodnevni život. Kao i Dropbox Paper, taj vam omogućuje snimanje misli i bilješki u oblak.

  Ili samo mogućnost pregledavanja datoteka iz preglednika i uređivanje dokumenata Microsoft Officea.

  A da i ne spominjemo, Dropbox izbornik trake zasigurno je korisniji.

 • Privatnost

  Uoči Sync-ove impresivne sigurnosne ponude, definitivno znamo koji nam je od ovih proizvoda najdraži na ovom području.

  Dropbox ne nudi šifriranje od krajnjeg do kraja – podaci se dešifriraju prije nego što se stave na poslužitelj.

  Također se pohranjuje na poslužiteljima u SAD-u – u regiji koja je malo poznata zbog prošlosti s privatnošću korisnika. Sync se, međutim, pohranjuje u Kanadi gdje je privatnost apsolutno najvažnija.

  Usudimo se spomenuti da se Dropbox još uvijek oporavlja od svog hakiranja iz 2012. godine gdje je ukradeno 68 milijuna korisničkih lozinki?

 • Dijeljenje mapa

  Dijeljenje mapa na Dropbox-u omogućuje opcije dopuštenja za uređivanje sadržaja, dok je Sync gotovo sve samo za čitanje.

  Međutim, sposobnost Sync-a da prilagodi dozvole datoteka i mapa stvarno nadmašuje osnovnu ponudu Dropboxa. Postavke veza i isteka dostupne su, ali samo putem skupljih Dropbox Professional-a.

  Presuda: Preporučujemo li Sync.com?

  Uzevši u obzir stvari, prilično smo impresionirani svime što je Sync posuđe.

  S enkripcijom od početka do kraja i privatnošću ugrađenom u jezgru marke, sigurno je jedna od najboljih opcija za potpuno sigurno pohranjivanje u oblaku.

  Sigurno je da je, u pogledu vrijednosti, životni plan pClouda također sjajna opcija. Ako se želite odložiti za pCloud Crypto, dobivate usporedivu razinu zaštite na tržištu, uz praktičnost pregleda datoteka.

  A pored Dropboxa? iako Sync nema sva svoja zvona, zvižduke i alate za produktivnost, mi smo i dalje timski sinkronizirani zahvaljujući svojoj superiornoj sigurnosti i dijeljenju mapa. Svakog dana ćemo ponijeti apsolutni mir.

  I doista cijenimo što Sync omogućava plaćanje samo potrebne količine prostora – bilo 500 GB ili cijeli 10TB shebang.

  Kupite sada Sync za neusporedivu sigurnost ILI dajte svoj besplatni prostor za pohranu od 6 GB već danas. Što čekaš?

  Jeffrey Wilson Administrator
  Sorry! The Author has not filled his profile.
  follow me

About the author

Adblock
detector